Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

En dag i Ekenäs.

Vaknade av en liten fröken som låg i sitt rum och ropade ; "Maaaammaaaa". Mamma ropade tillbaka att Amanda skall komma till Mammas säng, så skall Mamma berätta något roligt. Nå det ville hon inte. Mamma berättade ändå att IDAG skall vi fara och leka med Linus & Marika. 

Hörde småa tassar som börja gå ner för trappan, och när jag kom ner stod ungen med nattblöjan, crocsen och lippisen på, vid ytterdörren och var redo att åka iväg.

Efter en liten övertalning gick hon ändå med på att äta morgonmål och klä på sig.

First stop blev Trollböle och hälsa ett varv på gamla-mommo och se lite hur det var med henne nu efter operationen.

 Efter det besöket fick Amanda äntligen träffa sin Linus, och jag min Marika.

Först blev det god mat på Santa Fe.

Efter en springa-omkring-och-härja session ala två och ett halvt åringar tackade vi för oss och for vidare.

Som efterrätt blev det lösglass för oss vuxna. Barnen fick nog också glass, men de var de inte intresserade av eftersom vi närmade oss Lejonparken.

En stund lekte vi vid Lejonparken, men sen menade barnen att de skulle och simma.

Sedan började klockan vara så pass mycket att vi måste hem till Hilma, och Marika & Linus for till Linus Mommo och Mofa. 

Väl hemma på gården slog fröken på sirenen, för hon skulle också till sin Mommo. Okej då tyckte jag, och tog hunden med så spenderade vi resten av kvällen på stugan med Mommo.

Haft en super bra dag ! Kommer sova som en stock inatt.. eller jag hoppas åtminstone att få sova som en stock.

      

01.07.2013 kl. 21:32

Lomamäen Lemmikkipuisto

Idag slapp vi på det lilla "äventyr" jag hade lovat åt Amanda.

Vi for till Degerbys Lomamäen Lemmikkipuisto.

Tyvärr har Sambon systemkameran med sig i Norge, så bilderna nedan är fotade med fick-kameran.

Utrymmen för djuren var stora och fina. Jag tycker det är hurja eftersom familjen som har det bor här också. De har mycket fint. De har djur inne i deras hus som man fick gå och se på, och jag tycker det var så fint hur dom byggt det och inrett sitt hus, runt de här djuren.

Något som också fascinerade mig var att djuren på de fyra bilderna nedan, gick lösa omkring där. 

Den här sötnosen visste precis hur man skulle charma.

Den här mycket gamla skölpaddan hade lite besvär bland med stolarna, men klarade sig bra ändå. 

Medan vi var inne och såg på djuren var vi och träffade en av de tre skunkkarna. Och den lukta inte alls illa, hehhe.

Andra djur som fanns inomhus var bland annat :

Leguaner.

Kungsboa och Majsorm.

Så fanns det också olika igelkottar, fåglar, kameleont, skäggagam, fiskar, tvättbjörn m.m

Utomhus fanns det bl.a : Mårdhundar ( bilden ovan ), grisar, mera getter, massa olika fåglar, hästar, renar, tvättbjörnar, hönor, kaniner, kalkon, flere skunkkar, piggsvin och lite till som jag glömt..

Vi gick igenom stället på ca. 45 minuter men då "skyndande vi långsamt" och det var passligt med saker att se. Inte för stort men inte heller för litet. Passligt för en två och ett halvt åring. Ett plus var också att de hade två olika småa lekplatser för barnen. De hade också en liten kiosk som man kunde köpa smågodis och dricka. När man kom dit fick man också ta en burk med fågelfrön som man fick ge åt fåglarna. Priset tycker jag inte heller att är fyskam, för barn över 3 år och vuxna är det 10 € /person och så fanns det också familje och gruppbiljetter. 

Om Ni någongång har tråkigt och vill göra något extra som inte kräver en hel dags planerande eller mycket pengar - far hit. 

     

19.06.2013 kl. 22:01

Tisdag.

Har varit helt otroligt tråkig av mig de senaste dagarna. Har inte gjort något som är värt att nämna.

Så idag bestämde jag att vi skulle göra något roligt. Ringde och frågade Amandas famo om hon kommer med och hittar på något med oss, och det ville hon gärna.

Ett besök till en mindre djurpark i Degerby planerades. Såg på internet att de skulle ha haft öppet idag. Väl framme, var det inte öppet idag. Usch så vi  blev besvikna, men vi beslöt att fara imorgon istället då det är öppet. 

Som plåster på såret for vi till Lidl och handlade.

När jag far till Lidl kommer jag sällan hem med bara det jag skulle ha. Så även idag. Hittade min favoritblomma - Kallan i butiken och köpte en sån.

Köpte också körsbär, jordgubbar och barnchampagne, så nu har vi lite vardagslyx här med Amanda medan vi ser på lite Mumin.

     

 

18.06.2013 kl. 19:59

Kunde inte hålla mig !

Hej !

Har de två senaste dagarna faktiskt försökt att bara vara, inte göra något. Slappa.

Har nästan lyckats. Igår slappade jag faktiskt hela dagen men så fick jag ungefär den här tiden för mig att rengöra kylskåpet. Sen såg jag att vårt roskis-skåp såg ut som "Hej, kom o hjälp mig" - så jag rengjorde de också.

Idag, gjorde jag också ett tappert försökt.

Jag och Amanda var till Candis på spontan-dejt med Daniela & Felicia.

Blev omelett-lunch.

När vi kom hem hittade Amanda en 1:ans blöja som jag sparat som minne ( oanvänd såklart), och jag tänkte nästan ta till tårarna. Så liten. Efter det här somnade Amanda. Då kunde jag inte hålla mig längre.

Jag sorterade och ordnade babykläderna. Så nu är skötbordet laddat med babykläder. Så pyttesmå kläder.

Till vänster är en skjorta Amanda nu använder. Till höger är en body Amanda hade då hon var nyfödd. Helt otroligt, hur man "glömmer" hur liten Amanda varit.

Vad jag längtar att få "Lilla" i famnen, vad jag längtar på att få sätta "Lilla" i Storasysters famn. 

 

14.06.2013 kl. 21:57

Parkhäng

Har lovat Amanda sen igår att vi skall fara till lekparken och leka. Bestämde att vi far idag och att vi skall ha med lite gott och ha picnic tillika. Som sällskap hade vi Daniel, Natte & Isabel.

Hade med oss kaffe, saft, jordgubbar, vattenmelon, coktail-pinnar och bulla.

Amanda var så upp i varven över att vara i lekparken att hon hade inte ens tid att äta något, hon sku bara springa omkring, gunga, åka rutschbana och springa lite till.

Med två lyckliga och klottiga ungar, åkte vi ner till glasskiosken och köpte varsin glass.

På den lilla lilla vägen hem från byn hann Amanda somna. Lilla gumman, hon var så trött att hon inte ens reagera på att man tog av henne kläderna. Så nu ligger tösen och sover gott i sängen och jag får tumistid med min andra halva.

        

08.06.2013 kl. 20:11

Igår.

Det var meningen att jag skulle skriva igår ännu, men jag blev så trött när jag lade Amanda och sova att jag själv slocknade. 

Hur gick det med blöjan igår ? Då Amanda vaknade var blöjan torr, så vi tog av den genast och det gick bra. Riskerade och tog Amanda med till HVC utan blöja. Och såklart skulle hon börja nummer två i HVC, två minuter före vi skulle in. Tog henne på wc men hon hade inte ro där, så blöjan åkte på. Kom inget efter det, för hon fick väl inte ro. Hon fick behålla blöjan på medan vi var till mitt jobb, för det tog ändå en stund där och sedan tar ju resorna en tid också. När vi tog bort blöjan hade hon inte kissat alls i den. 

"Tuttu" då ? Jätte bra ! Hade aldrig trott att det skulle gå så här enkelt ! Hon har endast frågat efter "tuttun" då hon skall somna, men då jag påminnt henne om hennes mumindator så har hon lagt ögonen fast och inte sen mera nämt tuttun. Det har gått bättre än vad jag någonsin väntat mig.

Bild av gårdagens kvällsmat, och som Amanda åt mycket. Tror det var pinnarna som gjorde det, hon tyckte det var hurja att få äta med pinnar.

     

07.06.2013 kl. 09:39

Varmt..

Jestas vad hett det har varit idag också ! Skall det vara så här hela sommaren, så kan jag lika bra flytta ner till källaren färdigt.

Nå jag ger livet här uppe en chans till, vi har ju trots allt ändå haft det helt okej idag.

Så här ser min utsikt ut nuförtiden.

Även idag har vi haft badibunkan fylld med vatten så fröken har kunnat svalka sig. Ibland har det dock blivit så hett att vi har fått gå in en stund.

Hilma har igen fått spendera mycket tid inne, för det är alldeles för hett för henne. Först på kvällsidan har hon fått vara mera ute.

Den här familjen älskar glass.

Till kvällsmat blev det varma smörgåsar. Ena med tonnfisk och ost, den andra med tomat och mozzarella.

Hur har det gått med Amandas blöja idag ? Bara bra, har klarat sig utan blöja hela dagen. Även medan vi var till byn och handlade, var hon utan blöja. Har nog fått påminna henne titt som tätt att hon bara har undisar på och ingen blöja. Kissat har hon i duschen idag igen, men det gör inget, bra går det där också. Så andra dagen utan blöja, det känns prima.

Hur går det med Amandas "tuttu" då ? Amanda har nu i ca två veckors tid endast haft "tuttu" på natten, och nu känns det bra att lämna helt och hållet borta den. Vi pratade idag med Amanda och hon gick stolt in i KT och valde en Mumin leksaksdator åt sig mot att hon lämnar bort tuttu helt och hållet. Får se vad hon säger nu när det är natidags.

      

 

05.06.2013 kl. 20:35

Längtan.

Ett par bekanta som jag inte igentligen har något att göra med mera, har nu fått deras lilla baby i famnen..

Och det väckte en sån längtan i mig.. 

Jag sku så gärna vilja att tiden skulle gå snabbare, så vi sku får vårt andra underverk i famnen. En litenliiiiitenliiiiten baby, som knorrar och knyser och snusar sååå gott.

Oftast när någon lägger handen på min mage, för att känna babyns rörelser, så slutar babyn röra sig. Säkert många andra som känner igen det där.

Men när Amanda skall känna på babyn eller som imorse då hon lade sitt huvud på min mage för att ge kram åt babyn, då rör sig babyn och det känns som om den skulle svara på något sätt. Det är så lustigt - att varje gång Amanda rör magen, så svarar babyn. 

Jag längtar så efter att få ha våra två fina barn i famnen och ta hand om dem med all vår kärlek och omtanke.

Men samtidigt vill jag njuta fullt av den här tiden. Då vi är på tumis med Amanda. Sen när babyn kommer är det slut på vår vanliga vardag - lugnet kan jag ju inte säga men sen får vi bygga upp nya rutiner och system.

Skall försöka njuta av tillvaron just nu, med min fina fröken här hemma som just har smetat mitt läppglans på sina kinder..

   

05.06.2013 kl. 10:23

Tisdag.

Tillbaka till vardagen efter flere dagar på vift. Sambon åkte iväg på jobb tidigt på morgonen, och jag har bara ett svagt minne av hejdåkramen och pussen jag fick imorse.

Vi har för det mesta varit ute med Amanda idag. Hilma har fått vara delvis inne, när den stackaren inte får vara i allt för varmt, när hon är så dabbigt "uppbyggd".

Amandas simbassäng släpade jag ut på terassen, så hon fick sitta i vattnet och leka, däremellan blåsa såpbubblor, vattna bommorna, gunga eller annars bara springa nakupelle.

Jag fick ÄNTLIGEN mina stolar färdiga. Hahah det har tagit sin lilla tid..Här är inlägget jag skrev då jag påbörjade målande.

Ett projekt avslutat - ett nytt påbörjat. Ett lite tuffare projekt. Har länge haft i tankarna att denna sommar skall Amanda bli böjfri, så vi hoppas det lyckas. Jag tar det inte med sån stress, tar det hellre med ro - min åsikt är att man måste ta det också med barnens egna tid och mognad.

Nå, idag har alltså Amanda varit utan blöja hela dagen och helt okej har det gått. Inga misstag. Men hon har nån "juttu", som hon länge haft. Hon vill inte sitta på pottan, eller hon kan sitta på den i cirka tre sekunder och sen vill hon inte mera. Vi skaffade en såndär barn-ring till vessa-byttan men den händer det sällan något på eftersom hon inte där heller har tålamod att sitta. Jag har försökt förklara åt henne, har försökt göra det roligt att sitta på vessan m.m men hon vill inte. I gräset ville hon inte kissa, då jag idag föreslog det. MEN den enda platsen hon kissar och genast är i duschen. Hon visar och säger tydligt när hon har kisi-brått och går vi till duschen - kommer det genast och det går fint. Så också idag. Men bättre det än ingenting. Beröm fick hon också idag, när hon varit så duktig. Till nati-dags fick hon blöjan på. Imorgon försöker vi samma.

Till eftermiddagen/kvällen fick vi en trevlig överraskning, jag en mindre hjärtattack. Min Sambo kom hem ! Vi fick hem honom till kvällen ! Så glad jag blev, efter att hjärtat hade börjat slå igen.. Hjärtat stannade en stund, för jag blev så skrämd när han mittiallt bara stod där. Vad jag sen kan tycka om honom.

    

 

04.06.2013 kl. 22:20

Mammalådan

De var ingen långsam leverans på den mammalådan inte. IGÅR fick jag brev från Kela att det godkändes att jag skulle få mammalådan och att den om ca två veckor skulle finnas att hämta på posten.

IDAG kom det ankomtsavi i postlådan att mammalådan redan fanns att hämta på posten.

Jätte fina saker innehöll den. Gillar denna bättre som den vi fick 2010 då jag väntade Amanda. Fast jag är besviken att spytrasorna fattades.

För de nyfikna kan Ni se här vad den innehåller i år.

Idag var vi också till Prisma för att hitta vanliga vita leggings åt Amanda. Det och lite annat hittade vi. Hittade lite åt mig själv också.

Fina och bekväma skor, behändig shampoo och stylingspray i reseförpackning och äntligen en ny eyeliner.

Har tidigare också haft Rimmels eyeliner, men den tog slut och så hittade jag en billig i Tarjoustalo men den var så dålig att jag var hellre utan. Nu kan jag känna mig hel igen. Hahah.

Nu skall jag nog kasta mig o sova. 

      

30.05.2013 kl. 23:04

Att lyssna på sin kropp.

Jaha, första semsterdagen - jag hade förväntat mig att den skulle sluta på ett lite annat sätt.

Morgonen var det ju först sockerbelastning som gällde. Sockerlösningen var precis lika äcklig som förra gången. Men måste berömma HVC för att de erbjöd ett skillt rum med säng åt mig som jag kunde vila i medan jag väntade. Det blev en liten powernap där. Jätte skönt !

Har nu i ett par dagar haft småa sammadragningar. De har inte gjort ont utan känts mera som mensvärk, det har spännt och dragit en stund sen har det slutat. Jag har lite intalat mig själv att det inte är något, att jag bara inbillar mig att det skulle vara något.

Nu idag efter att jag kommit hem från HVC lade jag mig och vila och då kom det flere efter varandra så jag blev lite orolig och pratade med mödra råd. Då jag kom pånytt till HVC togs det urinprov och två andra tester ( kommer inte ihåg vilka ).

Och det hittades en "trevlig" soppa i urinen som innehöll både blod, nitriter, leukocyter, protein och sånt roligt, vilket tyder på en ordentlig urinvägsinfektion.

Men lite goda nyheter fick jag iaf - ingen graviditets-diabetes har jag. 

Efter som hela HVC nu har möte tar det åtminstone till klockan fyra före de hinner skicka iväg e-receptet till apoteket och jag kan fara och ta ut antibiotikan.

Kommer fortfarande känningar här hemma.

Jag tar det här som ett tydligt bevis på att man skall lyssna på sin kropp. 

        

29.05.2013 kl. 14:54

Ledig Dag !

Har haft en jätte skön ledig dag !

På förmiddagen testade jag fara ut på länk med hunden. Det gick riktigt okej, nog värkte det medan jag gick men jag kunde ändå gå. Nån lång länk blev det nog inte men en liten i varje fall.

Efter det blev det tjugoårs kalas hos min bror, som också är Amandas gudfar.

Vi blev bjudna på jätte goda muffinsar.

Efter det här åkte jag och Amanda till Degerby för att Amanda skulle få leka med min guddotter och hennes lillesyster som var övernatt hos Mofi och hans Sambo.

Ljuvligt att se samspelet mellan flickorna. Hur de tog hand om varandra och hur det lekte fint. Det att de lekte såna lekar man själv lekte som barn - blanda gräs, sand och vatten, få klåtta med vatten, leka så att man blir smutsig. Efter flere timmars utelek, for flickorna in och bada alla tre i varsin badibunk. Efter det var magarna passligt hungriga.

Perfekta "sitta nyduschade i linnen och äta mat"-mat. Det blev pinnar med allt möjligt som barnen tycker om. Jag också för den delen.

Och glass till efterrätt.

Efter det här ritade de alla fint brevid varandra. Klockan började vara så pass sent, så det blev dags att åka hem. Kramarna blev många. Såna här lekdagar vill vi ha flere av.

Hem kom jag med en överlycklig men trött unge.

      

 

 

25.05.2013 kl. 21:15

Vardag.

Hej !

Ursäktar tystnaden, som vanligt har jag jobbat och sedan varit så otroligt trött att allt gått i samma spår och vi har inte gjort något extra alls. Ute har varken unge eller hund velat vara, för vädret har ju varit så dåligt.

Fast jag är så trött att jag igentligen skulle ha lust att sova en vecka, skulle jag fördet vilja göra något speciellt, allt bara snurrar på samma visa här hemma. Man stiger upp tidigt, man jobbar, man söker Amanda, man går ut med hunden, vi äter, vi torkar upp mat eller mjölk som spills, vi matar djuren, vi ser mumin om det regnar, vi är ute om solen lyser, vi äter igen, kvällsrutiner, jag städar upp,  vi sover blablabla..Alltid samma saker.

Ibland känns det som man skulle drunkna bland med smulor, hundhår, torkat snor/dregel, leksaker, kakkalass, smutsbyk, trotsanfall..

Hahaha, så sitter man här och klagar och så lagar man ännu mera åt sig dessutom.

Något positivt här emellan : Något som är roligt är att prata med Amanda om hennes syskon. Tidigare när man frågat "var är babyn" har hon visat på sin egen mage och sagt "där". Nu vet hon att det är i mammas mage, och hon tycker det är jätte roligt att få känna när babyn rör sig, och frågar man "vad vi skall göra ", får man ibland till svar att vi skall till Mimmi ( mödrarådg.) och "hitta bebin". Amanda tycker mycket om att höra babyns hjärtljud och jag försöker alltid ha med henne. 

Ska bli så spännande och se hur vardagen tar sig sen när babyn är utanför magen.

        

 

23.05.2013 kl. 18:26

Rådis.

Idag har vi varit till rådgivningen och fått lyssna på babyn. Amanda tycker alltid att det är roligt att höra babyn. Hon gick direkt till britsen när vi kom in till rummet, hahah. 

Men före vi hörde hjärtljuden så gick vi igenom Kela-ansökningar och gjorde de andra vanliga undersökningarna.

Blodtryck : 103 / 59 

- Fortfarande lågt. Ibland hålls övre trycket inte ens över hundra. Tur så har vi RR-mätare på jobbet, så jag slipper och mäta när jag känner att det börjar kännas som man snart kolapsar. Salmiak ordinerades ( inget mig emot ).

Vikt : - 0.8 kg

WTF ?? Hur är detta ens möjligt ? Jag var beredd på att det skulle ha stigit med fart, för jag tycker jag svällt upp så under de senaste veckorna.  Dessutom har jag under de senaste veckorna haft en ENORM aptit och ätit HELA TIDEN. Det här förstår jag inte alls.

Urinprov : Socker i urinen.

- Det här är något helt nytt för mig. Det hade jag aldrig haft hittills. Rådg. lugnade och sade att det kan vara bara något jag ätit. Vi var ju t.ex igår ut och äta och efterrätten innehöll säkert en hel del socker. Så skrevs remiss till sockerbelastning. 

Hemoglobinet / HB : Mättes inte idag. Hon skrev i remissen till sockerbelastingen också att lilla blodbilden skall tas så att vi får ett ordentligt HB. De två senaste månaderna har HB hållits på ; 117

Fundusmått : 20 cm

Fostrets pulsfrekvens : 130 - 155

Rörelser : ++

Annat : Som tidigare nämt upplevde jag aldrig foglossning med Amanda, så det här är helt nytt för mig och jag fick förklara för rådg. symptomen så sade hon att det nog är foglossning som jag har. Något överdrivet kiva är ju foglossningar inte. De är riktigt obehagliga. Sjukledighet erbjöds nog så där försiktigt men jag vill försöka jobba ännu. Jag skulle höra av mig om jag känner att det inte mera går.

       

 

13.05.2013 kl. 16:29

Lite tankar.

Många bloggar som kretsar mest kring barn, har många av dem tagit upp sovande. Hur gör Ni när era barn skall och sova ?

Många, jaa-a alla mammabloggar som jag läser har ett helt annat system än vad vi har haft. De flesta lägger ner barnen i sängen, och så somnar de själv där i rummet.

Många gånger har jag avundat de här "andra", för det är ganska behändigt att barnen somnar själv i sängen, att man bara kan gå ut. Men sen igen så nu så här efteråt tänker jag i den här banan - barnen är bara småa en gång. 

Då Amanda var riktigt liten baby, ammades hon sedan försökte jag lägga henne i mammalådan/spjälsängen, så hon skulle somna själv, men det misslyckades. Hon grät och somnade inte, men så fort man lyfte henne brevid sig i sängen och hon fick ligga tätt intill en och snusa på en, så tog det inte länge så somnade hon. Efter det här kunde man lyfta henne tillbaka i sängen och sen sov hon duktigt.

När hon blev lite större fortsatte vi bara på samma bana. Hon fick dricka välling i vår säng, somna där och sedan blev hon lyft i egen säng. 

Ibland har hon haft periorder då hon sovit helt och hållet i vår säng. Då vi flyttade till vårt egna hus, blev hon "stor" flicka som fick ett eget rum och började snällt sova i sin egen säng, men brevid skulle vi vara. Här i ett skede började det krångla och hon skulle tillbaka till vår säng.

Efter att vi fixade hennes rum i skick - började hon igen somna och sova hela natten i sitt eget rum. Men vi skall nog vara där i rummet fortfarande, går vi ut gråter hon hysteriskt. 

Det lär väl finnas nån "fem minuters regel", men kärringen mot strömmen som jag är så orkar jag inte med sånt. Hon är liten fortfarande, ingen bebis, men hon är liten. Och de växer så snabbt. 

I ett ögonblick kommer hon vara tonåring och jag vara den värsta kärringen i världen som "inte fattar något", och hon kommer vara glad då jag far någonstans så hon slipper ut bakom knuten och tjuvröka. Hahaha. Då kommer jag knappast ens få fara in i hennes rum mera.

De är bara småa en gång. Jag tycker det är ganska mysigt att se när hon somnar. Ibland vill hon att man pajar på henne, ibland håller man i handen. Och man ser hur hon somnar så tryggt. Närheten och tryggheten. Så fast jag många gånger funderat över vårt val att lägga henne och sova, så nu när jag tittar tillbaka, så ångrar jag inget. Jag tycker det har varit mysigt. 

Ibland kan jag bli och bara beundra henne, fast hon somnat för länge sen och jag skulle ha kunnat gå ut från rummet, så kan jag bli och se på henne. Beundra får fina flicka.

Nu skall ju ingen ta på näsan - vi har väl alla olika system och vi tänker alla olika.

       

10.05.2013 kl. 12:41

Böcker.

Efter att vår kära Varuboden här i Ingå började sälja svenska barnböcker till ett förmånligt pris, har jag fått sån dille på barnböcker. Det kommer hela tiden någon ny bok till samlingen. 

Idag for jag in på adlibris.com i jakt på barnböcker jag själv minns från min barndom. Kan vara att de inte överhuvudtaget intresserar fröken, men då har ju Cessi tjugoett år något att läsa. 

Majoriteten av böckerna är skrivna av  Elsa Beskow.

 

Bilder från google.

Sedan en bok som jag redan har, men tyvärr finns endast pärmen kvar.

Bild också från Google.

Hade lust att handla träning för nyblivna mammor och dylika böcker, men Marika är så snäll att jag får läsa hennes.

      

 

03.05.2013 kl. 11:14

Andra Barnet.

Det är ju inte samma sak att vänta andra barnet som att vänta första. 

Med Amanda var det en sorts förberedelse, det är handla alla baby-saker. Det var en rolig förberedelse, som fick en sakta med säkert att förstå - vi skall faktiskt få barn. Det här är verkligt.

Nu har vi allt. Men jag skulle så gärna vilja köpa. Inte någo stora grejer, men saker som t.ex skydd till spjälsängen, skötunderlag. Men skall man nu sätta pengar på det, när man en gång redan har ?  Skall man köpa nya bara för att de "gamla" inte faller en in i smaken mera ?

Kläder t.ex jag skulle vilja handla upp en hel butik med baby-kläder, men vi har ju redan.

Det kliar i fingrarna, jag skulle vilja ordna och gå igenom babykläderna, men det är ännu länge tills babyn anländer så jag försöker hålla mig litelite till.

Nåjoo vilket i-lands problem liksom.

   

03.05.2013 kl. 11:04

Blahh..

Känns aningen motigt att hamna sitta inne när det är så här fint väder.

Sambon meddela igår när jag kom hem från kvällsturen, att han tycker att Amanda är lite varm och ser lite hänging ut. Kände på hennes panna och visste direkt - jahapp, feber igen. Mätte ändå tempen som visade nästan 39 graders feber. ARRRRGGGHH.

Så nu sitter vi här i soffan och kollar Mumin för typ sjuttioelfte gången. Febern har med hjälp av suppare sjunkigt och flickan är piggare, men man ser på hela ansiktet att hon är sjuk. 

Sambons "långledigt" avslutades igår och idag tidigt på morgonen, har jag ett svagt minne av en heidåkramochpuss, vilket innebär att vi är ensamma. 

I morse slog det mig.. jaa-a o vem skall vara med Amanda medan jag skulle måsta till butiken och till apoteket ? Och hur skall jag göra med hunden ? Den måste ju slippa ut på länk..Jag brukar ju ha Amanda med till alla vardagliga juttun.. men inte kan jag dra med en febrig unge.

Tur så har vi Famo som ställer upp i vått och torrt. Hon är guld värd den där Svärmor.

      

 

02.05.2013 kl. 14:14

Bilder.

Hittade lite bilder på "lilla" kameran som jag glömt att posta här på bloggen, så jag gör det nu. 

Inte den mest smickrande vinkeln.

En liten sväng, och det ser redan mindre padd-aktigt ut.

En bild från en vardaglig promenad med dogg.

Har varit ut och gå med Ulle och hennes lurv.

      

 

30.04.2013 kl. 23:24

...

Hälsade på "Lilla" idag.

Fick i smyg försöka torka tårarna när man låg där. Det är så rörande varje gång.

Vårt fina barn, som ligger så skönt och tuttar.

      

24.04.2013 kl. 22:23

"Lilla"

Har ingen gått en tid sedan jag uppdaterat om graviditeten.

Inget illamående, det har hållit sig helt borta - vilket jag är mycket tacksam för. 

Jag hatar att klaga om min gravidtet eftersom jag är så tacksam över att få ett till barn. Det finns många fina människor som absolut förtjänar att få barn, men som tyvärr inte kan få barn, darför är jag väldigt tacksam för att jag har lyckan att ha fått ett barn och väntar mitt andra.

Masu *hjärta*

Men tyvärr så brukar det följa nån form är krämppor med när man är i det här skedet. Det som just nu är jäkligt är den här ryggen. 

Den blir bara värre. Det känns som nån sku ha stoppa en kniv i ryggen och det molar på, och med jämna mellanrum känns det som nån sku riktigt gräva in kniven ännu djupare i ryggen. Och då det är som värst viker sig något av benen och jag förlorar all kontroll över dem, och har jag tur behöver jag inte falla, men har jag otur faller jag på golvet. Och jag blir förbannad tillika. Vadå ont i ryggen, redan ?? Va fanken är det här ? Jag har ju inte ens stor mage !

Fast ryggen pinar på, är det här ändå ett ganska roligt skede i graviditeten. 

          

23.04.2013 kl. 22:05

Tisdag.

Jaha, nu är vi ensamma med Amanda igen.

Första dagen ensamma har vi spenderat med att vara ute och leka.

Och ätit god mat.

Hahah, nää ingen överdos med mozzarella ost.

Efter det blev det rådgivning. Allt var fint med bebisen och helt okej med Mamma också. Upp i vikt har jag gått så tusan nu när jag inte ha spytt eller mått illa. Nå kanske inte så tusan, men sen senast så har det ökat med 1,3 kg. Halvvägs och vikten visar + 2,2 kg. 

Efter det kom Amandas Mommo och söka henne och jag börja pyssla o keikka.

Klagade på att det tog ett halvt år före Sambon fick Amanda rum målat. Själv tog det sju månader för mig till att få två fjutiga stolar fixade. Hahaha. 

      

16.04.2013 kl. 17:06

Lilla.

Det var en tid sen jag uppdaterade om min graviditet.

Illamåendet har tack och lov lättat. Har inte spytt alls ! Illamående kommer smygande nu och då, men inte alls så farligt som tidigare. Så hurja skönt.

Nedre ryggen har börjat krångla, men jag klarar mig. 

Något jag aldrig upplevde med Amanda var foglossning. Här för kanske en vecka sedan börja det värka som f*n i bäcken, och jag var genast och prata med en kompis jag vet att har haft grymma foglossningar, och det var säkert det som det var. Efter det har det inte värkt så mycket, nångång nu och då värker det till. 

Just nu tycker jag att de är riktigt kiva att vara gravid. Tycker att mående är riktigt bra, jag har energi och är ganska glad. 

Rörelser har jag känt en tid redan och det är tills vidare ganska kiva. Har helt glömt hur det kändes. Tyvärr är rörelserna inte så kraftiga att Sambon skulle känna dem.

Att vara gravid är enligt mig ingen sjukdom, fast man nu ofta klagar på sina krämpor.

        

 

04.04.2013 kl. 10:26

Fröken.

Vi vet ju alla att barn är bra på att hitta på saker. 

Jag är också bra på att hitta saker.

Min tandkrämstub var försvunnen, den hittade jag i hennes gungstol bakom kanin-mjukisen som sitter i gungstolen - uppe i hennes rum.

När jag skall sätta in foten i skon, hittar jag en orkidé-blomma i den.

När jag skall sätta på mina yllesockor har mina småpengar från plånboken noga gömts i min ena yllesock.

Idag - berömde jag henne så fint för hon hade varit så duktig och ätit sina grönsaker. 

För en liten stund sedan, medan jag gick här och redde upp som jag alltid gör, tog jag i Frökens mössa. Och ut ramlade grönsakerna. 

Tre katter och en grishund kommer rusandes för att se vad det var för gott som föll ner. Dock ville ingen av dem rensa upp dom..

ps. det här bara de några händelserna jag råkar komma ihåg nu.. så gott som varje dag, får jag nån överraskning, i någon form.

       

02.04.2013 kl. 22:20
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.