Smyckesverkstad

Det råkade sig att jag hade en bra dag, så även Amanda. Så kom Ulle och hämtade en hög med pärlor, så där passligt så min tanke var ju att agera "kiva morsa" och pyssla.

Ett halsband lagade hon men sedan räckte inte en treårings nerver till att peta flere pärlor på bandet.

     

23.02.2014 kl. 14:20

Torsdag

Här går fortfarande dagarna i flunssans tecken. Madeleine fick så häftig flunssa att det var läkarbesök på schemat igår. Rossel i lungorna och öroninflammation blev domen, andra dagen med penicillinet och hon börjar bli bättre, tack och lov med tanke på lördagens undersökning.

Dessvärre har min flunssa inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre. Dagens utevistelse med den enda friska i familjen, gjorde ju inte precis saken bättre men det var absolut nödvändigt för tre-åringen att få vara ute och göra av med energi.

Till vår lättnad hämtade svärmor vår nya vattenkokare idag, eftersom den vi fick i julas inte fungerade ordentligt. Så nu pimplar jag i mig Finrexin i hopp och att snart slippa flunssan. Vill träna juh, men att träna med en fastsnorad näsa och en irriterad hals lyckas ju inte.

         

20.02.2014 kl. 21:44

Stars

Kan inte annat än absolut älska våra nya lakan, som inhandlades igår för presentkortet vi fick i julas. Förutom dessa finisar fick vi även två par påslakan med tillhörande dynvar, ett underlakan och ytterligare sju dynvar för slanten. Vi tackar och bockar.

Förutom lakan-inköp blev det även läkarbesök, kaffe med Ekenäs-brudar, ny färg i håret och "tankkauspäivä". Så räknar vi bort läkarbesöket var det en skapligt bra dag.

      

20.02.2014 kl. 21:34

Utmaning

En utmaning till då. Tycker om att svara på frågorna, men är dålig på det här med att skicka vidare.

Tack Marika för frågorna - här är svaren.

1. Det bästa med livet?

Åå så tråkigt svar men det är sanningen - mina barn, att få se dem varje dag.
2. Värsta mardrömmen?

Att något skulle hända barnen, eller någon annan som står mig nära. 
3. En riktigt, riktigt bra vän eller flera "någorlunda bra" vänner?

Riktigt riktiga bra vänner, men gärna båda alternativen.
4. Ringer du eller sms:ar du hellre?

Beror på ärendet.
5. Vad sätter du mest pengar på?

Huslån och maaaat. Så tycker jag det droppar försäkringsräkningar typ hela tiden.

           

 

 

18.02.2014 kl. 22:06

Grattis !

Grattis min älskade blivande man på din födelsedag. Halvvägs till femtio nu hörddu, haha.

Blev aningen annorlunda väckning för honom. S kom på morgonkaffe till oss, och tänkte att det skulle vara en bra väckning på födelsedagen. Haha stackarns Dani blev helt chockad när S väcker honom. S hade dessutom med sig presenter till honom. Han hade lagat "kuponger" som han får använda här hemma. 

Kupong för smörgås och dricka, massagekupong och poopcard dvs. antingen reda upp kakkablöja eller fara ut med hunden. Tack S. I hate you, haha.

Min present till Dani var att jag städade hans klädrum, tvättade alla plagg som var slängda på golvet, och dessutom vek dem och placerade dem på deras rätta plats. Så fick han även en termoskaffemugg han önskat sig. Av flickorna fick han en ram med foto av dem.

Lite fuffens finns ännu i luften men stackarna hamnar vänta några dagar till på sin "riktiga" present.

        

18.02.2014 kl. 19:38

En påminnelse.

Såg en jäkligt bra bild, som snabbt påminner en om det goda.

Fick ju en fråga här för ett tag sedan om hur vi tänkte taklas med framtida stötesstenar. Här är ju en bra bild att tänka på.

      

 

18.02.2014 kl. 19:15

Urk..

Har varit lite tystare på träningsfronten på senaste tiden. Det beror på att jag har dragit på mig en sjutusans flunssa. Urrrrrkkk. ! Hatar att vara så här täppt i näsan, näsan bara rinner men ändå får man inte luft. Halsen är sjuk och irriterad. Andas som folk kan man inte heller för det irriterar halsen och jag börjar hosta. För att inte nämna hur degigt huvudet känns.

Snäääälla kan vi får bli friska nuuuu ??

     

18.02.2014 kl. 19:10

Fysio

Med liten annan feelis idag steg vi in i Barnets Borg idag. Förra gången vi stegade in där, hade Madeleine just fått epilepsi. Denna gång var det fysio och träfff med babyfamilj-handledaren på schemat.

Var ett betydligare gemytligt besök denna gång. Fysion gick bra. Fick även min önskan om beröm uppfylld, med en liten kommentar om att hon ser nog tydliga framsteg. Lite mixade känslor om fortsättningen. Hade på något sätt fått för mig att vi efter denna gång skulle bli flyttade till Ingå fysion, men tydligen skall fysioterapibesöken fortsätta i Helsingfors. Inte för att jag misstycker något annat än att köra dit, får lov att lära mig bara.

Efter det pratade vi med BF-handledaren, som visade delar av Barnets Borg jag inte tidigare sett. Nu har vi bland annat varit högst upp i tornet och sett. Höjdrädda jag kunde nog konstatera att utsikten var helt okej, så där från mitten av rummet, haha. 

Frågade även om möjlighet att besöka det lilla muséet som finns där, med tanke på lördagen då vi skall spendera hela dagen där igen. Tyvärr är det inte öppet på lördagen, men det råkade vara öppet då så det blev ett besök dit. Jag är ju helt otroligt fascinerad av gamla sjukhus, så jag tyckte det var mäkta intressant att se på alla gamla saker där.

Så där förövrigt har vi spenderat kvällen med att sortera och lägga in foton i flickornas fotoalbum. Eftersom Sambon igen har kvällstur denna vecka, har vi även grejat lite inför hans födelsedag som är imorgon.

        

17.02.2014 kl. 20:09

Super !

Igår testade vi ju på något nytt med Sambon. Det var ju inte bergsklättring eller vinprovning men nog en utmaning för sig. Vi var nämligen barnvakter åt två killar, så vi tog hand om fyra barn. Det var minsann en utmaning men det gick långt bättre än vad vi väntat oss. Då treåringarna började bråka gick jag ut med dem, medan Sambon fixade maten. Efter det flöt det bara på. Plus att vi sedan fick umgås med killarnas föräldrar, vilket som vanligt var riktigt roligt.

Idag då, idag är dagen då Madeleine svängde sig första gången från mage till rygg ! Ahh, har sån vinnar-känsla  att det inte är klokt ! That´s our girl ! Imorgon har vi Barnets Borg dag med besök till fysion, babyfamiljhandledare och neurolog. Har förövrigt bra feelis över morgondagens besök, dock nervös över om ingående kromosomundersökningsresultaten kommit. 

Hoppas även på att de skall ställa sig positivt till alla Madeleines framsteg, och inte bara påpeka det negativa. Om så händer, kan det ju vara att det slinker en groda ut min mun. Kanske..

Önska oss kämpekramar !

       

16.02.2014 kl. 13:52

Vaihtelu virkistää.

Då man igentligen söker efter något helt annat kan man ibland fynda nått man helt glömt bort. Ibland behövs det så lite för att få en helt annan känsla.

Perfect Home ljusen är back in business.

Och tänk vad några rosor kan piffa upp.

Efter förra nattens tvåtimmars sömnsaldo, blir det nog sängen snart. Imorgon skall vi testa på något helt nytt med Sambon.

         

14.02.2014 kl. 21:51

Alla hjärtans dag !

Dagen som även alla andra nämt - Alla Hjärtans Dag / Vändagen.

Även om jag nu sitter här ensam utan han jag absolut skulle vilja spendera tid med just nu, är jag iallafall glad över att jag sett inte mindre än tre av mina vänner idag. Först träff med Fina, efter det kom Daniela hit och senare på kvällen var Ulle hit. 

Delade även ut lite av gårdagens pyssel och alla blev glada.

Sambon blev ganska så överraskad över sin present eftersom han hade räknat med att vi skippar presenterna när vi inte engång kan fira så medan jag satte och pratade med Daniela kom han in med rosor.

Vita rosor, min favorit av rosor.

         

14.02.2014 kl. 21:42

Något extra

En helt vanlig torsdag med små vardagsglimtar bakom oss. Men då bortser vi från faktum att Amanda blivit riktigt riktigt prickig. 

Imorgon är ju en lite extra dag vilket jag för stunden glömt bort, eller kanske trängt bort i besvikelsen över att åter igen inte få fira med mannen i mitt liv. Besvikelsen glömdes i varje fall bort snabbare än kvickt då jag hade fått brev ! 

Ett kort OCH ett armband helt i min smak. Världens finaste Malin ! Tack !

Vändags-känslan smög ju på mig en aning, så det blev vändagspyssel med Amanda på kvällen. Något smått för att visa tacksamhet. Jag är lyckligt lottad med så många sanna vänner.

Medan jag skrapade ihop detaljer till vändagspresenterna så hittade jag även en present åt mig själv.

Det brukar ju samlas en liten hög i slutet av månaden och då räcker inte tyvärr den slarviga bykknipan till längre.

Fast Amanda haft betydligt längre feber idag var hon ändå den som somnade först, vilket är ytterst ovanligt. Ännu ovanligare att Madeleine börjar böka på i sängen. Nu sover de tack och lov, och jag får sitta i sällskap av mopsen och se på Mamma Mia. Kanske jag tar mig en dans i vardagsrummet jag också. 

         

13.02.2014 kl. 22:01

Så kom dom !

Sade för about en vecka sedan efter att ha sett lappen på dagis att det går vattkoppor, att se bara det kommer garanterat till oss. Precis lägligt till Madeleines alla undersökningar. Och rätt hade jag.

Idag på morgonen fann jag två koppor på Amanda. Febern fortsätter som igår, men hon vägrar febernedsättande fortfarande. Tips på det ? 

Madeleine har hittills inte fått varken feber eller koppor. Jag vet ju att de skall ha vattkoppor förr eller senare, men just nu före alla undersökningar ? Åh..Det var ju inte precis kort väntetid till video-eeg, fysioterapi, ögonterapi osv.

Även fast vi har kopporna på besök har dagen varit riktigt bra. Sambons första kvällstur snart över, och dagens 45 minuters crosstraining och tilhörande armövningar blev gjorda. 

Så där två månader efter Maddes dop har jag äntligen beställt tackkorten ! Det blev ju lite bortglömt bland med jul, nyår och epilepsin, men bättre sent än aldrig.

Rent hus, Jutta ja puolenvuoden superdietti och prima kvällsmål, första dagen ordentlig bh på - kan inte precis klaga.

          

12.02.2014 kl. 21:28

Amning.

Jaa-a, jag är mamma därav kan jag ibland nämna saker som amning även om jag är starkt medveten om att det finns folk som suckar djupt.

Planen var ju att helamma sex månader, men i ett visst skede började nog ta emot och jag började se framemot att få sluta amma. Speciellt då Madeleine vägrat både tuttflaska ( och tutt), så har känt mig lite "fången". Att inte kunna gå ut och gå i lugn och ro utan att måsta rusa hem så fort telefonen ringer, inte kunna fara på kaffe ensam med någon kompis, inte kunna unna sig själv en t.ex massage eller frissastund.

För några dagar sedan märkte jag att mängden mjölk minskat drastiskt och jag helt enkelt kände att jag inte har tillräckligt. Fick aningen panik då ungen inte godkände tuttflaska. Alla tutt (napp)delar som finns i bybutiken finns hemma i skåpet men de har inte gått hem. Nu köpte vi då MAM´s anti-kolik tuttflaskan och till vår förvåning blev den godkänd.

Hon har nog varit lite bortråddad de senaste dagarna då hon fått tuttflaska och bröst lite om varandra.Som värst har det tagit en timme förrän hon sedan tagit tuttflaskan. 

Nu har min mjölkmängd minskat så jag ammar henne förrän hon somnar och då hon vaknar, och så är det tuttflaska på dagen. Just nu går det bra och det här känns rätt.

Det känns rätt att börja sluta. Ah, att få lägga amningstopparna och bh:n upp bland med gravidkläderna. Vanliga bh:n.. hur skönt är inte det ? Livets goda stunder. 

       

 

 

11.02.2014 kl. 21:48

Training

Träningsdag. Har gått som ett  otåligt barn på julafton och väntat på att Sambon skulle komma hem, så efter att vi umgåtts en stund råkade naapuri skicka och fråga om jag kommer med ut och gå med henne. Kunde inte ha kommit i bättre tillfälle. 

Så sen kilometer senare kom vi hem. Hunden lika lycklig som jag. Gav kvällsmedicin och sen tog jag ben, rygg och magpass. 

Sambon kommer resten av veckan ha kvällstur och börja först på eftermiddagen, så jag kommer kunna hålla mina träningsdagar. Whoopwhoop !

        

11.02.2014 kl. 21:41

Prövas.

Jaa-a det verkar ju som om man sätts på prov nu. Det räcker inte med att Madeleine hade kolik sina sju första veckor i livet, sedan fick vi beskedet om synskadan, sen de strukturella felen i hjärnan, sen epilepsin, för att inte nämna alla fruktansvärda undersökningar hon hamnat gå igenom och vi hamnat se vår dotter genomgå. Då vi kom hem från Barnets Borg fick ju Madeleine hemsk flunssa, vilket förvisso var väntat efter att spenderat fem dagar bland en kasa andra barn, sedan fick Sambon spysjuka, efter det fick Madeleine ögoninflammation och såklart skulle Amanda få feber idag.

Feelisen är lite så där att " kasta mer skit på oss, allt på en och samma satans gång. Ge allt vad du har - vi kan ta det" tillika som jag har lust att ställa mig på terassen och vråla något i stil med "Give me a fucking break" !

Nåh god mat har man åtminstone lagat. Träning ikväll då Sambon kommer hem. Ska stänga in mig och inte släppa in någon.

            

11.02.2014 kl. 12:14

Konstigt-

Ni vet dendär känslan då du druckit två för mycket, då hela världen snurrar och det känns tomt i huvudet. Då man inte vill stänga ögonen för att det känns som hela världen spinnar hårdare.

Sån känsla fick jag idag i helt nyktert tillstånd, vid flickornas kvällstvätt. Fick lägga ned mig med Lillasyster i famnen, men mina försök att stiga upp misslyckades så pass många gånger att jag fick ringa Svärmor och fråga henne på plats. Inte för att jag är rädd för att svimma, men för att jag är rädd att svimma då jag är helt ensam med flickorna. 

Nu efter två  timmar har det gått över. Lite tomt i huvudet känns det ännu, men nu kan jag åtminstone gå utan att ha känslan att ramla ihop.

Medan jag lade Madeleine och sova låg jag nog och funderade om jag pressar mig själv för hårt. Hur vet man när gränser är nådd ?

Vi har ju haft en bra dag idag, med besök av en kär vän till mig och hennes dotter. Glömde bort att fota så jag bjuder på några gamla bilder.  

Överst bild från borgbacken år 2011, imitten bild från Halloweenfrån samma år (?) och längt ned bild från hösten 2013.

Och när jag låg där och funderade över om jag pressar mig själv för hårt, får jag ett välbehövligt meddelande från ovannämnda vän som skickade ett så fint kämpemeddelande att tårarna började rinna. Thanks <3

Nu skall jag också ta natt och förhoppningsvis vakna pigg och utan yrsel imorgon.

          

10.02.2014 kl. 21:44

Mera fixat

Mycket på bröllopsfronten har hänt den senaste tiden.

  • Bestman är frågad och blev glad över uppgiften.
  • Jag har printat ut diverse namnlistor till olika bröllopspyssel
  • Fixat namnlappar på presentaskarna
  • Har printat ut nya "annan info" lapp som kommer med i inbjudan, inbjudningskortet är nu färdigt i kuverten med adresser på. Bara att skicka iväg.
  • Min snälla bror med Sambo ställer upp som bål-ansvariga.
  • Lagade även två olika alternativ till bordsplacering.
  • Planerar tärneträff samt träff med tärnor, bestman och toastmistress.

Hyvä laatu telefonbild.

     

08.02.2014 kl. 17:32

Jobbiga tankar.

De finns inget som får mig mer på dåligt humör, än då det kommer dessa läkarutlåtanden hem.

En brukar vara tillräckligt, idag kom det tre. Alla från då vi var på Barnets Borg. Hatar när det bara står en massa ord man inte förstår, diagnoser och hur det fokuseras på det hon inte kan. Bara det dåliga lyfts fram. Jag vet ju att det är så de skrivs, men det hjälps inte - det tar sjukt.

För dem är hon ju bara som ett objekt, för mig är hon ju mycket mer. Jag är ju medveten om dessa strukturfel, men jag ser ju förbi dem och ser henne för den söta baby hon är. Därför tar det så illa när det bara skall skrivas det dåliga.

Inte för att jag skulle önska det åt någon annan. Alla bilder, alla texter om hur folk så stolt visar upp vad deras barn kan. Jag vet ju att de måste få finnas, men det är jobbigt för det är en konstant påminnelse. Alla kommentarer om hur barnet/-n är så duktiga.. Visst är de ju duktiga och de är ju söta. Just såna dagar som idag, får mig så oerhört ledsen. Varför, varför, varför sku detta hända henne ? 

Varför måste barn gå igenom jobbiga sjukdomar över huvudtaget ? Vad f***n har de gjort liksom ? 

Nästa vecka skall vi tillbaka till Barnets Borg för att få ett nytt fysioutlåtande, förra blev inte till något då hon just hade fått anfall före och hon sedan var så otroligt trött. Nu hoppas jag hon visar dem rejält ! Och hoppas det "duger" för dem. Jag ber om att få lite positiva kommentarer. Är det så svårt att någongång lyfta fram något bra också ? 

Jaa-a idag är hjärtat tungt, imorgon känns det bättre. 

     

07.02.2014 kl. 21:40

Nytt till Amanda.

Oh, vad jag suktat länge efter en gammaldags pulpet till Amanda.

Tidigare har det helt enkelt inte ännu behövas, men nu då fröken i fråga har börjat rita så mycket och ha så mycket saker i sin pyssellåda att det snart inte skulle ha rymmats mer, så var detta ett superköp.

Skulle lite vilja se den bli vit, men har inte helt bestämt mig ännu.

Något som är lite negativt är att den är mycket större i verkligheten än vad den såg ut att vara på bild. Fast det betyder ju att vi har användning av den en längre tid.

Och when in Rome.. så hälsade vi såklart på Marika och killarna. Skulle gärna velat stanna längre, men vi skulle vidare till flickornas mofa med familj. Men det positiva är ju att nu finns de bara en halv timme ifrån oss, vilket betyder att vi kan träffas spontant.

Nu sprängs snart mitt huvud så jag måste absolut gå och sova nu.

Natisen.

     

06.02.2014 kl. 22:46

Jutta ja superdietti

Hade planerat att ha vilodag idag, men då Sambon överraskande fick ledigt idag så tog jag morgondagens träning idag istället. 

Jaa-a det blev 60 minuters crosstraining plus sedan ben, rygg och magmuskelövningar.

Har väl inte nämt vad det här nya är ?

Det är alltså inget mindre än Juttas Superdietti. Skall inte förväxlas med tv-programet, detta är alltså netti-valmennus. Riktigt bra grej då man har tillgång till mycket via deras hemsida, såsom olika forum, tsemppivideon med mera.

Har nu då elfte dagen pågångs. Helt som önskat har det väl inte gått, har fuskat då jag blivit bjuden på något gott. Och får morkkis genast efter. Så hade jag några dagar som jag helt enkelt bara glömde endel måltider .Det är jätte viktigt att komma ihåg att äta med jämna mellanrum, har nog varit så besviken på mig själv, jag menar - hur kan jag glömma att äta ?

Efter gårdagens Jutta ja puolen vuoden superdietti, fick jag motivation igen och har idag hållit mig till punkt och pricka. Till och med då vi besökte Ekenäs och ble bjudna på paj - jaa-a då satt jag och åt min gurka och lax.

Hoppas denna motivation och fananamma håller i sig.

        

06.02.2014 kl. 22:32

Skönt !

Efter gårdagens uteblivna träning hängde besvikelsen tungt i luften. Det är ju något jag faktiskt tycker om att göra. Skulle gärna träna t.o.m mer än de fyra gånger i veckan som nu, men med min livssituation är det ganska dugligt med nuvarandra antal dagar.

Är tacksam för att Svärmor ville ställa upp och hålla flickorna sällskap medan jag fick ta ett pass med Crosstrainern och benträning.

Nu mår själen bra. 

En helt okej smaklig proteindryck och grynost till kvällsmål.

Veckans träningschema ser ut enligt följande :

Måndag -Vilodag ( ofrivillig )

Tisdag - Cross 45 min + benpass x 2

Onsdag - Cross 45 min + armpass

Torsdag - Vilodag

Fredag - Crosstraining + benpass x 2

Lördag - Crosstraining + armpass

Söndag - Vilodag

Det här är ju bara mina önskemål, ibland måste jag ju välja bort träningen till någon annan dag men vi hoppas att det går vägen.

Hoppas vädret håller sig på varmare sidan så kan vi även fara på länk med Hilma.

     

 

04.02.2014 kl. 21:33

Jag lever.

Oi, det blev visst några dagars tystnad här.

Söndagen brändes det inga kalorier, men tankades socialt liv istället. Program från morgon till kväll, och det var faktiskt riktigt roligt.

Redan på fördmiddagen befann vi oss i Kyrkslätt för att hälsa på min guddotter med familj, samt hämta deras brudtärneklänningar för prövning. Alla blonda fröknars klänningar passade bra och de var nöjda. Min egna lilla blondin blev måttligt fascinerad av flickornas hamster. 

Reste iväg till Ekenäs. Närmare bestämt till Mommos för att bli bjudna på god mat. Stannade nån kilomet därifrån och blev bjuden på kalasgott av Annso, även i sällskap av Denise. För fyra år sedan var det inte mycket mer än fest som gällde, och nu satt vi här samlade runt köksbordet med sex (!) ungar omkring oss. Inte illa må jag säga.

Ekenäs-sällskapet var dock inte slut därefter utan vi for ännu vidare och hälsade på Marika och pojkarna. Klockan tio svängde vi hem på gården och flickorna båda två somnade snabbare än kvickt.

Igår spenderade jag halva dagen åt att vara besviken då Sambon redan igår hamnade iväg på arbetsresa och vi blev ensamma. Tur så ringde Bonus-Mommon och bjöd oss att komma och baka bulla. En riktigt succé som slutade med att Amanda böT ut Nallen mot sin påse bullar.

I brist på bilder bjuder jag på två selfies från söndagen.

           

 

04.02.2014 kl. 18:40

Neljät Häät @ Fiskars Bruk

Ett år har gått igen sedan förra Neljät Häät/Fyra Bröllops som iår igen hölls i vackra Fiskars Bruk.

Lite annat detta år, synd att jag inte hann till alla punkter.

Nästa år ser Ni mig där igen, men i en helt annan roll än förra året och idag.

      

01.02.2014 kl. 21:56

Allt i ett !

Skulle nog helhjärtat blogga igår, men istället för att jag nattade Amanda, var det mera Amanda som nattade mig.

Igår var det vilodag och det var riktigt skönt efter två träningsdagar efter varandra. 

Jag förutspår en heldel matbilder den närmaste framtiden, så tadaa bild på gårddagens lunch bestående av zuccini, laxstrimlor och grynost.

Idag då, vaknade vi redan en halvtimme före medicintid och tog det ganska lugnt på morgonen. Sambon och Amanda sov ännu, och efter en stund tog Madeleine sin morgonpäikkäre så det blev träning för mig.

Stod i duschen med Amanda, då Sambon öppnar dörren och meddelar att min morbror med fru från Åland kom på besök. Med sig hämtade dom tre nya böcker åt Amanda, vilket passa ganska bra då hon läst igenom alla sina böcker så många gånger. De meddelade också att min kusin blir ju konfirmerad i sommar så kanske det blir en tur till Åland i sommar igen. Kanske vi denna gång skulle hinna göra det vi missade förra sommaren. 

I väntan på att Madeleine skall vakna från sin dagssömn, skall jag surfa hotell.

     

01.02.2014 kl. 12:51
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.