Högholmen

Nu har vi checkat sommaraktiviteter som  Ålandsresan, Lomamäen Lemmikkipuisto, Hälsa på Faster i Åbo, Mumindalen och igår checkade vi Högholmen.

Vi kom hem med något över hundra foton, så jag har valt ut några som jag postar här för att inte göra inlägget livslångt.

Högholmen i ett nötskal :    + Lågt inträde

+ Inga megaraivaren hos tvååringen

+ Bra väder

+ Eftersom vi inte besökte nån leksaksshop i Mumindalen, fick Amanda nu gå in i leksakbutiken och välja en leksak. Leksaken var för mig förvånandsvärt billig i jämförelse med vad det kan vara på liknade ställen.

+ Stor och fin lekplats för barnen utanför restaurangerna

+ Jätte rent med tanke på hur många människor som går där varje dag.

+ För mig som högravid och min dotter som inte varit allt för länge blöjfri, tyckte jag det var huippujuttu att de hade vessor typ överallt. Plus att vessorna var i fint skick.

- Jätte dyr mat. Fyra hambugare blev sjuttio euro. Portionen såg till först ut att vara värd det, men smaken var något helt annat. Var nog beredd på högre pris än mäkkimat, men var inte riktigt beredd på så högt pris ändå.

Så med andra ord ; En bra upplevelse, och vi kommer definitivt att besöka platsen igen.

       

 

 

 

 

21.07.2013 kl. 20:15

Femtonde i sjunde

Femtonde i sjunde tvåtusensex, då blev jag och min nu blivande man ett par. Alltså sju år sedan.

Jag har så många tankar att jag inte får de nerskrivna på ett redigt sätt.

För sju år sedan var jag endast fjorton år och han sjutton. Kan ju lugnt säga att en hel del har hänt sen dess. Fast vi gått igenom mycket i våra liv på skilda håll, har vi ändå vuxit tillsammans. 

Fast det inte är det mest romantiskaste att säga så trodde jag aldrig som fjorton-åring att han en dag skulle vara den han är för mig idag. Idag är han min sambo, min fästman, mina barns pappa, husets andra ägare och min bästa vän. Han är the love of my life.

Jämfört med förra årsdagen, tog vi det lite simplare idag.

Date-"night" outfiten.

Bjöd honom på Hard Rock Cafe - mat. Lika gott som förra gången

Min man, som inte tycker om att bli fotad.

Och han bjöd mig på bio. Vi såg " The lone ranger" , och filmen får tummen upp !

En simpel date i all ära. Bara han och jag, god mat och bra film. Kunde inte ha begärt mera.

Nästa år den här tiden har vi varit Man & Fru i en månad. Och jag ser framemot alla år vi har framför oss. Until death do us part.

          

 

15.07.2013 kl. 23:12

Fredag

Jag och Amanda blev ivägskickade hemifrån för att Sambon skulle städa här hemma. Så vi for iväg illa kvickt.. Först ett stopp via butiken och köpa lite gott som vi kunde knappra i oss i parken..

Unnade mig lite skvaller-blaskor.. Synd så hann man ju inte riktigt läsa dem, men har åtminstone lite kvällsläsning.

Då jag inte skulle vara med och rutscha eller ge fart på gungan, så höll jag mig mest i skuggan.

Den här kulan börjar bli lite tyngre att bära..

Efter ett par timmars lek och spring, blev det dags att åka hem mot Amanda vilja såklart.  Jestas.. jag undrar nog va de andra som var där tänkte, så som hon höll på.

Väl hemma öppnade vi dörren till ett väldoftande hem, och jag kände en sån lättnad. Så skönt att få hjälp efter en så lång tid jag skött allt själv.

Nåå lite har jag också hjälpt till idag. Det här med att ha hund, kommer med mera än att "bara" gå ut och rasta dem.. Dom har löptid också. Så nu när Hilmas löptid ÄNTLIGEN är slut, så åkte soffan så rengöring för filtarna skyddade inte riktigt så bra jag hade hoppats på.

Nu kommer jag ihåg varför jag föll pladask för den här soffan. Den blev som ny ju !

      

12.07.2013 kl. 20:42

Åbo

Blev ett ganska spontanbesök till Åbo idag. En idé som föddes igår kväll, och eftersom det passade den nyinflyttade Åbo-bon så blev det Åboresa idag.

Måste säga att jag verkligen kan relatera till varför människor väljer att flytta till Åbo. Många jag känner vill eller har redan flyttat till Åbo, antar att de känner samma sak som jag känner för Borgå. Skulle jag inte leva i det livsskedet jag lever, skulle jag antagligen bo på en plats som Borgå eller Åbo. Men med det liv jag lever är jag lycklig här i vår lilla skruttby.

       

10.07.2013 kl. 00:15

Stug-häng.

Det blev en ganska varm dag så jag packade med mina flickor i bilen och åkte ner till stugan. Och så ville vi träffa min morbror med familj som var på besök från Åland.

Nypotatis, mammas egna rökta lax och sallad. Enkelt och supergott.

Fast vi är besvikna att Dani hamna fara på jobb, så har vi haft en bra dag trots allt.

     

 

07.07.2013 kl. 21:49

Snart är det över !

Två dagar till, sen är den dagen kommen jag väntat på hela året. Dagen min Dani inte mera behöver köra den köran han kört nu hela året.

Tungt har det varit att vara på tumis med Amanda. Inte bara det att jag skött allt ensam, utan också tomheten och saknaden efter Dani, för både min och Amandas del. 

Det var nyårsafton jag testade positivt med vårt andra barn. Genast i Januari började Dani vara borta från måndag till fredagen. Det att gå igenom en graviditet ensam, eller jaa-a nå inte ensam men inte kunna dela den med pappan till barnet, har också kännts jobbigt. Visst vet jag att skatta mig lycklig som har en sambo och någon som vill dela glädjen med mig, men många gånger har det kännts jobbigt.

Oräknerliga gånger har jag satt sig mig på köksgolvet, lutande mot ett köksskåp och gråtit av utmattning och saknad. 

Lika många gånger har jag också kännt mig stark och att jag överträffat mig själv.

Nu när det är över, kan jag säga att vi klarade det. Fast vi varit ifrån varann så mycket, har vi ändå kommit varann närmare. Det gångna året har varit en sann prövning och vi klarade det ! Fast det kännats så hopplöst och jobbigt, så nu när jag blickar tillbaka kommer det här vara en upplevelse vi en dag kommer att titta tillbaka till och då kan vi le och komma ihåg det med positiv ton.

Sist men absolut inte minst måste jag tacka våra otroliga familjer som ställt upp för oss på det vis de har. Utan hjälp från våra familjer hade vi nog inte klarat det. Vi har familjer värda mer än guld, och vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi fått.

       

 

03.07.2013 kl. 20:38

Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

Dagen i bilder.

Nå lite text skall Ni också få..

Dagens "outfit".

Amandas blomma till sin dagmamma.

Idag var Amandas dagmammas sista jobbdag. Nu har hon semester framför sig och efter det börjar pensionärslivet för henne efter 41 år som dagmamma. Allt har ju sin tid, men visst är det ledsamt att hon far i pension. Amanda och hon kommer så bra överrens och jaa-a om man har jobbat som dagmamma i 41 år, så säger det sig själv - man är väldigt bra på det man gör. Människor som hon finns inte mera, tyvärr. Nu skall vi unna henne många fina pensionärsår.

Ingen av Er har väl missat att vi tycker om jordgubbar och ärter här ?

Får säga det samma gällande grillmaten också. Sambons Mamma och Bror kom över och grillade med oss. 

Och vilken svärmor jag har som hämtar glass och jordgubbar till efterrätt.

Nu väntar jag på att få min Sambo hem..Snartsnart är han hemma.

      

 

28.06.2013 kl. 22:37

Dagen så där annars.

Efter Lojobesöket kom jag hem och suckade åter igen över de vildvuxna rabatterna på gården. Jag har helt enkelt inte orkat rensa i dem nu en allt för lång tid. 

Eftersom det just då inte råkade vara så jätte varm, kom arbetshandskarna på och jag började rensa.

Efter att alla rabatter var rensade började nog fundera på vem som igentligen rensa vem. Visst rensade jag rabatterna men rabatterna rensa nog all energi ur mig. Puoh. I rabatten ovan har det spritt sig sån sorts täckväxt, som sprider sig längs med marken snabbare än kvickt, och de tar över precis allt annat. Men nu kan jag vila ögat på rabatterna och inte få fel i huvudet.

Efter att jag hade hoppat i en kall dusch blev det dags för lunch.

Blev broilersallad.

Efter det här blev jag så trött att jag slumrade till. Vaknade i ett ryck, och var så yrvaken att det kändes som om jag var i fyllan. Såg i panik på klockan -FAAAAAN jag var sen att hämta Amanda ! Dagmamman hade försökt ringa, men jag hade inte hört telefonen. Ringde snabbt upp och bad så mycket om ursäkt och berättade att jag somnat i misstag.

Ingen fara skedd, en halvtimme sen var jag. Dagmamman skrattade bara och sade att det inte är nån fara att hon blev orolig att det hänt något, då hon visste att jag skulle till Lojo idag.

Nu på kvällssidan har vi inte gjort så mycket extra. Rett upp som vanligt, torkat bort krita från golvet, tömt och fyllt diskmaskinen, butiksbesök - alltså en helt peruskväll.

Till kväll"mat" blev det jordgubbar för mig och för Amanda glass med jordgubbar.

Och nu har vi det ganska bra. Skulle jag ännu slippa ut och gå med hunden skulle det vara perfecto, men Amanda är redan kvällsfärdig så kan inte ta med henne och Sambon är på vägen.

Nåå hoppas på svalare väder imorgon, så vi kan fara på en promenda med dogi.

   

 

27.06.2013 kl. 20:27

Måndag !

Måndag igen. Inte för att det spelar nån roll för mig vilken dag det är.. pretty much the same när man bara är hemma, men idag så har ändå varit lite extra. Danis släktingar från Kotka kom och hälsade på. Senast vi sågs var när jag var gravid och sedan på Amandas dop, så det var en tid sen sist.

Bilderna är tyvärr dåliga, tydligen har kameralinssen varit lite smutsig och jag inte märkt det..

Grillmat stod på menyn.

Eftersom det var första gången de såg vårt hem, så hämtade de lite gåvor åt oss. Här är bild av tavlan de hämtade. Jätte bra gåva. Passar perfekt ovanför klaffbyrån. Skall försöka få upp den på väggen imorgon.

Fick också ett jätte bra såndär "förr i tiden - gjorde man så här" -tips. Det är så att Amanda har en massa stickor i fötterna, men ve och fasa om du försöker ta bort dem. 

Lägger man gro-blad med utsidan inåt , där vart man har t.ex då en sticka och låter det vara där en tid, så drar gro-bladet ut stickan.

Så när jag var ut med Hilma på kvällen plockade jag lite gro-blad och hoppas nu att de skall funkka.

Nej nu upp och vrida och vända sig hela natten. 

Emigrerar snart till källaren.

      

 

24.06.2013 kl. 23:07

Midsommardagen !

Haft en superdålig natt bakom mig.. usch. Vaknade säkert omkring tio gånger. Först vaknar man av att man är helt svettig, så måste man ju såklart gå på vessan, sen vaknar man av att man igen måste gå på vessan, sen har man kallt och måste såklart ännu ta ett vessabesök före man kan somna om, sen vaknar man av att det låter som taket skulle rasa in för det regnar så.. Ligger och lyssnar på regnet, nej måste upp och pissa igen.. Ni fattar juttun..

Tur så har vi haft en lite bättre dag.

Efter att vi sökt hem pappsen, som inte kom hem igår så har vi nästan spenderat hela dagen utomhus.

Blev enkel mat idag. En så här varm och fin dag orkar man inte stå och kocka.

Efter maten och lite utelek här på gården, for vi till stugan.

Sånt här väder skulle det få vara hela sommaren - inte för hett och att det blåser passligt.

Nu är man passligt finito. Hoppas på en bättre natt. 

            

22.06.2013 kl. 22:15

Midsommar !

Glad Midsommar Alla !

Här har vi haft en ganska simpel midsommar.

Inledde midsommaren med stug-strand häng.

Jag sku kunna emigrera till stugan för nån vecka, det är så skönt där och Amanda trivs där så bra. Hon tycker det är så roligt att få plaska på i vattnet. Fröken var helt kaputt efter flere timmars plaskande. Jag sen igen, har bränt mig så infördärvat, men eget fel när man inte lägger solkräm på sig, fast man har den medpackad och dessutom smort ungen med de.. 

Efter att vi plaskat och solat färdig for vi till Daniel & Natte för att grilla.

Omnomnom.

Sedan började klockan ticka sovdags för fröken, så jag och hon kom hem och lämnade Pappa där och bada bastu. 

Nu tror jag att jag skall ta mig en cokis och sen gå och sova.

         

21.06.2013 kl. 22:00

Lomamäen Lemmikkipuisto

Idag slapp vi på det lilla "äventyr" jag hade lovat åt Amanda.

Vi for till Degerbys Lomamäen Lemmikkipuisto.

Tyvärr har Sambon systemkameran med sig i Norge, så bilderna nedan är fotade med fick-kameran.

Utrymmen för djuren var stora och fina. Jag tycker det är hurja eftersom familjen som har det bor här också. De har mycket fint. De har djur inne i deras hus som man fick gå och se på, och jag tycker det var så fint hur dom byggt det och inrett sitt hus, runt de här djuren.

Något som också fascinerade mig var att djuren på de fyra bilderna nedan, gick lösa omkring där. 

Den här sötnosen visste precis hur man skulle charma.

Den här mycket gamla skölpaddan hade lite besvär bland med stolarna, men klarade sig bra ändå. 

Medan vi var inne och såg på djuren var vi och träffade en av de tre skunkkarna. Och den lukta inte alls illa, hehhe.

Andra djur som fanns inomhus var bland annat :

Leguaner.

Kungsboa och Majsorm.

Så fanns det också olika igelkottar, fåglar, kameleont, skäggagam, fiskar, tvättbjörn m.m

Utomhus fanns det bl.a : Mårdhundar ( bilden ovan ), grisar, mera getter, massa olika fåglar, hästar, renar, tvättbjörnar, hönor, kaniner, kalkon, flere skunkkar, piggsvin och lite till som jag glömt..

Vi gick igenom stället på ca. 45 minuter men då "skyndande vi långsamt" och det var passligt med saker att se. Inte för stort men inte heller för litet. Passligt för en två och ett halvt åring. Ett plus var också att de hade två olika småa lekplatser för barnen. De hade också en liten kiosk som man kunde köpa smågodis och dricka. När man kom dit fick man också ta en burk med fågelfrön som man fick ge åt fåglarna. Priset tycker jag inte heller att är fyskam, för barn över 3 år och vuxna är det 10 € /person och så fanns det också familje och gruppbiljetter. 

Om Ni någongång har tråkigt och vill göra något extra som inte kräver en hel dags planerande eller mycket pengar - far hit. 

     

19.06.2013 kl. 22:01

2 dagar !

Det här med att vara sjukledig känns underligt. Fast jag vilar, så får man ändå en massa saker man gjort.

De två senaste dagarna får Ni nu i bilder och lite text.

Vi har lagat mannagrynsgröt - vilket blev en succé hos lilla fröken, som aldrig tidigare brytt sig om gröt.

Plockat våra rabarber och lagt i frysen.

OCH så har jag fått byrån fixad - den jag skulle fixa för över ett år sedan.

Före :

Efter :

Byrån målad och fått nya hantag, resten av nurkkan fick också lite ny inredning som nya tavlor och "kronan" är ny. Kan inte säga annat än att jag är SÅ SUPER JÄTTE nöjd !

Idag tog med mig Hilma och gick efter Amanda från dagmamman.

På hemvägen plockade vi lite blommor.

Så har jag också fått huset städat idag, men det höll ju fint i fem minuter efter att jag hämtat Amanda från dagmamman.

Nu så här i efterhand så var det inte så smart att både städa och gå efter Amanda, så snabbt efter varandra. Nuuuuu har jag ont.

Nu medan jag läser detta låter det som om jag gör allt annat än vilar, men för mig är det här vila - det att jag får göra saker i egen takt och det att jag inte alls behöver känna mig stressad.

        

 

11.06.2013 kl. 19:03

Stugliv

Igår var vi bjudna till Mamma och hennes mans stuga för att äta. 

Det var så skönt där, så avslappnande. Amanda fick springa med bara undisar och linne, och däremellan nakupelle. Hon fick leka och hoppa i vattnet, leka sandlekar, gå barfota och äta med hela kroppen. Allt som hör barnen till. Och för att inte nämna hur jag njöt. Ååhh, jag önskar jag också hade en egen stuga. 

       

10.06.2013 kl. 10:12

Varmt..

Jestas vad hett det har varit idag också ! Skall det vara så här hela sommaren, så kan jag lika bra flytta ner till källaren färdigt.

Nå jag ger livet här uppe en chans till, vi har ju trots allt ändå haft det helt okej idag.

Så här ser min utsikt ut nuförtiden.

Även idag har vi haft badibunkan fylld med vatten så fröken har kunnat svalka sig. Ibland har det dock blivit så hett att vi har fått gå in en stund.

Hilma har igen fått spendera mycket tid inne, för det är alldeles för hett för henne. Först på kvällsidan har hon fått vara mera ute.

Den här familjen älskar glass.

Till kvällsmat blev det varma smörgåsar. Ena med tonnfisk och ost, den andra med tomat och mozzarella.

Hur har det gått med Amandas blöja idag ? Bara bra, har klarat sig utan blöja hela dagen. Även medan vi var till byn och handlade, var hon utan blöja. Har nog fått påminna henne titt som tätt att hon bara har undisar på och ingen blöja. Kissat har hon i duschen idag igen, men det gör inget, bra går det där också. Så andra dagen utan blöja, det känns prima.

Hur går det med Amandas "tuttu" då ? Amanda har nu i ca två veckors tid endast haft "tuttu" på natten, och nu känns det bra att lämna helt och hållet borta den. Vi pratade idag med Amanda och hon gick stolt in i KT och valde en Mumin leksaksdator åt sig mot att hon lämnar bort tuttu helt och hållet. Får se vad hon säger nu när det är natidags.

      

 

05.06.2013 kl. 20:35

Sista av Åland & Amazing Grace

Igår var sista dagen på Åland. Efter morgonmålet for vi ut och gå ett sista varv runt stan.

Sista timmarna före avfärden umgicks vi med släkten och åt upp den överblivna smörgåstårtan från studentfesten.

Hem åkte vi med Vikings Grace. Jaa-a jag är väl den sista som inte hade åkat den ännu. Jag blev helt fascinerad av den. Så fin och fräsch den är och så annorlunda från de andra båtarna.

Började med mat på Frank´s.

Efter en hastig sväng irunt båten, var det lite pakkopå att ta en hytt för Amanda var så slut och fick inte ro att sova i vagnen, vilket jag förstår för det var så mycket ljud omkring. Efter en stund av stridande somnade hon till sista på hyttgolvet. Sängen skulle hon då inte ligga i. Efter att hon fått sova en timme var hon på gott humör och vi for och träffa hennes Faster Bettan som jobbar på Grace.

Och vi fick rundtur i spa, vart hon jobbar.

VIP-avdelningen.

Bad avdelningen. Här fanns även örtbastu och ångbastu.

Sist men inte varmast - snögrottan.

Allt var så fint, jag fick nästan lust att sätta ner mig och gråta. Hade så gärna också velat njuta av det fina spaet och någon behandling, men vi tar de senare.

En tillbakablick över hela resan. Nu när jag ser tillbaka var det riktigt roligt att vara på resa med familjen. Men jag  måste hålla med Hannah Norrea som en gång sade : " Att resa med barn, är ungefär lika avslappnande som en hjärtattack ! "

Det fanns nog stunder som jag nästan hellre tagit hjärtattacken istället för de trevliga trotsanfallen hon fick under resan. Men så där bortsett från dem så var hon riktigt duktig under hela resan.

Den sista stunden på båten spendera vi i värmen uppe på soldäck.

Borta bra, men hemma bäst.

     

 

03.06.2013 kl. 11:53

Student !

Efter att vi hade turistat färdigt och fått mat i magen, gjorde vi det som vi kom till Åland för att göra - fira min fina kusin som idag fick studenten.

Hon önskade sig nya Mumin-muggen och ett par stora tekoppar - och det fick hon, plus lite annat smått.

Kortet.

Min fina kusin och en padda.

   

01.06.2013 kl. 23:12

Turist ? Javisst !

Man måste börja dagen med ett ordentligt morgonmål.

Hotell-morgonmål. Jag åt så jag nästan fick magknip, men herregud så gott.

Efter ett redigt morgonmål for vi på lite shopping.

Kom hela vägen till Åland för att komma hem med en platskass kläder från H&M. 

Amanda fick träffa en "poppo" & "Nalle" som var snälla och delade ut småa paket åt alla barn.

Efter det här blev vi kulturella och besökte Ålands Sjöfartsmuseum.

Eftersom jag inte hade en aning om att det skulle vara så stort som det var och att det skulle finnas så mycket att se som det fanns, blev tyvärr tidtabellen stram och vi fick nästan håsa oss igenom det sista. Skulle gärna ha velat gå längre och sett omkring mig. Sen att ha en fröken på två  och ett halvt år på museum, var inte det mest lyckade eftersom hon inte var särskillt intresserad.

Jag skulle gärna ännu se Kastelholms Slott före vi åker hem, men tyvärr kommer vi inte hinna med det. Blääk.

       

01.06.2013 kl. 22:58

Fredag

Bilderna får tala för sig själv.

        

31.05.2013 kl. 22:32

Skönt !

Vad fint väder vi haft och fortfarande har idag ! 

Direkt efter jobbet blev det caprina och kortärmad skjorta på och ut med hunden. Som rutinerat gick vi och söka Amanda, och gick hem tillbaka. 

När vi väl kom hem åt vi lite mellanmål sedan ut och greja.

När vi kom in var Amanda så trött att hon utan att jag ens behövde säga något - tog av sig kläderna och blöjan själv. Utan minsta lilla krångel fixade kvällstvätten och lade natikläder på. Jag satte på ett Mumin avsnitt och började dammsuga nedrevåningen, och efter det när jag kom till vardagsrummet, så låg hon och sov sött.

Nu är det städigt, lakanen bytta och nu skall jag plocka ihop lite leksaker och mjukisdjur som jag skall skänka till välgörenhet.

Imorgon är det SISTA dagen på jobbet före jag har TIO dagar ledigt !

      

 

27.05.2013 kl. 21:05

Ledig Dag !

Har haft en jätte skön ledig dag !

På förmiddagen testade jag fara ut på länk med hunden. Det gick riktigt okej, nog värkte det medan jag gick men jag kunde ändå gå. Nån lång länk blev det nog inte men en liten i varje fall.

Efter det blev det tjugoårs kalas hos min bror, som också är Amandas gudfar.

Vi blev bjudna på jätte goda muffinsar.

Efter det här åkte jag och Amanda till Degerby för att Amanda skulle få leka med min guddotter och hennes lillesyster som var övernatt hos Mofi och hans Sambo.

Ljuvligt att se samspelet mellan flickorna. Hur de tog hand om varandra och hur det lekte fint. Det att de lekte såna lekar man själv lekte som barn - blanda gräs, sand och vatten, få klåtta med vatten, leka så att man blir smutsig. Efter flere timmars utelek, for flickorna in och bada alla tre i varsin badibunk. Efter det var magarna passligt hungriga.

Perfekta "sitta nyduschade i linnen och äta mat"-mat. Det blev pinnar med allt möjligt som barnen tycker om. Jag också för den delen.

Och glass till efterrätt.

Efter det här ritade de alla fint brevid varandra. Klockan började vara så pass sent, så det blev dags att åka hem. Kramarna blev många. Såna här lekdagar vill vi ha flere av.

Hem kom jag med en överlycklig men trött unge.

      

 

 

25.05.2013 kl. 21:15

Äntligen Fredag !

Som jag väntat på den här dagen.. Ledigt imorgon !

Och det behövs verkligen, nu är jag så kypsä på dom här foglossningar att jag snart "slänger in handduken" och ger upp. Försöker orka ännu några dagar, sen har jag tio dagar ledigt, som jag skall njuta och samla krafter.

Fredag som det är fick jag ju också hem Sambon idag. Sambon sökte Amanda från dagmamman, så jag fick i lugn och ro göra lite ärenden i Karis samt träffa fina Pamme.

Det blev roskaruokaa, glass, mycket skratt och tre timmars date.

När jag kom hem började Sambon greja på iPhone.

Det tar lite på äran att nu berätta men jag har nu en iPhone.. Jag tog Sambons "gamla" iPhone.. Det fanns många tecken på att jag skulle borda byta upp mig från min gamla nokia. Men många orsaker talade också emot. Känns ännu lite vemodigt de här, jag har nollkoll på hur man använder en sån. Ringer du åt mig, kan jag svara. Svarar jag inte, så får du ringa pånytt för jag vet inte hur man ringer upp nån. Sambon pratar om "appar" hit och dit.. Jag vet inte vad de är. Under den här processen ikväll, så skulle det tydligen lagas någo Apple konto - vafan är det liksom ? Och till råga på de skall de veta mitt första husdjurs namn, och så skall jag ange mitt kreditkorts nummer. Sen säger Sambon att man måste ladda den varje natt.. ehh, vah ? 

Här är den - min iPhone ( läs : Sambons iPhone jag bara tog mig rättigheten att ta, mycket viktig info enligt offret )

Tur så köpte jag en såndär grej som som sätter in sim-kortet i, så om jag nu ångrar mig får jag snabbare än kvickt tillbaka min kära stenålders  nokia, som inte nämner några appar, och vars akku håller i flere dagar och håller även om 2 ½ åringen i huset slänger den i golvet. 

           

24.05.2013 kl. 23:06

Morsdag !

Att vara Mamma är något alldeles speciellt. Enkelt är det inte alltid, men inte en sekund av tvekan så skulle man gå genom eld och vatten för sina barn. Tack min fina Dotter för att du finns och att just jag har fått gåvan att vara just din Mamma.

Min tredje Morsdag har vi firat med  god mat på Santa Fe. Vi bjöd med våra egna fina Mammor.

Alla var jätte nöjda med sin mat och jag tror alla var lika nära att slumra till i bilen. 

Det här var nu det minsta vi kunde göra för våra Mammor. Dom är mer än guld värda. Något som är ganska jännä är att det tog enda tills jag själv var Mamma tills jag förstod hur mycket man själv igentligen är älskad. 

      

12.05.2013 kl. 16:10

Igår.

Igår var det riktigt roisigt fint väder. Högra foten tryckte nog lite extra på gaspedalen påväg hem från jobbet.

Vitsippor på gården.

Årets första glassbils-besök.

Glass på terassen.

Det var för fint för att stå inne i köket - så vi for och äta till byn.

Efter det for vi till stranden.

       

 

09.05.2013 kl. 13:34
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.