Läkar-rådg.

Idag har jag alltså haft läkar-rådgivning. 

RR : 104 / 65 p. 104

Vikt : + 1,9 kg, alltsom allt + 3 kg

Svullnad : Kring vristerna

HB : Mättes inte idag, men togs vid labbesök och det var 98.

Babyns puls : + 162

Pulsen var lite hög här för babyn men i och med att min puls är så hög, mitt HB så lågt och att babyn var vaken så är babyns puls också högre.

Annat : Babyn har huvudet neråt redan, men läkaren sade att den slipper nog ännu och vända sig om den vill, men oftast så hålls det nog. 

Och precis som jag anade sååå blev jag sjukledig..Två veckor skall jag vara hemma och vila samt börja äta järntabletter, så vi får upp HB och minskat mina sammandragningar som hör till det att mitt HB är så som det är. Läkaren påpekade också att jag nog skall föra Amanda till dagmamman även fast jag är hemma, så jag påriktigt kan vila och slappna av, ens ett par timmar per dag.

Om nästan två veckor skall jag pånytt på koll, så då hoppas vi att värdena har blivit bättre.

      

 

06.06.2013 kl. 12:09

Längtan.

Ett par bekanta som jag inte igentligen har något att göra med mera, har nu fått deras lilla baby i famnen..

Och det väckte en sån längtan i mig.. 

Jag sku så gärna vilja att tiden skulle gå snabbare, så vi sku får vårt andra underverk i famnen. En litenliiiiitenliiiiten baby, som knorrar och knyser och snusar sååå gott.

Oftast när någon lägger handen på min mage, för att känna babyns rörelser, så slutar babyn röra sig. Säkert många andra som känner igen det där.

Men när Amanda skall känna på babyn eller som imorse då hon lade sitt huvud på min mage för att ge kram åt babyn, då rör sig babyn och det känns som om den skulle svara på något sätt. Det är så lustigt - att varje gång Amanda rör magen, så svarar babyn. 

Jag längtar så efter att få ha våra två fina barn i famnen och ta hand om dem med all vår kärlek och omtanke.

Men samtidigt vill jag njuta fullt av den här tiden. Då vi är på tumis med Amanda. Sen när babyn kommer är det slut på vår vanliga vardag - lugnet kan jag ju inte säga men sen får vi bygga upp nya rutiner och system.

Skall försöka njuta av tillvaron just nu, med min fina fröken här hemma som just har smetat mitt läppglans på sina kinder..

   

05.06.2013 kl. 10:23

Mammalådan

De var ingen långsam leverans på den mammalådan inte. IGÅR fick jag brev från Kela att det godkändes att jag skulle få mammalådan och att den om ca två veckor skulle finnas att hämta på posten.

IDAG kom det ankomtsavi i postlådan att mammalådan redan fanns att hämta på posten.

Jätte fina saker innehöll den. Gillar denna bättre som den vi fick 2010 då jag väntade Amanda. Fast jag är besviken att spytrasorna fattades.

För de nyfikna kan Ni se här vad den innehåller i år.

Idag var vi också till Prisma för att hitta vanliga vita leggings åt Amanda. Det och lite annat hittade vi. Hittade lite åt mig själv också.

Fina och bekväma skor, behändig shampoo och stylingspray i reseförpackning och äntligen en ny eyeliner.

Har tidigare också haft Rimmels eyeliner, men den tog slut och så hittade jag en billig i Tarjoustalo men den var så dålig att jag var hellre utan. Nu kan jag känna mig hel igen. Hahah.

Nu skall jag nog kasta mig o sova. 

      

30.05.2013 kl. 23:04

Sacro-bälte

I samma veva som min HVC-rumba så fick jag också mitt (till låns) foglossningsbälte som fysioterapeuten hade hämtat till mödrarådg.

Idag har jag haft på det största delen av dagen.

Tycker det har fungerat riktigt bra. Har inte alls haft ont, men jag har kännt att där nog klinkar och klonkar men inget mera.

Tio poäng.

      

30.05.2013 kl. 15:53

Att lyssna på sin kropp.

Jaha, första semsterdagen - jag hade förväntat mig att den skulle sluta på ett lite annat sätt.

Morgonen var det ju först sockerbelastning som gällde. Sockerlösningen var precis lika äcklig som förra gången. Men måste berömma HVC för att de erbjöd ett skillt rum med säng åt mig som jag kunde vila i medan jag väntade. Det blev en liten powernap där. Jätte skönt !

Har nu i ett par dagar haft småa sammadragningar. De har inte gjort ont utan känts mera som mensvärk, det har spännt och dragit en stund sen har det slutat. Jag har lite intalat mig själv att det inte är något, att jag bara inbillar mig att det skulle vara något.

Nu idag efter att jag kommit hem från HVC lade jag mig och vila och då kom det flere efter varandra så jag blev lite orolig och pratade med mödra råd. Då jag kom pånytt till HVC togs det urinprov och två andra tester ( kommer inte ihåg vilka ).

Och det hittades en "trevlig" soppa i urinen som innehöll både blod, nitriter, leukocyter, protein och sånt roligt, vilket tyder på en ordentlig urinvägsinfektion.

Men lite goda nyheter fick jag iaf - ingen graviditets-diabetes har jag. 

Efter som hela HVC nu har möte tar det åtminstone till klockan fyra före de hinner skicka iväg e-receptet till apoteket och jag kan fara och ta ut antibiotikan.

Kommer fortfarande känningar här hemma.

Jag tar det här som ett tydligt bevis på att man skall lyssna på sin kropp. 

        

29.05.2013 kl. 14:54

Vardag.

Hej !

Ursäktar tystnaden, som vanligt har jag jobbat och sedan varit så otroligt trött att allt gått i samma spår och vi har inte gjort något extra alls. Ute har varken unge eller hund velat vara, för vädret har ju varit så dåligt.

Fast jag är så trött att jag igentligen skulle ha lust att sova en vecka, skulle jag fördet vilja göra något speciellt, allt bara snurrar på samma visa här hemma. Man stiger upp tidigt, man jobbar, man söker Amanda, man går ut med hunden, vi äter, vi torkar upp mat eller mjölk som spills, vi matar djuren, vi ser mumin om det regnar, vi är ute om solen lyser, vi äter igen, kvällsrutiner, jag städar upp,  vi sover blablabla..Alltid samma saker.

Ibland känns det som man skulle drunkna bland med smulor, hundhår, torkat snor/dregel, leksaker, kakkalass, smutsbyk, trotsanfall..

Hahaha, så sitter man här och klagar och så lagar man ännu mera åt sig dessutom.

Något positivt här emellan : Något som är roligt är att prata med Amanda om hennes syskon. Tidigare när man frågat "var är babyn" har hon visat på sin egen mage och sagt "där". Nu vet hon att det är i mammas mage, och hon tycker det är jätte roligt att få känna när babyn rör sig, och frågar man "vad vi skall göra ", får man ibland till svar att vi skall till Mimmi ( mödrarådg.) och "hitta bebin". Amanda tycker mycket om att höra babyns hjärtljud och jag försöker alltid ha med henne. 

Ska bli så spännande och se hur vardagen tar sig sen när babyn är utanför magen.

        

 

23.05.2013 kl. 18:26

Rådis.

Idag har vi varit till rådgivningen och fått lyssna på babyn. Amanda tycker alltid att det är roligt att höra babyn. Hon gick direkt till britsen när vi kom in till rummet, hahah. 

Men före vi hörde hjärtljuden så gick vi igenom Kela-ansökningar och gjorde de andra vanliga undersökningarna.

Blodtryck : 103 / 59 

- Fortfarande lågt. Ibland hålls övre trycket inte ens över hundra. Tur så har vi RR-mätare på jobbet, så jag slipper och mäta när jag känner att det börjar kännas som man snart kolapsar. Salmiak ordinerades ( inget mig emot ).

Vikt : - 0.8 kg

WTF ?? Hur är detta ens möjligt ? Jag var beredd på att det skulle ha stigit med fart, för jag tycker jag svällt upp så under de senaste veckorna.  Dessutom har jag under de senaste veckorna haft en ENORM aptit och ätit HELA TIDEN. Det här förstår jag inte alls.

Urinprov : Socker i urinen.

- Det här är något helt nytt för mig. Det hade jag aldrig haft hittills. Rådg. lugnade och sade att det kan vara bara något jag ätit. Vi var ju t.ex igår ut och äta och efterrätten innehöll säkert en hel del socker. Så skrevs remiss till sockerbelastning. 

Hemoglobinet / HB : Mättes inte idag. Hon skrev i remissen till sockerbelastingen också att lilla blodbilden skall tas så att vi får ett ordentligt HB. De två senaste månaderna har HB hållits på ; 117

Fundusmått : 20 cm

Fostrets pulsfrekvens : 130 - 155

Rörelser : ++

Annat : Som tidigare nämt upplevde jag aldrig foglossning med Amanda, så det här är helt nytt för mig och jag fick förklara för rådg. symptomen så sade hon att det nog är foglossning som jag har. Något överdrivet kiva är ju foglossningar inte. De är riktigt obehagliga. Sjukledighet erbjöds nog så där försiktigt men jag vill försöka jobba ännu. Jag skulle höra av mig om jag känner att det inte mera går.

       

 

13.05.2013 kl. 16:29

*hjärta*

            

12.05.2013 kl. 18:20

Andra Barnet.

Det är ju inte samma sak att vänta andra barnet som att vänta första. 

Med Amanda var det en sorts förberedelse, det är handla alla baby-saker. Det var en rolig förberedelse, som fick en sakta med säkert att förstå - vi skall faktiskt få barn. Det här är verkligt.

Nu har vi allt. Men jag skulle så gärna vilja köpa. Inte någo stora grejer, men saker som t.ex skydd till spjälsängen, skötunderlag. Men skall man nu sätta pengar på det, när man en gång redan har ?  Skall man köpa nya bara för att de "gamla" inte faller en in i smaken mera ?

Kläder t.ex jag skulle vilja handla upp en hel butik med baby-kläder, men vi har ju redan.

Det kliar i fingrarna, jag skulle vilja ordna och gå igenom babykläderna, men det är ännu länge tills babyn anländer så jag försöker hålla mig litelite till.

Nåjoo vilket i-lands problem liksom.

   

03.05.2013 kl. 11:04

Bilder.

Hittade lite bilder på "lilla" kameran som jag glömt att posta här på bloggen, så jag gör det nu. 

Inte den mest smickrande vinkeln.

En liten sväng, och det ser redan mindre padd-aktigt ut.

En bild från en vardaglig promenad med dogg.

Har varit ut och gå med Ulle och hennes lurv.

      

 

30.04.2013 kl. 23:24

...

Hälsade på "Lilla" idag.

Fick i smyg försöka torka tårarna när man låg där. Det är så rörande varje gång.

Vårt fina barn, som ligger så skönt och tuttar.

      

24.04.2013 kl. 22:23

"Lilla"

Har ingen gått en tid sedan jag uppdaterat om graviditeten.

Inget illamående, det har hållit sig helt borta - vilket jag är mycket tacksam för. 

Jag hatar att klaga om min gravidtet eftersom jag är så tacksam över att få ett till barn. Det finns många fina människor som absolut förtjänar att få barn, men som tyvärr inte kan få barn, darför är jag väldigt tacksam för att jag har lyckan att ha fått ett barn och väntar mitt andra.

Masu *hjärta*

Men tyvärr så brukar det följa nån form är krämppor med när man är i det här skedet. Det som just nu är jäkligt är den här ryggen. 

Den blir bara värre. Det känns som nån sku ha stoppa en kniv i ryggen och det molar på, och med jämna mellanrum känns det som nån sku riktigt gräva in kniven ännu djupare i ryggen. Och då det är som värst viker sig något av benen och jag förlorar all kontroll över dem, och har jag tur behöver jag inte falla, men har jag otur faller jag på golvet. Och jag blir förbannad tillika. Vadå ont i ryggen, redan ?? Va fanken är det här ? Jag har ju inte ens stor mage !

Fast ryggen pinar på, är det här ändå ett ganska roligt skede i graviditeten. 

          

23.04.2013 kl. 22:05

...

Har haft lite "dabbiga" arbetsturer så jag har just inte hunnit göra något extra, bara de vanliga här hemma. 

Fick igår veta att jag inte ens idag får hem min Sambo. Så fick jag också veta att han inte ens slipper med på ultra nästa vecka.

Jag är arg, jag är så ledsen och så besviken. Ensam på ultraljud. Jag vill ju dela glädjen med någon. Och helst skulle det ju vara barnets pappa.

Att vara gravid ( med tyvärr endel krämppor och en hel massa hormoner), och ha en mycket viljestark dam på två och ett halv år, och vara ensam är inte alltid något lätt.

Ibland känns det som om man skulle vara ensamståede, fast man är i ett samboförhållande, men honom ser man bara av på veckosluten, ibland inte ens hela veckoslutet. Visst pratar vi dagligen med varandra i telefonen, men det är ju inte samma sak. Igår var jag så trött och besviken på att han inte kommer delta i ultra, att jag bara satte mig ner på köksgolvet och grät. Jag vill ju inte gråta av utmattning och besvikelse, inte framför Amanda. Då jag satt där på köksgolvet, kom min fina flicka och krama mig. 

Det är det som får mig att stiga upp därifrån och fortsätta. Min fina dotter.

      

 

 

19.04.2013 kl. 08:58

Tisdag.

Jaha, nu är vi ensamma med Amanda igen.

Första dagen ensamma har vi spenderat med att vara ute och leka.

Och ätit god mat.

Hahah, nää ingen överdos med mozzarella ost.

Efter det blev det rådgivning. Allt var fint med bebisen och helt okej med Mamma också. Upp i vikt har jag gått så tusan nu när jag inte ha spytt eller mått illa. Nå kanske inte så tusan, men sen senast så har det ökat med 1,3 kg. Halvvägs och vikten visar + 2,2 kg. 

Efter det kom Amandas Mommo och söka henne och jag börja pyssla o keikka.

Klagade på att det tog ett halvt år före Sambon fick Amanda rum målat. Själv tog det sju månader för mig till att få två fjutiga stolar fixade. Hahaha. 

      

16.04.2013 kl. 17:06

Lilla.

Det var en tid sen jag uppdaterade om min graviditet.

Illamåendet har tack och lov lättat. Har inte spytt alls ! Illamående kommer smygande nu och då, men inte alls så farligt som tidigare. Så hurja skönt.

Nedre ryggen har börjat krångla, men jag klarar mig. 

Något jag aldrig upplevde med Amanda var foglossning. Här för kanske en vecka sedan börja det värka som f*n i bäcken, och jag var genast och prata med en kompis jag vet att har haft grymma foglossningar, och det var säkert det som det var. Efter det har det inte värkt så mycket, nångång nu och då värker det till. 

Just nu tycker jag att de är riktigt kiva att vara gravid. Tycker att mående är riktigt bra, jag har energi och är ganska glad. 

Rörelser har jag känt en tid redan och det är tills vidare ganska kiva. Har helt glömt hur det kändes. Tyvärr är rörelserna inte så kraftiga att Sambon skulle känna dem.

Att vara gravid är enligt mig ingen sjukdom, fast man nu ofta klagar på sina krämpor.

        

 

04.04.2013 kl. 10:26

Carena Syskonvagn.

Här för en tid sedan hittade jag en Carena Double Swing- syskonvagn på prylisen och eftersom den var så förmånlig så köpte jag den genast.

Nu har jag beställt en makuukoppa ( svenska ordet är ; liggkorg ) till den.

Har också sökt dessa begagnade men har inte hittat. De svarta far så snabbt.. Så nu köpte jag från lekmer.fi

Extremt farlig sida. Där finns för mycket kiva.

     

01.04.2013 kl. 15:35

...

Gott Folk, det är så här det händer när du ätit för mycket påskägg.

Känner mig liksom lite tjock och folk är ännu och ger osäkra blickar, för de vet inte om de skall beklaga för extra vikten eller om de skall gratulera.

Några minuter vila huvudet ännu, sen ut på länk. Börjar bli ledsen på den här huvudvärken.

       

31.03.2013 kl. 17:53

Frestad !

Då jag väntade Amanda var jag också lika sjukt frestad att köpa ett Gravid-Smycke.

Har hittat en hel del fina !

Scaleas Smycken, gör också såna !

Har tidigare beställt fina smycken av henne. 

Undrar om jag kan hålla mig..

     

 

27.03.2013 kl. 22:53

Rådis

Just hemkommen från rådgivningen.

Allt var bra med "Lilla". Mödrarådg. hade lite svårt att hinna med, eftersom "Lilla" hade sån fart på. Hjärtljuden var starka och fina.

Mamma har ju som nämnt inte mått så bra, och det syntes också. Blodtrycket var lågt, likaså hemoglobinet. Vikten hade gått ner med nästan 1 kg. 

Jag hoppas, hoppas verkligen att illamåendet nu försvinner. Har inte mått illa nu på tre dagar, så vi hoppas, vi hoppas !

Om illamående kommer tillbaka så skulle jag höra av mig till rådgivningen, plus att då tänker jag nog testa Sea - armband.

        

21.03.2013 kl. 13:57

...

Hej !

Får ursäkta för att jag inte skrivit på de senaste dagarna, men har varit ungefär lika kiva som en söndrig golvmopp.

Migränen som jag hade med Amanda is back..

Idag fick jag migrän direkt på morgonen, ca kl. 07 och efter att ha spytt ett par gånger och absolut maximera dosen med värkmedicin  så gav den äntligen med sig, efter nästan tio timmar. Känner mig ännu som en trasa i huvudet, men lite mera mänskligare har fiilisen varit. 

Dessutom har vi varit på trimis här med Amanda & Hilma, eftersom Sambon  igen varit på längre nakki på jobbet. Idag någongång kring dygnsbyte får vi hem honom. 

Imorgon har vi en massa roligt på schema, så hoppas hoppas att jag får må bra.

     

15.03.2013 kl. 20:35

Hittills

Då jag fick reda på att jag var gravid, trodde jag att den här graviditeten skulle vara lättare bara liksom för att det är andra gången.  

Men trots detta är det "bara" är min andra gång så jämför jag ju ALLT med då jag väntade Amanda.

Då jag väntade Amanda ;

  • Med Amanda var mitt illamående långt psykosomatiskt. "Illamåendet" vara endast nån vecka.
  • Jag kommer ihåg att jag var jätte trött mellan ca. vecka sju till tio och genast då jag kom hem från skolan/jobbet gick jag och sova.
  • Jag som aldrig tidigare haft migrän, fick migrän då jag var gravid.
  • En av de sakerna som var värst då jag väntade Amanda, var nog dygnetrunt halsbrännan.
  • Den andra saken var en helsikes akne
  • Med Amanda fick jag sånt sug på skräpmat. Vilket inte gjorde aknen något bättre och det resulterar också i varför man gick upp så mycket i vikt.

Såklart kom det andra saker att klaga på när jag var längre in i graviditeten med det ids jag inte nu ta upp eftersom det inte är aktuellt ännu.

Med "Lilla" ;

  • Med "Lilla" tog det flera veckor innan jag kände minsta lilla illamående och till en början kunde jag lätt förebygga illmående med att äta regelbundet. Då det brukar lätta åt de flesta "enligt boken" då tog de ordentlig fart åt mig.
  • Lukter var något jag inte riktigt diggat någondera av graviditeterna. Vet inte om det nu bara känns värre med "Lilla" för det nu är aktuellt och för att glömmer mycket på tre år. Nu kan en lukt av någon mat som jag inte tycker om, få mig att krama vessabyttan genast. Då jag öppnar kylskåpet håller jag för näsan. 
  • De första gravidtetssymptom jag hade var sömnlöshet. Jag vaknade där åt en tre-tiden på natten och där låg jag ännu cirka till halv sex på morgonen och bara vred och vände mig. 
  • Min kost hittills har varit något fattigare. Knäckebröd / surbröd - varken luktar eller smakar illa. Saftsoppa- det kan jag dricka en hel liter per dag. Mjölk - kan det också fara en hel liter. Allt som oftast brukar jag pina i mig åtminstone en portion varm mat per dag. Detta har resulterat i att jag äter mycket små portioner men blir snabbare hungrig pånytt och äter jag inte just på sekunden ( vilket jag oftast inte gör) så vet jag att jag antagligen lider i flera timmar framåt. 

Jestas nu kom det text. 

           

12.03.2013 kl. 20:20

Mående och så.

Hej !

För tillfället sitter jag och njuter av grönsaksdipp med blivande svägerska och ser på film.

Riktigt gott att få något i sig.

Min gravidtet började lite för bra. Jag slutade ju som nämt röka och det bidrog tyvärr med viktökning, fast jag försökte hårt att inte falla i den gropen. Det enda lilla jag kan klaga på då, var att jag var mycket trött.

Mådde inte en gnutta illa heller enda tills typ vecka sju, då det ibland kom illamående som gick att hindra med att äta regelbundet. Nu den senaste månaden har jag inte gjort mycket annat än mått illa och spytt.

Är mycket känslig för lukter och os från mat kan få mig att direkt hamna krama wcn. Min kost den senaste månaden har ungefär varit surbröd, knäckebröd och mjölk ( kan dricka flere liter per dag ). Saker som inte har starka smaker och inte luktar illa. Jag brukar pina i mig saftsoppa eller juggis på morgonen så jag inte skall hamna spy på tom mage, för det är absolut det värsta jag vet.

Det står tröstande i böcker och folk säger tröstade åt dig att det brukar gå över vid vecka tolv. Nu är jag över det och väntar bara på att det skall sluta.

Aningen piggare har jag blivit. Det som nu är den stora skillnaden är att när jag väntade Amanda och var trött kunde jag lägga ner mig och vila, nu kan jag inte det. Så jag är riktigt tacksam att energin börjar komma tillbaka, eftersom jag nuförtiden är mycket ensam med Amanda.

Nu blev det riktigt riktigt långt och har Ni orkat läsa till slut är Ni värda diplom.

01.03.2013 kl. 21:28

Kommer inte på en rubrik

Nu har jag skrivit och raderat texten kanske elva gånger redan. Vet inte riktigt vad jag skall skriva. 

Har lust att skriva precis det vad jag känner dvs. jag känner mig som en padda och vill absolut att tiden skall gå snabbare så folk faktiskt ser att jag är gravid, inte bara få konstiga blickar för folk vet inte om de skall gratulera eller om jag bara ätit allt för mycket godis.

Men sen igen vet jag att jag kommer sucka åt mina funderingar. Det är ju inte första gången jag går igenom det här och jag vet att magen kommer bli större. Så stor att jag kommer ha svårt att andas, så stor att jag kommer inte kunna sätta mig ner som folk, så stor att det är ett helt projekt att vända sig om i sängen. 

Men nu fick jag åtminstone skrivet ner mina känslor. Vi tar suckande om nån månad.

        

28.02.2013 kl. 10:06

Lilla

Älskade Lilla.

4D bild av Lilla som håller ena handen vid örat och tummen i mun.

Lillas profil.

 Vårt andra barn, Amandas syskon. Mina ögon tindrar och jag kan inte sluta le.

      

26.02.2013 kl. 16:20

Monday.

Idag är en ovanlig bra måndag.

Vi var hör och häpna färdiga så pass tidigt att vi bestämde oss för att gå ner till byn.

Vår destination var hvc, rådgivningen.

Så hääär nöjd var jag när jag kom ut därifrån, efter att åter igen fått höra fina starka hjärtljud. Amanda blev också mycket glad över att höra "biibi":ns hjärtljud. Hon börja riktigt hoppa och klappa sina händer.

Tillbaka till verkligenheten, måste in i KT och köpa nya tallrikar åt Amanda, eftersom hon är bra på att söndra sina.

Blev favoriterna, Kitty och Mumin.

När vi kom hem passade jag på att laga mat och dammsuga, medan ungen sov i vagnen.

Nammmm vanilj-té.

Njuter av stunden.

      

 

18.02.2013 kl. 16:00
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.