Houh !

Vilken lördag alltså. Verkligen ingen avkopplande en. 

Eftersom det är kalasdag här hos oss imorgon så har den här dagen gått ut på att.. städa, städa, städa och städa.

Men nu är allt gjort. Allt från att rensa skiten från gården, badrumsgolvet skurat, blommorna vattnade, extra noga dammtorkning, dammsugat under soffan osv.

Och mittiallt knackar det på dörren och in kommer vår Mamma/Mommo och tar med Amanda upp gåendes till hallen och härja med henne i över en timme. Något lycklig tjej vi fick hem.

Han dendär blivande mannen min drog duktigt också sitt strå i stacken.

Har även snabbt grejat ihop med pappers-vimpel som dekoration imorgon.

Flickorna sov sött redan klockan nio så det betyder..

Me-time i mini-gymmet. Det blev en halv timme crosstrainer med max motstånd, och olika magmuskelövningar samt armhävningar.

Nu kallar duschen sen snarklådan.

Streesnivån inför morgondagen ligger redan högt. 

       

23.11.2013 kl. 22:29

Uups.

Blev visst lite obloggat. För att trösta Er så kan jag berätta att jag inte har så mycket att komma med.

Dani har igen varit på övernattningsresor från jobbet, så vi har varit ensamma med flickorna, vilket då betyder att vi inte gör så väldans mycket plus att gör vi något, så har jag inte tid att blogga om det.

Det som nu är värt att nämna är att igår fick min Guddotter sin sju års present ; hål i öronen. Jag satte mig först på stolen och tog ett elfte hål, för att då visa att det inte är farligt. 

Sen var det frökens tur. Hon var nog något nervös, men det gick så bra. Inte en enda tår. Herregud jag kommer ihåg att jag grät som bara den, då jag fick mitt första hål i öra. Frökens andra hål gick också jätte bra och hon var något lycklig när vi gick ut från salongen. 

Efter att vi kommit hem kom Mamma/Mommo hit och vi for ut och gå i regnet. 

Idag ha varit en helt vanlig hemmadag. Och nu på kvällen kom Svärmor hit med Kotipizza-pizza och räddade kvällen. Så är hon dessutom så snäll att hon lägger Amanda och sova nu.

Det är minsann helt annat att vara ensam med två små än med ett. Hohho. 

Nu är det min tur att fara upp med följande lilla fröken.

         

22.11.2013 kl. 20:23

Bra nyheter.

Har åter en sjukhusdag bakom oss. Nervositeten är alltid lika stor.

Men idag fick vi komma hem med ett leende på läpparna. Det förtjänar vi verkligen.

Fast vi har mycket kvar, så behövdes det här verkligen. 

Blev IKEA besök efter sjukhusbesöket. Snabbaste besöket hittills, men det var ett av kriterierna för att slippa dit. Det sista till julklapparna inhandlade nu, en till wc-pall åt Amanda, nya blommor att förstöra åt mig och Ahlgrens bilar åt Dani. Haha.

Så fick vi även Lillasysters leende på foto idag.

Inte så pjåkigt.

       

19.11.2013 kl. 21:46

Babyshower.

Igår var helt enkelt en toppendag. Vi steg upp tidigt och morgonen gick som smort. Inga bråk eller gnäll. Klockan tio var vi redan och handlade och efter det for vi till lekparken. Tydligen så är Folkhälsan där då, så leksaksförrådet är öppet och där är en massa andra barn. Träffade t.o.m några bekanta.

När klockan blev tolv var det dags att fara hem och laga mat, för vi fick besök sedan klockan ett. Efter det bar det iväg till inte närmare än Borgå. Det blev överrasknings babyshower åt min fina vän Nanne.

Bilresorna var lite av hjärt-attack moment åt mig, men det gick bättre än förväntat. Behövde bara stanna en gång och ge mat och byta skitblöja. 

Enda kakan jag tycker om att baka - blöjkakan.

Många presenter fick hon, här hade dock inte alla kommit ännu.

Och det bjöds på mycket gott. Här fattas ännu smörgåstårtan och cheescaken.

En överraskad blivande tvåbarns mamma.

Nästan hela vårt gäng samlade. Saknade är så enormt stort.

Världens finaste Nanne.

Körde hem i nästan tystnad, och tänkte på alla fina minnen vi har. Hur jag saknar mina vänner där i östra nyland. Planerar redan följande besök, saknade är för stor.

Lade mig med ett stort leende på läpparna !

           

19.11.2013 kl. 21:24

S

Blev rivig början på denna söndag. Sleva i mig en påse pikapuuro och ett glas mjölk med tanke på att fara ut på förmiddagslänk. Sen såg jag ut och konstaterade att jumppa-rummet inte såg så tokigt ut idag. Bra så. Halv timme crosstrainer och sedan övningar från boken jag fick av Sambon till födelsedagen.

En snabbdusch, aggressiv användning av plattång och lite mascara senare var det kalasdags. Idag var det min guddotters sju års kalas. Tösen fyllde redan förra veckan men hade kalas idag. Tänk att hon gått och blivit stor skolflicka redan. Det var just hon skrattade för första gången i min famn. Det var just jag matade henne med tårta på hennes ett års dag. Min älskade ögonsten. 

Av oss fick fröken en av sakerna som stod högt upp på önskelistan - hål i öronen. Och att valt att dömma på fröken min, då jag berättade varför jag hade köpt örhängen åt henne, så tror jag hon blev ganska glad. 

Satt just och funderade jag vad jag mer skall berätta. Har vi gjort något ikväll ? Nee, vi har ju bara varit. Så det var väl bra så här då. 

       

17.11.2013 kl. 21:46

Grattis på min födelsedag

För att fira mitt tjugotvå åriga liv blev jag väckt ungefär klockan sex på morgonen. Var aningen butter över att klockan var så lite, men blev snabbt på bätte humör då Lillasyster log som solen själv. När vi gick ner mötte vi Amanda som gått ner före oss, som då låg på köksgolvet och lekte att hon simmade vid Mommos stuga. Hahah. 

Sen var det tre års rådgivning och två månaders rådis på schemat. Amanda var jätte duktig och hade växt så det bokstavligt har knakat, så det var inte underligt att hon haft så mycket växtvärk. Lillasyster hade också växt fint.

Så kom  min Mommo och det blev bakning på G. Medan Mommo garnerade smörgåstårtan och jag försökte laga något i stil med tårta, så dök Famo upp en hastig sväng med en blomma och efter det kom en av mina äldsta och bästa vänner Daniela, med sig hade hon en massa gott. 

Klockan gick och Daniela for hem. Efter att kakorna var färdigt och  Mommo gosat färdigt med Lillasyster åkte även hon iväg. En pika dammsugning senare började folk droppa in.

Jag som inte skulle ha något kalas, hade mittiallt en massa kärt folk på kaffe.

Fina blommor fick jag också. Hur länge orkidén lever skall bli intressant att se.

En mindre vacker marsipantårta med jordgubbar och vaniljmousse-fyllning ala Cessi och supergod smörgåstårta ala Mommo. 

Fick jätte många fina presenter. Min trogna bloggläsare samt Sambo vill ganska säkert att jag skall nämna att han var så gullig och hämtade de vita rosorna och "Träning för nyblivna mammor"-boken jag önskat mig. Kram på dig.

Annat fint som kom var : Ljusdekoration, glögg och mugg av Vonne, eget lagat halsband av Millvina och egen virkad väska med en ödla gjord av pärlor med sig av världens sötaste guddotter Sienna, Av Mofi och Clary pengar, två böcker Mofis bror skrivit, släktgrejer ( jag är jätte intresserad av sånt, helt påriktigt alltså) och godis. Pappa med familj hämtade det största paketet som var magmuskelbänken ovan. Mamma med familj kom med ett kurvert med mina önskade tatueringspengar, likaså Svärmor kom med hopp om tatuering. Ett presentkort till blombutiken kom i postlådan av min halvfaster.

Tusen Tack ! Ni är bäst. 

Med lite på en timme kvar av födelsedagen tänkte jag krypa till kojs.

         

15.11.2013 kl. 22:17

Farsdag och kalas

Som jag redan nämt flere gånger är November fullt av program, i vår familj.

På Farsdagen började vi morgonen med att väcka vår egna pappa här hemma, och ge kort och present.

På dagen gratulerade vi mammas man, som är Amanda halv-mofa. Efter det rusade vi till Amandas mofa och överräckte snabbt hans gåva. Fortsatte hem och fick Amandas fafa på besök och såklart ge hans gåva.

Senare på kvällen åkte vi iväg och gratulerade min Mofi.

Pappa, Mofa & Fafa fick handdukar med deras "namn". Amanda halv-mofa fick en bastuslev eftersom deras är sönder.

Min Mofi fick ett kort med Lillasysters fotavtryck och Amandas handtryck.

Igår var det sjukhusbesök igen, och de dagarna bokar vi inga andra program och på kvällen blev det långlänk med dogi.

Och idag fyller min mammas man år, och han tycker om kokos-bollar, så medan Lillasyster sov, bestämde jag och Amanda oss för att baka kokosbollar åt honom.

Annars bra men kokosflingorna tog slut. Tur så går de ju nog att äta också utan kokosflingorna.

Så kvällen har vi spenderat på kalas. 

Nu pyssla de sista dop-inbjudningarna sen nukkumatti.

          

12.11.2013 kl. 22:34

En lördag

Så här började min lördag :

För första gången på våra snart 7 ½ år, fixade min Sambo morgonmål åt mig

Och så här avslutar jag min lördag :

Glögg, choko och lördags filmen på TV.

Här imellan har vi varit till Mamma/Mommo och travat omkring i skog och mark, med Amanda & dogin ( Lillasyster blev inne med Mommo). Måste säga att det känns bra i mig, då jag ser hur lycklig Amanda är när vi gör något sånt här. En så simpel grej som idag : gå i skogen en stund, gå omkring på gården och visa henne vad jag brukade göra i just den backen då jag var barn. Så både jag och Amanda rullade ner för backen, mångamångamånga gånger. Lika roligt varje gång. Och hunden var också jätte glad. Ni vet hur hundar kan få "hepuli" ? Föreställ Er en mops med "hepuli". 

En bra lördag alltså. Imorgon en dag full med program. 

        

09.11.2013 kl. 22:24

Mixat.

Det blev aningen många dagar obloggat, men för att vara ärlig har jag inte haft något roligt för mig och alla långa sjukhusbesök mixat med den enormt psykiska påfrestningen vi har, så har jag faktiskt inte orkat. Vi tar dagarna som dom kommer och orkar sällan planera något eller träffa någon på detviset. 

Fast det känns motigt ibland, är det ändå en liten del som känns skönt i och med att det är November - som för oss innebär en massa kalas.

Motigt för att man igentligen inte skulle orka med något annat än det vi redan har. Jag ser ut som jag skulle blivit slagen med en slägga i huvudet, fast jag är fysiskt utvilad är jag så själsligt trött.

Skönt för att det betyder att man så där halvt tvingas inse att livet går vidare. Och för en stund, en sekund typ kanske glömmer alla bekymmer. Nog för att de hastigt kommer tillbaka. 

Idag har alltså varit sjukhus-fri dag så jag passade på att fara på en springtur, men blev kanske lite besviken på att jag inte orkade lika bra som förra gången men orken bara försvann. Länken var densamma 4,5 km, men jag promenerade den sista 0,5 km istället. 

Något som jag nu tycker att är tur - är att jag har de flesta julklappar färdiga, och idag hämtade jag sju personers julklappar från Matkahuolto.  Tog Amanda med mig, och så bestämde vi att bli på en liten fika-stund, bara hon och jag.

Munk & Kakao för mig. Glass för Storasyster. Båda två lika nöjda.

Och för att nu riktigt skryta, så var jag och Amanda ännu på tumis ut och gå med hunden.

På kvällen blev det mina systrars 16-års kalas. Nu glömde jag ju fota presenterna men till all tur finns det gott om dem på internet.

 

 

"Belibers" (?) som de är - blev de ganska nöjda över sina presenter. Så kanske jag inte är så pjåkigt storasyter.

Nu är det alldeles tyst i huset. Flickorna sover, hunden och katterna sover. Bara jag och Sambon vakna. När har det hänt sist ? Så jag funderar starkt på att fara och sova, jag med. Eller kanske pina mig att vara vaken en stund till för att krama min Sambo och berätta att jag tycker om honom.

         

 

08.11.2013 kl. 21:42

Vinnarkänsla !

Igår fick jag (till låns) Mammas gamla pulsklocka, eftersom min är sönder. Så fick jag megamotivation att fara ut och springa. Det var första länken efter efterkontrollen, så mina förväntningar var inte höga.

Med gubb-rocken dånande i öronen sprang/jogga jag 4,5 km. Det tog 44 minuter, så det vittnar om att det nog inte for så snabbt. Men med 505 kcal och 35 % fettförbränning bakom mig så kom jag hem, och de sista metrarna var händerna upp i luften.

Det må inte vara en prestation för andra, men för mig var det duktigt !

Hoppas jag får fara snart pånytt !

    

04.11.2013 kl. 20:32

Herr avundsjuka har anlänt

Precis som jag trodde att inte alls Herr Avundsjuka skulle komma - så kom han. Har dock inte slått till så jätte häftigt - ännu.

Amanda har börjat med det att hon kastar mjukisar på sin Lillasyster eller det att hon "svipar" saker just som mjukisar så att det tar i Lillasyster, så har vi också det att Amanda skriker på flit så att syrran knycker sig och blir rädd. Tur i oturen har Amanda inte gjort det så det skulle tagit ont åt henne, utan hon har mera knyckt sig.

Vad gör man. Nå man blir ju först arg. Sen ångrar man att man blev arg och försöker i bästa mån förklara att vi älkskar henne precis lika mycket, och att Lillasyster är så liten att hon inte kan göra saker själv. Men hur mycket nu en treåring tar in vet jag inte.

Jag försöker så att Sambon har Lillasyster ibland, så jag kan vara med henne på tumis. Och tvärtom såklart.

Igår när Lillesyster ätit ordentligt och somnade till sin dagsvila som brukar ligga på två-tre timmar, så for jag och Amanda till parken.

Vi lekte i lekparken kanske en halv timme, så for vi sedan upp på Prästgårdsberget och klättade upp ända till masten.

Så lekte vi ytterligare en halv timme i parken då vi kommit ner från berget. Så efter tvåtimmars utevistelse for vi hem och äta.

Efter maten for vi till Mommo/Mamma för att äta plättar. Bror med flickvän infann sig även där, vilket var jätte roligt.

När vi väl kommit hem och jag läste bloggar vid nattningen, så fick man minsann sig en tankeställare av Kakkakaffes inlägg.

Herrejestas, det är aboslut inte vad jag vill för mina egna barn. Jag vill att mina barn nog skall orka vara med på gymnastiken, orka klättra i skog och mark, kunna göra kullerbytta, hoppa jämfota och gå på en planka. 

Jag blev helt till mig.

Fast jag inte alls är gammal så hör jag till dem som inte hade dator hemma då vi var små, det fanns inte heller tv-spel före vi var i lågstadieålder i vårt hem. Vi hade inga mobiltelefoner hemma. Jag kommer ihåg då mamma fick sin första mobiltelefon som var en gul Ringo. Då jag gick i lågis fanns det ännu telefonkiosk utan för Varuboden. Jag fick min första mobiltelefon på åk 4, det var en Nokia 3310, med den kunde man tävla om vem som hade längsta "masken" i "Snake". Jag kunde gå till skolan med orange byxor,limegrön t-skjorta och röd tröja och ingen reagera.

Jag hör till dem som byggt otaligt många kojor i skogen, klättrat i berg som min mamma definitvt inte skulle ha tillåtit, gått strumpfota på en lerig åker, gått ner i djupa sandgropar fast föräldrarna utryckligen förbjudit, lagat "soppa" på vatten, sand, sågspån, gräs och annat fint man hittat - och även smakat på "soppan". Jag vet hur man lagar får av kottar, och har även lekt med dem. Jag har cyklat och klättrat i träd och även fallit från dem och skrubbat upp knäna otaliga gånger. När man såg på VHS så hörde det lite till att det skulle "spraka" i rutan och hittade man inte fjärrkontrollen vat det inga problem för man kunde göra allt det på TV:n.

DET är vad jag vill att mina barn också skall få uppleva. Men endel av sakerna är kanske bäst att inte föräldrarna får redan på. För nu har man gjort så farliga saker, som kunnat sluta riktigt illa, men tur så har man klarat sig.

     

04.11.2013 kl. 12:10

Sömn-inlägget

Nyfödda brukar sällan hämta med sig sömnrika nätter åt föräldrarna. Men ibland hämtar de med sig sömnfattigare nätter än vad man kanske räknat med.

Jag är ju inte född igårmorse, och visste ju att det kan gå så här. Alltså att Lillasyster inte låter sin Mamma sova något överdrivet mycket.

De senaste sju veckorna har medeltalet på antal timmar sömn per natt varit kanske fyra timmar, vilket är lite för lite mig. Vissa nätter har det varit bättre men vissa nätter har man inte sovit alls. Plus att mitt HB fortfarande ligger under 100. Zombie har varit ett kännetecken för mig de senaste veckorna.

MEN - vågar nästan inte skriva det heller - de senaste tre nätterna har ungen sovit ! Halleluja !!

Vi har gått upp ganska jämt klockan 21. Jag har ammat henne i vår säng och sedan lyft en sovande flicka till sin spjälsäng där hon sen sovit gott ända till ca. 02-03 tiden, då hon vaknat, ätit för att somna om igen, sova gott i spjälsängen till ca. 05-07 tiden, ätit och igen somnat och sovit i egen säng till 08-09 tiden. Jag är ju som en ny människa !

Andra natten fick jag ju inte ens sömn efter första matningen. Låg bara vaken och stirra i mörknet. 

Önskar att vi nu hittat ett bra system och att hon fortsätter sova gott.

    

04.11.2013 kl. 11:50

Önskeinlägg - Bröllop

Fick önskemål om bröllopsinlägg igår - och vad glad jag blev ! Man får jätte gärna ge önskemål.

"Minna" önskade veta hur det går med planeringen, vad vi har kvar och så. Så jag anar ett långt inlägg.

Med bara lite på ½ år kvar ( Herregud, bara ½ år !! ) så har vi läget mer än under kontroll.

Då jag började planera bröllopet tänkte jag mera i stora banor, på de stora sakerna. Nu när tiden gått och man har fått tid att samla sina tankar och ideer så har sista tiden gått ut på små detaljer. Vilket det finns miljoner av.

Jag har ju aldrig planerat ett bröllop, så jag är livrädd att jag glömt något viktigt. Därmed har jag frossat bröllops checklistor i överdrift ( men det är väl inte så underligt med tanke på mitt nästan ohälsosamma förhållande med listor ) för att kolla att jag säkert tänkt på allt. Har även drömt flertal mardrömmar om att cateringen avbokat i sista minut, klänningen glömts, musiken varit fel, tärnorna på villoväg, festplatsen odekorerad och en massa annat. 

Det som varit lättast är det som man redan spenderat åratal med att drömma om - t.ex klänning, blommor, hår osv.

Det svåraste är absolut gästlistan. Man vill bjuda så många, men verkligheten slår tillbaka då man också själv betalar för cateringen. Sen måste man ju lite tänka på vilka man bjuder för att man vill ha där, och vilka som igentligen hör till "kanske blir sur" - kategorin.

Med det sagt så kan jag ju berätta att allt vad gäller ; catering, klänning, bokning av kyrka, väljande av tärnor, bokande av florist, kakbeställning, bordsdekorationer, inbjudningskort, menykort och "annan info"-kort, hår & make-up, smått kul till bröllopet, DJ, endel acenssoarer till bruden, solist, toastmaster, vigselringar, fotograf, gästlistan, festplats, gästgåvor och gästbok är färdigt.

Vad jag ägat mig åt senast är detaljer. Små detaljer som :

Vem delar ut riset ? - Marika

Vem för tårtan till festplatsen ? - Svärmor

Vem har barnen före och efter bröllopet ? - Mommo och Gamla-Mommo

Vem hämtar blommorna ? - Har inte fått svar

Vart träffas vi med tärnorna före bröllopet ? - Har inte fått svar

Fixat ihop de sista dekorationerna till festplatsen, tänkt ut saker som "barnens bord". 

Annat som jag också ägnat tanke åt är ; Tärnornas uppgifter, tidtabellen för den dagen, tärnornas tack-gåvor, de sista acessoarerna till mig dvs. armband och örhängen. Det är alltså endast planer so far. Vet vad jag vill ha men det skall bara verkställas.

Vad som är kvar :

  • Verkställa det ovan
  • En skiss över bordsplaceringen ( kan jag ju först göra då jag vet vem som kommer)
  • Printa bordplaceringskorten ( samma sak som ovan)
  • Välja bröllopsvittnen
  • Sambon : Kläder, borddukar och utse bestman
  • Tallinresa för drickorna
  • Hindersprövningen ( kan göras 3 eller 4 månader före )
  • Underkläder
  • Tärnornas kläder
  • Transport

Det var liksom det.

      

 

 

04.11.2013 kl. 11:11

Happy Halloween

Jaa-a det är ju alltid ett evigt jåmsas om när det igentligen det är Halloween, men för mig har de då ingen betydelse.

Här sitter man med vad jag tror är bröstinflammation och tillhörande 39 graders feber.

Fanken, jag som hade fullt med planer imorgon. Får se, kanske jag orkar med något av dem.

Nu tar jag natt. Hoppas innerligen jag får sova inatt. Jag förtjänar det. 

Men hoppas Ni åtminstone har en kiva halloween eller sen bara en kiva fredag.

   

 

01.11.2013 kl. 20:35

Träning

Måste ge mig en klapp på axeln, att jag orkat träna regelbundet trots denhär huvudlösa veckan vi haft bakom oss. Fast träningen lite blivit min "get away", min lilla tid att rensa huvudet och ta ut frustrationen. 

Och idag blev det ordentligt tränat ! Lillasyster var för första gången och sov hela vår vagnpromenad som räckte en timme, och så sov hon ute i vagnen ytterligare en timme, så jag fick äta i lugn och ro. Blev en god tonnfisksallad till lunch. 

Nu på kvällen blev det fyrtio minuter på crosstrainern och efter det magmuskler 15 x 3, ryggmuskler 15 x 3 och bara 10 x 1 armhävningar för då tyckte minsann barnen att mamma tränat färdigt.

Tacksam för denna dag. 

       

30.10.2013 kl. 21:19

Positivt tänkande

Här sitter jag nu. Länge tog det inte.

Vill tacka Er alla, för Era fina kommentarer ! Även Ni som skickat styrka via privatmeddelande. Det förvånade mig att jag har så många läsare, blev ganska överraskad. Trodde ingen läste min blogg, men tydligen finns det läsare kvar. Tack tack tack !

Nu har "chocken" lagt sig för stunden. Försöker tänka positivt. För hur det än blir så klarar vi det här tillsammans. Måste väl upprepa mig och säga att det är inget livshotande som hänt. Det är visserligen ingen struntsak heller, och varje förälder skulle nog ha reagerat som jag. Men som sagt - vi klarar det. 

Något som "slagit" mig här under dagarna är att - livet går vidare.

Jag kunde inte stanna och älta. Det gick inte. Tackvare våra underbara barn, så var det bara att lyfta upp arslet från soffan och fortsätta med livet.

Och även fast jag vet att min mamma inte hör till mina läsare så måste jag tacka henne för att hon finns. 

Först när man själv har barn, förstår man hur mycket man själv är älskad.

Jag och flickorna packade oss till mamma/mommo på fredagen i det syfte att jag skulle få vila upp mig. Först hade hon lagat tortillas, sen var det bara för oss att krypa ner i en färdigt bäddad säng och sova.

Jag sov och sov och sov. Ammade imellan, och var Lillasyster och blev ledsen kom mamma och tog henne, så jag fick sova. Sov närmare tretton timmar. När jag kom ner yrvaken, fick jag sätta mig och äta färdiglagat morgonmål. Mamma hade lagat gröt med blåbär, bröd, ägg och nötter åt mig. Så fick jag slöa på soffan medan hon tog hand om flickorna. Steg först upp när det var mat - hon hade lagat potatisgratäng och ugnslax. Min fina Mamma ! En dag vill jag bli som du !

     

28.10.2013 kl. 20:46

Bloggpaus.

Kommer att ta en bloggpaus nu. Kan vara att jag kanske bestämmer mig för att blogga imorgon, kanske nästa år, eller kanske inte alls.

Just nu lever vi i en mardröm. En förälders högsta önskan, kanske krossas. Vi lever i ovisshet och kommer göra det i nångra veckor framöver. 

Jag klivet av min höga häst och faller ner på knä.

Och jag ber Er, före Ni börjar fråga en massa. Ställ dig själv frågan :

Varför vill jag veta ? Är det för att jag är bara nyfiken eller för att jag helt påriktigt bryr mig ?

Och ställer du frågan, får du acceptera att jag kanske inte svarar. För det kanske är för svårt.

 

Edit : Har på känn att jag uttryckt mig lite klumpigt ovan. Fast jag skrivit precis det kännt. Alltså känner att jag måste rätta mig lite ; Det är absolut inget livshotande ! Och hur det än blir så klarar vi det tillsammans.

       

25.10.2013 kl. 13:47

Roligt besök !

Dagen var redan super bara av att sovrummet blev färdigt, och som pricken i så fick vi äntligen Marika, Linus & Felix på besök.

Hade bestämt mig för att laga något gott att äta åt oss. Blev två saker jag aldrig lagat tidigare nämligen Pasta med soltorkade tomater och mozzarella, till efterrätt ugnspäron med kinuskisås. Pastan var väl helt ätlig, men päronen hade jag glömt en liten men viktig detalj, så vackra blev de inte men det sjönk nog ner.

Ungarna var glada av varandras sällskap och det räckte med att vi tillrättavisa dem ibland, annars löpte det finfint.

Jag och Marika kom också överrens prima och hade mycket att diskutera, så inga tysta stunder blev det.

Tack för en fin dag ! Ni är bäst ! Snart igen <3

         

 

23.10.2013 kl. 21:43

Happy Dance !

Har god lust att ställa mig här och göra en happydance.

Är så glad. Kan inte sluta le.

Nu är sovrummet färdigt !

Så här såg det ut då vi flyttade in för lite över ett år sedan :

Nu, orsaken varför jag inte kan sluta le :

Man får gladeligen säga vad man vill, men JAG ÄLSKAR DET ! 

Nästa gång vi vill ha något liknade gjort tar vi gärna Axxells studerande hit igen ! Så duktiga och trevliga ! Rekomenderar verkligen !

          

23.10.2013 kl. 14:19

Bara roligt

En hel vecka av roliga saker !

Igår - Fick Amanda hit en lekkompis och de lekte jätte snällt. Inga rivas eller skrikar så där som det ofta är barn sinsemellan, men mellan dessa två har det aldrig uppstått sånt. Hurja !

Idag - Förde Amanda till dagis tidigare för de skulle på teater. Fick min bonus-mommo på snabbvisit, när hon hämtade pussel, film och lite gott åt Amanda. Synd att vi inte kunde snarvla mera - måste snart besöka dem. När hon for kom inga mindre än TAPETSERARNA (!!!). Blivande målarna/tapetserarna kom med sin lärare och min svärmor hit och titta på väggen som skall tapetseras och vi kom överrens om vilken dag de kommer. Så var Lillasyster och sov dagsömn så passligt att jag fick ta ett 40 minuters crosstrainer-pass. Så skönt !

Imorgon - Tapetserarna kommer redan på morgonen och tapetserar, så redan på förmiddagen är väggen färdig. Väntar nog så ! Efter att vi sökt Amanda från dagis kommer efterlängtade gäster Marika, Linus & Felix ! Har planerat god mat till oss, och funderar som bäst på efterrätt. 

Torsdagen - Lillasyster har rådgivning och jag efterkontroll. Skall bli spännande ! Eller spännande och spännande.. jag vet ju nog vad det går ut på..Men hoppas på grönt ljus.

Fredagen - Kommer min guddotter och hennes syster och mamma ( Amandas gumor) hit på besök. Amanda och min guddotter har något speciellt "band". Amanda avgudar henne lite. 

Bara roligtheter.

Så är jag även och planerar Karisbesök och IKEAbesök nästa vecka !

       

22.10.2013 kl. 22:53

Honeymoon

Spenderade mycket tid på datorn igår, sökande efter prima smekmånadsresor.

Jag föll huvudstupa in lööööv med Puglia, Italien. 

Bilderna från Google.

Så skulle jag bra kunna tänka mig Tropea i Italien.

Bilder från google.

Så kan jag ju såklart tänka mig Venedig också, man sku ju måsta se det för det sjunker.

Bild från Google.

Så hoppar vi lite åt sidan, och landar i Grekland. Märmare bestämt Oai, Santorini.

Bilderna från Google.

Så hittade jag även Finnmatkat´s Blue Couples, som verkar super huippu också.

Soo much choices..

         

 

22.10.2013 kl. 09:49

Hur är det möjligt ?

-Att en vecka går så här snabbt ? Det var ju just söndag, och nu är det söndag igen.

Blev en ny människa efter dagens promenad. Bilden ovan lite missvisande - glömde på sportstrackern och märkte det först en stund efter att jag kom hem.

Glööööögg !

Så fick vi besök av Sambons underbart söta Guddotter med familj.

Det var längesen vi sågs sist, så det var jätte roligt att se dem nu.

Nästa vecka har vi program alla dagar förutom på fredagen, så den veckan kommer troligen gå ännu snabbare ! 

    

20.10.2013 kl. 21:48

Vissa dagar

Ni vet vissa dagar som man bara har lust att sjunka till soffbottnet. Man tackar högre makter att det finns mat i kylskåpet bara att värma upp. Igår var en sån dag.

Så finns det även vissa dagar man är lite skrämmande mycket aktiv. Idag är en sån dag.

Redan före morgonmål var diskmaskinen tömd och fylld. Lagade mat i tid, dammsugade genast efter maten. For ut med båda barnen. Var ute cirka två timmar och radade in ved i lidret. 

Lite fotopauser tog jag imellan radandet.

Två timmar och 1½ kubik ved senare var mman passligt slut i kroppen, så kvällen har gått i aningen lugnare takt. Hade i planerna att vara på crosstrainern idag, men barnen tillät inte idag heller..Och nu är jag för trött för att orka göra något mera än att gå och lägga mig.

     

18.10.2013 kl. 21:49

Färdigt !

 Dagens vettigste - rensa romurummet. Fick så i nervern på allt skit som låg omkring där så jag och Amand hjälptes åt att tömma rummet. Nu kan jag glatt presentera ; Mitt egna lilla rum.

Var nog meningen att spendera tid i rummet idag men det blev bara inte av. Imorgon kanske.

Så kom det ett till ankomstavi i postlådan idag. Det skulle ju ta tre veckor före de fick mer i lagret för att sedan skicka det från Tyskland hit, men det tog bara två veckor att få den hem. Inte för att jag klagar.

HÄR kan ni se butiksbilden.

Och här är hemmabilden, blev ju inte den bästa för det var så dåligt ljus.

Medan jag här på kvällen for till butiken och ljudligt stönade över julkalendrarna och konfektaskarna som kommit upp, och sedan kom hem kände jag mig lite som en hycklare. Jag kunde inte motstå. 

Glöggholisten här hej. 

     

16.10.2013 kl. 22:57

Nytt.

I samma veva som jag rensade ut alla mammakläder från klädskåpet, rensade jag en hel del annat som inte jag använder som kommer hamna i UFF-lådan. 

Ut med det gamla och in med lite nytt.

Känns lite bättre när jag tänker på att det var en hel IKEA kass som försvann från klädskåpet, så då är det väl okej med tre ny hupparin ? Det är ju ändå sällan jag köper kläder åt mig själv. 

Snart kommer ny vinterrocken. Whoopwhoop. Sen blir det nog svalt på klädesfronten för ett bra tag framåt. 

       

 

15.10.2013 kl. 22:43
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.