Mr & Mrs

16.06.2014 kl. 16:01

På lördagen ringde kyrklockorna för oss och vi sade ja åt varandra i Ingå Kyrka. Har aldrig i hela mitt liv varit så nervös som stunden jag gick in i kyrkan, fick koncentrera mig på att andas för att inte brista i full gråt. Lyckan är obeskrivlig.

Här kommer bildbomb som Ulle tagit. Syrran har även skrivit ett inlägg om bröllopet HÄR.

En mycket nervös brud.

Lyssnar till Vonne som så vackert sjöng Shania Twain - From this moment.

Risöversvämmning. 

Andra kyssen som man och fru.

Vår fina och goda bröllopstårta. Cateringen sköttes av Brasseriet och inte en dålig sak kan jag säga - så otroligt duktiga.

Dags för bröllopstårta.

Puss min man.

Till Bryans Adams Heaven dansade vi första dansen.

Hitta strumpebandet-leken. Jaaa-a jag är jätte kittlig på benen.

Skoleken.

Så hade vi även hitta mannen/frun leken och jag misslyckades totalt och trodde min egen pappa var dani medan dani hittade mig utan problem. Haha.

Så hade även Natte och Ulle ordnat en överraskningslek som gick ut på att Dani skulle skriva en dikt åt mig av vissa utvalda ord. Han lyckades jätte bra och jag blev riktigt tårögd.

En dag jag aldrig glömmer.

    

cessi cessi
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Stort grattis! Du e så fin. . :) duktit jobbat! tror de va du som va på ti på mitt jobb. . :) tyckt du såg så bekant ut
tia22.06.14 kl. 21:42
Tack så mycket :) Oi, vart jobbar du ? :)
23.06.14 22:16
Jobbar i Ingå "tanden" :)
tia26.06.14 kl. 21:28
aaaaaa okeeeej :)
27.06.14 22:32

November !

Alltså varför är det så svårt att sätta sig ner och skriva. Det tar ju ingen evighet - i synnerhet nu när det bara kommer telefon-bilder som är lika skarppa som solljuset i November. 

Arska har flyttat till oss och vi tror han har det rätt så bra.

Hastigt hastigt fixades det ihop en babyshower åt min och Nannes Karin som just skall få en baby. Any day now..

Ett häfte med lyckönskningar, gissa längd, vikt osv, 10 saker de önskade att de visste före de fick barn och annat smått och gott.

Karins mamma stod för platsen och maten. De bjöds på tortilla, kaka och kaffe ! 

Jag och Nanne stod för underhållning och dekorationer.

De var lekar som att mata varandra med babymat ( på bilden fattas en blöja) och sedan gissa smaken och att gissa hur lång tråd som går irunt Karin och Magnus. 

Klockan var sjuu-huukt mycket när jag och Amanda kom hem men de var absolut värt det. Hon blev så överraskad och glad. 

Förra fredagen var det dags för maskerad. Hårsmedjan fyllde sjutton år och de ordnade maskerad med temat musik, på Clubben i Karis. Jag, Dani, Sami, Fredrika, Natte och Daniel var med.

Jag och Natte var Pink Ladies från Grease.

Hade jätte roligt ! Har nog inte haft så roligt sen bröllopet. 

       

06.11.2014 kl. 18:22

Bäck to wöörk.

Vardagen har ändrat och arbets- och dagisliv börjat. Stor omställning är rätta ordvalet.

Vi som är morgonslöa på alla sätt skall vara på dagis redan halv sju på morgonen, då jag har morgontur och de dagarna har det varit största utmaningarna. Fanken att få två ungar i skick så tidigt på morgonen, det är ingen lätt plätt.

För barnen har det gått över förväntningarna på dagis. Amanda har bara några tidiga mornar varit extra kramsjuk vid hejdå-stunden och två gånger har hon börjat gråta. 

Madeleine har det gått mycket bra för. Man märker bra att hon är mera slut de dagarna jag har morgontur och brukar sova långa stunder som hon annars inte gör. Där har ju också den förhöjda medicineringen inverkan såklart.

Förra veckoslutet var jag ledig och spendera lördagkväll med Sami, Fredrika och Jenny. Fredrika blev ett år äldre och vi tog henne till KW i Karis. Vi andra tog ett stop och Fredrika en cokis, så satt vi ute på terassen i deras supermysiga utesoffa med tak över sig. Att bara sitta och prata, skratta och annars bara ha det jäkligt bra - kan man begära mera ? Nope. Kvällen röda tråd blev absolut de vänner man kan räkna på en hand. Är glad över att man äntligen har fått klart för sig vem man påriktigt kan räkna med och vem man tyvärr inte kan räkna med.

Vad skall jag annat komma med ? Jaa-a vår IKEA byrå har kommit upp och äntligen har vi ett och samma ställe för alla miljoner vantar, yllesockor, mössor halsdukar plus annat kräsä man inte riktigt vet vart man skall placera.

Naglarna är fixade ! Är så glad att jag hittat nån som lagar fina naglar på kvällen för en jätte billig peng.

Vad gäller träning har jag börjat göra så att jag far före kvällsturerna på gymmet så att herrn i huset inte behöver bli så förbenat sur på kvällarna när jag annars skulle fara och träna. Idag blir det dock ingen träning för herrn har annat för sig än att vara med barnen. Plus att frun har en sån jääävla träningsvärk.

Det att jag är tillbaka på jobb är ju inte bara en omställning för vi tvåbenta utan också för de med flera ben. 

Hilma tycker inte alls om att jag är tillbaka på jobb. Hon har jusåklart vant sig vid att jag är hemma och nu mittiallt är vi borta en hel arbetsdag och när man kommer hem väntar alltid något mindre trevligt att städa upp. Lucifer har inte tagit det så hårt att jag är på jobb. Katter är ju alltid katter.

Imorgon kommer ytterligare en familjemedlem i form av en hamster ! Längesen vi hade hamster, så det skall bli riktigt roligt. Min första hamster var alldeles ljuvlig. Honom tog jag med till butiken, där sov han i huvan lungt eller låg i ärmen och kollade. Hoppas den här krabaten blir lika snäll.

Här är han. Stackarn som kommer heta ARSKA. Min kära man kan nog inte med namn..

Nu måste man väl börja aktivera sig en aning före kvällsturen.

Måste ännu be om ursäkt för de återkommande telefonbilderna. Måste ta mig i kragen och blåsa bort dammet från systemkameran.

     

11.10.2014 kl. 11:00

Fyra Dagar !

Ciao !

Lördagen drog jag ju som nämt till Tattoo Nation och betalade reserveringsavgiften för min kommande tatuering. Nu är det bara att vänta på December !

Så bestämde jag och mannens syster oss för att inte missa Svenska Teaterns musikal Mamma Mia !

På kvällen blev barnen med sin Famo och vi for på Octoberfest till Aktia Arenan. Mycket folk, allt för många bekanta. Kvällen slutade inte på bästa möjliga sätt då bara folk var arga, så jag drog hem.

Skumppan var i varje fall god !

På söndagen var dagen min guddotter (och jag) väntat på så länge ! Äntligen skulle hon få se Robin ! 

Här är en glad och förväntansfull flicka !

Måste medge att pojken är talangfull även om min musiksmak är något helt annat. Coolt var det då Michael Monroe kom på scen och drog Queen med Robin. På vägen hem stannade vi vid mäkkärin och åt lite. Fick en stor kram när jag släppte av henne hemma. Älskade <3

På måndagen kom mitt blivande gudbarn (som ännu är i magen) på besök och det var riktigt på sin plats. Hade saknat dem så. Kan inte vänta tills jag får se vem som lurar där i magen.

Så var det fysio för Madeleine och trots gånger tusen för Amanda. Jag vet ju varför hon börjar krångla när Fyssan kommer, men hur jag än förklarar så börjar hon bråka. Nå, Fyssan sa att hon skulle börja fundera om hon inte skulle börja trotsa. Hon menade att varje familj där lillasyster/bror får fysioterapi är det precis samma sak.

Efter det kom vår gudson med bror och mamma på besök. Han är så god, vår gudson. Gjorde mig på bättre humör även fast det stod skrivet i min pannan "sluuutkörd".

Idag har mitt huvud varit helt på övervarv med dagisinskolning. För oss är det ju inte bara så där. Det är tusen papper som b.la läkemedelsplaner, det skall skolas personalen på några dagar det som tagit mig ett år ! De skall också skolas inom medicinerna.

Efter dagisbesöket blev det rådgivningsbesök och två vaccin, det är ju aldrig jätte roligt. Sedan träffade vi min Famo som är nere i Västra Nyland nu.

Efter det blev det IKEA med Ulle, Natte och Isabel. Usch så dyrt det blev men nu har vi ny byrå som jag äntligen får alla vantar, halsdukar, mössor m.m i. Måste bara få upp den men det blir morgondagens problem tror jag. 

Köpte flere ramar från IKEA, bland annat en till vårt bröllopsfoto. Vad jag ler varje gång jag ser det. 

          

30.09.2014 kl. 21:40

Urk måndag !

Amanda har flera dagar begärt parken-besök med Isabel så vi ringde idag och undrade om de hänger med och de var helt med på noterna. Tyvärr var ju inte vädret helt med noterna så barnen fick leka här hos oss.

Vilken dag alltså. Jo, de har lekt snällt men väldigt klumpigt idag. Inga bråk eller så, de har bara hänt massa olyckor. När de för en stund sedan åkte hem hade Isabel stor bula i huvudet och här hemma har Amanda uppskrapad haka och sår i huvudet. Shit så mycket blod det har varit. Tur att alla dagar inte är lika. 

Nu här på kvällen efter den vanliga genomgången av bloggar blev jag lite deppad. Så många bebisar som utvecklas så som de skall. Så som det skall vara. Inte vill jag att nån annan skall behöva gå igenom de vi gått/går  igenom men ibland tar det endel av mitt hjärta att se hur alla lägger in bilder och så otroligt stolt berättar vad deras barn lärt sig. Vi då ? Här är vi bara. Kom hem till oss, det ser ut som vilken annan vardag som helst men igentligen är det så otroligt mycket vi måste ta hänsyn till att hjärnan går ibland på övervarv, det finns så mycket att tänka på. 

Jag vill också att hon ska sätta tårna i munnen, jag vill ju också att hon skall börja krypa, gå, klättra, pilla och peta. Men nej här är vi bara.

Barn föds och i ett nafs är de redan långt förbi vår Maddes utveckling.

Idag är en såndär typisk "alla andra" har så perfekt liv och här är vi liksom. 

Vänjer man sig nånsin vid att ha ett sjukt barn och att se hur alla andra så lyckligt har sina friska barn ?

      

22.09.2014 kl. 20:06

Imorgon !

Om fem timmar startar vi till flygfältet och om nästan åtta timmar åker flyget till vår smekmånad.

Medan vi väntat besökte vi Degerbydagen på förmiddagen.

I sällskap med Daniel, Natte och Isabel såklart.

Amanda försökte tappert "blåsa" jättebubblor.

På eftermiddagen körde vi till Kimito för att fira vår söta gudsons första födelsedag.

Här är stora killen med sin födelsedagsgåva, en ännu större lastbil. 

När vi kom hem packade vi de sista sakerna åt flickorna och förde dem till deras famo. Mina ögon var allt annat än torra när vi åkte iväg. Har aldrig sett mig själv som en såndär mamma som inte ens kan gå till butiken utan sina barn, för mig är det rena semestern liksom, men just nu vet jag inte hur jag skall överleva en hel vecka utan dem. 

Planen var att gå och sova några timmar, duscha och sen åka iväg men är lite stressad över om jag har med allt och att huset är i skick för husvakterna.

Chanserna att jag bloggar under veckan är ganska små, så vi hörs antagligen när vi kommit hem från lovely Italy.

        

 

02.08.2014 kl. 23:48

Snaart

Bara några dagar kvar tills Italien ! Börjar få smått med resefeber. Är småstressad över de kommande dagarna. Skulle borda hinna städa före vi far så att min bror och flickvän kan leva här medan vi är borta, borde hinna packa färdigt. Vi far så pass tidigt på söndagmorgon att vi för barnen till deras famo på lördagkväll men vi skall till Kimito för att gratulera vår söta gudson på hans första födelsedag, därav måste vi packa före. Det om det.

Igår var vi till Marsjön och simmade på kvällen. Ljuvligt varmt vatten, relativt grunt för barnen och man såg igenom vattnet. 

Idag var jag till Karis och träffade Pamela över en lonkero på Serendi och for sedan hem till henne och beundrade deras lilla söta labradorvalp medans vi pratade om allt möjligt.

Var så roligt att träffa henne, som alltid. Så naturligt att bara prata och prata.

      

30.07.2014 kl. 22:37

Äntligen Fredag !

Yes ! Fredag !!

Onsdagen var det parkbesök som gällde. Amanda cyklade till parken och jag halvsprang brevid medan flickornas mommo gick med Madde i vagnen. Perfekt parken-väder hade vi, inte för kallt men inte för varmt. 

Senare på kvällen kom Nyman skylten på ytterdörren. De guldiga skruvarna tar i ögat lite så tror jag inhandlar vitt nagellack snart och målar dem.

På torsdagen fick vi besök av Marika och co. Tänk att nästa månad fyller vår gudson ett år ! Och dagen till ära stod han första gången utan stöd, dock råkade jag ju inte få det på bild så det blev en bild där han står med stöd. 

Sötnos.

Senare var det punttis som kallade, och idag har jag en sjutusans träningsvärk. 

Imorgon åker vi till Åland för att fira min kusin som blir konfirmerad. Så det blir några dagars tystnad här. Min snälla svärmor är hus, hund och kattvakt. Guldvärd är hon, min svärmor.

    

 

04.07.2014 kl. 20:48

En hel massa

ÄNTLIGEN en stund för bloggen ! Har verkligen velat blogga men fast jag inte gjort så jätte mycket har tiden ändå inte räckt till riktigt.

Back on track i punttis också efter en liten paus. Ett av våra väghjärtan var det första jag fäste blicken på när jag steg innanför dörren. Mina rara punttis-kamrater hade tagit det och sedan hängt upp det. Nu ler jag varje gång jag stiger innanför dörren.

Har haft besök av fina flickor och dålig humor som vi har blev det duckface-selfie, haha. Då Naapuri gick hem blev Linda kvar och vi drog en traditionell skräckisfilm med obegriplig mängd popcorn.

 

Varit på promenad med Naapuri, men vi valde en lite för varm dag för vår stackars Hima blev så slut så hon fick skjuts den sista biten.

 

Så har jag efter ett års paus, jobbat lite. Tog några arbetsturer och det har verkligen varit roligt. Efter en kort morgontur på lördagen var det Ingå-dagen som gällde med det sedvanliga inhandlade av metri-lakun.

Efter det åkte hela familjen till Esbo för att hälsa på Annika, Lari och Minea där magmusklerna verkligen fick jobba för vi skrattade så mycket.

På söndagen var vi på två-års kalas och sedan var det gymmet som gällde för mig.

Igår då Amanda vaknade berättade med stora gester att hon nu när hon sovit så här läääääänge så får hon fara till Mommo, och så blev det. Vi for alla tre till Mommo och kom bara hem emellan då Madeleine hade fysioterapi. Efter att Mannen kom hem blev han på tumis med Madeleine medan jag, Amanda, Mommo och Morbror åkte till Iso Omena för att handla konfirmationspresenter till min kusin. Lite annat inhandlades också såklart, haha.

Skämde bort min man lite med några nya skjortor och ett nytt bälte.

Då Amanda var hos min Mofi, tyckte han att hon inte kan gå med söndriga tossor och sponsrade pengar till nya skor åt henne. Hittade skor i Prisma på -40%, så det blev två par skor åt fröken. Så hade Stadium ett huippu erbjudande ; fyra t-skjortor för bara 9,90€. På bilden dock bara tre skjortor eftersom den fjärde är i full användning.

Jag unnade mig nya underkläder och strumpor eftersom alla mina gått sönder igen. Och så lite annat :

Min bikini fyllde cirka åtta år och fick gå i pension och hem kom en ny bikini från Stadium.

 

Från Cubus fyndade jag de gråa farkkuna för hela 12,95€, och för samma pris hupparen nedanför byxbilden. De vita byxorna var allt annat än på rea men fick ändå komma med hem då de är så snygga. ps. Mina första vita byxor, får se hur länge de är vita. 

 

Idag har programmet varit tandläkare för mig. Ett hål skulle lappas, men väl på stolen hittades ett litet hål till så de fixades och nu sitter jag fortfarande här med munnen bedövad. Hungrig är jag med, men kan inte äta då det är så bedövat. Bedövningen skulle liksom hålla i max två timmar, nu har det gått fyra. Efter tandläkaren åkte vi till Lojo Sjukhus och de tog några blodprov av Madeleine. Nu gäller det att vänta någon månad innan svaren kommer. Tyvärr är det svar jag är livrädd för att höra, men tar den stressen då dagen kommer annars går jag in i väggen.

Nya kläderna är naturligtvis på idag.

         

01.07.2014 kl. 16:01

Grillkväll

Tiden har gått snabbt och imorgonbitti åker våra Sverigevänner tillbaka, så idag blev det grillmat för hela slanten.

Så var jag efter deta inte alldeles fiffig och ännu klämde in en majskolv vilket ledde till min första tandvärk och en otroligt jävlig sådan. Tur att jag snart har tid till tandläkaren..

Efter att alla fått i sig mat, kaffe, efterrätt och sett bröllopsfotona blev klockan läggdags för flickorna och hela gänget åkte hem. Hoppas de kommer snart igen.

Nu kliar det lite i fingrarna att laga en ny header, men jag tror jag väntar tills alla porträttbilder kommit och sedan väljer ut en av dem, vill ju inte att det skall komma upp till era öron med bröllopsbilder.

       

23.06.2014 kl. 22:56

Wedding

Långsamt kan man inte säga att det gick för FOTOFABRIKEN att fixa på våra bröllopsfotografier. Redan idag körde vi iväg till Ekenäs för att hämta vår cd-skiva med cirka femhundra bröllopsfotografier. Ångrar absolut inte att vi anställde proffsfotograf även fast det for aningen över budgeten. Otroligt vackra bilder.

Här kommer bomben.

Min älskade man.

 

Porträttbilderna kommer upp senare, då vi valt dem och Fotofabriken redigerat dem. 
 

 

     

 

 

 

 

 

23.06.2014 kl. 22:31

Midsommaren !

Veckan efter bröllopet gick mest ut på att ta det lungt, betala det sista från bröllopet och så ta det lungt igen. Har varit en skön vecka även fast vädret inte varit det bästa.

På tisdagen blev det rajtantaijan för oss brudar. Vår svenska vän Tilly smet på hösten iväg till Florida för att gifta sig i hemlighet. Nu när de äntligen kom till Finland blev det fru-hippa.

Min sister in law har många bra bilder från Team Vaimo kvällen  checka HÄR.

Midsommaren blev det mökki elämää för hela slanten. Från fredag-dag till söndag eftermiddag njöt vi i paradiset med min man, Daniel & Natte.

Vi grillade god mat, badade bastu, spelade spel, skrattade, tog det lungt och tog en tur i rodd-båten.

Skålade för midsommaren !

Så otroligt bra men lugn midsommar. Vill tillbaka till Paradis-stugan NU !

         

23.06.2014 kl. 22:16

Möhippa !

På lördagmorgon åkte jag iväg till Hårsmedjan för att få naglarna och håret fixat.

Både kosmetologen och frisören frågade lite försiktigt om jag redan haft polttarit och jag svarade lite besviken nej. Några minuter senare kom frisören med en plastpåse och bad mig klä på mig och sade att min skjuts väntar på mig utanför.

Där stod Danis farbror med sin Harley Davidsson och väntade. Min min är mycket lyckad.

Mina tärnor väntade på mig nere i byn och lade sen ögonbindel framför ögonen och körde iväg till min mamma där jag blev klädd i sjukskötardräkt. Vi åt god mat och drack Jello Shots, och efter det blev det en åktur på traktorns släpvägn omkring i byn. Efter det till Naapuri på sexleksaks-party. När det var färdigt kom min pappa med mini-bussen som tog oss till Helsingfors på krog. Väl på krogen fick jag en tjusig doktorväska fylld med kondomer som jag snällt fick dela ut. Lite senare skrek det i högtalarna att där var "polttarit-sankari" och alla män som kom och dansade för/på mig fick gratis drick-biljett, så det kom ju en och annan man, haha !

 

En jätte lyckad och minnesvärd kväll. Tack igen för allt. Puss !

      

 

09.06.2014 kl. 20:33

Parkhäng

Sommarens första parkbesök gjort, i sällskap med Natte och Isabel. Amanda var också första gången cyklandes till byn och långsamt gick det minsann inte.

          

 

 

09.06.2014 kl. 20:22

Cirkusjippo

Idag ordnade Mannerheims Barnskydds Förbund Cirkusjippo i Degerby och vi var såklart på plats.

Inträdet på två euro var verkligen värt det då det tillhörde clown-showen, ansiktsmålning, ponnyridning, äventyrs-stig, chasen att gå igenom brandbil och pomppulinna. Alla barn fick även gratis trip.

Som sällskap kom Natte & Isabel

Clownerna Nelli och Niilo hade skrattfylld show.

Isabel tog en fjäril och Amanda en blå-vit blomma ( passar ganska bra med tanke på kvällens ishockey).

Min mammas kusin var där med sin ponny så det blev rid-premiär för Amandas del. Först sade hon att hon inte skulle våga men efter att jag berättade att jag håller hennes hand gick det mycket bra och flickan var något stolt över sin prestation.

Brandbilen var också intressant och Amanda var även upp i den och lekte att hon körde den.

Nöjda och glada kom vi hem för att hålla bröllopsmöte med bestman, tärnor och toastmistress. Vi gick igenom körschemat för dagen och sådant så nu vet alla ungefärligt hur det kommer se ut och vad de skall göra.

Senare blev det punttis, såklart.

Imorgon blir det tidig väckning och en dag i Helsingfors med fysio och ergoterapi i Barnets Borg och träff med genetikerna på Allergi och hudsjukhuset. Har haft så fullt upp att jag inte ens hunnit stressa upp mig över morgondagens besök men har ju hela natten på mig ännu. 

        

 

25.05.2014 kl. 21:42

Heaven on earth

På fredagkväll inleddes stugsäsongen för vår del. Som sällskap hade vi Daniel, Natte, Isabel och Nattes syster.

Ord kan inte beskriva hur mycket jag tycker om att vara på stugan.

Grillmat, bastubad, barnelkar vid stranden.

Vi lade barnen och sova och blev själva uppe och bara pratade. Sku vi tänkt efter lite längre skulle vi blivit där och sova, det var inte jättelyckat att ta barnen i bilen då de redan sov, men vi vet tills nästa gång.

        

25.05.2014 kl. 21:15

Blandat

Först och främst ; Tack from the bottom of my heart för alla kommentarer ! Det värmde mycket att Ni ännu hänger med här. Många av Er nämnde bröllopet och visst skall Ni få "delta" i vår stora dag.

På tal om det, så hade vi träff med vår florist igår och diskuterade kring blommorna. Har varit lite tankspridd när det gäller min och tärnornas buketter men nu är bestämt och det känns jätte bra !

Har också varit till sömmerskan som kortat av klänningen och fixat snörning hela vägen på ryggen. Varje gång klänningen kommer på vet jag att det var verkligen rätt val av klänning - det känns så rätt. Dessutom behövde jag denna gång inte få lite av ångest över dragkjeden som inte gick fast utan kunde njuta av att få bli varm i hjärtat och le. Bara en månad kvar nu !

Idag är en sån dag jag är mycket tacksam över att vi har Amanda halvtid på dagis. Madeleine har skrikit, inte gråtit - skrikit och gnällt precis från de att hon öppnade ögonen på morgonen tills hon somnade på kvällen. På kvällen då vi kommit hem från Prisma resan med Johanna kändes Madeleine aningen varm.

Jag misstänker att det är en tand som krånglar med henne. Den är femföre att komma igenom och har hört att det kan vara riktigt horribelt för barnen. Amandas tänder kom alla på en och samma gång (typ) och det var inte minsta lilla gnäll heller, så jag har svårt att avgöra om det är tänderna som ligger bakom hennes illabefinnande. Har Ni någon erfarenhet om feber och mycket skrik vid tandsprickningen ?

Så kvällens punttis togs emot med öppna armar. Så skönt för både sinne och öron. Ett plus är att jag har riktigt roligt punttis-sällskap.

Bild från måndagens punttis då t.o.m glasögonen började imma.

Nu lite havregrynsgröt i magen sen snarklådan.

         

 

 

15.05.2014 kl. 22:14

Estland

På lördagen började väckarklockan skrika klockan sex på morgonen och jag for på morgonpunttis eftersom jag inte skulle hinna annars den dagen. Var annorlunda att vara där helt ensam i tystnad. Hade sjukt bra feelis efteråt, man kände sig så pigg och frisk.

Elvatrettio startade Viking XPRS iväg mot Tallin och som sällskap och hjälp kom Daniel, Natte, Linda och Daniela med.

Vi började vår lilla stund i land i Sadamarket där vi inhandlade mestadels kläder. Jag köpte en Ed Hardy- liknande huppari åt mig och Sambon köpte en Harley Davidson huppari åt Madeleine.

Efter det blev det lite bråttom till gamla stan där vi tyvärr bara hann inhandla vackra och billiga blommor.

Jag fick syn på kallor och bara måste köpa en åt mig.

Nu står den här i vardagsrummet och ser bara vacker ut.

Själva syftet med resan var ju drickbart till bröllopet så jag hade gjort en beställning till SuperAlko och även betala den färdigt. När vi var framme och jag visat kvittot på betalningen syntes det ingen betalning i kassamaskinen så det blev en massa strul men till sist hittade de min betalning och vi kunde ladda kärrorna. 

Det var minsann ingen lätt match att dra allt detta med sig till båten och ganska utmattade satt vi sedan i hytten och vilade lite upp oss för att orka iväg och ta oss en svaler ( uttalas med ingå-dialekt).

Lite orolig att vi inte har tillräckligt så en eventuell resa till på schemat.

En riktigt rolig resa med mycket skratt var der trots den korta tiden i land och strulet i SuperAlko. 

      

12.05.2014 kl. 11:37

Uups.

Samma gamla visa, det blev några dagar obloggat i brist på något att säga och foton.

Söndagen : Var på barngymnastik med Amanda och Sambons guddotter. Även fast det ordnas i grannkommunen, nappade jag på genast och anmälde oss. Synd att det inte ordnas i Ingå. Flickorna hade roligt, fast det var inte så mycket umaning för Amanda. På kvällen blev det som vanligt punttis.

Jag och min nya kaveri.

Måndagen : Fick en liten chock då rullgardinen hissades upp på morgonen och vad man såg var snö, snö och mera snö. I Maj-månad. Snön låg på marken och blommorna var granna. På eftermiddagen såg det ut som det skall, som tur. 

Naapuri kom på vaniljté och manikyr alá Amanda. Njöt av min vilodag.

Tisdag : Dagis-dag för Amanda och för Madeleine var det både fysio och ögonterapi. Madeleine fick glasögon av ögonjumpparen och beröm av fysioterapeuten.

Tisdag är för mig den omtalade "Leg-day". Hundratio kilo kändes bra i benpressen så nästa vecka ökar vi kilona, booyah ! Fixade även husvakt medan vi är i Italien.

Onsdag/Idag : Sover lite för gott och vaknar senare än vanligt, försenar oss till dagis. Madeleines mage krånglar så jag vill börja gråta. De ringer från Genetiska i Helsingfors och vi får en konsultationstid till en genetiker redan i slutet av denna måndag. De knöt sig i magen, men visst skall det bli skönt att få den delen undan. Är mera nervös för den eventuell operationen på hösten.

I brist på bensin promenerar vi efter Amanda från dagis. Det märks på hunden av det börjar bli varmare och det är dags för kortare länkar igen. Nu skall vi besöka min Mofi med Sambo. Ikväll blir det ett pass med ovannämnda "kaveri".

      

07.05.2014 kl. 16:30

Pomp deLuxe

Snabbare än kvickt blir man förtjust i de vackra Danska kläderna Pomp deLuxe har att erbjuda. Idag var min första gång som värdinna för ett Pomp deLuxe party.

Blev trots allt ett väldigt lyckat party, även fast otroligt mångade tackade nej. Är väldigt nöjd med dagens party.

Jag har sällan tur men råkade faktiskt idag vinna ett tretton euros presentkort till Pomp deLuxe plus att jag sedan fick värdinne-rabatt så Amanda valde två vackra plagg åt sig. Fröken blev dock aningen frustrerad när hon inte fick dem genast men de borde ju komma inom en vecka.

Kanske det blir ett party på senhösten då den nya höst och vinterkollektionen kommit.

         

03.05.2014 kl. 22:57

Vappen !

Något av en bildbomb från Valborgsdagarna.

Vi håller det kort och koncist. De obligatoriska ballongerna och serpentinerna fixades på plats och Sambons guddotters familj dök upp för att fira med oss. Grillsäsongen öppnades med en massa gott som grillad kycklingfilé, grillad halloumiost, grillad ananas, nypotatis och en massa annat som hör till.

Idag besökte vi Kyrkslätts Winellska Skolan för att delta i deras första Maj jippo. Otrolig mängd med folk så mycket mer än de efterlängtade ansiktsmålningarna och kaffe med tillhörande mockarutor blev det inte, men ungarna var ju nöjda.

En Valborg i mitt tycke. Kort och gott.

      

01.05.2014 kl. 18:32

Get back up

on the horse, var det.

För ungefär tolv år sedan var två små flickors stora intressa att rida och de var dessutom ganska bra på det, men ironiskt nog så såldes ena hästen och den andra dog och flickornas hobby slutade där.

Idag på den ena flickans tjugotredje födelsedag var den andra flickan och fixa så de fick testa att sitta i sadeln igen.

Ni har väl räknat ut att ena flickan är jag, den andra Amandas gudmor.

Intresset för att ta tillbaka den gamla hobbyn blev stort för oss båda två, det skulle vara så roligt om vi igen skulle dela vår gamla hobby.

Blev lite sentimental senare på kvällen. Så fint att vi stod där tillsammans efter tolv år, att vi stod där tillsammans lika goda vänner.

Tankarna vandrade iväg och jag märkte att för den stunden jag satt på hästryggen släppte all stress och jag funderade inte på något annat än hur roligt det var och såklart fokuserade på vad jag gjorde.

Igen ett stort tack till min faster för att hon ställde upp med lektionen och hästen. Tydligen var vi inte så dåliga eftersom vi blev välkomna att komma pånytt.

     

01.05.2014 kl. 17:42

Veckoslutet

Söndagkväll igen. Hur kan ett veckoslut gå så snabbt ? Fast visst har vi haft program, roligt sådant dessutom.

lördagen blev det en hel dag i stan med mina brudtärnor, Sambon, bestman med Sambo. Hittade tärneklänningar som godkändes av tärnorna, Sambon och hans bestman hittade kostymer. Så blev det även underklädes-shoppning för mig, så nu har alla sina oufits färdigt till bröllopet - skööönt ! 

Det blev inte bara shoppning för min del. På eftermiddagen tog jag spårvagnen till Uspenskijkatedralen för att se en söt liten kille döpas. Andra gången jag deltar i ett ortodoxt dop, som är bra mycket annorlunda än de lutherska vi är vana med. Mycket fint och speciellt på många sätt enligt mig, men vatten-delen är lite väl "mycket" för mig, då man doppar hela barnet under vatten.

En mycket fin och rolig dag på många vis. Det var längesedan vi gjorde något sånthär tillsammans med de två som är mina brudtärnor.

En timme efter tidschema, sju blåsor och mycket sjuka fötter senare anlände vår familj till flickornas morfar och vi blev på bjudna på god mat. Träningsdag var det också, men jag hann helt enkelt inte. Hade "morkkis" hela kvällen, men vi gick ju faktiskt kring elvatusen steg i stan så.

Idag är det söndag igen och vi har spenderat dagen med att tillsammans (!) med Sambon ( Amanda var också med på ett hörn )  storstädat huset. Allt från dammtorkning,fixa pappersinsamlingen till att vädra sängkläderna på balkongen. 

Ingen har väl missat att vitsipporna ute i backarna stå ? Inte vår madam i varje fall, som har spenderat mycket möda på att plocka olika buketter under vår utevistelse idag.

 

Nu hemkommen från söndagspunttis och magen mätt från kvällsgröten. Skall ta in byket från byksträcket, ta en dusch och sedan lägga mig i en renbäddad säng. 

Imorgon hoppas jag på fint väder och att Amandas ena gudmor blir överraskad över hennes födelsedagspresent.

        

27.04.2014 kl. 22:24

Två filurer !

 

Minsann ingen dålig måndag när man fått spendera en hel dag med min kära vän Marika, Linus och vår gudson Felix.

Dessutom lekte Amanda och Linus jätte sansat idag. Visst gjorde de hyss, men de gjordes tillsammans. Konstigt lite strid, men visst var det skönt att de lekte tillsammans. De planerade även sitt bröllop, haha. Amanda kläckte ur sig förra veckan att hon skall gifta sig med Linus och ha prinsessklänning på. Dessa nyheter berättades givetvis snabbt, och Linus var fullt med på giftemålet och valde kyrkan färdigt, haha.

Har varit skönt att ha en vilodag från träningen och nu är man redo att satsa allt resten av veckan.

        

 

14.04.2014 kl. 22:02

Me&I

På lördagen var jag på mitt första Me&I party. Kläderna för barnen var inte helt i färg med vad som nu finns i deras byrå/garderober, men visst fanns det endel jätte fina. Damkläderna var också mycket fina men tyvärr mycket kostsamma.

Ingen blir överraskad när jag skriver att den med rosa stjärnor kommer att komma hem med posten om någon vecka.

Hade gärna beställt mer men vi har ju en beställning modell dyrare från Pomp DeLux påkommande, och min mammapeng blir man ju inte rik på, så det fick vara bra så här denna gång.

         

 

06.04.2014 kl. 23:00
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.