Jeij !

21.04.2014 kl. 12:02

Beställningen från nedannämnda gjord. Om några dagar är de på posten. 

Till vänster är min beställning ; Träningshandskar, en Gymstick och proteinpulver med kokos och vanilj-päron smak. Till höger ser ni gratis-stuff som drickaflaska, shaker och pulverskopa, som jag fick på köpet. Jeeeij !

            

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Möhippa !

På lördagmorgon åkte jag iväg till Hårsmedjan för att få naglarna och håret fixat.

Både kosmetologen och frisören frågade lite försiktigt om jag redan haft polttarit och jag svarade lite besviken nej. Några minuter senare kom frisören med en plastpåse och bad mig klä på mig och sade att min skjuts väntar på mig utanför.

Där stod Danis farbror med sin Harley Davidsson och väntade. Min min är mycket lyckad.

Mina tärnor väntade på mig nere i byn och lade sen ögonbindel framför ögonen och körde iväg till min mamma där jag blev klädd i sjukskötardräkt. Vi åt god mat och drack Jello Shots, och efter det blev det en åktur på traktorns släpvägn omkring i byn. Efter det till Naapuri på sexleksaks-party. När det var färdigt kom min pappa med mini-bussen som tog oss till Helsingfors på krog. Väl på krogen fick jag en tjusig doktorväska fylld med kondomer som jag snällt fick dela ut. Lite senare skrek det i högtalarna att där var "polttarit-sankari" och alla män som kom och dansade för/på mig fick gratis drick-biljett, så det kom ju en och annan man, haha !

 

En jätte lyckad och minnesvärd kväll. Tack igen för allt. Puss !

      

 

09.06.2014 kl. 20:33

Parkhäng

Sommarens första parkbesök gjort, i sällskap med Natte och Isabel. Amanda var också första gången cyklandes till byn och långsamt gick det minsann inte.

          

 

 

09.06.2014 kl. 20:22

Treenit.

Huoh ! Har tränat som en jag vet inte vad de senaste dagarna. Så har vi såklart njutit på dagarna av att bara vara lediga.

Var igår till flickornas Mofa med familj för att de skulle vara barnvakt en stund medan jag uträttade bankärende så min vårdledighet är covered. När jag kom tillbaka blev vi bjudna på lunch.

Lyckades få mina systrar medlurade till gymmet och de bad om träningsvärk, och deras önskan gick i uppfyllelse förstod jag.

Idag hade Madeleine fysioterapi och min mamma kom med och se, eftersom både jag och fysioterapeuten anser att de är viktigt att alla som tar hand om Madde vet hur man skall handskas med henne och varför. 

Senare kom min Mommo på besök och hämtade kakfat till vår bröllopstårta. Efter det kom ännu Sami på besök.

Kvällen spenderade jag såklart i punttis - älskar, älskar.

Pirrar som tusan magen när jag tänker att nästa vecka gifter jag mig !! Allt är så gott som färdigt, det som är kvar är :

  • Skicka in spellista till vår DJ -  edit : check
  • Laga bordsplaceringsplankat
  • Komma överrens om vem som drar lekarna
  • Fara efter nån flaska till från Alko
  • Köpa en massa Sprite som blandis till bålen

Sen är allt klart !

HERRIGUUUUUD ! Dagen som jag väntat så länge på är faktiskt snart här !

     

 

 

05.06.2014 kl. 21:46

En vecka.

Över en vecka har gått i tystnad här på bloggen. Meningen har det verkligen inte varit, Ni har funnits i mina tankar varje kväll men då man slårner sig i soffan redo för att blogga är det alltid något annat som dyker upp och sedan är klockan så mycket att man måste gå och sova.

Början av förra veckan var åter sjukhus på schemat. Trevligare besök har vi varit med om och det blev kvar och hänga som ett stort regntungt moln över mig. Även fast humöret inte var det bästa drog vi ändå leendet på och var på Amandas första dagis vårfest och tillhörande picnic. 

Annars hardet väl gått rätt så normalt till hos oss. På lördagen rövades min blivande man iväg på sin svensexa och kom först hem halv sju på söndagmorgon. En trött men mycket lycklig karl vaknade till nångon på söndagen. På programet hade varit att ro i en gummibåt i Ingå å och bli nedstänkt av en båt, efter det var det paintball som gällde och det har ju länge varit något han velat uppleva. Mat åt de på hans favorit restaurang Hard Rock Cafe, killarna hade kommit överrens att de betalar för Danis mat men när de väl skulle ta betalt så tog de inte betalt för Danis mat eller drixks, så de bjöd både mat och dricka åt honom, vadå bra ? Efter det var det sju självklart strippklubbsbesök. Hade förberett mig på det så det störde mig inte, ända tills jag fick veta att han fått privat lapdance i ett skillt rum ensam med strippan. Eld och lågor är milt uttryck för hur otroligt "mustis" jag blev, men nu har jag nog lugnat mig redan, haha. 

Just nu sitter vi i Barnets Borg på video-EEG för att kolla upp Madeleines spasmlikande rörelser. Pluspoäng till mig som klarade av att starta i tid med båda barnen och hittade hit ensam. Det att jag åkat vägen många gånger betyder inte att jag kan köra den, haha. 

Nu skall vi fortsätta med vårt här, så slänger in en bild på vårt blommande äppelträd och önskar Er en fin dag ! 

               

03.06.2014 kl. 12:50

Cirkusjippo

Idag ordnade Mannerheims Barnskydds Förbund Cirkusjippo i Degerby och vi var såklart på plats.

Inträdet på två euro var verkligen värt det då det tillhörde clown-showen, ansiktsmålning, ponnyridning, äventyrs-stig, chasen att gå igenom brandbil och pomppulinna. Alla barn fick även gratis trip.

Som sällskap kom Natte & Isabel

Clownerna Nelli och Niilo hade skrattfylld show.

Isabel tog en fjäril och Amanda en blå-vit blomma ( passar ganska bra med tanke på kvällens ishockey).

Min mammas kusin var där med sin ponny så det blev rid-premiär för Amandas del. Först sade hon att hon inte skulle våga men efter att jag berättade att jag håller hennes hand gick det mycket bra och flickan var något stolt över sin prestation.

Brandbilen var också intressant och Amanda var även upp i den och lekte att hon körde den.

Nöjda och glada kom vi hem för att hålla bröllopsmöte med bestman, tärnor och toastmistress. Vi gick igenom körschemat för dagen och sådant så nu vet alla ungefärligt hur det kommer se ut och vad de skall göra.

Senare blev det punttis, såklart.

Imorgon blir det tidig väckning och en dag i Helsingfors med fysio och ergoterapi i Barnets Borg och träff med genetikerna på Allergi och hudsjukhuset. Har haft så fullt upp att jag inte ens hunnit stressa upp mig över morgondagens besök men har ju hela natten på mig ännu. 

        

 

25.05.2014 kl. 21:42

Sisters-day

Blev extempore-resa till Helsingfors på lördagen med mina fina systrar.

Orsaken var att jag skulle ge en sista chans att hitta korsett och systrarna skulle träffa någon kompis.

Dagen till ära fuskade jag och åt favoriten på Hard Rock Cafe. Ångrade mig ganska snabbt då jag hade magknip precis hela kvällen, men visst var det gott.

Lite shopping blev det också.

Var inte alldeles lätt att hitta korsett då varje butik jag besökt svarat att det är så liten efterfrågan nuförtiden att de är sällan man hittar dem och de butiker som har dem så är waaaaay over min budget. Testade de några korsetter jag hittade men ingen var i min storlek så till sist föreslog kvinnan som jobbade där att testa en "halvkorsett" och den satt jättebra och för trettio euro passade det även plånboken. Hittade även en tub-halsduk med vita stjärnor och ett par svarta nya farkkun för mitt presentkort till Gina Tricot och i Seppälä köpte jag capribyxor och den svarta skjortan. 

Väl hemma blev det utevistelse och punttis.

Visst är det skönt med sommar men barnen tycker inte riktigt lika då det gäller maten. De har ätit så otroligt dåligt att det inte är sant. Hoppas de vänder snart.

      

 

25.05.2014 kl. 21:23

Heaven on earth

På fredagkväll inleddes stugsäsongen för vår del. Som sällskap hade vi Daniel, Natte, Isabel och Nattes syster.

Ord kan inte beskriva hur mycket jag tycker om att vara på stugan.

Grillmat, bastubad, barnelkar vid stranden.

Vi lade barnen och sova och blev själva uppe och bara pratade. Sku vi tänkt efter lite längre skulle vi blivit där och sova, det var inte jättelyckat att ta barnen i bilen då de redan sov, men vi vet tills nästa gång.

        

25.05.2014 kl. 21:15

En hel massa.

Under nästan en veckas tid har här igen rådit tystnad. Tiden har gått åt till ; grillmat med vänner, träning, fysioterapi, rådgivning, testande av brudklänningen, öroninflammation, njuta i det vackra vädret, slappa, kalas och en hel del tankar kring allt från Madeleines framtid till tankar kring bröllopet.

Madeleines fysioterapi går framåt - vi lär oss nya saker och vad vissa saker innebär, med det kommer tankar om vår framtid. Onödigt att älta något man inte kan förutse, men det kan inte hjälpas. Det sköljer över mig som en våg ibland. Det tar aldrig slut känns det som. Ny kunskap, nya utmaningar, nya måsten, nya saker att tänka på. Ovissheten, det att ingen kan berätta för mig vad vi kan förvänta oss gör mig likgiltig. Vi vet inte om vi skall byta blöjor, mata henne tills våra kroppar inte längre håller, och hon sedan flyttar till något boende. Till och med tankar som är långt bort väcks ibland och jag funderar över om hon kommer ha vänner, kommer hon bli mobbad för hennes specialbehov, kommer folk skratta åt henne bakom ryggen, kommer någon komma på hennes födelsedagskalas, kommer hon få uppleva att bli kär och kommer hon få kärleken besvarad, allt snurrar i huvudet ibland även fast man verkligen vet att det inte är någon idé att fundera på det nu.

Hoppet i mig säger ju att vi skall kämpa. Min PT berättade att med hennes barn blev alla rörelser, alla saker man skall tänka på - en vana och man automatiskt gjorde de utan att tänka på det. Det gav mig tröst, att det en dag kommer bli en vana. 

En människa med friska barn kan inte föreställa sig hur otroligt mycket man måste tänka och ändra när barnet har specialbehov. ALLT, precis ALLA rörelser skall göras på ett visst sätt och du skall veta varför. Saker man aldrig ägnade en tanke åt tidigare är nu ett faktum för oss. Vi skall observera saker man i vanliga fall aldrig funderar på. När vågen sköljt över mig färdigt och jag återgår till mina fulla sinnen och finner mig i vår situation. Det jag tidigare nämt om att få njuta av baby-tiden, det jag tycker fråntogs mig. Ibland känns det som om jag visst får njuta - nu. Hon är ju så go'er, ögonen lyser som stjärnor, ett litet risgryn i munnen tittar fram då hon ler. Att se hur hon blir glad då hon får känna på mitt ansikte och då vi ligger tätt intill varandra och har pratstund. Hur hon njuter av pussar och gos. De stunderna får mig att sträva framåt.

Från att hoppa till en helt annan sak. Med bara tre veckor kvar känns det som jag inte skulle kunna vänta en dag till, tillika som det känns lite annorlunda att snart är över ett års planering verkställs och det sen inte mera behöver planeras något. 

Drömmarna om att något går på tok på vår stora dag har kommit tillbaka. Nu har det rört sig om att jag glömt frisörbesök, glömt klänningen hos sömmerskan, glömt bort blommorna, kommit till kyrkan osminkad och oklädd och mycket till. När man vaknar kommer paniken och sekunderna efter det lugnet då man märker att det bara var en dröm. Undrar om någon annan gift har haft likande drömmar ? Vad betyder dessa drömmar ? Bondförnuftet säger att det är oro för att något skall gå på tok på dagen man önskar vara perfekt.

Färdigttänkt nu. Over and out.

         

 

22.05.2014 kl. 22:04

Summer is coming

Idag känns det verkligen som om sommaren verkligen kommer. 

Efter hälsovårdscentral-besöket och konstaterande av redigt inflammation i båda öronen på yngsta dottern åkte vi till flickornas mommo. Vår lilla sjukling gosade inomhus med mommo medan jag, Amanda och Hilma gick omkring ute. Harmade så att jag inte tog kameran med mig, fanns många vackra ting att fota. Hunden och ungen var båda superlyckliga.

När vi kom hem fortsatte utevistelsen och jag tog med Mr. Canon ut.

            

16.05.2014 kl. 22:41

Blandat

Först och främst ; Tack from the bottom of my heart för alla kommentarer ! Det värmde mycket att Ni ännu hänger med här. Många av Er nämnde bröllopet och visst skall Ni få "delta" i vår stora dag.

På tal om det, så hade vi träff med vår florist igår och diskuterade kring blommorna. Har varit lite tankspridd när det gäller min och tärnornas buketter men nu är bestämt och det känns jätte bra !

Har också varit till sömmerskan som kortat av klänningen och fixat snörning hela vägen på ryggen. Varje gång klänningen kommer på vet jag att det var verkligen rätt val av klänning - det känns så rätt. Dessutom behövde jag denna gång inte få lite av ångest över dragkjeden som inte gick fast utan kunde njuta av att få bli varm i hjärtat och le. Bara en månad kvar nu !

Idag är en sån dag jag är mycket tacksam över att vi har Amanda halvtid på dagis. Madeleine har skrikit, inte gråtit - skrikit och gnällt precis från de att hon öppnade ögonen på morgonen tills hon somnade på kvällen. På kvällen då vi kommit hem från Prisma resan med Johanna kändes Madeleine aningen varm.

Jag misstänker att det är en tand som krånglar med henne. Den är femföre att komma igenom och har hört att det kan vara riktigt horribelt för barnen. Amandas tänder kom alla på en och samma gång (typ) och det var inte minsta lilla gnäll heller, så jag har svårt att avgöra om det är tänderna som ligger bakom hennes illabefinnande. Har Ni någon erfarenhet om feber och mycket skrik vid tandsprickningen ?

Så kvällens punttis togs emot med öppna armar. Så skönt för både sinne och öron. Ett plus är att jag har riktigt roligt punttis-sällskap.

Bild från måndagens punttis då t.o.m glasögonen började imma.

Nu lite havregrynsgröt i magen sen snarklådan.

         

 

 

15.05.2014 kl. 22:14

Sluta blogga ?

Hej ! Läser någon ännu min blogg ? 

Ibland får jag lust att kanske avsluta mitt bloggande. Det känns som om inte så många tittar in mer ? Eller är folk inte bara och orkar kommentera ? 

Inget är ristat i sten utan kommer känna efter hur det känns en tid framöver. Ännu en stund får bloggen leva, men om det sedan ännu känns "dött" här så vem vet kanske bloggen avslutas.

       

13.05.2014 kl. 13:57

Morsdag

Blev ingen morsdagsväckning eftersom barnen sov över hos sin famo, då vi kom hem så sent från Estland, men en kram och grattis fick jag av min Sambo.

När vi sökte barnen hade Amanda plockat vitsippor och lagat kort till mig. I dagis hae hon planterat Basilika och lagat nyckelpige-kort åt mig.

Min svärmor och mamma uppvaktades med varsin blombukett.

På kvällen blev det som vanligt punttis för mig.

Idag - har vi bytt träningsdag och det betyder gym idag och vilodag/tankningsdag imorgon - orsak ? Idag skall jag till sömmerskan och testa klänningen ! Jäiks.

     

12.05.2014 kl. 11:57

Estland

På lördagen började väckarklockan skrika klockan sex på morgonen och jag for på morgonpunttis eftersom jag inte skulle hinna annars den dagen. Var annorlunda att vara där helt ensam i tystnad. Hade sjukt bra feelis efteråt, man kände sig så pigg och frisk.

Elvatrettio startade Viking XPRS iväg mot Tallin och som sällskap och hjälp kom Daniel, Natte, Linda och Daniela med.

Vi började vår lilla stund i land i Sadamarket där vi inhandlade mestadels kläder. Jag köpte en Ed Hardy- liknande huppari åt mig och Sambon köpte en Harley Davidson huppari åt Madeleine.

Efter det blev det lite bråttom till gamla stan där vi tyvärr bara hann inhandla vackra och billiga blommor.

Jag fick syn på kallor och bara måste köpa en åt mig.

Nu står den här i vardagsrummet och ser bara vacker ut.

Själva syftet med resan var ju drickbart till bröllopet så jag hade gjort en beställning till SuperAlko och även betala den färdigt. När vi var framme och jag visat kvittot på betalningen syntes det ingen betalning i kassamaskinen så det blev en massa strul men till sist hittade de min betalning och vi kunde ladda kärrorna. 

Det var minsann ingen lätt match att dra allt detta med sig till båten och ganska utmattade satt vi sedan i hytten och vilade lite upp oss för att orka iväg och ta oss en svaler ( uttalas med ingå-dialekt).

Lite orolig att vi inte har tillräckligt så en eventuell resa till på schemat.

En riktigt rolig resa med mycket skratt var der trots den korta tiden i land och strulet i SuperAlko. 

      

12.05.2014 kl. 11:37

Catering

Hade en passlig bloggstund igår och skulle skriva några inlägg men såklart skulleströmmen börja blika, och de gjorde de så många gånger så det var bara att stänga av alltihopa och gå och sova.

På torsdagen var vi till Karis för att diskutera detaljer och gå igenom bröllopsfesten med vår cateringfirma Brasseriet.

Känns sjukt jännä att det närmar sig påriktigt nu. Denna vecka skall vi även träffa floristen och diskutera blommor.

       

12.05.2014 kl. 11:32

Uups.

Samma gamla visa, det blev några dagar obloggat i brist på något att säga och foton.

Söndagen : Var på barngymnastik med Amanda och Sambons guddotter. Även fast det ordnas i grannkommunen, nappade jag på genast och anmälde oss. Synd att det inte ordnas i Ingå. Flickorna hade roligt, fast det var inte så mycket umaning för Amanda. På kvällen blev det som vanligt punttis.

Jag och min nya kaveri.

Måndagen : Fick en liten chock då rullgardinen hissades upp på morgonen och vad man såg var snö, snö och mera snö. I Maj-månad. Snön låg på marken och blommorna var granna. På eftermiddagen såg det ut som det skall, som tur. 

Naapuri kom på vaniljté och manikyr alá Amanda. Njöt av min vilodag.

Tisdag : Dagis-dag för Amanda och för Madeleine var det både fysio och ögonterapi. Madeleine fick glasögon av ögonjumpparen och beröm av fysioterapeuten.

Tisdag är för mig den omtalade "Leg-day". Hundratio kilo kändes bra i benpressen så nästa vecka ökar vi kilona, booyah ! Fixade även husvakt medan vi är i Italien.

Onsdag/Idag : Sover lite för gott och vaknar senare än vanligt, försenar oss till dagis. Madeleines mage krånglar så jag vill börja gråta. De ringer från Genetiska i Helsingfors och vi får en konsultationstid till en genetiker redan i slutet av denna måndag. De knöt sig i magen, men visst skall det bli skönt att få den delen undan. Är mera nervös för den eventuell operationen på hösten.

I brist på bensin promenerar vi efter Amanda från dagis. Det märks på hunden av det börjar bli varmare och det är dags för kortare länkar igen. Nu skall vi besöka min Mofi med Sambo. Ikväll blir det ett pass med ovannämnda "kaveri".

      

07.05.2014 kl. 16:30

Pomp deLuxe

Snabbare än kvickt blir man förtjust i de vackra Danska kläderna Pomp deLuxe har att erbjuda. Idag var min första gång som värdinna för ett Pomp deLuxe party.

Blev trots allt ett väldigt lyckat party, även fast otroligt mångade tackade nej. Är väldigt nöjd med dagens party.

Jag har sällan tur men råkade faktiskt idag vinna ett tretton euros presentkort till Pomp deLuxe plus att jag sedan fick värdinne-rabatt så Amanda valde två vackra plagg åt sig. Fröken blev dock aningen frustrerad när hon inte fick dem genast men de borde ju komma inom en vecka.

Kanske det blir ett party på senhösten då den nya höst och vinterkollektionen kommit.

         

03.05.2014 kl. 22:57

Vappen !

Något av en bildbomb från Valborgsdagarna.

Vi håller det kort och koncist. De obligatoriska ballongerna och serpentinerna fixades på plats och Sambons guddotters familj dök upp för att fira med oss. Grillsäsongen öppnades med en massa gott som grillad kycklingfilé, grillad halloumiost, grillad ananas, nypotatis och en massa annat som hör till.

Idag besökte vi Kyrkslätts Winellska Skolan för att delta i deras första Maj jippo. Otrolig mängd med folk så mycket mer än de efterlängtade ansiktsmålningarna och kaffe med tillhörande mockarutor blev det inte, men ungarna var ju nöjda.

En Valborg i mitt tycke. Kort och gott.

      

01.05.2014 kl. 18:32

Äntligen

..kom det efterlängtade meddelande att mina paket från Fitnesstukkun var på posten. 

Är mycket nöjd med allt bortsett från postråddet såklart.

Handskarna är jätte bra, shakern lika så. Gymsticken och drickflaskan är ju som de skall vara. Efter att ha bara haft tråksmaker som mintchoklad och jordgubb beställde jag proteinpulver med kokos och vaniljpäron smak, och det smakar så att jag aldrig vill att det skall ta slut. 

Igår var min mamma och ringde snabbt och frågade om jag var hemma att hon skulle hämta något. Snabbt och lustig kom hon in och räckte över en egen punttisnyckel åt mig.  Min mamma är guld värd hon.

Ikväll blir det punttis precis enligt schemat. Jiihuu !

     

01.05.2014 kl. 17:57

Get back up

on the horse, var det.

För ungefär tolv år sedan var två små flickors stora intressa att rida och de var dessutom ganska bra på det, men ironiskt nog så såldes ena hästen och den andra dog och flickornas hobby slutade där.

Idag på den ena flickans tjugotredje födelsedag var den andra flickan och fixa så de fick testa att sitta i sadeln igen.

Ni har väl räknat ut att ena flickan är jag, den andra Amandas gudmor.

Intresset för att ta tillbaka den gamla hobbyn blev stort för oss båda två, det skulle vara så roligt om vi igen skulle dela vår gamla hobby.

Blev lite sentimental senare på kvällen. Så fint att vi stod där tillsammans efter tolv år, att vi stod där tillsammans lika goda vänner.

Tankarna vandrade iväg och jag märkte att för den stunden jag satt på hästryggen släppte all stress och jag funderade inte på något annat än hur roligt det var och såklart fokuserade på vad jag gjorde.

Igen ett stort tack till min faster för att hon ställde upp med lektionen och hästen. Tydligen var vi inte så dåliga eftersom vi blev välkomna att komma pånytt.

     

01.05.2014 kl. 17:42

Veckoslutet

Söndagkväll igen. Hur kan ett veckoslut gå så snabbt ? Fast visst har vi haft program, roligt sådant dessutom.

lördagen blev det en hel dag i stan med mina brudtärnor, Sambon, bestman med Sambo. Hittade tärneklänningar som godkändes av tärnorna, Sambon och hans bestman hittade kostymer. Så blev det även underklädes-shoppning för mig, så nu har alla sina oufits färdigt till bröllopet - skööönt ! 

Det blev inte bara shoppning för min del. På eftermiddagen tog jag spårvagnen till Uspenskijkatedralen för att se en söt liten kille döpas. Andra gången jag deltar i ett ortodoxt dop, som är bra mycket annorlunda än de lutherska vi är vana med. Mycket fint och speciellt på många sätt enligt mig, men vatten-delen är lite väl "mycket" för mig, då man doppar hela barnet under vatten.

En mycket fin och rolig dag på många vis. Det var längesedan vi gjorde något sånthär tillsammans med de två som är mina brudtärnor.

En timme efter tidschema, sju blåsor och mycket sjuka fötter senare anlände vår familj till flickornas morfar och vi blev på bjudna på god mat. Träningsdag var det också, men jag hann helt enkelt inte. Hade "morkkis" hela kvällen, men vi gick ju faktiskt kring elvatusen steg i stan så.

Idag är det söndag igen och vi har spenderat dagen med att tillsammans (!) med Sambon ( Amanda var också med på ett hörn )  storstädat huset. Allt från dammtorkning,fixa pappersinsamlingen till att vädra sängkläderna på balkongen. 

Ingen har väl missat att vitsipporna ute i backarna stå ? Inte vår madam i varje fall, som har spenderat mycket möda på att plocka olika buketter under vår utevistelse idag.

 

Nu hemkommen från söndagspunttis och magen mätt från kvällsgröten. Skall ta in byket från byksträcket, ta en dusch och sedan lägga mig i en renbäddad säng. 

Imorgon hoppas jag på fint väder och att Amandas ena gudmor blir överraskad över hennes födelsedagspresent.

        

27.04.2014 kl. 22:24

Allt möjligt

Shit så tyst det blev här. Då kvällarna går i träningens namn så efter att man ätit något och varit i duschen är klockan så mycket att man inte längre orkar blogga.

Under dessa tysnadens dagar, har det igentligen inte hänt så mycket. Testade den väl reklamerade Abba Citronsås och den var super god, kommer absolut flera gånger på vårt matbord.

På onsdagen blev det Ekenäsbesök till Marika och killarna. Även om samtalsämnet var modell sorgsnare var det ändå roligt att ses.

På måndagen beställde jag ju som bekant från Fitnesstukku, redan följande dag kom det e-post att de hade skickat iväg mina paket. Tyckte det var lite lustigt att de ännu inte kommit till posten och åkte dit för att kolla upp saken. Eftersom jag hade en stor beställning har det skickats i två olika paket, bägge två skickades från Helsingfors. Paketet med gymsticken har tappats bort och det andra har idag anlänt till Åbo. Vad roligt då.

Torsdagen var dagisdag för Amanda men då hon äntligen vaknade, kom hon ner och lade sig på det varma badrumsgolvet och bara låg. Hon sade att hon mår illa och orkar ingenting, vilket är ovanligt för henne. Eftersom det går magsjuka på dagis, beslöt jag att hon får bli hemma. Ungen åt lite någon timme senare och började må bättre, undrar vad hon hade ihop med sig.

Idag har vi vistas en stor del av dagen hos flickornas Mommo och blev bjudna på aborrfilér - ohh så gott det var. Så där annars har vi bara varit. Kvällsträningen gjord, så nu kan jag bara ta det lungt resten av kvällen. Imorgon blir det program så tusan.

     

 

 

 

25.04.2014 kl. 20:32

Den omatalade

Efter att ha fått Sambons godkännande att nu fortsätta med gym fyra gånger i veckan, ändrade vi mitt träningsprogram och idag hade jag första gången ett riktigt LEG DAY -pass!

Känslan i mina ben efteråt är så att jag helst inte vill stiga upp från sängen imorgon. 

Min feelis imorgon perhaps ?

       

 

 

22.04.2014 kl. 22:23

Söndag..nej måndag.

Idag har det verkligen legat en söndags-feelis över hela dagen. Har fått påminna mig själv titt som tätt att det verkligen är tisdag imorgon. 

Måndag som det nu är har jag haft vilodag och som det har varit skönt.

En stor del av dagen har spenderats utomhus såklart. Har precis som många andra ätit ute första gången för säsongen. Sambon var duktig igen och har rensat gården på risor och kvistar, vi har många idér om hur vi vill att gården skall se ut men får ta det sakta bara eftersom vi inte har stora högar pengar på banken, tyvärr. Ingen av Er som råkar ha typ trettiotusen euro extra så vi sku få allt fixat ?

Senare på eftermiddagen blev vi bjudna på supergod påskmat till Mamma och kom hem passligt till sovdags.

         

21.04.2014 kl. 21:46

Ahh..

Ljuvligt väder alltså !

Vi smittades av någonsorts energikick här hemma. Sambon fick för sig att städa bilarna och tvätta bänkarna i dem, min pärla var nog senast så ren när jag köpte den, haha. Jag fick för mig att ägna mig åt fönstertvätt och gott mellanmål efter det.

På kvällen blev det påskträff hos "Mopi" med sambo, där även min guddotter med mamma och syster var. Surprise surprise så spenderade jag resten av kvällen i gymmet.

      

21.04.2014 kl. 11:13
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.