Ahh..

21.04.2014 kl. 11:13

Ljuvligt väder alltså !

Vi smittades av någonsorts energikick här hemma. Sambon fick för sig att städa bilarna och tvätta bänkarna i dem, min pärla var nog senast så ren när jag köpte den, haha. Jag fick för mig att ägna mig åt fönstertvätt och gott mellanmål efter det.

På kvällen blev det påskträff hos "Mopi" med sambo, där även min guddotter med mamma och syster var. Surprise surprise så spenderade jag resten av kvällen i gymmet.

      

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Bäck to wöörk.

Vardagen har ändrat och arbets- och dagisliv börjat. Stor omställning är rätta ordvalet.

Vi som är morgonslöa på alla sätt skall vara på dagis redan halv sju på morgonen, då jag har morgontur och de dagarna har det varit största utmaningarna. Fanken att få två ungar i skick så tidigt på morgonen, det är ingen lätt plätt.

För barnen har det gått över förväntningarna på dagis. Amanda har bara några tidiga mornar varit extra kramsjuk vid hejdå-stunden och två gånger har hon börjat gråta. 

Madeleine har det gått mycket bra för. Man märker bra att hon är mera slut de dagarna jag har morgontur och brukar sova långa stunder som hon annars inte gör. Där har ju också den förhöjda medicineringen inverkan såklart.

Förra veckoslutet var jag ledig och spendera lördagkväll med Sami, Fredrika och Jenny. Fredrika blev ett år äldre och vi tog henne till KW i Karis. Vi andra tog ett stop och Fredrika en cokis, så satt vi ute på terassen i deras supermysiga utesoffa med tak över sig. Att bara sitta och prata, skratta och annars bara ha det jäkligt bra - kan man begära mera ? Nope. Kvällen röda tråd blev absolut de vänner man kan räkna på en hand. Är glad över att man äntligen har fått klart för sig vem man påriktigt kan räkna med och vem man tyvärr inte kan räkna med.

Vad skall jag annat komma med ? Jaa-a vår IKEA byrå har kommit upp och äntligen har vi ett och samma ställe för alla miljoner vantar, yllesockor, mössor halsdukar plus annat kräsä man inte riktigt vet vart man skall placera.

Naglarna är fixade ! Är så glad att jag hittat nån som lagar fina naglar på kvällen för en jätte billig peng.

Vad gäller träning har jag börjat göra så att jag far före kvällsturerna på gymmet så att herrn i huset inte behöver bli så förbenat sur på kvällarna när jag annars skulle fara och träna. Idag blir det dock ingen träning för herrn har annat för sig än att vara med barnen. Plus att frun har en sån jääävla träningsvärk.

Det att jag är tillbaka på jobb är ju inte bara en omställning för vi tvåbenta utan också för de med flera ben. 

Hilma tycker inte alls om att jag är tillbaka på jobb. Hon har jusåklart vant sig vid att jag är hemma och nu mittiallt är vi borta en hel arbetsdag och när man kommer hem väntar alltid något mindre trevligt att städa upp. Lucifer har inte tagit det så hårt att jag är på jobb. Katter är ju alltid katter.

Imorgon kommer ytterligare en familjemedlem i form av en hamster ! Längesen vi hade hamster, så det skall bli riktigt roligt. Min första hamster var alldeles ljuvlig. Honom tog jag med till butiken, där sov han i huvan lungt eller låg i ärmen och kollade. Hoppas den här krabaten blir lika snäll.

Här är han. Stackarn som kommer heta ARSKA. Min kära man kan nog inte med namn..

Nu måste man väl börja aktivera sig en aning före kvällsturen.

Måste ännu be om ursäkt för de återkommande telefonbilderna. Måste ta mig i kragen och blåsa bort dammet från systemkameran.

     

11.10.2014 kl. 11:00

Hello !

I flera veckor har det rådit tystnad här, bara syrsorna hörs. Har själv inte ens hunnit läsa bloggar. Bråttom har vi väl direkt inte haft det men tiden har bara flugit iväg. Saknar bloggen, men som tidigare nämt så när barnen lagt sig och man har tid att blogga så orkar man inte. Tyvärr.

Besöker ni min Instagram under namnet cessi_w , finner Ni att vi fått våra bröllopsfoton, vi har hälsat på vår blivande familjemedlem med mycket päls, vi har haft filmkväll med systrarna och pratade till midnatt, vi har även cyklat 25 km med syrrona och pappa och idag har jag sökt mitt nya pass lagom till vår resa om bara sex dagar.

Har ännu inte kunnat avgöra vilket som blir tack-kort.

Blev riktigt förvånad över att det droppat in en kommentar här under tystnaden. Anonym undrade :

"Hej har nu läst din blogg till och från. Men undrar hur Dina flickor mår? Hur allt går med Madeleine? :) tycker du det känns annorlunda att vara gift och isåfall på vilket sätt? :) 
Kan du beskriva dina alla syskon och vad tycker du om dina syskons pojk/ flickvänner? Ha en super fortsättning på sommaren och önskar all lycka till med familjen!"

Svar : Mina fina flickor mår bra. Amanda frågar cirka tusen varför frågor per dag så mitt hår är snart grått, idag undrade hon över solsystemet. Varför solen är varm t.ex ? Madeleine mår riktigt bra. Vi har för cirka en månad sedan givit blodprov som nu undersöks på något stort labratorium som avgör en stor del av framtiden. En diagnos har de hittat som till en del stämmer in men mycket som inte stämmer in. Diagnosen är inte roligt och betyder att vi sätter vårt barn i graven. Så jag hoppas ju att det inte är den. Därtill undersöks det nu om det hon har är från släkten eller bara hon, även här hoppas jag att det inte är släkten, annars innebär det att det inte blir flere barn och jag känner starkt att jag änu skulle vilja ha ett till barn. Vi väntar även på kallelse till kirugen för att avgöra om en operation av huvudet är nödvändigt. Så stora saker pågångs. Försöker mitt bästa för att inte stressa, för då går jag i väggen.

Det där med att om det känns annorlunda nu när jag är gift är det många som frågat och mitt svar är nog nej. Det känns inte främmande på något sätt. Klart jag ännu beundrar min fina vigselring och att det ännu är ovant att ha ett annat efternamn och att skriva det.

Vet inte vad mina syskon tycker om att jag skriver om dem så får ta det ganska ytligt.

Jag har alltsomallt fem syskon, varav en bror jag delar både mamma och pappa med.  Min bror är så gammal att han får köpa ut starkt från Alko och han bor med sin flickvän. Han är på många sätt lik vår pappa dvs en man med få ord men en bra humor. Han tycker om att sporta och dricka kakao på kvällarna. Han är också Amandas gudfar.

Sedan har jag två systrar som är enäggs-tvillingar. Sandra har en blogg som går att läsa HÄR. De är på många sätt annorlunda än mig själv, men det finns ett fint systerband mellan oss. Mina systrar är ganska långt perfekta. De gillar ordning och reda, att baka och fotografera och de har en svaghet för Justin Bieber och märken som Victoria's secret m.m.

Sedan har jag två bröder till varav den ena går i högstadiet och den andra i lågstadie. Typiska drag med alla andra pojkar i den åldern. Den ena spelar på telefonen hela tiden, den andra sträcker på byn och är med sin flickvän som jag tycker riktigt bra om. De skall agera husvakt medan vi är på vår honeymoon. 

Alla mina syskon är mycket söta och står mig oerhört nära hjärtat.

Och till sist : Tack så mycket, detsamma önskar jag dig.

        

 

28.07.2014 kl. 22:11

Äntligen Fredag !

Yes ! Fredag !!

Onsdagen var det parkbesök som gällde. Amanda cyklade till parken och jag halvsprang brevid medan flickornas mommo gick med Madde i vagnen. Perfekt parken-väder hade vi, inte för kallt men inte för varmt. 

Senare på kvällen kom Nyman skylten på ytterdörren. De guldiga skruvarna tar i ögat lite så tror jag inhandlar vitt nagellack snart och målar dem.

På torsdagen fick vi besök av Marika och co. Tänk att nästa månad fyller vår gudson ett år ! Och dagen till ära stod han första gången utan stöd, dock råkade jag ju inte få det på bild så det blev en bild där han står med stöd. 

Sötnos.

Senare var det punttis som kallade, och idag har jag en sjutusans träningsvärk. 

Imorgon åker vi till Åland för att fira min kusin som blir konfirmerad. Så det blir några dagars tystnad här. Min snälla svärmor är hus, hund och kattvakt. Guldvärd är hon, min svärmor.

    

 

04.07.2014 kl. 20:48

En hel massa

ÄNTLIGEN en stund för bloggen ! Har verkligen velat blogga men fast jag inte gjort så jätte mycket har tiden ändå inte räckt till riktigt.

Back on track i punttis också efter en liten paus. Ett av våra väghjärtan var det första jag fäste blicken på när jag steg innanför dörren. Mina rara punttis-kamrater hade tagit det och sedan hängt upp det. Nu ler jag varje gång jag stiger innanför dörren.

Har haft besök av fina flickor och dålig humor som vi har blev det duckface-selfie, haha. Då Naapuri gick hem blev Linda kvar och vi drog en traditionell skräckisfilm med obegriplig mängd popcorn.

 

Varit på promenad med Naapuri, men vi valde en lite för varm dag för vår stackars Hima blev så slut så hon fick skjuts den sista biten.

 

Så har jag efter ett års paus, jobbat lite. Tog några arbetsturer och det har verkligen varit roligt. Efter en kort morgontur på lördagen var det Ingå-dagen som gällde med det sedvanliga inhandlade av metri-lakun.

Efter det åkte hela familjen till Esbo för att hälsa på Annika, Lari och Minea där magmusklerna verkligen fick jobba för vi skrattade så mycket.

På söndagen var vi på två-års kalas och sedan var det gymmet som gällde för mig.

Igår då Amanda vaknade berättade med stora gester att hon nu när hon sovit så här läääääänge så får hon fara till Mommo, och så blev det. Vi for alla tre till Mommo och kom bara hem emellan då Madeleine hade fysioterapi. Efter att Mannen kom hem blev han på tumis med Madeleine medan jag, Amanda, Mommo och Morbror åkte till Iso Omena för att handla konfirmationspresenter till min kusin. Lite annat inhandlades också såklart, haha.

Skämde bort min man lite med några nya skjortor och ett nytt bälte.

Då Amanda var hos min Mofi, tyckte han att hon inte kan gå med söndriga tossor och sponsrade pengar till nya skor åt henne. Hittade skor i Prisma på -40%, så det blev två par skor åt fröken. Så hade Stadium ett huippu erbjudande ; fyra t-skjortor för bara 9,90€. På bilden dock bara tre skjortor eftersom den fjärde är i full användning.

Jag unnade mig nya underkläder och strumpor eftersom alla mina gått sönder igen. Och så lite annat :

Min bikini fyllde cirka åtta år och fick gå i pension och hem kom en ny bikini från Stadium.

 

Från Cubus fyndade jag de gråa farkkuna för hela 12,95€, och för samma pris hupparen nedanför byxbilden. De vita byxorna var allt annat än på rea men fick ändå komma med hem då de är så snygga. ps. Mina första vita byxor, får se hur länge de är vita. 

 

Idag har programmet varit tandläkare för mig. Ett hål skulle lappas, men väl på stolen hittades ett litet hål till så de fixades och nu sitter jag fortfarande här med munnen bedövad. Hungrig är jag med, men kan inte äta då det är så bedövat. Bedövningen skulle liksom hålla i max två timmar, nu har det gått fyra. Efter tandläkaren åkte vi till Lojo Sjukhus och de tog några blodprov av Madeleine. Nu gäller det att vänta någon månad innan svaren kommer. Tyvärr är det svar jag är livrädd för att höra, men tar den stressen då dagen kommer annars går jag in i väggen.

Nya kläderna är naturligtvis på idag.

         

01.07.2014 kl. 16:01

Treenit.

Huoh ! Har tränat som en jag vet inte vad de senaste dagarna. Så har vi såklart njutit på dagarna av att bara vara lediga.

Var igår till flickornas Mofa med familj för att de skulle vara barnvakt en stund medan jag uträttade bankärende så min vårdledighet är covered. När jag kom tillbaka blev vi bjudna på lunch.

Lyckades få mina systrar medlurade till gymmet och de bad om träningsvärk, och deras önskan gick i uppfyllelse förstod jag.

Idag hade Madeleine fysioterapi och min mamma kom med och se, eftersom både jag och fysioterapeuten anser att de är viktigt att alla som tar hand om Madde vet hur man skall handskas med henne och varför. 

Senare kom min Mommo på besök och hämtade kakfat till vår bröllopstårta. Efter det kom ännu Sami på besök.

Kvällen spenderade jag såklart i punttis - älskar, älskar.

Pirrar som tusan magen när jag tänker att nästa vecka gifter jag mig !! Allt är så gott som färdigt, det som är kvar är :

  • Skicka in spellista till vår DJ -  edit : check
  • Laga bordsplaceringsplankat
  • Komma överrens om vem som drar lekarna
  • Fara efter nån flaska till från Alko
  • Köpa en massa Sprite som blandis till bålen

Sen är allt klart !

HERRIGUUUUUD ! Dagen som jag väntat så länge på är faktiskt snart här !

     

 

 

05.06.2014 kl. 21:46

Cirkusjippo

Idag ordnade Mannerheims Barnskydds Förbund Cirkusjippo i Degerby och vi var såklart på plats.

Inträdet på två euro var verkligen värt det då det tillhörde clown-showen, ansiktsmålning, ponnyridning, äventyrs-stig, chasen att gå igenom brandbil och pomppulinna. Alla barn fick även gratis trip.

Som sällskap kom Natte & Isabel

Clownerna Nelli och Niilo hade skrattfylld show.

Isabel tog en fjäril och Amanda en blå-vit blomma ( passar ganska bra med tanke på kvällens ishockey).

Min mammas kusin var där med sin ponny så det blev rid-premiär för Amandas del. Först sade hon att hon inte skulle våga men efter att jag berättade att jag håller hennes hand gick det mycket bra och flickan var något stolt över sin prestation.

Brandbilen var också intressant och Amanda var även upp i den och lekte att hon körde den.

Nöjda och glada kom vi hem för att hålla bröllopsmöte med bestman, tärnor och toastmistress. Vi gick igenom körschemat för dagen och sådant så nu vet alla ungefärligt hur det kommer se ut och vad de skall göra.

Senare blev det punttis, såklart.

Imorgon blir det tidig väckning och en dag i Helsingfors med fysio och ergoterapi i Barnets Borg och träff med genetikerna på Allergi och hudsjukhuset. Har haft så fullt upp att jag inte ens hunnit stressa upp mig över morgondagens besök men har ju hela natten på mig ännu. 

        

 

25.05.2014 kl. 21:42

Blandat

Först och främst ; Tack from the bottom of my heart för alla kommentarer ! Det värmde mycket att Ni ännu hänger med här. Många av Er nämnde bröllopet och visst skall Ni få "delta" i vår stora dag.

På tal om det, så hade vi träff med vår florist igår och diskuterade kring blommorna. Har varit lite tankspridd när det gäller min och tärnornas buketter men nu är bestämt och det känns jätte bra !

Har också varit till sömmerskan som kortat av klänningen och fixat snörning hela vägen på ryggen. Varje gång klänningen kommer på vet jag att det var verkligen rätt val av klänning - det känns så rätt. Dessutom behövde jag denna gång inte få lite av ångest över dragkjeden som inte gick fast utan kunde njuta av att få bli varm i hjärtat och le. Bara en månad kvar nu !

Idag är en sån dag jag är mycket tacksam över att vi har Amanda halvtid på dagis. Madeleine har skrikit, inte gråtit - skrikit och gnällt precis från de att hon öppnade ögonen på morgonen tills hon somnade på kvällen. På kvällen då vi kommit hem från Prisma resan med Johanna kändes Madeleine aningen varm.

Jag misstänker att det är en tand som krånglar med henne. Den är femföre att komma igenom och har hört att det kan vara riktigt horribelt för barnen. Amandas tänder kom alla på en och samma gång (typ) och det var inte minsta lilla gnäll heller, så jag har svårt att avgöra om det är tänderna som ligger bakom hennes illabefinnande. Har Ni någon erfarenhet om feber och mycket skrik vid tandsprickningen ?

Så kvällens punttis togs emot med öppna armar. Så skönt för både sinne och öron. Ett plus är att jag har riktigt roligt punttis-sällskap.

Bild från måndagens punttis då t.o.m glasögonen började imma.

Nu lite havregrynsgröt i magen sen snarklådan.

         

 

 

15.05.2014 kl. 22:14

Morsdag

Blev ingen morsdagsväckning eftersom barnen sov över hos sin famo, då vi kom hem så sent från Estland, men en kram och grattis fick jag av min Sambo.

När vi sökte barnen hade Amanda plockat vitsippor och lagat kort till mig. I dagis hae hon planterat Basilika och lagat nyckelpige-kort åt mig.

Min svärmor och mamma uppvaktades med varsin blombukett.

På kvällen blev det som vanligt punttis för mig.

Idag - har vi bytt träningsdag och det betyder gym idag och vilodag/tankningsdag imorgon - orsak ? Idag skall jag till sömmerskan och testa klänningen ! Jäiks.

     

12.05.2014 kl. 11:57

Estland

På lördagen började väckarklockan skrika klockan sex på morgonen och jag for på morgonpunttis eftersom jag inte skulle hinna annars den dagen. Var annorlunda att vara där helt ensam i tystnad. Hade sjukt bra feelis efteråt, man kände sig så pigg och frisk.

Elvatrettio startade Viking XPRS iväg mot Tallin och som sällskap och hjälp kom Daniel, Natte, Linda och Daniela med.

Vi började vår lilla stund i land i Sadamarket där vi inhandlade mestadels kläder. Jag köpte en Ed Hardy- liknande huppari åt mig och Sambon köpte en Harley Davidson huppari åt Madeleine.

Efter det blev det lite bråttom till gamla stan där vi tyvärr bara hann inhandla vackra och billiga blommor.

Jag fick syn på kallor och bara måste köpa en åt mig.

Nu står den här i vardagsrummet och ser bara vacker ut.

Själva syftet med resan var ju drickbart till bröllopet så jag hade gjort en beställning till SuperAlko och även betala den färdigt. När vi var framme och jag visat kvittot på betalningen syntes det ingen betalning i kassamaskinen så det blev en massa strul men till sist hittade de min betalning och vi kunde ladda kärrorna. 

Det var minsann ingen lätt match att dra allt detta med sig till båten och ganska utmattade satt vi sedan i hytten och vilade lite upp oss för att orka iväg och ta oss en svaler ( uttalas med ingå-dialekt).

Lite orolig att vi inte har tillräckligt så en eventuell resa till på schemat.

En riktigt rolig resa med mycket skratt var der trots den korta tiden i land och strulet i SuperAlko. 

      

12.05.2014 kl. 11:37

Uups.

Samma gamla visa, det blev några dagar obloggat i brist på något att säga och foton.

Söndagen : Var på barngymnastik med Amanda och Sambons guddotter. Även fast det ordnas i grannkommunen, nappade jag på genast och anmälde oss. Synd att det inte ordnas i Ingå. Flickorna hade roligt, fast det var inte så mycket umaning för Amanda. På kvällen blev det som vanligt punttis.

Jag och min nya kaveri.

Måndagen : Fick en liten chock då rullgardinen hissades upp på morgonen och vad man såg var snö, snö och mera snö. I Maj-månad. Snön låg på marken och blommorna var granna. På eftermiddagen såg det ut som det skall, som tur. 

Naapuri kom på vaniljté och manikyr alá Amanda. Njöt av min vilodag.

Tisdag : Dagis-dag för Amanda och för Madeleine var det både fysio och ögonterapi. Madeleine fick glasögon av ögonjumpparen och beröm av fysioterapeuten.

Tisdag är för mig den omtalade "Leg-day". Hundratio kilo kändes bra i benpressen så nästa vecka ökar vi kilona, booyah ! Fixade även husvakt medan vi är i Italien.

Onsdag/Idag : Sover lite för gott och vaknar senare än vanligt, försenar oss till dagis. Madeleines mage krånglar så jag vill börja gråta. De ringer från Genetiska i Helsingfors och vi får en konsultationstid till en genetiker redan i slutet av denna måndag. De knöt sig i magen, men visst skall det bli skönt att få den delen undan. Är mera nervös för den eventuell operationen på hösten.

I brist på bensin promenerar vi efter Amanda från dagis. Det märks på hunden av det börjar bli varmare och det är dags för kortare länkar igen. Nu skall vi besöka min Mofi med Sambo. Ikväll blir det ett pass med ovannämnda "kaveri".

      

07.05.2014 kl. 16:30

Äntligen

..kom det efterlängtade meddelande att mina paket från Fitnesstukkun var på posten. 

Är mycket nöjd med allt bortsett från postråddet såklart.

Handskarna är jätte bra, shakern lika så. Gymsticken och drickflaskan är ju som de skall vara. Efter att ha bara haft tråksmaker som mintchoklad och jordgubb beställde jag proteinpulver med kokos och vaniljpäron smak, och det smakar så att jag aldrig vill att det skall ta slut. 

Igår var min mamma och ringde snabbt och frågade om jag var hemma att hon skulle hämta något. Snabbt och lustig kom hon in och räckte över en egen punttisnyckel åt mig.  Min mamma är guld värd hon.

Ikväll blir det punttis precis enligt schemat. Jiihuu !

     

01.05.2014 kl. 17:57

Veckoslutet

Söndagkväll igen. Hur kan ett veckoslut gå så snabbt ? Fast visst har vi haft program, roligt sådant dessutom.

lördagen blev det en hel dag i stan med mina brudtärnor, Sambon, bestman med Sambo. Hittade tärneklänningar som godkändes av tärnorna, Sambon och hans bestman hittade kostymer. Så blev det även underklädes-shoppning för mig, så nu har alla sina oufits färdigt till bröllopet - skööönt ! 

Det blev inte bara shoppning för min del. På eftermiddagen tog jag spårvagnen till Uspenskijkatedralen för att se en söt liten kille döpas. Andra gången jag deltar i ett ortodoxt dop, som är bra mycket annorlunda än de lutherska vi är vana med. Mycket fint och speciellt på många sätt enligt mig, men vatten-delen är lite väl "mycket" för mig, då man doppar hela barnet under vatten.

En mycket fin och rolig dag på många vis. Det var längesedan vi gjorde något sånthär tillsammans med de två som är mina brudtärnor.

En timme efter tidschema, sju blåsor och mycket sjuka fötter senare anlände vår familj till flickornas morfar och vi blev på bjudna på god mat. Träningsdag var det också, men jag hann helt enkelt inte. Hade "morkkis" hela kvällen, men vi gick ju faktiskt kring elvatusen steg i stan så.

Idag är det söndag igen och vi har spenderat dagen med att tillsammans (!) med Sambon ( Amanda var också med på ett hörn )  storstädat huset. Allt från dammtorkning,fixa pappersinsamlingen till att vädra sängkläderna på balkongen. 

Ingen har väl missat att vitsipporna ute i backarna stå ? Inte vår madam i varje fall, som har spenderat mycket möda på att plocka olika buketter under vår utevistelse idag.

 

Nu hemkommen från söndagspunttis och magen mätt från kvällsgröten. Skall ta in byket från byksträcket, ta en dusch och sedan lägga mig i en renbäddad säng. 

Imorgon hoppas jag på fint väder och att Amandas ena gudmor blir överraskad över hennes födelsedagspresent.

        

27.04.2014 kl. 22:24

Allt möjligt

Shit så tyst det blev här. Då kvällarna går i träningens namn så efter att man ätit något och varit i duschen är klockan så mycket att man inte längre orkar blogga.

Under dessa tysnadens dagar, har det igentligen inte hänt så mycket. Testade den väl reklamerade Abba Citronsås och den var super god, kommer absolut flera gånger på vårt matbord.

På onsdagen blev det Ekenäsbesök till Marika och killarna. Även om samtalsämnet var modell sorgsnare var det ändå roligt att ses.

På måndagen beställde jag ju som bekant från Fitnesstukku, redan följande dag kom det e-post att de hade skickat iväg mina paket. Tyckte det var lite lustigt att de ännu inte kommit till posten och åkte dit för att kolla upp saken. Eftersom jag hade en stor beställning har det skickats i två olika paket, bägge två skickades från Helsingfors. Paketet med gymsticken har tappats bort och det andra har idag anlänt till Åbo. Vad roligt då.

Torsdagen var dagisdag för Amanda men då hon äntligen vaknade, kom hon ner och lade sig på det varma badrumsgolvet och bara låg. Hon sade att hon mår illa och orkar ingenting, vilket är ovanligt för henne. Eftersom det går magsjuka på dagis, beslöt jag att hon får bli hemma. Ungen åt lite någon timme senare och började må bättre, undrar vad hon hade ihop med sig.

Idag har vi vistas en stor del av dagen hos flickornas Mommo och blev bjudna på aborrfilér - ohh så gott det var. Så där annars har vi bara varit. Kvällsträningen gjord, så nu kan jag bara ta det lungt resten av kvällen. Imorgon blir det program så tusan.

     

 

 

 

25.04.2014 kl. 20:32

Den omatalade

Efter att ha fått Sambons godkännande att nu fortsätta med gym fyra gånger i veckan, ändrade vi mitt träningsprogram och idag hade jag första gången ett riktigt LEG DAY -pass!

Känslan i mina ben efteråt är så att jag helst inte vill stiga upp från sängen imorgon. 

Min feelis imorgon perhaps ?

       

 

 

22.04.2014 kl. 22:23

Jeij !

Beställningen från nedannämnda gjord. Om några dagar är de på posten. 

Till vänster är min beställning ; Träningshandskar, en Gymstick och proteinpulver med kokos och vanilj-päron smak. Till höger ser ni gratis-stuff som drickaflaska, shaker och pulverskopa, som jag fick på köpet. Jeeeij !

            

21.04.2014 kl. 12:02

Påsken

Hur skall jag få de senaste dagarnas händelser nerskrivna på ett vettigt och lättläst sätt ?

Mina kvällar spenderar jag i gymmet eller med min gymstick här hemma, men visst har vi även fått annat till stånd under dessa tysta dagar.

Jag och hunden har första gången i år besökt Prästgårdsberget och jag blir fortfarande lika fascinerad av utsikten och lika sur över hur nedskräpat det är.

Har också varit "YH"-äiti ett par dagar och igår var det nog på gränsen att brista för mig. Termometern från kylskåpet åt Amanda juggis med, efter det droppade hon juggis över hela köksgolvet, så erbjöd hon sin avföring åt hunden, gjorde stopp i wc:n och så här gick gårdagens kväll till. När ungarna äntligen somnat kom en kär vän till mig hit och vi pratade tjejsnack till klockan ett på natten. Äkta vänner skall man minsann ta vara på.

Idag morse hade vi Pappan i huset hemma och dagen började med påskäggsjakt och en lycklig treåring. Dagen har fortsatt i påskandets tecken och vi avslutade eftermiddagen med bio, bara jag och Amanda.

Nu skall jag hoppa in i träningskläderna och resa iväg till gymmet.

      

 

19.04.2014 kl. 19:19

Påsk !

Igår flyttade påsken in till oss.

I min familj har vi aldrig överdrivit med påskdekorationer och jag fortsätter ungefär i den stilen.

På kvällen blev det som planerat träning. Känns så bra att varje gång sätta mera tyngder och klara av sånt man inte trott man kunde klara av. Bara man skulle se resultat ännu skulle vara kiva.

Idag blev det vagn och dogpromenad med Naapuri. Ingen direkt powewalk, utan mera en skön promenad i det fina vädret.

Snart in i hemmagymmet och dra ett pass med Gymsticken.

       

16.04.2014 kl. 13:44

Treenit !

Två månader kvar till bröllopet och träningen är hård. Sex dagar i veckan tränar jag, med då måndag som vilodag. Tisdag, torsdag, lördag och söndag är det gym på schemat, onsdag och fredag hemmaövningar med Gymsticken.

Har aldrig tränat så här förrut. Träningen är inte alls aerobisk utan nu är det muskler som gäller. Tungt som f*n, men uppfriskande att göra på ett helt nytt sätt och såklart roligt att öka på tyngder/upprepningar för varje gång.

Efter att ha i många herrans veckor ätit ganska samma har vi nu modifierat matanvisningarna  vilket också är positivt eftersom det började sakta ta emot att hela tiden äta samma sak.

Naapuri fixade så jag fick möjlighet till en "personal trainer", vilket jag många gånger drömt om. Det är som en extra kick då man vet att nån tittar och kommenterar. 

Hoppas det syns några resultat om åtta veckor.

         

13.04.2014 kl. 22:35

Fredag !

Med sjutusans träningsvärks efter första träffen med "min" PT igår, steg jag lite motvilligt upp och påbörjade morgonrumban. Då klockan var tio och läget under kontroll var det Gymsticken som kom fram, som min PT var snäll och lånade mig (vill haaa egeeen). Riktigt grisrosa blev man av att använda den, och träningsvärken släppte en stund. 

Blev lunchtider och Amanda hade beställt lasagne som hon var med och lagade.. på en treåringssätt. För mig blev det laxsallad.

Så hade kläderna från Pomp Deluxe och Me&I anlänt till posten, så de hittade hem idag.

Tunika från PD till Madde att ha på sig på bröllopet, utekläder till Amanda och en fin bag som kom på köpet från PD. En söt body med rosa kronor på till Madeleine från Me&I. Amandas utekläder var nog lite för stora, men det känns så dabbigt att köpa hennes nuvarande storlek, hellre köper jag en storlek större så de går på hösten också. Så nu är hennes utekläder för iår checkat.

Funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Usch så trött jag är och träningsvärken blev grym nu på kvällen.

             

11.04.2014 kl. 21:39

Kvällspromenad !

I tid som denna höst har varit har man verkligen märkt vem som faktiskt bryr sig och kommer för att trösta när man bryter ihop. Tack för igår, du vet vem du är.

På kvällen var jag på betydligt bättre humör och fick Naapuri medsläpad på långlänk. Tanken var att lämna mopsen hemma eftersom jag lite tvivlade på att hon skulle orka, men då Naapuri tog med sin dog så måste ju Hilma också få hänga med.

11,3 km blev det, minus en kilomet för Hilma. Efter långpromenaden gjorde jag ännu armträning. WoopWoop !

     

 

05.04.2014 kl. 09:22

Tisdag !

Tisdag idag då. Bara imorgon kvar så blir vi igen två vuxna i hushållet.

Medan Amanda var på dagis hann jag både träna och fixa till en god lunch.

Broccoli, blomkål, zuccini hör till de grönsaker som snart ploppar ut från öronen så fixade till en sallad idag istället. Salladen bestod av vanlig sallad, gurka, körsbärstomater, grynost, vindruvor och cashewnötter. Kyckling därmed såklart. 

Träningen bestod av Powerwalk och kombinerade arm, ben och maguskelövningar. 

Träningsveckan ser ut enligt följande.

Måndag : Vilodag

Tisdag : Powerwalk +arm, ben och mage

Onsdag : Vilodag

Torsdag : Länk/crosstraining ( beroende på väder) + arm, rigg &magpass

Fredag : Länk/crosstraining + ben, mag &ryggpass

Lördag : Vilodag

Söndag : Länk/crosstraining + arm, rygg &magpass

Bloggen är en utomordentlig källa att se till då man glömt när man skulle göra vad, hehhe. Schemat är ju bara något riktgivande och det kan ju vara att det blir nån promenad mera om vädret tycker så eller om man blir erbjuden sällskap.

Nu måste jag nog släpa mig i säng. Somnade på toaletten idag.. bara för ungefär två sekunder då jag snabbt insåg vad som hände. Så yepp, måste denfinitvt gå och sova tidigare.

       

 

 

01.04.2014 kl. 22:01

TGIF

Blev en utomordentligt bra fredag dethär. Morgonlänk med Amandas gudmor med dogina såklart. Handlade inför morgondagens temafest. En ordentlig storstädning och träning därtill. 

Nu på kvällen blev det jordgubbs-smoothie, Hunger Games filmen i sällskap av Naapuri med pojkvän. Ganska prima !

Whaaaaat ! Hur blev det så liten bild ? 

Sambon min är på firmafest, välförtjänt efter att ha fixat min bil så att den går igenom besiktningen. Nu skall jag fortsätta koncentrera mig på filmen - det svänger lite i den..

          

28.03.2014 kl. 23:21

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Monday !

Det blev en sakelis bra måndag, även fast Madeleines ögonjumppare IGEN avbokade. Har så sett framemot följande besök eftersom hon skulle ta med sig linsser för att se om det förbättrar hennes syn.

Nåjaa, fint väder blev det och efter lunchen packade jag med hela patrasket och gick ut på promenad med Naapuri.

Benträning och två minutersplanka ute på gården efter promenixen blev det också.

Eftersom den yngre tösen sov så gott i vagnen tog vi även mellanmålet ute.

Kvarg med saftsoppa för mig, glass för Amanda. 

Träningsveckan ser ut enligt följande :

Måndag - Promenad 70 min + benträning

Tisdag - Promenad 60 min / crosstraining 45 min beroende på väder + arm och magpass

Onsdag - Vilodag

Torsdag - Crosstraining 45 min + benträning

Fredag - Vilodag

Lördag - Morgonlänk 60 min + arm och magpass.

Söndag - Vilodag

So good !

      

24.03.2014 kl. 15:55
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.