Two must-show's

25.12.2013 kl. 13:56

Är tacksam för allt fint i fick, men känner att jag bara måste få visa dessa två julklappar ;

&

Vackertvackertvackert !

     

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Påsk !

Igår flyttade påsken in till oss.

I min familj har vi aldrig överdrivit med påskdekorationer och jag fortsätter ungefär i den stilen.

På kvällen blev det som planerat träning. Känns så bra att varje gång sätta mera tyngder och klara av sånt man inte trott man kunde klara av. Bara man skulle se resultat ännu skulle vara kiva.

Idag blev det vagn och dogpromenad med Naapuri. Ingen direkt powewalk, utan mera en skön promenad i det fina vädret.

Snart in i hemmagymmet och dra ett pass med Gymsticken.

       

16.04.2014 kl. 13:44

Update

Idag sade vi tack och hej åt det onödiga klädskåpet och i samma veva fick gäst/skörtummet ett nytt utseende.

I utbyte fick vi pengar passligt till en burk med målfärg.

I samma veva knäppte jag lite andra bilder av insidan av huset.

 

       

23.03.2014 kl. 16:57

Vårstädning.

Torsdagen till ära var det rådisbesök. Rätt så vanligt besök, så var vi även och diskuterade de aktuella och kom överrens om att vi fortsätter gå varje månad för att kolla upp utvecklingen och vikt, längd och huvudmått.

När vi kom hem fortsatte jag vårastäda. De tidigare dagarna har jag ju organiserat alla förvaringsutrymmen här i huset. Idag blev det en vanlig städning med då dammtorkning, dammsugning och torkande av golv. 

Äntligen är hundens löptid slut, så lakanen, alla handdukar och filtar är tvättade. Dammade även mattorna i sovrummet. 

Just när vi skulle gå ut från huset för att söka Amanda, kom min gamla arbetskamrat och hämtade en vårblomma. Blev så glad över att se henne och att få blommor att hon fick en redig kram. Ibland saknar jag nog dem så.

När Amanda kom hem blev hon ute i lekstugan och leka, och visst har hon lekt. Oi de mängden sand det kommit in i den stugan idag.

Vackert så. 

Väntar på att det skall bli sommar påriktigt så att vi skulle få måla och fixa lekkstugan i skick.

Nu blir det valheen vangit och kvällsmål.

        

13.03.2014 kl. 20:33

Önskeinlägg.

Jessica önskade se en bottenritning på vårt hus, men en uppdaterad sådan finns faktiskt inte. Det låter ju lite otroligt men så är det. Det hon mest funderade över är källaren. Bostadsytan på vårt hus är 160 kvadrat, men med källaren medräknad är det 180 kvadrat. 

I mitten av vårt vardagsrum finns en dörr som leder till vad som tidigare varit en gammal tandläkarmottagning, som har egen ingång utifrån också. Ingången är på samma sida som den ingången vi använder. Om Ni ser ovan på min header så på högra sidan om stegen finns ytterdörren.

Så här ser det alltså ut då man öppnar dörren från vardagsrummet. Första dörren på vänstra sidan är ett föraringsskåp. Andra dörren leder alltså till källaren.

Den vackra dörren på bilden till vänster leder till jordkällaren. Då man går ner för trapporna ser man detta.

Ett helt vanligt utrymme med diskbänk, tvättmaskin, torktumlare, diverse städ och mål grejer. På vänstra sidan av rummet finns en dörr som går till rummet med oljepannan.

Vänder du rumpar till rummer ovan, ser du förvaringsutrymmet under trappan.

Går man upp tillbaka ser man mitt jumpparum.

Och mittemot jumpparummet ser det ut så här :

Rakt fram är en liten wc med lavoar och på vänster sida är ett till förvaringsskåp.

Finns det önskemål om flere liknade inlägg så är det bara att säga till !

           

13.03.2014 kl. 19:17

Ordning

När man gått och sett på något länge, och många gånger påminnt sig att man skall ta itu med det så fort man hinner, och när man en gång börjar så bara fortsätter man. Nån annan som känner igen sig ?

Igår då, fick jag för mig att reda upp Amandas klädskåp, som jag länge redan sett med trötta ögon på.

Nu innehåller klädskåpet bara storlek hundra uppåt. När detta väl var färdigt, såg jag bakom mig och fick för mig att flytta ut leksakerna till hallen, som jag länge redan planerat göra.

En ny liten lekplats.

Nu är rummet redo för nytt lager vit målfärg på väggar och tak. Sedan flyttar en anna liten brud in, förutsatt att provsvaren är det vi önskat.

 För att kunna måla, måste man köpa målfärg, vilket kostar pengar. Pengarna tänkte jag få genom att sälja ett obehövligt klädskåp, som jag tömde på saker genast. Då jag flyttade saker från ett skåp till ett annat fick jag även för mig att snygga upp skåpen mittemot.

Tyckte det blev en så ny fräsch känsla på övrevåningen, så jag fick för mig att ändra om lite nere också.

Med pulpeten flyttad, leksakerna flyttade ser rummet lite luftigare ut.

Tillika som jag flyttade saker från det obehövliga klädskåpet, till källaren fick jag för mig att organisera om även där.

Nu är även där en ordning jag är mycket nöjd över.

Då vi flyttade satte man ju saker lite här som där, bara för att sätta det någonstans. Så bor man en tid, märker att vissa saker har helt fel plats och att man nog gärna skulle vilja se någonsorts ordning.

Det gällde även dessa köksskåp, som sedermera är organiserade på ett vettigt sätt.

I mitt tycke är nu alla skrymsel som kan redas upp, uppredda. Sambon håller dock inte med, och han skulle gärna se att min rådd-låda i köket skulle försvinna, men han kan gott se på den en stund till. Så går jag och drömmer om att byta ut de byråer som nu finns i hallen under trappan mot en rymligare byrå. Får ta det med tiden bara.

     

11.03.2014 kl. 21:36

Stars

Kan inte annat än absolut älska våra nya lakan, som inhandlades igår för presentkortet vi fick i julas. Förutom dessa finisar fick vi även två par påslakan med tillhörande dynvar, ett underlakan och ytterligare sju dynvar för slanten. Vi tackar och bockar.

Förutom lakan-inköp blev det även läkarbesök, kaffe med Ekenäs-brudar, ny färg i håret och "tankkauspäivä". Så räknar vi bort läkarbesöket var det en skapligt bra dag.

      

20.02.2014 kl. 21:34

Vaihtelu virkistää.

Då man igentligen söker efter något helt annat kan man ibland fynda nått man helt glömt bort. Ibland behövs det så lite för att få en helt annan känsla.

Perfect Home ljusen är back in business.

Och tänk vad några rosor kan piffa upp.

Efter förra nattens tvåtimmars sömnsaldo, blir det nog sängen snart. Imorgon skall vi testa på något helt nytt med Sambon.

         

14.02.2014 kl. 21:51

Nytt till Amanda.

Oh, vad jag suktat länge efter en gammaldags pulpet till Amanda.

Tidigare har det helt enkelt inte ännu behövas, men nu då fröken i fråga har börjat rita så mycket och ha så mycket saker i sin pyssellåda att det snart inte skulle ha rymmats mer, så var detta ett superköp.

Skulle lite vilja se den bli vit, men har inte helt bestämt mig ännu.

Något som är lite negativt är att den är mycket större i verkligheten än vad den såg ut att vara på bild. Fast det betyder ju att vi har användning av den en längre tid.

Och when in Rome.. så hälsade vi såklart på Marika och killarna. Skulle gärna velat stanna längre, men vi skulle vidare till flickornas mofa med familj. Men det positiva är ju att nu finns de bara en halv timme ifrån oss, vilket betyder att vi kan träffas spontant.

Nu sprängs snart mitt huvud så jag måste absolut gå och sova nu.

Natisen.

     

06.02.2014 kl. 22:46

:)

Julen var tydligen inte slut då vi anlände till Kimito för att fira nyår, för då vi kom innanför dörren fick vi ännu fler julklappar. En fiffig sådan dessutom. Vi fick en låda med en massa nödvändigheter som blöjor, kaffe, havregryn, topsar, våtservetter m.m. Helt perfekt för oss.

Och lådan, jaa-a den är nu vår nya vedlåda.

Kallt som det var här inne var det nödvändigt att lägga igång en brasa.

Medan Madeleine sov sin långa dagssömn, fann jag mig själv städa bort julen. Nu ser det ju faktiskt lite tomt ut.

Tur så hann jag inte fundera så länge på att det blev så tomt här, för Amanda hade tagit talkburken från skötväskan och pyntat badrummet. Det badrum som blev skurat för bara någon vecka sedan. En hel burk talk - bara att skölja bort. Tur så var det badrummet att det gick att skölja bort smärtfritt, men ändå så onödigt.

Tur så kom Sambon hem tidigt.

        

02.01.2014 kl. 17:25

Myys.

När jag beslutat att tänka för idag så kan jag njuta en stund av allt mys här hemma. Skulle fira att ungarna sov före klockan nio och mysa med min blivande man. Drog nästan en vinnar-dans, för har så många kvällar sett framemot att få en stund för varandra. Den stunden för varandra får vänta ännu längre. För treåringen vaknade och var på lika dåligt humör som när hon somnade. Hon somnade vrålandes eftersom hennes "dumma mamma" som hon uttryckte sig - inte vilje klippa hennes pannlugg ännu kortare än vad den är. Klippte lite kortare, men det var ändå får långt och hon hittade alltid ett nytt hårstrå som störde. Så somnade hon till sist med prinsessklänningen och blomsandalerna. Men nu är hon vaken igen. På lika strålande humör, men nu har hon glömt frillan och är sur på att katten tog hennes kvällsmål.

Åhh.. Nå vi har det ju mysigt ändå.

 

        

27.12.2013 kl. 21:57

Jul i Huset !

Precis som de flesta andra hushåll har julen anlänt till husen under veckoslutet. Så även här.

      

01.12.2013 kl. 14:46

Onsdag 27.11

November lider mot sitt slut. Bakom oss har vi en månad full med program och kalas. Ännu har vi lite kalas och roligt framför oss före månaden är slut. Visst har det varit roligt, men ser nog framemot en aningen mer rofullare December-månad. Skall bli skönt att få sitta i soffan och njuta av jul-månaden, medan alla andra stressar som galningar.

Jaha, vad har gjort vi gjort de senaste dagarna ? 

Min underbara unge har fyllt tre år och även blivit firad på dagis. Ugglemjukisen är bra pop.

Påbörjat projekt ; sy-gardiner-till-lekstugan. 

Och precis som alla andra har jul-fiilisen börjat. Minnet från förra årets julgransbolls-fattiga gran fick mig att stoppa några till i kundvagnen då vi besökte Primsa idag. Även en tomteluva åt världens sötaste baby-nisse hamnade i kundvagnen.

Nu sitter jag och njuter av tystnad, en kopp te och tidig 90-tals serie. Hoppas få Sambon ner ännu efter att han nattat treåringen, så jag kan krama honom lite extra. Känns tomt här utan honom, då han jobbar så långa dagar och nu igen kommer fara på längre resa.

       

27.11.2013 kl. 21:55

Förmiddags-kul

Måndag igen. Inte mig emot alls. Idag var ju Folkhälsandag i lekparken, och vi infann oss där igen. Tänker mig att det skulle få bli en såndär grej vi gör varje måndag.  Det råkar dessutom vara en sån tid som Lillasyster sover.

Måste säga att jag njöt som bara den medan under hela vår utevistelse. Så skönt !

Men lekstugan hade vi inte alls glömt fast det blev parken en stund idag. När vi kom hem fortsatte Lillasyster sova i vagnen, och vi dekorerade lekstugan lite. Men bara lite, eftersom väggarna först skall målas nästa år, så det är ju inte så stor vits att fixa allt nu.

Längtar till nästa år, då vi får fixa den färdig ! Själv trivs jag ganska bra där inne. Doften är doften av min Mofi. Och notera gärna det vackra golvet i stugan. Ingen matta skall komma där minsann.

En vimpel fick Amanda till lekstugan igår på sitt kalas, men den blev för lång tyvärr. Men pappers-vimpel passade bra.

Vimpeln som skulle hänga i lekstugan, passade bra runt Lillasyster säng. 

Även jag fick presenter igår, kransen ovan är en av dem, den hängdes upp idag. 

      

25.11.2013 kl. 16:11

Happy Dance !

Har god lust att ställa mig här och göra en happydance.

Är så glad. Kan inte sluta le.

Nu är sovrummet färdigt !

Så här såg det ut då vi flyttade in för lite över ett år sedan :

Nu, orsaken varför jag inte kan sluta le :

Man får gladeligen säga vad man vill, men JAG ÄLSKAR DET ! 

Nästa gång vi vill ha något liknade gjort tar vi gärna Axxells studerande hit igen ! Så duktiga och trevliga ! Rekomenderar verkligen !

          

23.10.2013 kl. 14:19

Färdigt !

 Dagens vettigste - rensa romurummet. Fick så i nervern på allt skit som låg omkring där så jag och Amand hjälptes åt att tömma rummet. Nu kan jag glatt presentera ; Mitt egna lilla rum.

Var nog meningen att spendera tid i rummet idag men det blev bara inte av. Imorgon kanske.

Så kom det ett till ankomstavi i postlådan idag. Det skulle ju ta tre veckor före de fick mer i lagret för att sedan skicka det från Tyskland hit, men det tog bara två veckor att få den hem. Inte för att jag klagar.

HÄR kan ni se butiksbilden.

Och här är hemmabilden, blev ju inte den bästa för det var så dåligt ljus.

Medan jag här på kvällen for till butiken och ljudligt stönade över julkalendrarna och konfektaskarna som kommit upp, och sedan kom hem kände jag mig lite som en hycklare. Jag kunde inte motstå. 

Glöggholisten här hej. 

     

16.10.2013 kl. 22:57

Investering.

Gjorde en enligt mig bra investering idag. 

Köpte en "tvättsugare". Ser ut som en stor dammsugare, som först sprutar vatten med medel blandat på textiler och sedan suger upp det så det blir som nytt.

Fungerar även som vanlig dammsugare och våtsugare ( dammsugar upp vatten) . 

Så ser den ut. Bilden lånad från Google.

Så här blir resultatet :

Armstödet på soffan - före.

Efter.

Skitvattnet far in i en behållare, som sedan är lätt att tömma efter användning. 

Efter att Sambon rengjort soffan, försvann han ut och tvättade mina bilsäten. För mycket längesen transporterade jag en paj i min bil , inte så välskyddad och det resulterade i en stor fläck flott. Nu är den borta. 

Med "tvättsugaren" kom det även med en borst-del till, som tydligen gör under med t.ex djurhår på t.ex mattor. Mattorna i huset skall få sig tillnäst. Så funderar jag även på att ta ett varv på sängen, men det gör jag i ett senare skede eftersom jag just bytt lakan.

Vad kostar denna godning ? Mycket är nog första tanken. Om man sedan tänker på vad det skulle kosta att föra bilen på skild bänktvätt, ha nån firma och rengöra soffan och mattorna i huset - så är det här billigt, plus att då har du alltid den tillgänglig. Och råkar det sig att du får vattenläckage och har vatten på golvet - så suger den upp vattnet, så du behöver inte ha en firma dit och göra det.

Huippu juttu !

 

        

 

03.09.2013 kl. 17:06

Tapeterna då ?

Efter detta inlägg, reste vi iväg till tapetkauppan.

Fast jag med var tioende minut inte visste hur jag skulle betee mig, var jag ändå i himmelen.

Nu har jag mina fina tapeter hemma här och väntar på att bli uppsatta. Tyvärr kommer det att räcka en stund, i och med att tapetserarna just nu är på praktik. Tapetserarna kommer alltså från Karis Kurscenter, men så heter det ju inte mera, utan det går väl under Axxell. 

Väntar väntar..

      

01.09.2013 kl. 11:30

Nytt.

Äntligen kom mitt Ellos-paket med lite nytt till sovrummet.

HÄR kan Ni se hur det har förändrats under detta år vi bott här.

Och nu ser det ut så här :

Det krävs inte mycket för att ett rum skall ändra. Det enda nya här har tillkommit är då nya gardiner, en inredningdyna med stjärnor från Ellos, rullgardin och  två inredningsdynor från Ikea.

Bara jag skulle få tapeterna köpa och upplagda till så är det helt färdigt !

           

10.08.2013 kl. 17:50

Ikea

Idag är både min och Sambons sista semesterdag. Dagen till ära blev han medsläpad till Ikea, med som sällskap fick vi också min småkusin. Han ser nog ganska välmående ut nu, men inne på Ikea var inte riktigt vår dotter och sammarbetade, så jag tror vi aldrig gått igenom Ikea så snabbt som idag.

Fast det var ju en ganska bra grej, det att skynda igenom det hela. Det hann inte fastna så mycket onödigt i händerna. 

Två svarta dekorationsdynor till sovrummet, en vanlig dyna till överdraget jag beställt, en extra potta, lite nya stora dricksglas, rullgardin till sovrummet och sedan vaser till bröllopet, kom vi hem med. Så ganska smärtfritt.

Väntar på att slippa efter tapeterna samt att hitta nån som sätter upp dem och att de andra sakerna till sovrummet anläder med posten.

        

 

 

 

06.08.2013 kl. 20:34

Sovrummet.

Jepp, nu har vi sovrummet färdigt målat och det ser ut som ett sovrum igen. 

Före :

Efter :

Alltså taket målat, och väggarna har också fått ny och fräsch färg ( man ser det inte på "före" bilderna men den gamla färgen lös igenom den vita, och det var fläckigt målat ).

 Aningen slagfältsaktigt ännu, men det är ju inte riktigt färdigt ännu. 

I detta inlägg kan Ni se detaljerna som ännu fattas från rummet.  Något jag tydligen missat att poängtera i det inlägget är att hela rummet kommer inte att tapetseras, utan endast en vägg.

Tyvärr, så gick det åt mera målfärg än vi tänkt oss och det som sen avgjorde att vi hamnar vänta med att köpa mera målfärg var det att det kom aaaallt för lite lön åt mig nu. Eftersom jag varit så pass länge sjukledig, så blev det liksom så att jag nu blev utan två veckors lön som kela kommer betala. 

         

 

01.08.2013 kl. 20:32

Ändring pågångs.

Sovrummet är nu färdigmålat ! Jess ! Imorgon slipper vi och flytta tillbaka sakerna, så som de skall vara. Så skulle jag måsta hitta nån frivillig som är bra på att tapetsera.

Och i samma veva får vi flytta på följande tavara, och ta itu med följande väggar. 

Och medan vi nu håller på och har alla saker "i luften", har vi sluppit framåt med badrumsprojekten också. Det har ju inte tagit nästan ett år..haha. 

Så pass långt kommet att jag tillåtit mig själv att googla lite inspiration åt mig. 

Bilderna ovan ger inspis till övre badrummet.

I nedre badrumet kommer ingen ändring ske, förutom att byta ut de kakel som skall bytas ut.

       

 

31.07.2013 kl. 22:19

Pågångs.

Jaha, nu är sovrummet spaklat och i sånt kaos det aldrig varit förr. 

De tar illa i ögat när man ser kaoset och tänker på att man skall reda upp det också, men sen igen så blir det ju finare sedan.

Med det sagt så blir väl ingen förvånad när jag säger att en liten inrednings-inspis kickat till mig. Och det blev ju inte bättre av att besöka K-rauta heller.

Hittade ingen exakt kopia på tapeten - men ni förstår mönstret.

Jag vill ha det färdigt NUUUUUUUUUUUUUUUU..

        

 

29.07.2013 kl. 21:48

Bilder

Hej !

De senaste dagarna får Ni i bilder och lite text.

Bilderna är tagna med telefon och har därmed inte den bästa kvalitén.

Mitt i Sambons förråds-städande hittade han pappret ovan. Ett salubrev gällande någon fastighet i Degerby från 1927. Jag har en förkärlek för sånt här gammalt och började genast forska i det.

Idag började vi dagen med gröt och vår gårds egna bär.

Senare på dagen var det dags för Hilmas veterinärbesök. Hade en massa olika orsaker att fara dit, men det är hunden snart slickat sönder sina tassar var huvudorsaken. Samt ville jag få kollat allmänna tillståndet, då vi inte tidigare haft den till veterinären. 

Allt tass-slickande har orsakar en lätt inflammation under tassarna, så vi fick åtgärder till det. Så visade det sig då att Hilma inte var chippad - så nu är hon det. Veterinär var och berömde Hilma för att hon är så frisk och får så pass bra med luft, med tanke på att hon är en mops. Och besöket blev inte alls så dyrt jag hade tänkt mig - så winwin där.

Efter veterinär besöket åkte vi iväg till Kyrkslätt för att handla.

Efter det mindre billiga besöket, skall huset nu få små "ansiktslyft" här och där. 

Efter det for vi till Musti&Mirri och handla nytt sele åt Hilma och så handlade vi mat i Prisma.

Utanför Prisma sålde de Papagalloglass. Och finns det en möjlighet till Papagalloglass, så tar man den. Blev favoritsorten - vitchoklad.

Kvällen kommer gå åt att hålla ungen på nedrevåningen, då fröken i frågan såååå gärna skulle vilja hjälpa pappa med slipande, spaklande och målande.

        

29.07.2013 kl. 18:51

Klaffbyrån.

Nu är klaffbyrån helt färdig, och jag är riktigt nöjd. 

Alla mina småa projekt som man haft i bakhuvudet hela tiden är nu gjorda. Nu återstår bara de stora, men det är såna jag inte kan göra ensam. Man får lov att ta det i "sakta men säkert "- takt bara.

Nu lite före och efter bilder :

Orginal.

Slipad och målad.

Färdig ! 

     

 

13.06.2013 kl. 19:47
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.