Två filurer !

14.04.2014 kl. 22:02

 

Minsann ingen dålig måndag när man fått spendera en hel dag med min kära vän Marika, Linus och vår gudson Felix.

Dessutom lekte Amanda och Linus jätte sansat idag. Visst gjorde de hyss, men de gjordes tillsammans. Konstigt lite strid, men visst var det skönt att de lekte tillsammans. De planerade även sitt bröllop, haha. Amanda kläckte ur sig förra veckan att hon skall gifta sig med Linus och ha prinsessklänning på. Dessa nyheter berättades givetvis snabbt, och Linus var fullt med på giftemålet och valde kyrkan färdigt, haha.

Har varit skönt att ha en vilodag från träningen och nu är man redo att satsa allt resten av veckan.

        

 

cessi cessi
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Tack för idag käära du!
Marika14.04.14 kl. 22:23
Taaack själv <3 ps. Blev inte fotot bra ? ;)
14.04.14 22:28
Super!! :D
Marika14.04.14 kl. 22:29

Påsken

Hur skall jag få de senaste dagarnas händelser nerskrivna på ett vettigt och lättläst sätt ?

Mina kvällar spenderar jag i gymmet eller med min gymstick här hemma, men visst har vi även fått annat till stånd under dessa tysta dagar.

Jag och hunden har första gången i år besökt Prästgårdsberget och jag blir fortfarande lika fascinerad av utsikten och lika sur över hur nedskräpat det är.

Har också varit "YH"-äiti ett par dagar och igår var det nog på gränsen att brista för mig. Termometern från kylskåpet åt Amanda juggis med, efter det droppade hon juggis över hela köksgolvet, så erbjöd hon sin avföring åt hunden, gjorde stopp i wc:n och så här gick gårdagens kväll till. När ungarna äntligen somnat kom en kär vän till mig hit och vi pratade tjejsnack till klockan ett på natten. Äkta vänner skall man minsann ta vara på.

Idag morse hade vi Pappan i huset hemma och dagen började med påskäggsjakt och en lycklig treåring. Dagen har fortsatt i påskandets tecken och vi avslutade eftermiddagen med bio, bara jag och Amanda.

Nu skall jag hoppa in i träningskläderna och resa iväg till gymmet.

      

 

19.04.2014 kl. 19:19

Påsk !

Igår flyttade påsken in till oss.

I min familj har vi aldrig överdrivit med påskdekorationer och jag fortsätter ungefär i den stilen.

På kvällen blev det som planerat träning. Känns så bra att varje gång sätta mera tyngder och klara av sånt man inte trott man kunde klara av. Bara man skulle se resultat ännu skulle vara kiva.

Idag blev det vagn och dogpromenad med Naapuri. Ingen direkt powewalk, utan mera en skön promenad i det fina vädret.

Snart in i hemmagymmet och dra ett pass med Gymsticken.

       

16.04.2014 kl. 13:44

Messukeskus.

Förutom träning gick lördagen mest ut på att slappa, dammsuga, plocka upp och på kvällen få umgås med sambons guddotter med föräldrar.

Idag då blev Madeleine på tumis med Famo medan jag, Sambon och Amanda åkte till Mässcentret för att besöka barn- och djurmässan. Först upp barnmässan.

Helt otrolig mängd med folk var det. Folk trängdes och var som galna efter alla gratisstuff och det var en enda soppa till diverse köer.

Pettson och findus var på plats och spexade för barnen. En lång ballongman lagade ballonger åt barnen och Amanda ville absolut ha en sån ballong formad till en kanin. Så fick hon även sina naglar lackade och pyntade för första gången i hennes liv. Vi blev inte förvånade av färgvalet pink, och så valde hon en kanin och en gris som bild på två naglar. Resten av tiden gick hon bara och beundra sina naglar och spretade med fingrarna.

Efter karusellåket började man bli så snurrig i huvudet av den otroliga folkmängden att vi sökte oss upp till djurmässan där folkmängden var betydligt mycket mindre och folk var bra mycket mer sansade.

Amanda blev helt yr av iver när det fanns så otroligt mycket djur att se på.

Jag blev faktiskt förvånad av hur intresserad hon var av ödlor och ormarna.

Hundarna var däremot inte så intressanta.

Som väntat var kaniner och hamstrarna mycket populära och Amanda studerade dem mycket noga. Hamstrarna speciellt, hon tyckte de var så roliga när de grävde i sitt spån och stoppa kinderna fulla med mat.

På vägen hem stannade vi i kyrkslätts Rosso för att äta mat.

Väl i hemkommunen sökte vi Madeleine som hade haft det hur mysigt som helst med Famo. Amanda var ivrig att berätta allt vad hon upplevt under dagen.

Det här var precis vad hon behövde - en dag med bara Mamma och Pappa så hon fick vara mittpunkten hela dagen.

          

13.04.2014 kl. 22:44

Treenit !

Två månader kvar till bröllopet och träningen är hård. Sex dagar i veckan tränar jag, med då måndag som vilodag. Tisdag, torsdag, lördag och söndag är det gym på schemat, onsdag och fredag hemmaövningar med Gymsticken.

Har aldrig tränat så här förrut. Träningen är inte alls aerobisk utan nu är det muskler som gäller. Tungt som f*n, men uppfriskande att göra på ett helt nytt sätt och såklart roligt att öka på tyngder/upprepningar för varje gång.

Efter att ha i många herrans veckor ätit ganska samma har vi nu modifierat matanvisningarna  vilket också är positivt eftersom det började sakta ta emot att hela tiden äta samma sak.

Naapuri fixade så jag fick möjlighet till en "personal trainer", vilket jag många gånger drömt om. Det är som en extra kick då man vet att nån tittar och kommenterar. 

Hoppas det syns några resultat om åtta veckor.

         

13.04.2014 kl. 22:35

Fredag !

Med sjutusans träningsvärks efter första träffen med "min" PT igår, steg jag lite motvilligt upp och påbörjade morgonrumban. Då klockan var tio och läget under kontroll var det Gymsticken som kom fram, som min PT var snäll och lånade mig (vill haaa egeeen). Riktigt grisrosa blev man av att använda den, och träningsvärken släppte en stund. 

Blev lunchtider och Amanda hade beställt lasagne som hon var med och lagade.. på en treåringssätt. För mig blev det laxsallad.

Så hade kläderna från Pomp Deluxe och Me&I anlänt till posten, så de hittade hem idag.

Tunika från PD till Madde att ha på sig på bröllopet, utekläder till Amanda och en fin bag som kom på köpet från PD. En söt body med rosa kronor på till Madeleine från Me&I. Amandas utekläder var nog lite för stora, men det känns så dabbigt att köpa hennes nuvarande storlek, hellre köper jag en storlek större så de går på hösten också. Så nu är hennes utekläder för iår checkat.

Funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Usch så trött jag är och träningsvärken blev grym nu på kvällen.

             

11.04.2014 kl. 21:39

Honeymoon

Med bara nio veckor kvar till D dagen, blir det kanske ett och annat bröllopsrelaterat blogginlägg.

Idag har jag då bokat vår smekmånad till Italien.

Vi anländer till Rom och är där två dagar.

Med hotell på gångavstånd till olika sevärdheter som Colosseum, Forum Romanus, Fontana di Trevi och Pantheon kommer vi inte att spendera mycket tid i hotellrummet. På ca åtta kilometers avstånd har vi Vatikanstaten. 

Efter det här flyger vi ner till Bari, för att sedan åka till en stad vid namn Castellana Grotte.

Min dröm gick i uppfyllelse och vi kommer bo på ett hotell med Trulli lägenheter.

Hotellet ligger rätt så långt från allt annat än de berömda grottorna, så lättast blir det att hyra bil för att ta sig fram till stränderna i Monopoli och andra sevärdheter.

Bilder från Google.

Idag förde jag även klänningen till sömmerskan som skall sy upp den och ändra lite på den. 

På klänningens ryggsida var det dragkjed över det bredaste området dvs the lovehandels, och där var det ännu så pass mycket kvar att vi byter ut dragkjedjan och fixar snörning hela vägen, och byter dessutom ut den vitatyglappen under snörningen mot en svart tyg. Kommer bli superbra ! Stort plus är ju också att nu behöver jag inte stressa över midjemåttet, går jag ner mina kilon, sitter den fint och stannar vikten kring nuvarande passar den för det bra.

Hoppas tiden går snabbt nu !

     

 

08.04.2014 kl. 21:28

Det närmar sig.

Två månader kvar sträcket närmar sig med stormsteg, och det slår mig ibland att det faktiskt händer snart och shit vad det börjar kittla i tårna då. Längtar !

Idag har jag fyllt orgazapåsarna med ris och dekorerat blomvaserna halvfärdigt.

Här nån dag som det blir bra tillfälle skall jag åka till Karis och köpa lite mer pysselmaterial för bordsplaceringskartan och "vem-är-vem"-plakatet.

Så har jag funderat på ;

Skall jag ännu fixa plakat med bilder av oss från barndomen till nutid och ett med foton på oss tillsammans ?

Det är många som också dekorerat toaletterna med servetter, halspastiller och annat smått - uppskattas det eller är det halvt onödigt ?

     

06.04.2014 kl. 23:11

Me&I

På lördagen var jag på mitt första Me&I party. Kläderna för barnen var inte helt i färg med vad som nu finns i deras byrå/garderober, men visst fanns det endel jätte fina. Damkläderna var också mycket fina men tyvärr mycket kostsamma.

Ingen blir överraskad när jag skriver att den med rosa stjärnor kommer att komma hem med posten om någon vecka.

Hade gärna beställt mer men vi har ju en beställning modell dyrare från Pomp DeLux påkommande, och min mammapeng blir man ju inte rik på, så det fick vara bra så här denna gång.

         

 

06.04.2014 kl. 23:00

Kvällspromenad !

I tid som denna höst har varit har man verkligen märkt vem som faktiskt bryr sig och kommer för att trösta när man bryter ihop. Tack för igår, du vet vem du är.

På kvällen var jag på betydligt bättre humör och fick Naapuri medsläpad på långlänk. Tanken var att lämna mopsen hemma eftersom jag lite tvivlade på att hon skulle orka, men då Naapuri tog med sin dog så måste ju Hilma också få hänga med.

11,3 km blev det, minus en kilomet för Hilma. Efter långpromenaden gjorde jag ännu armträning. WoopWoop !

     

 

05.04.2014 kl. 09:22

Tungt

Efter förra sjukhusbesöket har det varit mera harmoniskt här bland med vardagskaoset, för att man tänkte att "nå nu var det färdigt". Kanske jag skulle få tid att reparera mig själv.

Vi har fått en början med Madeleines fysioterapeut som kommer att besöka oss en eller två gånger i veckan till ettårsålder. I bakhuvudet fanns ju alltid vetskapen om att neurologen skulle konsultera en genetiker, men vi hade på någotsätt inte tänkt oss att behöva utreda ännu mera.

Igår då, kom ett stort kuvert från HUS, med informationsblanketter och en blankett som berättade att vi skulle komma på konsultation med en genetiker och tiden skulle vi få då vi fyllt i alla papper. Det var ju inte ett eller två papper att fylla i heller, inte bara namn, adress osv utan hela släkten skulle utredas. Suck och stön.

Känslan i hjärtat då jag öppnade kuvertet. Måste vi.. Jag orkar inte.. Åhhh. Jag vill inte mera. Jag ville ringa och berätta åt så många, berätta hur jävligt det känns att det igen skall rivas i sår som inte ännu läkts,  men istället ringde jag ingen alls i det ärendet. 

Så iställe för att träna som planerat igår blev kvällen till att ringa irunt och prata med släkt och be närmaste komma och fylla i sina uppgifter och medgivandeblanketter etc. 

Nu får man då gå igen med tungt hjärta och fundera på när månne tiden kommer och sedan när vi fått tiden funderar man på vad de skall säga. Hurdana test tar de nu ? Skall vi hamna genomgå ännu hemskare tester än tidigare eller är det ens möjligt ? Sedan skall man vänta på resultat.

Tillika skall man se andra klaga på obetydligt småskit. De skall vara glada att deras barn kan de dom kan, oavsett huuuur jäävla jobbigt det är. Jag skulle ge allt för att uppleva det Ni gör. 

       

04.04.2014 kl. 11:32

Tisdag !

Tisdag idag då. Bara imorgon kvar så blir vi igen två vuxna i hushållet.

Medan Amanda var på dagis hann jag både träna och fixa till en god lunch.

Broccoli, blomkål, zuccini hör till de grönsaker som snart ploppar ut från öronen så fixade till en sallad idag istället. Salladen bestod av vanlig sallad, gurka, körsbärstomater, grynost, vindruvor och cashewnötter. Kyckling därmed såklart. 

Träningen bestod av Powerwalk och kombinerade arm, ben och maguskelövningar. 

Träningsveckan ser ut enligt följande.

Måndag : Vilodag

Tisdag : Powerwalk +arm, ben och mage

Onsdag : Vilodag

Torsdag : Länk/crosstraining ( beroende på väder) + arm, rigg &magpass

Fredag : Länk/crosstraining + ben, mag &ryggpass

Lördag : Vilodag

Söndag : Länk/crosstraining + arm, rygg &magpass

Bloggen är en utomordentlig källa att se till då man glömt när man skulle göra vad, hehhe. Schemat är ju bara något riktgivande och det kan ju vara att det blir nån promenad mera om vädret tycker så eller om man blir erbjuden sällskap.

Nu måste jag nog släpa mig i säng. Somnade på toaletten idag.. bara för ungefär två sekunder då jag snabbt insåg vad som hände. Så yepp, måste denfinitvt gå och sova tidigare.

       

 

 

01.04.2014 kl. 22:01

Monday

Måndag igen då. Det enda minuset med dagen vara att Sambon for på längre arbetskeikka och kommer förhoppningsvis hem på onsdagen.

Men en fin dag har det ju absolut varit ! 

Lite utevistelse var ju absolut på plats efter både labbprov i två resor, butik och Madeleines ögongymppa. 

Tyvärr hade hon glömt att ta med glasögonen som skulle testas på Madeleine, så hon skulle ta med dem nästa gång. Hoppas hon kommer ihåg dem bara, skulle gärna vilja testa och se om de hjälper.

       

31.03.2014 kl. 19:37

1920

Temafesten med tjugotalet var då förbi. Skulle själv säga att det var rätt så lyckad fest. Så vitt jag vet trivdes alla och hade det roligt.

Ett stort tack till alla, främst till Naapuri som ställde upp med hår och makeup.

Tyvärr fattas det fyra brudar från gruppbilden. 

Hoppas alla hade lika roligt som jag.

        

30.03.2014 kl. 23:06

TGIF

Blev en utomordentligt bra fredag dethär. Morgonlänk med Amandas gudmor med dogina såklart. Handlade inför morgondagens temafest. En ordentlig storstädning och träning därtill. 

Nu på kvällen blev det jordgubbs-smoothie, Hunger Games filmen i sällskap av Naapuri med pojkvän. Ganska prima !

Whaaaaat ! Hur blev det så liten bild ? 

Sambon min är på firmafest, välförtjänt efter att ha fixat min bil så att den går igenom besiktningen. Nu skall jag fortsätta koncentrera mig på filmen - det svänger lite i den..

          

28.03.2014 kl. 23:21

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Monday !

Det blev en sakelis bra måndag, även fast Madeleines ögonjumppare IGEN avbokade. Har så sett framemot följande besök eftersom hon skulle ta med sig linsser för att se om det förbättrar hennes syn.

Nåjaa, fint väder blev det och efter lunchen packade jag med hela patrasket och gick ut på promenad med Naapuri.

Benträning och två minutersplanka ute på gården efter promenixen blev det också.

Eftersom den yngre tösen sov så gott i vagnen tog vi även mellanmålet ute.

Kvarg med saftsoppa för mig, glass för Amanda. 

Träningsveckan ser ut enligt följande :

Måndag - Promenad 70 min + benträning

Tisdag - Promenad 60 min / crosstraining 45 min beroende på väder + arm och magpass

Onsdag - Vilodag

Torsdag - Crosstraining 45 min + benträning

Fredag - Vilodag

Lördag - Morgonlänk 60 min + arm och magpass.

Söndag - Vilodag

So good !

      

24.03.2014 kl. 15:55

Woppah !

Det blev kvällsträning idag !

Nytt rekord med crosstrainern ; 45 minuter, 13,3 km & 532 kcal ! Lyckad armträning och inklusive 2 minuters planka efter det.

Nu dusch sen nati. 

     

23.03.2014 kl. 22:43

Update

Idag sade vi tack och hej åt det onödiga klädskåpet och i samma veva fick gäst/skörtummet ett nytt utseende.

I utbyte fick vi pengar passligt till en burk med målfärg.

I samma veva knäppte jag lite andra bilder av insidan av huset.

 

       

23.03.2014 kl. 16:57

Veckoslutet

Fredag kväll gick åt till att vara barnvakt till Sambons guddotter Isabel medan papporna var till männen ikea Motonet.

Igår då var det så otroligt fint väder så jag tog treåringen och hunden med på sex kilometers morgonlänk.

Efter det var det Helsingfors på schemat i sällskap med Linda, Daniel, Natte och Sambon. 

Efter shoppingen till temafesten nästa veckoslut blev det mat. Medan de andra åt i McDonalds, gick jag och lunchade till Ciao ! Caffe. Måste säga att det var en skapligt god och redigÄr sallad och så en Energizer smoothie till mellanmål.

Efter att shoppningen var avklarad blev det Helsinki Ink mässa för mig, Sambon och Linda. Till min stora besvikelse blev det ingen tatuering för mig. Har ju igentligen tänkt att jag skulle få tatuera mig sen när de sista fyra och ett halv kilo är borta, men skulle jag haft möjlighet igår hade jag absolut tagit chansen så nu är det back till plan A.

Eftersom gårdagens sex kilometers morgonlänken och nio timmars gående i stan inte gjorde under precis för fötterna, får vi se om det blir träning idag. 

     

23.03.2014 kl. 11:35

Internationella Downsyndrom-dagen !

Idag den 21.03 är det internationella Downsyndrome dagen och för att visa lika värde, sätter man på olika par strumpor idag.

Jag är med !

        

21.03.2014 kl. 11:48

Före och nu

När man går ner i vikt, brukar det ju vara så att andra ser det och själv ser man ingenting. Så precis är det nu också. Själv märker jag ingenting, fast jag kan se siffror. När detta började bläddrade jag bakåt och såg på olika bilder hur jag såg ut tidigare, och tänkte "hur kunde jag tycka att jag inte såg bra ut här, jag ser ju hur bra ut som helst" och nu när jag är tillbaka på samma vikt som bilderna, ser jag fortfarande ingenting.

Så klippte ihop en före och "efter" bild.

Nu när man har två olika bilder framför sig ser man ju kanske en liten förändring. Färdigt är ju detta inte, men en bit på vägen åtminstone. 

     85 dagar kvar, och 4,5 kg kvar. Tror Ni jag kan klara det ?

   

21.03.2014 kl. 10:45

Träning

Lite torsdagstrött är namnet. Har inte gjort något värst produktivt idag. Lite byk här, lite byk där, matlagning jadijada. Till kvällen blev det dock träning, som jag väntat på hela dagen. Skall verkligen försöka hitta tid att träna fyra gånger i veckan, som tidigare. 

Hade en jäkligt bra träning i hemmagymmet.

Imorgon igen. 

     

 

20.03.2014 kl. 21:56

Instagram

Klagade ju lite på måndagen, något alla måste få göra då och då. 

Så igår var jag till gymmet, för pengarna jag tjänade på att sälja en ytterrock. Funderar och funderar hur jag skulle få ihopsparat en slant så jag skulle kunna ta i bruk mitt gymkort månaden före bröllopet. Det är något jag faktiskt vill, men fanken att pengarna skall styra.

Idag hade jag sällskap hela dagen besök av en vän, som mittiallt hade fixat Instagramkonto åt mig. Haha, något alla andra haft hur länge som helst.

Här kan ni följa mig. 

Efter att vikten stått stilla hur länge som helst hade det nu droppat 1,2 kg. Hoppas det fortsätter nu i bra takt. 4,5 kg kvar till mitt mål, hoppas innerligen att det räcker.

       

19.03.2014 kl. 22:02

Projekt Weddingdress

Nu kan det här låta lite råddigt, för det är svårt att förklara. Uppe på klänningen finns en sort knäppe och så snörning, nere finns också ett knäppe och sen en dragkjed. Idag gick då övre knäppet och snörning fast. Tyvärr gick ju inte det nedre fast. 

Jag blir så förbannad då min vikt stått stilla i en evighet. Börjar bli stressad nu över klänningssituationen. Jag vill ju träna så in i helvete, men någon här under samma tak hindrar mig. Förhandlade så att han får samma tid med sin playstation som jag får i mitt gymrum. Tänk att man faktiskt skall hamna hålla på så här, för att få träna. Vill han att jag skall gå upp till altaret med dragkjeden uppe ?

Tre månader kvar och en dragkjed som inte går fast. Grattis Cessi.

      

 

17.03.2014 kl. 19:09
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.