Trettondagen.

Trettondagen, dagen då julen städas ut. Här var den ju redan utstädad för jag kände att jag vill ha tillbaka mitt vanliga vardagsrum.

Så även fast dagen var så otroligt dyster drog hela familjen ut. Pappa beskärde träd, Amanda lekte i lekstugan och sandlådan, jag, Madeleine och Hilma for ut och gå.

Det blev en kort med effektiv promenad, för ungen var inte riktigt på samma linje som jag. 30 minuter - 238 kcal och 55 % fett. 

I Nyårslöfte-inlägget, nämde jag ett matschema jag tidigare också följt. Fjärde dagen pågångs och det har gått bra. Känner mig mer energisk och bra inombords. Hoppas känslan håller i sig och jag håller mig tills jag slutat amma, sen börjar det riktiga allvaret att få på brudklänningen.  

       

06.01.2014 kl. 15:37

Lyx !

Vad jag trodde skulle bli ett vanligt veckoslut fick en liten twist av lyx också.

För kanske en vecka sedan funderade Mamma när Amanda sist har varit nånstans övernatt. Oho.. De var ju elva månader sen. Frågade tösen i frågan om hon skulle vilja fara övernatt till Mommo, och det ville hon såklart.

Efter att hon glatt vinkat hejdå till mig och Madeleine, for jag iväg till grannen för att bli lite frisserad. Och inte nog med det, jag fick även huvudet, nacken och axlarna masserade. Var riktigt mör i huvudet då vi kom hem.

Något som gjorde hela veckolsutet var att Madeleine har börjat försöka styra sina händer så att hon skall röra, då t.ex den som ligger brevid henne och pratar. Så har hon även börjat prata mycket. Så är hon dessutom femföre att börja skratta påriktigt. Härligt ! Den bästa belöningen för en Mamma !

Och så fick jag dessutom spendera nästan en timme i mitt hemmagym. 30 min crosstraining, sidomagmuskler 3 x 15, djupa magmuskler 3 x 15, "dippin" 3 x 15, yttre benmusklerna 3 x 15 / ben, armhävningar 3 x 15, hantelcurl 3 x 15 och så tänjde jag ordentligt efter det. 

Känner mig som en ny människa.

Tyvärr blev detta inlägg bildlöst, var inte så värst fotogenisk idag. 

Nu skall vi starta iväg efter vår treåring. Det är så tyst utan henne.

       

 

05.01.2014 kl. 14:27

Juldagen

Juldagen har firats med mat hos pappa med familj och en regning promenad med min mopsälskande åländska kusin. Bra så.

Nu stupar jag nog i säng. Houh vad trött jag är.

       

 

25.12.2013 kl. 23:44

Fjärde Advent.

Femte dagen ensam med porukkan här, och det börjar kännas. Tycker att jag ändå klarat mig ganska bra, därav känner jag mig ganska off.

Dagen började som alla andra, men med tiden blev humöret som vädret. Lilla var otroligt trött men fick ingen ro att sova för den andra lite mindre lilla var lika trevlig som en envis tjur.

Regnet slutade och väggarna började komma emot här inne, så det blev en redig promenad i blåsten. Något på en timme senare kom vi hem och jag var på aningen bättre humör. Turvist åt båda flickorna och nu är vi alla ganska sams igen.

Nu kan vi njuta av Fjärde Advent i julljus och i skenet av en brasa.

        

 

22.12.2013 kl. 17:06

En lördag

Känns sjukt underligt att det är lördag och jag fortfarande är ensam med flickorna. Nåh då vi är ensamma brukar vi ju hitta på en massa - så även idag.

Efter maten smält blev det nästan en fem kilometers promenad. Båda flickorna somnade i vagnen och sov ute medan jag snabbare än snabbt fräschade upp mig lite.

Sen traska iväg på brorsans ohi on-kaffe. 

Där det bjöds på America inspirerade godsaker.

Marianne cupcakes & New York cheescake. Så gott, Mixu hon kan baka hon. Ohi on fest skulle hållas på kvällen och jag fick en sån fiilis att jag också skulle ha velat på fest, men men..

Så traskade vi hem tillbaka i regnet. Gjorde ett stop hos grannen där flickorna lekte och jag pratade skit med Jassu. Senare på kvällen åkte vi till min Pappa med familj för att utbyta lite julklappar och annars bara umgås. 

Systrarna som titt som tätt är till stan hade köpt hem min beställning.

Ett M för Madeleine. Nu har alla i familjen likadanna bokstäver.

Så var båda flickorna så trötta då vi kom hem så båda två sov före klockan nio. Skulle nästan kunna hoppa av lycka, men sen igen är det ganska ensamt nu. Bara tv:n och jag liksom. Får sitta och drömma om att gå på en kiva fest och snart gå och sova i brist på annat att göra.

         

21.12.2013 kl. 21:20

Freaky Friday

Har varit skrämmande aktiv idag. Nu är det bevisat att man inte skall vara alltför aktiv, för nu har jag mega-huvudvärk.

Jag brukar få såna här "hepulin" då jag är "YH-äiti" dvs då Sambon är på vägen, som nu då han är i Norge. All disk fixad, tre maskiner med byke tvättat och vikt, jag fick träna på crosstrainern en halv timme, var ute med flickora, haft båda flickorna med i duschen och dessutom bakat pepparkakor. Hui..Men nu behöver jag väl inte göra mera före julen, eller ?

Såfick vi Faster/Gumor Bettan på besök och bjöd på glögg och nybakta pepparkakor. Och hon i sin tur hämtade doppresenter till sin guddotter.

En såå hurja baby gästbok, som gästerna skall svara på olika frågor om t.ex föräldrarna.

En söt ask med Madeleine halsband, ett sparhjärta och tillhörande kort med en jätte vacker dikt som var så passande åt Madeleine.

Nu sover båda flickorna - skönt ! Father of the Bride 2 spelar på TV och jag tänker se den för säkert femte gången.

Prima Fredag.

       

 

20.12.2013 kl. 21:42

Houh !

Vilken lördag alltså. Verkligen ingen avkopplande en. 

Eftersom det är kalasdag här hos oss imorgon så har den här dagen gått ut på att.. städa, städa, städa och städa.

Men nu är allt gjort. Allt från att rensa skiten från gården, badrumsgolvet skurat, blommorna vattnade, extra noga dammtorkning, dammsugat under soffan osv.

Och mittiallt knackar det på dörren och in kommer vår Mamma/Mommo och tar med Amanda upp gåendes till hallen och härja med henne i över en timme. Något lycklig tjej vi fick hem.

Han dendär blivande mannen min drog duktigt också sitt strå i stacken.

Har även snabbt grejat ihop med pappers-vimpel som dekoration imorgon.

Flickorna sov sött redan klockan nio så det betyder..

Me-time i mini-gymmet. Det blev en halv timme crosstrainer med max motstånd, och olika magmuskelövningar samt armhävningar.

Nu kallar duschen sen snarklådan.

Streesnivån inför morgondagen ligger redan högt. 

       

23.11.2013 kl. 22:29

S

Blev rivig början på denna söndag. Sleva i mig en påse pikapuuro och ett glas mjölk med tanke på att fara ut på förmiddagslänk. Sen såg jag ut och konstaterade att jumppa-rummet inte såg så tokigt ut idag. Bra så. Halv timme crosstrainer och sedan övningar från boken jag fick av Sambon till födelsedagen.

En snabbdusch, aggressiv användning av plattång och lite mascara senare var det kalasdags. Idag var det min guddotters sju års kalas. Tösen fyllde redan förra veckan men hade kalas idag. Tänk att hon gått och blivit stor skolflicka redan. Det var just hon skrattade för första gången i min famn. Det var just jag matade henne med tårta på hennes ett års dag. Min älskade ögonsten. 

Av oss fick fröken en av sakerna som stod högt upp på önskelistan - hål i öronen. Och att valt att dömma på fröken min, då jag berättade varför jag hade köpt örhängen åt henne, så tror jag hon blev ganska glad. 

Satt just och funderade jag vad jag mer skall berätta. Har vi gjort något ikväll ? Nee, vi har ju bara varit. Så det var väl bra så här då. 

       

17.11.2013 kl. 21:46

Mixat.

Det blev aningen många dagar obloggat, men för att vara ärlig har jag inte haft något roligt för mig och alla långa sjukhusbesök mixat med den enormt psykiska påfrestningen vi har, så har jag faktiskt inte orkat. Vi tar dagarna som dom kommer och orkar sällan planera något eller träffa någon på detviset. 

Fast det känns motigt ibland, är det ändå en liten del som känns skönt i och med att det är November - som för oss innebär en massa kalas.

Motigt för att man igentligen inte skulle orka med något annat än det vi redan har. Jag ser ut som jag skulle blivit slagen med en slägga i huvudet, fast jag är fysiskt utvilad är jag så själsligt trött.

Skönt för att det betyder att man så där halvt tvingas inse att livet går vidare. Och för en stund, en sekund typ kanske glömmer alla bekymmer. Nog för att de hastigt kommer tillbaka. 

Idag har alltså varit sjukhus-fri dag så jag passade på att fara på en springtur, men blev kanske lite besviken på att jag inte orkade lika bra som förra gången men orken bara försvann. Länken var densamma 4,5 km, men jag promenerade den sista 0,5 km istället. 

Något som jag nu tycker att är tur - är att jag har de flesta julklappar färdiga, och idag hämtade jag sju personers julklappar från Matkahuolto.  Tog Amanda med mig, och så bestämde vi att bli på en liten fika-stund, bara hon och jag.

Munk & Kakao för mig. Glass för Storasyster. Båda två lika nöjda.

Och för att nu riktigt skryta, så var jag och Amanda ännu på tumis ut och gå med hunden.

På kvällen blev det mina systrars 16-års kalas. Nu glömde jag ju fota presenterna men till all tur finns det gott om dem på internet.

 

 

"Belibers" (?) som de är - blev de ganska nöjda över sina presenter. Så kanske jag inte är så pjåkigt storasyter.

Nu är det alldeles tyst i huset. Flickorna sover, hunden och katterna sover. Bara jag och Sambon vakna. När har det hänt sist ? Så jag funderar starkt på att fara och sova, jag med. Eller kanske pina mig att vara vaken en stund till för att krama min Sambo och berätta att jag tycker om honom.

         

 

08.11.2013 kl. 21:42

Vinnarkänsla !

Igår fick jag (till låns) Mammas gamla pulsklocka, eftersom min är sönder. Så fick jag megamotivation att fara ut och springa. Det var första länken efter efterkontrollen, så mina förväntningar var inte höga.

Med gubb-rocken dånande i öronen sprang/jogga jag 4,5 km. Det tog 44 minuter, så det vittnar om att det nog inte for så snabbt. Men med 505 kcal och 35 % fettförbränning bakom mig så kom jag hem, och de sista metrarna var händerna upp i luften.

Det må inte vara en prestation för andra, men för mig var det duktigt !

Hoppas jag får fara snart pånytt !

    

04.11.2013 kl. 20:32

Träning

Måste ge mig en klapp på axeln, att jag orkat träna regelbundet trots denhär huvudlösa veckan vi haft bakom oss. Fast träningen lite blivit min "get away", min lilla tid att rensa huvudet och ta ut frustrationen. 

Och idag blev det ordentligt tränat ! Lillasyster var för första gången och sov hela vår vagnpromenad som räckte en timme, och så sov hon ute i vagnen ytterligare en timme, så jag fick äta i lugn och ro. Blev en god tonnfisksallad till lunch. 

Nu på kvällen blev det fyrtio minuter på crosstrainern och efter det magmuskler 15 x 3, ryggmuskler 15 x 3 och bara 10 x 1 armhävningar för då tyckte minsann barnen att mamma tränat färdigt.

Tacksam för denna dag. 

       

30.10.2013 kl. 21:19

Hur är det möjligt ?

-Att en vecka går så här snabbt ? Det var ju just söndag, och nu är det söndag igen.

Blev en ny människa efter dagens promenad. Bilden ovan lite missvisande - glömde på sportstrackern och märkte det först en stund efter att jag kom hem.

Glööööögg !

Så fick vi besök av Sambons underbart söta Guddotter med familj.

Det var längesen vi sågs sist, så det var jätte roligt att se dem nu.

Nästa vecka har vi program alla dagar förutom på fredagen, så den veckan kommer troligen gå ännu snabbare ! 

    

20.10.2013 kl. 21:48

Färdigt !

 Dagens vettigste - rensa romurummet. Fick så i nervern på allt skit som låg omkring där så jag och Amand hjälptes åt att tömma rummet. Nu kan jag glatt presentera ; Mitt egna lilla rum.

Var nog meningen att spendera tid i rummet idag men det blev bara inte av. Imorgon kanske.

Så kom det ett till ankomstavi i postlådan idag. Det skulle ju ta tre veckor före de fick mer i lagret för att sedan skicka det från Tyskland hit, men det tog bara två veckor att få den hem. Inte för att jag klagar.

HÄR kan ni se butiksbilden.

Och här är hemmabilden, blev ju inte den bästa för det var så dåligt ljus.

Medan jag här på kvällen for till butiken och ljudligt stönade över julkalendrarna och konfektaskarna som kommit upp, och sedan kom hem kände jag mig lite som en hycklare. Jag kunde inte motstå. 

Glöggholisten här hej. 

     

16.10.2013 kl. 22:57

Söndag

Som vilken annan söndag som helst började vi lugnt. Långsamt morgonmål, soffhäng och så. På dagen for Sambon till en kompis och jag blev hemma med flickorna. Tycker mig vara ganska duktig, då jag under min "ensamma" tid med dem fick huset dammsugat, lagat mat, vessorna städade, lavoarerna tvättade och annat smått. 

Så duktig att jag tog mig rättigheten att fara på en kort springtur här på kvällen. Den här gången kändes det inte lika tungt, utan mera skönt. 

Kakaon är uppdrucken och nu skall jag bara se ett avsnitt till av Cityakuten och sen förhoppningsvis få lägga ner huvudet på dynan och sova.

         

 

06.10.2013 kl. 22:31

Träning

Blev ingen promenad idag tyvärr. Märkte på morgonen att Amanda var varm och precis som jag gissade hade hon feber. Visst skulle jag ha kunnat ta bara Lillasyster med mig, men då sku Amanda blivit så hurja ledsen. 

Till all tur bestämde min mamma sig för att städa hemma i knutarna, så ja fick hennes gamla crosstrainer hem till oss !

60 minuter på crosstrainern, magmuskler 15 x 3, armhävningar 15 x 3 och ryggmuskler 15 x 3, de tre sistnämnda på jumppabollen.

JessJess ! Hoppas jag får ta ett pass imorgon också !

Nu dusch, sen nukkumatti.

           

05.10.2013 kl. 22:49

Lite tankar..

Spooky. Marika skrev ett inlägg om vikt, motion efter förlossningen. Kommentarerna under inlägget via fb handlade om pressen från samhället att man skall vara i form genast efter förlossningen.

Medan inlägget och kommentarerna skrevs var jag på min första springtur efter graviditeten. Tjugo minuter sprang jag, och jag måste säga att jag är mycket nöjd över min prestation med tanke på att det bara är tre veckor sedan jag födde barn och nästan ett år sen min senaste springtur. Efter min lilla springtur gjorde jag ryggmuskler 15 x 3, armhävningar 10 x 2 och magmuskler 15 x 2 med gymppabollen. Eftersom det var första gången efter förlossningen började jag lätt.

När jag var färdig med mitt, läste jag Marikas inlägg och började tänka lite. Jag själv har ingen press från samhället, utan bara press från mig själv. Jag tycker inte om min kropp som jag nu har, även om jag vet att det minsann är en prestation som heter duga. Tre veckor efter förlossningen och alla graviditetskilon är borta, plus ett "övrigt" kilo.

Måste påpeka att jag inte bantar utan vill återgå till mitt hälsosamma jag och att jag absolut njuter av att få och kunna röra på mig igen. Jag har gott om tid att nå mitt "komma-in-i-brudklänningen"-mål efter att jag ammat färdigt.

Nog med text. Fattigt med bilder, men några skall Ni ändå få.

Räksallad- omnomnom. 

Våra egna äppel som funkkar utmärkt som efterrätt efter maten.

            

 

30.09.2013 kl. 19:16

Super söndag !

Åh vad glad jag blev då min fina Sambo föreslog att jag skulle pumppa ut mjölk, och lämna bägge barnen med honom, så jag fick fara ut på länk själv.

Så blev jag ännu gladare när han gick med på att "romu-rummet" nu skall bli mitt hemma-gym (tills det en vacker dag i framtiden blir badrum & bastu). Kommer få en crosstrainer, köpa en gymstick och så har jag redan en hel del andra jumppagrejer redan. 

Huippu söndag !

 

        

29.09.2013 kl. 19:09

Blandat.

De två senaste nätterna har inte varit så lyckade. Jag har fått sova två-tre timmar per natt, vilket såklart bidrar till att jag är super trött. Så har inte mycket att komma med, men lite text och osammanhängande bilder skall Ni få.

Igår var första besöket till rådgivningen för Lillasyster. Vi har haft turen att de besökt oss här hemma hittills. Allt bra och Lillasyster växer fint och väger nu 4060g och är 51,5 cm. Lillasyster fick mycket beröm för att hon är så spänstig.

Har också skickat priser till Karin & Heidi som vann Tävlingen.

Hem på posten fick de choklad-ansiktsmask och en Fazer-patukka. Litet men gott.

Dagens mat - sallad med mozzarella, couscous med grönsaker och räkor och lite kvarbliven lax från gårdagen.

Och en selfie från dagens regniga länk med mina flickor. 

Nu blir det kvällsrutiner här och så hoppas jag på en sömnrikare natt inatt.

     

26.09.2013 kl. 20:33

Hösten i mitt hjärta.

Vad jag sen tycker om hösten ! Sköna tröjor, yllesockor, duntäcke, mörkt om kvällarna, brasor, inte behöva sheiva benen hela tiden eller lacka tånaglarna hela tiden m.m.

Idag blev det första långlänken efter förlossningen. Som jag längtat efter detta. Att kunna gå långa länkar utan att få ont eller bli överdrivet andfådd. Så sköööönt ! Imorgon igen hoppas jag ! Nu får jag se framemot att få "grönt ljus" på eftergranskningen, så det kan bli lite annat än "bara" promenader.

När vi kom hem från vår långlänk hade vi fått brev från församlingen angående dop. Nu blir det att börja planera dop ! 

Har redan bestämt mig för att inte vara duktig alls, och beställa alla kakor. Jag hatar att baka. Jag har bättre för mig på dopdagen än att stå och garnera och dekorera några kakor. Prima !

God laxsallad blev det till mat.

Nu sover båda ungarna, så jag njuter av tillfälliga tystnaden och dricker mango/persikaté.

        

24.09.2013 kl. 22:06

Oivoi.

Jaha, jag sku liksom publicera lite andra bilder med kommande text, men jag kan inte hitta kameran någonstans.

Nåjoo, i varje fall så här under min tid som sjukledig och mammaledig har jag utvecklat en förkärlek till bantningsprogram. Till en av favoriterna hör "Extrem viktminskning" med Chris Powell.

Oh, så lycklig jag blev när det kom två nya avsnitt efter varandra här på kvällen. Så jag bunkrade upp med poppisar och ett glas modell större cokis. Hah, det är ju precis så man skall göra, jo. 

Medans bruden i tv:n minskade i vikt och mina poppisar i påsen också minskade, kommer ju alltid samma tankar i huvudet. Så strongt av de som är med i programet. Man blir själv inspirerad och ser lite på poppis-påsen man just ätit och ångrar sig en aning. Jag fantiserar mig själv utan denna höggravida mage, ute på raska länkar, träning i punttis tills man är grisrosa m.m. Vad jag längtar.

Med huippuhyvä telefonkameralaatu, gjorde jag det bästa av situationen och for ut på vår ( min och dogis)  rutinerade kvällslänk med gubb-rocken dånandes i hörlurarna och det kändes t.o.m så bra att jag gick lite extra snabbt idag. Hastigt drogs jag dock ner på jorden och slutrakan var inte så vacker med ryggvärk och en pissblåsa som var nära att spricka. Men motivationen och längtan till att se mina egna kilon rasa på vågen är fortafarande desamma. Vad jag längtar tills jag är tillbaka i min gamla kropp, kroppen som dessutom skall passa in i brudklänningen som hänger och ser så fin ut där i gästrummet.  

Nu ska jag och min höggravida mage göra det vi gör bäst - ligga på soffan och se på tv.

           

10.08.2013 kl. 22:13

Träning..

Jag har en sån fiilis nu att jag sku vilja träna som fan. Riktigt så att kroppen darrar. Jag vill ut och springa, jag vill springa som aldrig förr. Jag vill fara till gymmet och träna så att man blir grisrosa i ansiktet.

Men spring nu sen när det känns som om du skulle pissa ner dig då du försöker jogga. 

Tror jag skall dra detta träningspass här hemma idag.

Och bara Sambon slipper hem, drar jag iväg på långlänk med doggen.

       

 

 

 

03.05.2013 kl. 11:35

Bilder.

Hittade lite bilder på "lilla" kameran som jag glömt att posta här på bloggen, så jag gör det nu. 

Inte den mest smickrande vinkeln.

En liten sväng, och det ser redan mindre padd-aktigt ut.

En bild från en vardaglig promenad med dogg.

Har varit ut och gå med Ulle och hennes lurv.

      

 

30.04.2013 kl. 23:24

...

Idag kom jag ihåg att ta med kameran då vi gick upp till masten och ner via bergen.

Aijnei så fint.

Hilma njöööt.

Jag också för den delen.

Det här är nu ungefär vad min träning går ut fortfarande. Daglig länk med dogi. Önskar själv att jag skulle få fara till punttis men med Pappa på vägen på veckorna, blir det ingen punttis för mig. Barnvakt tegs jag inte begära eftersom alla redan ställer upp så mycket när jag har skiftesjobb.

Så kan man ju nog göra olika övningar hemma, men det blir bara inte av.

      

28.04.2013 kl. 22:21

Skönt !

Tog hunden med mig, när jag skulle och söka Amanda från sin Mommo och så for vi alla fyra ut i skogen och trampa.

Över en timme traska vi på i skogen. Huippu bra träning !

När jag var tonåring hatade jag platsen vi bodde på. De var ju mitt i ingenting och de var jätte långt till byn. Nu sku jag bra kunna tänka mig bo där. Bara vi sku få vårt hus flyttat dit ;) Det var så skönt att bara kunna gå i skogen där och ha Hilma löst och springa. Hilma var nog så glad när hon slapp och springa omkring utan koppel. För att inte glömma, så tycker Amanda också att det är jätte roligt att vara på Mommos gården.

Tror vi allihopa kommer sova som stockar inatt.

         

16.04.2013 kl. 21:32

Ledig dag !

Aaaahh, ledig dag ! 

Och så här fint väder !

Jag struntade i alla måsten som t.ex byket, disken och att dammsuga. Det kan man göra senare. Vi bara måste ut.

Lite över en timmes promenad blev det.

Det var inte det lättaste att försöka skuffa barnvagnen med ena handen genom allt slask, och hålla i hunden som skall hälsa på alla, i andra handen. Hahah, de måste ha sett bra ut. 

Men riktigt skönt var det ju igentligen att vara ute.

När vi kom in lagade vi snabb men god mat. Makaroner, tonnfisk och grönsaker. 

Nu skall jag slänga mig en stund på soffan, sen skall vi packa iväg oss till Mommo ett varv.

      

27.03.2013 kl. 15:14
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.