Positivt tänkande

Här sitter jag nu. Länge tog det inte.

Vill tacka Er alla, för Era fina kommentarer ! Även Ni som skickat styrka via privatmeddelande. Det förvånade mig att jag har så många läsare, blev ganska överraskad. Trodde ingen läste min blogg, men tydligen finns det läsare kvar. Tack tack tack !

Nu har "chocken" lagt sig för stunden. Försöker tänka positivt. För hur det än blir så klarar vi det här tillsammans. Måste väl upprepa mig och säga att det är inget livshotande som hänt. Det är visserligen ingen struntsak heller, och varje förälder skulle nog ha reagerat som jag. Men som sagt - vi klarar det. 

Något som "slagit" mig här under dagarna är att - livet går vidare.

Jag kunde inte stanna och älta. Det gick inte. Tackvare våra underbara barn, så var det bara att lyfta upp arslet från soffan och fortsätta med livet.

Och även fast jag vet att min mamma inte hör till mina läsare så måste jag tacka henne för att hon finns. 

Först när man själv har barn, förstår man hur mycket man själv är älskad.

Jag och flickorna packade oss till mamma/mommo på fredagen i det syfte att jag skulle få vila upp mig. Först hade hon lagat tortillas, sen var det bara för oss att krypa ner i en färdigt bäddad säng och sova.

Jag sov och sov och sov. Ammade imellan, och var Lillasyster och blev ledsen kom mamma och tog henne, så jag fick sova. Sov närmare tretton timmar. När jag kom ner yrvaken, fick jag sätta mig och äta färdiglagat morgonmål. Mamma hade lagat gröt med blåbär, bröd, ägg och nötter åt mig. Så fick jag slöa på soffan medan hon tog hand om flickorna. Steg först upp när det var mat - hon hade lagat potatisgratäng och ugnslax. Min fina Mamma ! En dag vill jag bli som du !

     

28.10.2013 kl. 20:46

Roligt besök !

Dagen var redan super bara av att sovrummet blev färdigt, och som pricken i så fick vi äntligen Marika, Linus & Felix på besök.

Hade bestämt mig för att laga något gott att äta åt oss. Blev två saker jag aldrig lagat tidigare nämligen Pasta med soltorkade tomater och mozzarella, till efterrätt ugnspäron med kinuskisås. Pastan var väl helt ätlig, men päronen hade jag glömt en liten men viktig detalj, så vackra blev de inte men det sjönk nog ner.

Ungarna var glada av varandras sällskap och det räckte med att vi tillrättavisa dem ibland, annars löpte det finfint.

Jag och Marika kom också överrens prima och hade mycket att diskutera, så inga tysta stunder blev det.

Tack för en fin dag ! Ni är bäst ! Snart igen <3

         

 

23.10.2013 kl. 21:43

Happy Dance !

Har god lust att ställa mig här och göra en happydance.

Är så glad. Kan inte sluta le.

Nu är sovrummet färdigt !

Så här såg det ut då vi flyttade in för lite över ett år sedan :

Nu, orsaken varför jag inte kan sluta le :

Man får gladeligen säga vad man vill, men JAG ÄLSKAR DET ! 

Nästa gång vi vill ha något liknade gjort tar vi gärna Axxells studerande hit igen ! Så duktiga och trevliga ! Rekomenderar verkligen !

          

23.10.2013 kl. 14:19

Bara roligt

En hel vecka av roliga saker !

Igår - Fick Amanda hit en lekkompis och de lekte jätte snällt. Inga rivas eller skrikar så där som det ofta är barn sinsemellan, men mellan dessa två har det aldrig uppstått sånt. Hurja !

Idag - Förde Amanda till dagis tidigare för de skulle på teater. Fick min bonus-mommo på snabbvisit, när hon hämtade pussel, film och lite gott åt Amanda. Synd att vi inte kunde snarvla mera - måste snart besöka dem. När hon for kom inga mindre än TAPETSERARNA (!!!). Blivande målarna/tapetserarna kom med sin lärare och min svärmor hit och titta på väggen som skall tapetseras och vi kom överrens om vilken dag de kommer. Så var Lillasyster och sov dagsömn så passligt att jag fick ta ett 40 minuters crosstrainer-pass. Så skönt !

Imorgon - Tapetserarna kommer redan på morgonen och tapetserar, så redan på förmiddagen är väggen färdig. Väntar nog så ! Efter att vi sökt Amanda från dagis kommer efterlängtade gäster Marika, Linus & Felix ! Har planerat god mat till oss, och funderar som bäst på efterrätt. 

Torsdagen - Lillasyster har rådgivning och jag efterkontroll. Skall bli spännande ! Eller spännande och spännande.. jag vet ju nog vad det går ut på..Men hoppas på grönt ljus.

Fredagen - Kommer min guddotter och hennes syster och mamma ( Amandas gumor) hit på besök. Amanda och min guddotter har något speciellt "band". Amanda avgudar henne lite. 

Bara roligtheter.

Så är jag även och planerar Karisbesök och IKEAbesök nästa vecka !

       

22.10.2013 kl. 22:53

Hur är det möjligt ?

-Att en vecka går så här snabbt ? Det var ju just söndag, och nu är det söndag igen.

Blev en ny människa efter dagens promenad. Bilden ovan lite missvisande - glömde på sportstrackern och märkte det först en stund efter att jag kom hem.

Glööööögg !

Så fick vi besök av Sambons underbart söta Guddotter med familj.

Det var längesen vi sågs sist, så det var jätte roligt att se dem nu.

Nästa vecka har vi program alla dagar förutom på fredagen, så den veckan kommer troligen gå ännu snabbare ! 

    

20.10.2013 kl. 21:48

Vissa dagar

Ni vet vissa dagar som man bara har lust att sjunka till soffbottnet. Man tackar högre makter att det finns mat i kylskåpet bara att värma upp. Igår var en sån dag.

Så finns det även vissa dagar man är lite skrämmande mycket aktiv. Idag är en sån dag.

Redan före morgonmål var diskmaskinen tömd och fylld. Lagade mat i tid, dammsugade genast efter maten. For ut med båda barnen. Var ute cirka två timmar och radade in ved i lidret. 

Lite fotopauser tog jag imellan radandet.

Två timmar och 1½ kubik ved senare var mman passligt slut i kroppen, så kvällen har gått i aningen lugnare takt. Hade i planerna att vara på crosstrainern idag, men barnen tillät inte idag heller..Och nu är jag för trött för att orka göra något mera än att gå och lägga mig.

     

18.10.2013 kl. 21:49

Färdigt !

 Dagens vettigste - rensa romurummet. Fick så i nervern på allt skit som låg omkring där så jag och Amand hjälptes åt att tömma rummet. Nu kan jag glatt presentera ; Mitt egna lilla rum.

Var nog meningen att spendera tid i rummet idag men det blev bara inte av. Imorgon kanske.

Så kom det ett till ankomstavi i postlådan idag. Det skulle ju ta tre veckor före de fick mer i lagret för att sedan skicka det från Tyskland hit, men det tog bara två veckor att få den hem. Inte för att jag klagar.

HÄR kan ni se butiksbilden.

Och här är hemmabilden, blev ju inte den bästa för det var så dåligt ljus.

Medan jag här på kvällen for till butiken och ljudligt stönade över julkalendrarna och konfektaskarna som kommit upp, och sedan kom hem kände jag mig lite som en hycklare. Jag kunde inte motstå. 

Glöggholisten här hej. 

     

16.10.2013 kl. 22:57

Nytt.

I samma veva som jag rensade ut alla mammakläder från klädskåpet, rensade jag en hel del annat som inte jag använder som kommer hamna i UFF-lådan. 

Ut med det gamla och in med lite nytt.

Känns lite bättre när jag tänker på att det var en hel IKEA kass som försvann från klädskåpet, så då är det väl okej med tre ny hupparin ? Det är ju ändå sällan jag köper kläder åt mig själv. 

Snart kommer ny vinterrocken. Whoopwhoop. Sen blir det nog svalt på klädesfronten för ett bra tag framåt. 

       

 

15.10.2013 kl. 22:43

Skräpdag.

Idag har definitivt varit en såndär riktigt cräpi-måndag. Minimal sömn förra natten. Ena ungen vaknade kl 03:30 och väckte den andra. Ingen av dem somnade om före 05:30. De timmarna som man är som mest tröttast. Urk.

Så har hela dagen gått ut på skrik och gråt i båda ändorna av huset. Har de inte skrikit tillika så har den ena börjat så fort den andra slutat. De några minuterna det tar att ta ut byket från maskinen och sätta det i torktumlaren, blev många timmar för man kunde inte ta sig tiden.

Smyckesskrinet och plånboken inventerad, dvd:na utslängda över golvet, treåringen släpper ut hunden, treåringen kunde inte vänta på att lillasyster ätit färdigt så det  resulterade i att datorn fick mera saftsoppa än ungen osv. 

Lillasyster har inte sovit skapligt idag överhuvudtaget. Ammat, somnat och vaknat efter fem minuter för att skrika lite och sedan amma pånytt. 

Hunden lossnar så sakuti med hår och det att huset blev dammsugat igår, märktes ingenstans idag mera. 

Sängkläderna luktade skit.

Ni fattar.

Nåjoo, nu är dammet torkat,  huset dammsugat, golven torkade och sängkläderna bytta. Skönt att ha det undan även om det krävdes många tårar tills det var gjort.

Unnar mig själv lite överdrivet god vitchoklad och hallonglass. Min abosluta favoritglass är Papagallos vitchokladglass, men denhär kommer på en stark andra plats. Extra plus för den fina svenska texten. 

Ingen träning idag. Min kropp är alldeles för trött.

Nu dusch, sen natinati.

     

14.10.2013 kl. 21:31

Äntligen Fredag !

Inte för att det dagarna spelar så stor roll för mig som bara sitter hemma, men tycker det är skönt när fredagen kommer och man vet att man har Sambon hemma två dagar.

Har annars också varit en bra dag eftersom båda flickorna varit feberfria idag. Så fick vi snabbesök av min guddotter med mamma och syster, som hämtade en leksaksbutik hit. Så Amanda har sysselsatt sig hela dagen med den. 

Här bland med all flunssa och feber hade jag totalt glömt bort att mina kusiner var i Finland idag, så det blev en trevlig "överraskning" när de kom hit på besök.

Lillasyster fick Lundmyr of Sweden - älsklingtuttar och Amanda fick limbilder.

Så fick jag Isa med som sällskap ut och gå.

När jag kom hem, kom min blivande svärmor och svägerska hit på besök. Så visst har vi haft program idag.

       

 

11.10.2013 kl. 22:42

Pysselkväll !

Blev pysselkväll för hela slanten igår efter att flickorna somnat.

Nu är alla inbjudningskort, menykorten samt annan info-lapp färdiga ! Som en sten fallit från axlarna !

Så pysslade jag ihop inbjudningskorten till Amandas treårskalas, när jag engång börjat.

Så skönt att ha det här fixat ! Nu behöver det inte spöka i bakhuvudet. Bröllopsinbjudningarna har varit störta spöket, så nu kan jag fokusera på annat.

     

10.10.2013 kl. 14:22

Hälsningar från sjukstugan.

Idag hade vi planerat något helt annat än vad det blev. Marika, Linus & Felix skulle komma hit och leka men tyvärr så blev det att skjuta upp tack vare ;

Fjärde dagen Amanda har feber, idag tack och lov bara stegring. Hostan och snuvan håller i sig som tidigare. Inga dagis imorgon heller. 

Så fyller ju Lillasyster 1 måndag idag. Som present har hon också fått feber och flunssa. Märkte på morgonen att hon var lite varm och såg så hängig ut så jag tog tempen och den var jämt 38 grader. Ringde rådgivingen och fick en läkartid genast eftersom det inte riktigt är bra när en så här liten baby får feber.

Läkaren kollade alltmöjligt och Lillasyster var lite röd i svalget. Så fick vi fara till labben efter det och stackarn blev pickad i hälen, det togs pika-CRP, vanliga CRP ( infektionsvärde och PVK (Lilla blodbilden ). Pika-CRP visade under fem dvs ingen infektion. PVK svaret får vi på fredagen.

Som jag också trodde handlar det om en helt vanlig flussa som många har nu. Vi fick ändå Panadol mixtur att ge Lillasyster. Blir det värre så skulle vi direkt till sjukhuset.

Usch.. Jag tycker inte alls om det här. Hoppas det nu snart sku gå över.

        

09.10.2013 kl. 14:40

Färgerna runt huset.

Jag bara älskar hösten.

       

07.10.2013 kl. 17:16

Söndag

Som vilken annan söndag som helst började vi lugnt. Långsamt morgonmål, soffhäng och så. På dagen for Sambon till en kompis och jag blev hemma med flickorna. Tycker mig vara ganska duktig, då jag under min "ensamma" tid med dem fick huset dammsugat, lagat mat, vessorna städade, lavoarerna tvättade och annat smått. 

Så duktig att jag tog mig rättigheten att fara på en kort springtur här på kvällen. Den här gången kändes det inte lika tungt, utan mera skönt. 

Kakaon är uppdrucken och nu skall jag bara se ett avsnitt till av Cityakuten och sen förhoppningsvis få lägga ner huvudet på dynan och sova.

         

 

06.10.2013 kl. 22:31

Kalasplanering.

Som en blixt från klarblå himmel, blev reaktionen då Marika påminde mig att det är mindre än två månader tills våra barn fyller tre år. Närmare bestämt en och en halv månad. 

Så det blev kalasplanering över en vadsomnuhittadesikylskåpet-lunch.

Vi pratar rosa/vitt tema, prinsesskaka på frökens egna begäran, ballonger, cakepop´s, vimplar med olika fina färger. Vad nu en treåring kan tänkas tycka om. Och mamma misstycker ju inte heller.

Så lyckades jag äntligen få en ljuvlig syskonbild på våra döttrar. Västis - here we come.

     

04.10.2013 kl. 15:54

Lite nytt.

Riktigt bra dag bakom oss trots att jag blev så besviken på morgonen. Besviken på att Sambon inte kommer hem idag. Trodde på allvar att det skulle vara slut nu, men nej. 

Lillasyster har varit ganska nöjd idag, så vi har varit på över en timmes promenad med hunden och så har jag lagat en god broilersallad åt mig.

På morgonen då vi förde Amanda till dagis var det minusgrader. Jag sku redan ta på mig vinterrocken då det slog mig. Aijojo, den gick ju sönder förra vintern, efter många års tjänst. 

Så nu beställde jag en ny åt mig.

Åh vad kär jag är. Tyvärr tar det ca. 3 veckor före jag får den.

Nåjaa-a och så kunde jag ju inte motstå frestelsen..

 

Och beställde hem dessa skönheter. 

Något som jag även saknar för kommande säsong är :

Skor. Så nu är även finingarna ovan påväg hem till mig.

Så inte så pjåkig dag fast morgonen började så ledsamt. 

         

 

02.10.2013 kl. 17:14

Loppuslut

Andra dagen ensam med barnen. Dagen började helt okej även fast vi förde Amanda till dagis mitt i Lillasysters förmiddags-skriksession. Vi hade en riktigt bra dag här hemma, jag fick disken fixad och huset dammsugat, så fick vi även besök av min pappa och mina systrar. 

Vi sökte hem storasyster från dagis, ringde Sambon och fick dåliga nyheter. Han skulle först komma hem sent på kvällen. Vi klarade oss relativt bra ända tills Lillasyster var inne på sin andra timme skrik, Amanda var ledsen över att jag inte kunde vara med henne och hunden sprang omkring för den ville ut och göra sina bestyr. 

Då brast det och jag ringde gråtandes till mamma och bad om hjälp. Och visst är hon guld värd min mamma, som kom hastigt och var med Lillasyster medan jag var ut med hunden och var med Amanda. Och framför allt var mamma och lugnade ner mig.

Fick hem Sambon för en dryg halv timme sedan och min "lyx"-kakao är uppdrucken i lugn och ro. Nu är jag helt mentalt slut och tänker gå och lägga mig.

      

01.10.2013 kl. 22:08

Första dagen.

Idag var även första dagen vi var för oss själva här hemma. Sambon var idag första dagen på jobb efter sin pappaledighet.

Som jag fruktat den här dagen. Till min förvåning lever vi alla ännu.

Morgonen började inte kanske som jag önskat, men när gör det det ? Sambon och jag har kommit överrens att det är lättast att han går ut med hunden före han far på jobb, så jag får ett "bekymmer" ur världen. Idag bestämde sig dock hunden för att strejka lite. Och Lillasyster bestämde sig för att ha en tvåtimmars skriksession också.

Först upp var Lillasysters morgontvätt, två sekunders pisspaus för mig, morgonmål åt Amanda, efter det började Lillasysters skriksession. Hon somnade imellan, och sov kanske nån minut åt gången. När hon sov for jag ut med hunden som nu inte riktigt var på samma linje som jag. Så vi var ute, kom in och tröstade lillasyster, for ut igen, in igen osvosv. Efter fyra gånger som jag var ut med hunden prestera den äntligen. 

Efter den rumban så började det löpa. Fröken tystande och var nöjd och glad efter det, så jag fick äta morgonmål, reda upp och själv fara på morgontvätt. Tog fram korvsoppa från frysen, som vi åt till lunch. Efter att vi alla ätit blev vi äntligen bjudna till Johanna och Henkkas nya lägenhet, och jag fick snoka och se hur deras nyrenoverade lägenhet ser ut. 

När vi kom hem blev det mellanmål och sen fick vi hem Dani. Och nu först konstaterade jag att vi klarade ju oss. Visst kändes det hopplöst på morgonen, men efter det har vi haft det ganska bra. Undrar hur det skall gå imorgon, då Amanda har dagisdag och det finns en tid att passa ?

           

30.09.2013 kl. 19:44

Lite tankar..

Spooky. Marika skrev ett inlägg om vikt, motion efter förlossningen. Kommentarerna under inlägget via fb handlade om pressen från samhället att man skall vara i form genast efter förlossningen.

Medan inlägget och kommentarerna skrevs var jag på min första springtur efter graviditeten. Tjugo minuter sprang jag, och jag måste säga att jag är mycket nöjd över min prestation med tanke på att det bara är tre veckor sedan jag födde barn och nästan ett år sen min senaste springtur. Efter min lilla springtur gjorde jag ryggmuskler 15 x 3, armhävningar 10 x 2 och magmuskler 15 x 2 med gymppabollen. Eftersom det var första gången efter förlossningen började jag lätt.

När jag var färdig med mitt, läste jag Marikas inlägg och började tänka lite. Jag själv har ingen press från samhället, utan bara press från mig själv. Jag tycker inte om min kropp som jag nu har, även om jag vet att det minsann är en prestation som heter duga. Tre veckor efter förlossningen och alla graviditetskilon är borta, plus ett "övrigt" kilo.

Måste påpeka att jag inte bantar utan vill återgå till mitt hälsosamma jag och att jag absolut njuter av att få och kunna röra på mig igen. Jag har gott om tid att nå mitt "komma-in-i-brudklänningen"-mål efter att jag ammat färdigt.

Nog med text. Fattigt med bilder, men några skall Ni ändå få.

Räksallad- omnomnom. 

Våra egna äppel som funkkar utmärkt som efterrätt efter maten.

            

 

30.09.2013 kl. 19:16

Super söndag !

Åh vad glad jag blev då min fina Sambo föreslog att jag skulle pumppa ut mjölk, och lämna bägge barnen med honom, så jag fick fara ut på länk själv.

Så blev jag ännu gladare när han gick med på att "romu-rummet" nu skall bli mitt hemma-gym (tills det en vacker dag i framtiden blir badrum & bastu). Kommer få en crosstrainer, köpa en gymstick och så har jag redan en hel del andra jumppagrejer redan. 

Huippu söndag !

 

        

29.09.2013 kl. 19:09

Teaterbesök

Natten mellan torsdag och fredag innehöll ännu mindre sömn och ännu mer skrik än nätterna före det, därför blev det obloggat igår. Även fast jag var mera zombie än människa fick vi ändå lite till stånd.

Nån bild från vår patetiskt lilla kvällspromenad blev det tyvärr inte eftersom Lillasyster bara skrek. Det var nu ungefär vad vår dag innehöll.

Föregående natt var MYCKET bättre och innehöll inga tim-långa skriksessioner, så jag fick sova ganska bra. Eftersom Mamma var pigg idag så bestämde jag hastigt på morgonen att vi skall fara på teater idag, när det nu engång ordnas här i vår lilla by.

(Laatu-telefonbilder eftersom vår kamera var dränkt med torkad juggis.)

Föreställningen var Alfons & Mållgan, och efter det uppträdde Apan Anders. Mer än halva besöket satt fröken snällt med de andra barnen, sen börja hon springa bakom scenen osv. 

Nu tar vi åter igen skriksession..

      

 

28.09.2013 kl. 12:43

Blandat.

De två senaste nätterna har inte varit så lyckade. Jag har fått sova två-tre timmar per natt, vilket såklart bidrar till att jag är super trött. Så har inte mycket att komma med, men lite text och osammanhängande bilder skall Ni få.

Igår var första besöket till rådgivningen för Lillasyster. Vi har haft turen att de besökt oss här hemma hittills. Allt bra och Lillasyster växer fint och väger nu 4060g och är 51,5 cm. Lillasyster fick mycket beröm för att hon är så spänstig.

Har också skickat priser till Karin & Heidi som vann Tävlingen.

Hem på posten fick de choklad-ansiktsmask och en Fazer-patukka. Litet men gott.

Dagens mat - sallad med mozzarella, couscous med grönsaker och räkor och lite kvarbliven lax från gårdagen.

Och en selfie från dagens regniga länk med mina flickor. 

Nu blir det kvällsrutiner här och så hoppas jag på en sömnrikare natt inatt.

     

26.09.2013 kl. 20:33

Hösten i mitt hjärta.

Vad jag sen tycker om hösten ! Sköna tröjor, yllesockor, duntäcke, mörkt om kvällarna, brasor, inte behöva sheiva benen hela tiden eller lacka tånaglarna hela tiden m.m.

Idag blev det första långlänken efter förlossningen. Som jag längtat efter detta. Att kunna gå långa länkar utan att få ont eller bli överdrivet andfådd. Så sköööönt ! Imorgon igen hoppas jag ! Nu får jag se framemot att få "grönt ljus" på eftergranskningen, så det kan bli lite annat än "bara" promenader.

När vi kom hem från vår långlänk hade vi fått brev från församlingen angående dop. Nu blir det att börja planera dop ! 

Har redan bestämt mig för att inte vara duktig alls, och beställa alla kakor. Jag hatar att baka. Jag har bättre för mig på dopdagen än att stå och garnera och dekorera några kakor. Prima !

God laxsallad blev det till mat.

Nu sover båda ungarna, så jag njuter av tillfälliga tystnaden och dricker mango/persikaté.

        

24.09.2013 kl. 22:06

Hemmalivet.

Nu är Lillasyster femton dagar, och vi har fått en smak på hur livet med två barn är. Det är definitivt mera kaotiskt. Det finns stunder jag påriktigt önskar jag hade flera armar och händer eller att jag kunde dela mig till två. 

Vad gör man när man själv sitter och ammar på soffan och det mittiallt öppnas en dörr och storasyster traskar ut och tar dessutom med sig hunden ? Att låsa dörren fungerar inte, för storasyter får upp den utan minsta lilla problem, och hon har selektiv hörsel dessutom så hon struntar i om du sitter på soffan och ropar att hon skall komma in. Hunden hör, och kommer snällt in när man ropar, förutsatt att den inte ser något roligare och också väljer att ignorera mig.

Liknande fall finns många, de flesta just då jag sitter/ligger och ammar, som jag inte vet hur jag skall betee mig.

Amanda har inte ännu visat större tecken på avundsjuka, men det hinner ju börja ännu. När brukar avundsjukan börja visa sig ? De små tillfällena som varit är också här sammankopplade med ammningen. Då jag suttit och ammat, skall Amanda med våld komma i famnen och lyssnar inte överhuvudtaget på när jag försöker föklarar utan får raivare så fort jag nekar henne. Jag kan föreslå att komma brevid mig, men det duger ju inte. 

Förrutom de stunderna så har Amanda varit en jätte duktig storasyster. Hon vill så gott som alltid vara med vid morgon-/kvällstvättar, blöj-/klädbyten, vagnpromenader m.m. Hon håller gärna sin Lillasyster i famnen och pussar och kramar henne i massor. 

Jag lägger mycket energi på att se till att Amanda skall få sin del av uppmärksamheten, fast Lillasyster inte gör det lätt för mig alls. 

Jag har fått frågan om Lillasyster är en nöjd bebis. Svaret är tyvärr lite sisomså. Hon vill vara vid bröstet hela tiden vilket leder till mycket magknip, sen spyr hon, sen kommer hickan som hon inte alls tål, sen blir hon hungrig pånytt för hon just spytt upp allt. Så här går det on and on. Men så här är det med bebisar, det visste vi ju och tur att det är andra barnet så man är mera säker på sig själv. Nätterna går till all tur bättre nu, och hon vaknar cirka tvåtre gånger per natt. 

Jag tackar högre makter för att Sambon fått ha pappaledigt så länge som han har. Han har varit två veckor pappaledig, och nu tar han ut "pekkas-dagar" så han är hemma ännu denna vecka och hjälper mig.

Jag är jätte rädd för det som väntar nästa vecka. Jätte rädd. Jag vet inte hur jag skall hålla alla bollar i luften. Hur skall jag räcka till ? Hur skall jag få allt att hålla ihop ? Något som jag inte ännu analyserat färdigt är i vilket skede jag skall kunna fara ut med hunden så den får göra sina morgonbestyr ? Hur fan skall jag klara allt ?

Nu känns det lite bättre då jag fårr skriva ut min lilla angst. Så nu skall jag lägga på Disneyfilm åt treåringen och jag skall börja dammsuga.

      

 

24.09.2013 kl. 18:26

Dopet igår

Här får Ni en bildbomb från gårdagens dop, då vår gudson Felix Birger Micael döptes.

Dopet gick relativt bra, jag var förberedd på värre. Tre-åringarna sprang nog omkring och härja en aning, men de hade inget marathon och de skrek inte överdrivet mycket. Lilla Felix och vår lilla tös var båda ganska nöjda hela dopet. Så winwin !

 

Over all så gick dagen riktigt bra. Marika var snäll och gav lov att jag fick låna deras sovrum då Lillasyster skulle äta, så jag behövde inte flasha framför alla. Tog bort en hel tyngd från axlarna. Amanda var också snäll och duktig hela dagen, inga tre-års trots - YESS !

Kanske dags att börja planera Lillasysters dop snart. 

           

23.09.2013 kl. 11:49
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.