:)

Julen var tydligen inte slut då vi anlände till Kimito för att fira nyår, för då vi kom innanför dörren fick vi ännu fler julklappar. En fiffig sådan dessutom. Vi fick en låda med en massa nödvändigheter som blöjor, kaffe, havregryn, topsar, våtservetter m.m. Helt perfekt för oss.

Och lådan, jaa-a den är nu vår nya vedlåda.

Kallt som det var här inne var det nödvändigt att lägga igång en brasa.

Medan Madeleine sov sin långa dagssömn, fann jag mig själv städa bort julen. Nu ser det ju faktiskt lite tomt ut.

Tur så hann jag inte fundera så länge på att det blev så tomt här, för Amanda hade tagit talkburken från skötväskan och pyntat badrummet. Det badrum som blev skurat för bara någon vecka sedan. En hel burk talk - bara att skölja bort. Tur så var det badrummet att det gick att skölja bort smärtfritt, men ändå så onödigt.

Tur så kom Sambon hem tidigt.

        

02.01.2014 kl. 17:25

Happy New Year 2014 !

Åter igen har dett gått ett år. Nyåret 2012-2013 stod jag minuter före tolvslaget överraskad med två sträck på stickan. Jag minns hur det timmar tidigare visade bara blankt och jag tänkte det var sönder, och lät det vara. Tur så valde jag att kolla en gång till före vi skulle dricka skumppa, och där var det - det efterlängtade två sträcken. 

Nu ett år senare, har vår familj ökats med en person till. Märkligt på ett sätt. Då det byter år, brukar jag iallafall blicka tillbaka - och kan konstatera igen att det varit ett skapligt bra år, även fast hösten blev tuff med alla sjukhusbesök. Ett år till på nacken, och lite starkare och kanske lite klokare.

Favorit i repris blev vi åter bjudna till Kimito, och man tackar ju inte nej till att åter fira ett nyår med goda vänner.

Trötta föräldrar som vi är vakade vi inte öerdrivet länge och något före två på natten kröp vi ner brevid våra små. På morgonen vaknade alla och var på gott humör.

Får tacka Marika för att vi igen fick börja det nya året med Er.

Så måste jag ju tacka alla fina läsare för det gångna året.

          

01.01.2014 kl. 19:02

Dopet !

Igår fick "Lillasyster" namnet ; Madeleine Irene Novalie !

Det var otroligt skönt att inte behöva stressa alls före dopet. Vi var till och med i tid färdiga utan skrik eller tårar !

Dopet gick riktigt bra, Madeleine grät nog lite, men over all så gick det bra. Prästen pratade personligt, just om Madeleines hårda start i livet och pratade fint om allt kring det. 

På andra sidan av oss stod de fina gudföräldrarna som är ; Marika, Hubbe och Johanna. Danis syster blev också Gudmor men kunde tyvärr inte närvara på dopet, vilket var synd.

Efter dopet blev det ju fest hemma hos oss.

Doptårtan beställde jag av En Sockerbagare. Vi var jätte nöjda över den goda och relativt billiga tårtan. Sockerbagaren kommer även laga vår bröllopstårta. Mommo stod för de supergoda smörgåskakorna, som allt blev uppätet ! Brorsan och hans Sambo lagade Dumle-muffinsarna, som precis allt annat också var en succé ! TACKTACKTACKTACK !

Fina doppresenter fick Madeleine också. De man inte urskiljer på bilden är en ursöt ring, ett armband, tygklossar, en skyddsängel min Famo grejat, bestick och pengar.

Nån dopsked fick hon tyvärr inte så jag skall köpa en åt henne, för pengaerna hon fick.

Dopljuset brann vackert ända till sena kvällen !

En jätte lyckad dopdag ! Madeleine var helt slut efter festen och sov tungt nästan tre timmar, och steg endast upp en gång på natten för att äta.

         

16.12.2013 kl. 12:41

Mera kiva .

På kvällen blev det även glögg med Johanna och Henkka !

Blev både bjuden på glögg och fick dessutom en försenad födelsedags present - inte illa alls juh ! Tack för det hörrni !

Nu och strida med treåringen. En övertrött treåring.

     

06.12.2013 kl. 20:20

Äntligen blev det gjort !

Något jag länge gått och planerat är ju såklart att tatuera in Amandas namn, och nu sedan Lillasysters namn. Pengarna som jag fick till födelsedagen stod det på korten att pengarna skulle jag sätta på mig själv, inga räkningar. Done ! Hastigt bokade jag tid, och fick Marika medlurad också. 

Var så nervös, det är ju nästan sex år sen sist.

Bra gick det. Skönt var det ju kanske inte, men det tog sjukare att föda barn. När jag väl var färdig skakade mina händer riktigt för jag hade spänt mig så.

BC Tattoo (finns även på FB ) i Lojo var platsen jag for och tatueras till. Duktig, snabb och relativt billig tatuerare. Jag är mer än nöjd med tatueringen, plus att det tog henne endast ~ 45 min att laga den. Lillasyster låg i sin Gudmors famn under tiden och var passligt hungrig då jag steg av stolen. 

Färdigt ! Lillasysters namn blev alltså Madeleine. Vackert namn till vacker flicka.

Efter detta var vi såklart hungriga och bestämde oss för att äta på italienska restaurangen Trattoria Gusto.

En pizza jag aldrig ätit - Lax, mozzarella och ruccola. Var jätte gott !

Tiramisu till efterrätt - onomnom.

En helt huippu dag ! Tack för det vännen !

       

 

 

06.12.2013 kl. 20:02

Några dagar i ett nötskal.

Det är svårt att pressa in bloggen med i dags"schemat", då Sambon jobbat så otroligt långa dagar, och jag skall hålla i trådarna ensam.

Nåh, då Sambon har långa dagar tycker jag om att träffa folk.

På tisdagen spenderade en hel kväll hos Amandas "Mopi" och Clary. Huvudorsaken var skåpet till lekstugan skulle få hyllor och ben. Vi var uppe i snickeriet och tittade på, för det meddelade Amanda redan i bilen att hon också skulle fara med i snickeriet. Amanda och Cary fixade plättar, något Amanda tyckte var jätte roligt. Så var det ju såklart lek också. Då klockan blev så pass mycket blev det dags att åka hem. Amanda blev så ledsen, men det lättade efter en stund då jag påminde henne att vi alltid kan fara pånytt.

Igår hände det absolut ingenting.

Idag har vi däremot fått besök av Ekenäsbruden Annso och hennes pojkar. Världens godaste vitchoklad-blåbärspaj hade hon med sig också. 

Det var roligt att se dem. Det var bara ett år sen sist, men det skall definitivt inte räcka ett år tills följande gång.

Och kallt som det är så har vi även köpt en vinterhalare åt Amanda. 

En begagnad men få gånger använd Ticket to Heaven lyckades vi få köpt åt henne av "min" massör. Både fröken och mamma diggar !

Eftersom jag hade väckning klockan tre på natten så känner jag mig ganska slut i huvudet ( mer än vanligt ), så nu och sova. 

Spännande dag framför mig imorgon !

     

05.12.2013 kl. 21:52

Helgens kalas.

Precis som alla de andra helgerna i November, var även sista veckoslutet i November fyllt med kalas. Bilderna skulle nog hamna på bloggen aningen tidigare, men kameran råkade bli hos svärmor.

First up var Linus 3-års kalas.

Herrn hade önskat sig ritgrejer, så en ap-penal fylld med pennor blev inpacketerat.

Här blåses det ljus på en snärttit Angry Birds-kaka som Marika lagat riktigt själv.

Följande dag var det Svärmors tur att bjuda på kaffe och kaka.

Och snäll som hon är hade hon lagat en skilld jättegod broiler-smörgåstårta åt mig. Fylltårtan var också så god.

Nu blir det aningen lugnare på kalasfronten, och nästa kak-event är väl dopet.

     

03.12.2013 kl. 11:16

3-års kalaset

Så var dagen här. Dagen då jag kanske stressar mest på i året. Då det är barnkalas hos oss. Houh !

Det var full stress direkt från morgonen. Efter att chokladkakan som skulle bli cakepops, fylltårtorna och pajerna var färdiga blev det lungt. I samma veva kom Amandas tre-års present, och all stress glömdes för en stund.

Den fina lekstugan som min Mofi snickrat för hand. På sommaren blir den röd med vita knutar på utsidan. Insidan blir nog vit och rosa skulle jag tro.

Amanda blev så otroligt lycklig när hon fick sin löekstuga. Hon var upp i den medan den ännu var på flakan. Kommer nog bli nummer ett på listan att göra.

Hörnan för barnen och vi två vuxna saftdrickare.

Prinsesstårtan. Blev riktigt okej, borde dock ha blött "oblaten" mer.

Cakepops. Första och sista gången.

Fina presenter fick hon. Mesadels lekstuge saker, som vi önskat. Saker som inte sluppit med på bild av presenterna är ; Pallar, bord + stolar och lekkök, allt till lekstugan. Vi alla tacka så mycket för alla fina presenter.

Och när en av ens bästa vänner köpt en "Friends" ram, och vill att ni skall finnas i ramen - ställer man ju såklart upp.

Men Hubbe är så fånig att man kunde inte annat än skratta.

Men sen råkade vi fastna bra på bild. Min vän och jag.

Och inte nog med den här fina dagen. På självständighetsdagen blir det roligt program för mig och Marika. Iiiiik väntar såå !

       

24.11.2013 kl. 22:48

Babyshower.

Igår var helt enkelt en toppendag. Vi steg upp tidigt och morgonen gick som smort. Inga bråk eller gnäll. Klockan tio var vi redan och handlade och efter det for vi till lekparken. Tydligen så är Folkhälsan där då, så leksaksförrådet är öppet och där är en massa andra barn. Träffade t.o.m några bekanta.

När klockan blev tolv var det dags att fara hem och laga mat, för vi fick besök sedan klockan ett. Efter det bar det iväg till inte närmare än Borgå. Det blev överrasknings babyshower åt min fina vän Nanne.

Bilresorna var lite av hjärt-attack moment åt mig, men det gick bättre än förväntat. Behövde bara stanna en gång och ge mat och byta skitblöja. 

Enda kakan jag tycker om att baka - blöjkakan.

Många presenter fick hon, här hade dock inte alla kommit ännu.

Och det bjöds på mycket gott. Här fattas ännu smörgåstårtan och cheescaken.

En överraskad blivande tvåbarns mamma.

Nästan hela vårt gäng samlade. Saknade är så enormt stort.

Världens finaste Nanne.

Körde hem i nästan tystnad, och tänkte på alla fina minnen vi har. Hur jag saknar mina vänner där i östra nyland. Planerar redan följande besök, saknade är för stor.

Lade mig med ett stort leende på läpparna !

           

19.11.2013 kl. 21:24

Grattis på min födelsedag

För att fira mitt tjugotvå åriga liv blev jag väckt ungefär klockan sex på morgonen. Var aningen butter över att klockan var så lite, men blev snabbt på bätte humör då Lillasyster log som solen själv. När vi gick ner mötte vi Amanda som gått ner före oss, som då låg på köksgolvet och lekte att hon simmade vid Mommos stuga. Hahah. 

Sen var det tre års rådgivning och två månaders rådis på schemat. Amanda var jätte duktig och hade växt så det bokstavligt har knakat, så det var inte underligt att hon haft så mycket växtvärk. Lillasyster hade också växt fint.

Så kom  min Mommo och det blev bakning på G. Medan Mommo garnerade smörgåstårtan och jag försökte laga något i stil med tårta, så dök Famo upp en hastig sväng med en blomma och efter det kom en av mina äldsta och bästa vänner Daniela, med sig hade hon en massa gott. 

Klockan gick och Daniela for hem. Efter att kakorna var färdigt och  Mommo gosat färdigt med Lillasyster åkte även hon iväg. En pika dammsugning senare började folk droppa in.

Jag som inte skulle ha något kalas, hade mittiallt en massa kärt folk på kaffe.

Fina blommor fick jag också. Hur länge orkidén lever skall bli intressant att se.

En mindre vacker marsipantårta med jordgubbar och vaniljmousse-fyllning ala Cessi och supergod smörgåstårta ala Mommo. 

Fick jätte många fina presenter. Min trogna bloggläsare samt Sambo vill ganska säkert att jag skall nämna att han var så gullig och hämtade de vita rosorna och "Träning för nyblivna mammor"-boken jag önskat mig. Kram på dig.

Annat fint som kom var : Ljusdekoration, glögg och mugg av Vonne, eget lagat halsband av Millvina och egen virkad väska med en ödla gjord av pärlor med sig av världens sötaste guddotter Sienna, Av Mofi och Clary pengar, två böcker Mofis bror skrivit, släktgrejer ( jag är jätte intresserad av sånt, helt påriktigt alltså) och godis. Pappa med familj hämtade det största paketet som var magmuskelbänken ovan. Mamma med familj kom med ett kurvert med mina önskade tatueringspengar, likaså Svärmor kom med hopp om tatuering. Ett presentkort till blombutiken kom i postlådan av min halvfaster.

Tusen Tack ! Ni är bäst. 

Med lite på en timme kvar av födelsedagen tänkte jag krypa till kojs.

         

15.11.2013 kl. 22:17

Roligt besök !

Dagen var redan super bara av att sovrummet blev färdigt, och som pricken i så fick vi äntligen Marika, Linus & Felix på besök.

Hade bestämt mig för att laga något gott att äta åt oss. Blev två saker jag aldrig lagat tidigare nämligen Pasta med soltorkade tomater och mozzarella, till efterrätt ugnspäron med kinuskisås. Pastan var väl helt ätlig, men päronen hade jag glömt en liten men viktig detalj, så vackra blev de inte men det sjönk nog ner.

Ungarna var glada av varandras sällskap och det räckte med att vi tillrättavisa dem ibland, annars löpte det finfint.

Jag och Marika kom också överrens prima och hade mycket att diskutera, så inga tysta stunder blev det.

Tack för en fin dag ! Ni är bäst ! Snart igen <3

         

 

23.10.2013 kl. 21:43

Bara roligt

En hel vecka av roliga saker !

Igår - Fick Amanda hit en lekkompis och de lekte jätte snällt. Inga rivas eller skrikar så där som det ofta är barn sinsemellan, men mellan dessa två har det aldrig uppstått sånt. Hurja !

Idag - Förde Amanda till dagis tidigare för de skulle på teater. Fick min bonus-mommo på snabbvisit, när hon hämtade pussel, film och lite gott åt Amanda. Synd att vi inte kunde snarvla mera - måste snart besöka dem. När hon for kom inga mindre än TAPETSERARNA (!!!). Blivande målarna/tapetserarna kom med sin lärare och min svärmor hit och titta på väggen som skall tapetseras och vi kom överrens om vilken dag de kommer. Så var Lillasyster och sov dagsömn så passligt att jag fick ta ett 40 minuters crosstrainer-pass. Så skönt !

Imorgon - Tapetserarna kommer redan på morgonen och tapetserar, så redan på förmiddagen är väggen färdig. Väntar nog så ! Efter att vi sökt Amanda från dagis kommer efterlängtade gäster Marika, Linus & Felix ! Har planerat god mat till oss, och funderar som bäst på efterrätt. 

Torsdagen - Lillasyster har rådgivning och jag efterkontroll. Skall bli spännande ! Eller spännande och spännande.. jag vet ju nog vad det går ut på..Men hoppas på grönt ljus.

Fredagen - Kommer min guddotter och hennes syster och mamma ( Amandas gumor) hit på besök. Amanda och min guddotter har något speciellt "band". Amanda avgudar henne lite. 

Bara roligtheter.

Så är jag även och planerar Karisbesök och IKEAbesök nästa vecka !

       

22.10.2013 kl. 22:53

Hur är det möjligt ?

-Att en vecka går så här snabbt ? Det var ju just söndag, och nu är det söndag igen.

Blev en ny människa efter dagens promenad. Bilden ovan lite missvisande - glömde på sportstrackern och märkte det först en stund efter att jag kom hem.

Glööööögg !

Så fick vi besök av Sambons underbart söta Guddotter med familj.

Det var längesen vi sågs sist, så det var jätte roligt att se dem nu.

Nästa vecka har vi program alla dagar förutom på fredagen, så den veckan kommer troligen gå ännu snabbare ! 

    

20.10.2013 kl. 21:48

Dopet igår

Här får Ni en bildbomb från gårdagens dop, då vår gudson Felix Birger Micael döptes.

Dopet gick relativt bra, jag var förberedd på värre. Tre-åringarna sprang nog omkring och härja en aning, men de hade inget marathon och de skrek inte överdrivet mycket. Lilla Felix och vår lilla tös var båda ganska nöjda hela dopet. Så winwin !

 

Over all så gick dagen riktigt bra. Marika var snäll och gav lov att jag fick låna deras sovrum då Lillasyster skulle äta, så jag behövde inte flasha framför alla. Tog bort en hel tyngd från axlarna. Amanda var också snäll och duktig hela dagen, inga tre-års trots - YESS !

Kanske dags att börja planera Lillasysters dop snart. 

           

23.09.2013 kl. 11:49

Marknadsbesök.

Nu känns det att det påriktigt är höst.Vädret blev mittiallt så som det skall vara på hösten och så var det ju igen dags för Ekenäs Marknaden !

Karusellåk, metri-lakun, se på kräsä, folkträngsel och många bekanta.

Tack Marika för sällskapet, även om jag inte var det bästa sällskapet. Halva besöket spenderade jag med att amma Lillasyster i simhallskorridoren, så jag far nog inte flera gånger till marknaden med en 1 ½ veckas baby. Förrutom ammande så hade vi jätte roligt. Vi fick våra armade lakun, Amanda fick åka karuseller med bästisen Linus och jag fick se min Marika !

       

19.09.2013 kl. 22:12

Något Extra.

Tisdag som det är betydde det dagis-dag för Amanda, som var så glad över att få fara och leka. Hon frågade redan förra veckan om hon sku slippa till dagis..Hon hann nästan inte ge hejdåkram heller, så sprang hon iväg för att leka och resten av familjen reste iväg till Lojo för att hitta något till helgens dop.

Blev en glittrig tröja, bälte och leggings för mig. Försökte hitta något som man inte ser så förskräckligt fet ut i, men jag får väl ge mig en klapp på axeln bara, det är bara lite på en vecka sedan jag fick barn så jag kan ju omöjligt förvänta mig att jag skall se ut som "jag" direkt.

Så hittade jag den ! Klänningen jag så länge dreglat över och nu kunde jag inte annat än köpa den.

Så jag tänkte att den skulle bli bra till Lillasysters dop.

När vi kom hem fick vi besök av Annika och hennes Minea.

 

Det var nog allt för länge sen vi träffades. Det var så roligt ! Vet inte när jag har skrattat så mycket senast !

Nu skall vi slänga in lite mat i oss och sen fara ett varv till Mommo.

     

17.09.2013 kl. 17:43

Älskade Lilla.

Får väl ursäkta tystnaden till att börja med. Min förklaring är att jag inte riktigt har gjort något värt att nämna, och skulle jag ha skrivit skulle det bara vara klagomål. Klagosång om hur trött jag är på att vara gravid och hur besviken jag blir då jag blir "lurad" hela tiden. När alla tecken finns här, varje dag regelbundna sammandragningar i många timmar - men till mitt förtret tar de alltid slut. Forever pregnant.

Idag fick jag ändå mitt enorma babybehov stillat en stund. Blev en spontanträff med vår blivande gudson och hans familj.

Åh mitt hjärta smälter. Så liten, så fin. Eftersom prinsens gudfar dvs. min sambo är så flunssig så fick jag hålla i prinsen hela träffen, fick mata honom, rapa honom, byta blöja och pussa hans ljuvligt småa tår. Och som sista bilden visar - somnade han så sött i min famn.

Och nu börjar det riktigt värka i hjärtat - kan inte vi bara få vår egen lilla skatt också. Längtar så.

Jo och så tycker jag nog också om resten av prinsens familj också, haha. Amanda och Linus såg man inte mycket av, de lekte snällt tillsammans och hade inget större intresse för sina föräldrar alls. 

Tog en evighet att få Amanda och somna, för hon sku bara veta vart Linus är och vad han gör. Efter att jag lovat många många gånger att vi snaaaart träffar Linus igen, gav hon efter och somnade.

Nu blir det NCIS och soffslöande.

Tack Marika med familj för att ni förgyllde min/vår kväll. Det behövde jag/vi.

       

 

05.09.2013 kl. 22:43

Restaurang KW

Igår morse när jag vaknade var jag nog så sur. Över att jag somnat och sovit. I förrgår spenderade jag elva (!) timmar med sammandragningar. Sammandragningarna började i rådis och höll i sig fast vi var till Ekenäs och på tapetshoppning. Tänkte att NU HÄNDER DET PÅRIKTIGT. Ringde Lojo. Vad hände sen ? Jo, sammandragningarna slutade.

Så halva gårdagen spenderade jag besviken i soffan med tankar om att jag är förevigt gravid och bebisen kommer aldrig att komma.

Ända tills Pamela hade postat på FB att hon hade tråkigt och inga vänner hade hon heller. Hastigt beslöt vi att gå ut och äta, bara vi två.

Vi for till Karis nya restaurang KW.

Gjorde ett tappert försök i att laga mig någorlunda-fin, men misslyckades tydligen totalt.. Åååhh så jag ser uuuut.

Pamela var fin som vanligt. Och kamerans lins smutsig - som vanligt.

KW var helt i min smak. Mysigt och fint.

Raseburgaren var riktigt god, men lite liten portion för bottenlösa mig.

Creme Bruleen med blåbärs-sorbet var också jätte god.

Körde hem glad och nöjd över dagen, fast jag varit en sån surpuppa på dagen.

        

01.09.2013 kl. 11:08

En lördag.

Jag läser ibland mitt horoskop. Jag tycker det är så jännä hur de kan stämma perfekt ibland. Dagens horoskop löd så här :

"Helst skulle du bara vilja ta det lugnt idag. Bäst är dock om du försöker röra på dig en smula, det kan dröja innan du får tid igen"

Oukkej tänkte jag och efter att jag slöat en stund på förmiddagen så hamnade städgrejerna i händerna på mig och nån timme senare var dammet torkat, dammsugat, golvet torkat och inre fönstren tvättade. Plus några maskiner byke tvättat. 

När en höggravid kvinna städat brukar man, i synnerhet jag vara ganska så svettig, anfådd och grisrosa. Hastigt piffade jag lite upp mig, tog på mig typ den enda tunika som går på mig och tog Amanda med och åkte iväg för att träffa Pamela.

Efter dejten med den här fina typen, körde vi raka vägen till Mommo. Mommo hade nämligen varit och handlat lite idag, och hon hade hittat lite fint åt Amanda.

Efter att vi lite provat, petat och begrundat hur "uuuunderbara" ( Amandas nya favorit-uttryck ) grejer Mommo handlat så for vi ut för att se när Mommos man tröskade. Att sitta i traktorn och se på medan tröskan tömde säden i vagnen bakom traktorn, var nog jännä juttu tyckte fröken. Intresset att fara med och åka tröskan fanns nog, men när det väl gällde så svek modet och det var ändå bäst att stå på åkerkanten och kolla. 

Så efter det här tyckte jag att jag följt mitt horoskop riktigt tillräckligt och vi stryde nosen hemåt för att slöa på soffan och för ungefär femtioelfte gången se Askungen. Till min förvåning bestämde fröken mittiallt att hon vill se Aladdin den här gången, istället för Askungen som spelar på cirka sju gånger i dagen, i en månads tid nu. Så hela dagen känns som en lottovinst nu.

       

 

 

24.08.2013 kl. 20:03

Gårdagen.

Jag skulle faktiskt blogga igår kväll, men det gick så att vi fick för oss att åka till Mommo och bada bastu. Klockan var mycket och bastubadarna var så trötta när vi kom hem så vi stupade alla i säng genast.

Men före vi fick för oss att bada bastu, var jag på kaffe med en av mina fina vänner Jassu.

Igår var det första gången jag besökte cafet sedan det böt ägare. Skäms lite faktiskt. Men sista gången var det definitivt INTE. Cafet har fått ett lyft utseendemässigt, och även nu finns det mycket godheter där, till ett lite billigare pris än vår "vakio-paikka". Så mera besök till detta cafe blir det absolut.

        

 

24.08.2013 kl. 19:48

En måndag

Igår hette rubriken " Att göra på en söndag", så idag skulle det vara ganska passligt med "att göra på en måndag". 

Om nån som jag som är van med att vara igång, flyga och flänga hit och dit, varit hemma i så många månader som jag - börjar det bli lite tråkigt. 

Så jag och Amanda frågade med Linda till Prisma för att köpa dendär mössan jag såg igår.

Hittade mössan från "barnavdelningen" där den kostade 6,95 €. Hittade en likadann utan stjärnan på sidan på "vuxensidan" som kostade 12,95€..Nåjoo klart man tar den billigare då.

När vi kom tillbaka till Ingå for vi på kaffe till Candis.

Nu skall vi se om dottern är sammarbetsvillig och somnar snabbt. 

      

19.08.2013 kl. 20:39

En tyngt bort från axlarna.

Hade som mål att få inbjudningskorten färdiga före Amandas lilla syskon kommer till världen. Och jag lyckades faktiskt med det, mycket tack vare att jag fick hjälp av min snälla småkusin som satt från elva till sju och pysslade med mig.

Fyrtiofem inbjudningskort är nu lagade. Vi lagade några extra för säkerthetsskull. Texten innanför är inte på plats ännu, men det krävs bara att jag köpa färgpatron och får lov att låna någons printer så är det fixat. Samma gäller meny-korten, bara jag får en printer är det så gott som fixat.

Så fixade vi även ihop alla gift-bags.

       

14.08.2013 kl. 21:07

Kalas

Kalasdags idag ! Min guddotters lillesyster fyllde 4 år i slutet av förra månaden, så idag var det kalas.

Kameran är fortfarande på villoväg, så det blev telefonbilder.

I 4-åringens paket fanns Lego Friends som fröken önskade sig.

Eftersom min guddotter har gått och blivit så stor, och börjar första klass imorgon och blivit så cool så måste jag bara köpa denna skjorta åt henne. Tur så tyckte hon om mycket om den. Visst kan den här Gumors ännu ;)

Vi blev bjudna på mycket gott.

Hela kalaset gick så bra. Amanda lekte så snällt, inga krångel alls. Hon gick också två gånger jätte snällt på vessan. Sen blev klockan så mycket och det blev dags för oss att åka hem. Med oss hem fick vi flickornas gamla cykel, och jag tänkte att detta blir en bra "morot" att få henne hem, det att vi kan fara och cykla sen. Trodde jag. Då vi skulle in i bilen blev det ett sånt j*vla liv. Visst har hon krånglat förrut då vi skall fara hem, men aldrig att hon har hållit på så som idag. 

Det finns inget som jag hatar mera än när Amanda börjar åla sig. Ni med ungar vet precis vad jag pratar om. Man får inga grepp om dem, och dom bara ålar sig, och att sätta dem i bilstolen tillika som de skall åla sig är utmaning som heter duga. Tur så var Amandas gudmor så snäll och hjälpte mig.

       

11.08.2013 kl. 18:47

Ikea

Idag är både min och Sambons sista semesterdag. Dagen till ära blev han medsläpad till Ikea, med som sällskap fick vi också min småkusin. Han ser nog ganska välmående ut nu, men inne på Ikea var inte riktigt vår dotter och sammarbetade, så jag tror vi aldrig gått igenom Ikea så snabbt som idag.

Fast det var ju en ganska bra grej, det att skynda igenom det hela. Det hann inte fastna så mycket onödigt i händerna. 

Två svarta dekorationsdynor till sovrummet, en vanlig dyna till överdraget jag beställt, en extra potta, lite nya stora dricksglas, rullgardin till sovrummet och sedan vaser till bröllopet, kom vi hem med. Så ganska smärtfritt.

Väntar på att slippa efter tapeterna samt att hitta nån som sätter upp dem och att de andra sakerna till sovrummet anläder med posten.

        

 

 

 

06.08.2013 kl. 20:34

Gudsonen.

Idag blev det roadtrip till Åbo sjukhus, för att snusa lite bebis.

Söt som socker. Sku ha kunnat ta med honom hem, men de sku knappast hans föräldrar tyckt så mycket om. Jestas, så jag blev kär.

        

03.08.2013 kl. 21:25
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.