Klänningar åt små tärnorna.

22.01.2014 kl. 19:35

Nu var lite till checkat på listan över saker som är kvar.

Amanda, min Guddotter och hennes lillesyster skall vara små brudtärnor, och nu är deras klänningar beställda.

Jätte söta klänningar köpa från Zalando

Tackgåvorna till solisten, pianister, tärnorna och toastmistressen  är påväg med posten som bäst. 

       

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Fyra Dagar !

Ciao !

Lördagen drog jag ju som nämt till Tattoo Nation och betalade reserveringsavgiften för min kommande tatuering. Nu är det bara att vänta på December !

Så bestämde jag och mannens syster oss för att inte missa Svenska Teaterns musikal Mamma Mia !

På kvällen blev barnen med sin Famo och vi for på Octoberfest till Aktia Arenan. Mycket folk, allt för många bekanta. Kvällen slutade inte på bästa möjliga sätt då bara folk var arga, så jag drog hem.

Skumppan var i varje fall god !

På söndagen var dagen min guddotter (och jag) väntat på så länge ! Äntligen skulle hon få se Robin ! 

Här är en glad och förväntansfull flicka !

Måste medge att pojken är talangfull även om min musiksmak är något helt annat. Coolt var det då Michael Monroe kom på scen och drog Queen med Robin. På vägen hem stannade vi vid mäkkärin och åt lite. Fick en stor kram när jag släppte av henne hemma. Älskade <3

På måndagen kom mitt blivande gudbarn (som ännu är i magen) på besök och det var riktigt på sin plats. Hade saknat dem så. Kan inte vänta tills jag får se vem som lurar där i magen.

Så var det fysio för Madeleine och trots gånger tusen för Amanda. Jag vet ju varför hon börjar krångla när Fyssan kommer, men hur jag än förklarar så börjar hon bråka. Nå, Fyssan sa att hon skulle börja fundera om hon inte skulle börja trotsa. Hon menade att varje familj där lillasyster/bror får fysioterapi är det precis samma sak.

Efter det kom vår gudson med bror och mamma på besök. Han är så god, vår gudson. Gjorde mig på bättre humör även fast det stod skrivet i min pannan "sluuutkörd".

Idag har mitt huvud varit helt på övervarv med dagisinskolning. För oss är det ju inte bara så där. Det är tusen papper som b.la läkemedelsplaner, det skall skolas personalen på några dagar det som tagit mig ett år ! De skall också skolas inom medicinerna.

Efter dagisbesöket blev det rådgivningsbesök och två vaccin, det är ju aldrig jätte roligt. Sedan träffade vi min Famo som är nere i Västra Nyland nu.

Efter det blev det IKEA med Ulle, Natte och Isabel. Usch så dyrt det blev men nu har vi ny byrå som jag äntligen får alla vantar, halsdukar, mössor m.m i. Måste bara få upp den men det blir morgondagens problem tror jag. 

Köpte flere ramar från IKEA, bland annat en till vårt bröllopsfoto. Vad jag ler varje gång jag ser det. 

          

30.09.2014 kl. 21:40

Honeymoon - Puglia del 1

Drömresemålet började väl kanske inte på bästa möjliga sätt. Efter tågresan till Castellana Grotte ämnade vi gå till vårt B&B eftersom det inte skulle vara bara någon kilometer - trodde vi. Visade sig att hela adressen till vårt B&B inte printats ut och det blev genast myyyycket längre väg. Vi stannade i en butik och bad dem ringa taxi. När någon äntligen förstod engelska berättades det att det är så piccolo town att någon taxi finns inte. En snäll äldre man körde oss, men tyvärr till fel plats och vi fick ändå gå en bit. Svettiga anlände vi till vår super mysiga Trullo där jag grät en liten skvätt över att jag bokat så dålig honeymoon. 

När jag lugnat mig visade det sig att ägarna var jätte vänliga och erbjöd oss både skjuts och att konstnadsfritt få låna cyklar.

Vi besökte först de världsberömda grottorna - Grotte di Castellana. Tyvärr fick man bara fota den första grottan. Harmar som tusan att man inte gjorde som de andra och smygfotade, i synnerhet den sista grottan The white cave som var vackrast och riktigt vit.

Vår mysiga Trullo. Blev så kär i denna pupsiga stenbyggnad. 

Några bilder till från vårt B&B.

Några bilder från Grotte di Castellana.

Det är svårt att få på bild hur otroligt stort och mäktigt grottan var. Absolut sevärd !

Andra dagen åkte vi tillbaka upp till Bari flygplats för att hyra bil så vi lättare kunde ta oss fram.

Vi drog lite sigthseen i lilla Castellana Grotte som är en liten och mysig stad fylld med vackra små kyrkor, fina gator, billiga kläder - fyndande skitsnygga skor för 16€, billig mat. Inga turister såg vi. Lugnt och säkert. Engelskan var det dock inte så hävt med. Väljer man att bo här och vill se omkring sig rekommenderar jag aboslut bil/skoter.

Förutom att vi såg en massa så åt vi gott och shoppade lite. Hittade en babybutik med italienska kläder som dessutom hade rea, så det slog lite slint och jag inhandlade en massa fint till mitt bivande gudbarn. Jepp , jag har blivit tillfrågad att bli gudmor igen och tackade såklart ja.  Är så otroligt glad !

     

 

 

19.08.2014 kl. 22:10

Honeymoon - Rome

Här kommer långläsning om vår honeymoon som vi började i stressiga och turistrika Rom.

Hett, dålig luft, massa uteliggare och försäljare var första intrycket. Lite besviken över att jag inte fattat att kolla att vårt B&B låg i semi-slummen, även fast det låg bara lite på en kilometer från centrum. Räddast var jag nog då vi lämnade B&B för att åka till följande destination fem på morgonen då de hemlösa låg överallt. Ingen rånade oss dock. Puh !

Anlände till Rom med buss, vilket var mycket behändigt. 

Eftersom vi en gång var vi turister, så drog vi det all the way och åkte turistbuss som stannade vid alla sevärdheter och gick med tio minuters mellanrum.

Före vi börja turista på allvar passade jag på att äta årets första pizza och dog pizza-döden.

Vi började med Colosseum, Foro Romano och Palatino.

Så otroligt mycket att se att man inte riktigt hann ta in allt man såg, eller så kändes det. Grym folkmängd och hettan gjorde också sitt. Men visst var det fascinerande.

Var där tills det stängde och efter det drog vi tillbaka till vårt annars mysiga B&B.

Följande dag såg vi kyrkan Santa Maria Maggiore som var otroligt vacker, Fontana di Trevi som till min harm var under restaurering, vi gick omkring i gamla stan och handlade nödvändigt krimskrams och hade fåglar i håret, vi besökte Pantheon som jag inte fann värst intressant, vi besökte också Piazza di Spagna och åkte två gånger till Vatikanstaten i hopp om att köerna till Sankt Peterskyrkan minskat, vilket de såklart inte hade. Fanns inte en chans att man sluppit in förrän de stängde, tyvärr. Harmar massor att vi bara fick åka förbi.

First up - Santa Maria Maggiore.

Fontana Di Trevi

Pantheon

Piazza di Spagna. Känns nödvändigt att berätta att vi faktiskt gick upp för hela trappan.

Fontänen i Barberini. 

Circus Maximus.

Och till sist en bild från St. Peterskyrkan i Vatikanstaten. Notera gärna att kön börjar vi dörren till kyrkan och dra sig  hela vägen till andra sidan av kyrkan.

Rom i ett nötskal : Till min besvikelse blev jag inte så förälskad av Rom. Så mycket folk, sån stress, mycket hemlösa, smutsigt och dålig luft. Maten och deras Gelati sjönk däremot som smort. Visst är det häftigt att man nu sett dessa historiska underverk i verkliga livet och inte bara på bild. En resa till Italien gör vi absolut igen men då stannar vi nog bara i Rom för att se Vatikanstaten och åker vidare till lugnare ställen.

          

19.08.2014 kl. 21:13

Imorgon !

Om fem timmar startar vi till flygfältet och om nästan åtta timmar åker flyget till vår smekmånad.

Medan vi väntat besökte vi Degerbydagen på förmiddagen.

I sällskap med Daniel, Natte och Isabel såklart.

Amanda försökte tappert "blåsa" jättebubblor.

På eftermiddagen körde vi till Kimito för att fira vår söta gudsons första födelsedag.

Här är stora killen med sin födelsedagsgåva, en ännu större lastbil. 

När vi kom hem packade vi de sista sakerna åt flickorna och förde dem till deras famo. Mina ögon var allt annat än torra när vi åkte iväg. Har aldrig sett mig själv som en såndär mamma som inte ens kan gå till butiken utan sina barn, för mig är det rena semestern liksom, men just nu vet jag inte hur jag skall överleva en hel vecka utan dem. 

Planen var att gå och sova några timmar, duscha och sen åka iväg men är lite stressad över om jag har med allt och att huset är i skick för husvakterna.

Chanserna att jag bloggar under veckan är ganska små, så vi hörs antagligen när vi kommit hem från lovely Italy.

        

 

02.08.2014 kl. 23:48

Hello !

I flera veckor har det rådit tystnad här, bara syrsorna hörs. Har själv inte ens hunnit läsa bloggar. Bråttom har vi väl direkt inte haft det men tiden har bara flugit iväg. Saknar bloggen, men som tidigare nämt så när barnen lagt sig och man har tid att blogga så orkar man inte. Tyvärr.

Besöker ni min Instagram under namnet cessi_w , finner Ni att vi fått våra bröllopsfoton, vi har hälsat på vår blivande familjemedlem med mycket päls, vi har haft filmkväll med systrarna och pratade till midnatt, vi har även cyklat 25 km med syrrona och pappa och idag har jag sökt mitt nya pass lagom till vår resa om bara sex dagar.

Har ännu inte kunnat avgöra vilket som blir tack-kort.

Blev riktigt förvånad över att det droppat in en kommentar här under tystnaden. Anonym undrade :

"Hej har nu läst din blogg till och från. Men undrar hur Dina flickor mår? Hur allt går med Madeleine? :) tycker du det känns annorlunda att vara gift och isåfall på vilket sätt? :) 
Kan du beskriva dina alla syskon och vad tycker du om dina syskons pojk/ flickvänner? Ha en super fortsättning på sommaren och önskar all lycka till med familjen!"

Svar : Mina fina flickor mår bra. Amanda frågar cirka tusen varför frågor per dag så mitt hår är snart grått, idag undrade hon över solsystemet. Varför solen är varm t.ex ? Madeleine mår riktigt bra. Vi har för cirka en månad sedan givit blodprov som nu undersöks på något stort labratorium som avgör en stor del av framtiden. En diagnos har de hittat som till en del stämmer in men mycket som inte stämmer in. Diagnosen är inte roligt och betyder att vi sätter vårt barn i graven. Så jag hoppas ju att det inte är den. Därtill undersöks det nu om det hon har är från släkten eller bara hon, även här hoppas jag att det inte är släkten, annars innebär det att det inte blir flere barn och jag känner starkt att jag änu skulle vilja ha ett till barn. Vi väntar även på kallelse till kirugen för att avgöra om en operation av huvudet är nödvändigt. Så stora saker pågångs. Försöker mitt bästa för att inte stressa, för då går jag i väggen.

Det där med att om det känns annorlunda nu när jag är gift är det många som frågat och mitt svar är nog nej. Det känns inte främmande på något sätt. Klart jag ännu beundrar min fina vigselring och att det ännu är ovant att ha ett annat efternamn och att skriva det.

Vet inte vad mina syskon tycker om att jag skriver om dem så får ta det ganska ytligt.

Jag har alltsomallt fem syskon, varav en bror jag delar både mamma och pappa med.  Min bror är så gammal att han får köpa ut starkt från Alko och han bor med sin flickvän. Han är på många sätt lik vår pappa dvs en man med få ord men en bra humor. Han tycker om att sporta och dricka kakao på kvällarna. Han är också Amandas gudfar.

Sedan har jag två systrar som är enäggs-tvillingar. Sandra har en blogg som går att läsa HÄR. De är på många sätt annorlunda än mig själv, men det finns ett fint systerband mellan oss. Mina systrar är ganska långt perfekta. De gillar ordning och reda, att baka och fotografera och de har en svaghet för Justin Bieber och märken som Victoria's secret m.m.

Sedan har jag två bröder till varav den ena går i högstadiet och den andra i lågstadie. Typiska drag med alla andra pojkar i den åldern. Den ena spelar på telefonen hela tiden, den andra sträcker på byn och är med sin flickvän som jag tycker riktigt bra om. De skall agera husvakt medan vi är på vår honeymoon. 

Alla mina syskon är mycket söta och står mig oerhört nära hjärtat.

Och till sist : Tack så mycket, detsamma önskar jag dig.

        

 

28.07.2014 kl. 22:11

Wedding

Långsamt kan man inte säga att det gick för FOTOFABRIKEN att fixa på våra bröllopsfotografier. Redan idag körde vi iväg till Ekenäs för att hämta vår cd-skiva med cirka femhundra bröllopsfotografier. Ångrar absolut inte att vi anställde proffsfotograf även fast det for aningen över budgeten. Otroligt vackra bilder.

Här kommer bomben.

Min älskade man.

 

Porträttbilderna kommer upp senare, då vi valt dem och Fotofabriken redigerat dem. 
 

 

     

 

 

 

 

 

23.06.2014 kl. 22:31

Festplatsen

Precis som jag lovade, får Ni nu se hur festplatsen var dekorerad. Bilderna är tagna förra veckans onsdag och på bilderna är inte ännu vaserna och blommorna på plats.

Så fanns det även ett stort bordplaceringplakat och vem är vem  plakat. Toaletterna var dekorerade med tryckta servetter, mintpastiller, godis, hårspray och blommor.

      

16.06.2014 kl. 16:53

Mr & Mrs

På lördagen ringde kyrklockorna för oss och vi sade ja åt varandra i Ingå Kyrka. Har aldrig i hela mitt liv varit så nervös som stunden jag gick in i kyrkan, fick koncentrera mig på att andas för att inte brista i full gråt. Lyckan är obeskrivlig.

Här kommer bildbomb som Ulle tagit. Syrran har även skrivit ett inlägg om bröllopet HÄR.

En mycket nervös brud.

Lyssnar till Vonne som så vackert sjöng Shania Twain - From this moment.

Risöversvämmning. 

Andra kyssen som man och fru.

Vår fina och goda bröllopstårta. Cateringen sköttes av Brasseriet och inte en dålig sak kan jag säga - så otroligt duktiga.

Dags för bröllopstårta.

Puss min man.

Till Bryans Adams Heaven dansade vi första dansen.

Hitta strumpebandet-leken. Jaaa-a jag är jätte kittlig på benen.

Skoleken.

Så hade vi även hitta mannen/frun leken och jag misslyckades totalt och trodde min egen pappa var dani medan dani hittade mig utan problem. Haha.

Så hade även Natte och Ulle ordnat en överraskningslek som gick ut på att Dani skulle skriva en dikt åt mig av vissa utvalda ord. Han lyckades jätte bra och jag blev riktigt tårögd.

En dag jag aldrig glömmer.

    

16.06.2014 kl. 16:01

Iiiik !

Nu är det verkligen nära vår stora dag. Dagen jag så länge väntat på är här om bara två dagar.

Nu är allt färdigt.

Spellistan är skickad till vår DJ, bordplaceringsplankatet färdigt, all blandis köpt och lekarna är ok.

På måndagen var det kyrkövning. Så mäktigt då orgeln börjde dåna, fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Måste erkänna att jag inte kommer ihåg exakt vart som man skulle göra vad. Kyssen kommer efter ringarna, det kommer jag ihåg men det där knäböjandet är jag ännu osäker på vart kommer, men nu blir det väl bra. 

Efter det testade jag brudklänningen med rätta underkläder och korsett, blev varm inombords, jag har verkligen valt rätt klänning och nu blev den ännu bättre då den sitter som den skall.

Igår var vi ett helt gäng och dekorerade festplatsen. Det blev bättre än jag nånsin kunnat föreställa. Mycket skönt att ha det gjort - nu får jag stressa över allt annat de två sista dagarna.

Helt lämpligt var det ju inte att Sambon hamnade fara på båt-keikka igen, men bra gick det utan honom också. 

Idag är det frissa igen då slingorna inte fastnade förra besöket.

Delar med mig av bröllopsförberedelse-foton efter bröllopet, men en bild på vårt lustiga träd skall Ni få.

         

12.06.2014 kl. 10:04

Möhippa !

På lördagmorgon åkte jag iväg till Hårsmedjan för att få naglarna och håret fixat.

Både kosmetologen och frisören frågade lite försiktigt om jag redan haft polttarit och jag svarade lite besviken nej. Några minuter senare kom frisören med en plastpåse och bad mig klä på mig och sade att min skjuts väntar på mig utanför.

Där stod Danis farbror med sin Harley Davidsson och väntade. Min min är mycket lyckad.

Mina tärnor väntade på mig nere i byn och lade sen ögonbindel framför ögonen och körde iväg till min mamma där jag blev klädd i sjukskötardräkt. Vi åt god mat och drack Jello Shots, och efter det blev det en åktur på traktorns släpvägn omkring i byn. Efter det till Naapuri på sexleksaks-party. När det var färdigt kom min pappa med mini-bussen som tog oss till Helsingfors på krog. Väl på krogen fick jag en tjusig doktorväska fylld med kondomer som jag snällt fick dela ut. Lite senare skrek det i högtalarna att där var "polttarit-sankari" och alla män som kom och dansade för/på mig fick gratis drick-biljett, så det kom ju en och annan man, haha !

 

En jätte lyckad och minnesvärd kväll. Tack igen för allt. Puss !

      

 

09.06.2014 kl. 20:33

Treenit.

Huoh ! Har tränat som en jag vet inte vad de senaste dagarna. Så har vi såklart njutit på dagarna av att bara vara lediga.

Var igår till flickornas Mofa med familj för att de skulle vara barnvakt en stund medan jag uträttade bankärende så min vårdledighet är covered. När jag kom tillbaka blev vi bjudna på lunch.

Lyckades få mina systrar medlurade till gymmet och de bad om träningsvärk, och deras önskan gick i uppfyllelse förstod jag.

Idag hade Madeleine fysioterapi och min mamma kom med och se, eftersom både jag och fysioterapeuten anser att de är viktigt att alla som tar hand om Madde vet hur man skall handskas med henne och varför. 

Senare kom min Mommo på besök och hämtade kakfat till vår bröllopstårta. Efter det kom ännu Sami på besök.

Kvällen spenderade jag såklart i punttis - älskar, älskar.

Pirrar som tusan magen när jag tänker att nästa vecka gifter jag mig !! Allt är så gott som färdigt, det som är kvar är :

  • Skicka in spellista till vår DJ -  edit : check
  • Laga bordsplaceringsplankat
  • Komma överrens om vem som drar lekarna
  • Fara efter nån flaska till från Alko
  • Köpa en massa Sprite som blandis till bålen

Sen är allt klart !

HERRIGUUUUUD ! Dagen som jag väntat så länge på är faktiskt snart här !

     

 

 

05.06.2014 kl. 21:46

Cirkusjippo

Idag ordnade Mannerheims Barnskydds Förbund Cirkusjippo i Degerby och vi var såklart på plats.

Inträdet på två euro var verkligen värt det då det tillhörde clown-showen, ansiktsmålning, ponnyridning, äventyrs-stig, chasen att gå igenom brandbil och pomppulinna. Alla barn fick även gratis trip.

Som sällskap kom Natte & Isabel

Clownerna Nelli och Niilo hade skrattfylld show.

Isabel tog en fjäril och Amanda en blå-vit blomma ( passar ganska bra med tanke på kvällens ishockey).

Min mammas kusin var där med sin ponny så det blev rid-premiär för Amandas del. Först sade hon att hon inte skulle våga men efter att jag berättade att jag håller hennes hand gick det mycket bra och flickan var något stolt över sin prestation.

Brandbilen var också intressant och Amanda var även upp i den och lekte att hon körde den.

Nöjda och glada kom vi hem för att hålla bröllopsmöte med bestman, tärnor och toastmistress. Vi gick igenom körschemat för dagen och sådant så nu vet alla ungefärligt hur det kommer se ut och vad de skall göra.

Senare blev det punttis, såklart.

Imorgon blir det tidig väckning och en dag i Helsingfors med fysio och ergoterapi i Barnets Borg och träff med genetikerna på Allergi och hudsjukhuset. Har haft så fullt upp att jag inte ens hunnit stressa upp mig över morgondagens besök men har ju hela natten på mig ännu. 

        

 

25.05.2014 kl. 21:42

En hel massa.

Under nästan en veckas tid har här igen rådit tystnad. Tiden har gått åt till ; grillmat med vänner, träning, fysioterapi, rådgivning, testande av brudklänningen, öroninflammation, njuta i det vackra vädret, slappa, kalas och en hel del tankar kring allt från Madeleines framtid till tankar kring bröllopet.

Madeleines fysioterapi går framåt - vi lär oss nya saker och vad vissa saker innebär, med det kommer tankar om vår framtid. Onödigt att älta något man inte kan förutse, men det kan inte hjälpas. Det sköljer över mig som en våg ibland. Det tar aldrig slut känns det som. Ny kunskap, nya utmaningar, nya måsten, nya saker att tänka på. Ovissheten, det att ingen kan berätta för mig vad vi kan förvänta oss gör mig likgiltig. Vi vet inte om vi skall byta blöjor, mata henne tills våra kroppar inte längre håller, och hon sedan flyttar till något boende. Till och med tankar som är långt bort väcks ibland och jag funderar över om hon kommer ha vänner, kommer hon bli mobbad för hennes specialbehov, kommer folk skratta åt henne bakom ryggen, kommer någon komma på hennes födelsedagskalas, kommer hon få uppleva att bli kär och kommer hon få kärleken besvarad, allt snurrar i huvudet ibland även fast man verkligen vet att det inte är någon idé att fundera på det nu.

Hoppet i mig säger ju att vi skall kämpa. Min PT berättade att med hennes barn blev alla rörelser, alla saker man skall tänka på - en vana och man automatiskt gjorde de utan att tänka på det. Det gav mig tröst, att det en dag kommer bli en vana. 

En människa med friska barn kan inte föreställa sig hur otroligt mycket man måste tänka och ändra när barnet har specialbehov. ALLT, precis ALLA rörelser skall göras på ett visst sätt och du skall veta varför. Saker man aldrig ägnade en tanke åt tidigare är nu ett faktum för oss. Vi skall observera saker man i vanliga fall aldrig funderar på. När vågen sköljt över mig färdigt och jag återgår till mina fulla sinnen och finner mig i vår situation. Det jag tidigare nämt om att få njuta av baby-tiden, det jag tycker fråntogs mig. Ibland känns det som om jag visst får njuta - nu. Hon är ju så go'er, ögonen lyser som stjärnor, ett litet risgryn i munnen tittar fram då hon ler. Att se hur hon blir glad då hon får känna på mitt ansikte och då vi ligger tätt intill varandra och har pratstund. Hur hon njuter av pussar och gos. De stunderna får mig att sträva framåt.

Från att hoppa till en helt annan sak. Med bara tre veckor kvar känns det som jag inte skulle kunna vänta en dag till, tillika som det känns lite annorlunda att snart är över ett års planering verkställs och det sen inte mera behöver planeras något. 

Drömmarna om att något går på tok på vår stora dag har kommit tillbaka. Nu har det rört sig om att jag glömt frisörbesök, glömt klänningen hos sömmerskan, glömt bort blommorna, kommit till kyrkan osminkad och oklädd och mycket till. När man vaknar kommer paniken och sekunderna efter det lugnet då man märker att det bara var en dröm. Undrar om någon annan gift har haft likande drömmar ? Vad betyder dessa drömmar ? Bondförnuftet säger att det är oro för att något skall gå på tok på dagen man önskar vara perfekt.

Färdigttänkt nu. Over and out.

         

 

22.05.2014 kl. 22:04

Blandat

Först och främst ; Tack from the bottom of my heart för alla kommentarer ! Det värmde mycket att Ni ännu hänger med här. Många av Er nämnde bröllopet och visst skall Ni få "delta" i vår stora dag.

På tal om det, så hade vi träff med vår florist igår och diskuterade kring blommorna. Har varit lite tankspridd när det gäller min och tärnornas buketter men nu är bestämt och det känns jätte bra !

Har också varit till sömmerskan som kortat av klänningen och fixat snörning hela vägen på ryggen. Varje gång klänningen kommer på vet jag att det var verkligen rätt val av klänning - det känns så rätt. Dessutom behövde jag denna gång inte få lite av ångest över dragkjeden som inte gick fast utan kunde njuta av att få bli varm i hjärtat och le. Bara en månad kvar nu !

Idag är en sån dag jag är mycket tacksam över att vi har Amanda halvtid på dagis. Madeleine har skrikit, inte gråtit - skrikit och gnällt precis från de att hon öppnade ögonen på morgonen tills hon somnade på kvällen. På kvällen då vi kommit hem från Prisma resan med Johanna kändes Madeleine aningen varm.

Jag misstänker att det är en tand som krånglar med henne. Den är femföre att komma igenom och har hört att det kan vara riktigt horribelt för barnen. Amandas tänder kom alla på en och samma gång (typ) och det var inte minsta lilla gnäll heller, så jag har svårt att avgöra om det är tänderna som ligger bakom hennes illabefinnande. Har Ni någon erfarenhet om feber och mycket skrik vid tandsprickningen ?

Så kvällens punttis togs emot med öppna armar. Så skönt för både sinne och öron. Ett plus är att jag har riktigt roligt punttis-sällskap.

Bild från måndagens punttis då t.o.m glasögonen började imma.

Nu lite havregrynsgröt i magen sen snarklådan.

         

 

 

15.05.2014 kl. 22:14

Estland

På lördagen började väckarklockan skrika klockan sex på morgonen och jag for på morgonpunttis eftersom jag inte skulle hinna annars den dagen. Var annorlunda att vara där helt ensam i tystnad. Hade sjukt bra feelis efteråt, man kände sig så pigg och frisk.

Elvatrettio startade Viking XPRS iväg mot Tallin och som sällskap och hjälp kom Daniel, Natte, Linda och Daniela med.

Vi började vår lilla stund i land i Sadamarket där vi inhandlade mestadels kläder. Jag köpte en Ed Hardy- liknande huppari åt mig och Sambon köpte en Harley Davidson huppari åt Madeleine.

Efter det blev det lite bråttom till gamla stan där vi tyvärr bara hann inhandla vackra och billiga blommor.

Jag fick syn på kallor och bara måste köpa en åt mig.

Nu står den här i vardagsrummet och ser bara vacker ut.

Själva syftet med resan var ju drickbart till bröllopet så jag hade gjort en beställning till SuperAlko och även betala den färdigt. När vi var framme och jag visat kvittot på betalningen syntes det ingen betalning i kassamaskinen så det blev en massa strul men till sist hittade de min betalning och vi kunde ladda kärrorna. 

Det var minsann ingen lätt match att dra allt detta med sig till båten och ganska utmattade satt vi sedan i hytten och vilade lite upp oss för att orka iväg och ta oss en svaler ( uttalas med ingå-dialekt).

Lite orolig att vi inte har tillräckligt så en eventuell resa till på schemat.

En riktigt rolig resa med mycket skratt var der trots den korta tiden i land och strulet i SuperAlko. 

      

12.05.2014 kl. 11:37

Catering

Hade en passlig bloggstund igår och skulle skriva några inlägg men såklart skulleströmmen börja blika, och de gjorde de så många gånger så det var bara att stänga av alltihopa och gå och sova.

På torsdagen var vi till Karis för att diskutera detaljer och gå igenom bröllopsfesten med vår cateringfirma Brasseriet.

Känns sjukt jännä att det närmar sig påriktigt nu. Denna vecka skall vi även träffa floristen och diskutera blommor.

       

12.05.2014 kl. 11:32

Veckoslutet

Söndagkväll igen. Hur kan ett veckoslut gå så snabbt ? Fast visst har vi haft program, roligt sådant dessutom.

lördagen blev det en hel dag i stan med mina brudtärnor, Sambon, bestman med Sambo. Hittade tärneklänningar som godkändes av tärnorna, Sambon och hans bestman hittade kostymer. Så blev det även underklädes-shoppning för mig, så nu har alla sina oufits färdigt till bröllopet - skööönt ! 

Det blev inte bara shoppning för min del. På eftermiddagen tog jag spårvagnen till Uspenskijkatedralen för att se en söt liten kille döpas. Andra gången jag deltar i ett ortodoxt dop, som är bra mycket annorlunda än de lutherska vi är vana med. Mycket fint och speciellt på många sätt enligt mig, men vatten-delen är lite väl "mycket" för mig, då man doppar hela barnet under vatten.

En mycket fin och rolig dag på många vis. Det var längesedan vi gjorde något sånthär tillsammans med de två som är mina brudtärnor.

En timme efter tidschema, sju blåsor och mycket sjuka fötter senare anlände vår familj till flickornas morfar och vi blev på bjudna på god mat. Träningsdag var det också, men jag hann helt enkelt inte. Hade "morkkis" hela kvällen, men vi gick ju faktiskt kring elvatusen steg i stan så.

Idag är det söndag igen och vi har spenderat dagen med att tillsammans (!) med Sambon ( Amanda var också med på ett hörn )  storstädat huset. Allt från dammtorkning,fixa pappersinsamlingen till att vädra sängkläderna på balkongen. 

Ingen har väl missat att vitsipporna ute i backarna stå ? Inte vår madam i varje fall, som har spenderat mycket möda på att plocka olika buketter under vår utevistelse idag.

 

Nu hemkommen från söndagspunttis och magen mätt från kvällsgröten. Skall ta in byket från byksträcket, ta en dusch och sedan lägga mig i en renbäddad säng. 

Imorgon hoppas jag på fint väder och att Amandas ena gudmor blir överraskad över hennes födelsedagspresent.

        

27.04.2014 kl. 22:24

Honeymoon

Med bara nio veckor kvar till D dagen, blir det kanske ett och annat bröllopsrelaterat blogginlägg.

Idag har jag då bokat vår smekmånad till Italien.

Vi anländer till Rom och är där två dagar.

Med hotell på gångavstånd till olika sevärdheter som Colosseum, Forum Romanus, Fontana di Trevi och Pantheon kommer vi inte att spendera mycket tid i hotellrummet. På ca åtta kilometers avstånd har vi Vatikanstaten. 

Efter det här flyger vi ner till Bari, för att sedan åka till en stad vid namn Castellana Grotte.

Min dröm gick i uppfyllelse och vi kommer bo på ett hotell med Trulli lägenheter.

Hotellet ligger rätt så långt från allt annat än de berömda grottorna, så lättast blir det att hyra bil för att ta sig fram till stränderna i Monopoli och andra sevärdheter.

Bilder från Google.

Idag förde jag även klänningen till sömmerskan som skall sy upp den och ändra lite på den. 

På klänningens ryggsida var det dragkjed över det bredaste området dvs the lovehandels, och där var det ännu så pass mycket kvar att vi byter ut dragkjedjan och fixar snörning hela vägen, och byter dessutom ut den vitatyglappen under snörningen mot en svart tyg. Kommer bli superbra ! Stort plus är ju också att nu behöver jag inte stressa över midjemåttet, går jag ner mina kilon, sitter den fint och stannar vikten kring nuvarande passar den för det bra.

Hoppas tiden går snabbt nu !

     

 

08.04.2014 kl. 21:28

Det närmar sig.

Två månader kvar sträcket närmar sig med stormsteg, och det slår mig ibland att det faktiskt händer snart och shit vad det börjar kittla i tårna då. Längtar !

Idag har jag fyllt orgazapåsarna med ris och dekorerat blomvaserna halvfärdigt.

Här nån dag som det blir bra tillfälle skall jag åka till Karis och köpa lite mer pysselmaterial för bordsplaceringskartan och "vem-är-vem"-plakatet.

Så har jag funderat på ;

Skall jag ännu fixa plakat med bilder av oss från barndomen till nutid och ett med foton på oss tillsammans ?

Det är många som också dekorerat toaletterna med servetter, halspastiller och annat smått - uppskattas det eller är det halvt onödigt ?

     

06.04.2014 kl. 23:11

Före och nu

När man går ner i vikt, brukar det ju vara så att andra ser det och själv ser man ingenting. Så precis är det nu också. Själv märker jag ingenting, fast jag kan se siffror. När detta började bläddrade jag bakåt och såg på olika bilder hur jag såg ut tidigare, och tänkte "hur kunde jag tycka att jag inte såg bra ut här, jag ser ju hur bra ut som helst" och nu när jag är tillbaka på samma vikt som bilderna, ser jag fortfarande ingenting.

Så klippte ihop en före och "efter" bild.

Nu när man har två olika bilder framför sig ser man ju kanske en liten förändring. Färdigt är ju detta inte, men en bit på vägen åtminstone. 

     85 dagar kvar, och 4,5 kg kvar. Tror Ni jag kan klara det ?

   

21.03.2014 kl. 10:45

Projekt Weddingdress

Nu kan det här låta lite råddigt, för det är svårt att förklara. Uppe på klänningen finns en sort knäppe och så snörning, nere finns också ett knäppe och sen en dragkjed. Idag gick då övre knäppet och snörning fast. Tyvärr gick ju inte det nedre fast. 

Jag blir så förbannad då min vikt stått stilla i en evighet. Börjar bli stressad nu över klänningssituationen. Jag vill ju träna så in i helvete, men någon här under samma tak hindrar mig. Förhandlade så att han får samma tid med sin playstation som jag får i mitt gymrum. Tänk att man faktiskt skall hamna hålla på så här, för att få träna. Vill han att jag skall gå upp till altaret med dragkjeden uppe ?

Tre månader kvar och en dragkjed som inte går fast. Grattis Cessi.

      

 

17.03.2014 kl. 19:09

Det blev en shoppning-söndag

Det planerades en lugn hemma söndag, men så såg Sambon reklam på någon billig rock och föreslog en resa till Iso Omena. Rocken var tyvärr inte vad han väntat sig, men jag brukar för det mesta hitta då jag igentligen inte letar.

Efter Iso Omena blev det spontanbesök till Ikea. För att visa lite tacksamhet över att Sambon gick med på det, skippade vi övrevåningen och gick direkt ner till lagret. 

Från Iso Omena blev det dekorationstejp att pynta blomvaserna till bröllopet med, ett till set med målarbok, laga själv-pussel och tuscher ifall att det kommer fler barn på bröllopet, en penna till gästboken och så något vi saknat varje gång det dukas till kalas - kakfat för kex & muffins.

Från Ikea drog vi hem två smootieglas, besticklåda till lekstugan, en 2x4 vit Expidithylla till flickornas rum och några fler vaser till bröllopet - jag må ha beställt 50 meter för mycket tyg, men vaserna blev lite i underkant.

Nu lite TV sen sooooova.

     

16.03.2014 kl. 22:03

Inbjudningskorten !

Nu har alla fått sina Inbjudningskort för flere dagar sedan, så äntligen får jag visa dem ! Måste erkänna att jag är lite stolt över dem. 

Mååånga timmars pyssel i bra sällskap av min hjälpsamma och snälla småkusin.

Idag tog jag med mig Naapuri och titta på festplatsen, för att kolla vad som finns och mäta att vi har tillräckligt dekorationsgrejs till borden.

Något som överraskade var att full tillgång till kärl/servis ingår i hyran av festplatsen, så jag sparar jätte mycket in på pengarna när jag nu inte behöver hyra kärl. PLUS att jag fick 25€ rabatt på hyran, för att jag bokade så tidigt.

Något som de inte hade var champagneglas.. Är det tokigt att ha engångs champpisglas att skåla med som välkomstdrink ? Påriktigt ? Eller skall vi ändå sen betala för att hyra endast champagneglas ? 

Vad som gällde dekorationsgrejs till borden, så har jag ungefär beställt cirka femtio meter dekorationstyg för mycket. Nå hellre för mycket än för lite.

Nästa vecka får vi veta vem som viger oss och bestämma när vi skall träffas för detaljer. De närmar sig påriktigt nu..

        

 

15.03.2014 kl. 22:35

Hindersprövning.

Nu har vi ansökt om hindersprövning, dvs lov att gifta sig och i samma veva meddelat vad mitt efternamn kommer bli efter vigseln. 

Det kittlade riktigt i tårna när det började närma sig att åka till pastorskansliet. Mest för att jag ännu en halvtimme före satt och klottade alternativa framtida namnteckningar. Efter ett mindre samtal med en annan naapuri så bestämde jag mig.

Så har jag även fått meddelande om att endel av inbjudningskorten hittat fram. Väntar ännu några dagar, så även de i utlandet får sina, så kan jag ge Er en bild av kortet.

       

 

11.03.2014 kl. 22:08

Fyndat !

Som jag nämde i förra inlägget så fann jag en ny favorit tavara-butik igår vid namn Tiger. Jag bara måste prisa butiken högt eftersom jag fyndade så mycket för så lite pengar.

För barnens underhållning på bröllopet ; Färgtuscher 1€, ritböcker 2€ och laga-själv pussel 1€ ! 

Anteckningshäfte 1€ och ram för samma pris !

Så huippu ! De hade så mycket bra också om man tänker i presentväg, där hittar man nog något till de flesta dessutom för ett bra pris.

De småa brudtärnorna fick fint till håret, som matchar deras klänningar. Denna krans från Bijou Brigette.

Nu var även det då checkat. Bara tre månader kvar ! ÄÄÄÄÄÄ !

             

09.03.2014 kl. 13:31
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.