Snaart

30.07.2014 kl. 22:37

Bara några dagar kvar tills Italien ! Börjar få smått med resefeber. Är småstressad över de kommande dagarna. Skulle borda hinna städa före vi far så att min bror och flickvän kan leva här medan vi är borta, borde hinna packa färdigt. Vi far så pass tidigt på söndagmorgon att vi för barnen till deras famo på lördagkväll men vi skall till Kimito för att gratulera vår söta gudson på hans första födelsedag, därav måste vi packa före. Det om det.

Igår var vi till Marsjön och simmade på kvällen. Ljuvligt varmt vatten, relativt grunt för barnen och man såg igenom vattnet. 

Idag var jag till Karis och träffade Pamela över en lonkero på Serendi och for sedan hem till henne och beundrade deras lilla söta labradorvalp medans vi pratade om allt möjligt.

Var så roligt att träffa henne, som alltid. Så naturligt att bara prata och prata.

      

cessi cessi
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Inte behöver du nu städa någo extra för vår skull! :D
Tror de mera e vi som kommer städa före ni kommer hem :D
Cessi.G31.07.14 kl. 14:05
Ni ska ha en super fin resa :) (P.S och jag tror du kan lugna dig - knappast är ditt hus så ostädat att djurvakterna inte kan leva där - och tänk på att ni har bara er själva att packa åt så det går fort, inga barnkläder och snuttetrasor) :)
margita31.07.14 kl. 17:27

November !

Alltså varför är det så svårt att sätta sig ner och skriva. Det tar ju ingen evighet - i synnerhet nu när det bara kommer telefon-bilder som är lika skarppa som solljuset i November. 

Arska har flyttat till oss och vi tror han har det rätt så bra.

Hastigt hastigt fixades det ihop en babyshower åt min och Nannes Karin som just skall få en baby. Any day now..

Ett häfte med lyckönskningar, gissa längd, vikt osv, 10 saker de önskade att de visste före de fick barn och annat smått och gott.

Karins mamma stod för platsen och maten. De bjöds på tortilla, kaka och kaffe ! 

Jag och Nanne stod för underhållning och dekorationer.

De var lekar som att mata varandra med babymat ( på bilden fattas en blöja) och sedan gissa smaken och att gissa hur lång tråd som går irunt Karin och Magnus. 

Klockan var sjuu-huukt mycket när jag och Amanda kom hem men de var absolut värt det. Hon blev så överraskad och glad. 

Förra fredagen var det dags för maskerad. Hårsmedjan fyllde sjutton år och de ordnade maskerad med temat musik, på Clubben i Karis. Jag, Dani, Sami, Fredrika, Natte och Daniel var med.

Jag och Natte var Pink Ladies från Grease.

Hade jätte roligt ! Har nog inte haft så roligt sen bröllopet. 

       

06.11.2014 kl. 18:22

Fråga !

Fick en fråga om hur det blir då Madde skall på dagis och hur länge jag tänker vara hemma.

På tordagen gäller det ! Min första arbetstur och Madeleine första dagisdag. Lite tudelat då man gärna vill bli hemma och gosa men tillika skönt att få fara på jobb och använda huvudet, tänka på något annat. Skönt att få en vardag att rulla. 

Går tillbaka nu fulltid men om det inte känns ok kan man alltid försöka dra ner på timmarna, då vi har högsta handikappbidraget så finns det ändå den möjligheten. Det känns bra att kunna ha det alternativet. Skall bli spännande.

Madeleine har en personlig assistent som finns endast för henne. Alltså ingen som hoppar från avdelning till avdelning utan finns BARA för henne. Assistenten har vi nu träffat sex gånger och det har gått bra. Imorgon är vi nog också en stund där och på torsdagen är det råkkenråll. 

Det är ju som nämt i förra inlägget inte bara så där att skola in ett handikappat barn, speciellt när hon är synskadad och använder sin hörsel - dvs försöka få henne att känna igen rösten. 

Men det känns bra och hoppas verkligen att det går bra när väl allt börjar. Jag tycker vi skulle förtjäna det.

     

30.09.2014 kl. 22:11

jestas..

shit..En månad har det varit tyst här. Har tänkt på bloggen nästan varje dag men har så mycket obloggat att jag inte vet vart jag skall börja. 

Har varit på kryssning med mannen, Daniel och Natte. Mycket rolig och minnesvärd kryssning då en av oss blev trakasserad av en semi-julkkis, haha.

Jag har varit till Östra Nyland och hälsat på min älskade Nanne och Karin. Tjejsnack, god mat, bastu, choklad, Titanic och hotell morgonmål. Älskar mina vänner ! 

2015 blir ett stort och ärofyllt år för mig då jag för tredje gången blir gudmor och senare på året är jag första gången tärna, och bröllopet är i Ryssland ! 

Min älskade Madeleine har fyllt ett år och lärt sig många nya saker som att trumma, klappa och moikka ! 

Amanda har fått nytt rum och Madde får hennes gamla rum, som nuär under arbete. Följ mig på insta som cessi_w så ser ni bilder. 

Amanda har börjat barngymnastik och hon tycker så mycket om det, en riktig hitt. 

Vi har en ny hårboll i familjen som har haft en tuff början i livet och har nu bara tre ben. Bör väl nämnas att det tuffa inte varit hos oss. 

Vi har varit på Arne Alligatior konsert med Amanda och Isabel.

På onsdagen var jag med den blivande bruden och andra tärnan på klänningsjakt och hon hittade sin drömklänning ! Det firades med champagne på One Tiny Champangebar i huvudstaden. 

Vi har äntligen fått svar om Maddes handikapp-birdag och vi blev beviljade högsta, så nöjd över det. 

Idag har vi varit på Ekenäs marknaden, som allaandra år. Karusell och lakun. 

Om nästan två veckor börjar arbetslivet, vilket blir spännande. Hur få vardagen att snurra, men tillika så skönt livsskede. 

Kram ! 

19.09.2014 kl. 22:49

Imorgon !

Om fem timmar startar vi till flygfältet och om nästan åtta timmar åker flyget till vår smekmånad.

Medan vi väntat besökte vi Degerbydagen på förmiddagen.

I sällskap med Daniel, Natte och Isabel såklart.

Amanda försökte tappert "blåsa" jättebubblor.

På eftermiddagen körde vi till Kimito för att fira vår söta gudsons första födelsedag.

Här är stora killen med sin födelsedagsgåva, en ännu större lastbil. 

När vi kom hem packade vi de sista sakerna åt flickorna och förde dem till deras famo. Mina ögon var allt annat än torra när vi åkte iväg. Har aldrig sett mig själv som en såndär mamma som inte ens kan gå till butiken utan sina barn, för mig är det rena semestern liksom, men just nu vet jag inte hur jag skall överleva en hel vecka utan dem. 

Planen var att gå och sova några timmar, duscha och sen åka iväg men är lite stressad över om jag har med allt och att huset är i skick för husvakterna.

Chanserna att jag bloggar under veckan är ganska små, så vi hörs antagligen när vi kommit hem från lovely Italy.

        

 

02.08.2014 kl. 23:48

Nytt !

Shit. Slog på stort och lagade en ny header. 

Måste och sova nuuu förrän jag börjar göra andra mitt-i-natten-behov som sköljer över en som stora vågor, som att skura badrummet.

          

29.07.2014 kl. 00:07

Wedding

Långsamt kan man inte säga att det gick för FOTOFABRIKEN att fixa på våra bröllopsfotografier. Redan idag körde vi iväg till Ekenäs för att hämta vår cd-skiva med cirka femhundra bröllopsfotografier. Ångrar absolut inte att vi anställde proffsfotograf även fast det for aningen över budgeten. Otroligt vackra bilder.

Här kommer bomben.

Min älskade man.

 

Porträttbilderna kommer upp senare, då vi valt dem och Fotofabriken redigerat dem. 
 

 

     

 

 

 

 

 

23.06.2014 kl. 22:31

Treenit.

Huoh ! Har tränat som en jag vet inte vad de senaste dagarna. Så har vi såklart njutit på dagarna av att bara vara lediga.

Var igår till flickornas Mofa med familj för att de skulle vara barnvakt en stund medan jag uträttade bankärende så min vårdledighet är covered. När jag kom tillbaka blev vi bjudna på lunch.

Lyckades få mina systrar medlurade till gymmet och de bad om träningsvärk, och deras önskan gick i uppfyllelse förstod jag.

Idag hade Madeleine fysioterapi och min mamma kom med och se, eftersom både jag och fysioterapeuten anser att de är viktigt att alla som tar hand om Madde vet hur man skall handskas med henne och varför. 

Senare kom min Mommo på besök och hämtade kakfat till vår bröllopstårta. Efter det kom ännu Sami på besök.

Kvällen spenderade jag såklart i punttis - älskar, älskar.

Pirrar som tusan magen när jag tänker att nästa vecka gifter jag mig !! Allt är så gott som färdigt, det som är kvar är :

  • Skicka in spellista till vår DJ -  edit : check
  • Laga bordsplaceringsplankat
  • Komma överrens om vem som drar lekarna
  • Fara efter nån flaska till från Alko
  • Köpa en massa Sprite som blandis till bålen

Sen är allt klart !

HERRIGUUUUUD ! Dagen som jag väntat så länge på är faktiskt snart här !

     

 

 

05.06.2014 kl. 21:46

Summer is coming

Idag känns det verkligen som om sommaren verkligen kommer. 

Efter hälsovårdscentral-besöket och konstaterande av redigt inflammation i båda öronen på yngsta dottern åkte vi till flickornas mommo. Vår lilla sjukling gosade inomhus med mommo medan jag, Amanda och Hilma gick omkring ute. Harmade så att jag inte tog kameran med mig, fanns många vackra ting att fota. Hunden och ungen var båda superlyckliga.

När vi kom hem fortsatte utevistelsen och jag tog med Mr. Canon ut.

            

16.05.2014 kl. 22:41

Sluta blogga ?

Hej ! Läser någon ännu min blogg ? 

Ibland får jag lust att kanske avsluta mitt bloggande. Det känns som om inte så många tittar in mer ? Eller är folk inte bara och orkar kommentera ? 

Inget är ristat i sten utan kommer känna efter hur det känns en tid framöver. Ännu en stund får bloggen leva, men om det sedan ännu känns "dött" här så vem vet kanske bloggen avslutas.

       

13.05.2014 kl. 13:57

Äntligen

..kom det efterlängtade meddelande att mina paket från Fitnesstukkun var på posten. 

Är mycket nöjd med allt bortsett från postråddet såklart.

Handskarna är jätte bra, shakern lika så. Gymsticken och drickflaskan är ju som de skall vara. Efter att ha bara haft tråksmaker som mintchoklad och jordgubb beställde jag proteinpulver med kokos och vaniljpäron smak, och det smakar så att jag aldrig vill att det skall ta slut. 

Igår var min mamma och ringde snabbt och frågade om jag var hemma att hon skulle hämta något. Snabbt och lustig kom hon in och räckte över en egen punttisnyckel åt mig.  Min mamma är guld värd hon.

Ikväll blir det punttis precis enligt schemat. Jiihuu !

     

01.05.2014 kl. 17:57

Allt möjligt

Shit så tyst det blev här. Då kvällarna går i träningens namn så efter att man ätit något och varit i duschen är klockan så mycket att man inte längre orkar blogga.

Under dessa tysnadens dagar, har det igentligen inte hänt så mycket. Testade den väl reklamerade Abba Citronsås och den var super god, kommer absolut flera gånger på vårt matbord.

På onsdagen blev det Ekenäsbesök till Marika och killarna. Även om samtalsämnet var modell sorgsnare var det ändå roligt att ses.

På måndagen beställde jag ju som bekant från Fitnesstukku, redan följande dag kom det e-post att de hade skickat iväg mina paket. Tyckte det var lite lustigt att de ännu inte kommit till posten och åkte dit för att kolla upp saken. Eftersom jag hade en stor beställning har det skickats i två olika paket, bägge två skickades från Helsingfors. Paketet med gymsticken har tappats bort och det andra har idag anlänt till Åbo. Vad roligt då.

Torsdagen var dagisdag för Amanda men då hon äntligen vaknade, kom hon ner och lade sig på det varma badrumsgolvet och bara låg. Hon sade att hon mår illa och orkar ingenting, vilket är ovanligt för henne. Eftersom det går magsjuka på dagis, beslöt jag att hon får bli hemma. Ungen åt lite någon timme senare och började må bättre, undrar vad hon hade ihop med sig.

Idag har vi vistas en stor del av dagen hos flickornas Mommo och blev bjudna på aborrfilér - ohh så gott det var. Så där annars har vi bara varit. Kvällsträningen gjord, så nu kan jag bara ta det lungt resten av kvällen. Imorgon blir det program så tusan.

     

 

 

 

25.04.2014 kl. 20:32

Två filurer !

 

Minsann ingen dålig måndag när man fått spendera en hel dag med min kära vän Marika, Linus och vår gudson Felix.

Dessutom lekte Amanda och Linus jätte sansat idag. Visst gjorde de hyss, men de gjordes tillsammans. Konstigt lite strid, men visst var det skönt att de lekte tillsammans. De planerade även sitt bröllop, haha. Amanda kläckte ur sig förra veckan att hon skall gifta sig med Linus och ha prinsessklänning på. Dessa nyheter berättades givetvis snabbt, och Linus var fullt med på giftemålet och valde kyrkan färdigt, haha.

Har varit skönt att ha en vilodag från träningen och nu är man redo att satsa allt resten av veckan.

        

 

14.04.2014 kl. 22:02

Fredag !

Med sjutusans träningsvärks efter första träffen med "min" PT igår, steg jag lite motvilligt upp och påbörjade morgonrumban. Då klockan var tio och läget under kontroll var det Gymsticken som kom fram, som min PT var snäll och lånade mig (vill haaa egeeen). Riktigt grisrosa blev man av att använda den, och träningsvärken släppte en stund. 

Blev lunchtider och Amanda hade beställt lasagne som hon var med och lagade.. på en treåringssätt. För mig blev det laxsallad.

Så hade kläderna från Pomp Deluxe och Me&I anlänt till posten, så de hittade hem idag.

Tunika från PD till Madde att ha på sig på bröllopet, utekläder till Amanda och en fin bag som kom på köpet från PD. En söt body med rosa kronor på till Madeleine från Me&I. Amandas utekläder var nog lite för stora, men det känns så dabbigt att köpa hennes nuvarande storlek, hellre köper jag en storlek större så de går på hösten också. Så nu är hennes utekläder för iår checkat.

Funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Usch så trött jag är och träningsvärken blev grym nu på kvällen.

             

11.04.2014 kl. 21:39

Honeymoon

Med bara nio veckor kvar till D dagen, blir det kanske ett och annat bröllopsrelaterat blogginlägg.

Idag har jag då bokat vår smekmånad till Italien.

Vi anländer till Rom och är där två dagar.

Med hotell på gångavstånd till olika sevärdheter som Colosseum, Forum Romanus, Fontana di Trevi och Pantheon kommer vi inte att spendera mycket tid i hotellrummet. På ca åtta kilometers avstånd har vi Vatikanstaten. 

Efter det här flyger vi ner till Bari, för att sedan åka till en stad vid namn Castellana Grotte.

Min dröm gick i uppfyllelse och vi kommer bo på ett hotell med Trulli lägenheter.

Hotellet ligger rätt så långt från allt annat än de berömda grottorna, så lättast blir det att hyra bil för att ta sig fram till stränderna i Monopoli och andra sevärdheter.

Bilder från Google.

Idag förde jag även klänningen till sömmerskan som skall sy upp den och ändra lite på den. 

På klänningens ryggsida var det dragkjed över det bredaste området dvs the lovehandels, och där var det ännu så pass mycket kvar att vi byter ut dragkjedjan och fixar snörning hela vägen, och byter dessutom ut den vitatyglappen under snörningen mot en svart tyg. Kommer bli superbra ! Stort plus är ju också att nu behöver jag inte stressa över midjemåttet, går jag ner mina kilon, sitter den fint och stannar vikten kring nuvarande passar den för det bra.

Hoppas tiden går snabbt nu !

     

 

08.04.2014 kl. 21:28

Monday

Måndag igen då. Det enda minuset med dagen vara att Sambon for på längre arbetskeikka och kommer förhoppningsvis hem på onsdagen.

Men en fin dag har det ju absolut varit ! 

Lite utevistelse var ju absolut på plats efter både labbprov i två resor, butik och Madeleines ögongymppa. 

Tyvärr hade hon glömt att ta med glasögonen som skulle testas på Madeleine, så hon skulle ta med dem nästa gång. Hoppas hon kommer ihåg dem bara, skulle gärna vilja testa och se om de hjälper.

       

31.03.2014 kl. 19:37

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Woppah !

Det blev kvällsträning idag !

Nytt rekord med crosstrainern ; 45 minuter, 13,3 km & 532 kcal ! Lyckad armträning och inklusive 2 minuters planka efter det.

Nu dusch sen nati. 

     

23.03.2014 kl. 22:43

Internationella Downsyndrom-dagen !

Idag den 21.03 är det internationella Downsyndrome dagen och för att visa lika värde, sätter man på olika par strumpor idag.

Jag är med !

        

21.03.2014 kl. 11:48

Träning

Lite torsdagstrött är namnet. Har inte gjort något värst produktivt idag. Lite byk här, lite byk där, matlagning jadijada. Till kvällen blev det dock träning, som jag väntat på hela dagen. Skall verkligen försöka hitta tid att träna fyra gånger i veckan, som tidigare. 

Hade en jäkligt bra träning i hemmagymmet.

Imorgon igen. 

     

 

20.03.2014 kl. 21:56

Fråga

Anonym skickade en kommentar med flere frågor, så lämpligare att svara så här.

Frågan var alltså ;

Hej. Jag har en fråga men som du kanske inte vill svara på. Vi får ju inte se bilder på din lilla flicka men jag undrar hur ser hon ut? Ser man på henne att hon är efter i utvecklingen? Har hon ansiktsdrag som down syndrom? Jag tror nog att hon är hur söt som helst men hurdan är det att ha hjärnfel utseende mäsdigt?

Mitt svar :

Det är ingen fara, man får fråga så länge det är sakligt. Madde har runda kinder, blåa ögon med långa ögonfransar och det sötaste mörka trollhår. Hon har inga kromosomavvikelser så nej, hon ser inte ut att ha Down. I mina ögon ser hon ut som vilken baby som helst, det som är avvikande är att hon sällan tar ögonkontakt. Så där gällande utveckling, så har jag svårt att bedömma om det syns på något vis, men skulle jag själv se henne som okänd skulle jag endast reagera på ögonkontakten, tror jag. Det jag lagt märke till är att många trott hon är yngre än vad hon är, men det var många som trodde samma då Amanda var liten, för de är båda så "små" till växten. Skulle du se henne i förbifarten i butiken, så nej du skulle inte kunna se att hon har hjärdefekter. 

Hoppas du fick dina frågor besvarade. Som sagt, man får fråga så länge det är sakligt. 

    

16.03.2014 kl. 22:22

Det blev en shoppning-söndag

Det planerades en lugn hemma söndag, men så såg Sambon reklam på någon billig rock och föreslog en resa till Iso Omena. Rocken var tyvärr inte vad han väntat sig, men jag brukar för det mesta hitta då jag igentligen inte letar.

Efter Iso Omena blev det spontanbesök till Ikea. För att visa lite tacksamhet över att Sambon gick med på det, skippade vi övrevåningen och gick direkt ner till lagret. 

Från Iso Omena blev det dekorationstejp att pynta blomvaserna till bröllopet med, ett till set med målarbok, laga själv-pussel och tuscher ifall att det kommer fler barn på bröllopet, en penna till gästboken och så något vi saknat varje gång det dukas till kalas - kakfat för kex & muffins.

Från Ikea drog vi hem två smootieglas, besticklåda till lekstugan, en 2x4 vit Expidithylla till flickornas rum och några fler vaser till bröllopet - jag må ha beställt 50 meter för mycket tyg, men vaserna blev lite i underkant.

Nu lite TV sen sooooova.

     

16.03.2014 kl. 22:03

2-års kalas !

Idag var det Sambons guddotters 2-års kalas. När blev hon så stor ?

Som present fick hon en doptavla, beställd från Bettina. Då Madeleine fick en sådan till sitt dop, var Isabels mamma och tyckte den var så fin så tänkte att det blir en bra födelsedagspresent. 

Nu kvällsté med Naapuri.

          

15.03.2014 kl. 21:16

Vårstädning.

Torsdagen till ära var det rådisbesök. Rätt så vanligt besök, så var vi även och diskuterade de aktuella och kom överrens om att vi fortsätter gå varje månad för att kolla upp utvecklingen och vikt, längd och huvudmått.

När vi kom hem fortsatte jag vårastäda. De tidigare dagarna har jag ju organiserat alla förvaringsutrymmen här i huset. Idag blev det en vanlig städning med då dammtorkning, dammsugning och torkande av golv. 

Äntligen är hundens löptid slut, så lakanen, alla handdukar och filtar är tvättade. Dammade även mattorna i sovrummet. 

Just när vi skulle gå ut från huset för att söka Amanda, kom min gamla arbetskamrat och hämtade en vårblomma. Blev så glad över att se henne och att få blommor att hon fick en redig kram. Ibland saknar jag nog dem så.

När Amanda kom hem blev hon ute i lekstugan och leka, och visst har hon lekt. Oi de mängden sand det kommit in i den stugan idag.

Vackert så. 

Väntar på att det skall bli sommar påriktigt så att vi skulle få måla och fixa lekkstugan i skick.

Nu blir det valheen vangit och kvällsmål.

        

13.03.2014 kl. 20:33

Sunday.

Söndag idag, det betyder att det är måndag imorgon igen. En början på en jätte stressig vecka som vi igen får nyheter jag inte vet om jag vill höra. Jag försöker dock göra det bästa av dagen. Småplock här, småplock där, hängde med som sällskap på en lägenhetsvisning, fick hemlevererat moccarutor och batong och lagt kontaktlinser i ögonen och solbrillsen på. Njuter av vädret, kan det bli sommar nu ? Fast jag aldrig ansett att vädret påverker mitt mående, så efter denna höst och vinter vi haft, välkomnar jag nog vår och sommar med öppna armar.

Vårensförstasoligadag-obligatorisk dålig kameralaatubild.

     

09.03.2014 kl. 16:44
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.