En tyngt bort från axlarna.

Hade som mål att få inbjudningskorten färdiga före Amandas lilla syskon kommer till världen. Och jag lyckades faktiskt med det, mycket tack vare att jag fick hjälp av min snälla småkusin som satt från elva till sju och pysslade med mig.

Fyrtiofem inbjudningskort är nu lagade. Vi lagade några extra för säkerthetsskull. Texten innanför är inte på plats ännu, men det krävs bara att jag köpa färgpatron och får lov att låna någons printer så är det fixat. Samma gäller meny-korten, bara jag får en printer är det så gott som fixat.

Så fixade vi även ihop alla gift-bags.

       

14.08.2013 kl. 21:07

Sinelli-besöket

Igår var dagen jag länge väntat på. För två orsaker. Det att jag fick inskaffat allt till inbjudningskorten och att jag för första gången iår fick träffa min fina Nanne.

Blev burrito och american pancake på Santa Fé.

Förra året bestämde vi att det skall bli en tradition att vi en gång i året får se varandra och att vi äter gott då vi träffas. 

Efter det här gick vi mätta och belåtna till Sinelli och handlade som aldrig förr. 

Det ovan ( förutom Eurokangas innehållet ) spenderade jag överdrivet mycket tid över i butiken, så länge att min rygg sade upp sig där emellan och jag fick sätta mig på Sinellis golv en stund. Haha, fick ju nog en och annan underlig blick. 

Till sist en bild av oss två, en vänskap som aldrig tar slut.

       

17.07.2013 kl. 22:13

Dagen till ära..

..så blev det lite till Check till bröllopet.

Tog en sväng via Stockmanns bröllopsavdelning och köpte mig ett strumpeband.

Efter det började jag babbla om vad jag skall ha för halsband, hur jag ville hitta det perfekta halsbandet, och att det inte alls behöver vara något flera hundra euros smycke från någon fancy butik och funderade vart jag skall hitta det perfekta smycket.

Fortsatte mitt babblande tillika som vi fick in igenom Kampens huvudingång och jag på vänstra sidan såg "Ninja"-butiken. Beslöt mig för att gå in och titta. Några få sekunder senare var "The Halsbandet" rakt framför mina ögon. Det var kärlek vid första ögonkastet, det var ment to be.

"Something old, something new, something borrowed and something blue" - är nästan checkat. Fattas bara "Something borrowed".

       

15.07.2013 kl. 23:48

Ännu mera checkat.

Oi vad det går undan här nu mittiallt efter en liten halvt-på-skämt argumentations-stund med Sambon idag vart jag ifrågasatt vad han gjort och åstadkommit så här långt med bröllopet och poängterade hans minimala ansvarsområden. Tog en timme efter att vi avslutat diskussionen så ringde han och sade att :

DJ - Check ! Detta alltså var Sambons ansvarsområde. Blev SÅMEGAJÄTTE glad att han vi ville ha ställer upp!

Bröllopstårtan - Check ! Hittade sådär halvt i misstag en i Karis som lagar Ni vet såna kakor som man skall ha mååååånga och låååånga nerver för att laga - som lagar såna kakor. Mejlade med henne och hon ställer gärna upp. 

Till näst tänkte jag ta mig an att laga inbjudningskorten, bara jag skulle ta mig i kragen och dra mig in till stan och köpa allt pysselmaterial. Jag hade tänkt att jag skulle ha dem färdiga före babyn kommer. Hah, får se hur det går med det..

      

 

 

28.06.2013 kl. 21:12

Lite mera checkat.

Då man är hemma här på dagarna och brukar se på tv lite för mycket ibland, så vet man att det nu på sommaren kommer en massa bröllopsprogram på Liv.

Fick något ryck och kan nu checka några saker till.

Bordsplaceringen - Check ! Började först klotta i bröllopsplaneringsboken men tappade alla nerver och sökte sedan ett jätte bra program på Bröllopsguiden. Och efter ett par nervsläpp fick jag det färdigt och är nu ganska nöjd.

Boka florist - Check ! Känns skönt att ha den delen bokad. Nu är floristen bokad för oss då och cirka en månad före bröllopet skall vi dit och då diskutera vilka blommor vi vill ha etc.

Boka transport från kyrkan till festplatsen - Nästan check. Mamma och hennes man skall prata med ägaren till bilen vi skulle önska åka. 

Laddade också ner en Check-lista ( jaa-a jag tycker om en massa listor ) från Allt om Bröllop och blev till min förvåning ganska lättad. Vi har saker och ting under kontroll.

Så diskuterar vi också bröllopsresa. Med delade åsikter. Vi skall önska oss pengar istället för gåvor och min åsikt är att vi använder pengarna till en södern-resa till vintern. Sambons åsikt är att vi skall fara på kryssning och då boka sviten på Viking Grace och betala ungefär lika mycket för en kryssning som en södernresa.  Det här är fördelen med att ha tid på sig att planera - man hinner argumentera.

     

 

 

27.06.2013 kl. 20:45

Bröllopsfeber och konstiga drömmar !

Ingen har väl missat att Prinsessan Madeleine gifter sig idag ? 

Vad jag längtar till vår stor dag.. Kan inte tiden gå snabbare ? Jag sku ha lust att fara och gifta mig imorgon..

Har fått hem lite till saker till bröllopet.

- Har också bestämt mig för blommor som skall stå på borden vid festplatsen. Blommor som har betydelse för mig, från min barndom. Kommer bli så bra !

- Vi har också frågat en till familjen som är mycket begåvad när det gäller fotografering, att fota vid vårt bröllop och hon tackade ja. 

Här för en vecka sedan hade jag en så underlig dröm. Alla vet att man kan drömma helt underliga drömmar när man är gravid - men att man skall drömma underligheter om ens bröllop !

Jag drömde att cateringen backade i sista minuten, min klänning hittades inte och jag hamnade bära en guldfärgad klänning, blommorna var inte färdiglagade, svärmor var inte på bröllopet för hon satt på en buss påväg från Kotka, mina tärnor var på andra sidan byn och rökte när jag skulle gå in i kyrkan och de brydde sig inte om att komma till kyrkan, sen när jag väl slapp in i kyrkan så spelades det jazz musik ( jag kan inte med jazz ) och jag vägrade gå fram till altaret i jazz musik så min guddotters mamma fick ställa sig och sjunga.

Tjisus, hoppas verkligen att INGET av de ovannämda kommer hända !

        

08.06.2013 kl. 14:48

Jestas del 2 !

Efter att ha haft en bröllopsplanerings-paus, tog det fart här för ett par dagar sen. O nu är jag helt ivrig. 

Nu kan jag igen skriva check-märke vid hörnet av flere saker. 

Beställde bordsdekorationerna till festen igår. Lite grejer finns ännu kvar att köpa till dekorationen, men det måste inhandlas från en annan butik.

Det som nu är kvar är ;

 • Det ovan nämt, sista detaljerna till bord-dekorationerna
 • Inbjudningskorten
 • Menykorten
 • Bestämma sittplatser
 • Roligt pyssel till festen
 • Placeringskort
 • Bestämma och boka fotograf
 • Beställa kaka
 • Beställa blommor
 • Underkläder
 • DJ ( Sambons ansvarsområde)
 • Ansöka om lov att gifta sig ( kan göras först vissa månader före )
 • Estlandsresa för drickan
 • Sambons ; Något att ha på sig, bestämma och fråga bestman

Verkade så lite just i mitt huvud, men nu var det ju en hel del. Haha.Tur så är det ett år var ännu.

Saker som är checkat :

 • The Dress
 • Cateringen
 • Kyrkan bokad
 • Festplatsen
 • Servetter
 • Bordsdekoration till festen
 • Tärnor bestämda och frågade
 • Vigselringar
 • Hår och makeup 
 • Gästlistan
 • Solist i kyrkan

Något har man ju lyckats åstadkomma ändå.

              

 

29.04.2013 kl. 10:18

Jestas.

Det är nästan så jag skäms. 

Jag, JAG beställde SERVETTER för sjuttiofem guldpengar. SERVETTER.

Men smakar det, så kostar det. Var det väl ?

Skall man ha namnen och datumet på så skall man. Skall man ha skilda servetter till mat och kaffe, så skall man.

Sen beställde jag också en inte så traditionell kakkukoriste.

Börjar ha det mesta på det klara. Idag klarnade det också hur våra platser skall vara dekorerade på festen.

Skulle jag få välja skulle jag NU vilja köpa ALLT och fixa och greja, men eftersom nu inte man har råd med allt på en månad får man ta det i delar.

Nästa gång tror jag att jag beställer lite dekorationer.

         

 

 

28.04.2013 kl. 22:28

Ändrade planer !

Inbjudningskorten och menykorten, jag skulle beställa från en viss intenet-sida har fått MYCKET dålig kritik på internet. 

Så nu vet jag inte om jag vågar beställa eftersom man skall betala före, och så är det massor med folk som aldrig har fått sina produkter, dessutom rör det sig inte om nån struntsumma heller.. 

Kanske det blir säkrast att ändå pyssla dem själv. Då vet man själv vad man köpt för material och vad man får. Blir det tokigt har man ingen annan att skylla än sig själv.

    

28.04.2013 kl. 10:50

Inbjudningskort..

Från början tänkte jag att jag skulle pyssla inbjudningskorten till bröllopet själv. Sen kom jag på att jag faktiskt får ett till barn, och sen har jag ännu mindre tid med något pysslande än vad jag nu har. Sen tänkte jag på det att pysselmaterial är ganska dyrt, blir det sen så mycket billigare att göra själv ?

Erfarenheter, anyone ?

Hittade en massa olika designer som jag tyckte om.. 

Favoriterna : En mycket enkel, annars bara fin, riktigt fin den här också,  en av favoriterna och favoriten hittills.

Favoriten, var jag redan och lagade enligt oss. Ändrade fonter, plats på viss text osv, blev skit fint, men jag vet inte ännu. Det är något med mönstret på sidan som inte känns riktigt rätt.

SEN är ju aldrig Google helt fel. Två som stal mitt hjärta är den och den. De från Google, de är vad jag allra helst skulle vilja ha, meen det krävs att nån ( dvs. jag ) skall pyssla ihop dem också. Inte nog med det, jag vill ju ha den fina skrivstilen på korten, hur fixar man sånt ? Arrghh, det är tur att det ännu är ett år kvar..

Sen kanske jag sku måsta fråga han jag skall gifta mig med, vad han har för åsikt. Så jag nu åtminstone har frågat hans åsikt. Hahah !

       

 

25.04.2013 kl. 20:47

Lördag

Mellan fredag och lördag natt fick jag hem min Sambo och Amanda fick hem sin Pappa. 

På förmiddagen var vi till Brasseriet i Karis och diskuterade vår catering till bröllopet. Nu är liksom cateringen check. Jestas så skönt ! 

Förrätt ; Laxsoppa med maltlimpa

Varmrätt  ; Kyckling med mango-smetana sås och ris ( min favorit-mat ) eller kallrökt nötkött med rödvinssås med gratinerad potatismos med bacontärningar.

Precis som vi vill. Vi vill att folk skall veta vad de äter och kunna uttala maträtten och framför allt att de skall tycka om det. Vi är inga påmppaochståt människor. Maten är precis som resten av bröllopet - Enkelt med det lilla extra.

Efter detta skedde de följande timmarna i arbetets tecken för Sambons del och jag beslöt att jag skulle följa med och åka lite lastbil. Det var en tid sen sist.

Jag är absolut ingen rahtarivaimo, men så där en gång per två år är det helt kiva att vara ut och åka.

17.03.2013 kl. 19:05

Tjuvtitt.

Igår kunde jag checka av en mycket viktig grej till bröllopet. 

Jag testade The Dress igår och tog med den hem. 

Det var helt otrolig känsla att komma ner på morgonen och se den.

En liten tjuvtitt.

Vårt bröllop är något i budget-bröllop, så jag tycker det var ypperligt att köpa en begagnad klänning. What the hell, de är ju oftast bara använda en hel gång och de är mycket billigare än nya. Och vilken tur jag hade som råkade hitta just den här klänningen, min drömklänning.

       

07.03.2013 kl. 09:12

Mera Bröllop

Medan jag nu ändå håller på så har vi dragit några stora Check- kryss.

Kyrkan är bokad, festplatsen är bokad, ringarna är redan köpa och cateringen är så där halvt bokad.

Inne i denna kyrka kommer vi gifta oss en förhoppningsvist vacker dag i Juni.

Jag personligen har inget behov av att gifta mig i en kyrka, allra helst skulle jag gifta mig hemma, där jag växt upp. Platsen som känns som det första riktiga hem jag haft. Men så måste man komma ihåg att det är inte bara jag som gifter mig utan Dani också. 

Valet har nog alltid varit klart - skall man gifta sig i en kyrka blir det lätt Ingå Kyrka.

Här är vi döpta, här har vi blivit konfirmerade, här är vårt barn döpt, här har min Mamma gift sig, här har nära och kära begravts, här är våra syskon konfirmerade, i den här kyrkan vill vi också gifta oss.

       

06.03.2013 kl. 10:00

Gästlistan

Äntligen tror jag att jag kommit till ett slut med gästlistan. 

Nu har vi med dem vi vill fira med, dom som vi tycker om och känner att vi vill ha och närvara en stor dag i vårt liv. 

De som blir sura, får bli sura vi har ju högst antagligen ändå inte kontakt med människorna så vad har det då för skillnad. 

Vi kan omöjligtvist börja bjuda folk bara för att ingen skall bli sur för att de inte slipper och supa. Vårt bröllop är vårt bröllop, inte en enda stor supanfest som endel tror de. 

Känns ganska skönt det här. 

      

06.03.2013 kl. 09:52

Meeeeera planering

Nu fick jag ju rikitg fart på.

Inbjudningskort ;

Vitt kort, svart spets och sedan snöre vitt eller svart. Det skall ännu vara något litet extra med kortet men vet inte ännu vad.

Temat är inte enbart svart-vitt utan också enkelhet med det lilla extra.

Något vi ännu är mycket oense om är kakan..

Det här är min version av dröm-kakan :

Bilden ovan skulle vara med svart "band " nere och med vita rosor som dekoration.

Kakorna från  Ewelyns Cakeheaven.

Blivande mannens tanke är helt vanliga gräddtårtor.

Tur så är det länge kvar till The Day, så vi hinner strida i lugn och ro.

    

 

17.02.2013 kl. 11:52

Planering

Här hemma förbannar vi ännu också gärstlistan. Man skulle bara önska att folk sedan skulle fatta att vi inte mäktar bjuda halva finland. 

Som tur så finns det också roliga saker med planera bröllop. 

Som t.ex dekorationer.

En vit bordduk med svart organzatyg i mitten.

Vita helmikoristenauhan,

Med vita rosor.

Sedan småa vaser med blommor utifrån.

För att inte glömma ..

Hääkarkkirasian ! 

Gällande de här sakerna ovan har jag inte tvekat alls. Som Ni kanske märker så kommer temat vara svart-vit.

Den här delen tycker jag om att planera !

   

Bilder från Juhlamaailma och google.

 

 

17.02.2013 kl. 11:19

"Problem"

Det att planera ett bröllop var inte riktigt så lätt som man trott. 

Jag har haft den attityden att man bjuder sina närmaste och så är det bra med det. 

Men vart drar du gränsen ?

Ni vet att folk kommer bli sura på Er hur du än vrider och vänder på det. 

För tillfället har jag en såndär fiilis att kanske det är lika bra att bara lägga upp en jävla annons i västis och bara "Om du tycker du förtjänar att komma på vårt bröllop den xx.xx.xxxx är du välkommen, men du får betala din egna jävla mat OCH dricka. "

Var det inte meningen att man skall fira sin kärlek med människor du vet att faktiskt vill fira vår kärlek med oss ?

Varför får man en sån känsla att vi skall liksom ordna en jävla by-fest så alla slipper och doka ?

Man kan ju fråga sig att ; Varför vill jag på Cessi & Danis bröllop ? Är det för att du vill ha gratis brännivin ? Helt i ärlighetens namn.

När har jag sist ringt någon av brudparet ?

När har jag sist träffat någon av brudparet påriktigt ? Att se varandra i Varuboden räknas inte.

Hur bra kontakt har du sist och slutligen med brudparet/någon av brudparet ? I nuläge, inte för x-antal år sedan.

Tack och Förlåt.

     

 

16.02.2013 kl. 21:20

Valentine.

Det finns vissa dagar, då åtminstone jag vill kramas lite extra och kanske berätta för min Kärlek att jag uppskattar honom mer än han anar. Idag är en sån dag.

Alla Hjärtans Dag.

Vi har aldrig gjort några överdrivna planer för den här dagen, men vi har alltid uppmärksammat varandra på något sätt. 

Tyvärr är min Kärlek och kör på vägar jag aldrig hört talas om , och kommer först hem imorgon kväll.

Såg en av mina Tärnors fästman köpa blommor åt henne. Så for jag till butiken och såg Alla Hjärtans Dags bakelser. Då blev jag lite ledsen i ögat.

Så gärna hade jag också sett en ros när jag kommer hem från kvällsturen, så gärna hade jag köpt en bakelse med ett hjärta på åt honom. 

Jag glädjer mig åt tidigare års minnen, och de minnen jag vet vi kommer att få, som Man och Fru.

Jaa-a det är sant. Hos oss händer det.

     

 

14.02.2013 kl. 13:01
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.