Treenit !

Två månader kvar till bröllopet och träningen är hård. Sex dagar i veckan tränar jag, med då måndag som vilodag. Tisdag, torsdag, lördag och söndag är det gym på schemat, onsdag och fredag hemmaövningar med Gymsticken.

Har aldrig tränat så här förrut. Träningen är inte alls aerobisk utan nu är det muskler som gäller. Tungt som f*n, men uppfriskande att göra på ett helt nytt sätt och såklart roligt att öka på tyngder/upprepningar för varje gång.

Efter att ha i många herrans veckor ätit ganska samma har vi nu modifierat matanvisningarna  vilket också är positivt eftersom det började sakta ta emot att hela tiden äta samma sak.

Naapuri fixade så jag fick möjlighet till en "personal trainer", vilket jag många gånger drömt om. Det är som en extra kick då man vet att nån tittar och kommenterar. 

Hoppas det syns några resultat om åtta veckor.

         

13.04.2014 kl. 22:35

Fredag !

Med sjutusans träningsvärks efter första träffen med "min" PT igår, steg jag lite motvilligt upp och påbörjade morgonrumban. Då klockan var tio och läget under kontroll var det Gymsticken som kom fram, som min PT var snäll och lånade mig (vill haaa egeeen). Riktigt grisrosa blev man av att använda den, och träningsvärken släppte en stund. 

Blev lunchtider och Amanda hade beställt lasagne som hon var med och lagade.. på en treåringssätt. För mig blev det laxsallad.

Så hade kläderna från Pomp Deluxe och Me&I anlänt till posten, så de hittade hem idag.

Tunika från PD till Madde att ha på sig på bröllopet, utekläder till Amanda och en fin bag som kom på köpet från PD. En söt body med rosa kronor på till Madeleine från Me&I. Amandas utekläder var nog lite för stora, men det känns så dabbigt att köpa hennes nuvarande storlek, hellre köper jag en storlek större så de går på hösten också. Så nu är hennes utekläder för iår checkat.

Funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Usch så trött jag är och träningsvärken blev grym nu på kvällen.

             

11.04.2014 kl. 21:39

Det närmar sig.

Två månader kvar sträcket närmar sig med stormsteg, och det slår mig ibland att det faktiskt händer snart och shit vad det börjar kittla i tårna då. Längtar !

Idag har jag fyllt orgazapåsarna med ris och dekorerat blomvaserna halvfärdigt.

Här nån dag som det blir bra tillfälle skall jag åka till Karis och köpa lite mer pysselmaterial för bordsplaceringskartan och "vem-är-vem"-plakatet.

Så har jag funderat på ;

Skall jag ännu fixa plakat med bilder av oss från barndomen till nutid och ett med foton på oss tillsammans ?

Det är många som också dekorerat toaletterna med servetter, halspastiller och annat smått - uppskattas det eller är det halvt onödigt ?

     

06.04.2014 kl. 23:11

Me&I

På lördagen var jag på mitt första Me&I party. Kläderna för barnen var inte helt i färg med vad som nu finns i deras byrå/garderober, men visst fanns det endel jätte fina. Damkläderna var också mycket fina men tyvärr mycket kostsamma.

Ingen blir överraskad när jag skriver att den med rosa stjärnor kommer att komma hem med posten om någon vecka.

Hade gärna beställt mer men vi har ju en beställning modell dyrare från Pomp DeLux påkommande, och min mammapeng blir man ju inte rik på, så det fick vara bra så här denna gång.

         

 

06.04.2014 kl. 23:00

Kvällspromenad !

I tid som denna höst har varit har man verkligen märkt vem som faktiskt bryr sig och kommer för att trösta när man bryter ihop. Tack för igår, du vet vem du är.

På kvällen var jag på betydligt bättre humör och fick Naapuri medsläpad på långlänk. Tanken var att lämna mopsen hemma eftersom jag lite tvivlade på att hon skulle orka, men då Naapuri tog med sin dog så måste ju Hilma också få hänga med.

11,3 km blev det, minus en kilomet för Hilma. Efter långpromenaden gjorde jag ännu armträning. WoopWoop !

     

 

05.04.2014 kl. 09:22

Tisdag !

Tisdag idag då. Bara imorgon kvar så blir vi igen två vuxna i hushållet.

Medan Amanda var på dagis hann jag både träna och fixa till en god lunch.

Broccoli, blomkål, zuccini hör till de grönsaker som snart ploppar ut från öronen så fixade till en sallad idag istället. Salladen bestod av vanlig sallad, gurka, körsbärstomater, grynost, vindruvor och cashewnötter. Kyckling därmed såklart. 

Träningen bestod av Powerwalk och kombinerade arm, ben och maguskelövningar. 

Träningsveckan ser ut enligt följande.

Måndag : Vilodag

Tisdag : Powerwalk +arm, ben och mage

Onsdag : Vilodag

Torsdag : Länk/crosstraining ( beroende på väder) + arm, rigg &magpass

Fredag : Länk/crosstraining + ben, mag &ryggpass

Lördag : Vilodag

Söndag : Länk/crosstraining + arm, rygg &magpass

Bloggen är en utomordentlig källa att se till då man glömt när man skulle göra vad, hehhe. Schemat är ju bara något riktgivande och det kan ju vara att det blir nån promenad mera om vädret tycker så eller om man blir erbjuden sällskap.

Nu måste jag nog släpa mig i säng. Somnade på toaletten idag.. bara för ungefär två sekunder då jag snabbt insåg vad som hände. Så yepp, måste denfinitvt gå och sova tidigare.

       

 

 

01.04.2014 kl. 22:01

Monday

Måndag igen då. Det enda minuset med dagen vara att Sambon for på längre arbetskeikka och kommer förhoppningsvis hem på onsdagen.

Men en fin dag har det ju absolut varit ! 

Lite utevistelse var ju absolut på plats efter både labbprov i två resor, butik och Madeleines ögongymppa. 

Tyvärr hade hon glömt att ta med glasögonen som skulle testas på Madeleine, så hon skulle ta med dem nästa gång. Hoppas hon kommer ihåg dem bara, skulle gärna vilja testa och se om de hjälper.

       

31.03.2014 kl. 19:37

1920

Temafesten med tjugotalet var då förbi. Skulle själv säga att det var rätt så lyckad fest. Så vitt jag vet trivdes alla och hade det roligt.

Ett stort tack till alla, främst till Naapuri som ställde upp med hår och makeup.

Tyvärr fattas det fyra brudar från gruppbilden. 

Hoppas alla hade lika roligt som jag.

        

30.03.2014 kl. 23:06

TGIF

Blev en utomordentligt bra fredag dethär. Morgonlänk med Amandas gudmor med dogina såklart. Handlade inför morgondagens temafest. En ordentlig storstädning och träning därtill. 

Nu på kvällen blev det jordgubbs-smoothie, Hunger Games filmen i sällskap av Naapuri med pojkvän. Ganska prima !

Whaaaaat ! Hur blev det så liten bild ? 

Sambon min är på firmafest, välförtjänt efter att ha fixat min bil så att den går igenom besiktningen. Nu skall jag fortsätta koncentrera mig på filmen - det svänger lite i den..

          

28.03.2014 kl. 23:21

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Monday !

Det blev en sakelis bra måndag, även fast Madeleines ögonjumppare IGEN avbokade. Har så sett framemot följande besök eftersom hon skulle ta med sig linsser för att se om det förbättrar hennes syn.

Nåjaa, fint väder blev det och efter lunchen packade jag med hela patrasket och gick ut på promenad med Naapuri.

Benträning och två minutersplanka ute på gården efter promenixen blev det också.

Eftersom den yngre tösen sov så gott i vagnen tog vi även mellanmålet ute.

Kvarg med saftsoppa för mig, glass för Amanda. 

Träningsveckan ser ut enligt följande :

Måndag - Promenad 70 min + benträning

Tisdag - Promenad 60 min / crosstraining 45 min beroende på väder + arm och magpass

Onsdag - Vilodag

Torsdag - Crosstraining 45 min + benträning

Fredag - Vilodag

Lördag - Morgonlänk 60 min + arm och magpass.

Söndag - Vilodag

So good !

      

24.03.2014 kl. 15:55

Update

Idag sade vi tack och hej åt det onödiga klädskåpet och i samma veva fick gäst/skörtummet ett nytt utseende.

I utbyte fick vi pengar passligt till en burk med målfärg.

I samma veva knäppte jag lite andra bilder av insidan av huset.

 

       

23.03.2014 kl. 16:57

Veckoslutet

Fredag kväll gick åt till att vara barnvakt till Sambons guddotter Isabel medan papporna var till männen ikea Motonet.

Igår då var det så otroligt fint väder så jag tog treåringen och hunden med på sex kilometers morgonlänk.

Efter det var det Helsingfors på schemat i sällskap med Linda, Daniel, Natte och Sambon. 

Efter shoppingen till temafesten nästa veckoslut blev det mat. Medan de andra åt i McDonalds, gick jag och lunchade till Ciao ! Caffe. Måste säga att det var en skapligt god och redigÄr sallad och så en Energizer smoothie till mellanmål.

Efter att shoppningen var avklarad blev det Helsinki Ink mässa för mig, Sambon och Linda. Till min stora besvikelse blev det ingen tatuering för mig. Har ju igentligen tänkt att jag skulle få tatuera mig sen när de sista fyra och ett halv kilo är borta, men skulle jag haft möjlighet igår hade jag absolut tagit chansen så nu är det back till plan A.

Eftersom gårdagens sex kilometers morgonlänken och nio timmars gående i stan inte gjorde under precis för fötterna, får vi se om det blir träning idag. 

     

23.03.2014 kl. 11:35

Internationella Downsyndrom-dagen !

Idag den 21.03 är det internationella Downsyndrome dagen och för att visa lika värde, sätter man på olika par strumpor idag.

Jag är med !

        

21.03.2014 kl. 11:48

Före och nu

När man går ner i vikt, brukar det ju vara så att andra ser det och själv ser man ingenting. Så precis är det nu också. Själv märker jag ingenting, fast jag kan se siffror. När detta började bläddrade jag bakåt och såg på olika bilder hur jag såg ut tidigare, och tänkte "hur kunde jag tycka att jag inte såg bra ut här, jag ser ju hur bra ut som helst" och nu när jag är tillbaka på samma vikt som bilderna, ser jag fortfarande ingenting.

Så klippte ihop en före och "efter" bild.

Nu när man har två olika bilder framför sig ser man ju kanske en liten förändring. Färdigt är ju detta inte, men en bit på vägen åtminstone. 

     85 dagar kvar, och 4,5 kg kvar. Tror Ni jag kan klara det ?

   

21.03.2014 kl. 10:45

Instagram

Klagade ju lite på måndagen, något alla måste få göra då och då. 

Så igår var jag till gymmet, för pengarna jag tjänade på att sälja en ytterrock. Funderar och funderar hur jag skulle få ihopsparat en slant så jag skulle kunna ta i bruk mitt gymkort månaden före bröllopet. Det är något jag faktiskt vill, men fanken att pengarna skall styra.

Idag hade jag sällskap hela dagen besök av en vän, som mittiallt hade fixat Instagramkonto åt mig. Haha, något alla andra haft hur länge som helst.

Här kan ni följa mig. 

Efter att vikten stått stilla hur länge som helst hade det nu droppat 1,2 kg. Hoppas det fortsätter nu i bra takt. 4,5 kg kvar till mitt mål, hoppas innerligen att det räcker.

       

19.03.2014 kl. 22:02

5-år

Igår hade vi 5-års förlovningsdag med min käraste. Igår på dagen fick jag meddelande att vi hade bord reserverat kl. 19, usch vad glad jag blev.

Kommunen gissade jag rätt, men restaurangen fel. Han tog mig till Restaurang KW.

Chili-kyckling, tagliatelle med pesto och soltrokade tomater. Till efterrätt Chokladfondant, blåbärssås, kokosglass och äppelpuré.

Bästa förlovnings årsdag hittills, han kan nog ännu efter 7½år överraska.

       

15.03.2014 kl. 20:55

Sunday.

Söndag idag, det betyder att det är måndag imorgon igen. En början på en jätte stressig vecka som vi igen får nyheter jag inte vet om jag vill höra. Jag försöker dock göra det bästa av dagen. Småplock här, småplock där, hängde med som sällskap på en lägenhetsvisning, fick hemlevererat moccarutor och batong och lagt kontaktlinser i ögonen och solbrillsen på. Njuter av vädret, kan det bli sommar nu ? Fast jag aldrig ansett att vädret påverker mitt mående, så efter denna höst och vinter vi haft, välkomnar jag nog vår och sommar med öppna armar.

Vårensförstasoligadag-obligatorisk dålig kameralaatubild.

     

09.03.2014 kl. 16:44
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.