En måndagmorgon

02.12.2013 kl. 11:11

Tänkte nog att vad skall det bli av den här dagen då morgonen började med exorcisten liknande spyor från en mini-människa. Medan Mamman satt på vessan. Jag fick fundera en stund hur jag skulle betee mig fixast. Efter det blev det magont för mini-människan, men efter en stund kom magont:et i blöjan. 

Amanda skulle minsann inte ha något morgonmål, för hon skulle ha spaghetti. Och inga kläder skulle hon ha på heller. Prinsessklänning mamma, sa hon.

Sen när båda ungarna var nöjda och jag fått frossa i mig min klister pikapuuro, valde vi att läsa saga istället för att sätta på TV:n.

Mulan var ett självklart val för Amanda.

Ganska mysigt att få tända eld i takkan, då man riktigt ser hur kallt det är ute.

Och tillika dricka en kopp te från min nya mugg jag fick till födelsedagen, av Marika.

      

cessi cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Torsdag

Torsdag, det betyder att det snart är fredag och då får vi hem vår Sambo & Pappa. Ska bli skönt, det känns nog när man är ensam med två barn.

Idag var det fyra månadersrådis, då den uteblev då vi var på sjukhus. Allt var riktigt bra. Fick låna hem en våg för att väga henne före och efter matning, eftersom det skulle följas upp att hon nu får tillräckligt i sig då hon fick lite för lite i sig på sjukhuset. Hon visade att hon kan svänga sig på sida och så visade hon hur fint hon lyfter huvudet och stöder på armbågarna tillika. Så visade hon hur glad bebis hon har blivit och pratade en hel del. Stolt Mamma här !

Efter det blev det banken, där vi gick igenom hur vi ansöker om pengar från Maddes barnförsäkring. 

Crosstraining trettio minuter, dusch, söka Amanda och butiksbesök så sitter vi nu i soffan och ser på Pocahontas och har det ganska bra.

      

23.01.2014 kl. 16:34

Första dagen hemma.

Fredag. Känns liksom inte som fredag. Kanske som tisdag.. men definitivt inte fredag.

Det var som om vi fortsatt där vi slutade. Förutom besök har dagen gått i samma bana som tidigare - som visserligen känns tryggt. Det som är avvikande är ju att Madde sover mycket, tröttheten är en biverkning av medicinen, som kom åter på då dosen höjdes. 

Familjerådgivaren från hvc kom och hjälpa med olika kela-ansökningar, Mixu kom på té och hämtade med sig ett kort med rätt att tio gånger besöka solariumet. Hon sa att om nån är värd det, så är det jag. Blev varm inombords - känns fint att folk ser mig så. Flickornas Mommo uppenbarade sig mittiallt och fick nästan mitt hjärta att stanna.

Måste ju nämna det fina vädret, som vi tyvärr inte fick ta del av än genom fönstret. Såg direkt på morgonen att Amanda har feber, ögonen hänger, ungen gnällig och varm. Madeleine fick hemsk flunssa på Barnets Borg. Välkommen hem Cessi.. Nånä, det är inget jämfört med hur glad jag är att det inte under dagens lopp kommit några anfall. 

Funderar när jag skall våga tro att det kanske går vägen nu. Inte ännu i varje fall. Varje gång hon vaknar vaktar jag henne som höken och minsta lilla rörelse väntar jag mig att skall förvandlas till spasmer. För att sedan bli lättad av att de inte gör det. 

Det var ju lite obligatoriskt att knäppa bilder då jag var ut med hunden.

Nu kom min kärleksfulla Sambo hem. En förändrad man sedan vi kom från sjukhuset.

       

17.01.2014 kl. 15:58

Söndag !

Det blev en söndag med korvsoppa till mat, utevistelse, kalas och sånt. Inte illa alls.

Det är var vår söndag var gjord av.

Vågar inte lova att jag bloggar imorgon eftersom jag blir YH-Mamma igen. Suck ! Får se hur det går med träningen denna vecka.

       

12.01.2014 kl. 23:29

Två dagar i ett !

Efter att har gjort "ingenting" i fyra dagar, var det riktigt roligt med lite Fredagssällskap. Först kom Madeleines gudmor på kaffe, och när den ena for ut kom den andra in. Den andra var ingen mindre än min småkusin Linda, som tog med a piece of heaven , vår stora svaghet - Dajmkaka. Så jag fuskade. Var det värt det ? Kanske. När ungarna sov blev det vår specialitet - Skräckfilm ! Skräck var rätta ordet, dessutom. Filmen hamnade på högst upp på de mest skrämmande skräckfilmer jag sett. 

The Conjuring heter filmen. Nedan är trailern.

 

Var kanske inte det bästa draget att som småbarnsmamma, lägga sig klockan två på natten. Trögt var ett passande ord på morgonen, men som man bäddar får man ligga. 

Så kom den - den efterlängtade snön. Inte efterlängtad för min del, utan mer för Amandas del. Amanda var dock inte så imponerad av snön som jag hade väntat mig. Däremot var hunden otroligt lycklig. I samma veva som vi fick besök av Sambons guddotter med familj, måste jag ju ut och knäppa några vinterbilder.

Eftersom jag föll för frestelsen igår, arbetade jag bort den idag. Fiilisen på topp under hela fyrtio minuters crosstrainer-passet, men efter det när jag satte mig på magmuskelbänken, rev det till i nedre högra sidan. Det rev så illa att jag fick sluta. Gjorde i lugn takt de muskelövningarna som inte tog ont, och fortsatte sedan på crosstrainern igen eftersom det kändes bäst. Jag fick dock mina femhundra kalorier brända och är rätt så nöjd fast jag fortfarande har fasligt ont.

Nu pikipikilite Criminal Minds sen snarkofagen.

      

11.01.2014 kl. 23:39

Happy New Year 2014 !

Åter igen har dett gått ett år. Nyåret 2012-2013 stod jag minuter före tolvslaget överraskad med två sträck på stickan. Jag minns hur det timmar tidigare visade bara blankt och jag tänkte det var sönder, och lät det vara. Tur så valde jag att kolla en gång till före vi skulle dricka skumppa, och där var det - det efterlängtade två sträcken. 

Nu ett år senare, har vår familj ökats med en person till. Märkligt på ett sätt. Då det byter år, brukar jag iallafall blicka tillbaka - och kan konstatera igen att det varit ett skapligt bra år, även fast hösten blev tuff med alla sjukhusbesök. Ett år till på nacken, och lite starkare och kanske lite klokare.

Favorit i repris blev vi åter bjudna till Kimito, och man tackar ju inte nej till att åter fira ett nyår med goda vänner.

Trötta föräldrar som vi är vakade vi inte öerdrivet länge och något före två på natten kröp vi ner brevid våra små. På morgonen vaknade alla och var på gott humör.

Får tacka Marika för att vi igen fick börja det nya året med Er.

Så måste jag ju tacka alla fina läsare för det gångna året.

          

01.01.2014 kl. 19:02

Veckoslutet

Veckoslutet kom och gick, som vanligt. Kändes konstigt att ha Sambon hemma så mycket, men hey jag klagar inte.

Vi hämtade Madeleines dopsked som vi beställde för endel av doppengarna.

Sambon lade upp magnettavlan vi fick i julklapp.

Vi har övat inför nyår att hålla i "spraka"-stickor med Amanda. Hon tyckte det var tusans kiva och nu ar vi bara två stycken kvar, haha.

Och igår fick vi äntligen den efterlängtade myskvällen med Sambon. Försöker att ta vara på varandra så mycket som möjligt. Personligen tror jag att det är nyckeln till att få ett förhållande att fungera då man har småbarn - att inte glömma sina roller som pojkvän och flickvän.

          

30.12.2013 kl. 13:03

Juldagen

Juldagen har firats med mat hos pappa med familj och en regning promenad med min mopsälskande åländska kusin. Bra så.

Nu stupar jag nog i säng. Houh vad trött jag är.

       

 

25.12.2013 kl. 23:44

Two must-show's

Är tacksam för allt fint i fick, men känner att jag bara måste få visa dessa två julklappar ;

&

Vackertvackertvackert !

     

25.12.2013 kl. 13:56

Julafton

Det var en alldeles speciell känsla då man vaknade på julaftonsmorgon. I sällskap med en treåring tassade vi ner och såg att nån liten tomte varit framme inatt .

Några små paket öppnades och treåringen blev ännu mer taggad inför kvällen.

Efter att vi tänt ljus för de som inte längre finns med oss, åkte jag och flickorna till "Mommos" för att bada julbastu. Så småningom började det skymma och julmusiken spelades i bakgrunden, maten började bli färdig och brorsan med flickvän anlände. Perfekt.

Då julkaffet hällts upp och vi alla satte oss till bords igen, knackade det på fönstret. Amanda spände sig och sprang med full fart till verandadörren för att se om det faktiskt var julgubben som kom. Och visst var det så ! För en stund var hon aningen rädd, men då julgubben bad henne hålla hans käpp försvann rädlsan och mellan alla paket var all nervositet borta.

Småbarnsfamilj som vi är fick vi ju en hel baklucka full med paket, mestadels flickornas. Det var kläder, bakningsgrejer, muggar, ritartiklar, lekstugesaker och mycket till.  Så packade vi ihop oss och for vidare till "Famos" för att öppna ännu flere paket. Här blev det en askugen klänning, mer kläder, mjukisar, äntligen fick vi fotoalbum i massor, pussel och filmer.

Hem kom vi med två jätte trötta småbrudar som somnade genast, så började vi reda upp alla klappar.Vi vuxna fick också klappar i form av presentkort till både Hemtex och Jysk, presentkort till klädbutiken Canny, presentkort till Hårsmedjan, inredningsprylar, frissa-shampoo (y), en bröllopsplaneringsbok, en tygklädd magnettavla, en ny vattenkokare och annat smått och gott.

Tacksam för att få fira ytterligare en Jul. 

        

25.12.2013 kl. 11:13

Fjärde Advent.

Femte dagen ensam med porukkan här, och det börjar kännas. Tycker att jag ändå klarat mig ganska bra, därav känner jag mig ganska off.

Dagen började som alla andra, men med tiden blev humöret som vädret. Lilla var otroligt trött men fick ingen ro att sova för den andra lite mindre lilla var lika trevlig som en envis tjur.

Regnet slutade och väggarna började komma emot här inne, så det blev en redig promenad i blåsten. Något på en timme senare kom vi hem och jag var på aningen bättre humör. Turvist åt båda flickorna och nu är vi alla ganska sams igen.

Nu kan vi njuta av Fjärde Advent i julljus och i skenet av en brasa.

        

 

22.12.2013 kl. 17:06

2013

Den bästa resan :

Den enda resan - Åland ! Vilket passade ypperligt med tanke på att jag var gravid och att Amanda var med.

En vinterdag jag minns starkt :

Igentligen minns jag många av dessa promenader. Härligt blandning mellan kallt och varm, gravid med en söt liten mage. Full harmoni.

En peron jag spenderade mycket tid med :

Har spenderat mycket tid med min fina vän Marika. Vi har setts oftare än någonsin och vi pratar med varandra nästan varje dag. 

Och såklart mannen i mitt liv. 

Ett extra int matminne :

Vår årliga träff med min underbara Nanne. Som jag saknar varje dag.

Den godaste hambugare jag någonsin ätit. Hard Rock Cafe med Marika före KISS konserten.

En vårdag jag minns extra starkt :

En vårdag på stranden med Amanda & Hilma. Samla snäckor.

En stund för mig själv :

Frissa-stunder. Tyvärr några för få gånger.

En outfit jag kände mig snygg i :

Då vi firade vår sju årsdag med Sambon.

Såg här såg min vardag ut allt som oftast :

Svårt. Men det här har åtminstone varit min utsikt pretty much hela året.

En sommardag jag minns extra starkt :

Alla härliga dagar på stugan.

En minnesvärd fest :

  

Min kusins student !

En viktig händelse :

Min andra älskade dotter föddes.

Så här såg mitt hem ut :

En höstdag jag minns extra starkt :

Då jag första gången såg min Gudson. Lilla gulle.

Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året :

Igen - Stugan.

Ett foto som sammarfattar året :

Ett härligt år som jag är så tacksam för.

     

19.12.2013 kl. 16:08

Dopet !

Igår fick "Lillasyster" namnet ; Madeleine Irene Novalie !

Det var otroligt skönt att inte behöva stressa alls före dopet. Vi var till och med i tid färdiga utan skrik eller tårar !

Dopet gick riktigt bra, Madeleine grät nog lite, men over all så gick det bra. Prästen pratade personligt, just om Madeleines hårda start i livet och pratade fint om allt kring det. 

På andra sidan av oss stod de fina gudföräldrarna som är ; Marika, Hubbe och Johanna. Danis syster blev också Gudmor men kunde tyvärr inte närvara på dopet, vilket var synd.

Efter dopet blev det ju fest hemma hos oss.

Doptårtan beställde jag av En Sockerbagare. Vi var jätte nöjda över den goda och relativt billiga tårtan. Sockerbagaren kommer även laga vår bröllopstårta. Mommo stod för de supergoda smörgåskakorna, som allt blev uppätet ! Brorsan och hans Sambo lagade Dumle-muffinsarna, som precis allt annat också var en succé ! TACKTACKTACKTACK !

Fina doppresenter fick Madeleine också. De man inte urskiljer på bilden är en ursöt ring, ett armband, tygklossar, en skyddsängel min Famo grejat, bestick och pengar.

Nån dopsked fick hon tyvärr inte så jag skall köpa en åt henne, för pengaerna hon fick.

Dopljuset brann vackert ända till sena kvällen !

En jätte lyckad dopdag ! Madeleine var helt slut efter festen och sov tungt nästan tre timmar, och steg endast upp en gång på natten för att äta.

         

16.12.2013 kl. 12:41

Föreberedelser

Imorgon döps vår andra dotter och för att underlätta den redan stressiga morgondagen, har jag försökt att göra allt så färdigt som möjligt.

Världens bästa småkusin Linda insisterade på att komma och hjälpa städa - TACK, du är guld värd. Med huset tiptop har vi ställt igång så mycket som möjligt färdigt. Allt från koppar till kläder. Skönt !

Värt att nämnas är att jag som har en förkärlek för ting med historia, är att jag är små förtjust i släktens dopklänning. Den snart femtio år gamla klänningen, som har halva släkten broderat på sig. Den bars första gången av mammas kusin, och har bärts av mamma, mig och mina syskon, sedan Amanda och nu Lillasyster. Och kanske en dag bärs den av mina barnbarn. Men dren dagen hoppas vi att kommer om mångamånga år.

. Tycker mig ha ganska bra förberett inför imorgon så stressen är lite mindre. 

     

14.12.2013 kl. 23:49

Då barnen sover..

..packas det julklappar !

åååhh nu blev det olika färgtoner på bilderna, men jag är för lat för att ändra det.

Skönt att ha alla julklappar köpta och paketerade ! Nu gäller det att få dem utdelade. Tänk 1½ vecka så är det jul. 

Nu tar den här Julgumman natt !

     

 

13.12.2013 kl. 00:37

Julstämning.

Måste erkänna att även fast snön föll ner på marken, har min julkänsla lite fattats på sistone, men ett pepparkaksbak med Amanda gjorde sitt.

Kanske julkänslan fattats för vi har så mycket sjukhus på agendan nu, men nu ser jag ljuset i slutet av tunneln. Snart, mycket snart är allt färdigt.  Det har varit en mycket tung tid må jag säga, men på ett sätt lärorik. Då vi är färdiga, skall jag berätta för Er.

Det är ju inte bara sjukhusbesöken i sig själv, utan också känslan inom mig. Därav kanske en liten tystnad på bloggen ibland. Många tankar som snurrar i huvudet. Rädslor och oro man aldrig tidigare behövt uppleva, men även lättnad över goda nyheter. Ni vet uttrycket "som en sten föll av hjärtat" - det stämmer. Känslan är precis som att det faller en sten från hjärtat. 

Men first thing first - sova.

       

 

 

10.12.2013 kl. 22:56

Några dagar i ett nötskal.

Det är svårt att pressa in bloggen med i dags"schemat", då Sambon jobbat så otroligt långa dagar, och jag skall hålla i trådarna ensam.

Nåh, då Sambon har långa dagar tycker jag om att träffa folk.

På tisdagen spenderade en hel kväll hos Amandas "Mopi" och Clary. Huvudorsaken var skåpet till lekstugan skulle få hyllor och ben. Vi var uppe i snickeriet och tittade på, för det meddelade Amanda redan i bilen att hon också skulle fara med i snickeriet. Amanda och Cary fixade plättar, något Amanda tyckte var jätte roligt. Så var det ju såklart lek också. Då klockan blev så pass mycket blev det dags att åka hem. Amanda blev så ledsen, men det lättade efter en stund då jag påminde henne att vi alltid kan fara pånytt.

Igår hände det absolut ingenting.

Idag har vi däremot fått besök av Ekenäsbruden Annso och hennes pojkar. Världens godaste vitchoklad-blåbärspaj hade hon med sig också. 

Det var roligt att se dem. Det var bara ett år sen sist, men det skall definitivt inte räcka ett år tills följande gång.

Och kallt som det är så har vi även köpt en vinterhalare åt Amanda. 

En begagnad men få gånger använd Ticket to Heaven lyckades vi få köpt åt henne av "min" massör. Både fröken och mamma diggar !

Eftersom jag hade väckning klockan tre på natten så känner jag mig ganska slut i huvudet ( mer än vanligt ), så nu och sova. 

Spännande dag framför mig imorgon !

     

05.12.2013 kl. 21:52

Andra saker som gjordes igår.

Den lugna morgonen forsatte med att fara till Mommo/Mamma. Favorit i repris, blev Lillasyster och vila med Mommo, medan jag, Amanda och dogi for ut och gå omkring i skogen.

Såklart passar man på att även snylta mat från Mamma också. Efter det så åkte vi hem, jag smetade lite mascara i ansiktet för att sedan fara på Tupperware-party.

Men med en onöjd Lillasyster blev koncentrationen noll och jag gav upp och beställde inget. Tyvärr, där fanns en massa bra saker.

Sen reste vi iväg till Svärmor igen för att hjälpa henne äta upp tårt-resterna.

       

 

03.12.2013 kl. 11:27

Jul i Huset !

Precis som de flesta andra hushåll har julen anlänt till husen under veckoslutet. Så även här.

      

01.12.2013 kl. 14:46

LillaJul

Önskar Er alla en trevlig LillaJul !

Snart drar vi iväg på kalas till nära vänner !

Imorgon planerar jag julpynt och eventuellt pepparkaksbak.

       

30.11.2013 kl. 12:46
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.