Woppah !

Det blev kvällsträning idag !

Nytt rekord med crosstrainern ; 45 minuter, 13,3 km & 532 kcal ! Lyckad armträning och inklusive 2 minuters planka efter det.

Nu dusch sen nati. 

     

23.03.2014 kl. 22:43

Veckoslutet

Fredag kväll gick åt till att vara barnvakt till Sambons guddotter Isabel medan papporna var till männen ikea Motonet.

Igår då var det så otroligt fint väder så jag tog treåringen och hunden med på sex kilometers morgonlänk.

Efter det var det Helsingfors på schemat i sällskap med Linda, Daniel, Natte och Sambon. 

Efter shoppingen till temafesten nästa veckoslut blev det mat. Medan de andra åt i McDonalds, gick jag och lunchade till Ciao ! Caffe. Måste säga att det var en skapligt god och redigÄr sallad och så en Energizer smoothie till mellanmål.

Efter att shoppningen var avklarad blev det Helsinki Ink mässa för mig, Sambon och Linda. Till min stora besvikelse blev det ingen tatuering för mig. Har ju igentligen tänkt att jag skulle få tatuera mig sen när de sista fyra och ett halv kilo är borta, men skulle jag haft möjlighet igår hade jag absolut tagit chansen så nu är det back till plan A.

Eftersom gårdagens sex kilometers morgonlänken och nio timmars gående i stan inte gjorde under precis för fötterna, får vi se om det blir träning idag. 

     

23.03.2014 kl. 11:35

Före och nu

När man går ner i vikt, brukar det ju vara så att andra ser det och själv ser man ingenting. Så precis är det nu också. Själv märker jag ingenting, fast jag kan se siffror. När detta började bläddrade jag bakåt och såg på olika bilder hur jag såg ut tidigare, och tänkte "hur kunde jag tycka att jag inte såg bra ut här, jag ser ju hur bra ut som helst" och nu när jag är tillbaka på samma vikt som bilderna, ser jag fortfarande ingenting.

Så klippte ihop en före och "efter" bild.

Nu när man har två olika bilder framför sig ser man ju kanske en liten förändring. Färdigt är ju detta inte, men en bit på vägen åtminstone. 

     85 dagar kvar, och 4,5 kg kvar. Tror Ni jag kan klara det ?

   

21.03.2014 kl. 10:45

Träning

Lite torsdagstrött är namnet. Har inte gjort något värst produktivt idag. Lite byk här, lite byk där, matlagning jadijada. Till kvällen blev det dock träning, som jag väntat på hela dagen. Skall verkligen försöka hitta tid att träna fyra gånger i veckan, som tidigare. 

Hade en jäkligt bra träning i hemmagymmet.

Imorgon igen. 

     

 

20.03.2014 kl. 21:56

Instagram

Klagade ju lite på måndagen, något alla måste få göra då och då. 

Så igår var jag till gymmet, för pengarna jag tjänade på att sälja en ytterrock. Funderar och funderar hur jag skulle få ihopsparat en slant så jag skulle kunna ta i bruk mitt gymkort månaden före bröllopet. Det är något jag faktiskt vill, men fanken att pengarna skall styra.

Idag hade jag sällskap hela dagen besök av en vän, som mittiallt hade fixat Instagramkonto åt mig. Haha, något alla andra haft hur länge som helst.

Här kan ni följa mig. 

Efter att vikten stått stilla hur länge som helst hade det nu droppat 1,2 kg. Hoppas det fortsätter nu i bra takt. 4,5 kg kvar till mitt mål, hoppas innerligen att det räcker.

       

19.03.2014 kl. 22:02

Projekt Weddingdress

Nu kan det här låta lite råddigt, för det är svårt att förklara. Uppe på klänningen finns en sort knäppe och så snörning, nere finns också ett knäppe och sen en dragkjed. Idag gick då övre knäppet och snörning fast. Tyvärr gick ju inte det nedre fast. 

Jag blir så förbannad då min vikt stått stilla i en evighet. Börjar bli stressad nu över klänningssituationen. Jag vill ju träna så in i helvete, men någon här under samma tak hindrar mig. Förhandlade så att han får samma tid med sin playstation som jag får i mitt gymrum. Tänk att man faktiskt skall hamna hålla på så här, för att få träna. Vill han att jag skall gå upp till altaret med dragkjeden uppe ?

Tre månader kvar och en dragkjed som inte går fast. Grattis Cessi.

      

 

17.03.2014 kl. 19:09

Önskeinlägg 2

Jessica önskade även veta mer om Superdiettin som jag gick på i sex veckor.

Det handlar alltså om Fitfarms nettivalmennus. HÄR kan du läsa mera om vad det rör sig om.

Jag får inte skriva ut mat eller träningsprogrammen här, men jag kan ju berätta ganska brett. Du får alltså matintruktioner enligt vilken grupp du väljer ( under 10 kg, 10-20kg och 20 kg uppåt övervikt) , som ändrar varje vecka. Under sex veckor får du två gånger träningsprogrammet uppdaterat. Det finns olika träningsprogram för kvinnor och män. För kvinnor finns det två olika gymprogram, ett hemmaprogram och ett kahvakuulaprogram.Varje vecka skriver en psykolog i ett forum, som man sedan får delta i diskussioner. Varje vecka läggs upp "tsemppi-viestin" av Jutta. Du får även delta i alla andra möjliga diskussioner, få olika receptvinkar, träningsvideon, avslappningsövningar och tänjningsanvisningar.

Du skall äta fem gånger per dag och träna aerobiskt ( powerwalk, crosstraining m.m) fyra gånger i veckan och träna fyra gånger de andra muskelövningarna. Har jag glömt något ? Jo, under periorden kommer en "tankkaus-päivä" som du även får instruktioner till. 

För mig har det varit ett bra program. Man äter riktig mat, fem gånger i dagen så hungrig går man inte. Det jag haft mest svårigheter med är att komma ihåg att äta med vissa mellanrum, salta maten och dricka den angivna mängden vatten. Urvalet av grönsaker var inte så brett som jag var van med, och de flesta på listan tycker jag inte om så därför blev det en hel del gurka, zuccini, broccoli och blomkål. 

Träningen känns bra, det finns många variationer och till att börja med kändes det ganska lätt men min åsikt ändrades sedan. 

För att ge ett direkt svar på Jessicas frågor så ; Jo, det är mycket lätt att följa för du får raka anvisningar. Du behöver inte tänka mer, än att planera vad du vill äta.

Jo jag är dels nöjd med resultatet. Följer man anvisningarna går man ner. Gärna hade jag gått ner mera, men med minus sex kilo och tolv centimeter från midjan är jag helt nöjd. Nöjd, men dock inte färdig ännu, så på det viset inte ännu nöjd med resultatet för det är inte färdigt ännu.

Något mer nån funderar på ?

     

 

13.03.2014 kl. 19:56

Tack !

Förutom att reda upp som en galning, blev jag även bjuden till gymmet av Ulle igår. Hade glömt hur mycket jag tycker om gymmet, och märkte att jag saknat att gå där regelbundet. Så otroligt bra feelis hade jag att det blev små danser mellan alla maskiner. Jag är alltid nöjd då benen darrar, då jag går ner för trapporna, så även igår. Tillika lite sorgsen över att jag inte har möjlighet att träna där följande dag, att det här bara var en engångsgrej, iallafall tillsvidare. Efter att huslån och räkningar är betalda, blir det inte så mycket kvar av mammaledighets-pengar att jag skulle kunna sätta den på att ta ibruk gym-kortet. En vacker dag, kanske vid julen förnyar jag nog mitt kort. 

För att visa min tacksamhet åt den snälla vännen som bjöd med mig, bjöd jag idag på en simpel lunch.

Efter lunchen blev det promenad med hundarna, ingen missade väl det fina vädret idag ?

Inget städas eller fixas idag. Imorgon siktar jag på att överleva resan till och från Barnets Borg, och om det går bra kanske jag byter lakanen. Får se.

     

11.03.2014 kl. 22:16

Nöjd !

Vilken fin vårdag alltså ! Perfekt väder för att dra ut Naapuri på länk. Det är en skapligt bra grej att hon kommit hem från utlandet. Femföre sex kilometer med en skaplig takt och några springspurttar också. Hemkommen gjorde jag mina benträningar alá Jutta och huoh det blev en utmaning nu då träningsprogrammet blivit tuffare. 

Blev riktigt nöjd över att vår/träningsrocken gick på så skrämmande lätt, den var nästan lite lös. Är så nöjd !

Även fast Juttas superdietti lider mot sitt slut anser jag detta vara mer än ny livsstil än bara en diet. 

Nu blir det dusch och senare ikväll skall jag och min fina Sambo ut och svänga.

       

01.03.2014 kl. 14:47

Äntligen

Efter en aaaallt för lång paus på grund av en envis flunssa, kände jag mig äntligen tillräckligt friskt för att ta ett träningspass. Visst kändes det att det var en tid sedan, men det var ju bekanta övningar så bra det. Blev det klassiska 45 min crosstraining och armpass.

Juttas Superdietti lider mot sitt slut och saldot visar minus sex kilo och minus tolv centimeter.

Passligt kom Svärmor på besök och vi testade brudklänningen för att se hur mycket det är kvar och därav påminna och motivera mig. Till min stora lättnad är det cirka två centimeter kvar så är den fast, men tänker ändå försöka få lite till så att man nu får bra med luft sen också. Skulle det råka misslyckas är jag utan ordentlig syremängd. Nää skämt och sido, det här blir nog jätte bra. Föll åter igen pladask in love i min brudklänning, speciellt nu då den nästan passar och man ser hur det blir och så ut påriktigt - har definitivt gjort rätt val.

Var rädd en tid att ha hamnat i den klassiska fällan att man färdigt köpt brudklänning och sedan inte får den på sig. Bra att jag kan vara otroligt envis.

Förhoppningsvis får jag hållas frisk nu så jag kan träna.

            

28.02.2014 kl. 22:42

Några dagar

Det råkade bli ett par dagars tystnad här, och jag vet inte riktigt varför. 

Kan ju berätta att vi inte enbart tillverkat smycken här utan har också gjort en hel massa annat.

Har sett Hobbit 2 till sena natten i sällskap av Linda, planerat temafest, varit en hel dag på Barnets Borg på video-eeg, varit på födelsedagsfest och pratat till tidiga morgon.

Flunssan har jag dock inte blitt av med ännu så ingen träningen har det blivit, men har ju nog tryckt i mig zuccini och kyckling som vanligt. Det kan vara att det snart kommer zuccinin ut från öronen på mig.

       

23.02.2014 kl. 14:24

Torsdag

Här går fortfarande dagarna i flunssans tecken. Madeleine fick så häftig flunssa att det var läkarbesök på schemat igår. Rossel i lungorna och öroninflammation blev domen, andra dagen med penicillinet och hon börjar bli bättre, tack och lov med tanke på lördagens undersökning.

Dessvärre har min flunssa inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre. Dagens utevistelse med den enda friska i familjen, gjorde ju inte precis saken bättre men det var absolut nödvändigt för tre-åringen att få vara ute och göra av med energi.

Till vår lättnad hämtade svärmor vår nya vattenkokare idag, eftersom den vi fick i julas inte fungerade ordentligt. Så nu pimplar jag i mig Finrexin i hopp och att snart slippa flunssan. Vill träna juh, men att träna med en fastsnorad näsa och en irriterad hals lyckas ju inte.

         

20.02.2014 kl. 21:44

Urk..

Har varit lite tystare på träningsfronten på senaste tiden. Det beror på att jag har dragit på mig en sjutusans flunssa. Urrrrrkkk. ! Hatar att vara så här täppt i näsan, näsan bara rinner men ändå får man inte luft. Halsen är sjuk och irriterad. Andas som folk kan man inte heller för det irriterar halsen och jag börjar hosta. För att inte nämna hur degigt huvudet känns.

Snäääälla kan vi får bli friska nuuuu ??

     

18.02.2014 kl. 19:10

Något extra

En helt vanlig torsdag med små vardagsglimtar bakom oss. Men då bortser vi från faktum att Amanda blivit riktigt riktigt prickig. 

Imorgon är ju en lite extra dag vilket jag för stunden glömt bort, eller kanske trängt bort i besvikelsen över att åter igen inte få fira med mannen i mitt liv. Besvikelsen glömdes i varje fall bort snabbare än kvickt då jag hade fått brev ! 

Ett kort OCH ett armband helt i min smak. Världens finaste Malin ! Tack !

Vändags-känslan smög ju på mig en aning, så det blev vändagspyssel med Amanda på kvällen. Något smått för att visa tacksamhet. Jag är lyckligt lottad med så många sanna vänner.

Medan jag skrapade ihop detaljer till vändagspresenterna så hittade jag även en present åt mig själv.

Det brukar ju samlas en liten hög i slutet av månaden och då räcker inte tyvärr den slarviga bykknipan till längre.

Fast Amanda haft betydligt längre feber idag var hon ändå den som somnade först, vilket är ytterst ovanligt. Ännu ovanligare att Madeleine börjar böka på i sängen. Nu sover de tack och lov, och jag får sitta i sällskap av mopsen och se på Mamma Mia. Kanske jag tar mig en dans i vardagsrummet jag också. 

         

13.02.2014 kl. 22:01

Så kom dom !

Sade för about en vecka sedan efter att ha sett lappen på dagis att det går vattkoppor, att se bara det kommer garanterat till oss. Precis lägligt till Madeleines alla undersökningar. Och rätt hade jag.

Idag på morgonen fann jag två koppor på Amanda. Febern fortsätter som igår, men hon vägrar febernedsättande fortfarande. Tips på det ? 

Madeleine har hittills inte fått varken feber eller koppor. Jag vet ju att de skall ha vattkoppor förr eller senare, men just nu före alla undersökningar ? Åh..Det var ju inte precis kort väntetid till video-eeg, fysioterapi, ögonterapi osv.

Även fast vi har kopporna på besök har dagen varit riktigt bra. Sambons första kvällstur snart över, och dagens 45 minuters crosstraining och tilhörande armövningar blev gjorda. 

Så där två månader efter Maddes dop har jag äntligen beställt tackkorten ! Det blev ju lite bortglömt bland med jul, nyår och epilepsin, men bättre sent än aldrig.

Rent hus, Jutta ja puolenvuoden superdietti och prima kvällsmål, första dagen ordentlig bh på - kan inte precis klaga.

          

12.02.2014 kl. 21:28

Training

Träningsdag. Har gått som ett  otåligt barn på julafton och väntat på att Sambon skulle komma hem, så efter att vi umgåtts en stund råkade naapuri skicka och fråga om jag kommer med ut och gå med henne. Kunde inte ha kommit i bättre tillfälle. 

Så sen kilometer senare kom vi hem. Hunden lika lycklig som jag. Gav kvällsmedicin och sen tog jag ben, rygg och magpass. 

Sambon kommer resten av veckan ha kvällstur och börja först på eftermiddagen, så jag kommer kunna hålla mina träningsdagar. Whoopwhoop !

        

11.02.2014 kl. 21:41

Jutta ja superdietti

Hade planerat att ha vilodag idag, men då Sambon överraskande fick ledigt idag så tog jag morgondagens träning idag istället. 

Jaa-a det blev 60 minuters crosstraining plus sedan ben, rygg och magmuskelövningar.

Har väl inte nämt vad det här nya är ?

Det är alltså inget mindre än Juttas Superdietti. Skall inte förväxlas med tv-programet, detta är alltså netti-valmennus. Riktigt bra grej då man har tillgång till mycket via deras hemsida, såsom olika forum, tsemppivideon med mera.

Har nu då elfte dagen pågångs. Helt som önskat har det väl inte gått, har fuskat då jag blivit bjuden på något gott. Och får morkkis genast efter. Så hade jag några dagar som jag helt enkelt bara glömde endel måltider .Det är jätte viktigt att komma ihåg att äta med jämna mellanrum, har nog varit så besviken på mig själv, jag menar - hur kan jag glömma att äta ?

Efter gårdagens Jutta ja puolen vuoden superdietti, fick jag motivation igen och har idag hållit mig till punkt och pricka. Till och med då vi besökte Ekenäs och ble bjudna på paj - jaa-a då satt jag och åt min gurka och lax.

Hoppas denna motivation och fananamma håller i sig.

        

06.02.2014 kl. 22:32

Skönt !

Efter gårdagens uteblivna träning hängde besvikelsen tungt i luften. Det är ju något jag faktiskt tycker om att göra. Skulle gärna träna t.o.m mer än de fyra gånger i veckan som nu, men med min livssituation är det ganska dugligt med nuvarandra antal dagar.

Är tacksam för att Svärmor ville ställa upp och hålla flickorna sällskap medan jag fick ta ett pass med Crosstrainern och benträning.

Nu mår själen bra. 

En helt okej smaklig proteindryck och grynost till kvällsmål.

Veckans träningschema ser ut enligt följande :

Måndag -Vilodag ( ofrivillig )

Tisdag - Cross 45 min + benpass x 2

Onsdag - Cross 45 min + armpass

Torsdag - Vilodag

Fredag - Crosstraining + benpass x 2

Lördag - Crosstraining + armpass

Söndag - Vilodag

Det här är ju bara mina önskemål, ibland måste jag ju välja bort träningen till någon annan dag men vi hoppas att det går vägen.

Hoppas vädret håller sig på varmare sidan så kan vi även fara på länk med Hilma.

     

 

04.02.2014 kl. 21:33

Allt i ett !

Skulle nog helhjärtat blogga igår, men istället för att jag nattade Amanda, var det mera Amanda som nattade mig.

Igår var det vilodag och det var riktigt skönt efter två träningsdagar efter varandra. 

Jag förutspår en heldel matbilder den närmaste framtiden, så tadaa bild på gårddagens lunch bestående av zuccini, laxstrimlor och grynost.

Idag då, vaknade vi redan en halvtimme före medicintid och tog det ganska lugnt på morgonen. Sambon och Amanda sov ännu, och efter en stund tog Madeleine sin morgonpäikkäre så det blev träning för mig.

Stod i duschen med Amanda, då Sambon öppnar dörren och meddelar att min morbror med fru från Åland kom på besök. Med sig hämtade dom tre nya böcker åt Amanda, vilket passa ganska bra då hon läst igenom alla sina böcker så många gånger. De meddelade också att min kusin blir ju konfirmerad i sommar så kanske det blir en tur till Åland i sommar igen. Kanske vi denna gång skulle hinna göra det vi missade förra sommaren. 

I väntan på att Madeleine skall vakna från sin dagssömn, skall jag surfa hotell.

     

01.02.2014 kl. 12:51

Dag 3

Dag 3 snart undan.

Hittade en ny sorts proteinkvarg i butiken idag och måste bara köpa hem och smaka. 

Så efter dagens träning var det passligt mellanmålstid, så testade då smaken Ugnsäpple.

Sjukt god alltså ! "Skyr sopii painonhallintaan sekä proteiinilisäksi aktiiviseen elämään" - står det och ganska bra stämmer det. Riktigt lika bra som naturella kvargen är den ju inte, men mycket godare. Minuset är att den är ganska kostsam. Dock inget jag kommer äta varje dag.

      

 

29.01.2014 kl. 20:51

Tisdag.

 

Andra dagen av "Superdietti" och riktigt bra går det. Känns bra att få äta typ hela tiden, haha. Här de senaste veckorna har jag ju gått på liknande matschema men tillåtit mig själv äta gott lite nu och då - och då man gav sig den tillåtelsen var det ju inte ens så frestande. Nu dock när det skall vara strängt så då börjar ju himon, just nu himo på poppisar men för första gånger ever var faktiskt Sambon och stöttade mig så jag klarade av att låta poppisarna vara. Och att jag tidigare uttryckt mig att träningprogramen var för lätt för mig - det får jag nu äta upp. Gårdagens benträning har varit riktigt bedrövlig idag. Tacksam över att idag har haft vilodag.

Lillasyster har idag fått smaka första gången på fruktpuré och det tyckte hon om. Smaskade riktigt. Imorgon en tesked igen.

Pappan i huset som varit sjuk, påriktigt sjuk. När han endast rökt fem cigaretter på en hel dag, då vet man att karln är sjuk påriktig, han har i varjefall idag känt sig bättre och varit ute och åka pulka med Storasyster. Efter utevistelsen underhöll sig Amanda med vattenfärg.

Så blev det badet för båda två. Den äldre trivs lite för bra i duschen att jag fasar över hur vattenräkningen skall se ut då hon blir tonåring. 

       

28.01.2014 kl. 22:12

Dag 1

Nu har det börja. "Superdietti" here I come.

Känns inte ovant eftersom jag redan gått på liknande i några veckor, dock inte lika skärpt som detta.

Bara smärtan från fredagens läkarbesök lagt sig blir det träning. 

Nice !

       

27.01.2014 kl. 13:11

1 dag kvar !

Jaa-a nu är det endast imorgon kvar sen börjar det nya. Kunde för ett par dagar sedan logga in och läsa matinstruktionerna och de nya träningsprogrammen.

En lätt besvikelse blev det ju angående matinstruktionerna - jag har ju nästan samma pågångs redan. Det enda som skiljer sig är morgonmålet och urvalet av grönsaker. 

Jag siktade ju igentligen på ett annat program - ett som är mera utamanande men det stod att det inte var för nybörjare, så jag valde ett annat som då skulle vara för nybörjare. Nå tydligen var jag ju inte så nybörjare som jag trodde.

Testade då träningsprogram 1 idag, och precis som det stod var det för nybörjare. Istället för det angivna 1 x 15 drog jag 3 x 15, och nu darrar mina armar ännu. Så huippu fiilis !

Tyckte att proteinpuddingen var tillräckligt dyr så jag var för snål för att köpa återhämtningsdricka - så jag slevade i mig en halv burk med grynost istället och en liter vatten där på.

Nu i duschen - ikväll blir det fest för mig ! Ingen fylla för mig, men ändå komma ut och ha roligt med vänner. Och några skuldkänslor har jag inte - jag är så värd det här.

     

25.01.2014 kl. 17:43

Två dagar i ett !

Efter att har gjort "ingenting" i fyra dagar, var det riktigt roligt med lite Fredagssällskap. Först kom Madeleines gudmor på kaffe, och när den ena for ut kom den andra in. Den andra var ingen mindre än min småkusin Linda, som tog med a piece of heaven , vår stora svaghet - Dajmkaka. Så jag fuskade. Var det värt det ? Kanske. När ungarna sov blev det vår specialitet - Skräckfilm ! Skräck var rätta ordet, dessutom. Filmen hamnade på högst upp på de mest skrämmande skräckfilmer jag sett. 

The Conjuring heter filmen. Nedan är trailern.

 

Var kanske inte det bästa draget att som småbarnsmamma, lägga sig klockan två på natten. Trögt var ett passande ord på morgonen, men som man bäddar får man ligga. 

Så kom den - den efterlängtade snön. Inte efterlängtad för min del, utan mer för Amandas del. Amanda var dock inte så imponerad av snön som jag hade väntat mig. Däremot var hunden otroligt lycklig. I samma veva som vi fick besök av Sambons guddotter med familj, måste jag ju ut och knäppa några vinterbilder.

Eftersom jag föll för frestelsen igår, arbetade jag bort den idag. Fiilisen på topp under hela fyrtio minuters crosstrainer-passet, men efter det när jag satte mig på magmuskelbänken, rev det till i nedre högra sidan. Det rev så illa att jag fick sluta. Gjorde i lugn takt de muskelövningarna som inte tog ont, och fortsatte sedan på crosstrainern igen eftersom det kändes bäst. Jag fick dock mina femhundra kalorier brända och är rätt så nöjd fast jag fortfarande har fasligt ont.

Nu pikipikilite Criminal Minds sen snarkofagen.

      

11.01.2014 kl. 23:39

Bra dag !

 

Eftersom gårdagens träning uteblev blev det en timmes effektiv träning i hemmagymmet idag. Använde bl.a de nya jumppabanden jag köpte från Lidl för hela 7,95 € (om jag inte minns helt fel). Lite besviken på motstånden, skulle ha borda ta strong-motståndet istället för medium. Efter 475 kcal och 45 % fett brännt blev det mellanmål i form av kvarg med saftsoppa, som jag inte helt lärt mig tycka om ännu.

Fast det inte nu skett något hurja extra blev det ändå en rätt så hyfsad dag. Ingen itkupotku-raivare ala Amanda, Madde sket efter tre dagars stopp, Amanda åt upp hela tallriken med mat och fick oss att  i smyg le då vi hittade oöppnade hundmatspåsar i takkan. Småsaker, småsaker.

    

 

08.01.2014 kl. 18:48
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.