Dinner-Party.

Det har liksom blivit någon juttu att det alltid grillas hos oss. Så även idag, då vi fick Sverigebesök.

Hoppas det inte tar åter ett och ett halvt år före vi träffas pånytt. Förhoppningsvis träffas vi på vårt bröllop nästa sommar.

        

05.07.2013 kl. 22:41

Amanda.

Även fast Amanda blivit lite bebis igen, som jag nämnde i inlägget nedan så måste jag säga att jag har ingen liten flicka mera..

Amanda har i ca. en månads tid varit blöjfri dagtid, då vi varit hemma /hos mommo/ hos famo, och vi har endast haft blöja på henne om vi åkt iväg någonstans. 

Igår när vi skulle lägga blöja på till natten sade Amanda bestämt NEJ ! Hon skulle ha sina trosor på och ingen blöja. Vi gjorde det hela till en lite rolig grej, och Amanda hjälpte till med att bära upp handdukar som vi sedan bäddade i hennes säng. Medan hon låg i sängen, pratade vi lite om att hon nu är utan blöja och vad hon kan göra om hon får kisi-brått på natten. 

Jag sov otroligt dåligt. Minsta lilla ljud vaknade jag och trodde att Amanda nu hade kissat i sängen. Klockan tjugo före sju på morgonen kom hon brevid sängen och vi for och kisa. Efter det for vi tillbaka och sova.

Klockan lite före nio väckte hon mig med att pussa min panna och sade Gomorgon. Efter det for hon igen och kisa. 

Min fina duktiga flicka. Jag var så förberedd på att sängen skulle vara våt på natten, men icke. Jag är så stolt över henne. Fast det säkert kommer hända många misstag ännu, så känns det så bra att vi faktiskt lyckas med det här.

     

05.07.2013 kl. 12:23

Andra barnet.

Det här med att vänta andra barnet är på så många sätt annorlunda från att vänta första. Fast glädjen är lika stor, så är det ändå annat.

Då jag väntade Amanda hade jag vid det här laget ALLT färdigt. You name it, sängen var fädigt bäddad, BB-väskan packad, skötbordet monterat, babykläderna tvättade och noga sorterade, matstolen var färdigt på sin plats och jaa-a allt var fixat.

Nu - det enda jag har färdigt är kläderna i skötbordet. Sängen vi denna gång skall använda står i Svärmors tvättstuga, resten av sakerna är hemma hos Mamma i garaget. Jag har ännu inte handlat nya tutt-flaskor, nappar, nya bröstgummin m.m. Skötväskan är nånstans i huset, men var vet jag inte. 

Det är ju värsta baby-boomen just nu, iallafall vet jag sjukt många som väntar nu tillika - och de alla har liksom sitt färdigt redan. De "boar" helt för fullt. Vad är felet med mig ? Det här barnet är ju precis lika önskat och älskat som Amanda..

Masun <3

Nåjoo värre bekymmer har ju folk nog haft..

          

03.07.2013 kl. 21:54

Lek i parken dag.

Då vi vaknade, var det som att börja på ett tomt papper. Vi hade inga planer och inga måste att göra idag. 

Något speciellt har hänt idag. ( ni som inte tycker om små barns kakka-juttun kan bläddra neråt). Då Amanda började få fast föda blev hennes mage hemskt hård och så har det hoppat på nu ända sen dess, vilket har bidragit något av en trauma för Amanda. Fast avföringen inte nödvändigtvist varit hård, så vägrade hon prestera ända in till det sista - av rädsla. 

Efter många olika försök med olika metoder och medel, och många läkarbesök har vi för en tid sedan hittat något som fungerat för henne. Nu behöver hon inte mera vara rädd för att göra sina behov. 

Idag för första gången, har Amanda kakkat på pottan. Hon har absolut vägrat göra detta hittills, och jag har inte velat tvinga på något så jag har låtit den grejen vara så som den fungerat. Det hela gick till på ett sätt jag inte alls väntat mig. Hon meddelade sin brådska, och jag sade helt lugnt att hon kan sätta sig på pottan då, och efter det gick jag bort till trappan och satt där medan jag väntade. Efter en liten stund kom ungen och meddelade att hon kakkat på pottan. Överröste henne med beröm och blev helt otroligt stolt över hennes prestation.

Som "belöning" lovade jag ett besök till lekparken. Så efter att vi hade ätit, rastat hunden och sånt tog vi lilla vagnen och promenerade ner till lekparken.

I tre timmar orkade hon springa på i lekparken. Bra att jag fick henne att sitta medan hon drack vatten. Trodde bestämt att jag skulle få släpa henne hem, men till min förvåning gick hon snällt och satte sig i lilla vagnen, så var det bara att börja traska hemåt igen.

Efter en redig portion med gröt till kvällsmål för mig och fröken for vi åter igen ut, men denna gång fick Hilma komma med. Vi gick en liten länk på ca. 1,5 km och så kom vi hem tillbaka. Undrar hur jag kommer gå imorgon..

När vi engång varit inne på samtalsämnet så fortsätter vi lite till.

Hur går det med vårt blöj-projekt då ? Det går lite till och från. Ibland kan det gå hela dagar efter varann som hon helt och hållet är utan blöja på dagen, men dagar som vi har mycket pågångs och skall fara bort mycket lägger vi blöja pga hon inte tycks ha koncentration att göra sina behov då det är mera ståhei omkring henne. Idag har hon varit utan blöja hela dagen, och det har också gått klart fast vi varit till parken. Då jag såg att hon började få lite kisi-brått ( vanligtvis brukar hon meddela själv ) tog vi bort shortsen och trosorna och gick till dikeskanten ( finns ingen wc) och där gjorde hon sitt duktigt. 

Så med andra ord har vi en riktigt bra dag bakom oss !

            

 

 

03.07.2013 kl. 21:01

Snart är det över !

Två dagar till, sen är den dagen kommen jag väntat på hela året. Dagen min Dani inte mera behöver köra den köran han kört nu hela året.

Tungt har det varit att vara på tumis med Amanda. Inte bara det att jag skött allt ensam, utan också tomheten och saknaden efter Dani, för både min och Amandas del. 

Det var nyårsafton jag testade positivt med vårt andra barn. Genast i Januari började Dani vara borta från måndag till fredagen. Det att gå igenom en graviditet ensam, eller jaa-a nå inte ensam men inte kunna dela den med pappan till barnet, har också kännts jobbigt. Visst vet jag att skatta mig lycklig som har en sambo och någon som vill dela glädjen med mig, men många gånger har det kännts jobbigt.

Oräknerliga gånger har jag satt sig mig på köksgolvet, lutande mot ett köksskåp och gråtit av utmattning och saknad. 

Lika många gånger har jag också kännt mig stark och att jag överträffat mig själv.

Nu när det är över, kan jag säga att vi klarade det. Fast vi varit ifrån varann så mycket, har vi ändå kommit varann närmare. Det gångna året har varit en sann prövning och vi klarade det ! Fast det kännats så hopplöst och jobbigt, så nu när jag blickar tillbaka kommer det här vara en upplevelse vi en dag kommer att titta tillbaka till och då kan vi le och komma ihåg det med positiv ton.

Sist men absolut inte minst måste jag tacka våra otroliga familjer som ställt upp för oss på det vis de har. Utan hjälp från våra familjer hade vi nog inte klarat det. Vi har familjer värda mer än guld, och vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi fått.

       

 

03.07.2013 kl. 20:38

Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

En dag i Ekenäs.

Vaknade av en liten fröken som låg i sitt rum och ropade ; "Maaaammaaaa". Mamma ropade tillbaka att Amanda skall komma till Mammas säng, så skall Mamma berätta något roligt. Nå det ville hon inte. Mamma berättade ändå att IDAG skall vi fara och leka med Linus & Marika. 

Hörde småa tassar som börja gå ner för trappan, och när jag kom ner stod ungen med nattblöjan, crocsen och lippisen på, vid ytterdörren och var redo att åka iväg.

Efter en liten övertalning gick hon ändå med på att äta morgonmål och klä på sig.

First stop blev Trollböle och hälsa ett varv på gamla-mommo och se lite hur det var med henne nu efter operationen.

 Efter det besöket fick Amanda äntligen träffa sin Linus, och jag min Marika.

Först blev det god mat på Santa Fe.

Efter en springa-omkring-och-härja session ala två och ett halvt åringar tackade vi för oss och for vidare.

Som efterrätt blev det lösglass för oss vuxna. Barnen fick nog också glass, men de var de inte intresserade av eftersom vi närmade oss Lejonparken.

En stund lekte vi vid Lejonparken, men sen menade barnen att de skulle och simma.

Sedan började klockan vara så pass mycket att vi måste hem till Hilma, och Marika & Linus for till Linus Mommo och Mofa. 

Väl hemma på gården slog fröken på sirenen, för hon skulle också till sin Mommo. Okej då tyckte jag, och tog hunden med så spenderade vi resten av kvällen på stugan med Mommo.

Haft en super bra dag ! Kommer sova som en stock inatt.. eller jag hoppas åtminstone att få sova som en stock.

      

01.07.2013 kl. 21:32

Rock The Beach

Igår var det då full rulle !

Först på listan var Ingådagen, vi gick den vanliga rundan köpte våra lakun och gick sedan nöjt hem.

Senare på eftermiddagen fick båda våra flickor åka till Famo medan jag, Sambon, Daniel & Natte reste till Helsingfors för att se Rammstein. För Er som inte vet hurdan musik det handlar om så -  här är en av mina favoritlåtar.

I väntan på att klockan skall närma sig halv tio. 

Några få sekunder tills så faller skynket !

Gåshud gånger tusen ! Till Lindemann kommer ner och Rammstein börjar spela !

Det första jag måste säga är att de bjöd på en helsikes show. Jag tyckte KISS bjöd på sig, men det var inget jämfört med vad Rammstein spexade till med. Visserligen måste man ta i beaktande olikheterna mellan banden. 

Måste definitivt se dem om de kommer till Finland igen. Dock skulle jag inte behöva vara femföre höggravid nästa gång. 

Det att gå och stå så mycket med en stor mage var nog inte det fiffigaste och jag har minsann fått ha ont både igår och idag.

Fast all smärta var värt det - för jag såg Rammtein.

Gratis cokis med sina egna namn fick man också !

Själva evemangen var ju Rock The Beach. En festari alltså. För att vara festari var det i första intrycket ganska rent. Fanns roskisar överallt och folk förstod också att använda dem. Det fanns många matplatser över hela området med helt rimliga priser med tanke på att det var festari. Det fanns övervakare överallt som såg till att det gick civiliserat till. Visst fanns det många människor som kanske tagit en och annan för mycket men sådär överlag så var det inte så mycket sånt.

Om jag skall klaga så skulle det vara på alla miljontals fiskmåsar som kunde attackera folk som åt sin mat. Det andra var att de som sålde bändi-tavara inte räknat med hur många besökare det faktiskt skulle komma och till vår besvikelse var ALLA Rammstein-juttun slut.

Största rädslan var att det skulle bli sånt hysteri då Rammstein börja spela att folk skulle börja skuffa och trängas, och att jag skulle bli ikläm med magen, men det var inte alls något sånt. Så var det skönt att veta att det stod poliser, ordningsvakter och brandmän ( Rammstein tycker om pyroteknik) överallt, även några meter ifrån mig !

Vi var hemma något över klockan två på natten och fast det kändes jätte konstigt att vara utan barn och hund, så sov vi som stockar båda två och vaknade utvilade någongång mitt på dagen.

        

30.06.2013 kl. 20:55

Dagen i bilder.

Nå lite text skall Ni också få..

Dagens "outfit".

Amandas blomma till sin dagmamma.

Idag var Amandas dagmammas sista jobbdag. Nu har hon semester framför sig och efter det börjar pensionärslivet för henne efter 41 år som dagmamma. Allt har ju sin tid, men visst är det ledsamt att hon far i pension. Amanda och hon kommer så bra överrens och jaa-a om man har jobbat som dagmamma i 41 år, så säger det sig själv - man är väldigt bra på det man gör. Människor som hon finns inte mera, tyvärr. Nu skall vi unna henne många fina pensionärsår.

Ingen av Er har väl missat att vi tycker om jordgubbar och ärter här ?

Får säga det samma gällande grillmaten också. Sambons Mamma och Bror kom över och grillade med oss. 

Och vilken svärmor jag har som hämtar glass och jordgubbar till efterrätt.

Nu väntar jag på att få min Sambo hem..Snartsnart är han hemma.

      

 

28.06.2013 kl. 22:37

Ännu mera checkat.

Oi vad det går undan här nu mittiallt efter en liten halvt-på-skämt argumentations-stund med Sambon idag vart jag ifrågasatt vad han gjort och åstadkommit så här långt med bröllopet och poängterade hans minimala ansvarsområden. Tog en timme efter att vi avslutat diskussionen så ringde han och sade att :

DJ - Check ! Detta alltså var Sambons ansvarsområde. Blev SÅMEGAJÄTTE glad att han vi ville ha ställer upp!

Bröllopstårtan - Check ! Hittade sådär halvt i misstag en i Karis som lagar Ni vet såna kakor som man skall ha mååååånga och låååånga nerver för att laga - som lagar såna kakor. Mejlade med henne och hon ställer gärna upp. 

Till näst tänkte jag ta mig an att laga inbjudningskorten, bara jag skulle ta mig i kragen och dra mig in till stan och köpa allt pysselmaterial. Jag hade tänkt att jag skulle ha dem färdiga före babyn kommer. Hah, får se hur det går med det..

      

 

 

28.06.2013 kl. 21:12

Dagen så där annars.

Efter Lojobesöket kom jag hem och suckade åter igen över de vildvuxna rabatterna på gården. Jag har helt enkelt inte orkat rensa i dem nu en allt för lång tid. 

Eftersom det just då inte råkade vara så jätte varm, kom arbetshandskarna på och jag började rensa.

Efter att alla rabatter var rensade började nog fundera på vem som igentligen rensa vem. Visst rensade jag rabatterna men rabatterna rensa nog all energi ur mig. Puoh. I rabatten ovan har det spritt sig sån sorts täckväxt, som sprider sig längs med marken snabbare än kvickt, och de tar över precis allt annat. Men nu kan jag vila ögat på rabatterna och inte få fel i huvudet.

Efter att jag hade hoppat i en kall dusch blev det dags för lunch.

Blev broilersallad.

Efter det här blev jag så trött att jag slumrade till. Vaknade i ett ryck, och var så yrvaken att det kändes som om jag var i fyllan. Såg i panik på klockan -FAAAAAN jag var sen att hämta Amanda ! Dagmamman hade försökt ringa, men jag hade inte hört telefonen. Ringde snabbt upp och bad så mycket om ursäkt och berättade att jag somnat i misstag.

Ingen fara skedd, en halvtimme sen var jag. Dagmamman skrattade bara och sade att det inte är nån fara att hon blev orolig att det hänt något, då hon visste att jag skulle till Lojo idag.

Nu på kvällssidan har vi inte gjort så mycket extra. Rett upp som vanligt, torkat bort krita från golvet, tömt och fyllt diskmaskinen, butiksbesök - alltså en helt peruskväll.

Till kväll"mat" blev det jordgubbar för mig och för Amanda glass med jordgubbar.

Och nu har vi det ganska bra. Skulle jag ännu slippa ut och gå med hunden skulle det vara perfecto, men Amanda är redan kvällsfärdig så kan inte ta med henne och Sambon är på vägen.

Nåå hoppas på svalare väder imorgon, så vi kan fara på en promenda med dogi.

   

 

27.06.2013 kl. 20:27

Lojobesöket.

Att vara gravid med stor mage i denna hetta är nog ingen fröjd. 

Jag svettas som jag aldrig svettats tidigare - eller jaa-a har inte svettas så här mycket sen förra gången jag var gravid. Fötterna reagerar också på den här värmen och sväller upp alltid till kvällarna, fast jag häver i mig vatten som om jag skulle få betalt.

Då jag var på uppföljningsbesök till hvc fick jag remiss till Lojo mödra pkl, och idag hade jag tid dit.

RR : 97/69 p. 101 

U-stix : rent.

Fostervattenmängd : Normalt

Fostrets vikt : 1314 g

Annat : Själva orsaken till besöket var ju mitt låga HB, och nu ordinerades jag ännu mera Obsidan och sedan magmedicin. De som ätit Obsidan vet att det inte är den magvänligaste medicinen. 

Fick remiss till labben och skall nu beställa tid dit om ca. två veckor, sedan bokade vi en telefontid med läkaren, som då ringer och berättar labsvaren.

Läkaren var JÄTTE bra ! Undersökte jätte noggrannt och var jätte trevlig. Medan vi väntade på att se om babyn övar andingsrörelser, visade hon lite annat som babyns ben och mätte allt möjligt.

Masun <3

  

27.06.2013 kl. 20:16

...

Idag har mina tankar gått till en fin vän som går igenom stora, och inte så roliga saker. 

Önskar att jag kunde hjälpa mera, önskar att jag kunde ta en del av smärtan på mina axlar. 

Bortsett från tråkigheter, har jag varit en sväng till jobbet idag. Måste säga att jag faktiskt saknar mitt jobb, fast jag vet att det här är för det bästa. 

Har också hållit på att smälta bort idag. Vilken värme. Tanken om att det bara är början av sommaren och jag skall gå med stor mage ända tills det blir svalare tider får mig att sucka. 

Bild från dagens kvällsvisit till stugan. 

Tog också årets första simtur idag. Så jäkla hett hade jag att det var skönare i vattnet. 

     

 

 

25.06.2013 kl. 21:51

Måndag !

Måndag igen. Inte för att det spelar nån roll för mig vilken dag det är.. pretty much the same när man bara är hemma, men idag så har ändå varit lite extra. Danis släktingar från Kotka kom och hälsade på. Senast vi sågs var när jag var gravid och sedan på Amandas dop, så det var en tid sen sist.

Bilderna är tyvärr dåliga, tydligen har kameralinssen varit lite smutsig och jag inte märkt det..

Grillmat stod på menyn.

Eftersom det var första gången de såg vårt hem, så hämtade de lite gåvor åt oss. Här är bild av tavlan de hämtade. Jätte bra gåva. Passar perfekt ovanför klaffbyrån. Skall försöka få upp den på väggen imorgon.

Fick också ett jätte bra såndär "förr i tiden - gjorde man så här" -tips. Det är så att Amanda har en massa stickor i fötterna, men ve och fasa om du försöker ta bort dem. 

Lägger man gro-blad med utsidan inåt , där vart man har t.ex då en sticka och låter det vara där en tid, så drar gro-bladet ut stickan.

Så när jag var ut med Hilma på kvällen plockade jag lite gro-blad och hoppas nu att de skall funkka.

Nej nu upp och vrida och vända sig hela natten. 

Emigrerar snart till källaren.

      

 

24.06.2013 kl. 23:07

Midsommardagen !

Haft en superdålig natt bakom mig.. usch. Vaknade säkert omkring tio gånger. Först vaknar man av att man är helt svettig, så måste man ju såklart gå på vessan, sen vaknar man av att man igen måste gå på vessan, sen har man kallt och måste såklart ännu ta ett vessabesök före man kan somna om, sen vaknar man av att det låter som taket skulle rasa in för det regnar så.. Ligger och lyssnar på regnet, nej måste upp och pissa igen.. Ni fattar juttun..

Tur så har vi haft en lite bättre dag.

Efter att vi sökt hem pappsen, som inte kom hem igår så har vi nästan spenderat hela dagen utomhus.

Blev enkel mat idag. En så här varm och fin dag orkar man inte stå och kocka.

Efter maten och lite utelek här på gården, for vi till stugan.

Sånt här väder skulle det få vara hela sommaren - inte för hett och att det blåser passligt.

Nu är man passligt finito. Hoppas på en bättre natt. 

            

22.06.2013 kl. 22:15

Midsommar !

Glad Midsommar Alla !

Här har vi haft en ganska simpel midsommar.

Inledde midsommaren med stug-strand häng.

Jag sku kunna emigrera till stugan för nån vecka, det är så skönt där och Amanda trivs där så bra. Hon tycker det är så roligt att få plaska på i vattnet. Fröken var helt kaputt efter flere timmars plaskande. Jag sen igen, har bränt mig så infördärvat, men eget fel när man inte lägger solkräm på sig, fast man har den medpackad och dessutom smort ungen med de.. 

Efter att vi plaskat och solat färdig for vi till Daniel & Natte för att grilla.

Omnomnom.

Sedan började klockan ticka sovdags för fröken, så jag och hon kom hem och lämnade Pappa där och bada bastu. 

Nu tror jag att jag skall ta mig en cokis och sen gå och sova.

         

21.06.2013 kl. 22:00

Rabarberpaj.

Sov länge idag på morgonen, och åt morgonmål i all sköns ro.

Efter att jag fört Amanda till sin dagmamma, så kom jag hem och städade lite i väntan på Pamela & Malin som kom på eftermiddagen.

Lagade lax med dillsås och klyftpotatis till mat, nam.

Efter maten tog jag upp vår egna gårds rabarber från frysen, och började laga rabarberpaj. 

Medan pajen svalnade sökte jag fröken från dagmamman så hon också skulle få träffa flickorna.

Med pajen serverades vaniljglass.

Så här gör du världens lättaste rabarberpaj :

Var lat och köpte färdig deg från butiken. Då formen var smord och degen så som den skulle, lade jag ca. 1 liter osockrad rabarber och 2 dl vaniljsås med i formen. In i ugnen som var värmd till 200 grader och lät pajen vara i ugnen ca. 40-45 minuter. Färdigt !

Liiite i surare laget var pajen, eftersom jag är så himla dålig på att sockra, men med vaniljglassen blev det ganska bra.

Fick inte bara mina fina vänner på besök idag. Lockade mamma med familj hit på paj, mot det att jag fick fara på en kort länk med Hilma. Tar alltid lite ont i början och sedan i slutet, men där emellan går det riktigt bra och känns skönt.

Här på kvällskvisten var jag och min dotter av lite olika åsikter, så det slutade med att Amanda två år och sju månader vrålade i nästan en timme, tills hon sedan somnade..

Nu njuter mina öron av tystnaden och nu blir det lite film medan jag väntar på att få hem min Sambo.

       

 

 

 

20.06.2013 kl. 21:09

Lomamäen Lemmikkipuisto

Idag slapp vi på det lilla "äventyr" jag hade lovat åt Amanda.

Vi for till Degerbys Lomamäen Lemmikkipuisto.

Tyvärr har Sambon systemkameran med sig i Norge, så bilderna nedan är fotade med fick-kameran.

Utrymmen för djuren var stora och fina. Jag tycker det är hurja eftersom familjen som har det bor här också. De har mycket fint. De har djur inne i deras hus som man fick gå och se på, och jag tycker det var så fint hur dom byggt det och inrett sitt hus, runt de här djuren.

Något som också fascinerade mig var att djuren på de fyra bilderna nedan, gick lösa omkring där. 

Den här sötnosen visste precis hur man skulle charma.

Den här mycket gamla skölpaddan hade lite besvär bland med stolarna, men klarade sig bra ändå. 

Medan vi var inne och såg på djuren var vi och träffade en av de tre skunkkarna. Och den lukta inte alls illa, hehhe.

Andra djur som fanns inomhus var bland annat :

Leguaner.

Kungsboa och Majsorm.

Så fanns det också olika igelkottar, fåglar, kameleont, skäggagam, fiskar, tvättbjörn m.m

Utomhus fanns det bl.a : Mårdhundar ( bilden ovan ), grisar, mera getter, massa olika fåglar, hästar, renar, tvättbjörnar, hönor, kaniner, kalkon, flere skunkkar, piggsvin och lite till som jag glömt..

Vi gick igenom stället på ca. 45 minuter men då "skyndande vi långsamt" och det var passligt med saker att se. Inte för stort men inte heller för litet. Passligt för en två och ett halvt åring. Ett plus var också att de hade två olika småa lekplatser för barnen. De hade också en liten kiosk som man kunde köpa smågodis och dricka. När man kom dit fick man också ta en burk med fågelfrön som man fick ge åt fåglarna. Priset tycker jag inte heller att är fyskam, för barn över 3 år och vuxna är det 10 € /person och så fanns det också familje och gruppbiljetter. 

Om Ni någongång har tråkigt och vill göra något extra som inte kräver en hel dags planerande eller mycket pengar - far hit. 

     

19.06.2013 kl. 22:01

Tisdag.

Har varit helt otroligt tråkig av mig de senaste dagarna. Har inte gjort något som är värt att nämna.

Så idag bestämde jag att vi skulle göra något roligt. Ringde och frågade Amandas famo om hon kommer med och hittar på något med oss, och det ville hon gärna.

Ett besök till en mindre djurpark i Degerby planerades. Såg på internet att de skulle ha haft öppet idag. Väl framme, var det inte öppet idag. Usch så vi  blev besvikna, men vi beslöt att fara imorgon istället då det är öppet. 

Som plåster på såret for vi till Lidl och handlade.

När jag far till Lidl kommer jag sällan hem med bara det jag skulle ha. Så även idag. Hittade min favoritblomma - Kallan i butiken och köpte en sån.

Köpte också körsbär, jordgubbar och barnchampagne, så nu har vi lite vardagslyx här med Amanda medan vi ser på lite Mumin.

     

 

18.06.2013 kl. 19:59

Helt otroligt !

Har haft en riktig kalas-dag idag ! Först var vi på en frökens 1 års kalas och efter det på mina bröders födelsedagskalas.

Har ätit så mycket smörgåstårta att det nästan kommer ut från öronen, pouh. 

När vi kom hem från kalasen, och hade just stängt ytterdörren hörde jag ett högt skrik. En katt.

Öppnade dörren, och in sprang en katt. Det tog en stund före jag reagerade på VILKEN katt det var. 

Vår Sandybell som varit borta i långt över en vecka, kom hem

Sandybell och Hilma är goda kompisar, så Hilma blev jätte glad över att hon kom hem.

Romeo som har varit jätte orolig under tiden Sandybell var borta. Han har hållit på så att vi tyckt riktigt synd om honom, han var så orolig. Det tog en stund före han reagera på att det var hon. Han snusade längelänge och började sen tvätta henne. Genast efter det, lugnade han sig och är inte alls orolig mera.

Jag är så glad över att ha henne hemma. Efter att vi förlorat Kalle och Felix under en så kort tid, trodde jag från första början att vi inte kommer få Sandybell tillbaka. Så jag är helt överglad. Nu råder det harmoni här hemma hos oss. 

Något jag reagerade på när Sandybell kom hem, var över hur smutsig hon var. Hennes vita "sockor" var inte vita alls. Hon var smutsig och jätte dammig. Det underliga är att om hon skulle varit fast någonstans, över en vecka skulle det ha märkts på henne. Men hon har inte magrat något under den tiden hon var borta. Antagligen kommer jag väl aldrig få veta vart hon varit, och det kvittar igentligen. Huvudsaken är att hon är hemma.

     

16.06.2013 kl. 22:37

Internet.

Internet har sina nackdelar - men också fördelar. 

Bara en kort stund efter att jag delat Sandybells foto, hörde en man av sig och sade att det springer en liknade katt i deras ladugård. 

For dit för att försöka se katten som enligt honom hade synnats till två timmar före detta, men såklart så hittade vi ingen katt. Han lovade höra av sig när han ser den nästa gång.

Och nu senare så var en granne och meddelade att hon sett katten för några dagar sedan.

Kanske det finns hopp ännu.

       

 

12.06.2013 kl. 22:28

SandyBell

Det här känns så jäkligt..

Inte fullt ett år har gått sedan vi flyttade.

Strax efter att vi flyttat försvann vår Kalle-kissa. Nu i April blev vår fina Felix överkörd.

Nu i Juni, saknar vi vår Sandybell.

Va gäller liksom ? Inte ens ett år och vi är nu utan tre katter.

Det känns så tokigt dehär. Vi tycker ju om våra kissor, vi sköter dem bra och vi räknar dem som familjemedlemmar, varför händer det här nu igen ?

      

 

12.06.2013 kl. 18:42

Underligt.

Det här känns så konstigt.

Följer läkarens "order" och förde Amanda till sin dagmamma i det syfte att jag skall få vila ordentligt. Det känns så konstigt att sitta här hemma, äta mitt morgonmål ifred..

Det enda ljudet som här är, är när mopsen snarkar. 

Det här känns så konstigt, och fel på något sätt. 

Men nu skall jag slänga mig i soffan och försöka faktiskt slappna av.

         

10.06.2013 kl. 10:23

Igår.

Det var meningen att jag skulle skriva igår ännu, men jag blev så trött när jag lade Amanda och sova att jag själv slocknade. 

Hur gick det med blöjan igår ? Då Amanda vaknade var blöjan torr, så vi tog av den genast och det gick bra. Riskerade och tog Amanda med till HVC utan blöja. Och såklart skulle hon börja nummer två i HVC, två minuter före vi skulle in. Tog henne på wc men hon hade inte ro där, så blöjan åkte på. Kom inget efter det, för hon fick väl inte ro. Hon fick behålla blöjan på medan vi var till mitt jobb, för det tog ändå en stund där och sedan tar ju resorna en tid också. När vi tog bort blöjan hade hon inte kissat alls i den. 

"Tuttu" då ? Jätte bra ! Hade aldrig trott att det skulle gå så här enkelt ! Hon har endast frågat efter "tuttun" då hon skall somna, men då jag påminnt henne om hennes mumindator så har hon lagt ögonen fast och inte sen mera nämt tuttun. Det har gått bättre än vad jag någonsin väntat mig.

Bild av gårdagens kvällsmat, och som Amanda åt mycket. Tror det var pinnarna som gjorde det, hon tyckte det var hurja att få äta med pinnar.

     

07.06.2013 kl. 09:39

Tisdag.

Tillbaka till vardagen efter flere dagar på vift. Sambon åkte iväg på jobb tidigt på morgonen, och jag har bara ett svagt minne av hejdåkramen och pussen jag fick imorse.

Vi har för det mesta varit ute med Amanda idag. Hilma har fått vara delvis inne, när den stackaren inte får vara i allt för varmt, när hon är så dabbigt "uppbyggd".

Amandas simbassäng släpade jag ut på terassen, så hon fick sitta i vattnet och leka, däremellan blåsa såpbubblor, vattna bommorna, gunga eller annars bara springa nakupelle.

Jag fick ÄNTLIGEN mina stolar färdiga. Hahah det har tagit sin lilla tid..Här är inlägget jag skrev då jag påbörjade målande.

Ett projekt avslutat - ett nytt påbörjat. Ett lite tuffare projekt. Har länge haft i tankarna att denna sommar skall Amanda bli böjfri, så vi hoppas det lyckas. Jag tar det inte med sån stress, tar det hellre med ro - min åsikt är att man måste ta det också med barnens egna tid och mognad.

Nå, idag har alltså Amanda varit utan blöja hela dagen och helt okej har det gått. Inga misstag. Men hon har nån "juttu", som hon länge haft. Hon vill inte sitta på pottan, eller hon kan sitta på den i cirka tre sekunder och sen vill hon inte mera. Vi skaffade en såndär barn-ring till vessa-byttan men den händer det sällan något på eftersom hon inte där heller har tålamod att sitta. Jag har försökt förklara åt henne, har försökt göra det roligt att sitta på vessan m.m men hon vill inte. I gräset ville hon inte kissa, då jag idag föreslog det. MEN den enda platsen hon kissar och genast är i duschen. Hon visar och säger tydligt när hon har kisi-brått och går vi till duschen - kommer det genast och det går fint. Så också idag. Men bättre det än ingenting. Beröm fick hon också idag, när hon varit så duktig. Till nati-dags fick hon blöjan på. Imorgon försöker vi samma.

Till eftermiddagen/kvällen fick vi en trevlig överraskning, jag en mindre hjärtattack. Min Sambo kom hem ! Vi fick hem honom till kvällen ! Så glad jag blev, efter att hjärtat hade börjat slå igen.. Hjärtat stannade en stund, för jag blev så skrämd när han mittiallt bara stod där. Vad jag sen kan tycka om honom.

    

 

04.06.2013 kl. 22:20
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.