Treenit.

05.06.2014 kl. 21:46

Huoh ! Har tränat som en jag vet inte vad de senaste dagarna. Så har vi såklart njutit på dagarna av att bara vara lediga.

Var igår till flickornas Mofa med familj för att de skulle vara barnvakt en stund medan jag uträttade bankärende så min vårdledighet är covered. När jag kom tillbaka blev vi bjudna på lunch.

Lyckades få mina systrar medlurade till gymmet och de bad om träningsvärk, och deras önskan gick i uppfyllelse förstod jag.

Idag hade Madeleine fysioterapi och min mamma kom med och se, eftersom både jag och fysioterapeuten anser att de är viktigt att alla som tar hand om Madde vet hur man skall handskas med henne och varför. 

Senare kom min Mommo på besök och hämtade kakfat till vår bröllopstårta. Efter det kom ännu Sami på besök.

Kvällen spenderade jag såklart i punttis - älskar, älskar.

Pirrar som tusan magen när jag tänker att nästa vecka gifter jag mig !! Allt är så gott som färdigt, det som är kvar är :

  • Skicka in spellista till vår DJ -  edit : check
  • Laga bordsplaceringsplankat
  • Komma överrens om vem som drar lekarna
  • Fara efter nån flaska till från Alko
  • Köpa en massa Sprite som blandis till bålen

Sen är allt klart !

HERRIGUUUUUD ! Dagen som jag väntat så länge på är faktiskt snart här !

     

 

 

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

November !

Alltså varför är det så svårt att sätta sig ner och skriva. Det tar ju ingen evighet - i synnerhet nu när det bara kommer telefon-bilder som är lika skarppa som solljuset i November. 

Arska har flyttat till oss och vi tror han har det rätt så bra.

Hastigt hastigt fixades det ihop en babyshower åt min och Nannes Karin som just skall få en baby. Any day now..

Ett häfte med lyckönskningar, gissa längd, vikt osv, 10 saker de önskade att de visste före de fick barn och annat smått och gott.

Karins mamma stod för platsen och maten. De bjöds på tortilla, kaka och kaffe ! 

Jag och Nanne stod för underhållning och dekorationer.

De var lekar som att mata varandra med babymat ( på bilden fattas en blöja) och sedan gissa smaken och att gissa hur lång tråd som går irunt Karin och Magnus. 

Klockan var sjuu-huukt mycket när jag och Amanda kom hem men de var absolut värt det. Hon blev så överraskad och glad. 

Förra fredagen var det dags för maskerad. Hårsmedjan fyllde sjutton år och de ordnade maskerad med temat musik, på Clubben i Karis. Jag, Dani, Sami, Fredrika, Natte och Daniel var med.

Jag och Natte var Pink Ladies från Grease.

Hade jätte roligt ! Har nog inte haft så roligt sen bröllopet. 

       

06.11.2014 kl. 18:22

Bäck to wöörk.

Vardagen har ändrat och arbets- och dagisliv börjat. Stor omställning är rätta ordvalet.

Vi som är morgonslöa på alla sätt skall vara på dagis redan halv sju på morgonen, då jag har morgontur och de dagarna har det varit största utmaningarna. Fanken att få två ungar i skick så tidigt på morgonen, det är ingen lätt plätt.

För barnen har det gått över förväntningarna på dagis. Amanda har bara några tidiga mornar varit extra kramsjuk vid hejdå-stunden och två gånger har hon börjat gråta. 

Madeleine har det gått mycket bra för. Man märker bra att hon är mera slut de dagarna jag har morgontur och brukar sova långa stunder som hon annars inte gör. Där har ju också den förhöjda medicineringen inverkan såklart.

Förra veckoslutet var jag ledig och spendera lördagkväll med Sami, Fredrika och Jenny. Fredrika blev ett år äldre och vi tog henne till KW i Karis. Vi andra tog ett stop och Fredrika en cokis, så satt vi ute på terassen i deras supermysiga utesoffa med tak över sig. Att bara sitta och prata, skratta och annars bara ha det jäkligt bra - kan man begära mera ? Nope. Kvällen röda tråd blev absolut de vänner man kan räkna på en hand. Är glad över att man äntligen har fått klart för sig vem man påriktigt kan räkna med och vem man tyvärr inte kan räkna med.

Vad skall jag annat komma med ? Jaa-a vår IKEA byrå har kommit upp och äntligen har vi ett och samma ställe för alla miljoner vantar, yllesockor, mössor halsdukar plus annat kräsä man inte riktigt vet vart man skall placera.

Naglarna är fixade ! Är så glad att jag hittat nån som lagar fina naglar på kvällen för en jätte billig peng.

Vad gäller träning har jag börjat göra så att jag far före kvällsturerna på gymmet så att herrn i huset inte behöver bli så förbenat sur på kvällarna när jag annars skulle fara och träna. Idag blir det dock ingen träning för herrn har annat för sig än att vara med barnen. Plus att frun har en sån jääävla träningsvärk.

Det att jag är tillbaka på jobb är ju inte bara en omställning för vi tvåbenta utan också för de med flera ben. 

Hilma tycker inte alls om att jag är tillbaka på jobb. Hon har jusåklart vant sig vid att jag är hemma och nu mittiallt är vi borta en hel arbetsdag och när man kommer hem väntar alltid något mindre trevligt att städa upp. Lucifer har inte tagit det så hårt att jag är på jobb. Katter är ju alltid katter.

Imorgon kommer ytterligare en familjemedlem i form av en hamster ! Längesen vi hade hamster, så det skall bli riktigt roligt. Min första hamster var alldeles ljuvlig. Honom tog jag med till butiken, där sov han i huvan lungt eller låg i ärmen och kollade. Hoppas den här krabaten blir lika snäll.

Här är han. Stackarn som kommer heta ARSKA. Min kära man kan nog inte med namn..

Nu måste man väl börja aktivera sig en aning före kvällsturen.

Måste ännu be om ursäkt för de återkommande telefonbilderna. Måste ta mig i kragen och blåsa bort dammet från systemkameran.

     

11.10.2014 kl. 11:00

Fyra Dagar !

Ciao !

Lördagen drog jag ju som nämt till Tattoo Nation och betalade reserveringsavgiften för min kommande tatuering. Nu är det bara att vänta på December !

Så bestämde jag och mannens syster oss för att inte missa Svenska Teaterns musikal Mamma Mia !

På kvällen blev barnen med sin Famo och vi for på Octoberfest till Aktia Arenan. Mycket folk, allt för många bekanta. Kvällen slutade inte på bästa möjliga sätt då bara folk var arga, så jag drog hem.

Skumppan var i varje fall god !

På söndagen var dagen min guddotter (och jag) väntat på så länge ! Äntligen skulle hon få se Robin ! 

Här är en glad och förväntansfull flicka !

Måste medge att pojken är talangfull även om min musiksmak är något helt annat. Coolt var det då Michael Monroe kom på scen och drog Queen med Robin. På vägen hem stannade vi vid mäkkärin och åt lite. Fick en stor kram när jag släppte av henne hemma. Älskade <3

På måndagen kom mitt blivande gudbarn (som ännu är i magen) på besök och det var riktigt på sin plats. Hade saknat dem så. Kan inte vänta tills jag får se vem som lurar där i magen.

Så var det fysio för Madeleine och trots gånger tusen för Amanda. Jag vet ju varför hon börjar krångla när Fyssan kommer, men hur jag än förklarar så börjar hon bråka. Nå, Fyssan sa att hon skulle börja fundera om hon inte skulle börja trotsa. Hon menade att varje familj där lillasyster/bror får fysioterapi är det precis samma sak.

Efter det kom vår gudson med bror och mamma på besök. Han är så god, vår gudson. Gjorde mig på bättre humör även fast det stod skrivet i min pannan "sluuutkörd".

Idag har mitt huvud varit helt på övervarv med dagisinskolning. För oss är det ju inte bara så där. Det är tusen papper som b.la läkemedelsplaner, det skall skolas personalen på några dagar det som tagit mig ett år ! De skall också skolas inom medicinerna.

Efter dagisbesöket blev det rådgivningsbesök och två vaccin, det är ju aldrig jätte roligt. Sedan träffade vi min Famo som är nere i Västra Nyland nu.

Efter det blev det IKEA med Ulle, Natte och Isabel. Usch så dyrt det blev men nu har vi ny byrå som jag äntligen får alla vantar, halsdukar, mössor m.m i. Måste bara få upp den men det blir morgondagens problem tror jag. 

Köpte flere ramar från IKEA, bland annat en till vårt bröllopsfoto. Vad jag ler varje gång jag ser det. 

          

30.09.2014 kl. 21:40

Filosofen

"Huvudsaken är att barnet är friskt" meningen brukar komma efter att man konstaterat att könet på barnet inte spelar roll.

"Huvudsaken är att barnet är friskt" för mig med ett inte så friskt barn låter helt annorlunda nuförtiden i mina öron. Före Madeleines alla diagnoser kom fram sade jag ju precis samma sak. Nu skäms jag nästan. För nu vet jag hur illa det tar då man säger den meningen åt nån som inte har ett friskt barn. 

Missförstå mig rätt. 

Jag förstår budskapet eftersom jag själv har sagt orden. Man vill att barnet skall vara friskt, såklart, det vill väl alla men är det verkligen huvudsaken ?

 Är det allt som betyder ? Är inte huvudsaken att barnet älskas och sköts omsorgsfullt ?

I dagens läge tycker jag att det är kärleken som är huvudsaken och att man gör sitt bästa för att barnen skall ha en trygg framtid. Det för mig är huvudsaken. Det om dom är friska eller inte spelar inte roll - man älskar dem precis lika mycket ändå.

Nog om det.

Idag har vi haft Barnets Borg dag och det gick riktigt fint. Epilepsimedicineringen höjdes en aning. Madeleine och Amanda var på deras bästa humör och charmade neurolog och fysioterapeut. Madeleine (och Amanda) visade alla konster de kunde.

Det är roligt att personalen också ser syskonen som kommer med och berömmer dem då de visar sina egna konster. Madeleines nya ståställning och vagn testades och beställdes. Ståställningar är ju aldrig jätte vackra i sig men Madde var jätte glad då hon stod i den. Vagnen är ingen vanlig barnvagn och specialgjord för barn som Madeleine, men fin var det absolut. Min första tanke var att oi så fin, den måste vi ta på en testrunda i byn. Tanken efter det var ju att det kommer bli jobbigt då folk stirrar så, men de får lov att stirra. 

Neurologen tog upp att hon kommer nog att "klassas" som utvecklingsstörd och kommer inte att kunna leva ett självständigt liv men de visste vi ju redan. Det har vi redan kommit på och accepterad, även om de finns mörka stunder då och då. 

Vi tar ett boende med utvecklingstörda/handikappade. Gå in dit. De är glada, lyckliga. Gå in i vilket rum som helst var som helst vart det sitter friska människor. Är de lika glada ? Uppskattar dom de små glimtarna i livet lika mycket som de som bor på ett boende ? Jag kan sätta huvudet i pant på att de inte gör det.

Tanken på framtiden har vi redan funderat på fast det inte är mycket lönt men jag har åtminstone tänk mig att vi har henne hemma tills hon blir i vuxenålder och efter det är det nog t.ex Kårkulla som gäller. Jag ser inget negativt i det. Såklart får hon komma hem och jag kommer säkerligen ränna dit titt som tätt, men tanken är så här och jag får ingen klump i halsen då jag täker på saken. 

Efter Maddes lunch och så gick vi till bilen och möttes av parkeringbot, tur så hade alla andra också fått. Man får tydligen inte parkera där mera och jag var tydligen inte den enda som inte märkte det.

Jag och Amanda tog lunch vid Presso i Prisma medan Madde sov i bilstolen. Eftersom Amanda var så duktig hela sjukhusbesöket gav jag min ensamma två euros slant i plåmssan åt henne och hon köpte en glass och några godisar så hon har varit nöjd nästan hela kvällen. Lite missnöjd blev hon dock när jag inte helt och hållet var med på hennes hoppa från stol till stol lek hon hade i matsalen. Hehhe ! 

Resten av fredagskvällen spenderas i soffan med resten av porukkan.

        

26.09.2014 kl. 18:35

Hello !

I flera veckor har det rådit tystnad här, bara syrsorna hörs. Har själv inte ens hunnit läsa bloggar. Bråttom har vi väl direkt inte haft det men tiden har bara flugit iväg. Saknar bloggen, men som tidigare nämt så när barnen lagt sig och man har tid att blogga så orkar man inte. Tyvärr.

Besöker ni min Instagram under namnet cessi_w , finner Ni att vi fått våra bröllopsfoton, vi har hälsat på vår blivande familjemedlem med mycket päls, vi har haft filmkväll med systrarna och pratade till midnatt, vi har även cyklat 25 km med syrrona och pappa och idag har jag sökt mitt nya pass lagom till vår resa om bara sex dagar.

Har ännu inte kunnat avgöra vilket som blir tack-kort.

Blev riktigt förvånad över att det droppat in en kommentar här under tystnaden. Anonym undrade :

"Hej har nu läst din blogg till och från. Men undrar hur Dina flickor mår? Hur allt går med Madeleine? :) tycker du det känns annorlunda att vara gift och isåfall på vilket sätt? :) 
Kan du beskriva dina alla syskon och vad tycker du om dina syskons pojk/ flickvänner? Ha en super fortsättning på sommaren och önskar all lycka till med familjen!"

Svar : Mina fina flickor mår bra. Amanda frågar cirka tusen varför frågor per dag så mitt hår är snart grått, idag undrade hon över solsystemet. Varför solen är varm t.ex ? Madeleine mår riktigt bra. Vi har för cirka en månad sedan givit blodprov som nu undersöks på något stort labratorium som avgör en stor del av framtiden. En diagnos har de hittat som till en del stämmer in men mycket som inte stämmer in. Diagnosen är inte roligt och betyder att vi sätter vårt barn i graven. Så jag hoppas ju att det inte är den. Därtill undersöks det nu om det hon har är från släkten eller bara hon, även här hoppas jag att det inte är släkten, annars innebär det att det inte blir flere barn och jag känner starkt att jag änu skulle vilja ha ett till barn. Vi väntar även på kallelse till kirugen för att avgöra om en operation av huvudet är nödvändigt. Så stora saker pågångs. Försöker mitt bästa för att inte stressa, för då går jag i väggen.

Det där med att om det känns annorlunda nu när jag är gift är det många som frågat och mitt svar är nog nej. Det känns inte främmande på något sätt. Klart jag ännu beundrar min fina vigselring och att det ännu är ovant att ha ett annat efternamn och att skriva det.

Vet inte vad mina syskon tycker om att jag skriver om dem så får ta det ganska ytligt.

Jag har alltsomallt fem syskon, varav en bror jag delar både mamma och pappa med.  Min bror är så gammal att han får köpa ut starkt från Alko och han bor med sin flickvän. Han är på många sätt lik vår pappa dvs en man med få ord men en bra humor. Han tycker om att sporta och dricka kakao på kvällarna. Han är också Amandas gudfar.

Sedan har jag två systrar som är enäggs-tvillingar. Sandra har en blogg som går att läsa HÄR. De är på många sätt annorlunda än mig själv, men det finns ett fint systerband mellan oss. Mina systrar är ganska långt perfekta. De gillar ordning och reda, att baka och fotografera och de har en svaghet för Justin Bieber och märken som Victoria's secret m.m.

Sedan har jag två bröder till varav den ena går i högstadiet och den andra i lågstadie. Typiska drag med alla andra pojkar i den åldern. Den ena spelar på telefonen hela tiden, den andra sträcker på byn och är med sin flickvän som jag tycker riktigt bra om. De skall agera husvakt medan vi är på vår honeymoon. 

Alla mina syskon är mycket söta och står mig oerhört nära hjärtat.

Och till sist : Tack så mycket, detsamma önskar jag dig.

        

 

28.07.2014 kl. 22:11

Scola

Nu har vi testat den semi-nya restaurangen Scola i Barösund. Lite otur med vädret då det började blåsa jätte mycket så maten svalnade snabbt. Maten var god, men lite småa portioner var det.

Gös med rökhollandaise-sås och batat-puré.

Mascarponekräm, rabarber, jordgubbar och kexcrisp.

Nu skall jag laga mig klar för gymmet.

     

12.07.2014 kl. 19:08

Working Girl

Efter Ålandresa hade jag några arbetsturer. Märks att man "bara" varit hemma i ett år då jag har varit rätt så slut efter turerna.

På torsdagen blev det häng på stugan där jag mest solade, Madeleine gosade med Mommo i skuggan och Amanda grejade med vatten.

Senare fick vi besök av mina systrar och senare hakade min pappa på. Vi bokade in en systerkväll nästa vecka med film och popcorn som jag ser mycket framemot.

                    

 

12.07.2014 kl. 18:57

Åland

Då  var denna sommarens Ålandsresa över, tyvärr. Även fast det är skönt att vara hemma, så är det alltid roligt att träffa mina kusiner. Såg inga turist-grejs iår då tiden var knapp, så vi överväger barnfri resa nästa år så jag äntligen skulle få se Kastelholms slott och fängelsemuseét.

Bildbomd, varsågod.

Resan gick jätte bra, så som bilderna visar. Grillmat hos kusinerna efter att vi packat upp alla saker.

Den vackra konfirmanden.

Följande dag dvs den sista dagen, besökte vi min guddotters sommarstuga.

Efter den rofyllda stunden på stugan börja båtresan från helvetet. En världens tre och ett halvt års trots slog till och fan anamma det var en seg en. Har aldrig ätit snabbare och hittat så snabbt till en hytt där hon ylade tills hon somnade ( vi pratar inte tio minuter, mera kring två timmar) och mina öron ringde en halvtimme efteråt ännu. I turer gick vi till taxfreen och handlade. 

Min första Victorias Secret bodymist. Nu vill jag ha meeeer.

En hallon & vitchokladlikör, måste prövas snarast.

Likadanna Lundmyr of Sweden tunikor åt flickorna. 

En söt pipmugg åt Madeleine.

Så köpte jag även fyra presenter, som inte kommer hit ännu.

Lyckad resa om vi räknar bort hemresan, ser framemot nästa års resa.

        

 

12.07.2014 kl. 18:34

Äntligen Fredag !

Yes ! Fredag !!

Onsdagen var det parkbesök som gällde. Amanda cyklade till parken och jag halvsprang brevid medan flickornas mommo gick med Madde i vagnen. Perfekt parken-väder hade vi, inte för kallt men inte för varmt. 

Senare på kvällen kom Nyman skylten på ytterdörren. De guldiga skruvarna tar i ögat lite så tror jag inhandlar vitt nagellack snart och målar dem.

På torsdagen fick vi besök av Marika och co. Tänk att nästa månad fyller vår gudson ett år ! Och dagen till ära stod han första gången utan stöd, dock råkade jag ju inte få det på bild så det blev en bild där han står med stöd. 

Sötnos.

Senare var det punttis som kallade, och idag har jag en sjutusans träningsvärk. 

Imorgon åker vi till Åland för att fira min kusin som blir konfirmerad. Så det blir några dagars tystnad här. Min snälla svärmor är hus, hund och kattvakt. Guldvärd är hon, min svärmor.

    

 

04.07.2014 kl. 20:48

En hel massa

ÄNTLIGEN en stund för bloggen ! Har verkligen velat blogga men fast jag inte gjort så jätte mycket har tiden ändå inte räckt till riktigt.

Back on track i punttis också efter en liten paus. Ett av våra väghjärtan var det första jag fäste blicken på när jag steg innanför dörren. Mina rara punttis-kamrater hade tagit det och sedan hängt upp det. Nu ler jag varje gång jag stiger innanför dörren.

Har haft besök av fina flickor och dålig humor som vi har blev det duckface-selfie, haha. Då Naapuri gick hem blev Linda kvar och vi drog en traditionell skräckisfilm med obegriplig mängd popcorn.

 

Varit på promenad med Naapuri, men vi valde en lite för varm dag för vår stackars Hima blev så slut så hon fick skjuts den sista biten.

 

Så har jag efter ett års paus, jobbat lite. Tog några arbetsturer och det har verkligen varit roligt. Efter en kort morgontur på lördagen var det Ingå-dagen som gällde med det sedvanliga inhandlade av metri-lakun.

Efter det åkte hela familjen till Esbo för att hälsa på Annika, Lari och Minea där magmusklerna verkligen fick jobba för vi skrattade så mycket.

På söndagen var vi på två-års kalas och sedan var det gymmet som gällde för mig.

Igår då Amanda vaknade berättade med stora gester att hon nu när hon sovit så här läääääänge så får hon fara till Mommo, och så blev det. Vi for alla tre till Mommo och kom bara hem emellan då Madeleine hade fysioterapi. Efter att Mannen kom hem blev han på tumis med Madeleine medan jag, Amanda, Mommo och Morbror åkte till Iso Omena för att handla konfirmationspresenter till min kusin. Lite annat inhandlades också såklart, haha.

Skämde bort min man lite med några nya skjortor och ett nytt bälte.

Då Amanda var hos min Mofi, tyckte han att hon inte kan gå med söndriga tossor och sponsrade pengar till nya skor åt henne. Hittade skor i Prisma på -40%, så det blev två par skor åt fröken. Så hade Stadium ett huippu erbjudande ; fyra t-skjortor för bara 9,90€. På bilden dock bara tre skjortor eftersom den fjärde är i full användning.

Jag unnade mig nya underkläder och strumpor eftersom alla mina gått sönder igen. Och så lite annat :

Min bikini fyllde cirka åtta år och fick gå i pension och hem kom en ny bikini från Stadium.

 

Från Cubus fyndade jag de gråa farkkuna för hela 12,95€, och för samma pris hupparen nedanför byxbilden. De vita byxorna var allt annat än på rea men fick ändå komma med hem då de är så snygga. ps. Mina första vita byxor, får se hur länge de är vita. 

 

Idag har programmet varit tandläkare för mig. Ett hål skulle lappas, men väl på stolen hittades ett litet hål till så de fixades och nu sitter jag fortfarande här med munnen bedövad. Hungrig är jag med, men kan inte äta då det är så bedövat. Bedövningen skulle liksom hålla i max två timmar, nu har det gått fyra. Efter tandläkaren åkte vi till Lojo Sjukhus och de tog några blodprov av Madeleine. Nu gäller det att vänta någon månad innan svaren kommer. Tyvärr är det svar jag är livrädd för att höra, men tar den stressen då dagen kommer annars går jag in i väggen.

Nya kläderna är naturligtvis på idag.

         

01.07.2014 kl. 16:01

Grillkväll

Tiden har gått snabbt och imorgonbitti åker våra Sverigevänner tillbaka, så idag blev det grillmat för hela slanten.

Så var jag efter deta inte alldeles fiffig och ännu klämde in en majskolv vilket ledde till min första tandvärk och en otroligt jävlig sådan. Tur att jag snart har tid till tandläkaren..

Efter att alla fått i sig mat, kaffe, efterrätt och sett bröllopsfotona blev klockan läggdags för flickorna och hela gänget åkte hem. Hoppas de kommer snart igen.

Nu kliar det lite i fingrarna att laga en ny header, men jag tror jag väntar tills alla porträttbilder kommit och sedan väljer ut en av dem, vill ju inte att det skall komma upp till era öron med bröllopsbilder.

       

23.06.2014 kl. 22:56

En vecka.

Över en vecka har gått i tystnad här på bloggen. Meningen har det verkligen inte varit, Ni har funnits i mina tankar varje kväll men då man slårner sig i soffan redo för att blogga är det alltid något annat som dyker upp och sedan är klockan så mycket att man måste gå och sova.

Början av förra veckan var åter sjukhus på schemat. Trevligare besök har vi varit med om och det blev kvar och hänga som ett stort regntungt moln över mig. Även fast humöret inte var det bästa drog vi ändå leendet på och var på Amandas första dagis vårfest och tillhörande picnic. 

Annars hardet väl gått rätt så normalt till hos oss. På lördagen rövades min blivande man iväg på sin svensexa och kom först hem halv sju på söndagmorgon. En trött men mycket lycklig karl vaknade till nångon på söndagen. På programet hade varit att ro i en gummibåt i Ingå å och bli nedstänkt av en båt, efter det var det paintball som gällde och det har ju länge varit något han velat uppleva. Mat åt de på hans favorit restaurang Hard Rock Cafe, killarna hade kommit överrens att de betalar för Danis mat men när de väl skulle ta betalt så tog de inte betalt för Danis mat eller drixks, så de bjöd både mat och dricka åt honom, vadå bra ? Efter det var det sju självklart strippklubbsbesök. Hade förberett mig på det så det störde mig inte, ända tills jag fick veta att han fått privat lapdance i ett skillt rum ensam med strippan. Eld och lågor är milt uttryck för hur otroligt "mustis" jag blev, men nu har jag nog lugnat mig redan, haha. 

Just nu sitter vi i Barnets Borg på video-EEG för att kolla upp Madeleines spasmlikande rörelser. Pluspoäng till mig som klarade av att starta i tid med båda barnen och hittade hit ensam. Det att jag åkat vägen många gånger betyder inte att jag kan köra den, haha. 

Nu skall vi fortsätta med vårt här, så slänger in en bild på vårt blommande äppelträd och önskar Er en fin dag ! 

               

03.06.2014 kl. 12:50

Sisters-day

Blev extempore-resa till Helsingfors på lördagen med mina fina systrar.

Orsaken var att jag skulle ge en sista chans att hitta korsett och systrarna skulle träffa någon kompis.

Dagen till ära fuskade jag och åt favoriten på Hard Rock Cafe. Ångrade mig ganska snabbt då jag hade magknip precis hela kvällen, men visst var det gott.

Lite shopping blev det också.

Var inte alldeles lätt att hitta korsett då varje butik jag besökt svarat att det är så liten efterfrågan nuförtiden att de är sällan man hittar dem och de butiker som har dem så är waaaaay over min budget. Testade de några korsetter jag hittade men ingen var i min storlek så till sist föreslog kvinnan som jobbade där att testa en "halvkorsett" och den satt jättebra och för trettio euro passade det även plånboken. Hittade även en tub-halsduk med vita stjärnor och ett par svarta nya farkkun för mitt presentkort till Gina Tricot och i Seppälä köpte jag capribyxor och den svarta skjortan. 

Väl hemma blev det utevistelse och punttis.

Visst är det skönt med sommar men barnen tycker inte riktigt lika då det gäller maten. De har ätit så otroligt dåligt att det inte är sant. Hoppas de vänder snart.

      

 

25.05.2014 kl. 21:23

Summer is coming

Idag känns det verkligen som om sommaren verkligen kommer. 

Efter hälsovårdscentral-besöket och konstaterande av redigt inflammation i båda öronen på yngsta dottern åkte vi till flickornas mommo. Vår lilla sjukling gosade inomhus med mommo medan jag, Amanda och Hilma gick omkring ute. Harmade så att jag inte tog kameran med mig, fanns många vackra ting att fota. Hunden och ungen var båda superlyckliga.

När vi kom hem fortsatte utevistelsen och jag tog med Mr. Canon ut.

            

16.05.2014 kl. 22:41

Morsdag

Blev ingen morsdagsväckning eftersom barnen sov över hos sin famo, då vi kom hem så sent från Estland, men en kram och grattis fick jag av min Sambo.

När vi sökte barnen hade Amanda plockat vitsippor och lagat kort till mig. I dagis hae hon planterat Basilika och lagat nyckelpige-kort åt mig.

Min svärmor och mamma uppvaktades med varsin blombukett.

På kvällen blev det som vanligt punttis för mig.

Idag - har vi bytt träningsdag och det betyder gym idag och vilodag/tankningsdag imorgon - orsak ? Idag skall jag till sömmerskan och testa klänningen ! Jäiks.

     

12.05.2014 kl. 11:57

Uups.

Samma gamla visa, det blev några dagar obloggat i brist på något att säga och foton.

Söndagen : Var på barngymnastik med Amanda och Sambons guddotter. Även fast det ordnas i grannkommunen, nappade jag på genast och anmälde oss. Synd att det inte ordnas i Ingå. Flickorna hade roligt, fast det var inte så mycket umaning för Amanda. På kvällen blev det som vanligt punttis.

Jag och min nya kaveri.

Måndagen : Fick en liten chock då rullgardinen hissades upp på morgonen och vad man såg var snö, snö och mera snö. I Maj-månad. Snön låg på marken och blommorna var granna. På eftermiddagen såg det ut som det skall, som tur. 

Naapuri kom på vaniljté och manikyr alá Amanda. Njöt av min vilodag.

Tisdag : Dagis-dag för Amanda och för Madeleine var det både fysio och ögonterapi. Madeleine fick glasögon av ögonjumpparen och beröm av fysioterapeuten.

Tisdag är för mig den omtalade "Leg-day". Hundratio kilo kändes bra i benpressen så nästa vecka ökar vi kilona, booyah ! Fixade även husvakt medan vi är i Italien.

Onsdag/Idag : Sover lite för gott och vaknar senare än vanligt, försenar oss till dagis. Madeleines mage krånglar så jag vill börja gråta. De ringer från Genetiska i Helsingfors och vi får en konsultationstid till en genetiker redan i slutet av denna måndag. De knöt sig i magen, men visst skall det bli skönt att få den delen undan. Är mera nervös för den eventuell operationen på hösten.

I brist på bensin promenerar vi efter Amanda från dagis. Det märks på hunden av det börjar bli varmare och det är dags för kortare länkar igen. Nu skall vi besöka min Mofi med Sambo. Ikväll blir det ett pass med ovannämnda "kaveri".

      

07.05.2014 kl. 16:30

Vappen !

Något av en bildbomb från Valborgsdagarna.

Vi håller det kort och koncist. De obligatoriska ballongerna och serpentinerna fixades på plats och Sambons guddotters familj dök upp för att fira med oss. Grillsäsongen öppnades med en massa gott som grillad kycklingfilé, grillad halloumiost, grillad ananas, nypotatis och en massa annat som hör till.

Idag besökte vi Kyrkslätts Winellska Skolan för att delta i deras första Maj jippo. Otrolig mängd med folk så mycket mer än de efterlängtade ansiktsmålningarna och kaffe med tillhörande mockarutor blev det inte, men ungarna var ju nöjda.

En Valborg i mitt tycke. Kort och gott.

      

01.05.2014 kl. 18:32

Veckoslutet

Söndagkväll igen. Hur kan ett veckoslut gå så snabbt ? Fast visst har vi haft program, roligt sådant dessutom.

lördagen blev det en hel dag i stan med mina brudtärnor, Sambon, bestman med Sambo. Hittade tärneklänningar som godkändes av tärnorna, Sambon och hans bestman hittade kostymer. Så blev det även underklädes-shoppning för mig, så nu har alla sina oufits färdigt till bröllopet - skööönt ! 

Det blev inte bara shoppning för min del. På eftermiddagen tog jag spårvagnen till Uspenskijkatedralen för att se en söt liten kille döpas. Andra gången jag deltar i ett ortodoxt dop, som är bra mycket annorlunda än de lutherska vi är vana med. Mycket fint och speciellt på många sätt enligt mig, men vatten-delen är lite väl "mycket" för mig, då man doppar hela barnet under vatten.

En mycket fin och rolig dag på många vis. Det var längesedan vi gjorde något sånthär tillsammans med de två som är mina brudtärnor.

En timme efter tidschema, sju blåsor och mycket sjuka fötter senare anlände vår familj till flickornas morfar och vi blev på bjudna på god mat. Träningsdag var det också, men jag hann helt enkelt inte. Hade "morkkis" hela kvällen, men vi gick ju faktiskt kring elvatusen steg i stan så.

Idag är det söndag igen och vi har spenderat dagen med att tillsammans (!) med Sambon ( Amanda var också med på ett hörn )  storstädat huset. Allt från dammtorkning,fixa pappersinsamlingen till att vädra sängkläderna på balkongen. 

Ingen har väl missat att vitsipporna ute i backarna stå ? Inte vår madam i varje fall, som har spenderat mycket möda på att plocka olika buketter under vår utevistelse idag.

 

Nu hemkommen från söndagspunttis och magen mätt från kvällsgröten. Skall ta in byket från byksträcket, ta en dusch och sedan lägga mig i en renbäddad säng. 

Imorgon hoppas jag på fint väder och att Amandas ena gudmor blir överraskad över hennes födelsedagspresent.

        

27.04.2014 kl. 22:24

Söndag..nej måndag.

Idag har det verkligen legat en söndags-feelis över hela dagen. Har fått påminna mig själv titt som tätt att det verkligen är tisdag imorgon. 

Måndag som det nu är har jag haft vilodag och som det har varit skönt.

En stor del av dagen har spenderats utomhus såklart. Har precis som många andra ätit ute första gången för säsongen. Sambon var duktig igen och har rensat gården på risor och kvistar, vi har många idér om hur vi vill att gården skall se ut men får ta det sakta bara eftersom vi inte har stora högar pengar på banken, tyvärr. Ingen av Er som råkar ha typ trettiotusen euro extra så vi sku få allt fixat ?

Senare på eftermiddagen blev vi bjudna på supergod påskmat till Mamma och kom hem passligt till sovdags.

         

21.04.2014 kl. 21:46

Ahh..

Ljuvligt väder alltså !

Vi smittades av någonsorts energikick här hemma. Sambon fick för sig att städa bilarna och tvätta bänkarna i dem, min pärla var nog senast så ren när jag köpte den, haha. Jag fick för mig att ägna mig åt fönstertvätt och gott mellanmål efter det.

På kvällen blev det påskträff hos "Mopi" med sambo, där även min guddotter med mamma och syster var. Surprise surprise så spenderade jag resten av kvällen i gymmet.

      

21.04.2014 kl. 11:13

Påsken

Hur skall jag få de senaste dagarnas händelser nerskrivna på ett vettigt och lättläst sätt ?

Mina kvällar spenderar jag i gymmet eller med min gymstick här hemma, men visst har vi även fått annat till stånd under dessa tysta dagar.

Jag och hunden har första gången i år besökt Prästgårdsberget och jag blir fortfarande lika fascinerad av utsikten och lika sur över hur nedskräpat det är.

Har också varit "YH"-äiti ett par dagar och igår var det nog på gränsen att brista för mig. Termometern från kylskåpet åt Amanda juggis med, efter det droppade hon juggis över hela köksgolvet, så erbjöd hon sin avföring åt hunden, gjorde stopp i wc:n och så här gick gårdagens kväll till. När ungarna äntligen somnat kom en kär vän till mig hit och vi pratade tjejsnack till klockan ett på natten. Äkta vänner skall man minsann ta vara på.

Idag morse hade vi Pappan i huset hemma och dagen började med påskäggsjakt och en lycklig treåring. Dagen har fortsatt i påskandets tecken och vi avslutade eftermiddagen med bio, bara jag och Amanda.

Nu skall jag hoppa in i träningskläderna och resa iväg till gymmet.

      

 

19.04.2014 kl. 19:19

Påsk !

Igår flyttade påsken in till oss.

I min familj har vi aldrig överdrivit med påskdekorationer och jag fortsätter ungefär i den stilen.

På kvällen blev det som planerat träning. Känns så bra att varje gång sätta mera tyngder och klara av sånt man inte trott man kunde klara av. Bara man skulle se resultat ännu skulle vara kiva.

Idag blev det vagn och dogpromenad med Naapuri. Ingen direkt powewalk, utan mera en skön promenad i det fina vädret.

Snart in i hemmagymmet och dra ett pass med Gymsticken.

       

16.04.2014 kl. 13:44

Messukeskus.

Förutom träning gick lördagen mest ut på att slappa, dammsuga, plocka upp och på kvällen få umgås med sambons guddotter med föräldrar.

Idag då blev Madeleine på tumis med Famo medan jag, Sambon och Amanda åkte till Mässcentret för att besöka barn- och djurmässan. Först upp barnmässan.

Helt otrolig mängd med folk var det. Folk trängdes och var som galna efter alla gratisstuff och det var en enda soppa till diverse köer.

Pettson och findus var på plats och spexade för barnen. En lång ballongman lagade ballonger åt barnen och Amanda ville absolut ha en sån ballong formad till en kanin. Så fick hon även sina naglar lackade och pyntade för första gången i hennes liv. Vi blev inte förvånade av färgvalet pink, och så valde hon en kanin och en gris som bild på två naglar. Resten av tiden gick hon bara och beundra sina naglar och spretade med fingrarna.

Efter karusellåket började man bli så snurrig i huvudet av den otroliga folkmängden att vi sökte oss upp till djurmässan där folkmängden var betydligt mycket mindre och folk var bra mycket mer sansade.

Amanda blev helt yr av iver när det fanns så otroligt mycket djur att se på.

Jag blev faktiskt förvånad av hur intresserad hon var av ödlor och ormarna.

Hundarna var däremot inte så intressanta.

Som väntat var kaniner och hamstrarna mycket populära och Amanda studerade dem mycket noga. Hamstrarna speciellt, hon tyckte de var så roliga när de grävde i sitt spån och stoppa kinderna fulla med mat.

På vägen hem stannade vi i kyrkslätts Rosso för att äta mat.

Väl i hemkommunen sökte vi Madeleine som hade haft det hur mysigt som helst med Famo. Amanda var ivrig att berätta allt vad hon upplevt under dagen.

Det här var precis vad hon behövde - en dag med bara Mamma och Pappa så hon fick vara mittpunkten hela dagen.

          

13.04.2014 kl. 22:44

Fredag !

Med sjutusans träningsvärks efter första träffen med "min" PT igår, steg jag lite motvilligt upp och påbörjade morgonrumban. Då klockan var tio och läget under kontroll var det Gymsticken som kom fram, som min PT var snäll och lånade mig (vill haaa egeeen). Riktigt grisrosa blev man av att använda den, och träningsvärken släppte en stund. 

Blev lunchtider och Amanda hade beställt lasagne som hon var med och lagade.. på en treåringssätt. För mig blev det laxsallad.

Så hade kläderna från Pomp Deluxe och Me&I anlänt till posten, så de hittade hem idag.

Tunika från PD till Madde att ha på sig på bröllopet, utekläder till Amanda och en fin bag som kom på köpet från PD. En söt body med rosa kronor på till Madeleine från Me&I. Amandas utekläder var nog lite för stora, men det känns så dabbigt att köpa hennes nuvarande storlek, hellre köper jag en storlek större så de går på hösten också. Så nu är hennes utekläder för iår checkat.

Funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Usch så trött jag är och träningsvärken blev grym nu på kvällen.

             

11.04.2014 kl. 21:39
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.