Monday

Måndag igen då. Det enda minuset med dagen vara att Sambon for på längre arbetskeikka och kommer förhoppningsvis hem på onsdagen.

Men en fin dag har det ju absolut varit ! 

Lite utevistelse var ju absolut på plats efter både labbprov i två resor, butik och Madeleines ögongymppa. 

Tyvärr hade hon glömt att ta med glasögonen som skulle testas på Madeleine, så hon skulle ta med dem nästa gång. Hoppas hon kommer ihåg dem bara, skulle gärna vilja testa och se om de hjälper.

       

31.03.2014 kl. 19:37

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Det blev en shoppning-söndag

Det planerades en lugn hemma söndag, men så såg Sambon reklam på någon billig rock och föreslog en resa till Iso Omena. Rocken var tyvärr inte vad han väntat sig, men jag brukar för det mesta hitta då jag igentligen inte letar.

Efter Iso Omena blev det spontanbesök till Ikea. För att visa lite tacksamhet över att Sambon gick med på det, skippade vi övrevåningen och gick direkt ner till lagret. 

Från Iso Omena blev det dekorationstejp att pynta blomvaserna till bröllopet med, ett till set med målarbok, laga själv-pussel och tuscher ifall att det kommer fler barn på bröllopet, en penna till gästboken och så något vi saknat varje gång det dukas till kalas - kakfat för kex & muffins.

Från Ikea drog vi hem två smootieglas, besticklåda till lekstugan, en 2x4 vit Expidithylla till flickornas rum och några fler vaser till bröllopet - jag må ha beställt 50 meter för mycket tyg, men vaserna blev lite i underkant.

Nu lite TV sen sooooova.

     

16.03.2014 kl. 22:03

Vår busschaufför

Flickornas Mofa är faktiskt busschaufför, och idag då han hade dagsledigt for vi med och åka en sväng omkring i byn. Amanda var helt frälst och ville då inte att åkturen alls skulle ta slut. Hon har bara en gång tidigare åkt buss, den till Mumindalen, precis lika snällt satte hon denna gång också.

Det blev en bra start på förmiddagen, och efter åkturen blev det lek i lekstugan och nu sitter ungen och äter sin tredje portion med mat.

    

 

07.03.2014 kl. 11:05

Kalas

Då var det färdig kalasat för denna gång.

Det händer sig ibland att jag också lyckas på foto.

Ibland händer det också att Sambon överträffar sig själv och lyckas laga både en ganska fin och dessutom god tårta.

Och ibland är jag en riktigt kiva flickvän som kokar ihop och fixar med hjälp av Sambons familj, så att han fick sin nummer ett önskan - att laga en tatuering.

Så händer det också ibland att kvällen blir ännu bättre än vad den redan var - och Pamela och Malin kommer på kaffe.

          

 

23.02.2014 kl. 21:31

Förberedelser

Idag skall då min tjugofemåriga blivande man firas lite. 

Underligt nog har jag inte stressat på som jag brukar, men det kanske beror på att han skött bakningsprocessen och jag har koncentrerat mig på att städa.

Nu fixa min nyfärgade och klippta frilla lite.

     

23.02.2014 kl. 14:30

Några dagar

Det råkade bli ett par dagars tystnad här, och jag vet inte riktigt varför. 

Kan ju berätta att vi inte enbart tillverkat smycken här utan har också gjort en hel massa annat.

Har sett Hobbit 2 till sena natten i sällskap av Linda, planerat temafest, varit en hel dag på Barnets Borg på video-eeg, varit på födelsedagsfest och pratat till tidiga morgon.

Flunssan har jag dock inte blitt av med ännu så ingen träningen har det blivit, men har ju nog tryckt i mig zuccini och kyckling som vanligt. Det kan vara att det snart kommer zuccinin ut från öronen på mig.

       

23.02.2014 kl. 14:24

Torsdag

Här går fortfarande dagarna i flunssans tecken. Madeleine fick så häftig flunssa att det var läkarbesök på schemat igår. Rossel i lungorna och öroninflammation blev domen, andra dagen med penicillinet och hon börjar bli bättre, tack och lov med tanke på lördagens undersökning.

Dessvärre har min flunssa inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre. Dagens utevistelse med den enda friska i familjen, gjorde ju inte precis saken bättre men det var absolut nödvändigt för tre-åringen att få vara ute och göra av med energi.

Till vår lättnad hämtade svärmor vår nya vattenkokare idag, eftersom den vi fick i julas inte fungerade ordentligt. Så nu pimplar jag i mig Finrexin i hopp och att snart slippa flunssan. Vill träna juh, men att träna med en fastsnorad näsa och en irriterad hals lyckas ju inte.

         

20.02.2014 kl. 21:44

Grattis !

Grattis min älskade blivande man på din födelsedag. Halvvägs till femtio nu hörddu, haha.

Blev aningen annorlunda väckning för honom. S kom på morgonkaffe till oss, och tänkte att det skulle vara en bra väckning på födelsedagen. Haha stackarns Dani blev helt chockad när S väcker honom. S hade dessutom med sig presenter till honom. Han hade lagat "kuponger" som han får använda här hemma. 

Kupong för smörgås och dricka, massagekupong och poopcard dvs. antingen reda upp kakkablöja eller fara ut med hunden. Tack S. I hate you, haha.

Min present till Dani var att jag städade hans klädrum, tvättade alla plagg som var slängda på golvet, och dessutom vek dem och placerade dem på deras rätta plats. Så fick han även en termoskaffemugg han önskat sig. Av flickorna fick han en ram med foto av dem.

Lite fuffens finns ännu i luften men stackarna hamnar vänta några dagar till på sin "riktiga" present.

        

18.02.2014 kl. 19:38

Så kom dom !

Sade för about en vecka sedan efter att ha sett lappen på dagis att det går vattkoppor, att se bara det kommer garanterat till oss. Precis lägligt till Madeleines alla undersökningar. Och rätt hade jag.

Idag på morgonen fann jag två koppor på Amanda. Febern fortsätter som igår, men hon vägrar febernedsättande fortfarande. Tips på det ? 

Madeleine har hittills inte fått varken feber eller koppor. Jag vet ju att de skall ha vattkoppor förr eller senare, men just nu före alla undersökningar ? Åh..Det var ju inte precis kort väntetid till video-eeg, fysioterapi, ögonterapi osv.

Även fast vi har kopporna på besök har dagen varit riktigt bra. Sambons första kvällstur snart över, och dagens 45 minuters crosstraining och tilhörande armövningar blev gjorda. 

Så där två månader efter Maddes dop har jag äntligen beställt tackkorten ! Det blev ju lite bortglömt bland med jul, nyår och epilepsin, men bättre sent än aldrig.

Rent hus, Jutta ja puolenvuoden superdietti och prima kvällsmål, första dagen ordentlig bh på - kan inte precis klaga.

          

12.02.2014 kl. 21:28

Jag lever.

Oi, det blev visst några dagars tystnad här.

Söndagen brändes det inga kalorier, men tankades socialt liv istället. Program från morgon till kväll, och det var faktiskt riktigt roligt.

Redan på fördmiddagen befann vi oss i Kyrkslätt för att hälsa på min guddotter med familj, samt hämta deras brudtärneklänningar för prövning. Alla blonda fröknars klänningar passade bra och de var nöjda. Min egna lilla blondin blev måttligt fascinerad av flickornas hamster. 

Reste iväg till Ekenäs. Närmare bestämt till Mommos för att bli bjudna på god mat. Stannade nån kilomet därifrån och blev bjuden på kalasgott av Annso, även i sällskap av Denise. För fyra år sedan var det inte mycket mer än fest som gällde, och nu satt vi här samlade runt köksbordet med sex (!) ungar omkring oss. Inte illa må jag säga.

Ekenäs-sällskapet var dock inte slut därefter utan vi for ännu vidare och hälsade på Marika och pojkarna. Klockan tio svängde vi hem på gården och flickorna båda två somnade snabbare än kvickt.

Igår spenderade jag halva dagen åt att vara besviken då Sambon redan igår hamnade iväg på arbetsresa och vi blev ensamma. Tur så ringde Bonus-Mommon och bjöd oss att komma och baka bulla. En riktigt succé som slutade med att Amanda böT ut Nallen mot sin påse bullar.

I brist på bilder bjuder jag på två selfies från söndagen.

           

 

04.02.2014 kl. 18:40

Allt i ett !

Skulle nog helhjärtat blogga igår, men istället för att jag nattade Amanda, var det mera Amanda som nattade mig.

Igår var det vilodag och det var riktigt skönt efter två träningsdagar efter varandra. 

Jag förutspår en heldel matbilder den närmaste framtiden, så tadaa bild på gårddagens lunch bestående av zuccini, laxstrimlor och grynost.

Idag då, vaknade vi redan en halvtimme före medicintid och tog det ganska lugnt på morgonen. Sambon och Amanda sov ännu, och efter en stund tog Madeleine sin morgonpäikkäre så det blev träning för mig.

Stod i duschen med Amanda, då Sambon öppnar dörren och meddelar att min morbror med fru från Åland kom på besök. Med sig hämtade dom tre nya böcker åt Amanda, vilket passa ganska bra då hon läst igenom alla sina böcker så många gånger. De meddelade också att min kusin blir ju konfirmerad i sommar så kanske det blir en tur till Åland i sommar igen. Kanske vi denna gång skulle hinna göra det vi missade förra sommaren. 

I väntan på att Madeleine skall vakna från sin dagssömn, skall jag surfa hotell.

     

01.02.2014 kl. 12:51

Tisdag.

 

Andra dagen av "Superdietti" och riktigt bra går det. Känns bra att få äta typ hela tiden, haha. Här de senaste veckorna har jag ju gått på liknande matschema men tillåtit mig själv äta gott lite nu och då - och då man gav sig den tillåtelsen var det ju inte ens så frestande. Nu dock när det skall vara strängt så då börjar ju himon, just nu himo på poppisar men för första gånger ever var faktiskt Sambon och stöttade mig så jag klarade av att låta poppisarna vara. Och att jag tidigare uttryckt mig att träningprogramen var för lätt för mig - det får jag nu äta upp. Gårdagens benträning har varit riktigt bedrövlig idag. Tacksam över att idag har haft vilodag.

Lillasyster har idag fått smaka första gången på fruktpuré och det tyckte hon om. Smaskade riktigt. Imorgon en tesked igen.

Pappan i huset som varit sjuk, påriktigt sjuk. När han endast rökt fem cigaretter på en hel dag, då vet man att karln är sjuk påriktig, han har i varjefall idag känt sig bättre och varit ute och åka pulka med Storasyster. Efter utevistelsen underhöll sig Amanda med vattenfärg.

Så blev det badet för båda två. Den äldre trivs lite för bra i duschen att jag fasar över hur vattenräkningen skall se ut då hon blir tonåring. 

       

28.01.2014 kl. 22:12

Shopping.

När vi väl var i Iso Omena för att köpa Madeleines medicin, passade vi på att använda lite presentkort som Julgubben hämtat. Jaa-a plus lite till, hehhe.

Nya handdukar och lakan från Hemtex.

Jaa-a ny färg i håret skall det bli, då det röda slits så snabbt. Jag handlar aldrig örhängen, men nu kunde jag inte motstå. Så fick jag syn på handväskan ovan och det var ju kärlek vid första ögonkastet - nu har jag en skitsnygg skötväska !

Två perus tunikor, som duger bra här hemma.

Madeleine var som en ängel själv. Hon låg i vagnen och var så nöjd. Sprattlade och lade in en kommentar då och då. Inte en gång att hon skulle blivit missnöjd. Ett sånt charmigt litet troll med sina stjärnögon.

Jag tror barn förstår mer än vad vi tror och har ett sätt att visa oss. Madeleine var en rätt så missnöjd bebis ända fram tills vi fick MRI svaren, då lugnade hon sig otroligt. Och nu efter att vi fick reda på epilepsin är hon som en ängel själv. Kanske hon har fått sitt fram nu ? Hoppas av hela mitt hjärta att vi har hittat rätt balans nu. 

       

18.01.2014 kl. 20:30

Söndag !

Det blev en söndag med korvsoppa till mat, utevistelse, kalas och sånt. Inte illa alls.

Det är var vår söndag var gjord av.

Vågar inte lova att jag bloggar imorgon eftersom jag blir YH-Mamma igen. Suck ! Får se hur det går med träningen denna vecka.

       

12.01.2014 kl. 23:29

Två dagar i ett !

Efter att har gjort "ingenting" i fyra dagar, var det riktigt roligt med lite Fredagssällskap. Först kom Madeleines gudmor på kaffe, och när den ena for ut kom den andra in. Den andra var ingen mindre än min småkusin Linda, som tog med a piece of heaven , vår stora svaghet - Dajmkaka. Så jag fuskade. Var det värt det ? Kanske. När ungarna sov blev det vår specialitet - Skräckfilm ! Skräck var rätta ordet, dessutom. Filmen hamnade på högst upp på de mest skrämmande skräckfilmer jag sett. 

The Conjuring heter filmen. Nedan är trailern.

 

Var kanske inte det bästa draget att som småbarnsmamma, lägga sig klockan två på natten. Trögt var ett passande ord på morgonen, men som man bäddar får man ligga. 

Så kom den - den efterlängtade snön. Inte efterlängtad för min del, utan mer för Amandas del. Amanda var dock inte så imponerad av snön som jag hade väntat mig. Däremot var hunden otroligt lycklig. I samma veva som vi fick besök av Sambons guddotter med familj, måste jag ju ut och knäppa några vinterbilder.

Eftersom jag föll för frestelsen igår, arbetade jag bort den idag. Fiilisen på topp under hela fyrtio minuters crosstrainer-passet, men efter det när jag satte mig på magmuskelbänken, rev det till i nedre högra sidan. Det rev så illa att jag fick sluta. Gjorde i lugn takt de muskelövningarna som inte tog ont, och fortsatte sedan på crosstrainern igen eftersom det kändes bäst. Jag fick dock mina femhundra kalorier brända och är rätt så nöjd fast jag fortfarande har fasligt ont.

Nu pikipikilite Criminal Minds sen snarkofagen.

      

11.01.2014 kl. 23:39

Kvällsinlägg.

Åter en dag har passerat. Måste säga att det har varit så skönt att ha Sambon på semester denna vecka och dessutom inte ha en massa program. Bara vara. 

Bara vara, är precis vad vi också gjort idag. Huvudet kände inte för att tänka så mycket idag, så det blev en timmes crosstraining och ordentlig tänjning. Efter det hjälptes vi åt att städa huset.

Nu kan man ju inget annat än luta sig tillbaka och fortsätta se på Criminal Minds.

Hoppas Ni också tar Er en stund och njuter.

          

09.01.2014 kl. 23:21

Bra dag !

 

Eftersom gårdagens träning uteblev blev det en timmes effektiv träning i hemmagymmet idag. Använde bl.a de nya jumppabanden jag köpte från Lidl för hela 7,95 € (om jag inte minns helt fel). Lite besviken på motstånden, skulle ha borda ta strong-motståndet istället för medium. Efter 475 kcal och 45 % fett brännt blev det mellanmål i form av kvarg med saftsoppa, som jag inte helt lärt mig tycka om ännu.

Fast det inte nu skett något hurja extra blev det ändå en rätt så hyfsad dag. Ingen itkupotku-raivare ala Amanda, Madde sket efter tre dagars stopp, Amanda åt upp hela tallriken med mat och fick oss att  i smyg le då vi hittade oöppnade hundmatspåsar i takkan. Småsaker, småsaker.

    

 

08.01.2014 kl. 18:48

Trettondagen.

Trettondagen, dagen då julen städas ut. Här var den ju redan utstädad för jag kände att jag vill ha tillbaka mitt vanliga vardagsrum.

Så även fast dagen var så otroligt dyster drog hela familjen ut. Pappa beskärde träd, Amanda lekte i lekstugan och sandlådan, jag, Madeleine och Hilma for ut och gå.

Det blev en kort med effektiv promenad, för ungen var inte riktigt på samma linje som jag. 30 minuter - 238 kcal och 55 % fett. 

I Nyårslöfte-inlägget, nämde jag ett matschema jag tidigare också följt. Fjärde dagen pågångs och det har gått bra. Känner mig mer energisk och bra inombords. Hoppas känslan håller i sig och jag håller mig tills jag slutat amma, sen börjar det riktiga allvaret att få på brudklänningen.  

       

06.01.2014 kl. 15:37

Lyx !

Vad jag trodde skulle bli ett vanligt veckoslut fick en liten twist av lyx också.

För kanske en vecka sedan funderade Mamma när Amanda sist har varit nånstans övernatt. Oho.. De var ju elva månader sen. Frågade tösen i frågan om hon skulle vilja fara övernatt till Mommo, och det ville hon såklart.

Efter att hon glatt vinkat hejdå till mig och Madeleine, for jag iväg till grannen för att bli lite frisserad. Och inte nog med det, jag fick även huvudet, nacken och axlarna masserade. Var riktigt mör i huvudet då vi kom hem.

Något som gjorde hela veckolsutet var att Madeleine har börjat försöka styra sina händer så att hon skall röra, då t.ex den som ligger brevid henne och pratar. Så har hon även börjat prata mycket. Så är hon dessutom femföre att börja skratta påriktigt. Härligt ! Den bästa belöningen för en Mamma !

Och så fick jag dessutom spendera nästan en timme i mitt hemmagym. 30 min crosstraining, sidomagmuskler 3 x 15, djupa magmuskler 3 x 15, "dippin" 3 x 15, yttre benmusklerna 3 x 15 / ben, armhävningar 3 x 15, hantelcurl 3 x 15 och så tänjde jag ordentligt efter det. 

Känner mig som en ny människa.

Tyvärr blev detta inlägg bildlöst, var inte så värst fotogenisk idag. 

Nu skall vi starta iväg efter vår treåring. Det är så tyst utan henne.

       

 

05.01.2014 kl. 14:27

Happy New Year 2014 !

Åter igen har dett gått ett år. Nyåret 2012-2013 stod jag minuter före tolvslaget överraskad med två sträck på stickan. Jag minns hur det timmar tidigare visade bara blankt och jag tänkte det var sönder, och lät det vara. Tur så valde jag att kolla en gång till före vi skulle dricka skumppa, och där var det - det efterlängtade två sträcken. 

Nu ett år senare, har vår familj ökats med en person till. Märkligt på ett sätt. Då det byter år, brukar jag iallafall blicka tillbaka - och kan konstatera igen att det varit ett skapligt bra år, även fast hösten blev tuff med alla sjukhusbesök. Ett år till på nacken, och lite starkare och kanske lite klokare.

Favorit i repris blev vi åter bjudna till Kimito, och man tackar ju inte nej till att åter fira ett nyår med goda vänner.

Trötta föräldrar som vi är vakade vi inte öerdrivet länge och något före två på natten kröp vi ner brevid våra små. På morgonen vaknade alla och var på gott humör.

Får tacka Marika för att vi igen fick börja det nya året med Er.

Så måste jag ju tacka alla fina läsare för det gångna året.

          

01.01.2014 kl. 19:02

Typisk måndagmorgon.

Åååh vilken bedrövlig förmiddag.

Då jag ammar lillungin så kan det uppstå en obehaglig tystnad i huset. Amanda vet att jag sitter stadigt på soffan, och då är det perfekt tid för hyss.

Så då Madde ätit färdigt, steg jag upp för att gå och se vad som pågår. Där satt hon i ett hav av havregryn. Ungen hade hällt ut halva havregryns-påsen på golvet. Både Amanda och hunden var lika nöjda. Amanda fick rådda, hunden äta. Det var ett var ett sjå att få det upprätt.

Så medan jag stod där och försökte städa upp alla miljoner havregryn, tyckte fröken att hon skulle städa golvet som Askungen gör i filmen, bara att Amanda gjorde det med hundens vatten. 

Den leken avslutade jag snabbare än kvickt och Amanda kom sedan för att övervaka havregryns-städningen och ställde sig passligt så hon såg sig i spegeln när dammsugare blåste så hennes hår flög. Underbart, tyckte Amanda tre år.

När allt detta var undan kom hon emot med sin Fars kalsonger på huvudet. Så att huvudet kom ut genom ena hålet för benet. 

Jaa-a jag kommer ju en dag tycka det här är fruktansvärt roligt, men då det hände var det nog allt annat än kiva.

Tur nog så var ungen snäll sen, och hjälpte till med matlagning och som pricken på i, åt hon jätte duktigt.

Dagen kan väl bara bli bättre, right ?

       

30.12.2013 kl. 13:13

Veckoslutet

Veckoslutet kom och gick, som vanligt. Kändes konstigt att ha Sambon hemma så mycket, men hey jag klagar inte.

Vi hämtade Madeleines dopsked som vi beställde för endel av doppengarna.

Sambon lade upp magnettavlan vi fick i julklapp.

Vi har övat inför nyår att hålla i "spraka"-stickor med Amanda. Hon tyckte det var tusans kiva och nu ar vi bara två stycken kvar, haha.

Och igår fick vi äntligen den efterlängtade myskvällen med Sambon. Försöker att ta vara på varandra så mycket som möjligt. Personligen tror jag att det är nyckeln till att få ett förhållande att fungera då man har småbarn - att inte glömma sina roller som pojkvän och flickvän.

          

30.12.2013 kl. 13:03

Annorlunda Mamman.

Ibland förstår jag inte mig på mina egna tankar. Hur de kan vara så kluvna ibland.

Ena dagen är jag helt på botten, en annan är jag starkare än starkast. Alla dagar älskar jag henne för den lilla trollunge hon är. Hennes ljuvliga hår, hennes söta kinder, hennes knubbiga lår. Allt med henne är vackert.

En bra dag kan hastigt förvandlas till dålig bara av småsaker. Jag ser när andra jämför deras barn. Det blir nästan som en tävling. Vems unge väger mest ? Vems unge kan vad i vilken ålder ? Alla vill vinna och vara bäst. Vem har gjort mest på en dag ? Alla vill framstå som den bästa mamman i världen med de bästa ungarna. Är inte alla barn bra som dom är ? Har lust att skriva att mitt barn inte kan det deras barn kan ännu - men jag orkar inte med att de tycker synd om oss. Jag vill bara att de skall uppskatta det vad de har, så som jag uppskattar att vi fick Madeleine även fast hon har strukturfel på hjärnan. 

Även fast jag hatar denna tysta jämförelsen, blir jag en gnutta ledsen av att inte delta. Jag tycker ju inte om att se hur barn som är yngre än Madde, kan saker som Madde inte kan ännu, men borde kunna. Mitt barn kommer inte följa det "normala", hon kommer vara efter i utvecklingen. Jag ser fina foton på sociala medierna, folk visar upp sina fina barn. De ser rakt in i kameran, och ler som solen. Mitt barn ser inte in i kameran, för hon är synskadad. Men när hon ler, ler hon som solen själv. 

Hon är underbar fast hon inte kommer följa utvecklingen som "alla andra". Jag fasar för att folk skall tycka synd om oss när min unge inte kommer gå så snabbt som deras. Om hon alls kommer att gå en dag. Det tar illa att inte kunna veta hur framtiden ser ut. Vad man kan förvänta sig. En sak vet jag iallafall. Älskad är hon oavsett och det är väl det som är viktigast ?

Håhhå, så sekaisin jag är.

        

27.12.2013 kl. 21:08

Juldagen

Juldagen har firats med mat hos pappa med familj och en regning promenad med min mopsälskande åländska kusin. Bra så.

Nu stupar jag nog i säng. Houh vad trött jag är.

       

 

25.12.2013 kl. 23:44
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.