Dunderlunch

Var nog en sjutusans dunderlunch jag åt. Efter den sorterade och fota en massa grejs som jag sedan lade till försäljning, städade också klädskåpet och rensade ut kläder som jag inte längre använder och lade även dem till försäljning. Snabbt gick det och om alla affärer går igenom som planerat så har jag tjänat 88 € på saker jag inte behöver. Inte så illa alltså !

Kvällen har gått åt till att planera ännu mer kring den stora dagen i Juni. Har nu skickat iväg alla inbjudningskort. När har frimärkena börja kosta 1 € styck ?? ! Tänkte nästan falla på baken.

Herregud, det är mycke att tänka på när man gifter sig. Hade jag vetat att det fanns så här mycket hade vi nog tagit magistrat-alternativet. Men det är ju långt på vägen redan så nu är det "bara" att vänta på att det skall närma sig så man får börja verkställa alla planer. 

Vad jag längtar till sommaren, då vi skall handla tärneklänningar, åka till Estland, för att inte tala om dagen före och själva bröllopsdagen. Säger jag nu.. dagen före går jag väl på nålar kan jag tänka mig. Haha.

     

07.03.2014 kl. 20:13

Äntligen

Efter en aaaallt för lång paus på grund av en envis flunssa, kände jag mig äntligen tillräckligt friskt för att ta ett träningspass. Visst kändes det att det var en tid sedan, men det var ju bekanta övningar så bra det. Blev det klassiska 45 min crosstraining och armpass.

Juttas Superdietti lider mot sitt slut och saldot visar minus sex kilo och minus tolv centimeter.

Passligt kom Svärmor på besök och vi testade brudklänningen för att se hur mycket det är kvar och därav påminna och motivera mig. Till min stora lättnad är det cirka två centimeter kvar så är den fast, men tänker ändå försöka få lite till så att man nu får bra med luft sen också. Skulle det råka misslyckas är jag utan ordentlig syremängd. Nää skämt och sido, det här blir nog jätte bra. Föll åter igen pladask in love i min brudklänning, speciellt nu då den nästan passar och man ser hur det blir och så ut påriktigt - har definitivt gjort rätt val.

Var rädd en tid att ha hamnat i den klassiska fällan att man färdigt köpt brudklänning och sedan inte får den på sig. Bra att jag kan vara otroligt envis.

Förhoppningsvis får jag hållas frisk nu så jag kan träna.

            

28.02.2014 kl. 22:42

Räddat !

Tusen Tack alla för att Ni tipsat mig om olika fotografer, sedan vår avbokade passligt fyra månader före bröllopet.

Mejlade en hel hög fotografer, och fick ingen mindre än Fotofabriken i Ekenäs att föreviga vår stora dag.

Är så lättad. Hade gått sönder om jag inte fått vårt bröllop fotograferat.

Får se vad som krånglar till nästa.

      

26.02.2014 kl. 13:52

Stress !

Så många gånger jag drömt att något gått på tok som är bröllopsrelaterat. Allt från fel klänning i påsen, tärnor som inte dyker upp, catering som avbokar, fel sång i kyrkan..

Hittills har det bara varit drömmar. 

Det börjar ju påriktigt närma sig och det är bara fyra månader kvar, och jag har börjat dubbelchecka alla bokningar just med tanke på att det brukar alltid vara något som inte går som planerat.

Och nu då jag kontaktade fotografen - avbokade personen.

HELVETEEEEEE..

Hoppas verkligen att vi hittar en annan fotograf, men oddsen är ju inte precis med oss. Sommar är lika med högsäsong för bröllop och fotograferna är bokade långt i förväg.

Jag kan inte tänka mig att inte föreviga dagen på bild. Nu gäller det att hitta någon, priset får man lov att acceptera bara.

          

23.02.2014 kl. 21:56

Mera fixat

Mycket på bröllopsfronten har hänt den senaste tiden.

 • Bestman är frågad och blev glad över uppgiften.
 • Jag har printat ut diverse namnlistor till olika bröllopspyssel
 • Fixat namnlappar på presentaskarna
 • Har printat ut nya "annan info" lapp som kommer med i inbjudan, inbjudningskortet är nu färdigt i kuverten med adresser på. Bara att skicka iväg.
 • Min snälla bror med Sambo ställer upp som bål-ansvariga.
 • Lagade även två olika alternativ till bordsplacering.
 • Planerar tärneträff samt träff med tärnor, bestman och toastmistress.

Hyvä laatu telefonbild.

     

08.02.2014 kl. 17:32

Neljät Häät @ Fiskars Bruk

Ett år har gått igen sedan förra Neljät Häät/Fyra Bröllops som iår igen hölls i vackra Fiskars Bruk.

Lite annat detta år, synd att jag inte hann till alla punkter.

Nästa år ser Ni mig där igen, men i en helt annan roll än förra året och idag.

      

01.02.2014 kl. 21:56

Syn på äktenskap

"Anonym" hade lämnat en intressant kommentar i föregående inlägg.

"Fint med bröllopsflrberedelser. Men tänk om man ägnade ens hälften så mycket tid på art förberedelser inför äktenskapet (resten av era liv) som åt bröllopet (en dag) så kanske skiljsmässostatistiken skulle se annorlunda ut. Har ni funderat på framtida stötestenar och hur ni ska klara er igenom dem? Detta skriver jag inte som en pik utan som en påminnelse om att det är mera än en trevlig fest som bröllopet handlar om."

Utan att ta åt mig, måste jag ju faktiskt medge att "Anonym" har en point. I mitt läge fokuserar man ju faktiskt till hundra på själva festen och tänker inte på dylika saker som stötestenar när man väl är gift. 

Min blivande svärfar av alla människor sade " alla har dåliga sidor, man måste bara ta reda på om man kan leva med den andras dåliga sidor".

Efter 7½ års förhållande känner vi varandra rätt så bra. Efter att har bott tillsammans officiellt i fyra år, vet vi att vi kan leva med varandras "störande egenskaper" . Som vilka andra som helst har vi också haft vår beskärda del av motgångar. Till mångas förvåning har vi fixat det. Fast det känts som om man gått in i en vägg, så har vi ändå lyckats ta oss i rätt riktning.  

I vår nuvarande livssituation känns det redan som att vi är gifta. Vi har två barn och äger ett hus tillsammans. Förutom bara den faktorn att vi älskar varandra och vill dela resten av våra liv tillsammans, är också detta en trygghetsgrej om det skulle hända någon av oss något. De låter kanske lite tokigt att nämna den här trygghets-faktorn, för vi tycker ju nog faktiskt om varandra också.

Jag är medveten om att skillsmässostatistiken är mycket hög nuförtiden, men jag vill ändå tro att det finns dem som faktiskt klarar det. Jag tror och vill att vi skall göra det.

Vi älskar varandra, och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Det känns som att han är en del av mig. Vi som blev ett par som så unga, vi båda valde lite olika vägar ( t.ex studieorter), men alltid har vi mötts vid mitten.

Hur det än är, är Dani den jag vill krypa brevid i soffan på kvällen. Här sitter jag på soffan och ser på honom, och efter 7 ½ år, vill jag fortfarande fara över till hans sida och ge honom en stor kram. Han är mannen jag vill dela mitt liv med och vi är redo att ge allt för att få vårt äktenskap att fungera.

Så ett rent konkret svar på kommentaren ; Bandet och kärleken mellan oss är svår att bryta, och vi kommer kämpa in i det sista då det kommer motgångar. Vi får inte glömma varför vi lovade varandra evig trohet, vi måste komma ihåg varandra.

          

 

30.01.2014 kl. 20:52

Att beräkna..

..mängden alkohol som skall inhandlas till bröllopet, var ju ingen piece of cake precis. Hade skrivit ner på högt en lista, men nu då jag började påriktigt tänka och räkna så hade jag räknat champagne och vin helt i överdrift. Men fick tillägga sånt som öl, cider och lonkero.

Hade räknat upp till 120 glas med champagne och 240 glas med vin. Hahaha, så det blev lite i överdrift med våra 80 vuxna. Plus att det finns många ( ink. mig själv) som inte är vinälskare.

Då man tog bort flere flaskor med champagne och dunkkar med vin, och lade till några lådor öl, cider och lonkero blev ändå slutresultatet billigare.

I väntan på Estlandsresan. Och själva bröllopet..Houh !

      

29.01.2014 kl. 21:15

Klänningar åt små tärnorna.

Nu var lite till checkat på listan över saker som är kvar.

Amanda, min Guddotter och hennes lillesyster skall vara små brudtärnor, och nu är deras klänningar beställda.

Jätte söta klänningar köpa från Zalando

Tackgåvorna till solisten, pianister, tärnorna och toastmistressen  är påväg med posten som bäst. 

       

22.01.2014 kl. 19:35

Polaroid kamera

En polaroidkamera vid gästboken skulle ju vara häftigt. Att limma en bild av sig själv i gästboken och skriva en hälsning.

                Men är det så häftigt att man ska betala 300 € för det ?

   

22.01.2014 kl. 18:59

Projekt WD

Hur går det med Projekt WeddingDress då ?

Jaa-a det blev ju en lite ofrivillig paus då vi blev intagna på sjukhus. Att tänka på sig själv var ju inte prioriterig nummer ett precis. Äta måste jag ju, och höll mig till olika sallader och soppor. Jag som har en mamma gjord av guld, hade hämtat en massa frukt till mig så jag åt frukt istället för de läckra frestande munkkarna i kantinen. 

När vi slapp hem fortsatte jag där jag slutade, enkelt. Jag har tillåtit mig att vid kalas unna mig, för känner jag mig själv rätt sitter jag sedan och surar.

Som det nu ser ut så går det åt rätt håll. Vikten står på :- 3,5 kg & midjemått : - 6 cm. Tycker ytterrocken kommer på lättare men när jag ser mig i spegeln så ser jag ingen förändring. 

Den 27.1 börjar sex veckor av något helt nytt. Det är bekant för de flesta, då något mycket liknade syns på TV. Då unnas det ingenting. Då ger jag järnet. 

Är jätte exalterad inför detta. Vill att dagarna skall gå snabbare då detta kan börja ! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ !!!

        

 

 

20.01.2014 kl. 09:42

Detaljer

Nu har jag beställt mitt armband till bröllopet. Ett sådant armand man annars också vill ha på. Enkelt men lite extra. Precis vad jag vill ha.

Så beställde jag även gåvor åt mina tärnor och andra som hjälper till med bröllopet. 

Älskar dessa små detaljer.

Det pirrar i tårna när jag tänker på att vi snart får ansöka om hindersprövning - IIIIIIK ! Snart händer det påriktigt ! Det är ingen dröm !

       

17.01.2014 kl. 18:42

Brudbukett.

Det här med brudbuketten har jag ganska länge haft klart för mig ungefär vad som gäller. Min favoritblomma är Kallan, och efter den kommer rosor. Så en blandning mellan dem är ju ganska klart val.

En liten inspirationsbild om vad som ungefär rör sig i mitt huvud.

            

07.01.2014 kl. 22:41

Nyårslöftet.

Löften jaa-a. Mina löften är ju så gott som alltid viktrelaterade. 

Indirekt är ju även årets löfte också viktrelaterat - men det heter "Komma in i brudklänning" i år.

Eftersom jag ännu ammar, tänker jag inte banta hur som helst. Utan börjar med att se efter vad jag stoppar i munnen.

Har följt samma mat-schema tidigare också och det fungerar bra för mig. Så vi hoppas det fungerar lika bra även denna gång.

För på ett eller annat sätt skall klänningen på.

    

02.01.2014 kl. 17:35

Svåra val.

Jaa-a nu är det fjärde gången jag försöker skriva detta inlägg men allt tycks bara stärva. Så..

Att hitta sin bröllopssång är ju inte alltid så himla lätt, det finns ju en hel del alternativ liksom. Här är favoriterna hittills :

Shania Twain - From this moment

Har tyckt om denna sång ända sen lågstadieålder. Är ju så otroligt fin.

Sonja Aldén - Du är allt

Otroligt vacker - men "alla andra" har den. ( men sen igen är alla "mina" sångalternativ jätte populära bröllopssånger)

Sara Löfgren - Du & Jag

Nyligen funnen. Orden slår ju en i huvudet så de stämmer - men melodin är inte den bästa.

 

Kan man inte välja alla ? Haha. Usch så svårt. Inte ens Sambon kan bestämma, då jag nångång bett honom bestämma.

Eller kan man ha alla ? Två i kyrkan och en som vi dansar till ?

        

 

29.12.2013 kl. 15:10

Mardröm.

Åter igen dessa mardrömmar om bröllopet.

Inatt drömde jag att vi hade flyttat festplatsen till min mamma och allt var i sin ordning där. I kyrkan var alla gäster på plats, men då vi skulle sen till festplatsen så kom det absolut ingen. Bara min mamma. Ingen annan. Inte ens min man var där.

Var så ledsen att ingen ville fira. Fick världen panik hur vi skulle göra med maten och drickan, när ingen var där.

Har haft många liknande mardrömmar. Varje gång lika obehagliga.

Nå denna mardröm tror jag inte att blir sann. Tror mera att det kommer finnas folk som blir sura för att de inte är bjudna.

        

29.12.2013 kl. 14:32

Svårt att bestämma mig

Det här med att bestämma sig för ett efternamn var ju lite svårare än jag trodde.

Har hundratals gånger skrivit alternativen på papper och lekt att jag presenterat mig, för att se vad som låter bättre. Ena dagen lutar det åt ena hållet, andra dagen åt andra hållet. 

Skall det bli ;

Cecilia Weckström-Nyman

eller 

Cecilia Nyman

Weckström-Nyman låter ju ganska fint, men det är långt att skriva och jag har ju igentligen ingen orsak att hålla i mitt flicknamn.

Nyman är kort och enkelt, finns en miljon andra som heter det, men visst skulle det vara kiva om hela familjen hade samma efternamn "Familjen Nyman" liksom.

Åhh vad svårt.

       

29.12.2013 kl. 14:26

Planeringsboken.

Med den gamla söndriga IKEA-bröllopsplaneringsboken utslängd - in kom den nya. Med sig förde den såklart en liten gnutta iver igen att fixa. Insåg att vi snart kan börja leta tärneklänningar, köpa smycken, åka till Estland m.m. Wuhuuu !

Plus att det var skönt att brainstorma allt igen för att få en "kontroll-känsla" att allt är i sin ordning.

     

25.12.2013 kl. 14:05

Two must-show's

Är tacksam för allt fint i fick, men känner att jag bara måste få visa dessa två julklappar ;

&

Vackertvackertvackert !

     

25.12.2013 kl. 13:56

Önskeinlägg - Bröllop

Fick önskemål om bröllopsinlägg igår - och vad glad jag blev ! Man får jätte gärna ge önskemål.

"Minna" önskade veta hur det går med planeringen, vad vi har kvar och så. Så jag anar ett långt inlägg.

Med bara lite på ½ år kvar ( Herregud, bara ½ år !! ) så har vi läget mer än under kontroll.

Då jag började planera bröllopet tänkte jag mera i stora banor, på de stora sakerna. Nu när tiden gått och man har fått tid att samla sina tankar och ideer så har sista tiden gått ut på små detaljer. Vilket det finns miljoner av.

Jag har ju aldrig planerat ett bröllop, så jag är livrädd att jag glömt något viktigt. Därmed har jag frossat bröllops checklistor i överdrift ( men det är väl inte så underligt med tanke på mitt nästan ohälsosamma förhållande med listor ) för att kolla att jag säkert tänkt på allt. Har även drömt flertal mardrömmar om att cateringen avbokat i sista minut, klänningen glömts, musiken varit fel, tärnorna på villoväg, festplatsen odekorerad och en massa annat. 

Det som varit lättast är det som man redan spenderat åratal med att drömma om - t.ex klänning, blommor, hår osv.

Det svåraste är absolut gästlistan. Man vill bjuda så många, men verkligheten slår tillbaka då man också själv betalar för cateringen. Sen måste man ju lite tänka på vilka man bjuder för att man vill ha där, och vilka som igentligen hör till "kanske blir sur" - kategorin.

Med det sagt så kan jag ju berätta att allt vad gäller ; catering, klänning, bokning av kyrka, väljande av tärnor, bokande av florist, kakbeställning, bordsdekorationer, inbjudningskort, menykort och "annan info"-kort, hår & make-up, smått kul till bröllopet, DJ, endel acenssoarer till bruden, solist, toastmaster, vigselringar, fotograf, gästlistan, festplats, gästgåvor och gästbok är färdigt.

Vad jag ägat mig åt senast är detaljer. Små detaljer som :

Vem delar ut riset ? - Marika

Vem för tårtan till festplatsen ? - Svärmor

Vem har barnen före och efter bröllopet ? - Mommo och Gamla-Mommo

Vem hämtar blommorna ? - Har inte fått svar

Vart träffas vi med tärnorna före bröllopet ? - Har inte fått svar

Fixat ihop de sista dekorationerna till festplatsen, tänkt ut saker som "barnens bord". 

Annat som jag också ägnat tanke åt är ; Tärnornas uppgifter, tidtabellen för den dagen, tärnornas tack-gåvor, de sista acessoarerna till mig dvs. armband och örhängen. Det är alltså endast planer so far. Vet vad jag vill ha men det skall bara verkställas.

Vad som är kvar :

 • Verkställa det ovan
 • En skiss över bordsplaceringen ( kan jag ju först göra då jag vet vem som kommer)
 • Printa bordplaceringskorten ( samma sak som ovan)
 • Välja bröllopsvittnen
 • Sambon : Kläder, borddukar och utse bestman
 • Tallinresa för drickorna
 • Hindersprövningen ( kan göras 3 eller 4 månader före )
 • Underkläder
 • Tärnornas kläder
 • Transport

Det var liksom det.

      

 

 

04.11.2013 kl. 11:11

Honeymoon

Spenderade mycket tid på datorn igår, sökande efter prima smekmånadsresor.

Jag föll huvudstupa in lööööv med Puglia, Italien. 

Bilderna från Google.

Så skulle jag bra kunna tänka mig Tropea i Italien.

Bilder från google.

Så kan jag ju såklart tänka mig Venedig också, man sku ju måsta se det för det sjunker.

Bild från Google.

Så hoppar vi lite åt sidan, och landar i Grekland. Märmare bestämt Oai, Santorini.

Bilderna från Google.

Så hittade jag även Finnmatkat´s Blue Couples, som verkar super huippu också.

Soo much choices..

         

 

22.10.2013 kl. 09:49

Bröllopbröllop

När jag engång fick upp farten med bröllopsplaneringen så fick jag lite mera gjort.

Kvar är nu endast : 

 • Tärnornas kläder
 • Accessoarer ; armband, örhängen oköpt
 • Underkläder
 • Borddukar
 • Alkoholen
 • Hindersprövningen
 • Bestämma vem som gör vad under själva dagen.

- vem har flickorna ?

-vem delar ut riset ? - Marika

-vem för tårtan till festplatsen ?

-vem hämtar blommorna ?

 • Gå igenom detaljer med tärnor, toastmaster och bestman

 

 • Sambon skall ännu utse bestman samt kläder

Fick en hel låda med roligheter till bröllopet igår, JESSJESS !

Det var som att få med en stekpanna i huvudet nu - herregud vi skall faktiskt gifta oss ! Det är ingen dröm utan verkligt ! 

      

10.10.2013 kl. 14:36

Pysselkväll !

Blev pysselkväll för hela slanten igår efter att flickorna somnat.

Nu är alla inbjudningskort, menykorten samt annan info-lapp färdiga ! Som en sten fallit från axlarna !

Så pysslade jag ihop inbjudningskorten till Amandas treårskalas, när jag engång börjat.

Så skönt att ha det här fixat ! Nu behöver det inte spöka i bakhuvudet. Bröllopsinbjudningarna har varit störta spöket, så nu kan jag fokusera på annat.

     

10.10.2013 kl. 14:22

Lilla extra

Det har varit lite tyst nu på bröllopsfronten, men det finns tid ännu.

 • Text till inbjudningskorten och menykorten är färdiga, bara att printa ut.
 • Gästboken är beställd
 • Sista detaljerna till bordsdekorationerna är också beställda nu.
 • Så beställde jag några andra mindre detajer som ändå gör festen till en helhet. Saker man nog klarar sig utan, men ändå är roliga att ha.

     

07.10.2013 kl. 17:06

Lite mera wedding.

För att hålla mitt eget huvud lite klarare än vad det är.

Med nio månader kvar tills D-dagen, gör jag nu upp en antagligen oändlig lista på grejer som är checkat och grejer kvar att göra.

 • Boka Kyrka - Check
 • Boka festplats - Check
 • Boka fotograf - Check
 • Gör gästlistan - Check
 • Bestäm tema för bröllopet - Check
 • Beställ catering - Check
 • Boka festens underhållning ( Dj) - Check
 • Boka övernattning - Ogjort. Vi har svårt att välja.
 • Boka frisör och makeup - Check
 • Boka florist - Check
 • Boka transport - Pågångs
 • Brudklänning - Check
 • Brugummens kläder - Ogjort
 • Vigselringar - Check
 • Musik/solist i kyrkan - Check
 • Välj tårta och konditor - Check
 • Inbjudningskort - Check 
 • Menykort - Ogjort, pågångs
 • Smått och gott -pyssel till festen - Check och pågångs
 • Bordsplacering - Check
 • Placeringskort - Ogjort
 • Underkläder, accenssoarer och smycken - Halsband, strumpeband, skor färdigt. Fattas armband, underkläder och örhängen
 • Bestman och tärnornas kläder - Ogjort
 • Gästbok - Ogjort
 • Hindersprövning - Ogjort, kan bara göras visst antal månader före
 • Inhandla alkohol - Ogjort
 • Boka bröllopsresa - vi kommer önska understöd till resan i gåva av gästerna, så vi skall se vart det bär av.

Har jag glömt något ? 

Nu så här långt, verkar det ju ganska bra i mina ögon. Och det känns skönt att vi har så här pass mycket fixat redan, före lillasyskon kommer. Otroligt skönt.

     

 

 

 

 

14.08.2013 kl. 21:21
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.