Dinner-Party.

Det har liksom blivit någon juttu att det alltid grillas hos oss. Så även idag, då vi fick Sverigebesök.

Hoppas det inte tar åter ett och ett halvt år före vi träffas pånytt. Förhoppningsvis träffas vi på vårt bröllop nästa sommar.

        

05.07.2013 kl. 22:41

Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

En dag i Ekenäs.

Vaknade av en liten fröken som låg i sitt rum och ropade ; "Maaaammaaaa". Mamma ropade tillbaka att Amanda skall komma till Mammas säng, så skall Mamma berätta något roligt. Nå det ville hon inte. Mamma berättade ändå att IDAG skall vi fara och leka med Linus & Marika. 

Hörde småa tassar som börja gå ner för trappan, och när jag kom ner stod ungen med nattblöjan, crocsen och lippisen på, vid ytterdörren och var redo att åka iväg.

Efter en liten övertalning gick hon ändå med på att äta morgonmål och klä på sig.

First stop blev Trollböle och hälsa ett varv på gamla-mommo och se lite hur det var med henne nu efter operationen.

 Efter det besöket fick Amanda äntligen träffa sin Linus, och jag min Marika.

Först blev det god mat på Santa Fe.

Efter en springa-omkring-och-härja session ala två och ett halvt åringar tackade vi för oss och for vidare.

Som efterrätt blev det lösglass för oss vuxna. Barnen fick nog också glass, men de var de inte intresserade av eftersom vi närmade oss Lejonparken.

En stund lekte vi vid Lejonparken, men sen menade barnen att de skulle och simma.

Sedan började klockan vara så pass mycket att vi måste hem till Hilma, och Marika & Linus for till Linus Mommo och Mofa. 

Väl hemma på gården slog fröken på sirenen, för hon skulle också till sin Mommo. Okej då tyckte jag, och tog hunden med så spenderade vi resten av kvällen på stugan med Mommo.

Haft en super bra dag ! Kommer sova som en stock inatt.. eller jag hoppas åtminstone att få sova som en stock.

      

01.07.2013 kl. 21:32

Dagen i bilder.

Nå lite text skall Ni också få..

Dagens "outfit".

Amandas blomma till sin dagmamma.

Idag var Amandas dagmammas sista jobbdag. Nu har hon semester framför sig och efter det börjar pensionärslivet för henne efter 41 år som dagmamma. Allt har ju sin tid, men visst är det ledsamt att hon far i pension. Amanda och hon kommer så bra överrens och jaa-a om man har jobbat som dagmamma i 41 år, så säger det sig själv - man är väldigt bra på det man gör. Människor som hon finns inte mera, tyvärr. Nu skall vi unna henne många fina pensionärsår.

Ingen av Er har väl missat att vi tycker om jordgubbar och ärter här ?

Får säga det samma gällande grillmaten också. Sambons Mamma och Bror kom över och grillade med oss. 

Och vilken svärmor jag har som hämtar glass och jordgubbar till efterrätt.

Nu väntar jag på att få min Sambo hem..Snartsnart är han hemma.

      

 

28.06.2013 kl. 22:37

Dagen så där annars.

Efter Lojobesöket kom jag hem och suckade åter igen över de vildvuxna rabatterna på gården. Jag har helt enkelt inte orkat rensa i dem nu en allt för lång tid. 

Eftersom det just då inte råkade vara så jätte varm, kom arbetshandskarna på och jag började rensa.

Efter att alla rabatter var rensade började nog fundera på vem som igentligen rensa vem. Visst rensade jag rabatterna men rabatterna rensa nog all energi ur mig. Puoh. I rabatten ovan har det spritt sig sån sorts täckväxt, som sprider sig längs med marken snabbare än kvickt, och de tar över precis allt annat. Men nu kan jag vila ögat på rabatterna och inte få fel i huvudet.

Efter att jag hade hoppat i en kall dusch blev det dags för lunch.

Blev broilersallad.

Efter det här blev jag så trött att jag slumrade till. Vaknade i ett ryck, och var så yrvaken att det kändes som om jag var i fyllan. Såg i panik på klockan -FAAAAAN jag var sen att hämta Amanda ! Dagmamman hade försökt ringa, men jag hade inte hört telefonen. Ringde snabbt upp och bad så mycket om ursäkt och berättade att jag somnat i misstag.

Ingen fara skedd, en halvtimme sen var jag. Dagmamman skrattade bara och sade att det inte är nån fara att hon blev orolig att det hänt något, då hon visste att jag skulle till Lojo idag.

Nu på kvällssidan har vi inte gjort så mycket extra. Rett upp som vanligt, torkat bort krita från golvet, tömt och fyllt diskmaskinen, butiksbesök - alltså en helt peruskväll.

Till kväll"mat" blev det jordgubbar för mig och för Amanda glass med jordgubbar.

Och nu har vi det ganska bra. Skulle jag ännu slippa ut och gå med hunden skulle det vara perfecto, men Amanda är redan kvällsfärdig så kan inte ta med henne och Sambon är på vägen.

Nåå hoppas på svalare väder imorgon, så vi kan fara på en promenda med dogi.

   

 

27.06.2013 kl. 20:27

Måndag !

Måndag igen. Inte för att det spelar nån roll för mig vilken dag det är.. pretty much the same när man bara är hemma, men idag så har ändå varit lite extra. Danis släktingar från Kotka kom och hälsade på. Senast vi sågs var när jag var gravid och sedan på Amandas dop, så det var en tid sen sist.

Bilderna är tyvärr dåliga, tydligen har kameralinssen varit lite smutsig och jag inte märkt det..

Grillmat stod på menyn.

Eftersom det var första gången de såg vårt hem, så hämtade de lite gåvor åt oss. Här är bild av tavlan de hämtade. Jätte bra gåva. Passar perfekt ovanför klaffbyrån. Skall försöka få upp den på väggen imorgon.

Fick också ett jätte bra såndär "förr i tiden - gjorde man så här" -tips. Det är så att Amanda har en massa stickor i fötterna, men ve och fasa om du försöker ta bort dem. 

Lägger man gro-blad med utsidan inåt , där vart man har t.ex då en sticka och låter det vara där en tid, så drar gro-bladet ut stickan.

Så när jag var ut med Hilma på kvällen plockade jag lite gro-blad och hoppas nu att de skall funkka.

Nej nu upp och vrida och vända sig hela natten. 

Emigrerar snart till källaren.

      

 

24.06.2013 kl. 23:07

Midsommar !

Glad Midsommar Alla !

Här har vi haft en ganska simpel midsommar.

Inledde midsommaren med stug-strand häng.

Jag sku kunna emigrera till stugan för nån vecka, det är så skönt där och Amanda trivs där så bra. Hon tycker det är så roligt att få plaska på i vattnet. Fröken var helt kaputt efter flere timmars plaskande. Jag sen igen, har bränt mig så infördärvat, men eget fel när man inte lägger solkräm på sig, fast man har den medpackad och dessutom smort ungen med de.. 

Efter att vi plaskat och solat färdig for vi till Daniel & Natte för att grilla.

Omnomnom.

Sedan började klockan ticka sovdags för fröken, så jag och hon kom hem och lämnade Pappa där och bada bastu. 

Nu tror jag att jag skall ta mig en cokis och sen gå och sova.

         

21.06.2013 kl. 22:00

Stugliv

Igår var vi bjudna till Mamma och hennes mans stuga för att äta. 

Det var så skönt där, så avslappnande. Amanda fick springa med bara undisar och linne, och däremellan nakupelle. Hon fick leka och hoppa i vattnet, leka sandlekar, gå barfota och äta med hela kroppen. Allt som hör barnen till. Och för att inte nämna hur jag njöt. Ååhh, jag önskar jag också hade en egen stuga. 

       

10.06.2013 kl. 10:12

KISS

Igår var det KISS dags igen ! Förra gången såg jag dem -08, och då jag fick veta att de skulle komma -13 också tänkte jag att jag måste se dem, man vet aldrig när de slutar. De är ju inga ungdomar mera.

Som sällskap fick jag med mig min fina Marika. Tyvärr har jag inte så många foton från själva keikkan eftersom de inte blev så bra foton. Men lite foton från gårdagen skall Ni få.

Gårdagens outfit.

Före konserten åt vi mat på Hard Rock Cafe. Jag, lilla landepaukkun blev tagen med storm av den här platsen. Så otroligt fint, tufft och så trevlig personal. Hit vill jag ta min Sambo nästa datenight.

Tog en "Legendary Burger" - och den var då den godaste hamburgaren jag nånsin ätit.

Till efterrätt blev det en specialare inspirerad av KISS.

Inne i Hartwall Arenan. Här väntar vi ivrigt på att de skall börja spela.

Gubbarna kan fortfarande rocka, det måste jag säga. Men tyvärr måste jag säga att det var mera riv i showen förra gången, men jag ångrar absolut inte att jag for denna gång också. Fiilisen var nog på topp denna gång också.

Tack för sällskapet Marika, vi fick en jätte fin och minnesvärd dag.

       

 

04.06.2013 kl. 21:59

Grillsäsongen öppnad.

Fick sån vår-fiilis idag att jag blev riktigt sugen på grillmat.

Årets första grillmat..

Doften <3

Så gott !

Efter förra nattens hela fyra och en halv timmes sömn, ser jag bara Voice of Finland färdigt, sen blir det nog nukkumatti.

         

05.04.2013 kl. 20:37

Ledig dag !

Aaaahh, ledig dag ! 

Och så här fint väder !

Jag struntade i alla måsten som t.ex byket, disken och att dammsuga. Det kan man göra senare. Vi bara måste ut.

Lite över en timmes promenad blev det.

Det var inte det lättaste att försöka skuffa barnvagnen med ena handen genom allt slask, och hålla i hunden som skall hälsa på alla, i andra handen. Hahah, de måste ha sett bra ut. 

Men riktigt skönt var det ju igentligen att vara ute.

När vi kom in lagade vi snabb men god mat. Makaroner, tonnfisk och grönsaker. 

Nu skall jag slänga mig en stund på soffan, sen skall vi packa iväg oss till Mommo ett varv.

      

27.03.2013 kl. 15:14

Axxells Påskbuffé

Igår var jag och Amanda med Svärmor och en del av gänget till Axxell i Karis och åt kockstuderandes påskbuffé.

Riktigt fin dukning var det.

Min förrätt. Det fanns mycket mera, men pågrund av att jag är så kinkig så blev inte mera än det här.

Varmrätten. Fisken och klyftpotatisen var super god. 

Riktigt god och helt ätbar mat var det, men en aning besviken blev man nog. Jag hade förväntat mig mera av tredje årets kockstuderande.

Och att ha med en fröken som är två och ett halvt år, var inte den smartaste idén jag haft. 

           

27.03.2013 kl. 15:06

Måndag.

Medan det varit tystnad här har jag ägnat min tid åt att ; vara trött, förbannat  snön, jobbat, sovit, träffat både min Mommo och efter det Mofi och min Bonus-Mommo och bara gått och omkring och sett ut som ett spöke.

Idag har jag ändå gjort något vettigt. 

Lagat någorlunda vettig mat.

Ätit någorlunda ohälsosamt.

Och bränt upp pengarna på en ny bykmaskin och ny torktumlare.

Fast dagen i sig själv varit riktigt okej, så längtar jag ändå efter morgondagen.

Så tänkte göra något åt saken och slänga mig i säng.

       

11.02.2013 kl. 22:08

Firat.

Idag medan vi var i huvudstaden, köptes lite saker och vi kände ett behov av att fira köpen med lite mat på Rosso.

Efter en liten menybesvikelse beställde jag Broilerpasta.

Nu skall vi mysa här hemma.

        

02.02.2013 kl. 23:00

tjugotvå.

Hej !
 
Kom hem så pass sent igår, så jag orkade inte blogga. Så Ni får inlägget idag.
 
Igår fyllde Pamela 22 år och det firade vi med mat på Knäppen.
 
 
Skall just starta.
 
 
Finfina flickor !
 
 
God Mat !
 
 
Ännu godare efterrätt hos Pamme. 
 
En mycket kiva kväll med mycket skratt. 
 
Nuuu måst jag börja fixa mig till kvällsturen.
 
          
26.01.2013 kl. 12:56

...

Hej !
 
Har liksom bara ätit gott idag.
 
Kyckling med Persika & Mango sås, Päron Smootie, En Billys flåtiga pizza ( hups ) och grönsaksdipp. 
 
 
 
 
 
Grönsaksdipp & nyaste säsongen av NCIS.
 
Annat som hänt idag är att jag dammsugat och torkat golv på nedre våningen, för det bara var piss överallt. Katter och barn. 
 
Och så här på kvällen märkte jag att Amanda var så varm. Mätte tempen som visade 38 grader. Konstigt nog så har ungen ändå inte visat tecken på att vara sjuk. Fast man såg det på hennes glansiga ögon, så åt och drack hon bra, hon lekte som vanligt och var inte märkbart tröttare heller. Senare då jag mätte tempen hade den sjunkit till 37, 1 . 
 
Hoppas den nu är borta imorgon redan. Hatar när Amanda är sjuk. Fast vi har haft jätte tur, och Amanda har mycket sällan varit sjuk. Senast hon var sjuksjuk ( inga flussa-sjuk) så var för cirka ett år sedan. Då fick hon 40 graders feber som varade i tre dagar. 
 
Nu ska jag gå upp och joina min Prisessa och sova.
 
       
24.01.2013 kl. 22:23

...

Under de här tre dagarna som jag inte skrivit har jag bland annat ;

Varit med Flickorna ut och äta till Santa Fe .

Och varit ut och gå.

 

Och nu skall jag släpa iväg mig på jobb.

        

15.01.2013 kl. 13:08

...

Hej !

Just, precis just nu. Precis denna minut, råder det fullständig harmoni här. Katterna ligger sött och sover, både ungar och vuxna. Amanda sitter så snällt bredvid mig i soffan och ser på Mumin. Vi har alla mat i magen, huset är städat, byket fixat och nu, just nu, njuter vi bara.

Idag har vi haft Amandas gudmor Daniela här och hälsat på och sett på kissorna. Tog lite nya bilder av bebisarna.

Saffran.

Utannamn.

Pepsi.

Trolle.

 Så har vi också ätit god mat med Amanda.

KycklingSallad.

Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet, så länge det varar..

      

07.01.2013 kl. 15:21

Dag 1

Det nya året har börjat med bland annat ;

God och hälsosam mat.

Varit ut och gå.

Och jobbat såklart..

Sist med inte minst.. har jag varit orökt i över ett dygn nu. Jag måste säga att jag faktiskt är motiverad till det här. Både ett hälsosammare liv, att hålla mig till hälsosammare mat (så som tidigare också ) men det att jag tänker igen ta mig tiden att motionera eftersom det är viktigt för mig och att helt sluta röka.

Första dagen orökt har gått bättre än vad jag väntat mig. Jag har kunnat ta det helt lugnt ända till cirka klockan två, då jag nästan blev lite manisk för jag måsta hela tiden göra något och koncentera mig på något annat så jag inte skulle gå raka vägen ut och tända på tobaken. För mig är det inte nicotinet, utan själva vanan som är fällan. Hoppas jag lyckas hålla mig den här gången.        

03.01.2013 kl. 23:42

2013

Hej och Gott Nytt År kära Läsare !

Skulle inte ha kunna begärt efter bättre nyår.

Vår lilla familj firade det nya året med Marika, Hubbe & Linus i Kimito.

Kvällen började med att jag och Marika for och handlade.

Så åt vi Tortilla !

Efter det tog vi det lugnt och barnen lekte / slogs med varandra. Ganska snabbt blev de trötta och det blev läggdags för dem. Före de for och sova, tände Hubbe någon enstaka raket så barnen också fick se raketer.

Efter det blev det bastu och film.

När klockan närmade sig tolv gick vi ut.

Sanna Vänner som skålar med "skumppa"  klockan tolv.

Raketer !

Det nya året kunde inte ha börjat bättre än det gjorde, med bl.a otroliga överraskningar och vi fick fira det med vänner som vi tycker mycket om.

Nöjdare kunde vi inte vara.

       

01.01.2013 kl. 18:46

Löften !

Hej !

Snart är år 2012 slut och 2013 börjar. Det betyder "Nyårs-löfte statusar" på FB. Började tänka på mina tidigare nyårslöften och det var lite deprimerade när det slog mig..Mina nyårs-löften har ALLTID handlat om vikt och utseende.

2010:s löfte - Gå ner i vikt. Gick ganska bra, men sen blev jag gravid och sket i allt.

2011:s löfte - Gå ner i vikt, genast då jag slutade amma. Fungerade bra, gick ju ner sjutton kilo.

2012:s löfte - Hålla vikten. Har fungerat bra, ända tills vi köpte hus. Jag tappade kontrollen och tog mig inte längre tiden att motionera.

Inför 2013, skall jag suprise suprise gå ner det jag gått upp sedan vi köpte huset. Dessutom skall jag jobba på mitt självförtroende. Att jag skulle kunna se mig i spegeln och vara nöjd över mig själv, fast jag har brister och fel, och är inte den vackraste i världen.

Fast året inte bytt än, började jag skärppa mig redan idag. Är smått förvånad över att jag hållit mig till Slanka hela dagen. Det betyder att jag inte gjort så mycket annat än de vardagliga måsta-på-sakerna och sprungit på vessan ( man skall ju dricka en massa vatten per dag ).

Och bestämde mig dessutom för att släpa mig till gymmet, medan Sambon och Dottern for till Svärmor och äta den sista julmaten. Har glömt den otroligt bra känslan man får efter ett bra gympass.

Sambon och Dottern är ännu hos Svärmor så jag passar på att njuta.

           

27.12.2012 kl. 20:56

Igår !

 Min vana trogen, somnade jag igår medan jag lade Amanda och sova så det blev ju inget bloggande igår. Var helt slut efter hela jul-rumban..

På förmiddagen, kom min Morbror, hans Fru & min ena Kusin från Åland, hit på besök och se på huset och dricka en kopp kaffe.

På eftermiddagen, for vi traditionellt till Mommo och äta.

 

På kvällen, for vi till Pappa och dricka lite glögg och..

äta Vegetarisk Paj med god Sallad och..

Pappa AKA - Kockin ( på Ingå-dialekt ) lagade ..

Creme Brulee.

Idag, har det varit jobb och nu..

Sex And The City och Yllesockor.

Imorgon ledig dag med en massa måsten.. off..

    

26.12.2012 kl. 23:28

Juuuuul !

Jaha, dagen på året som folk stressar massor över, är nu äntligen över.

Jag firade först på jobbet och sedan med stress. Men efter det tog jag det lite lugnare.

Något gott har man tydligen gjort eftersom jag fick så många fina klappar. Presentkort, super fina yllesockor med långt skaft ( lägger bild på de senare ), en ny hårfön, Dermosil produkter ( som är super bra ), ett fint nyckel-skåp, famos egnalagade kaffekoppar, pentik kaffekoppar, sittunderlag och en hel del andra grejer fick jag/vi.

Amandas julklappar går lite lättare att räkna upp fast de var många fler.  Prinsess-grejer, Hello Kitty grejer, Mumin grejer, en lek-dammsugare, en matstol för dockan, kläder, Disney- filmer och lite annat.

Jag är tacksam över den fina dagen men nog är det skönt att den är över.

          

25.12.2012 kl. 00:23
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.