Kvällspromenad !

I tid som denna höst har varit har man verkligen märkt vem som faktiskt bryr sig och kommer för att trösta när man bryter ihop. Tack för igår, du vet vem du är.

På kvällen var jag på betydligt bättre humör och fick Naapuri medsläpad på långlänk. Tanken var att lämna mopsen hemma eftersom jag lite tvivlade på att hon skulle orka, men då Naapuri tog med sin dog så måste ju Hilma också få hänga med.

11,3 km blev det, minus en kilomet för Hilma. Efter långpromenaden gjorde jag ännu armträning. WoopWoop !

     

 

05.04.2014 kl. 09:22

1920

Temafesten med tjugotalet var då förbi. Skulle själv säga att det var rätt så lyckad fest. Så vitt jag vet trivdes alla och hade det roligt.

Ett stort tack till alla, främst till Naapuri som ställde upp med hår och makeup.

Tyvärr fattas det fyra brudar från gruppbilden. 

Hoppas alla hade lika roligt som jag.

        

30.03.2014 kl. 23:06

TGIF

Blev en utomordentligt bra fredag dethär. Morgonlänk med Amandas gudmor med dogina såklart. Handlade inför morgondagens temafest. En ordentlig storstädning och träning därtill. 

Nu på kvällen blev det jordgubbs-smoothie, Hunger Games filmen i sällskap av Naapuri med pojkvän. Ganska prima !

Whaaaaat ! Hur blev det så liten bild ? 

Sambon min är på firmafest, välförtjänt efter att ha fixat min bil så att den går igenom besiktningen. Nu skall jag fortsätta koncentrera mig på filmen - det svänger lite i den..

          

28.03.2014 kl. 23:21

I ett nötskal

Här blev visst några dagars tystnad i brist på energi.

Under de här dagarna har det bland annat :

Varit en vacker kväll.

Madeleines solglasögon har kom från ögonkliniken.

Jag har bjudit Naapuri på lunch.

Så har jag tränat precis som planerat, körde t.o.m en extra planka igår. Har även varit på mitt först Pomp De Lux - party och kom hem med en beställning på nya vår och höstutekläder åt Amanda och en klänning till bröllopet åt Madeleine. Sista partyt med de danska kläderna var det garanterat inte. Deras kläder är ju bara för fina, funderar till och med på att vara värdinna för ett party själv.

Idag morse lämnade jag in lappen om Amandas sommarlov, och precis som de andra somrarna får hon ha fullt sommarlov. Jag har alltid ansett att barnen också skall få ha sommarlov. Iår blir det dock lite längre sommarlov än vanligt, då hon även är hemma hela Augustimånad. September återgår vi till halvtid och halvdag. Känns bra.

      

27.03.2014 kl. 14:31

Monday !

Det blev en sakelis bra måndag, även fast Madeleines ögonjumppare IGEN avbokade. Har så sett framemot följande besök eftersom hon skulle ta med sig linsser för att se om det förbättrar hennes syn.

Nåjaa, fint väder blev det och efter lunchen packade jag med hela patrasket och gick ut på promenad med Naapuri.

Benträning och två minutersplanka ute på gården efter promenixen blev det också.

Eftersom den yngre tösen sov så gott i vagnen tog vi även mellanmålet ute.

Kvarg med saftsoppa för mig, glass för Amanda. 

Träningsveckan ser ut enligt följande :

Måndag - Promenad 70 min + benträning

Tisdag - Promenad 60 min / crosstraining 45 min beroende på väder + arm och magpass

Onsdag - Vilodag

Torsdag - Crosstraining 45 min + benträning

Fredag - Vilodag

Lördag - Morgonlänk 60 min + arm och magpass.

Söndag - Vilodag

So good !

      

24.03.2014 kl. 15:55

Veckoslutet

Fredag kväll gick åt till att vara barnvakt till Sambons guddotter Isabel medan papporna var till männen ikea Motonet.

Igår då var det så otroligt fint väder så jag tog treåringen och hunden med på sex kilometers morgonlänk.

Efter det var det Helsingfors på schemat i sällskap med Linda, Daniel, Natte och Sambon. 

Efter shoppingen till temafesten nästa veckoslut blev det mat. Medan de andra åt i McDonalds, gick jag och lunchade till Ciao ! Caffe. Måste säga att det var en skapligt god och redigÄr sallad och så en Energizer smoothie till mellanmål.

Efter att shoppningen var avklarad blev det Helsinki Ink mässa för mig, Sambon och Linda. Till min stora besvikelse blev det ingen tatuering för mig. Har ju igentligen tänkt att jag skulle få tatuera mig sen när de sista fyra och ett halv kilo är borta, men skulle jag haft möjlighet igår hade jag absolut tagit chansen så nu är det back till plan A.

Eftersom gårdagens sex kilometers morgonlänken och nio timmars gående i stan inte gjorde under precis för fötterna, får vi se om det blir träning idag. 

     

23.03.2014 kl. 11:35

Instagram

Klagade ju lite på måndagen, något alla måste få göra då och då. 

Så igår var jag till gymmet, för pengarna jag tjänade på att sälja en ytterrock. Funderar och funderar hur jag skulle få ihopsparat en slant så jag skulle kunna ta i bruk mitt gymkort månaden före bröllopet. Det är något jag faktiskt vill, men fanken att pengarna skall styra.

Idag hade jag sällskap hela dagen besök av en vän, som mittiallt hade fixat Instagramkonto åt mig. Haha, något alla andra haft hur länge som helst.

Här kan ni följa mig. 

Efter att vikten stått stilla hur länge som helst hade det nu droppat 1,2 kg. Hoppas det fortsätter nu i bra takt. 4,5 kg kvar till mitt mål, hoppas innerligen att det räcker.

       

19.03.2014 kl. 22:02

2-års kalas !

Idag var det Sambons guddotters 2-års kalas. När blev hon så stor ?

Som present fick hon en doptavla, beställd från Bettina. Då Madeleine fick en sådan till sitt dop, var Isabels mamma och tyckte den var så fin så tänkte att det blir en bra födelsedagspresent. 

Nu kvällsté med Naapuri.

          

15.03.2014 kl. 21:16

Tack !

Förutom att reda upp som en galning, blev jag även bjuden till gymmet av Ulle igår. Hade glömt hur mycket jag tycker om gymmet, och märkte att jag saknat att gå där regelbundet. Så otroligt bra feelis hade jag att det blev små danser mellan alla maskiner. Jag är alltid nöjd då benen darrar, då jag går ner för trapporna, så även igår. Tillika lite sorgsen över att jag inte har möjlighet att träna där följande dag, att det här bara var en engångsgrej, iallafall tillsvidare. Efter att huslån och räkningar är betalda, blir det inte så mycket kvar av mammaledighets-pengar att jag skulle kunna sätta den på att ta ibruk gym-kortet. En vacker dag, kanske vid julen förnyar jag nog mitt kort. 

För att visa min tacksamhet åt den snälla vännen som bjöd med mig, bjöd jag idag på en simpel lunch.

Efter lunchen blev det promenad med hundarna, ingen missade väl det fina vädret idag ?

Inget städas eller fixas idag. Imorgon siktar jag på att överleva resan till och från Barnets Borg, och om det går bra kanske jag byter lakanen. Får se.

     

11.03.2014 kl. 22:16

Shoppning !

Igår kvinnodagen till ära blev det kvalitétstid med min guddotter. "Shop until you drop" - uttrycket känns ganska passande.

Selfie i väntan på att bruden som prövade kläder.

Cirka fem timmar och mycket sjuka fötter senare kom vi därifrån med en massa fint.

Min blonda ögonsten fick de efterlängtade söndriga farkkuna, glittriga skor, USA - inpirerad skjorta och stjärnörhängen. Plus lite till.. Hon var så nöjd över vår dag !

Själv kom jag ju också hem med lite grejs.

Kontaktlinser, nya solbrills och lite örhängen till mig.

Amandas första hobby skall börja på våren, så köpte lite tillhörande till Sago-baletten. Så ett diadem med slöja för att hon tycker så om Lady Marion från Disneys Robin Hood.

Från nya favorit tavara-shoppen Tiger köpte jag denna uteleksak för endast fyra euro ! Köpte också en massa annat bröllopsrelaterat som kommer i följande inlägg !

Inte nog med det, så fick även flickorna varsin påse fint av Amandas gumor Vonne.

Madde fick två klänningar från Newbie-kollektionen och Amanda en Esprite-tunika samt andra kläder.

En kvinnodag helt i min smak !

    

09.03.2014 kl. 12:46

Nöjd !

Vilken fin vårdag alltså ! Perfekt väder för att dra ut Naapuri på länk. Det är en skapligt bra grej att hon kommit hem från utlandet. Femföre sex kilometer med en skaplig takt och några springspurttar också. Hemkommen gjorde jag mina benträningar alá Jutta och huoh det blev en utmaning nu då träningsprogrammet blivit tuffare. 

Blev riktigt nöjd över att vår/träningsrocken gick på så skrämmande lätt, den var nästan lite lös. Är så nöjd !

Även fast Juttas superdietti lider mot sitt slut anser jag detta vara mer än ny livsstil än bara en diet. 

Nu blir det dusch och senare ikväll skall jag och min fina Sambo ut och svänga.

       

01.03.2014 kl. 14:47

Hjärta

Är så tacksam för att ha en vän som ibland skickar kort och annat smått och gott på posten. Man blir så glad när man ser ett kuvert som innehåller annat än räkningar. Tack för att du gjorde min dag. You are a keeper, my friend. 

         

 

27.02.2014 kl. 20:38

Kalas

Då var det färdig kalasat för denna gång.

Det händer sig ibland att jag också lyckas på foto.

Ibland händer det också att Sambon överträffar sig själv och lyckas laga både en ganska fin och dessutom god tårta.

Och ibland är jag en riktigt kiva flickvän som kokar ihop och fixar med hjälp av Sambons familj, så att han fick sin nummer ett önskan - att laga en tatuering.

Så händer det också ibland att kvällen blir ännu bättre än vad den redan var - och Pamela och Malin kommer på kaffe.

          

 

23.02.2014 kl. 21:31

Några dagar

Det råkade bli ett par dagars tystnad här, och jag vet inte riktigt varför. 

Kan ju berätta att vi inte enbart tillverkat smycken här utan har också gjort en hel massa annat.

Har sett Hobbit 2 till sena natten i sällskap av Linda, planerat temafest, varit en hel dag på Barnets Borg på video-eeg, varit på födelsedagsfest och pratat till tidiga morgon.

Flunssan har jag dock inte blitt av med ännu så ingen träningen har det blivit, men har ju nog tryckt i mig zuccini och kyckling som vanligt. Det kan vara att det snart kommer zuccinin ut från öronen på mig.

       

23.02.2014 kl. 14:24

Stars

Kan inte annat än absolut älska våra nya lakan, som inhandlades igår för presentkortet vi fick i julas. Förutom dessa finisar fick vi även två par påslakan med tillhörande dynvar, ett underlakan och ytterligare sju dynvar för slanten. Vi tackar och bockar.

Förutom lakan-inköp blev det även läkarbesök, kaffe med Ekenäs-brudar, ny färg i håret och "tankkauspäivä". Så räknar vi bort läkarbesöket var det en skapligt bra dag.

      

20.02.2014 kl. 21:34

Super !

Igår testade vi ju på något nytt med Sambon. Det var ju inte bergsklättring eller vinprovning men nog en utmaning för sig. Vi var nämligen barnvakter åt två killar, så vi tog hand om fyra barn. Det var minsann en utmaning men det gick långt bättre än vad vi väntat oss. Då treåringarna började bråka gick jag ut med dem, medan Sambon fixade maten. Efter det flöt det bara på. Plus att vi sedan fick umgås med killarnas föräldrar, vilket som vanligt var riktigt roligt.

Idag då, idag är dagen då Madeleine svängde sig första gången från mage till rygg ! Ahh, har sån vinnar-känsla  att det inte är klokt ! That´s our girl ! Imorgon har vi Barnets Borg dag med besök till fysion, babyfamiljhandledare och neurolog. Har förövrigt bra feelis över morgondagens besök, dock nervös över om ingående kromosomundersökningsresultaten kommit. 

Hoppas även på att de skall ställa sig positivt till alla Madeleines framsteg, och inte bara påpeka det negativa. Om så händer, kan det ju vara att det slinker en groda ut min mun. Kanske..

Önska oss kämpekramar !

       

16.02.2014 kl. 13:52

Alla hjärtans dag !

Dagen som även alla andra nämt - Alla Hjärtans Dag / Vändagen.

Även om jag nu sitter här ensam utan han jag absolut skulle vilja spendera tid med just nu, är jag iallafall glad över att jag sett inte mindre än tre av mina vänner idag. Först träff med Fina, efter det kom Daniela hit och senare på kvällen var Ulle hit. 

Delade även ut lite av gårdagens pyssel och alla blev glada.

Sambon blev ganska så överraskad över sin present eftersom han hade räknat med att vi skippar presenterna när vi inte engång kan fira så medan jag satte och pratade med Daniela kom han in med rosor.

Vita rosor, min favorit av rosor.

         

14.02.2014 kl. 21:42

Något extra

En helt vanlig torsdag med små vardagsglimtar bakom oss. Men då bortser vi från faktum att Amanda blivit riktigt riktigt prickig. 

Imorgon är ju en lite extra dag vilket jag för stunden glömt bort, eller kanske trängt bort i besvikelsen över att åter igen inte få fira med mannen i mitt liv. Besvikelsen glömdes i varje fall bort snabbare än kvickt då jag hade fått brev ! 

Ett kort OCH ett armband helt i min smak. Världens finaste Malin ! Tack !

Vändags-känslan smög ju på mig en aning, så det blev vändagspyssel med Amanda på kvällen. Något smått för att visa tacksamhet. Jag är lyckligt lottad med så många sanna vänner.

Medan jag skrapade ihop detaljer till vändagspresenterna så hittade jag även en present åt mig själv.

Det brukar ju samlas en liten hög i slutet av månaden och då räcker inte tyvärr den slarviga bykknipan till längre.

Fast Amanda haft betydligt längre feber idag var hon ändå den som somnade först, vilket är ytterst ovanligt. Ännu ovanligare att Madeleine börjar böka på i sängen. Nu sover de tack och lov, och jag får sitta i sällskap av mopsen och se på Mamma Mia. Kanske jag tar mig en dans i vardagsrummet jag också. 

         

13.02.2014 kl. 22:01

Training

Träningsdag. Har gått som ett  otåligt barn på julafton och väntat på att Sambon skulle komma hem, så efter att vi umgåtts en stund råkade naapuri skicka och fråga om jag kommer med ut och gå med henne. Kunde inte ha kommit i bättre tillfälle. 

Så sen kilometer senare kom vi hem. Hunden lika lycklig som jag. Gav kvällsmedicin och sen tog jag ben, rygg och magpass. 

Sambon kommer resten av veckan ha kvällstur och börja först på eftermiddagen, så jag kommer kunna hålla mina träningsdagar. Whoopwhoop !

        

11.02.2014 kl. 21:41

Konstigt-

Ni vet dendär känslan då du druckit två för mycket, då hela världen snurrar och det känns tomt i huvudet. Då man inte vill stänga ögonen för att det känns som hela världen spinnar hårdare.

Sån känsla fick jag idag i helt nyktert tillstånd, vid flickornas kvällstvätt. Fick lägga ned mig med Lillasyster i famnen, men mina försök att stiga upp misslyckades så pass många gånger att jag fick ringa Svärmor och fråga henne på plats. Inte för att jag är rädd för att svimma, men för att jag är rädd att svimma då jag är helt ensam med flickorna. 

Nu efter två  timmar har det gått över. Lite tomt i huvudet känns det ännu, men nu kan jag åtminstone gå utan att ha känslan att ramla ihop.

Medan jag lade Madeleine och sova låg jag nog och funderade om jag pressar mig själv för hårt. Hur vet man när gränser är nådd ?

Vi har ju haft en bra dag idag, med besök av en kär vän till mig och hennes dotter. Glömde bort att fota så jag bjuder på några gamla bilder.  

Överst bild från borgbacken år 2011, imitten bild från Halloweenfrån samma år (?) och längt ned bild från hösten 2013.

Och när jag låg där och funderade över om jag pressar mig själv för hårt, får jag ett välbehövligt meddelande från ovannämnda vän som skickade ett så fint kämpemeddelande att tårarna började rinna. Thanks <3

Nu skall jag också ta natt och förhoppningsvis vakna pigg och utan yrsel imorgon.

          

10.02.2014 kl. 21:44

Nytt till Amanda.

Oh, vad jag suktat länge efter en gammaldags pulpet till Amanda.

Tidigare har det helt enkelt inte ännu behövas, men nu då fröken i fråga har börjat rita så mycket och ha så mycket saker i sin pyssellåda att det snart inte skulle ha rymmats mer, så var detta ett superköp.

Skulle lite vilja se den bli vit, men har inte helt bestämt mig ännu.

Något som är lite negativt är att den är mycket större i verkligheten än vad den såg ut att vara på bild. Fast det betyder ju att vi har användning av den en längre tid.

Och when in Rome.. så hälsade vi såklart på Marika och killarna. Skulle gärna velat stanna längre, men vi skulle vidare till flickornas mofa med familj. Men det positiva är ju att nu finns de bara en halv timme ifrån oss, vilket betyder att vi kan träffas spontant.

Nu sprängs snart mitt huvud så jag måste absolut gå och sova nu.

Natisen.

     

06.02.2014 kl. 22:46

Jag lever.

Oi, det blev visst några dagars tystnad här.

Söndagen brändes det inga kalorier, men tankades socialt liv istället. Program från morgon till kväll, och det var faktiskt riktigt roligt.

Redan på fördmiddagen befann vi oss i Kyrkslätt för att hälsa på min guddotter med familj, samt hämta deras brudtärneklänningar för prövning. Alla blonda fröknars klänningar passade bra och de var nöjda. Min egna lilla blondin blev måttligt fascinerad av flickornas hamster. 

Reste iväg till Ekenäs. Närmare bestämt till Mommos för att bli bjudna på god mat. Stannade nån kilomet därifrån och blev bjuden på kalasgott av Annso, även i sällskap av Denise. För fyra år sedan var det inte mycket mer än fest som gällde, och nu satt vi här samlade runt köksbordet med sex (!) ungar omkring oss. Inte illa må jag säga.

Ekenäs-sällskapet var dock inte slut därefter utan vi for ännu vidare och hälsade på Marika och pojkarna. Klockan tio svängde vi hem på gården och flickorna båda två somnade snabbare än kvickt.

Igår spenderade jag halva dagen åt att vara besviken då Sambon redan igår hamnade iväg på arbetsresa och vi blev ensamma. Tur så ringde Bonus-Mommon och bjöd oss att komma och baka bulla. En riktigt succé som slutade med att Amanda böT ut Nallen mot sin påse bullar.

I brist på bilder bjuder jag på två selfies från söndagen.

           

 

04.02.2014 kl. 18:40

Birthday party !

Här kommer bilder från lördagens födelsedagsfest ! En jätte lyckad sådan dessutom, hade så jätte roligt. Att få klä upp sig, sminka sig och annars bara laga sig fin hör ju inte precis till vardagen mer, därför känns det så roligt då man sedan har tillfälle för det. 

Eftersom som jag som vanligt var efter i tidtabellen och klockan redan var 21:30 då vi startade, hann jag inte fota presenten i form av Fresitaflaska och ett champagneglas som det stod "Birthday Girl" på. 

Äkta kameralaatu, men bättre än ingenting. Tack Pamela för bilderna.

 

Tack finaste Ni för kvällen. Ni vet inte hur jag uppskattade inbjudan och alla fina ord över hur glada Ni var att jag kom. Tack !

           

27.01.2014 kl. 12:45

Två dagar i ett !

Efter att har gjort "ingenting" i fyra dagar, var det riktigt roligt med lite Fredagssällskap. Först kom Madeleines gudmor på kaffe, och när den ena for ut kom den andra in. Den andra var ingen mindre än min småkusin Linda, som tog med a piece of heaven , vår stora svaghet - Dajmkaka. Så jag fuskade. Var det värt det ? Kanske. När ungarna sov blev det vår specialitet - Skräckfilm ! Skräck var rätta ordet, dessutom. Filmen hamnade på högst upp på de mest skrämmande skräckfilmer jag sett. 

The Conjuring heter filmen. Nedan är trailern.

 

Var kanske inte det bästa draget att som småbarnsmamma, lägga sig klockan två på natten. Trögt var ett passande ord på morgonen, men som man bäddar får man ligga. 

Så kom den - den efterlängtade snön. Inte efterlängtad för min del, utan mer för Amandas del. Amanda var dock inte så imponerad av snön som jag hade väntat mig. Däremot var hunden otroligt lycklig. I samma veva som vi fick besök av Sambons guddotter med familj, måste jag ju ut och knäppa några vinterbilder.

Eftersom jag föll för frestelsen igår, arbetade jag bort den idag. Fiilisen på topp under hela fyrtio minuters crosstrainer-passet, men efter det när jag satte mig på magmuskelbänken, rev det till i nedre högra sidan. Det rev så illa att jag fick sluta. Gjorde i lugn takt de muskelövningarna som inte tog ont, och fortsatte sedan på crosstrainern igen eftersom det kändes bäst. Jag fick dock mina femhundra kalorier brända och är rätt så nöjd fast jag fortfarande har fasligt ont.

Nu pikipikilite Criminal Minds sen snarkofagen.

      

11.01.2014 kl. 23:39

Lyx !

Vad jag trodde skulle bli ett vanligt veckoslut fick en liten twist av lyx också.

För kanske en vecka sedan funderade Mamma när Amanda sist har varit nånstans övernatt. Oho.. De var ju elva månader sen. Frågade tösen i frågan om hon skulle vilja fara övernatt till Mommo, och det ville hon såklart.

Efter att hon glatt vinkat hejdå till mig och Madeleine, for jag iväg till grannen för att bli lite frisserad. Och inte nog med det, jag fick även huvudet, nacken och axlarna masserade. Var riktigt mör i huvudet då vi kom hem.

Något som gjorde hela veckolsutet var att Madeleine har börjat försöka styra sina händer så att hon skall röra, då t.ex den som ligger brevid henne och pratar. Så har hon även börjat prata mycket. Så är hon dessutom femföre att börja skratta påriktigt. Härligt ! Den bästa belöningen för en Mamma !

Och så fick jag dessutom spendera nästan en timme i mitt hemmagym. 30 min crosstraining, sidomagmuskler 3 x 15, djupa magmuskler 3 x 15, "dippin" 3 x 15, yttre benmusklerna 3 x 15 / ben, armhävningar 3 x 15, hantelcurl 3 x 15 och så tänjde jag ordentligt efter det. 

Känner mig som en ny människa.

Tyvärr blev detta inlägg bildlöst, var inte så värst fotogenisk idag. 

Nu skall vi starta iväg efter vår treåring. Det är så tyst utan henne.

       

 

05.01.2014 kl. 14:27
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.