Några dagar

Det råkade bli ett par dagars tystnad här, och jag vet inte riktigt varför. 

Kan ju berätta att vi inte enbart tillverkat smycken här utan har också gjort en hel massa annat.

Har sett Hobbit 2 till sena natten i sällskap av Linda, planerat temafest, varit en hel dag på Barnets Borg på video-eeg, varit på födelsedagsfest och pratat till tidiga morgon.

Flunssan har jag dock inte blitt av med ännu så ingen träningen har det blivit, men har ju nog tryckt i mig zuccini och kyckling som vanligt. Det kan vara att det snart kommer zuccinin ut från öronen på mig.

       

23.02.2014 kl. 14:24

Så kom dom !

Sade för about en vecka sedan efter att ha sett lappen på dagis att det går vattkoppor, att se bara det kommer garanterat till oss. Precis lägligt till Madeleines alla undersökningar. Och rätt hade jag.

Idag på morgonen fann jag två koppor på Amanda. Febern fortsätter som igår, men hon vägrar febernedsättande fortfarande. Tips på det ? 

Madeleine har hittills inte fått varken feber eller koppor. Jag vet ju att de skall ha vattkoppor förr eller senare, men just nu före alla undersökningar ? Åh..Det var ju inte precis kort väntetid till video-eeg, fysioterapi, ögonterapi osv.

Även fast vi har kopporna på besök har dagen varit riktigt bra. Sambons första kvällstur snart över, och dagens 45 minuters crosstraining och tilhörande armövningar blev gjorda. 

Så där två månader efter Maddes dop har jag äntligen beställt tackkorten ! Det blev ju lite bortglömt bland med jul, nyår och epilepsin, men bättre sent än aldrig.

Rent hus, Jutta ja puolenvuoden superdietti och prima kvällsmål, första dagen ordentlig bh på - kan inte precis klaga.

          

12.02.2014 kl. 21:28

Prövas.

Jaa-a det verkar ju som om man sätts på prov nu. Det räcker inte med att Madeleine hade kolik sina sju första veckor i livet, sedan fick vi beskedet om synskadan, sen de strukturella felen i hjärnan, sen epilepsin, för att inte nämna alla fruktansvärda undersökningar hon hamnat gå igenom och vi hamnat se vår dotter genomgå. Då vi kom hem från Barnets Borg fick ju Madeleine hemsk flunssa, vilket förvisso var väntat efter att spenderat fem dagar bland en kasa andra barn, sedan fick Sambon spysjuka, efter det fick Madeleine ögoninflammation och såklart skulle Amanda få feber idag.

Feelisen är lite så där att " kasta mer skit på oss, allt på en och samma satans gång. Ge allt vad du har - vi kan ta det" tillika som jag har lust att ställa mig på terassen och vråla något i stil med "Give me a fucking break" !

Nåh god mat har man åtminstone lagat. Träning ikväll då Sambon kommer hem. Ska stänga in mig och inte släppa in någon.

            

11.02.2014 kl. 12:14

Allt i ett !

Skulle nog helhjärtat blogga igår, men istället för att jag nattade Amanda, var det mera Amanda som nattade mig.

Igår var det vilodag och det var riktigt skönt efter två träningsdagar efter varandra. 

Jag förutspår en heldel matbilder den närmaste framtiden, så tadaa bild på gårddagens lunch bestående av zuccini, laxstrimlor och grynost.

Idag då, vaknade vi redan en halvtimme före medicintid och tog det ganska lugnt på morgonen. Sambon och Amanda sov ännu, och efter en stund tog Madeleine sin morgonpäikkäre så det blev träning för mig.

Stod i duschen med Amanda, då Sambon öppnar dörren och meddelar att min morbror med fru från Åland kom på besök. Med sig hämtade dom tre nya böcker åt Amanda, vilket passa ganska bra då hon läst igenom alla sina böcker så många gånger. De meddelade också att min kusin blir ju konfirmerad i sommar så kanske det blir en tur till Åland i sommar igen. Kanske vi denna gång skulle hinna göra det vi missade förra sommaren. 

I väntan på att Madeleine skall vakna från sin dagssömn, skall jag surfa hotell.

     

01.02.2014 kl. 12:51

Tisdag.

 

Andra dagen av "Superdietti" och riktigt bra går det. Känns bra att få äta typ hela tiden, haha. Här de senaste veckorna har jag ju gått på liknande matschema men tillåtit mig själv äta gott lite nu och då - och då man gav sig den tillåtelsen var det ju inte ens så frestande. Nu dock när det skall vara strängt så då börjar ju himon, just nu himo på poppisar men för första gånger ever var faktiskt Sambon och stöttade mig så jag klarade av att låta poppisarna vara. Och att jag tidigare uttryckt mig att träningprogramen var för lätt för mig - det får jag nu äta upp. Gårdagens benträning har varit riktigt bedrövlig idag. Tacksam över att idag har haft vilodag.

Lillasyster har idag fått smaka första gången på fruktpuré och det tyckte hon om. Smaskade riktigt. Imorgon en tesked igen.

Pappan i huset som varit sjuk, påriktigt sjuk. När han endast rökt fem cigaretter på en hel dag, då vet man att karln är sjuk påriktig, han har i varjefall idag känt sig bättre och varit ute och åka pulka med Storasyster. Efter utevistelsen underhöll sig Amanda med vattenfärg.

Så blev det badet för båda två. Den äldre trivs lite för bra i duschen att jag fasar över hur vattenräkningen skall se ut då hon blir tonåring. 

       

28.01.2014 kl. 22:12

Äntligen blev det gjort !

Något jag länge gått och planerat är ju såklart att tatuera in Amandas namn, och nu sedan Lillasysters namn. Pengarna som jag fick till födelsedagen stod det på korten att pengarna skulle jag sätta på mig själv, inga räkningar. Done ! Hastigt bokade jag tid, och fick Marika medlurad också. 

Var så nervös, det är ju nästan sex år sen sist.

Bra gick det. Skönt var det ju kanske inte, men det tog sjukare att föda barn. När jag väl var färdig skakade mina händer riktigt för jag hade spänt mig så.

BC Tattoo (finns även på FB ) i Lojo var platsen jag for och tatueras till. Duktig, snabb och relativt billig tatuerare. Jag är mer än nöjd med tatueringen, plus att det tog henne endast ~ 45 min att laga den. Lillasyster låg i sin Gudmors famn under tiden och var passligt hungrig då jag steg av stolen. 

Färdigt ! Lillasysters namn blev alltså Madeleine. Vackert namn till vacker flicka.

Efter detta var vi såklart hungriga och bestämde oss för att äta på italienska restaurangen Trattoria Gusto.

En pizza jag aldrig ätit - Lax, mozzarella och ruccola. Var jätte gott !

Tiramisu till efterrätt - onomnom.

En helt huippu dag ! Tack för det vännen !

       

 

 

06.12.2013 kl. 20:02

Roligt besök !

Dagen var redan super bara av att sovrummet blev färdigt, och som pricken i så fick vi äntligen Marika, Linus & Felix på besök.

Hade bestämt mig för att laga något gott att äta åt oss. Blev två saker jag aldrig lagat tidigare nämligen Pasta med soltorkade tomater och mozzarella, till efterrätt ugnspäron med kinuskisås. Pastan var väl helt ätlig, men päronen hade jag glömt en liten men viktig detalj, så vackra blev de inte men det sjönk nog ner.

Ungarna var glada av varandras sällskap och det räckte med att vi tillrättavisa dem ibland, annars löpte det finfint.

Jag och Marika kom också överrens prima och hade mycket att diskutera, så inga tysta stunder blev det.

Tack för en fin dag ! Ni är bäst ! Snart igen <3

         

 

23.10.2013 kl. 21:43

Söndag

Som vilken annan söndag som helst började vi lugnt. Långsamt morgonmål, soffhäng och så. På dagen for Sambon till en kompis och jag blev hemma med flickorna. Tycker mig vara ganska duktig, då jag under min "ensamma" tid med dem fick huset dammsugat, lagat mat, vessorna städade, lavoarerna tvättade och annat smått. 

Så duktig att jag tog mig rättigheten att fara på en kort springtur här på kvällen. Den här gången kändes det inte lika tungt, utan mera skönt. 

Kakaon är uppdrucken och nu skall jag bara se ett avsnitt till av Cityakuten och sen förhoppningsvis få lägga ner huvudet på dynan och sova.

         

 

06.10.2013 kl. 22:31

Kalasplanering.

Som en blixt från klarblå himmel, blev reaktionen då Marika påminde mig att det är mindre än två månader tills våra barn fyller tre år. Närmare bestämt en och en halv månad. 

Så det blev kalasplanering över en vadsomnuhittadesikylskåpet-lunch.

Vi pratar rosa/vitt tema, prinsesskaka på frökens egna begäran, ballonger, cakepop´s, vimplar med olika fina färger. Vad nu en treåring kan tänkas tycka om. Och mamma misstycker ju inte heller.

Så lyckades jag äntligen få en ljuvlig syskonbild på våra döttrar. Västis - here we come.

     

04.10.2013 kl. 15:54

Lite tankar..

Spooky. Marika skrev ett inlägg om vikt, motion efter förlossningen. Kommentarerna under inlägget via fb handlade om pressen från samhället att man skall vara i form genast efter förlossningen.

Medan inlägget och kommentarerna skrevs var jag på min första springtur efter graviditeten. Tjugo minuter sprang jag, och jag måste säga att jag är mycket nöjd över min prestation med tanke på att det bara är tre veckor sedan jag födde barn och nästan ett år sen min senaste springtur. Efter min lilla springtur gjorde jag ryggmuskler 15 x 3, armhävningar 10 x 2 och magmuskler 15 x 2 med gymppabollen. Eftersom det var första gången efter förlossningen började jag lätt.

När jag var färdig med mitt, läste jag Marikas inlägg och började tänka lite. Jag själv har ingen press från samhället, utan bara press från mig själv. Jag tycker inte om min kropp som jag nu har, även om jag vet att det minsann är en prestation som heter duga. Tre veckor efter förlossningen och alla graviditetskilon är borta, plus ett "övrigt" kilo.

Måste påpeka att jag inte bantar utan vill återgå till mitt hälsosamma jag och att jag absolut njuter av att få och kunna röra på mig igen. Jag har gott om tid att nå mitt "komma-in-i-brudklänningen"-mål efter att jag ammat färdigt.

Nog med text. Fattigt med bilder, men några skall Ni ändå få.

Räksallad- omnomnom. 

Våra egna äppel som funkkar utmärkt som efterrätt efter maten.

            

 

30.09.2013 kl. 19:16

Teaterbesök

Natten mellan torsdag och fredag innehöll ännu mindre sömn och ännu mer skrik än nätterna före det, därför blev det obloggat igår. Även fast jag var mera zombie än människa fick vi ändå lite till stånd.

Nån bild från vår patetiskt lilla kvällspromenad blev det tyvärr inte eftersom Lillasyster bara skrek. Det var nu ungefär vad vår dag innehöll.

Föregående natt var MYCKET bättre och innehöll inga tim-långa skriksessioner, så jag fick sova ganska bra. Eftersom Mamma var pigg idag så bestämde jag hastigt på morgonen att vi skall fara på teater idag, när det nu engång ordnas här i vår lilla by.

(Laatu-telefonbilder eftersom vår kamera var dränkt med torkad juggis.)

Föreställningen var Alfons & Mållgan, och efter det uppträdde Apan Anders. Mer än halva besöket satt fröken snällt med de andra barnen, sen börja hon springa bakom scenen osv. 

Nu tar vi åter igen skriksession..

      

 

28.09.2013 kl. 12:43

Blandat.

De två senaste nätterna har inte varit så lyckade. Jag har fått sova två-tre timmar per natt, vilket såklart bidrar till att jag är super trött. Så har inte mycket att komma med, men lite text och osammanhängande bilder skall Ni få.

Igår var första besöket till rådgivningen för Lillasyster. Vi har haft turen att de besökt oss här hemma hittills. Allt bra och Lillasyster växer fint och väger nu 4060g och är 51,5 cm. Lillasyster fick mycket beröm för att hon är så spänstig.

Har också skickat priser till Karin & Heidi som vann Tävlingen.

Hem på posten fick de choklad-ansiktsmask och en Fazer-patukka. Litet men gott.

Dagens mat - sallad med mozzarella, couscous med grönsaker och räkor och lite kvarbliven lax från gårdagen.

Och en selfie från dagens regniga länk med mina flickor. 

Nu blir det kvällsrutiner här och så hoppas jag på en sömnrikare natt inatt.

     

26.09.2013 kl. 20:33

Måndag !

En vecka har gått sedan Lillasyster föddes. Vau, föddes hon inte igår liksom ? Nåväl, idag har vi inte gjort så farligt mycket extra men lite bilder skall Ni få från vår dag.

Min goda sallad med laxbullar.

Haft två snabb-besök av min Famo och flickornas Mommo.

Mommo hade varit och handlat och hämtade lite kläder åt Lillasyster och en hösthalare + handskar åt Storasyster.

Bilder från dagens vagnpromenad. Aij vad jag sen tycker om hösten.

Dagen till ära har Lillasyster varit första gången i badet här hemma. Hon tyckte nog det var så skönt. Nöjd och glad hela badet. 

Jaa-a det här var liksom vår dag det, inte mycket att hänga i julgranen men alltid något. Nu blir det en kopp te sen sovdags.

            

 

16.09.2013 kl. 21:24

En sista sommarkänsla.

Snart mitten av september nådd. Och ännu fick man en varm sommarkänsla idag. Det blev grillmat - en sista gång iår.

Fast visst märker man att det är höst i luften - bladen börjar gulna och falla på marken.

Fast man vid det här laget kanske har upp till öronen med den där grillmaten - så med tanke på att det är årets sista, så var det riktigt gott.

          

08.09.2013 kl. 19:08

Restaurang KW

Igår morse när jag vaknade var jag nog så sur. Över att jag somnat och sovit. I förrgår spenderade jag elva (!) timmar med sammandragningar. Sammandragningarna började i rådis och höll i sig fast vi var till Ekenäs och på tapetshoppning. Tänkte att NU HÄNDER DET PÅRIKTIGT. Ringde Lojo. Vad hände sen ? Jo, sammandragningarna slutade.

Så halva gårdagen spenderade jag besviken i soffan med tankar om att jag är förevigt gravid och bebisen kommer aldrig att komma.

Ända tills Pamela hade postat på FB att hon hade tråkigt och inga vänner hade hon heller. Hastigt beslöt vi att gå ut och äta, bara vi två.

Vi for till Karis nya restaurang KW.

Gjorde ett tappert försök i att laga mig någorlunda-fin, men misslyckades tydligen totalt.. Åååhh så jag ser uuuut.

Pamela var fin som vanligt. Och kamerans lins smutsig - som vanligt.

KW var helt i min smak. Mysigt och fint.

Raseburgaren var riktigt god, men lite liten portion för bottenlösa mig.

Creme Bruleen med blåbärs-sorbet var också jätte god.

Körde hem glad och nöjd över dagen, fast jag varit en sån surpuppa på dagen.

        

01.09.2013 kl. 11:08

Zonterapi

Något överdrivet fiffigt var det nog inte att ta ut ilskorna fysiskt igår. Har nog fått betala idag, och säkerligen ett par dagar till. Så min dag har inte innehållit något särskillt produktivt. Har ungefär bara luggit på soffan och tyckt synd om mig själv.

Mat fick jag faktiskt fixat - sittande på kökspallen. Det blev lite extra som jag passade på att också kasta in i frysen. 

Så bestämde jag mig för att ta ett råd jag fått, och boka tid till zonterapi för att slappna av. Och vilken tur jag hade och fick tid redan idag.

Det var hurja skönt nog att vara på zonterapi. Blev riktigt mojo i huvudet. "Vaknade" nog hastigt sen när hon började trycka på "bebis-kanske-kommer-ut"-"knappen". Och något hände definitvit där inne. Herrejestas har aldrig varit så ofokuserad att köra hem tidigare - trodde hela tiden att vattnet skulle gå. Känslan som jag fick några sekunder före vattnet for med Amanda var helt samma idag, och många gånger. Men nu ser det nog ut som om det inte tänker komma någon bebis.

Få se bara, det kommer väl gå två veckor över denna gång också.

              

 

29.08.2013 kl. 22:25

Boande och så..

Jaa-a vad skall jag säga annat än att jag får väl bara lov att erkänna att jag också kan "boa".

I förrgår var det städning och fönstertvätt

Igår packades BB-väskorna och så fick jag för mig att hamstra halva   butiken hem med mig, för att laga extra mat att frysa in. De som känner mig vet att jag bara lagar mat för att jag måste, och finns det en möjlighet delegerar jag gärna vidare det. Så jag ställde mig och lagade tre skinkfrestelser, varav två åkte in i frysen. Tillika som de åkte in i frysen, så ordnade och organiserade jag frysen. Tjiisus.

Idag då ? Började dagen med att stiga upp före Amanda, för att gå i duschen. När har jag senast stigit upp före Amanda..Måndagen till ära skulle det såklart föras in ett nytt urinprov till labben. När vi kommer hem känner jag att ta itu med att klippa hundens klor ( vilket hunden haaaatar ). Med nyklippta klor for vi alla tre flickor ut på en kort promenad före vi åt mat. 

Efter maten brukar jag min vana trogen slänga mig på soffan och halvsova en stund. Nepp, inte idag. Idag satte jag mig på kökspallen och började laga följande mat - efter att jag just hade ätit en maträtt. Slutresultatet var en extra modell större kastrull med korvsoppa, som kommer åka in i frysen.

Slängde jag mig på soffan efter det här ? Nej. Då redde jag upp allt, och passade på att dammsuga, fast det bara gått två dagar sen sist. 

Cirka tjugo stycken kåldolmar, två skinkfrestelser, fyra kippor med korvsoppa och sen det här vanliga grejerna som extra bröd, en påse köttbullar, lite baguetter, en halv påse klyftpotatis, bär och x-antal grönsakspåsar finns nu i frysen. Jag tror vi klarar oss nu.

Slänger in en extra bild på en blomma som Amanda plockat idag.

Men nu tänker jag slänga mig på soffan och ta det lugnt.. en stund ivf.

             

26.08.2013 kl. 18:25

Effektiv morgon.

Det händer ibland, dock hemskt sällan det att jag är lite för effektiv på morgonen. Jag är den som tycker om att ta det långsamt på morgonen, men ibland rycker det till nånstans.

Medan jag väntade på att Mannagrynsgröten skulle bli färdig, satte jag mig och rensa jorgubbar som vi lade på gröten och resten åkte in i frysen.

Efter att gröten var färdig passade jag på att koka babyns tuttar, tuttflaska och annat som skulle kokas.

Men efter detta blev jag mig själv igen, och spenderade lite tid halvsovande på soffan.

     

10.08.2013 kl. 13:43

Fynd !

Måste säga att jag blev riktigt förtjust i Prismas barnskors-reahylla.

Vi åkte till Prisma med tanke på att inhandla nya gummistövlar och inneskor till dagisstarten. 

Hem kom vi med Askungen-tossor som var på -50%, fodrade gummistövlar på - 30%, vanliga gummistövlar och innetossor. Allt för BARA 45 €. Så nu har vi skor för en längre tid framöver. 

Så medan de andra varit ute och leka har jag  sorterat och märkt alla kläder, packat dagisväskan och bykt de smutsiga utekläderna. Huoh ! 

Sen tog jag välförtjänt kvällmål i form av mysli och persika-smoothie.

Bara jag vilat lite på målet skall jag pyrkka mig ut på en liten kvällslänk med hunden.

        

05.08.2013 kl. 20:33

Glad !

Igår natt drömde jag att Marikas fostervatten gick och hon fick åka in till BB.

Idag tidigt på morgonen fick jag ett meddelande som gjorde att jag inte kunde somna om. Drömmen blev sann och idag på dagen kom mitt och Sambons blivande gudbarn till världen. 

Är så otroligt glad ! Har hela dagen gått och tänkt på dem och bara väntat på att telefonen skulle plinga. Pratade med den otroligt duktiga nyblivna tvåbarnsmamman i telefonen nu på kvällen, och efter begäran skickade hon bild på vårt gudbarn. Då brast jag i gråt - så fin, så otroligt fin.

Vi avslutar en glädjefull dag med varma smörgåsar.

Så måste jag nämna att det var en riktigt överrasking att vakna från min power-nap och gå ut på framgården och se att Sambon rensat massor från vår djungel framför huset. Han är så duktigt. 

      

 

02.08.2013 kl. 21:52

Bilder

Hej !

De senaste dagarna får Ni i bilder och lite text.

Bilderna är tagna med telefon och har därmed inte den bästa kvalitén.

Mitt i Sambons förråds-städande hittade han pappret ovan. Ett salubrev gällande någon fastighet i Degerby från 1927. Jag har en förkärlek för sånt här gammalt och började genast forska i det.

Idag började vi dagen med gröt och vår gårds egna bär.

Senare på dagen var det dags för Hilmas veterinärbesök. Hade en massa olika orsaker att fara dit, men det är hunden snart slickat sönder sina tassar var huvudorsaken. Samt ville jag få kollat allmänna tillståndet, då vi inte tidigare haft den till veterinären. 

Allt tass-slickande har orsakar en lätt inflammation under tassarna, så vi fick åtgärder till det. Så visade det sig då att Hilma inte var chippad - så nu är hon det. Veterinär var och berömde Hilma för att hon är så frisk och får så pass bra med luft, med tanke på att hon är en mops. Och besöket blev inte alls så dyrt jag hade tänkt mig - så winwin där.

Efter veterinär besöket åkte vi iväg till Kyrkslätt för att handla.

Efter det mindre billiga besöket, skall huset nu få små "ansiktslyft" här och där. 

Efter det for vi till Musti&Mirri och handla nytt sele åt Hilma och så handlade vi mat i Prisma.

Utanför Prisma sålde de Papagalloglass. Och finns det en möjlighet till Papagalloglass, så tar man den. Blev favoritsorten - vitchoklad.

Kvällen kommer gå åt att hålla ungen på nedrevåningen, då fröken i frågan såååå gärna skulle vilja hjälpa pappa med slipande, spaklande och målande.

        

29.07.2013 kl. 18:51

Sinelli-besöket

Igår var dagen jag länge väntat på. För två orsaker. Det att jag fick inskaffat allt till inbjudningskorten och att jag för första gången iår fick träffa min fina Nanne.

Blev burrito och american pancake på Santa Fé.

Förra året bestämde vi att det skall bli en tradition att vi en gång i året får se varandra och att vi äter gott då vi träffas. 

Efter det här gick vi mätta och belåtna till Sinelli och handlade som aldrig förr. 

Det ovan ( förutom Eurokangas innehållet ) spenderade jag överdrivet mycket tid över i butiken, så länge att min rygg sade upp sig där emellan och jag fick sätta mig på Sinellis golv en stund. Haha, fick ju nog en och annan underlig blick. 

Till sist en bild av oss två, en vänskap som aldrig tar slut.

       

17.07.2013 kl. 22:13

Femtonde i sjunde

Femtonde i sjunde tvåtusensex, då blev jag och min nu blivande man ett par. Alltså sju år sedan.

Jag har så många tankar att jag inte får de nerskrivna på ett redigt sätt.

För sju år sedan var jag endast fjorton år och han sjutton. Kan ju lugnt säga att en hel del har hänt sen dess. Fast vi gått igenom mycket i våra liv på skilda håll, har vi ändå vuxit tillsammans. 

Fast det inte är det mest romantiskaste att säga så trodde jag aldrig som fjorton-åring att han en dag skulle vara den han är för mig idag. Idag är han min sambo, min fästman, mina barns pappa, husets andra ägare och min bästa vän. Han är the love of my life.

Jämfört med förra årsdagen, tog vi det lite simplare idag.

Date-"night" outfiten.

Bjöd honom på Hard Rock Cafe - mat. Lika gott som förra gången

Min man, som inte tycker om att bli fotad.

Och han bjöd mig på bio. Vi såg " The lone ranger" , och filmen får tummen upp !

En simpel date i all ära. Bara han och jag, god mat och bra film. Kunde inte ha begärt mera.

Nästa år den här tiden har vi varit Man & Fru i en månad. Och jag ser framemot alla år vi har framför oss. Until death do us part.

          

 

15.07.2013 kl. 23:12

Mumindalen

Hej !

Ursäkta tystaden. Lördagen innehöll tidig väckning, en liten springpaus i Kimito och sedan efterlängtade besöket till Nådendal.

Det bästa med besöket var ju sällskapet och att se ungarnas glädje. Minuset var de dyra priserna och det att gå högravid i en sån värme, visserligen är ju det sistnämnda själv-valt.

 

 

Temat för i år var "Jätte-pumpan" - ett av Amandas favoritavsnitt.

Amanda blev nog fascinerad av karaktärerna men var nog lite rädd för dem, så det räckte med att se på dem. 

 

 

Muminhuset ovan. Blev en ganska snabb genomgång för det var inte precis svalt där inne och såklart massor med folk.

 

Hemulen och hans hus.

Dronten Edvard och badhuset som inläggets sista bild.

Efter Muminbesöket åkte vi tillbaka till Kimito. Resten av kvällen innehöll poolsimning, lätt kvällsmat och en mycket godnatts sömn.

Söndagen innehöll lek och strid ungarna sinsemellan, mat och god efterrätt ala Marika, och sedan blev det dags att åka hem igen.

Tackar och Bockar värdarna för denna gång. Helt otroligt att nästa gång vi träffas, får vi hålla vårt blivande Gudbarn i famnen.

       

15.07.2013 kl. 22:29

Stug-häng.

Det blev en ganska varm dag så jag packade med mina flickor i bilen och åkte ner till stugan. Och så ville vi träffa min morbror med familj som var på besök från Åland.

Nypotatis, mammas egna rökta lax och sallad. Enkelt och supergott.

Fast vi är besvikna att Dani hamna fara på jobb, så har vi haft en bra dag trots allt.

     

 

07.07.2013 kl. 21:49
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.