Westerby Gård

15.07.2012 kl. 18:37

Hemkommen från vår lilla rakkaus-loma. Anledningen till vår lilla resa var det att vi firar idag sex år som ett par. Tänk, sex år. Och många år till vill vi ha !

Här skall Ni få bilder och lite text ;

Vårt rum- Franska rummet

Blomblad på sängen.

Aulan i hotell-byggnaden.

Konferensrummet. Den vita byrån skulle jag ha kunnat ta med hem.

Efter vår lilla snokrunda blev det Bastu och Bubbelbad !

Jätte god mat !

Efter maten blev det choklad, ahlgrens bilar, en film och mys.

Vaknade efter en jätte godnatts-sömn. Fast det var över åkern hem till Mamma, så kändes det ändå så avkopplande för att man visste att man får koppla av.

Världens godaste morgonmål !

Jag visste inte ens vart jag skulle börja. Det fanns så mycket gott ! Westerby Gårds eget bakat bröd, croissanter, gröt, frukt, jordgubbar, ägg, omelett, bacon och eget pressad apelsinjuice. Det fanns allt ! Jag åt så mycket att jag fick magknip, men det var det värt för det var så otroligt gott !

Jag är jätte nöjd över vår lilla rakkausloma. Skulle jag ge betyg skulle det vara en 10/10. Jag far gärna dit igen.

     

cessi cessi
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Oj vad fint! Och roligt att ni hade det bra! (:
Marika15.07.12 kl. 18:49
Jo det var sååå fint ! Tack ! Vi väntar på att slippa till casa del Marika/hubbe ;)
15.07.12 18:54
Hehe va bra. Vi väntar på er oxå :D Nu har vi flyttat upp. Så nu är det bara att lägga sängen på plats i gästrummet.
Marika15.07.12 kl. 21:59

Mumindalen

Hej !

Ursäkta tystaden. Lördagen innehöll tidig väckning, en liten springpaus i Kimito och sedan efterlängtade besöket till Nådendal.

Det bästa med besöket var ju sällskapet och att se ungarnas glädje. Minuset var de dyra priserna och det att gå högravid i en sån värme, visserligen är ju det sistnämnda själv-valt.

 

 

Temat för i år var "Jätte-pumpan" - ett av Amandas favoritavsnitt.

Amanda blev nog fascinerad av karaktärerna men var nog lite rädd för dem, så det räckte med att se på dem. 

 

 

Muminhuset ovan. Blev en ganska snabb genomgång för det var inte precis svalt där inne och såklart massor med folk.

 

Hemulen och hans hus.

Dronten Edvard och badhuset som inläggets sista bild.

Efter Muminbesöket åkte vi tillbaka till Kimito. Resten av kvällen innehöll poolsimning, lätt kvällsmat och en mycket godnatts sömn.

Söndagen innehöll lek och strid ungarna sinsemellan, mat och god efterrätt ala Marika, och sedan blev det dags att åka hem igen.

Tackar och Bockar värdarna för denna gång. Helt otroligt att nästa gång vi träffas, får vi hålla vårt blivande Gudbarn i famnen.

       

15.07.2013 kl. 22:29

Fredag

Jag och Amanda blev ivägskickade hemifrån för att Sambon skulle städa här hemma. Så vi for iväg illa kvickt.. Först ett stopp via butiken och köpa lite gott som vi kunde knappra i oss i parken..

Unnade mig lite skvaller-blaskor.. Synd så hann man ju inte riktigt läsa dem, men har åtminstone lite kvällsläsning.

Då jag inte skulle vara med och rutscha eller ge fart på gungan, så höll jag mig mest i skuggan.

Den här kulan börjar bli lite tyngre att bära..

Efter ett par timmars lek och spring, blev det dags att åka hem mot Amanda vilja såklart.  Jestas.. jag undrar nog va de andra som var där tänkte, så som hon höll på.

Väl hemma öppnade vi dörren till ett väldoftande hem, och jag kände en sån lättnad. Så skönt att få hjälp efter en så lång tid jag skött allt själv.

Nåå lite har jag också hjälpt till idag. Det här med att ha hund, kommer med mera än att "bara" gå ut och rasta dem.. Dom har löptid också. Så nu när Hilmas löptid ÄNTLIGEN är slut, så åkte soffan så rengöring för filtarna skyddade inte riktigt så bra jag hade hoppats på.

Nu kommer jag ihåg varför jag föll pladask för den här soffan. Den blev som ny ju !

      

12.07.2013 kl. 20:42

One week

Idag har det gått en vecka sedan fröken själv sade :"Minna tutta med totor på". Och jaa-a hon har inte en gång efter det haft på sig en blöja. 

Förvånandsvärt bra har det hela gått. Misstag har hänt, men det får man vara förberedd på.

Något som jag är en gnutta nervös för är Mumindalsbesöket om ett par dagar. Har dock svårt att tro att det skulle vara första gången en unge råkar kissa i gräset eller något liknande.

Orkar inte ta stress heller. Jag litar på Amanda. Personligen tror jag på att barnen tar det i sin tid.

       

11.07.2013 kl. 18:35

Åbo

Blev ett ganska spontanbesök till Åbo idag. En idé som föddes igår kväll, och eftersom det passade den nyinflyttade Åbo-bon så blev det Åboresa idag.

Måste säga att jag verkligen kan relatera till varför människor väljer att flytta till Åbo. Många jag känner vill eller har redan flyttat till Åbo, antar att de känner samma sak som jag känner för Borgå. Skulle jag inte leva i det livsskedet jag lever, skulle jag antagligen bo på en plats som Borgå eller Åbo. Men med det liv jag lever är jag lycklig här i vår lilla skruttby.

       

10.07.2013 kl. 00:15

Stug-häng.

Det blev en ganska varm dag så jag packade med mina flickor i bilen och åkte ner till stugan. Och så ville vi träffa min morbror med familj som var på besök från Åland.

Nypotatis, mammas egna rökta lax och sallad. Enkelt och supergott.

Fast vi är besvikna att Dani hamna fara på jobb, så har vi haft en bra dag trots allt.

     

 

07.07.2013 kl. 21:49

...

Det var nog med skitsmak i mun som vi sade Hejdå åt Dani åter igen. 

Semestern hans blev uppskjuten för andra gången. 

Han försökte trösta mig med att "det är bara två dagar till, bara två dagar till ", men ändå..

Denna gång lär det vara sista gången.. Jag vågar inte ens hoppas. 

Vilken besvikelse för mig och Amanda. 

           

 

07.07.2013 kl. 12:27

Sello

Igår var jag och Sambon på tumis till Sello för att använda våra presentkort vi fick till julklapp, han till Jack and Jones, jag till Gina Tricot och för att handla undisar åt Amanda.

Blev god mat på Chico´s, det Ni ser på bild är min Coconut Chicken.

En teini-bild.

Mitt Gina Tricot fynd - icke mamma-farkkun för tiolappen. Tog min normala storlek och skulle jag ha flyttat magen lite skulle de gått fast utan problem. 

Något jag verkligen saknat denna sommar är shorts, och hittade ett par vanliga shorts med band och inga knappar. Det var mycket folk, ryggen värkte så jag gjorde det klassiska misstaget och tänkte "Joo, nu går dom på mig" och gick raka vägen till kassan för att betala mitt. Idag när jag ivrigt skulle sätta shortsen på mig.. så fick jag ju dem justochjust över rumpan. 

Så fast jag svor på att det var min sista shoppingresa som gravid, så blir det ytterligare en till, men då far jag bara och byta ut dem. 

Fröken blev överlycklig över sina nya undisar och skulle inte släppa kassen under hela kvällen. På bilden fattas det några undisar från förpackningarna. Det är så roligt med nya undisar att man måste byta dem titt som tätt, tycker Amanda.

    

07.07.2013 kl. 12:12

Förvånad !

Förvånad, är precis vad jag är.

Hur gick det så här snabbt nu mittiallt. Poff sa det bara, så var ungen blöjfri.

Amanda var nu  tredje natten utan blöja.

Vi har dessa dagar undvikit obekanta platser eftersom Amanda inte tycks kunna koncentera sig på vad hon skall göra, utan hoppat av och an från vessan. Så gårdagens Sellobesök skippade hon och blev med sin Famo. 

På kvällen var hon dock med till Danis morbror och sambo på kaffe. Besöket gick helt okej för Amanda. Krångel vid wc:n blev det nog men det klarade sig.

Jag är så otroligt stolt över min dotter. Så duktig flicka, som under en så kort periord både lämnat tutt och blöja.

        

 

 

07.07.2013 kl. 09:53

Dinner-Party.

Det har liksom blivit någon juttu att det alltid grillas hos oss. Så även idag, då vi fick Sverigebesök.

Hoppas det inte tar åter ett och ett halvt år före vi träffas pånytt. Förhoppningsvis träffas vi på vårt bröllop nästa sommar.

        

05.07.2013 kl. 22:41

Amanda.

Även fast Amanda blivit lite bebis igen, som jag nämnde i inlägget nedan så måste jag säga att jag har ingen liten flicka mera..

Amanda har i ca. en månads tid varit blöjfri dagtid, då vi varit hemma /hos mommo/ hos famo, och vi har endast haft blöja på henne om vi åkt iväg någonstans. 

Igår när vi skulle lägga blöja på till natten sade Amanda bestämt NEJ ! Hon skulle ha sina trosor på och ingen blöja. Vi gjorde det hela till en lite rolig grej, och Amanda hjälpte till med att bära upp handdukar som vi sedan bäddade i hennes säng. Medan hon låg i sängen, pratade vi lite om att hon nu är utan blöja och vad hon kan göra om hon får kisi-brått på natten. 

Jag sov otroligt dåligt. Minsta lilla ljud vaknade jag och trodde att Amanda nu hade kissat i sängen. Klockan tjugo före sju på morgonen kom hon brevid sängen och vi for och kisa. Efter det for vi tillbaka och sova.

Klockan lite före nio väckte hon mig med att pussa min panna och sade Gomorgon. Efter det for hon igen och kisa. 

Min fina duktiga flicka. Jag var så förberedd på att sängen skulle vara våt på natten, men icke. Jag är så stolt över henne. Fast det säkert kommer hända många misstag ännu, så känns det så bra att vi faktiskt lyckas med det här.

     

05.07.2013 kl. 12:23

Rådis-besök.

Så var det dags för rådgivningsbesök igen. 

RR :105 / 64 p. 102

Inget nytt att det är på lägre sidan och pulsen hög.

HB : 97

Det där förbannade HB. Tack sa man jo.. Här äter man de där magfördärvande jäklarna och inte att det ids stiga. Och jag har ätit dem så som man skall äta dem, dvs inte i samband med mat eller 2 timmar före & efter man intagit mjölkprodukter.

Vikt : + 3,9 kg

Nåjoo kan inte säga att jag är jätte förvånad. Jag är konstant hungrig. Hela vikten ligger nu på ca. + 7 kg, så det är riktigt normalt.

Svullnad : Inte så farligt. Visst känns det i fötterna då det varit jätte varmt och jag inte druckit tillräckligt, i synnerhet på kvällarna. 

Urin : Fanns en del igen. Kommer inte håg vad allt det var. Blev satt på vidareodling.

Fundusmått : 28 cm

Babyns hjärtfrekvens : 130-150

Annat : Ingen överraskning att jag inte slipper tillbaka på jobb, skulle haft jobb en vecka ännu. Mödra rådg. frågade om tankar kring förlossningen, men jag har inga vidare funderingar. Jag litar på att min kropp. Ingen idé att ta stress för du kan sist och slutligen inte påverka så väldigt mycke - kroppen sköter det själv och när jag tänker tillbaka på förra förlossningen , var jag som maktlös. Kroppen skötte det själv, det var som om jag svävade ovanför bara.

Något jag tog upp är det att Amanda har blivit bebis pånytt, hon skall dricka ur tuttflaska ( som hon inte använt den hon var ca. ett år ), hon kryper på golvet, hon skall endast vara i min famn. Det som jag finner mest jobbigt är dendär famn-grejen, eftersom jag tycker det är lite tungt att vara som det är och sedan att gå med henne i famnen hela tiden blir för tungt. Mödra rådg. lugnade och sade att det är en helt normal reaktion hos storasyskonen, och att det går över. 

  

 

05.07.2013 kl. 11:59

Andra barnet.

Det här med att vänta andra barnet är på så många sätt annorlunda från att vänta första. Fast glädjen är lika stor, så är det ändå annat.

Då jag väntade Amanda hade jag vid det här laget ALLT färdigt. You name it, sängen var fädigt bäddad, BB-väskan packad, skötbordet monterat, babykläderna tvättade och noga sorterade, matstolen var färdigt på sin plats och jaa-a allt var fixat.

Nu - det enda jag har färdigt är kläderna i skötbordet. Sängen vi denna gång skall använda står i Svärmors tvättstuga, resten av sakerna är hemma hos Mamma i garaget. Jag har ännu inte handlat nya tutt-flaskor, nappar, nya bröstgummin m.m. Skötväskan är nånstans i huset, men var vet jag inte. 

Det är ju värsta baby-boomen just nu, iallafall vet jag sjukt många som väntar nu tillika - och de alla har liksom sitt färdigt redan. De "boar" helt för fullt. Vad är felet med mig ? Det här barnet är ju precis lika önskat och älskat som Amanda..

Masun <3

Nåjoo värre bekymmer har ju folk nog haft..

          

03.07.2013 kl. 21:54

Lek i parken dag.

Då vi vaknade, var det som att börja på ett tomt papper. Vi hade inga planer och inga måste att göra idag. 

Något speciellt har hänt idag. ( ni som inte tycker om små barns kakka-juttun kan bläddra neråt). Då Amanda började få fast föda blev hennes mage hemskt hård och så har det hoppat på nu ända sen dess, vilket har bidragit något av en trauma för Amanda. Fast avföringen inte nödvändigtvist varit hård, så vägrade hon prestera ända in till det sista - av rädsla. 

Efter många olika försök med olika metoder och medel, och många läkarbesök har vi för en tid sedan hittat något som fungerat för henne. Nu behöver hon inte mera vara rädd för att göra sina behov. 

Idag för första gången, har Amanda kakkat på pottan. Hon har absolut vägrat göra detta hittills, och jag har inte velat tvinga på något så jag har låtit den grejen vara så som den fungerat. Det hela gick till på ett sätt jag inte alls väntat mig. Hon meddelade sin brådska, och jag sade helt lugnt att hon kan sätta sig på pottan då, och efter det gick jag bort till trappan och satt där medan jag väntade. Efter en liten stund kom ungen och meddelade att hon kakkat på pottan. Överröste henne med beröm och blev helt otroligt stolt över hennes prestation.

Som "belöning" lovade jag ett besök till lekparken. Så efter att vi hade ätit, rastat hunden och sånt tog vi lilla vagnen och promenerade ner till lekparken.

I tre timmar orkade hon springa på i lekparken. Bra att jag fick henne att sitta medan hon drack vatten. Trodde bestämt att jag skulle få släpa henne hem, men till min förvåning gick hon snällt och satte sig i lilla vagnen, så var det bara att börja traska hemåt igen.

Efter en redig portion med gröt till kvällsmål för mig och fröken for vi åter igen ut, men denna gång fick Hilma komma med. Vi gick en liten länk på ca. 1,5 km och så kom vi hem tillbaka. Undrar hur jag kommer gå imorgon..

När vi engång varit inne på samtalsämnet så fortsätter vi lite till.

Hur går det med vårt blöj-projekt då ? Det går lite till och från. Ibland kan det gå hela dagar efter varann som hon helt och hållet är utan blöja på dagen, men dagar som vi har mycket pågångs och skall fara bort mycket lägger vi blöja pga hon inte tycks ha koncentration att göra sina behov då det är mera ståhei omkring henne. Idag har hon varit utan blöja hela dagen, och det har också gått klart fast vi varit till parken. Då jag såg att hon började få lite kisi-brått ( vanligtvis brukar hon meddela själv ) tog vi bort shortsen och trosorna och gick till dikeskanten ( finns ingen wc) och där gjorde hon sitt duktigt. 

Så med andra ord har vi en riktigt bra dag bakom oss !

            

 

 

03.07.2013 kl. 21:01

Snart är det över !

Två dagar till, sen är den dagen kommen jag väntat på hela året. Dagen min Dani inte mera behöver köra den köran han kört nu hela året.

Tungt har det varit att vara på tumis med Amanda. Inte bara det att jag skött allt ensam, utan också tomheten och saknaden efter Dani, för både min och Amandas del. 

Det var nyårsafton jag testade positivt med vårt andra barn. Genast i Januari började Dani vara borta från måndag till fredagen. Det att gå igenom en graviditet ensam, eller jaa-a nå inte ensam men inte kunna dela den med pappan till barnet, har också kännts jobbigt. Visst vet jag att skatta mig lycklig som har en sambo och någon som vill dela glädjen med mig, men många gånger har det kännts jobbigt.

Oräknerliga gånger har jag satt sig mig på köksgolvet, lutande mot ett köksskåp och gråtit av utmattning och saknad. 

Lika många gånger har jag också kännt mig stark och att jag överträffat mig själv.

Nu när det är över, kan jag säga att vi klarade det. Fast vi varit ifrån varann så mycket, har vi ändå kommit varann närmare. Det gångna året har varit en sann prövning och vi klarade det ! Fast det kännats så hopplöst och jobbigt, så nu när jag blickar tillbaka kommer det här vara en upplevelse vi en dag kommer att titta tillbaka till och då kan vi le och komma ihåg det med positiv ton.

Sist men absolut inte minst måste jag tacka våra otroliga familjer som ställt upp för oss på det vis de har. Utan hjälp från våra familjer hade vi nog inte klarat det. Vi har familjer värda mer än guld, och vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi fått.

       

 

03.07.2013 kl. 20:38

Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

En dag i Ekenäs.

Vaknade av en liten fröken som låg i sitt rum och ropade ; "Maaaammaaaa". Mamma ropade tillbaka att Amanda skall komma till Mammas säng, så skall Mamma berätta något roligt. Nå det ville hon inte. Mamma berättade ändå att IDAG skall vi fara och leka med Linus & Marika. 

Hörde småa tassar som börja gå ner för trappan, och när jag kom ner stod ungen med nattblöjan, crocsen och lippisen på, vid ytterdörren och var redo att åka iväg.

Efter en liten övertalning gick hon ändå med på att äta morgonmål och klä på sig.

First stop blev Trollböle och hälsa ett varv på gamla-mommo och se lite hur det var med henne nu efter operationen.

 Efter det besöket fick Amanda äntligen träffa sin Linus, och jag min Marika.

Först blev det god mat på Santa Fe.

Efter en springa-omkring-och-härja session ala två och ett halvt åringar tackade vi för oss och for vidare.

Som efterrätt blev det lösglass för oss vuxna. Barnen fick nog också glass, men de var de inte intresserade av eftersom vi närmade oss Lejonparken.

En stund lekte vi vid Lejonparken, men sen menade barnen att de skulle och simma.

Sedan började klockan vara så pass mycket att vi måste hem till Hilma, och Marika & Linus for till Linus Mommo och Mofa. 

Väl hemma på gården slog fröken på sirenen, för hon skulle också till sin Mommo. Okej då tyckte jag, och tog hunden med så spenderade vi resten av kvällen på stugan med Mommo.

Haft en super bra dag ! Kommer sova som en stock inatt.. eller jag hoppas åtminstone att få sova som en stock.

      

01.07.2013 kl. 21:32

Rock The Beach

Igår var det då full rulle !

Först på listan var Ingådagen, vi gick den vanliga rundan köpte våra lakun och gick sedan nöjt hem.

Senare på eftermiddagen fick båda våra flickor åka till Famo medan jag, Sambon, Daniel & Natte reste till Helsingfors för att se Rammstein. För Er som inte vet hurdan musik det handlar om så -  här är en av mina favoritlåtar.

I väntan på att klockan skall närma sig halv tio. 

Några få sekunder tills så faller skynket !

Gåshud gånger tusen ! Till Lindemann kommer ner och Rammstein börjar spela !

Det första jag måste säga är att de bjöd på en helsikes show. Jag tyckte KISS bjöd på sig, men det var inget jämfört med vad Rammstein spexade till med. Visserligen måste man ta i beaktande olikheterna mellan banden. 

Måste definitivt se dem om de kommer till Finland igen. Dock skulle jag inte behöva vara femföre höggravid nästa gång. 

Det att gå och stå så mycket med en stor mage var nog inte det fiffigaste och jag har minsann fått ha ont både igår och idag.

Fast all smärta var värt det - för jag såg Rammtein.

Gratis cokis med sina egna namn fick man också !

Själva evemangen var ju Rock The Beach. En festari alltså. För att vara festari var det i första intrycket ganska rent. Fanns roskisar överallt och folk förstod också att använda dem. Det fanns många matplatser över hela området med helt rimliga priser med tanke på att det var festari. Det fanns övervakare överallt som såg till att det gick civiliserat till. Visst fanns det många människor som kanske tagit en och annan för mycket men sådär överlag så var det inte så mycket sånt.

Om jag skall klaga så skulle det vara på alla miljontals fiskmåsar som kunde attackera folk som åt sin mat. Det andra var att de som sålde bändi-tavara inte räknat med hur många besökare det faktiskt skulle komma och till vår besvikelse var ALLA Rammstein-juttun slut.

Största rädslan var att det skulle bli sånt hysteri då Rammstein börja spela att folk skulle börja skuffa och trängas, och att jag skulle bli ikläm med magen, men det var inte alls något sånt. Så var det skönt att veta att det stod poliser, ordningsvakter och brandmän ( Rammstein tycker om pyroteknik) överallt, även några meter ifrån mig !

Vi var hemma något över klockan två på natten och fast det kändes jätte konstigt att vara utan barn och hund, så sov vi som stockar båda två och vaknade utvilade någongång mitt på dagen.

        

30.06.2013 kl. 20:55

Dagen i bilder.

Nå lite text skall Ni också få..

Dagens "outfit".

Amandas blomma till sin dagmamma.

Idag var Amandas dagmammas sista jobbdag. Nu har hon semester framför sig och efter det börjar pensionärslivet för henne efter 41 år som dagmamma. Allt har ju sin tid, men visst är det ledsamt att hon far i pension. Amanda och hon kommer så bra överrens och jaa-a om man har jobbat som dagmamma i 41 år, så säger det sig själv - man är väldigt bra på det man gör. Människor som hon finns inte mera, tyvärr. Nu skall vi unna henne många fina pensionärsår.

Ingen av Er har väl missat att vi tycker om jordgubbar och ärter här ?

Får säga det samma gällande grillmaten också. Sambons Mamma och Bror kom över och grillade med oss. 

Och vilken svärmor jag har som hämtar glass och jordgubbar till efterrätt.

Nu väntar jag på att få min Sambo hem..Snartsnart är han hemma.

      

 

28.06.2013 kl. 22:37

Ännu mera checkat.

Oi vad det går undan här nu mittiallt efter en liten halvt-på-skämt argumentations-stund med Sambon idag vart jag ifrågasatt vad han gjort och åstadkommit så här långt med bröllopet och poängterade hans minimala ansvarsområden. Tog en timme efter att vi avslutat diskussionen så ringde han och sade att :

DJ - Check ! Detta alltså var Sambons ansvarsområde. Blev SÅMEGAJÄTTE glad att han vi ville ha ställer upp!

Bröllopstårtan - Check ! Hittade sådär halvt i misstag en i Karis som lagar Ni vet såna kakor som man skall ha mååååånga och låååånga nerver för att laga - som lagar såna kakor. Mejlade med henne och hon ställer gärna upp. 

Till näst tänkte jag ta mig an att laga inbjudningskorten, bara jag skulle ta mig i kragen och dra mig in till stan och köpa allt pysselmaterial. Jag hade tänkt att jag skulle ha dem färdiga före babyn kommer. Hah, får se hur det går med det..

      

 

 

28.06.2013 kl. 21:12

Lite mera checkat.

Då man är hemma här på dagarna och brukar se på tv lite för mycket ibland, så vet man att det nu på sommaren kommer en massa bröllopsprogram på Liv.

Fick något ryck och kan nu checka några saker till.

Bordsplaceringen - Check ! Började först klotta i bröllopsplaneringsboken men tappade alla nerver och sökte sedan ett jätte bra program på Bröllopsguiden. Och efter ett par nervsläpp fick jag det färdigt och är nu ganska nöjd.

Boka florist - Check ! Känns skönt att ha den delen bokad. Nu är floristen bokad för oss då och cirka en månad före bröllopet skall vi dit och då diskutera vilka blommor vi vill ha etc.

Boka transport från kyrkan till festplatsen - Nästan check. Mamma och hennes man skall prata med ägaren till bilen vi skulle önska åka. 

Laddade också ner en Check-lista ( jaa-a jag tycker om en massa listor ) från Allt om Bröllop och blev till min förvåning ganska lättad. Vi har saker och ting under kontroll.

Så diskuterar vi också bröllopsresa. Med delade åsikter. Vi skall önska oss pengar istället för gåvor och min åsikt är att vi använder pengarna till en södern-resa till vintern. Sambons åsikt är att vi skall fara på kryssning och då boka sviten på Viking Grace och betala ungefär lika mycket för en kryssning som en södernresa.  Det här är fördelen med att ha tid på sig att planera - man hinner argumentera.

     

 

 

27.06.2013 kl. 20:45

Dagen så där annars.

Efter Lojobesöket kom jag hem och suckade åter igen över de vildvuxna rabatterna på gården. Jag har helt enkelt inte orkat rensa i dem nu en allt för lång tid. 

Eftersom det just då inte råkade vara så jätte varm, kom arbetshandskarna på och jag började rensa.

Efter att alla rabatter var rensade började nog fundera på vem som igentligen rensa vem. Visst rensade jag rabatterna men rabatterna rensa nog all energi ur mig. Puoh. I rabatten ovan har det spritt sig sån sorts täckväxt, som sprider sig längs med marken snabbare än kvickt, och de tar över precis allt annat. Men nu kan jag vila ögat på rabatterna och inte få fel i huvudet.

Efter att jag hade hoppat i en kall dusch blev det dags för lunch.

Blev broilersallad.

Efter det här blev jag så trött att jag slumrade till. Vaknade i ett ryck, och var så yrvaken att det kändes som om jag var i fyllan. Såg i panik på klockan -FAAAAAN jag var sen att hämta Amanda ! Dagmamman hade försökt ringa, men jag hade inte hört telefonen. Ringde snabbt upp och bad så mycket om ursäkt och berättade att jag somnat i misstag.

Ingen fara skedd, en halvtimme sen var jag. Dagmamman skrattade bara och sade att det inte är nån fara att hon blev orolig att det hänt något, då hon visste att jag skulle till Lojo idag.

Nu på kvällssidan har vi inte gjort så mycket extra. Rett upp som vanligt, torkat bort krita från golvet, tömt och fyllt diskmaskinen, butiksbesök - alltså en helt peruskväll.

Till kväll"mat" blev det jordgubbar för mig och för Amanda glass med jordgubbar.

Och nu har vi det ganska bra. Skulle jag ännu slippa ut och gå med hunden skulle det vara perfecto, men Amanda är redan kvällsfärdig så kan inte ta med henne och Sambon är på vägen.

Nåå hoppas på svalare väder imorgon, så vi kan fara på en promenda med dogi.

   

 

27.06.2013 kl. 20:27

Lojobesöket.

Att vara gravid med stor mage i denna hetta är nog ingen fröjd. 

Jag svettas som jag aldrig svettats tidigare - eller jaa-a har inte svettas så här mycket sen förra gången jag var gravid. Fötterna reagerar också på den här värmen och sväller upp alltid till kvällarna, fast jag häver i mig vatten som om jag skulle få betalt.

Då jag var på uppföljningsbesök till hvc fick jag remiss till Lojo mödra pkl, och idag hade jag tid dit.

RR : 97/69 p. 101 

U-stix : rent.

Fostervattenmängd : Normalt

Fostrets vikt : 1314 g

Annat : Själva orsaken till besöket var ju mitt låga HB, och nu ordinerades jag ännu mera Obsidan och sedan magmedicin. De som ätit Obsidan vet att det inte är den magvänligaste medicinen. 

Fick remiss till labben och skall nu beställa tid dit om ca. två veckor, sedan bokade vi en telefontid med läkaren, som då ringer och berättar labsvaren.

Läkaren var JÄTTE bra ! Undersökte jätte noggrannt och var jätte trevlig. Medan vi väntade på att se om babyn övar andingsrörelser, visade hon lite annat som babyns ben och mätte allt möjligt.

Masun <3

  

27.06.2013 kl. 20:16

...

Idag har mina tankar gått till en fin vän som går igenom stora, och inte så roliga saker. 

Önskar att jag kunde hjälpa mera, önskar att jag kunde ta en del av smärtan på mina axlar. 

Bortsett från tråkigheter, har jag varit en sväng till jobbet idag. Måste säga att jag faktiskt saknar mitt jobb, fast jag vet att det här är för det bästa. 

Har också hållit på att smälta bort idag. Vilken värme. Tanken om att det bara är början av sommaren och jag skall gå med stor mage ända tills det blir svalare tider får mig att sucka. 

Bild från dagens kvällsvisit till stugan. 

Tog också årets första simtur idag. Så jäkla hett hade jag att det var skönare i vattnet. 

     

 

 

25.06.2013 kl. 21:51

Måndag !

Måndag igen. Inte för att det spelar nån roll för mig vilken dag det är.. pretty much the same när man bara är hemma, men idag så har ändå varit lite extra. Danis släktingar från Kotka kom och hälsade på. Senast vi sågs var när jag var gravid och sedan på Amandas dop, så det var en tid sen sist.

Bilderna är tyvärr dåliga, tydligen har kameralinssen varit lite smutsig och jag inte märkt det..

Grillmat stod på menyn.

Eftersom det var första gången de såg vårt hem, så hämtade de lite gåvor åt oss. Här är bild av tavlan de hämtade. Jätte bra gåva. Passar perfekt ovanför klaffbyrån. Skall försöka få upp den på väggen imorgon.

Fick också ett jätte bra såndär "förr i tiden - gjorde man så här" -tips. Det är så att Amanda har en massa stickor i fötterna, men ve och fasa om du försöker ta bort dem. 

Lägger man gro-blad med utsidan inåt , där vart man har t.ex då en sticka och låter det vara där en tid, så drar gro-bladet ut stickan.

Så när jag var ut med Hilma på kvällen plockade jag lite gro-blad och hoppas nu att de skall funkka.

Nej nu upp och vrida och vända sig hela natten. 

Emigrerar snart till källaren.

      

 

24.06.2013 kl. 23:07

Midsommardagen !

Haft en superdålig natt bakom mig.. usch. Vaknade säkert omkring tio gånger. Först vaknar man av att man är helt svettig, så måste man ju såklart gå på vessan, sen vaknar man av att man igen måste gå på vessan, sen har man kallt och måste såklart ännu ta ett vessabesök före man kan somna om, sen vaknar man av att det låter som taket skulle rasa in för det regnar så.. Ligger och lyssnar på regnet, nej måste upp och pissa igen.. Ni fattar juttun..

Tur så har vi haft en lite bättre dag.

Efter att vi sökt hem pappsen, som inte kom hem igår så har vi nästan spenderat hela dagen utomhus.

Blev enkel mat idag. En så här varm och fin dag orkar man inte stå och kocka.

Efter maten och lite utelek här på gården, for vi till stugan.

Sånt här väder skulle det få vara hela sommaren - inte för hett och att det blåser passligt.

Nu är man passligt finito. Hoppas på en bättre natt. 

            

22.06.2013 kl. 22:15
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.