Shoppning !

Igår kvinnodagen till ära blev det kvalitétstid med min guddotter. "Shop until you drop" - uttrycket känns ganska passande.

Selfie i väntan på att bruden som prövade kläder.

Cirka fem timmar och mycket sjuka fötter senare kom vi därifrån med en massa fint.

Min blonda ögonsten fick de efterlängtade söndriga farkkuna, glittriga skor, USA - inpirerad skjorta och stjärnörhängen. Plus lite till.. Hon var så nöjd över vår dag !

Själv kom jag ju också hem med lite grejs.

Kontaktlinser, nya solbrills och lite örhängen till mig.

Amandas första hobby skall börja på våren, så köpte lite tillhörande till Sago-baletten. Så ett diadem med slöja för att hon tycker så om Lady Marion från Disneys Robin Hood.

Från nya favorit tavara-shoppen Tiger köpte jag denna uteleksak för endast fyra euro ! Köpte också en massa annat bröllopsrelaterat som kommer i följande inlägg !

Inte nog med det, så fick även flickorna varsin påse fint av Amandas gumor Vonne.

Madde fick två klänningar från Newbie-kollektionen och Amanda en Esprite-tunika samt andra kläder.

En kvinnodag helt i min smak !

    

09.03.2014 kl. 12:46

Två från igår

Sex veckor av Superdietti är nu över, men jag fortsätter i samma bana, men vi räknar bort fastlagsbullen Famo bjöd på igår kväll. Hon bjöd inte bara på gott utan också godis för ögonen, i form av ursöta hundvalpar ! 

       

06.03.2014 kl. 12:21

Tystnad

Även fast jag gjort en massa roligt de senaste dagarna som att träffa flere goda vänner har jag också haft en massa andra tankar snurrande i huvudet och tyngt hjärtat. Det är inte alltid så lätt att acceptera att man inte mer är den man en gång varit, inte för att det nödvändigtvis är en dålig sak, ibland sköljer en saknad av det som varit över mig.

Med det sagt, hoppas jag att det nu blir lite mera aktivitet här.    

05.03.2014 kl. 13:52

Fest-planering !

Väntar så !

      

24.02.2014 kl. 11:33

Förberedelser

Idag skall då min tjugofemåriga blivande man firas lite. 

Underligt nog har jag inte stressat på som jag brukar, men det kanske beror på att han skött bakningsprocessen och jag har koncentrerat mig på att städa.

Nu fixa min nyfärgade och klippta frilla lite.

     

23.02.2014 kl. 14:30

Smyckesverkstad

Det råkade sig att jag hade en bra dag, så även Amanda. Så kom Ulle och hämtade en hög med pärlor, så där passligt så min tanke var ju att agera "kiva morsa" och pyssla.

Ett halsband lagade hon men sedan räckte inte en treårings nerver till att peta flere pärlor på bandet.

     

23.02.2014 kl. 14:20

Torsdag

Här går fortfarande dagarna i flunssans tecken. Madeleine fick så häftig flunssa att det var läkarbesök på schemat igår. Rossel i lungorna och öroninflammation blev domen, andra dagen med penicillinet och hon börjar bli bättre, tack och lov med tanke på lördagens undersökning.

Dessvärre har min flunssa inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre. Dagens utevistelse med den enda friska i familjen, gjorde ju inte precis saken bättre men det var absolut nödvändigt för tre-åringen att få vara ute och göra av med energi.

Till vår lättnad hämtade svärmor vår nya vattenkokare idag, eftersom den vi fick i julas inte fungerade ordentligt. Så nu pimplar jag i mig Finrexin i hopp och att snart slippa flunssan. Vill träna juh, men att träna med en fastsnorad näsa och en irriterad hals lyckas ju inte.

         

20.02.2014 kl. 21:44

Stars

Kan inte annat än absolut älska våra nya lakan, som inhandlades igår för presentkortet vi fick i julas. Förutom dessa finisar fick vi även två par påslakan med tillhörande dynvar, ett underlakan och ytterligare sju dynvar för slanten. Vi tackar och bockar.

Förutom lakan-inköp blev det även läkarbesök, kaffe med Ekenäs-brudar, ny färg i håret och "tankkauspäivä". Så räknar vi bort läkarbesöket var det en skapligt bra dag.

      

20.02.2014 kl. 21:34

Utmaning

En utmaning till då. Tycker om att svara på frågorna, men är dålig på det här med att skicka vidare.

Tack Marika för frågorna - här är svaren.

1. Det bästa med livet?

Åå så tråkigt svar men det är sanningen - mina barn, att få se dem varje dag.
2. Värsta mardrömmen?

Att något skulle hända barnen, eller någon annan som står mig nära. 
3. En riktigt, riktigt bra vän eller flera "någorlunda bra" vänner?

Riktigt riktiga bra vänner, men gärna båda alternativen.
4. Ringer du eller sms:ar du hellre?

Beror på ärendet.
5. Vad sätter du mest pengar på?

Huslån och maaaat. Så tycker jag det droppar försäkringsräkningar typ hela tiden.

           

 

 

18.02.2014 kl. 22:06

Grattis !

Grattis min älskade blivande man på din födelsedag. Halvvägs till femtio nu hörddu, haha.

Blev aningen annorlunda väckning för honom. S kom på morgonkaffe till oss, och tänkte att det skulle vara en bra väckning på födelsedagen. Haha stackarns Dani blev helt chockad när S väcker honom. S hade dessutom med sig presenter till honom. Han hade lagat "kuponger" som han får använda här hemma. 

Kupong för smörgås och dricka, massagekupong och poopcard dvs. antingen reda upp kakkablöja eller fara ut med hunden. Tack S. I hate you, haha.

Min present till Dani var att jag städade hans klädrum, tvättade alla plagg som var slängda på golvet, och dessutom vek dem och placerade dem på deras rätta plats. Så fick han även en termoskaffemugg han önskat sig. Av flickorna fick han en ram med foto av dem.

Lite fuffens finns ännu i luften men stackarna hamnar vänta några dagar till på sin "riktiga" present.

        

18.02.2014 kl. 19:38

Vaihtelu virkistää.

Då man igentligen söker efter något helt annat kan man ibland fynda nått man helt glömt bort. Ibland behövs det så lite för att få en helt annan känsla.

Perfect Home ljusen är back in business.

Och tänk vad några rosor kan piffa upp.

Efter förra nattens tvåtimmars sömnsaldo, blir det nog sängen snart. Imorgon skall vi testa på något helt nytt med Sambon.

         

14.02.2014 kl. 21:51

Mera fixat

Mycket på bröllopsfronten har hänt den senaste tiden.

  • Bestman är frågad och blev glad över uppgiften.
  • Jag har printat ut diverse namnlistor till olika bröllopspyssel
  • Fixat namnlappar på presentaskarna
  • Har printat ut nya "annan info" lapp som kommer med i inbjudan, inbjudningskortet är nu färdigt i kuverten med adresser på. Bara att skicka iväg.
  • Min snälla bror med Sambo ställer upp som bål-ansvariga.
  • Lagade även två olika alternativ till bordsplacering.
  • Planerar tärneträff samt träff med tärnor, bestman och toastmistress.

Hyvä laatu telefonbild.

     

08.02.2014 kl. 17:32

Neljät Häät @ Fiskars Bruk

Ett år har gått igen sedan förra Neljät Häät/Fyra Bröllops som iår igen hölls i vackra Fiskars Bruk.

Lite annat detta år, synd att jag inte hann till alla punkter.

Nästa år ser Ni mig där igen, men i en helt annan roll än förra året och idag.

      

01.02.2014 kl. 21:56

Tisdag.

 

Andra dagen av "Superdietti" och riktigt bra går det. Känns bra att få äta typ hela tiden, haha. Här de senaste veckorna har jag ju gått på liknande matschema men tillåtit mig själv äta gott lite nu och då - och då man gav sig den tillåtelsen var det ju inte ens så frestande. Nu dock när det skall vara strängt så då börjar ju himon, just nu himo på poppisar men för första gånger ever var faktiskt Sambon och stöttade mig så jag klarade av att låta poppisarna vara. Och att jag tidigare uttryckt mig att träningprogramen var för lätt för mig - det får jag nu äta upp. Gårdagens benträning har varit riktigt bedrövlig idag. Tacksam över att idag har haft vilodag.

Lillasyster har idag fått smaka första gången på fruktpuré och det tyckte hon om. Smaskade riktigt. Imorgon en tesked igen.

Pappan i huset som varit sjuk, påriktigt sjuk. När han endast rökt fem cigaretter på en hel dag, då vet man att karln är sjuk påriktig, han har i varjefall idag känt sig bättre och varit ute och åka pulka med Storasyster. Efter utevistelsen underhöll sig Amanda med vattenfärg.

Så blev det badet för båda två. Den äldre trivs lite för bra i duschen att jag fasar över hur vattenräkningen skall se ut då hon blir tonåring. 

       

28.01.2014 kl. 22:12

Dag 1

Nu har det börja. "Superdietti" here I come.

Känns inte ovant eftersom jag redan gått på liknande i några veckor, dock inte lika skärpt som detta.

Bara smärtan från fredagens läkarbesök lagt sig blir det träning. 

Nice !

       

27.01.2014 kl. 13:11

Birthday party !

Här kommer bilder från lördagens födelsedagsfest ! En jätte lyckad sådan dessutom, hade så jätte roligt. Att få klä upp sig, sminka sig och annars bara laga sig fin hör ju inte precis till vardagen mer, därför känns det så roligt då man sedan har tillfälle för det. 

Eftersom som jag som vanligt var efter i tidtabellen och klockan redan var 21:30 då vi startade, hann jag inte fota presenten i form av Fresitaflaska och ett champagneglas som det stod "Birthday Girl" på. 

Äkta kameralaatu, men bättre än ingenting. Tack Pamela för bilderna.

 

Tack finaste Ni för kvällen. Ni vet inte hur jag uppskattade inbjudan och alla fina ord över hur glada Ni var att jag kom. Tack !

           

27.01.2014 kl. 12:45

Nytt

Igår damp mitt nya nyckel-halsband ner i postlådan. Har länge sökt ett sådant men har inte hittat - så jag beställde av Scaleas Smycken.

Så fin ! Nu sku jag helt bra kunna fara på jobb liksom, hehhe !

         

25.01.2014 kl. 13:53

Väntar så..

Fredag it is ! Medan vi väntat på att herrn i huset skall komma hem har vi bland annat underhållit oss med läkarbesök och så har flickornas Mofa varit på besök och var snäll och lade eld i takkan och sökte in ved plus att han kastade boll med Manda och tog med henne in i bussen.

Efter det har det varit vetedynan och värkmedicin för mig och film för Amanda. 

Dagens höjdpunkt var när Neurologen ringde och pratade. Var så glad när jag fick berätta att allt gått bra, berättade även om min rädsla att det här inte är "påriktigt" men hon sade att hon nog skulle våga säga att det här är påriktigt och att jag skall njuta - vilket jag också gör. Så hade lite till provsvar kommit och de också var riktigt bra. Två provsvar väntar vi ännu på..Verkar som om att det kommer ta lääänge förrän det kommer en ordentligt diagnos på allt. 

Dagens : Grönskaksbiffar, wokgrönsaker och quinoa - gott och enkelt !

Snartsnart kommer Sambon hem !

           

24.01.2014 kl. 15:32

Torsdag

Torsdag, det betyder att det snart är fredag och då får vi hem vår Sambo & Pappa. Ska bli skönt, det känns nog när man är ensam med två barn.

Idag var det fyra månadersrådis, då den uteblev då vi var på sjukhus. Allt var riktigt bra. Fick låna hem en våg för att väga henne före och efter matning, eftersom det skulle följas upp att hon nu får tillräckligt i sig då hon fick lite för lite i sig på sjukhuset. Hon visade att hon kan svänga sig på sida och så visade hon hur fint hon lyfter huvudet och stöder på armbågarna tillika. Så visade hon hur glad bebis hon har blivit och pratade en hel del. Stolt Mamma här !

Efter det blev det banken, där vi gick igenom hur vi ansöker om pengar från Maddes barnförsäkring. 

Crosstraining trettio minuter, dusch, söka Amanda och butiksbesök så sitter vi nu i soffan och ser på Pocahontas och har det ganska bra.

      

23.01.2014 kl. 16:34

Scorpio

Har ju helt glömt att visa Er hur skorpionen blev. 

Nöjd ? Mycket.

   

20.01.2014 kl. 23:39

Morgonstund !

Vaknade själv av en mardröm, tyckte att Madeleine hade en otroligt obekväm sovställning, så jag flyttade på henne och tyvärr väckte henne. Nå men vi hade efter det samma situation som igår morse. Jag vet inte om det var ett mini-anfall. Kan inte säga..Händerna flög inte, inte benen heller, kroppen spände sig inte men ögonen for lite konstigt, så jag kan inte säga om det var anfall eller inte.

Vi somnade om och vaknade först vid medicintid - sköönt !

Hade en skön morgonstund. Madeleine låg nakupelle och sprattlade på sin lekmatta, medan jag satt brevid och åt morgonmål. Självklart joinade hunden och katten med.

Tänkte att jag ringer Barnets Borg och hör hur vi skall göra med eventuell medicinhöjning. Jag har förstått att om denna dos nu hjälper så höjer vi inte. Så ringde och fråga hur vi nu skall göra när jag inte vet om det varit anfall. Ingen av våra skötare var på plats, såklart. Nå de sköterskor som nu var på jobb hade ingen sådan anvisning, så jag skall ringa pånytt imorgon och prata med läkaren. 

Själv anser jag ju att om anfallen nu är borta, och min unge är "tillbaka" och är sig själv så varför då höja dosen ? Men sen igen så är jag ju ingen neurolog heller..

Det värmer om hjärtat då hon idag har varit sig själv. Hon orkade vara vaken från klockan åtta och somnade just i min famn, hon har ätit med "normala" mellanrum, hon har pratat, orkar hålla upp huvudet, orkat sprattla på lekmattan. Det gör mig så glad, då hon blev helt tagen av medicinen och bara sov.

Nu är planen att Famo skall komma hit och vi skall resa iväg till Iso Omena, för att hämta Madeleines medicin. Tänk att varken Ingå, Karis, Ekenäs, Lojo eller Kyrkslätt har denna medicin. Nå följande gång kan vi söka från Ingå.

     

18.01.2014 kl. 11:10

Söndag !

Det blev en söndag med korvsoppa till mat, utevistelse, kalas och sånt. Inte illa alls.

Det är var vår söndag var gjord av.

Vågar inte lova att jag bloggar imorgon eftersom jag blir YH-Mamma igen. Suck ! Får se hur det går med träningen denna vecka.

       

12.01.2014 kl. 23:29

Kvällsinlägg.

Åter en dag har passerat. Måste säga att det har varit så skönt att ha Sambon på semester denna vecka och dessutom inte ha en massa program. Bara vara. 

Bara vara, är precis vad vi också gjort idag. Huvudet kände inte för att tänka så mycket idag, så det blev en timmes crosstraining och ordentlig tänjning. Efter det hjälptes vi åt att städa huset.

Nu kan man ju inget annat än luta sig tillbaka och fortsätta se på Criminal Minds.

Hoppas Ni också tar Er en stund och njuter.

          

09.01.2014 kl. 23:21

Bra dag !

 

Eftersom gårdagens träning uteblev blev det en timmes effektiv träning i hemmagymmet idag. Använde bl.a de nya jumppabanden jag köpte från Lidl för hela 7,95 € (om jag inte minns helt fel). Lite besviken på motstånden, skulle ha borda ta strong-motståndet istället för medium. Efter 475 kcal och 45 % fett brännt blev det mellanmål i form av kvarg med saftsoppa, som jag inte helt lärt mig tycka om ännu.

Fast det inte nu skett något hurja extra blev det ändå en rätt så hyfsad dag. Ingen itkupotku-raivare ala Amanda, Madde sket efter tre dagars stopp, Amanda åt upp hela tallriken med mat och fick oss att  i smyg le då vi hittade oöppnade hundmatspåsar i takkan. Småsaker, småsaker.

    

 

08.01.2014 kl. 18:48

Lyx !

Vad jag trodde skulle bli ett vanligt veckoslut fick en liten twist av lyx också.

För kanske en vecka sedan funderade Mamma när Amanda sist har varit nånstans övernatt. Oho.. De var ju elva månader sen. Frågade tösen i frågan om hon skulle vilja fara övernatt till Mommo, och det ville hon såklart.

Efter att hon glatt vinkat hejdå till mig och Madeleine, for jag iväg till grannen för att bli lite frisserad. Och inte nog med det, jag fick även huvudet, nacken och axlarna masserade. Var riktigt mör i huvudet då vi kom hem.

Något som gjorde hela veckolsutet var att Madeleine har börjat försöka styra sina händer så att hon skall röra, då t.ex den som ligger brevid henne och pratar. Så har hon även börjat prata mycket. Så är hon dessutom femföre att börja skratta påriktigt. Härligt ! Den bästa belöningen för en Mamma !

Och så fick jag dessutom spendera nästan en timme i mitt hemmagym. 30 min crosstraining, sidomagmuskler 3 x 15, djupa magmuskler 3 x 15, "dippin" 3 x 15, yttre benmusklerna 3 x 15 / ben, armhävningar 3 x 15, hantelcurl 3 x 15 och så tänjde jag ordentligt efter det. 

Känner mig som en ny människa.

Tyvärr blev detta inlägg bildlöst, var inte så värst fotogenisk idag. 

Nu skall vi starta iväg efter vår treåring. Det är så tyst utan henne.

       

 

05.01.2014 kl. 14:27
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.