Oh Happy Day !

Efter två mycket dåliga dagar, klirrade det lön och semesterpengar ner i kassan och vi åkte till Ekenäs efter rådis-besöket.

Egentliga orsaken till att vi for till Ekenäs var att jag skulle hämta lite FB-prylis tavara, och tänkte då att jag samtidigt far till Linex efter lite amningstoppar till. Och jaa-a är man en gång i Ekenäs, far man ju till Mommo och hälsar på.

Mina prylis-fynd var en svart väst, en BH och två armband.

Linex nästa då.

Unnade mig själv nya underkläder och vad jag trodde var två stycken ammningstoppar. Har länge pirrat om att alla mina underkläder är sönder och sjabbiga, så när vi kom hem satte jag mig och rensade underklädeslådan ( när hände det sist ?) och slängde bort långt över halva innehållet.

Vad gäller ammningstopparna, så var dom alla och hängde efter varandra där, inte såg jag efter destumera, tog två svarta i min storlek och gick till kassan. Väl hemma märkte jag att den andra "toppen" var en bodyshaper (!). Högravida jag hade köpt en bodyshaper. Snyggt. Tur så har jag Jassu som lovade fara och byta den åt mig.

När vi nu engång var inne i Lindex och det fanns extra chash så fick Amanda en liten uppdatering till sin garderob också.

Tag tre betala för två - underskjortor. 

Fina farkkun och en ny college.

Något fröken hade väldigt ont om var passliga pyjamasar, så nu fick hon några nya sådana.

Och så hittade hon en "underbaaaaaaar prinsessaskungen klänning" enligt henne själv. Och eftersom vi har fullspäckad höst med flertal dop, ännu flere kalas m.m så inhandlade vi den också.

Och nu får jag den inte av henne. Hon står och speglar sig och beundrar sig, och säger bara att den är "underbaaaar", och så dansar hon i cirklar så att klänningen lättar lite. Nää vadå riktigt fröken.

Sen var det Trollböle som gällde. Vi möttes av en underbart söt sötnos.

En liten Disa-hauva, som blev så trött efter att hon ätit.

Också vi hade turen att bli bjudna på mat hos Mommo. Passade våra hungriga magar mycket fint. Både jag och Amanda tog två portioner. Namnam.

Nu blir det soffan en stund före vi skall till nästa plats.

            

30.08.2013 kl. 16:29

Väskorna packade.

Eftersom nu läkaren tyckte att det inte tar länge mera före vi får vår baby i famnen, så tyckte jag att det nu var högtid att packa BB-väskorna.

Med i skötväskan finns alltså :

 • En body
 • Byxor
 • En tröja
 • Strumpor, vantar och mössa
 • Blöjor
 • Våtservetter
 • Tuttar ( nappar )
 • Ammnings-skydd
 • Trasa
 • En tunn halare

I min väska :

 • Det fulaste men absolut skönaste mjukisbyxorna, skall ha med ett par extra men de får packas då vi åker iväg
 • Två ammningstoppar
 • Två ammningsbh:n
 • En lös tunn dragkedja-huppari
 • Bindor
 • Lansinoh ( REKOMMENDERAR !!)
 • Hygienprodukter som kan packas färdigt
 • Underkläder och strumpor i flere exemplar

Vid min väska ligger nu en lapp på saker som ännu fattas från väskan, som t.ex tandborste m.m, kamera, akkuladdare, för att hjälpa Dani veta vad han skall packa med ännu om jag inte riktigt är koncenterad .

             

25.08.2013 kl. 11:57

Girls-time

Som jag nämde igår så skulle Sambon inte slippa hem idag, så vi har varit bara vi flickor idag. Fast hemskt ensamma har vi inte varit.

Tisdag - betyder dagisdag. Hämtade Amanda därifrån klockan tre och sedan träffade vi Amandas Gumor och hennes fröken.

I cafeet fick jag riktiga tryck-känningar, och många gånger, och de tog riktigt sjukt. Tänkte för mig själv att det skulle ju vara typiskt om det skulle starta idag, då Sambon kör på vägar jag aldrig hört talas om. 

Kom hem, åt lite, slöa lite sedan for vi till Amandas Mommo för att gå ut och gå. Joo, visst kan jag gå ut och gå utan Mommo också, men det underlättar att ha en annan vuxen med eftersom Amanda har sån fart på att jag inte hinner med.

Nog med text - nu bilder :

Efter kvällslänken, lite glass och slöas hos Mommo kom vi hem passligt till sovtider. Nu sover fröken sött, den här Mamman är nyduschad och tänker nu fara och slänga sig i en renbäddad säng. Aij, så skönt.

          

20.08.2013 kl. 22:25

Kalas

Kalasdags idag ! Min guddotters lillesyster fyllde 4 år i slutet av förra månaden, så idag var det kalas.

Kameran är fortfarande på villoväg, så det blev telefonbilder.

I 4-åringens paket fanns Lego Friends som fröken önskade sig.

Eftersom min guddotter har gått och blivit så stor, och börjar första klass imorgon och blivit så cool så måste jag bara köpa denna skjorta åt henne. Tur så tyckte hon om mycket om den. Visst kan den här Gumors ännu ;)

Vi blev bjudna på mycket gott.

Hela kalaset gick så bra. Amanda lekte så snällt, inga krångel alls. Hon gick också två gånger jätte snällt på vessan. Sen blev klockan så mycket och det blev dags för oss att åka hem. Med oss hem fick vi flickornas gamla cykel, och jag tänkte att detta blir en bra "morot" att få henne hem, det att vi kan fara och cykla sen. Trodde jag. Då vi skulle in i bilen blev det ett sånt j*vla liv. Visst har hon krånglat förrut då vi skall fara hem, men aldrig att hon har hållit på så som idag. 

Det finns inget som jag hatar mera än när Amanda börjar åla sig. Ni med ungar vet precis vad jag pratar om. Man får inga grepp om dem, och dom bara ålar sig, och att sätta dem i bilstolen tillika som de skall åla sig är utmaning som heter duga. Tur så var Amandas gudmor så snäll och hjälpte mig.

       

11.08.2013 kl. 18:47

Tävling !

Nu är det inte så länge kvar mera av denna graviditet.

Så vi ordnar en liten tävling.

Skriv i en kommentar nedan ;

 • När tror du babyn kommer ?
 • Tror du det blir flicka eller pojke ?
 • Hur lång och hur mycket kommer babyn att väga ?

Lite hjälp skall Ni få. Beräknade datumet är alltså 11.09. Då jag väntade Amanda gick jag över tiden fulla två veckor och blev igångsatt. Då Amanda föddes vägde hon 3,6 kg och var 51 cm lång.

Då babyn kommit till världen, kommer jag gå tillbaka till detta inlägg och se vem som gissat närmaste rätt och kommer kontakta personen och skicka ett litet pris.

Gissa Gissa !!!

Kom ihåg att lämna e-post adress om vi inte känner varandra.

        

11.08.2013 kl. 12:00

Första dagen

Idag är första dagen av min mammaledighet. Ett nytt kapitel i livet har börjat. Nu känns det verkligare - jag får faktiskt barn snart. 

Idag är också första riktigt dagen som Amanda var på dagis, så som hon nu kommer vara fem timmar, tre dagar i veckan.

Förde henne till överrenskommen tid dvs. klockan tio, blev där till lite över elva, sedan sade vi hejdå. Tyvärr gick det inte utan tårar. Hon lekte snällt tills jag backade bilen, då sprang hon till staketet och började gråta. Fast hjärtat ville att jag skulle stanna bilen och fara tillbaka in på gården med henne, så körde jag iväg med tårarna brännandes. Kände mig hemskt.

Det enda jag gjort idag - min första dag som mammaledig är att vila och bädda babyns säng.

Klockan blev snabbt tre och jag fick fara och söka Amanda från dagis. Då jag steg in genom dörren satt de och åt mellanmål, så jag höll mig lite i gömman tills hon ätit färdigt. Då kom en mycket glad flicka springandes i min famn och jag fick många kramar och pussar.

Fast det hon blev ledsen då jag åkte, hade hon lugnat sig efter en stund och sedan fortsatt och leka. Hon hade ätit maten duktigt också. Någon dagssömn hade hon inte sovit, men det behöver hon inte heller. Överlag hade dagen gått riktigt bra och hon hade varit snäll.

När vi kom hem på gården - då skulle hon tillbaka till dagis. Så tydligen har hon nog en positiv bild av platsen fast hon blev ledsen då jag åkte.

Nu skall jag hålla om min snart treåring, och medan vi ser på Askungen höra hur regnet drippar mot taket.

          

07.08.2013 kl. 15:43

Rensar huvudet.

Nu måste jag rensa lite.

Det är ju grym baby-boom just nu, åtminstone i mina kretsar. Nu börjar alla ha fått sina små. Var och varannan dag ser man "Äntligen kom vår efterlängtade..." -statusar på fejsboken. 

Nu vill jag också. Nu börjar jag färdig med den här graviditeten. Nu har tycker jag att babyn så småningom skulle få komma. De är inte så roligt att inte få sova på nätterna. Är mera vaken på natten, än sover. Vessan skall besökas åtminstone fem gånger per natt. Jag vaknar VARJE gång jag behöver vända mig för det tar sjukt i bäcken. Sen är det ju sommar - jag har så inihe***tes hett och man behöver inte vara gravid för att veta hur jäkligt det kan vara att ha för hett då man försöker sova.

Samtidigt är jag ju helt dabbig, för igentligen vill jag att tiden skall stanna för en stund så jag får njuta den sista tiden med Amanda. Samtidigt ifrågasätter jag min roll som tvåbarnsmamma.

Om man får säga själv, så tycker jag att jag är en ganska duglig mamma åt Amanda. Men du kan bara anta hur det komma vara sedan som tvåbarnsmamma, du kan inte veta exakt hur det blir före du är i den situationen. Tänk om jag inte alls blir bra tvåbarnsmamma..

Sånt rör sig i mitt huvud, tillika som jag inte vill vänta en sekund till på att få vår andra efterlängtade ädelsten i famnen.

Tassighet i högsta grad..

         

06.08.2013 kl. 20:47

Fynd !

Måste säga att jag blev riktigt förtjust i Prismas barnskors-reahylla.

Vi åkte till Prisma med tanke på att inhandla nya gummistövlar och inneskor till dagisstarten. 

Hem kom vi med Askungen-tossor som var på -50%, fodrade gummistövlar på - 30%, vanliga gummistövlar och innetossor. Allt för BARA 45 €. Så nu har vi skor för en längre tid framöver. 

Så medan de andra varit ute och leka har jag  sorterat och märkt alla kläder, packat dagisväskan och bykt de smutsiga utekläderna. Huoh ! 

Sen tog jag välförtjänt kvällmål i form av mysli och persika-smoothie.

Bara jag vilat lite på målet skall jag pyrkka mig ut på en liten kvällslänk med hunden.

        

05.08.2013 kl. 20:33

Bekantningsbesök

Allt har sin tid, så är det. Amandas underbara dagmamma är nu pensionär och Amandas sommarlov är snart slut.

Idag har vi varit på bekantningsbesök till nya dagiset. 

Många gånger har jag funderat på valet av dagis, om det är rätt plats men det är bara för att jag själv har dåliga minnen därifrån som barn. Jag vet ju att i dagens läge får "tanterna" inte tvätta barnens munnar med tvål, tvinga dom att äta fast barnen sitter och kväljer, de tvingas inte till det dom inte vill, sånt som förekom då jag var på dagiset.

Bekantningsbesöket gick bättre än vad jag väntat mig. Då vi kom var alla barn ute och leka. Amanda såg mig inte längre utan sprang genast och lekte. Efter uteleken gick vi in, och hon följde de andra barnen och gick fint och tvätta händerna och gick snällt och sätta sig på sin plats vid matbordet. Maten gick riktigt bra, hon åt duktigt. Lite svårt hade hon att sitta stilla och vänta på att alla andra barnen hade ätit färdigt - men man kan ju inte förvänta sig att hon skall veta sånt eftersom de hos dagmamman inte haft såna system alls. 

Efter matstunden var det meningen att vi skulle fara hem, men igen följde hon de andra barnen, och tog av sig kläderna, tvättade händerna och gick på wc för att sen traska in i sovsalen. Vi kom överrens med "tanterna" att hon lyssnar på sagen, sen får hon komma ut och vi åker hem. Efter tio minuter hörde jag hur hon bad om Nallen, som vi såklart glömt hemma. Så det blev gråt, så hon fick komma ut tidigare och vi kom hem. 

Det blev en riktigt positiv upplevelse för både henne och mig. Nu tror jag faktiskt att det skall gå riktigt bra. 

Hon kommer vara där femton timmar i veckan, dvs. fem timmar, tre dagar i veckan. Och skulle det aboslut inte vilja ta sig, får hon bli hemma med mig och bebisen. Jag är helt och hållet bekvämt med mitt val att hålla henne på dagis, fast jag kommer vara hemma. Ingen annan känner min dotter som jag, och jag vet att det här blir bra. 

Oi, det här blev lite långt att läsa..

         

05.08.2013 kl. 16:02

Gudsonen.

Idag blev det roadtrip till Åbo sjukhus, för att snusa lite bebis.

Söt som socker. Sku ha kunnat ta med honom hem, men de sku knappast hans föräldrar tyckt så mycket om. Jestas, så jag blev kär.

        

03.08.2013 kl. 21:25

Glad !

Igår natt drömde jag att Marikas fostervatten gick och hon fick åka in till BB.

Idag tidigt på morgonen fick jag ett meddelande som gjorde att jag inte kunde somna om. Drömmen blev sann och idag på dagen kom mitt och Sambons blivande gudbarn till världen. 

Är så otroligt glad ! Har hela dagen gått och tänkt på dem och bara väntat på att telefonen skulle plinga. Pratade med den otroligt duktiga nyblivna tvåbarnsmamman i telefonen nu på kvällen, och efter begäran skickade hon bild på vårt gudbarn. Då brast jag i gråt - så fin, så otroligt fin.

Vi avslutar en glädjefull dag med varma smörgåsar.

Så måste jag nämna att det var en riktigt överrasking att vakna från min power-nap och gå ut på framgården och se att Sambon rensat massor från vår djungel framför huset. Han är så duktigt. 

      

 

02.08.2013 kl. 21:52

Mami gogo - A beautiful body haaste

Det är många som deltagit i utmaningen- A beautiful body.

Min första tanke var ; Absolut inte. 

Men sen börjde jag fundera lite, och lite till. Varför inte ? Det första svaret i mitt huvud var ju såklart "jag har så ful kropp". Men så såg jag denna video - och jag ändrade min åsikt.

Tyvärr så fick jag inte lika fina bilder som de andra fått eftersom jag inte hade nån som tog foto.

Redan så långt bak som i lågstadiet har jag inte ansett mig själv vara vacker alls. Efter att jag fick Amanda var det som om nån slagit en spade i mitt huvud - vilken kropp jag blev kvar med. Främst syftar jag då på all övervikt som inte magiskt försvann av sig själv. 

Efter ett år var mitt mål nått, jag hade gått ner sjutton kilo. Då var jag rätt så nöjd med mig själv faktiskt, men absolut inte så nöjd att jag skulle ha klätt mig i bikini framför andra människor än familjen. Fast jag gick ner alla de kilon, hade jag ändå kvar extra skinn som bara inte lossnade. Som en degklump.

En degklump full med ärr var det. Ärren har inte stört mig i den mån som degklumpen gjort, men visst har jag lite många gånger avundat de som inte fick ärr.

Nu efter så här länge har jag accepterat att jag aldrig kommer få min gamla kropp tillbaka, men jag lever inte det livet mera heller. Det vackraste som finns är i mina ögon såklart mina barn. Och jag har skapat dem - de vackraste i mitt liv. Med det i bakhuvudet kan jag hålla huvudet högt.

Ett otroligt projekt detta.

       

01.08.2013 kl. 22:33

Husfrid !

Igår när det var läggdags för Amanda, märkte vi till vår fasa - Nallen var borta. Vi letade och letade.. Det enda vi kom på var att den skulle ha blivit i byn, efter rådis-besöket. 

Det tog till över 23-tiden tills hon somnade. Sist och slutligen somnade hon ganska duktigt, fast hon nog fundera en hel del på vart hennes nalle är. 

Idag, så fort Ingås köpcentrum öppnat, reste jag iväg dit på jakt efter nalle. Ingen Nalle hittades. Dani sade att han är bombsäker på att Nallen inte är i vårt hus. 

Slutet gott, allting gott. Efter ett sista försök att hitta nallen hittade jag den i kökslådan, fint placerad i kakformen.

Så nu råder det frid i huset.

         

31.07.2013 kl. 21:58

Lördag

Eftersom det var så dåligt väder igår sköts våra ut och åka båt - planer upp tills idag. Har pratat med Amanda hela sommaren att hon skall och slippa och åka mammas mans båt, så idag for vi och åka båt.

First stop blev Jakobshamn. Det var väl lite tänkt att vi skulle äta där, men de hade nån specialdag så det fanns bara två rätter att välja emellan.

Så vi for till Barösund och äta istället.

Sen åkade vi bara omkring lite. 

Amanda somnade i båten en stund före vi var framme vid hamnen. Och nu har vi haft en lycklig unge hela dagen, som har fått åka båt.

Senare fick vi besök av Sambons sockersöta guddotter. 

Så bortsett från att jag inte kan gå som folk, så har vi haft en jätte bra dag.

        

27.07.2013 kl. 21:30

Kvällens höjdpunkt.

Graviditetsmässigt har de senaste dagarna varit jobbiga. Därav tystanden. Så där kortfattat har det innehållit både sjukhusbesök, ett par hvc besök, en hel jävla del pissande, andra tester och smärta. Och ännu är det inte färdigt.

Idag har dock varit en ljusare dag, fast de ringde från Lojo med dåliga nyheter. Vi har största delen av dagen varit på tumis med Amanda. Så vi drog till stugan och slöa på stranden. Så råkade även Amandas Mommo ha sina vänner där, så vi blev bjudna på lite rester. Omnomom.

Nu på kvällen har vi mest ägnat oss åt Mumin och soffan. 

Dagens höjdpunkt var ändå när lilla fröken blöjfri kom och ropade ;

"Maaaammmaa, kom och titta. Minna ( som hon kallar sig själv ) kisa och torka själv".

Kunde inte ens dra en suck, kunde bara skratta. Visst hade hon kissat på pottan och visst hade hon torkat sig.. Hon hade bara använt lite väl mycket papper. 

Fast man nog ibland kan sucka åt hennes upptåg, så är det sist och slutligen ganska roligt. Ibland kan hon ha halva garderobsinnehållet på sig, ibland kan hon leka att hon sover i linneskåpet eller i Hilmas koppin, man kan hitta de mest underliga saker på de mest underliga platser. Det är sånt här jag antecknar i hennes bok, så jag sen kan visa åt framtida kärlekar.

       

 

25.07.2013 kl. 21:31

Högholmen

Nu har vi checkat sommaraktiviteter som  Ålandsresan, Lomamäen Lemmikkipuisto, Hälsa på Faster i Åbo, Mumindalen och igår checkade vi Högholmen.

Vi kom hem med något över hundra foton, så jag har valt ut några som jag postar här för att inte göra inlägget livslångt.

Högholmen i ett nötskal :    + Lågt inträde

+ Inga megaraivaren hos tvååringen

+ Bra väder

+ Eftersom vi inte besökte nån leksaksshop i Mumindalen, fick Amanda nu gå in i leksakbutiken och välja en leksak. Leksaken var för mig förvånandsvärt billig i jämförelse med vad det kan vara på liknade ställen.

+ Stor och fin lekplats för barnen utanför restaurangerna

+ Jätte rent med tanke på hur många människor som går där varje dag.

+ För mig som högravid och min dotter som inte varit allt för länge blöjfri, tyckte jag det var huippujuttu att de hade vessor typ överallt. Plus att vessorna var i fint skick.

- Jätte dyr mat. Fyra hambugare blev sjuttio euro. Portionen såg till först ut att vara värd det, men smaken var något helt annat. Var nog beredd på högre pris än mäkkimat, men var inte riktigt beredd på så högt pris ändå.

Så med andra ord ; En bra upplevelse, och vi kommer definitivt att besöka platsen igen.

       

 

 

 

 

21.07.2013 kl. 20:15

Drömmar

Alla vet att man kan få underliga drömmar då oftast om babyn man väntar, medan man är gravid. 

Kommer speciellt bra ihåg ett par drömmar jag hade då jag väntade Amanda. Den ena handlade om att jag glömt henne någonstans och kom inte ihåg vart, den andra att jag gick genom ett kallt och blåsigt Ekenäs med en naken bebis i vagnen , jag hade alltså glömt att lägga på bebisen kläder. Vaknade båda gångerna genomsvettig med full panik för att sedan konstatera att jag fortfarande var gravid och kunde somna om.

Nu medan jag väntar Amandas lilla syskon, har jag inte haft såna drömmar alls, MEN jag har haft flere nätter i rad drömmar om att jag glömt Amanda. I natt drömde jag att Amanda sov dagsömn ( irl gör hon inte det mera ) och jag var barnvakt åt en arbetskamrats bebis som också sov. Jag såg i kylskåpet att jag behövde kördbärstomater och tänkte att jag kilar hastigt in i butiken( som var i grannens hus), men sen börja mittiallt allting gå jätte trögt och jag slapp inte framåt på något sätt och när jag äntligen slapp ut från butiken hade det gått flere timmar. Jag hade full panik att springa hem, men som vanligt i drömmar så kan man mittiallt inte springa. När jag kom hem var båda barnen borta. Efter många om och men ringde jag min arbetskamrat som hade ungarna hos sig. 

Vaknade med ett ryck, genomsvettig och pulsen på topp. Jag trodde helt på allvar att drömmen var sann. Efter en stund sansade jag mig och påminde mig om att det bara var en dröm. 

Har haft flere liknade drömmar - alla handlar om att jag glömmer Amanda. 

Så här hastigt låter det vettigt att jag då skulle vara rädd för att glömma bort Amanda, då hennes syskon kommit. 

De här drömmarna är verkligen obehagliga att ha, så hoppas de slutar snart..

      

 

21.07.2013 kl. 19:43

Syskon-vagnen.

Redan tidigt i graviditeten fyndade jag en relativt billig begagnad syskonvagn och köpte den genast. 

Här har jag också nämt vagnen. En stund efter att jag klickat hem liggdelen så ångrade jag köpet och valde att skjuta upp det. Nu i början av veckan hittade jag en svart begagnad liggdel till vagnen. Så i förrgår sökte vi den. Tvättade upp allt som kunde tvättas på vagnen och nu är den färdig att användas.

Nu är det bara resten kvar, haha. 

         

20.07.2013 kl. 22:04

Mumindalen

Hej !

Ursäkta tystaden. Lördagen innehöll tidig väckning, en liten springpaus i Kimito och sedan efterlängtade besöket till Nådendal.

Det bästa med besöket var ju sällskapet och att se ungarnas glädje. Minuset var de dyra priserna och det att gå högravid i en sån värme, visserligen är ju det sistnämnda själv-valt.

 

 

Temat för i år var "Jätte-pumpan" - ett av Amandas favoritavsnitt.

Amanda blev nog fascinerad av karaktärerna men var nog lite rädd för dem, så det räckte med att se på dem. 

 

 

Muminhuset ovan. Blev en ganska snabb genomgång för det var inte precis svalt där inne och såklart massor med folk.

 

Hemulen och hans hus.

Dronten Edvard och badhuset som inläggets sista bild.

Efter Muminbesöket åkte vi tillbaka till Kimito. Resten av kvällen innehöll poolsimning, lätt kvällsmat och en mycket godnatts sömn.

Söndagen innehöll lek och strid ungarna sinsemellan, mat och god efterrätt ala Marika, och sedan blev det dags att åka hem igen.

Tackar och Bockar värdarna för denna gång. Helt otroligt att nästa gång vi träffas, får vi hålla vårt blivande Gudbarn i famnen.

       

15.07.2013 kl. 22:29

Fredag

Jag och Amanda blev ivägskickade hemifrån för att Sambon skulle städa här hemma. Så vi for iväg illa kvickt.. Först ett stopp via butiken och köpa lite gott som vi kunde knappra i oss i parken..

Unnade mig lite skvaller-blaskor.. Synd så hann man ju inte riktigt läsa dem, men har åtminstone lite kvällsläsning.

Då jag inte skulle vara med och rutscha eller ge fart på gungan, så höll jag mig mest i skuggan.

Den här kulan börjar bli lite tyngre att bära..

Efter ett par timmars lek och spring, blev det dags att åka hem mot Amanda vilja såklart.  Jestas.. jag undrar nog va de andra som var där tänkte, så som hon höll på.

Väl hemma öppnade vi dörren till ett väldoftande hem, och jag kände en sån lättnad. Så skönt att få hjälp efter en så lång tid jag skött allt själv.

Nåå lite har jag också hjälpt till idag. Det här med att ha hund, kommer med mera än att "bara" gå ut och rasta dem.. Dom har löptid också. Så nu när Hilmas löptid ÄNTLIGEN är slut, så åkte soffan så rengöring för filtarna skyddade inte riktigt så bra jag hade hoppats på.

Nu kommer jag ihåg varför jag föll pladask för den här soffan. Den blev som ny ju !

      

12.07.2013 kl. 20:42

One week

Idag har det gått en vecka sedan fröken själv sade :"Minna tutta med totor på". Och jaa-a hon har inte en gång efter det haft på sig en blöja. 

Förvånandsvärt bra har det hela gått. Misstag har hänt, men det får man vara förberedd på.

Något som jag är en gnutta nervös för är Mumindalsbesöket om ett par dagar. Har dock svårt att tro att det skulle vara första gången en unge råkar kissa i gräset eller något liknande.

Orkar inte ta stress heller. Jag litar på Amanda. Personligen tror jag på att barnen tar det i sin tid.

       

11.07.2013 kl. 18:35

Förvånad !

Förvånad, är precis vad jag är.

Hur gick det så här snabbt nu mittiallt. Poff sa det bara, så var ungen blöjfri.

Amanda var nu  tredje natten utan blöja.

Vi har dessa dagar undvikit obekanta platser eftersom Amanda inte tycks kunna koncentera sig på vad hon skall göra, utan hoppat av och an från vessan. Så gårdagens Sellobesök skippade hon och blev med sin Famo. 

På kvällen var hon dock med till Danis morbror och sambo på kaffe. Besöket gick helt okej för Amanda. Krångel vid wc:n blev det nog men det klarade sig.

Jag är så otroligt stolt över min dotter. Så duktig flicka, som under en så kort periord både lämnat tutt och blöja.

        

 

 

07.07.2013 kl. 09:53

Amanda.

Även fast Amanda blivit lite bebis igen, som jag nämnde i inlägget nedan så måste jag säga att jag har ingen liten flicka mera..

Amanda har i ca. en månads tid varit blöjfri dagtid, då vi varit hemma /hos mommo/ hos famo, och vi har endast haft blöja på henne om vi åkt iväg någonstans. 

Igår när vi skulle lägga blöja på till natten sade Amanda bestämt NEJ ! Hon skulle ha sina trosor på och ingen blöja. Vi gjorde det hela till en lite rolig grej, och Amanda hjälpte till med att bära upp handdukar som vi sedan bäddade i hennes säng. Medan hon låg i sängen, pratade vi lite om att hon nu är utan blöja och vad hon kan göra om hon får kisi-brått på natten. 

Jag sov otroligt dåligt. Minsta lilla ljud vaknade jag och trodde att Amanda nu hade kissat i sängen. Klockan tjugo före sju på morgonen kom hon brevid sängen och vi for och kisa. Efter det for vi tillbaka och sova.

Klockan lite före nio väckte hon mig med att pussa min panna och sade Gomorgon. Efter det for hon igen och kisa. 

Min fina duktiga flicka. Jag var så förberedd på att sängen skulle vara våt på natten, men icke. Jag är så stolt över henne. Fast det säkert kommer hända många misstag ännu, så känns det så bra att vi faktiskt lyckas med det här.

     

05.07.2013 kl. 12:23

Rådis-besök.

Så var det dags för rådgivningsbesök igen. 

RR :105 / 64 p. 102

Inget nytt att det är på lägre sidan och pulsen hög.

HB : 97

Det där förbannade HB. Tack sa man jo.. Här äter man de där magfördärvande jäklarna och inte att det ids stiga. Och jag har ätit dem så som man skall äta dem, dvs inte i samband med mat eller 2 timmar före & efter man intagit mjölkprodukter.

Vikt : + 3,9 kg

Nåjoo kan inte säga att jag är jätte förvånad. Jag är konstant hungrig. Hela vikten ligger nu på ca. + 7 kg, så det är riktigt normalt.

Svullnad : Inte så farligt. Visst känns det i fötterna då det varit jätte varmt och jag inte druckit tillräckligt, i synnerhet på kvällarna. 

Urin : Fanns en del igen. Kommer inte håg vad allt det var. Blev satt på vidareodling.

Fundusmått : 28 cm

Babyns hjärtfrekvens : 130-150

Annat : Ingen överraskning att jag inte slipper tillbaka på jobb, skulle haft jobb en vecka ännu. Mödra rådg. frågade om tankar kring förlossningen, men jag har inga vidare funderingar. Jag litar på att min kropp. Ingen idé att ta stress för du kan sist och slutligen inte påverka så väldigt mycke - kroppen sköter det själv och när jag tänker tillbaka på förra förlossningen , var jag som maktlös. Kroppen skötte det själv, det var som om jag svävade ovanför bara.

Något jag tog upp är det att Amanda har blivit bebis pånytt, hon skall dricka ur tuttflaska ( som hon inte använt den hon var ca. ett år ), hon kryper på golvet, hon skall endast vara i min famn. Det som jag finner mest jobbigt är dendär famn-grejen, eftersom jag tycker det är lite tungt att vara som det är och sedan att gå med henne i famnen hela tiden blir för tungt. Mödra rådg. lugnade och sade att det är en helt normal reaktion hos storasyskonen, och att det går över. 

  

 

05.07.2013 kl. 11:59

Lek i parken dag.

Då vi vaknade, var det som att börja på ett tomt papper. Vi hade inga planer och inga måste att göra idag. 

Något speciellt har hänt idag. ( ni som inte tycker om små barns kakka-juttun kan bläddra neråt). Då Amanda började få fast föda blev hennes mage hemskt hård och så har det hoppat på nu ända sen dess, vilket har bidragit något av en trauma för Amanda. Fast avföringen inte nödvändigtvist varit hård, så vägrade hon prestera ända in till det sista - av rädsla. 

Efter många olika försök med olika metoder och medel, och många läkarbesök har vi för en tid sedan hittat något som fungerat för henne. Nu behöver hon inte mera vara rädd för att göra sina behov. 

Idag för första gången, har Amanda kakkat på pottan. Hon har absolut vägrat göra detta hittills, och jag har inte velat tvinga på något så jag har låtit den grejen vara så som den fungerat. Det hela gick till på ett sätt jag inte alls väntat mig. Hon meddelade sin brådska, och jag sade helt lugnt att hon kan sätta sig på pottan då, och efter det gick jag bort till trappan och satt där medan jag väntade. Efter en liten stund kom ungen och meddelade att hon kakkat på pottan. Överröste henne med beröm och blev helt otroligt stolt över hennes prestation.

Som "belöning" lovade jag ett besök till lekparken. Så efter att vi hade ätit, rastat hunden och sånt tog vi lilla vagnen och promenerade ner till lekparken.

I tre timmar orkade hon springa på i lekparken. Bra att jag fick henne att sitta medan hon drack vatten. Trodde bestämt att jag skulle få släpa henne hem, men till min förvåning gick hon snällt och satte sig i lilla vagnen, så var det bara att börja traska hemåt igen.

Efter en redig portion med gröt till kvällsmål för mig och fröken for vi åter igen ut, men denna gång fick Hilma komma med. Vi gick en liten länk på ca. 1,5 km och så kom vi hem tillbaka. Undrar hur jag kommer gå imorgon..

När vi engång varit inne på samtalsämnet så fortsätter vi lite till.

Hur går det med vårt blöj-projekt då ? Det går lite till och från. Ibland kan det gå hela dagar efter varann som hon helt och hållet är utan blöja på dagen, men dagar som vi har mycket pågångs och skall fara bort mycket lägger vi blöja pga hon inte tycks ha koncentration att göra sina behov då det är mera ståhei omkring henne. Idag har hon varit utan blöja hela dagen, och det har också gått klart fast vi varit till parken. Då jag såg att hon började få lite kisi-brått ( vanligtvis brukar hon meddela själv ) tog vi bort shortsen och trosorna och gick till dikeskanten ( finns ingen wc) och där gjorde hon sitt duktigt. 

Så med andra ord har vi en riktigt bra dag bakom oss !

            

 

 

03.07.2013 kl. 21:01
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.