En sista sommarkänsla.

08.09.2013 kl. 19:08

Snart mitten av september nådd. Och ännu fick man en varm sommarkänsla idag. Det blev grillmat - en sista gång iår.

Fast visst märker man att det är höst i luften - bladen börjar gulna och falla på marken.

Fast man vid det här laget kanske har upp till öronen med den där grillmaten - så med tanke på att det är årets sista, så var det riktigt gott.

          

cessi cessi
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Finaste vädret idag. Kändes inte alls som höst. :) Jag och sambon har grillat non-stop nu sen April 2012, still going strong (även när det är -20 grader). Undrar när man ska få det upp till öronen? :)
http://carloine.blogspot.com08.09.13 kl. 20:21
Vi inledde grillsäsongen med snöpå marken ännu, så nu har jag nog upp till öronen : D kanske ni är mera tåleranta än mig :D
08.09.13 20:49

November !

Alltså varför är det så svårt att sätta sig ner och skriva. Det tar ju ingen evighet - i synnerhet nu när det bara kommer telefon-bilder som är lika skarppa som solljuset i November. 

Arska har flyttat till oss och vi tror han har det rätt så bra.

Hastigt hastigt fixades det ihop en babyshower åt min och Nannes Karin som just skall få en baby. Any day now..

Ett häfte med lyckönskningar, gissa längd, vikt osv, 10 saker de önskade att de visste före de fick barn och annat smått och gott.

Karins mamma stod för platsen och maten. De bjöds på tortilla, kaka och kaffe ! 

Jag och Nanne stod för underhållning och dekorationer.

De var lekar som att mata varandra med babymat ( på bilden fattas en blöja) och sedan gissa smaken och att gissa hur lång tråd som går irunt Karin och Magnus. 

Klockan var sjuu-huukt mycket när jag och Amanda kom hem men de var absolut värt det. Hon blev så överraskad och glad. 

Förra fredagen var det dags för maskerad. Hårsmedjan fyllde sjutton år och de ordnade maskerad med temat musik, på Clubben i Karis. Jag, Dani, Sami, Fredrika, Natte och Daniel var med.

Jag och Natte var Pink Ladies från Grease.

Hade jätte roligt ! Har nog inte haft så roligt sen bröllopet. 

       

06.11.2014 kl. 18:22

Bäck to wöörk.

Vardagen har ändrat och arbets- och dagisliv börjat. Stor omställning är rätta ordvalet.

Vi som är morgonslöa på alla sätt skall vara på dagis redan halv sju på morgonen, då jag har morgontur och de dagarna har det varit största utmaningarna. Fanken att få två ungar i skick så tidigt på morgonen, det är ingen lätt plätt.

För barnen har det gått över förväntningarna på dagis. Amanda har bara några tidiga mornar varit extra kramsjuk vid hejdå-stunden och två gånger har hon börjat gråta. 

Madeleine har det gått mycket bra för. Man märker bra att hon är mera slut de dagarna jag har morgontur och brukar sova långa stunder som hon annars inte gör. Där har ju också den förhöjda medicineringen inverkan såklart.

Förra veckoslutet var jag ledig och spendera lördagkväll med Sami, Fredrika och Jenny. Fredrika blev ett år äldre och vi tog henne till KW i Karis. Vi andra tog ett stop och Fredrika en cokis, så satt vi ute på terassen i deras supermysiga utesoffa med tak över sig. Att bara sitta och prata, skratta och annars bara ha det jäkligt bra - kan man begära mera ? Nope. Kvällen röda tråd blev absolut de vänner man kan räkna på en hand. Är glad över att man äntligen har fått klart för sig vem man påriktigt kan räkna med och vem man tyvärr inte kan räkna med.

Vad skall jag annat komma med ? Jaa-a vår IKEA byrå har kommit upp och äntligen har vi ett och samma ställe för alla miljoner vantar, yllesockor, mössor halsdukar plus annat kräsä man inte riktigt vet vart man skall placera.

Naglarna är fixade ! Är så glad att jag hittat nån som lagar fina naglar på kvällen för en jätte billig peng.

Vad gäller träning har jag börjat göra så att jag far före kvällsturerna på gymmet så att herrn i huset inte behöver bli så förbenat sur på kvällarna när jag annars skulle fara och träna. Idag blir det dock ingen träning för herrn har annat för sig än att vara med barnen. Plus att frun har en sån jääävla träningsvärk.

Det att jag är tillbaka på jobb är ju inte bara en omställning för vi tvåbenta utan också för de med flera ben. 

Hilma tycker inte alls om att jag är tillbaka på jobb. Hon har jusåklart vant sig vid att jag är hemma och nu mittiallt är vi borta en hel arbetsdag och när man kommer hem väntar alltid något mindre trevligt att städa upp. Lucifer har inte tagit det så hårt att jag är på jobb. Katter är ju alltid katter.

Imorgon kommer ytterligare en familjemedlem i form av en hamster ! Längesen vi hade hamster, så det skall bli riktigt roligt. Min första hamster var alldeles ljuvlig. Honom tog jag med till butiken, där sov han i huvan lungt eller låg i ärmen och kollade. Hoppas den här krabaten blir lika snäll.

Här är han. Stackarn som kommer heta ARSKA. Min kära man kan nog inte med namn..

Nu måste man väl börja aktivera sig en aning före kvällsturen.

Måste ännu be om ursäkt för de återkommande telefonbilderna. Måste ta mig i kragen och blåsa bort dammet från systemkameran.

     

11.10.2014 kl. 11:00

Fråga !

Fick en fråga om hur det blir då Madde skall på dagis och hur länge jag tänker vara hemma.

På tordagen gäller det ! Min första arbetstur och Madeleine första dagisdag. Lite tudelat då man gärna vill bli hemma och gosa men tillika skönt att få fara på jobb och använda huvudet, tänka på något annat. Skönt att få en vardag att rulla. 

Går tillbaka nu fulltid men om det inte känns ok kan man alltid försöka dra ner på timmarna, då vi har högsta handikappbidraget så finns det ändå den möjligheten. Det känns bra att kunna ha det alternativet. Skall bli spännande.

Madeleine har en personlig assistent som finns endast för henne. Alltså ingen som hoppar från avdelning till avdelning utan finns BARA för henne. Assistenten har vi nu träffat sex gånger och det har gått bra. Imorgon är vi nog också en stund där och på torsdagen är det råkkenråll. 

Det är ju som nämt i förra inlägget inte bara så där att skola in ett handikappat barn, speciellt när hon är synskadad och använder sin hörsel - dvs försöka få henne att känna igen rösten. 

Men det känns bra och hoppas verkligen att det går bra när väl allt börjar. Jag tycker vi skulle förtjäna det.

     

30.09.2014 kl. 22:11

Fyra Dagar !

Ciao !

Lördagen drog jag ju som nämt till Tattoo Nation och betalade reserveringsavgiften för min kommande tatuering. Nu är det bara att vänta på December !

Så bestämde jag och mannens syster oss för att inte missa Svenska Teaterns musikal Mamma Mia !

På kvällen blev barnen med sin Famo och vi for på Octoberfest till Aktia Arenan. Mycket folk, allt för många bekanta. Kvällen slutade inte på bästa möjliga sätt då bara folk var arga, så jag drog hem.

Skumppan var i varje fall god !

På söndagen var dagen min guddotter (och jag) väntat på så länge ! Äntligen skulle hon få se Robin ! 

Här är en glad och förväntansfull flicka !

Måste medge att pojken är talangfull även om min musiksmak är något helt annat. Coolt var det då Michael Monroe kom på scen och drog Queen med Robin. På vägen hem stannade vi vid mäkkärin och åt lite. Fick en stor kram när jag släppte av henne hemma. Älskade <3

På måndagen kom mitt blivande gudbarn (som ännu är i magen) på besök och det var riktigt på sin plats. Hade saknat dem så. Kan inte vänta tills jag får se vem som lurar där i magen.

Så var det fysio för Madeleine och trots gånger tusen för Amanda. Jag vet ju varför hon börjar krångla när Fyssan kommer, men hur jag än förklarar så börjar hon bråka. Nå, Fyssan sa att hon skulle börja fundera om hon inte skulle börja trotsa. Hon menade att varje familj där lillasyster/bror får fysioterapi är det precis samma sak.

Efter det kom vår gudson med bror och mamma på besök. Han är så god, vår gudson. Gjorde mig på bättre humör även fast det stod skrivet i min pannan "sluuutkörd".

Idag har mitt huvud varit helt på övervarv med dagisinskolning. För oss är det ju inte bara så där. Det är tusen papper som b.la läkemedelsplaner, det skall skolas personalen på några dagar det som tagit mig ett år ! De skall också skolas inom medicinerna.

Efter dagisbesöket blev det rådgivningsbesök och två vaccin, det är ju aldrig jätte roligt. Sedan träffade vi min Famo som är nere i Västra Nyland nu.

Efter det blev det IKEA med Ulle, Natte och Isabel. Usch så dyrt det blev men nu har vi ny byrå som jag äntligen får alla vantar, halsdukar, mössor m.m i. Måste bara få upp den men det blir morgondagens problem tror jag. 

Köpte flere ramar från IKEA, bland annat en till vårt bröllopsfoto. Vad jag ler varje gång jag ser det. 

          

30.09.2014 kl. 21:40

Tattoo !

Imorgon någongång mitt på dagen reser jag iväg till Tattoo Nation i Lojo för att betala reserveringsavgift för de tatueringar jag tar i December !

Så jag väntar ! Sku kunna ta de genast imorgon men plånboken tycker inte samma så får ta skeden vackert i handen och vänta på skatteåterbäringen.

Det är en början på en sleeve. 

På högra innerarmen kommer :

Bilden tagen från google.

Tre rosor, för de är så jäkla snygga.

På överarmen :

Fågel Fenix.

Enkelt budskap. Fågeln brinner upp och föds pånytt - växer och flyger vackert. Symboliseras vår familj, Madeleine och mig själv som mamma.

Vi börjar med det. Fortsättningen på sleeve:n får tiden utvisa, det finns nog en liten tanke om hur man ungefär vill ha det, men det tar tid att få en sleeve och åsikterna hinner ändra.

Väntar med spänning !

       

26.09.2014 kl. 21:39

Filosofen

"Huvudsaken är att barnet är friskt" meningen brukar komma efter att man konstaterat att könet på barnet inte spelar roll.

"Huvudsaken är att barnet är friskt" för mig med ett inte så friskt barn låter helt annorlunda nuförtiden i mina öron. Före Madeleines alla diagnoser kom fram sade jag ju precis samma sak. Nu skäms jag nästan. För nu vet jag hur illa det tar då man säger den meningen åt nån som inte har ett friskt barn. 

Missförstå mig rätt. 

Jag förstår budskapet eftersom jag själv har sagt orden. Man vill att barnet skall vara friskt, såklart, det vill väl alla men är det verkligen huvudsaken ?

 Är det allt som betyder ? Är inte huvudsaken att barnet älskas och sköts omsorgsfullt ?

I dagens läge tycker jag att det är kärleken som är huvudsaken och att man gör sitt bästa för att barnen skall ha en trygg framtid. Det för mig är huvudsaken. Det om dom är friska eller inte spelar inte roll - man älskar dem precis lika mycket ändå.

Nog om det.

Idag har vi haft Barnets Borg dag och det gick riktigt fint. Epilepsimedicineringen höjdes en aning. Madeleine och Amanda var på deras bästa humör och charmade neurolog och fysioterapeut. Madeleine (och Amanda) visade alla konster de kunde.

Det är roligt att personalen också ser syskonen som kommer med och berömmer dem då de visar sina egna konster. Madeleines nya ståställning och vagn testades och beställdes. Ståställningar är ju aldrig jätte vackra i sig men Madde var jätte glad då hon stod i den. Vagnen är ingen vanlig barnvagn och specialgjord för barn som Madeleine, men fin var det absolut. Min första tanke var att oi så fin, den måste vi ta på en testrunda i byn. Tanken efter det var ju att det kommer bli jobbigt då folk stirrar så, men de får lov att stirra. 

Neurologen tog upp att hon kommer nog att "klassas" som utvecklingsstörd och kommer inte att kunna leva ett självständigt liv men de visste vi ju redan. Det har vi redan kommit på och accepterad, även om de finns mörka stunder då och då. 

Vi tar ett boende med utvecklingstörda/handikappade. Gå in dit. De är glada, lyckliga. Gå in i vilket rum som helst var som helst vart det sitter friska människor. Är de lika glada ? Uppskattar dom de små glimtarna i livet lika mycket som de som bor på ett boende ? Jag kan sätta huvudet i pant på att de inte gör det.

Tanken på framtiden har vi redan funderat på fast det inte är mycket lönt men jag har åtminstone tänk mig att vi har henne hemma tills hon blir i vuxenålder och efter det är det nog t.ex Kårkulla som gäller. Jag ser inget negativt i det. Såklart får hon komma hem och jag kommer säkerligen ränna dit titt som tätt, men tanken är så här och jag får ingen klump i halsen då jag täker på saken. 

Efter Maddes lunch och så gick vi till bilen och möttes av parkeringbot, tur så hade alla andra också fått. Man får tydligen inte parkera där mera och jag var tydligen inte den enda som inte märkte det.

Jag och Amanda tog lunch vid Presso i Prisma medan Madde sov i bilstolen. Eftersom Amanda var så duktig hela sjukhusbesöket gav jag min ensamma två euros slant i plåmssan åt henne och hon köpte en glass och några godisar så hon har varit nöjd nästan hela kvällen. Lite missnöjd blev hon dock när jag inte helt och hållet var med på hennes hoppa från stol till stol lek hon hade i matsalen. Hehhe ! 

Resten av fredagskvällen spenderas i soffan med resten av porukkan.

        

26.09.2014 kl. 18:35

Urk måndag !

Amanda har flera dagar begärt parken-besök med Isabel så vi ringde idag och undrade om de hänger med och de var helt med på noterna. Tyvärr var ju inte vädret helt med noterna så barnen fick leka här hos oss.

Vilken dag alltså. Jo, de har lekt snällt men väldigt klumpigt idag. Inga bråk eller så, de har bara hänt massa olyckor. När de för en stund sedan åkte hem hade Isabel stor bula i huvudet och här hemma har Amanda uppskrapad haka och sår i huvudet. Shit så mycket blod det har varit. Tur att alla dagar inte är lika. 

Nu här på kvällen efter den vanliga genomgången av bloggar blev jag lite deppad. Så många bebisar som utvecklas så som de skall. Så som det skall vara. Inte vill jag att nån annan skall behöva gå igenom de vi gått/går  igenom men ibland tar det endel av mitt hjärta att se hur alla lägger in bilder och så otroligt stolt berättar vad deras barn lärt sig. Vi då ? Här är vi bara. Kom hem till oss, det ser ut som vilken annan vardag som helst men igentligen är det så otroligt mycket vi måste ta hänsyn till att hjärnan går ibland på övervarv, det finns så mycket att tänka på. 

Jag vill också att hon ska sätta tårna i munnen, jag vill ju också att hon skall börja krypa, gå, klättra, pilla och peta. Men nej här är vi bara.

Barn föds och i ett nafs är de redan långt förbi vår Maddes utveckling.

Idag är en såndär typisk "alla andra" har så perfekt liv och här är vi liksom. 

Vänjer man sig nånsin vid att ha ett sjukt barn och att se hur alla andra så lyckligt har sina friska barn ?

      

22.09.2014 kl. 20:06

jestas..

shit..En månad har det varit tyst här. Har tänkt på bloggen nästan varje dag men har så mycket obloggat att jag inte vet vart jag skall börja. 

Har varit på kryssning med mannen, Daniel och Natte. Mycket rolig och minnesvärd kryssning då en av oss blev trakasserad av en semi-julkkis, haha.

Jag har varit till Östra Nyland och hälsat på min älskade Nanne och Karin. Tjejsnack, god mat, bastu, choklad, Titanic och hotell morgonmål. Älskar mina vänner ! 

2015 blir ett stort och ärofyllt år för mig då jag för tredje gången blir gudmor och senare på året är jag första gången tärna, och bröllopet är i Ryssland ! 

Min älskade Madeleine har fyllt ett år och lärt sig många nya saker som att trumma, klappa och moikka ! 

Amanda har fått nytt rum och Madde får hennes gamla rum, som nuär under arbete. Följ mig på insta som cessi_w så ser ni bilder. 

Amanda har börjat barngymnastik och hon tycker så mycket om det, en riktig hitt. 

Vi har en ny hårboll i familjen som har haft en tuff början i livet och har nu bara tre ben. Bör väl nämnas att det tuffa inte varit hos oss. 

Vi har varit på Arne Alligatior konsert med Amanda och Isabel.

På onsdagen var jag med den blivande bruden och andra tärnan på klänningsjakt och hon hittade sin drömklänning ! Det firades med champagne på One Tiny Champangebar i huvudstaden. 

Vi har äntligen fått svar om Maddes handikapp-birdag och vi blev beviljade högsta, så nöjd över det. 

Idag har vi varit på Ekenäs marknaden, som allaandra år. Karusell och lakun. 

Om nästan två veckor börjar arbetslivet, vilket blir spännande. Hur få vardagen att snurra, men tillika så skönt livsskede. 

Kram ! 

19.09.2014 kl. 22:49

Honeymoon - Puglia del 1

Drömresemålet började väl kanske inte på bästa möjliga sätt. Efter tågresan till Castellana Grotte ämnade vi gå till vårt B&B eftersom det inte skulle vara bara någon kilometer - trodde vi. Visade sig att hela adressen till vårt B&B inte printats ut och det blev genast myyyycket längre väg. Vi stannade i en butik och bad dem ringa taxi. När någon äntligen förstod engelska berättades det att det är så piccolo town att någon taxi finns inte. En snäll äldre man körde oss, men tyvärr till fel plats och vi fick ändå gå en bit. Svettiga anlände vi till vår super mysiga Trullo där jag grät en liten skvätt över att jag bokat så dålig honeymoon. 

När jag lugnat mig visade det sig att ägarna var jätte vänliga och erbjöd oss både skjuts och att konstnadsfritt få låna cyklar.

Vi besökte först de världsberömda grottorna - Grotte di Castellana. Tyvärr fick man bara fota den första grottan. Harmar som tusan att man inte gjorde som de andra och smygfotade, i synnerhet den sista grottan The white cave som var vackrast och riktigt vit.

Vår mysiga Trullo. Blev så kär i denna pupsiga stenbyggnad. 

Några bilder till från vårt B&B.

Några bilder från Grotte di Castellana.

Det är svårt att få på bild hur otroligt stort och mäktigt grottan var. Absolut sevärd !

Andra dagen åkte vi tillbaka upp till Bari flygplats för att hyra bil så vi lättare kunde ta oss fram.

Vi drog lite sigthseen i lilla Castellana Grotte som är en liten och mysig stad fylld med vackra små kyrkor, fina gator, billiga kläder - fyndande skitsnygga skor för 16€, billig mat. Inga turister såg vi. Lugnt och säkert. Engelskan var det dock inte så hävt med. Väljer man att bo här och vill se omkring sig rekommenderar jag aboslut bil/skoter.

Förutom att vi såg en massa så åt vi gott och shoppade lite. Hittade en babybutik med italienska kläder som dessutom hade rea, så det slog lite slint och jag inhandlade en massa fint till mitt bivande gudbarn. Jepp , jag har blivit tillfrågad att bli gudmor igen och tackade såklart ja.  Är så otroligt glad !

     

 

 

19.08.2014 kl. 22:10

Honeymoon - Rome

Här kommer långläsning om vår honeymoon som vi började i stressiga och turistrika Rom.

Hett, dålig luft, massa uteliggare och försäljare var första intrycket. Lite besviken över att jag inte fattat att kolla att vårt B&B låg i semi-slummen, även fast det låg bara lite på en kilometer från centrum. Räddast var jag nog då vi lämnade B&B för att åka till följande destination fem på morgonen då de hemlösa låg överallt. Ingen rånade oss dock. Puh !

Anlände till Rom med buss, vilket var mycket behändigt. 

Eftersom vi en gång var vi turister, så drog vi det all the way och åkte turistbuss som stannade vid alla sevärdheter och gick med tio minuters mellanrum.

Före vi börja turista på allvar passade jag på att äta årets första pizza och dog pizza-döden.

Vi började med Colosseum, Foro Romano och Palatino.

Så otroligt mycket att se att man inte riktigt hann ta in allt man såg, eller så kändes det. Grym folkmängd och hettan gjorde också sitt. Men visst var det fascinerande.

Var där tills det stängde och efter det drog vi tillbaka till vårt annars mysiga B&B.

Följande dag såg vi kyrkan Santa Maria Maggiore som var otroligt vacker, Fontana di Trevi som till min harm var under restaurering, vi gick omkring i gamla stan och handlade nödvändigt krimskrams och hade fåglar i håret, vi besökte Pantheon som jag inte fann värst intressant, vi besökte också Piazza di Spagna och åkte två gånger till Vatikanstaten i hopp om att köerna till Sankt Peterskyrkan minskat, vilket de såklart inte hade. Fanns inte en chans att man sluppit in förrän de stängde, tyvärr. Harmar massor att vi bara fick åka förbi.

First up - Santa Maria Maggiore.

Fontana Di Trevi

Pantheon

Piazza di Spagna. Känns nödvändigt att berätta att vi faktiskt gick upp för hela trappan.

Fontänen i Barberini. 

Circus Maximus.

Och till sist en bild från St. Peterskyrkan i Vatikanstaten. Notera gärna att kön börjar vi dörren till kyrkan och dra sig  hela vägen till andra sidan av kyrkan.

Rom i ett nötskal : Till min besvikelse blev jag inte så förälskad av Rom. Så mycket folk, sån stress, mycket hemlösa, smutsigt och dålig luft. Maten och deras Gelati sjönk däremot som smort. Visst är det häftigt att man nu sett dessa historiska underverk i verkliga livet och inte bara på bild. En resa till Italien gör vi absolut igen men då stannar vi nog bara i Rom för att se Vatikanstaten och åker vidare till lugnare ställen.

          

19.08.2014 kl. 21:13

Imorgon !

Om fem timmar startar vi till flygfältet och om nästan åtta timmar åker flyget till vår smekmånad.

Medan vi väntat besökte vi Degerbydagen på förmiddagen.

I sällskap med Daniel, Natte och Isabel såklart.

Amanda försökte tappert "blåsa" jättebubblor.

På eftermiddagen körde vi till Kimito för att fira vår söta gudsons första födelsedag.

Här är stora killen med sin födelsedagsgåva, en ännu större lastbil. 

När vi kom hem packade vi de sista sakerna åt flickorna och förde dem till deras famo. Mina ögon var allt annat än torra när vi åkte iväg. Har aldrig sett mig själv som en såndär mamma som inte ens kan gå till butiken utan sina barn, för mig är det rena semestern liksom, men just nu vet jag inte hur jag skall överleva en hel vecka utan dem. 

Planen var att gå och sova några timmar, duscha och sen åka iväg men är lite stressad över om jag har med allt och att huset är i skick för husvakterna.

Chanserna att jag bloggar under veckan är ganska små, så vi hörs antagligen när vi kommit hem från lovely Italy.

        

 

02.08.2014 kl. 23:48

Snaart

Bara några dagar kvar tills Italien ! Börjar få smått med resefeber. Är småstressad över de kommande dagarna. Skulle borda hinna städa före vi far så att min bror och flickvän kan leva här medan vi är borta, borde hinna packa färdigt. Vi far så pass tidigt på söndagmorgon att vi för barnen till deras famo på lördagkväll men vi skall till Kimito för att gratulera vår söta gudson på hans första födelsedag, därav måste vi packa före. Det om det.

Igår var vi till Marsjön och simmade på kvällen. Ljuvligt varmt vatten, relativt grunt för barnen och man såg igenom vattnet. 

Idag var jag till Karis och träffade Pamela över en lonkero på Serendi och for sedan hem till henne och beundrade deras lilla söta labradorvalp medans vi pratade om allt möjligt.

Var så roligt att träffa henne, som alltid. Så naturligt att bara prata och prata.

      

30.07.2014 kl. 22:37

Nytt !

Shit. Slog på stort och lagade en ny header. 

Måste och sova nuuu förrän jag börjar göra andra mitt-i-natten-behov som sköljer över en som stora vågor, som att skura badrummet.

          

29.07.2014 kl. 00:07

Hello !

I flera veckor har det rådit tystnad här, bara syrsorna hörs. Har själv inte ens hunnit läsa bloggar. Bråttom har vi väl direkt inte haft det men tiden har bara flugit iväg. Saknar bloggen, men som tidigare nämt så när barnen lagt sig och man har tid att blogga så orkar man inte. Tyvärr.

Besöker ni min Instagram under namnet cessi_w , finner Ni att vi fått våra bröllopsfoton, vi har hälsat på vår blivande familjemedlem med mycket päls, vi har haft filmkväll med systrarna och pratade till midnatt, vi har även cyklat 25 km med syrrona och pappa och idag har jag sökt mitt nya pass lagom till vår resa om bara sex dagar.

Har ännu inte kunnat avgöra vilket som blir tack-kort.

Blev riktigt förvånad över att det droppat in en kommentar här under tystnaden. Anonym undrade :

"Hej har nu läst din blogg till och från. Men undrar hur Dina flickor mår? Hur allt går med Madeleine? :) tycker du det känns annorlunda att vara gift och isåfall på vilket sätt? :) 
Kan du beskriva dina alla syskon och vad tycker du om dina syskons pojk/ flickvänner? Ha en super fortsättning på sommaren och önskar all lycka till med familjen!"

Svar : Mina fina flickor mår bra. Amanda frågar cirka tusen varför frågor per dag så mitt hår är snart grått, idag undrade hon över solsystemet. Varför solen är varm t.ex ? Madeleine mår riktigt bra. Vi har för cirka en månad sedan givit blodprov som nu undersöks på något stort labratorium som avgör en stor del av framtiden. En diagnos har de hittat som till en del stämmer in men mycket som inte stämmer in. Diagnosen är inte roligt och betyder att vi sätter vårt barn i graven. Så jag hoppas ju att det inte är den. Därtill undersöks det nu om det hon har är från släkten eller bara hon, även här hoppas jag att det inte är släkten, annars innebär det att det inte blir flere barn och jag känner starkt att jag änu skulle vilja ha ett till barn. Vi väntar även på kallelse till kirugen för att avgöra om en operation av huvudet är nödvändigt. Så stora saker pågångs. Försöker mitt bästa för att inte stressa, för då går jag i väggen.

Det där med att om det känns annorlunda nu när jag är gift är det många som frågat och mitt svar är nog nej. Det känns inte främmande på något sätt. Klart jag ännu beundrar min fina vigselring och att det ännu är ovant att ha ett annat efternamn och att skriva det.

Vet inte vad mina syskon tycker om att jag skriver om dem så får ta det ganska ytligt.

Jag har alltsomallt fem syskon, varav en bror jag delar både mamma och pappa med.  Min bror är så gammal att han får köpa ut starkt från Alko och han bor med sin flickvän. Han är på många sätt lik vår pappa dvs en man med få ord men en bra humor. Han tycker om att sporta och dricka kakao på kvällarna. Han är också Amandas gudfar.

Sedan har jag två systrar som är enäggs-tvillingar. Sandra har en blogg som går att läsa HÄR. De är på många sätt annorlunda än mig själv, men det finns ett fint systerband mellan oss. Mina systrar är ganska långt perfekta. De gillar ordning och reda, att baka och fotografera och de har en svaghet för Justin Bieber och märken som Victoria's secret m.m.

Sedan har jag två bröder till varav den ena går i högstadiet och den andra i lågstadie. Typiska drag med alla andra pojkar i den åldern. Den ena spelar på telefonen hela tiden, den andra sträcker på byn och är med sin flickvän som jag tycker riktigt bra om. De skall agera husvakt medan vi är på vår honeymoon. 

Alla mina syskon är mycket söta och står mig oerhört nära hjärtat.

Och till sist : Tack så mycket, detsamma önskar jag dig.

        

 

28.07.2014 kl. 22:11

Scola

Nu har vi testat den semi-nya restaurangen Scola i Barösund. Lite otur med vädret då det började blåsa jätte mycket så maten svalnade snabbt. Maten var god, men lite småa portioner var det.

Gös med rökhollandaise-sås och batat-puré.

Mascarponekräm, rabarber, jordgubbar och kexcrisp.

Nu skall jag laga mig klar för gymmet.

     

12.07.2014 kl. 19:08

Working Girl

Efter Ålandresa hade jag några arbetsturer. Märks att man "bara" varit hemma i ett år då jag har varit rätt så slut efter turerna.

På torsdagen blev det häng på stugan där jag mest solade, Madeleine gosade med Mommo i skuggan och Amanda grejade med vatten.

Senare fick vi besök av mina systrar och senare hakade min pappa på. Vi bokade in en systerkväll nästa vecka med film och popcorn som jag ser mycket framemot.

                    

 

12.07.2014 kl. 18:57

Åland

Då  var denna sommarens Ålandsresa över, tyvärr. Även fast det är skönt att vara hemma, så är det alltid roligt att träffa mina kusiner. Såg inga turist-grejs iår då tiden var knapp, så vi överväger barnfri resa nästa år så jag äntligen skulle få se Kastelholms slott och fängelsemuseét.

Bildbomd, varsågod.

Resan gick jätte bra, så som bilderna visar. Grillmat hos kusinerna efter att vi packat upp alla saker.

Den vackra konfirmanden.

Följande dag dvs den sista dagen, besökte vi min guddotters sommarstuga.

Efter den rofyllda stunden på stugan börja båtresan från helvetet. En världens tre och ett halvt års trots slog till och fan anamma det var en seg en. Har aldrig ätit snabbare och hittat så snabbt till en hytt där hon ylade tills hon somnade ( vi pratar inte tio minuter, mera kring två timmar) och mina öron ringde en halvtimme efteråt ännu. I turer gick vi till taxfreen och handlade. 

Min första Victorias Secret bodymist. Nu vill jag ha meeeer.

En hallon & vitchokladlikör, måste prövas snarast.

Likadanna Lundmyr of Sweden tunikor åt flickorna. 

En söt pipmugg åt Madeleine.

Så köpte jag även fyra presenter, som inte kommer hit ännu.

Lyckad resa om vi räknar bort hemresan, ser framemot nästa års resa.

        

 

12.07.2014 kl. 18:34

Äntligen Fredag !

Yes ! Fredag !!

Onsdagen var det parkbesök som gällde. Amanda cyklade till parken och jag halvsprang brevid medan flickornas mommo gick med Madde i vagnen. Perfekt parken-väder hade vi, inte för kallt men inte för varmt. 

Senare på kvällen kom Nyman skylten på ytterdörren. De guldiga skruvarna tar i ögat lite så tror jag inhandlar vitt nagellack snart och målar dem.

På torsdagen fick vi besök av Marika och co. Tänk att nästa månad fyller vår gudson ett år ! Och dagen till ära stod han första gången utan stöd, dock råkade jag ju inte få det på bild så det blev en bild där han står med stöd. 

Sötnos.

Senare var det punttis som kallade, och idag har jag en sjutusans träningsvärk. 

Imorgon åker vi till Åland för att fira min kusin som blir konfirmerad. Så det blir några dagars tystnad här. Min snälla svärmor är hus, hund och kattvakt. Guldvärd är hon, min svärmor.

    

 

04.07.2014 kl. 20:48

En hel massa

ÄNTLIGEN en stund för bloggen ! Har verkligen velat blogga men fast jag inte gjort så jätte mycket har tiden ändå inte räckt till riktigt.

Back on track i punttis också efter en liten paus. Ett av våra väghjärtan var det första jag fäste blicken på när jag steg innanför dörren. Mina rara punttis-kamrater hade tagit det och sedan hängt upp det. Nu ler jag varje gång jag stiger innanför dörren.

Har haft besök av fina flickor och dålig humor som vi har blev det duckface-selfie, haha. Då Naapuri gick hem blev Linda kvar och vi drog en traditionell skräckisfilm med obegriplig mängd popcorn.

 

Varit på promenad med Naapuri, men vi valde en lite för varm dag för vår stackars Hima blev så slut så hon fick skjuts den sista biten.

 

Så har jag efter ett års paus, jobbat lite. Tog några arbetsturer och det har verkligen varit roligt. Efter en kort morgontur på lördagen var det Ingå-dagen som gällde med det sedvanliga inhandlade av metri-lakun.

Efter det åkte hela familjen till Esbo för att hälsa på Annika, Lari och Minea där magmusklerna verkligen fick jobba för vi skrattade så mycket.

På söndagen var vi på två-års kalas och sedan var det gymmet som gällde för mig.

Igår då Amanda vaknade berättade med stora gester att hon nu när hon sovit så här läääääänge så får hon fara till Mommo, och så blev det. Vi for alla tre till Mommo och kom bara hem emellan då Madeleine hade fysioterapi. Efter att Mannen kom hem blev han på tumis med Madeleine medan jag, Amanda, Mommo och Morbror åkte till Iso Omena för att handla konfirmationspresenter till min kusin. Lite annat inhandlades också såklart, haha.

Skämde bort min man lite med några nya skjortor och ett nytt bälte.

Då Amanda var hos min Mofi, tyckte han att hon inte kan gå med söndriga tossor och sponsrade pengar till nya skor åt henne. Hittade skor i Prisma på -40%, så det blev två par skor åt fröken. Så hade Stadium ett huippu erbjudande ; fyra t-skjortor för bara 9,90€. På bilden dock bara tre skjortor eftersom den fjärde är i full användning.

Jag unnade mig nya underkläder och strumpor eftersom alla mina gått sönder igen. Och så lite annat :

Min bikini fyllde cirka åtta år och fick gå i pension och hem kom en ny bikini från Stadium.

 

Från Cubus fyndade jag de gråa farkkuna för hela 12,95€, och för samma pris hupparen nedanför byxbilden. De vita byxorna var allt annat än på rea men fick ändå komma med hem då de är så snygga. ps. Mina första vita byxor, får se hur länge de är vita. 

 

Idag har programmet varit tandläkare för mig. Ett hål skulle lappas, men väl på stolen hittades ett litet hål till så de fixades och nu sitter jag fortfarande här med munnen bedövad. Hungrig är jag med, men kan inte äta då det är så bedövat. Bedövningen skulle liksom hålla i max två timmar, nu har det gått fyra. Efter tandläkaren åkte vi till Lojo Sjukhus och de tog några blodprov av Madeleine. Nu gäller det att vänta någon månad innan svaren kommer. Tyvärr är det svar jag är livrädd för att höra, men tar den stressen då dagen kommer annars går jag in i väggen.

Nya kläderna är naturligtvis på idag.

         

01.07.2014 kl. 16:01

Grillkväll

Tiden har gått snabbt och imorgonbitti åker våra Sverigevänner tillbaka, så idag blev det grillmat för hela slanten.

Så var jag efter deta inte alldeles fiffig och ännu klämde in en majskolv vilket ledde till min första tandvärk och en otroligt jävlig sådan. Tur att jag snart har tid till tandläkaren..

Efter att alla fått i sig mat, kaffe, efterrätt och sett bröllopsfotona blev klockan läggdags för flickorna och hela gänget åkte hem. Hoppas de kommer snart igen.

Nu kliar det lite i fingrarna att laga en ny header, men jag tror jag väntar tills alla porträttbilder kommit och sedan väljer ut en av dem, vill ju inte att det skall komma upp till era öron med bröllopsbilder.

       

23.06.2014 kl. 22:56

Wedding

Långsamt kan man inte säga att det gick för FOTOFABRIKEN att fixa på våra bröllopsfotografier. Redan idag körde vi iväg till Ekenäs för att hämta vår cd-skiva med cirka femhundra bröllopsfotografier. Ångrar absolut inte att vi anställde proffsfotograf även fast det for aningen över budgeten. Otroligt vackra bilder.

Här kommer bomben.

Min älskade man.

 

Porträttbilderna kommer upp senare, då vi valt dem och Fotofabriken redigerat dem. 
 

 

     

 

 

 

 

 

23.06.2014 kl. 22:31

Midsommaren !

Veckan efter bröllopet gick mest ut på att ta det lungt, betala det sista från bröllopet och så ta det lungt igen. Har varit en skön vecka även fast vädret inte varit det bästa.

På tisdagen blev det rajtantaijan för oss brudar. Vår svenska vän Tilly smet på hösten iväg till Florida för att gifta sig i hemlighet. Nu när de äntligen kom till Finland blev det fru-hippa.

Min sister in law har många bra bilder från Team Vaimo kvällen  checka HÄR.

Midsommaren blev det mökki elämää för hela slanten. Från fredag-dag till söndag eftermiddag njöt vi i paradiset med min man, Daniel & Natte.

Vi grillade god mat, badade bastu, spelade spel, skrattade, tog det lungt och tog en tur i rodd-båten.

Skålade för midsommaren !

Så otroligt bra men lugn midsommar. Vill tillbaka till Paradis-stugan NU !

         

23.06.2014 kl. 22:16

Festplatsen

Precis som jag lovade, får Ni nu se hur festplatsen var dekorerad. Bilderna är tagna förra veckans onsdag och på bilderna är inte ännu vaserna och blommorna på plats.

Så fanns det även ett stort bordplaceringplakat och vem är vem  plakat. Toaletterna var dekorerade med tryckta servetter, mintpastiller, godis, hårspray och blommor.

      

16.06.2014 kl. 16:53

Mr & Mrs

På lördagen ringde kyrklockorna för oss och vi sade ja åt varandra i Ingå Kyrka. Har aldrig i hela mitt liv varit så nervös som stunden jag gick in i kyrkan, fick koncentrera mig på att andas för att inte brista i full gråt. Lyckan är obeskrivlig.

Här kommer bildbomb som Ulle tagit. Syrran har även skrivit ett inlägg om bröllopet HÄR.

En mycket nervös brud.

Lyssnar till Vonne som så vackert sjöng Shania Twain - From this moment.

Risöversvämmning. 

Andra kyssen som man och fru.

Vår fina och goda bröllopstårta. Cateringen sköttes av Brasseriet och inte en dålig sak kan jag säga - så otroligt duktiga.

Dags för bröllopstårta.

Puss min man.

Till Bryans Adams Heaven dansade vi första dansen.

Hitta strumpebandet-leken. Jaaa-a jag är jätte kittlig på benen.

Skoleken.

Så hade vi även hitta mannen/frun leken och jag misslyckades totalt och trodde min egen pappa var dani medan dani hittade mig utan problem. Haha.

Så hade även Natte och Ulle ordnat en överraskningslek som gick ut på att Dani skulle skriva en dikt åt mig av vissa utvalda ord. Han lyckades jätte bra och jag blev riktigt tårögd.

En dag jag aldrig glömmer.

    

16.06.2014 kl. 16:01

Iiiik !

Nu är det verkligen nära vår stora dag. Dagen jag så länge väntat på är här om bara två dagar.

Nu är allt färdigt.

Spellistan är skickad till vår DJ, bordplaceringsplankatet färdigt, all blandis köpt och lekarna är ok.

På måndagen var det kyrkövning. Så mäktigt då orgeln börjde dåna, fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Måste erkänna att jag inte kommer ihåg exakt vart som man skulle göra vad. Kyssen kommer efter ringarna, det kommer jag ihåg men det där knäböjandet är jag ännu osäker på vart kommer, men nu blir det väl bra. 

Efter det testade jag brudklänningen med rätta underkläder och korsett, blev varm inombords, jag har verkligen valt rätt klänning och nu blev den ännu bättre då den sitter som den skall.

Igår var vi ett helt gäng och dekorerade festplatsen. Det blev bättre än jag nånsin kunnat föreställa. Mycket skönt att ha det gjort - nu får jag stressa över allt annat de två sista dagarna.

Helt lämpligt var det ju inte att Sambon hamnade fara på båt-keikka igen, men bra gick det utan honom också. 

Idag är det frissa igen då slingorna inte fastnade förra besöket.

Delar med mig av bröllopsförberedelse-foton efter bröllopet, men en bild på vårt lustiga träd skall Ni få.

         

12.06.2014 kl. 10:04
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.