En sista sommarkänsla.

Snart mitten av september nådd. Och ännu fick man en varm sommarkänsla idag. Det blev grillmat - en sista gång iår.

Fast visst märker man att det är höst i luften - bladen börjar gulna och falla på marken.

Fast man vid det här laget kanske har upp till öronen med den där grillmaten - så med tanke på att det är årets sista, så var det riktigt gott.

          

08.09.2013 kl. 19:08

Kräftor på stugan.

Idag var vi bjudna till stugan för att äta kräftor och annat gott, i sällskap av familjen och familjevänner.

En jätte lyckad eftermiddag/kväll. Amanda hittade en ny vän och de lekte jätte fint med varandra. Endast ett par minuter efter att vi hade startat bilen påväg hem, så somnade fröken.

Tillräckligt text, bilder bilder :

Nu ska jag sjunka ner där vart jag trivs bäst - hemma i soffan.

       

17.08.2013 kl. 21:05

Njam.

Blev bjuden på busk-blåbär då vi var och hälsade på min Mofi och hans Sambo, och kom ihåg hur goda de är. Blev jätte glad när min egen Sambo berättade för mig att " hej hallåå, vi har ju egna busk-blåbär på gården".

Så idag när vi kom hem från rådis, ställde jag mig och plockade båda buskarna toma (Tyvärr så fanns det inte så mycket), medan Amanda och Hilma sprang omkring på gården. Så satte vi oss på terassen och mumsade.

Funderar på att köpa flere blåbärs-buskar nästa år för presentkortet vi har till Grönbacka Trädgård. Måste verkligen ge tummen upp för Grönbacka Trädgård - jätte bra och super trevlig service ! 

         

12.08.2013 kl. 15:13

Kalas

Kalasdags idag ! Min guddotters lillesyster fyllde 4 år i slutet av förra månaden, så idag var det kalas.

Kameran är fortfarande på villoväg, så det blev telefonbilder.

I 4-åringens paket fanns Lego Friends som fröken önskade sig.

Eftersom min guddotter har gått och blivit så stor, och börjar första klass imorgon och blivit så cool så måste jag bara köpa denna skjorta åt henne. Tur så tyckte hon om mycket om den. Visst kan den här Gumors ännu ;)

Vi blev bjudna på mycket gott.

Hela kalaset gick så bra. Amanda lekte så snällt, inga krångel alls. Hon gick också två gånger jätte snällt på vessan. Sen blev klockan så mycket och det blev dags för oss att åka hem. Med oss hem fick vi flickornas gamla cykel, och jag tänkte att detta blir en bra "morot" att få henne hem, det att vi kan fara och cykla sen. Trodde jag. Då vi skulle in i bilen blev det ett sånt j*vla liv. Visst har hon krånglat förrut då vi skall fara hem, men aldrig att hon har hållit på så som idag. 

Det finns inget som jag hatar mera än när Amanda börjar åla sig. Ni med ungar vet precis vad jag pratar om. Man får inga grepp om dem, och dom bara ålar sig, och att sätta dem i bilstolen tillika som de skall åla sig är utmaning som heter duga. Tur så var Amandas gudmor så snäll och hjälpte mig.

       

11.08.2013 kl. 18:47

Lördag

Eftersom det var så dåligt väder igår sköts våra ut och åka båt - planer upp tills idag. Har pratat med Amanda hela sommaren att hon skall och slippa och åka mammas mans båt, så idag for vi och åka båt.

First stop blev Jakobshamn. Det var väl lite tänkt att vi skulle äta där, men de hade nån specialdag så det fanns bara två rätter att välja emellan.

Så vi for till Barösund och äta istället.

Sen åkade vi bara omkring lite. 

Amanda somnade i båten en stund före vi var framme vid hamnen. Och nu har vi haft en lycklig unge hela dagen, som har fått åka båt.

Senare fick vi besök av Sambons sockersöta guddotter. 

Så bortsett från att jag inte kan gå som folk, så har vi haft en jätte bra dag.

        

27.07.2013 kl. 21:30

Tisdag

Juli lider mot sitt slut, så även mångas semesterar. Så det att det lovats lite i överkanten varmt fick många att jubla. Dock inte jag. Jag har riktigt njutit de senaste dagarna som det varit mulet och "dåligt" väder.

Nåjoo men nu är det ju som de är, så vi gör det bästa av det. Vi packade oss till stugan.

Kom hem till att Sambon meddela att han hittat min Lidl marsipan i skåpet, som jag glömt att jag hade där. Kvällen räddad !

Så nu njuter jag av Beck, ett glas cokis och min marsipan.

För de som inte känner mig så väl, så det här med att jag älskar marsipan är ingen gravidcraving. Jag kan äta omänskliga mängder marsipan också utan graviditetshormoner. 

      

23.07.2013 kl. 22:18

Högholmen

Nu har vi checkat sommaraktiviteter som  Ålandsresan, Lomamäen Lemmikkipuisto, Hälsa på Faster i Åbo, Mumindalen och igår checkade vi Högholmen.

Vi kom hem med något över hundra foton, så jag har valt ut några som jag postar här för att inte göra inlägget livslångt.

Högholmen i ett nötskal :    + Lågt inträde

+ Inga megaraivaren hos tvååringen

+ Bra väder

+ Eftersom vi inte besökte nån leksaksshop i Mumindalen, fick Amanda nu gå in i leksakbutiken och välja en leksak. Leksaken var för mig förvånandsvärt billig i jämförelse med vad det kan vara på liknade ställen.

+ Stor och fin lekplats för barnen utanför restaurangerna

+ Jätte rent med tanke på hur många människor som går där varje dag.

+ För mig som högravid och min dotter som inte varit allt för länge blöjfri, tyckte jag det var huippujuttu att de hade vessor typ överallt. Plus att vessorna var i fint skick.

- Jätte dyr mat. Fyra hambugare blev sjuttio euro. Portionen såg till först ut att vara värd det, men smaken var något helt annat. Var nog beredd på högre pris än mäkkimat, men var inte riktigt beredd på så högt pris ändå.

Så med andra ord ; En bra upplevelse, och vi kommer definitivt att besöka platsen igen.

       

 

 

 

 

21.07.2013 kl. 20:15

En till Sommar-utflykt.

Haft en fin och kiva dag på Högholmen idag.

Har mångamånga bilder att visa er, men kommer inte hinna fixa och greja ett inlägg mera idag. Inlägget kommer imorgon, jag lovar.

En bild skall Ni få på Lejonet som Amanda köpte från Högholmen.

Nu skall jag spendera resten av kvällen i soffan med ben som värker som aldrig förr.

       

20.07.2013 kl. 20:50

Sinelli-besöket

Igår var dagen jag länge väntat på. För två orsaker. Det att jag fick inskaffat allt till inbjudningskorten och att jag för första gången iår fick träffa min fina Nanne.

Blev burrito och american pancake på Santa Fé.

Förra året bestämde vi att det skall bli en tradition att vi en gång i året får se varandra och att vi äter gott då vi träffas. 

Efter det här gick vi mätta och belåtna till Sinelli och handlade som aldrig förr. 

Det ovan ( förutom Eurokangas innehållet ) spenderade jag överdrivet mycket tid över i butiken, så länge att min rygg sade upp sig där emellan och jag fick sätta mig på Sinellis golv en stund. Haha, fick ju nog en och annan underlig blick. 

Till sist en bild av oss två, en vänskap som aldrig tar slut.

       

17.07.2013 kl. 22:13

Femtonde i sjunde

Femtonde i sjunde tvåtusensex, då blev jag och min nu blivande man ett par. Alltså sju år sedan.

Jag har så många tankar att jag inte får de nerskrivna på ett redigt sätt.

För sju år sedan var jag endast fjorton år och han sjutton. Kan ju lugnt säga att en hel del har hänt sen dess. Fast vi gått igenom mycket i våra liv på skilda håll, har vi ändå vuxit tillsammans. 

Fast det inte är det mest romantiskaste att säga så trodde jag aldrig som fjorton-åring att han en dag skulle vara den han är för mig idag. Idag är han min sambo, min fästman, mina barns pappa, husets andra ägare och min bästa vän. Han är the love of my life.

Jämfört med förra årsdagen, tog vi det lite simplare idag.

Date-"night" outfiten.

Bjöd honom på Hard Rock Cafe - mat. Lika gott som förra gången

Min man, som inte tycker om att bli fotad.

Och han bjöd mig på bio. Vi såg " The lone ranger" , och filmen får tummen upp !

En simpel date i all ära. Bara han och jag, god mat och bra film. Kunde inte ha begärt mera.

Nästa år den här tiden har vi varit Man & Fru i en månad. Och jag ser framemot alla år vi har framför oss. Until death do us part.

          

 

15.07.2013 kl. 23:12

Mumindalen

Hej !

Ursäkta tystaden. Lördagen innehöll tidig väckning, en liten springpaus i Kimito och sedan efterlängtade besöket till Nådendal.

Det bästa med besöket var ju sällskapet och att se ungarnas glädje. Minuset var de dyra priserna och det att gå högravid i en sån värme, visserligen är ju det sistnämnda själv-valt.

 

 

Temat för i år var "Jätte-pumpan" - ett av Amandas favoritavsnitt.

Amanda blev nog fascinerad av karaktärerna men var nog lite rädd för dem, så det räckte med att se på dem. 

 

 

Muminhuset ovan. Blev en ganska snabb genomgång för det var inte precis svalt där inne och såklart massor med folk.

 

Hemulen och hans hus.

Dronten Edvard och badhuset som inläggets sista bild.

Efter Muminbesöket åkte vi tillbaka till Kimito. Resten av kvällen innehöll poolsimning, lätt kvällsmat och en mycket godnatts sömn.

Söndagen innehöll lek och strid ungarna sinsemellan, mat och god efterrätt ala Marika, och sedan blev det dags att åka hem igen.

Tackar och Bockar värdarna för denna gång. Helt otroligt att nästa gång vi träffas, får vi hålla vårt blivande Gudbarn i famnen.

       

15.07.2013 kl. 22:29

Fredag

Jag och Amanda blev ivägskickade hemifrån för att Sambon skulle städa här hemma. Så vi for iväg illa kvickt.. Först ett stopp via butiken och köpa lite gott som vi kunde knappra i oss i parken..

Unnade mig lite skvaller-blaskor.. Synd så hann man ju inte riktigt läsa dem, men har åtminstone lite kvällsläsning.

Då jag inte skulle vara med och rutscha eller ge fart på gungan, så höll jag mig mest i skuggan.

Den här kulan börjar bli lite tyngre att bära..

Efter ett par timmars lek och spring, blev det dags att åka hem mot Amanda vilja såklart.  Jestas.. jag undrar nog va de andra som var där tänkte, så som hon höll på.

Väl hemma öppnade vi dörren till ett väldoftande hem, och jag kände en sån lättnad. Så skönt att få hjälp efter en så lång tid jag skött allt själv.

Nåå lite har jag också hjälpt till idag. Det här med att ha hund, kommer med mera än att "bara" gå ut och rasta dem.. Dom har löptid också. Så nu när Hilmas löptid ÄNTLIGEN är slut, så åkte soffan så rengöring för filtarna skyddade inte riktigt så bra jag hade hoppats på.

Nu kommer jag ihåg varför jag föll pladask för den här soffan. Den blev som ny ju !

      

12.07.2013 kl. 20:42

Åbo

Blev ett ganska spontanbesök till Åbo idag. En idé som föddes igår kväll, och eftersom det passade den nyinflyttade Åbo-bon så blev det Åboresa idag.

Måste säga att jag verkligen kan relatera till varför människor väljer att flytta till Åbo. Många jag känner vill eller har redan flyttat till Åbo, antar att de känner samma sak som jag känner för Borgå. Skulle jag inte leva i det livsskedet jag lever, skulle jag antagligen bo på en plats som Borgå eller Åbo. Men med det liv jag lever är jag lycklig här i vår lilla skruttby.

       

10.07.2013 kl. 00:15

Stug-häng.

Det blev en ganska varm dag så jag packade med mina flickor i bilen och åkte ner till stugan. Och så ville vi träffa min morbror med familj som var på besök från Åland.

Nypotatis, mammas egna rökta lax och sallad. Enkelt och supergott.

Fast vi är besvikna att Dani hamna fara på jobb, så har vi haft en bra dag trots allt.

     

 

07.07.2013 kl. 21:49

Dinner-Party.

Det har liksom blivit någon juttu att det alltid grillas hos oss. Så även idag, då vi fick Sverigebesök.

Hoppas det inte tar åter ett och ett halvt år före vi träffas pånytt. Förhoppningsvis träffas vi på vårt bröllop nästa sommar.

        

05.07.2013 kl. 22:41

Lek i parken dag.

Då vi vaknade, var det som att börja på ett tomt papper. Vi hade inga planer och inga måste att göra idag. 

Något speciellt har hänt idag. ( ni som inte tycker om små barns kakka-juttun kan bläddra neråt). Då Amanda började få fast föda blev hennes mage hemskt hård och så har det hoppat på nu ända sen dess, vilket har bidragit något av en trauma för Amanda. Fast avföringen inte nödvändigtvist varit hård, så vägrade hon prestera ända in till det sista - av rädsla. 

Efter många olika försök med olika metoder och medel, och många läkarbesök har vi för en tid sedan hittat något som fungerat för henne. Nu behöver hon inte mera vara rädd för att göra sina behov. 

Idag för första gången, har Amanda kakkat på pottan. Hon har absolut vägrat göra detta hittills, och jag har inte velat tvinga på något så jag har låtit den grejen vara så som den fungerat. Det hela gick till på ett sätt jag inte alls väntat mig. Hon meddelade sin brådska, och jag sade helt lugnt att hon kan sätta sig på pottan då, och efter det gick jag bort till trappan och satt där medan jag väntade. Efter en liten stund kom ungen och meddelade att hon kakkat på pottan. Överröste henne med beröm och blev helt otroligt stolt över hennes prestation.

Som "belöning" lovade jag ett besök till lekparken. Så efter att vi hade ätit, rastat hunden och sånt tog vi lilla vagnen och promenerade ner till lekparken.

I tre timmar orkade hon springa på i lekparken. Bra att jag fick henne att sitta medan hon drack vatten. Trodde bestämt att jag skulle få släpa henne hem, men till min förvåning gick hon snällt och satte sig i lilla vagnen, så var det bara att börja traska hemåt igen.

Efter en redig portion med gröt till kvällsmål för mig och fröken for vi åter igen ut, men denna gång fick Hilma komma med. Vi gick en liten länk på ca. 1,5 km och så kom vi hem tillbaka. Undrar hur jag kommer gå imorgon..

När vi engång varit inne på samtalsämnet så fortsätter vi lite till.

Hur går det med vårt blöj-projekt då ? Det går lite till och från. Ibland kan det gå hela dagar efter varann som hon helt och hållet är utan blöja på dagen, men dagar som vi har mycket pågångs och skall fara bort mycket lägger vi blöja pga hon inte tycks ha koncentration att göra sina behov då det är mera ståhei omkring henne. Idag har hon varit utan blöja hela dagen, och det har också gått klart fast vi varit till parken. Då jag såg att hon började få lite kisi-brått ( vanligtvis brukar hon meddela själv ) tog vi bort shortsen och trosorna och gick till dikeskanten ( finns ingen wc) och där gjorde hon sitt duktigt. 

Så med andra ord har vi en riktigt bra dag bakom oss !

            

 

 

03.07.2013 kl. 21:01

Vår tisdag.

Hade en förväntansfull fröken här på förmiddagen som ivrigt väntade på att Mommo skulle söka henne, så hon skulle slippa och simma till stugan.

Ögonen tindrade till när Mommo steg in genom dörren och hon for i ett huj till Mommos bilen och skulle inte ens ge en hejdå-kram åt Mamma.

Stegade in i Sambons egna rum, det rummet med mååånga högtalare och grejer. Efter x antal svordomar fick jag faktiskt allt att fuingera och efter en stund dånade musiken ur högtalarna och jag tog städredskapen i högsta hugg och började städa.

Det var som telepati, då Mamma ringde när jag var färdig med allt städande och bad mig fara via butiken och köpa lax, så skulle hon fixa ihop en sallad åt oss, då jag kom till stugan.

Efter en välbehövlig matpaus, var det på plats med en välbehövlig bastu-tur.

Några bonusbilder från stugan. 

Fick kvällsbesök av Ulle, som kom hit för att spendera lite tid med oss före hon flyr landet. Hon var klyftig och hämtade välbehövd choko och Ahlgrens bilar, jag bjöd på filmen och cokisen, thihi.

Nu skall jag snart krypa ner i den renbäddade sängen.. Hui så skönt.

      

02.07.2013 kl. 22:00

En dag i Ekenäs.

Vaknade av en liten fröken som låg i sitt rum och ropade ; "Maaaammaaaa". Mamma ropade tillbaka att Amanda skall komma till Mammas säng, så skall Mamma berätta något roligt. Nå det ville hon inte. Mamma berättade ändå att IDAG skall vi fara och leka med Linus & Marika. 

Hörde småa tassar som börja gå ner för trappan, och när jag kom ner stod ungen med nattblöjan, crocsen och lippisen på, vid ytterdörren och var redo att åka iväg.

Efter en liten övertalning gick hon ändå med på att äta morgonmål och klä på sig.

First stop blev Trollböle och hälsa ett varv på gamla-mommo och se lite hur det var med henne nu efter operationen.

 Efter det besöket fick Amanda äntligen träffa sin Linus, och jag min Marika.

Först blev det god mat på Santa Fe.

Efter en springa-omkring-och-härja session ala två och ett halvt åringar tackade vi för oss och for vidare.

Som efterrätt blev det lösglass för oss vuxna. Barnen fick nog också glass, men de var de inte intresserade av eftersom vi närmade oss Lejonparken.

En stund lekte vi vid Lejonparken, men sen menade barnen att de skulle och simma.

Sedan började klockan vara så pass mycket att vi måste hem till Hilma, och Marika & Linus for till Linus Mommo och Mofa. 

Väl hemma på gården slog fröken på sirenen, för hon skulle också till sin Mommo. Okej då tyckte jag, och tog hunden med så spenderade vi resten av kvällen på stugan med Mommo.

Haft en super bra dag ! Kommer sova som en stock inatt.. eller jag hoppas åtminstone att få sova som en stock.

      

01.07.2013 kl. 21:32

Rock The Beach

Igår var det då full rulle !

Först på listan var Ingådagen, vi gick den vanliga rundan köpte våra lakun och gick sedan nöjt hem.

Senare på eftermiddagen fick båda våra flickor åka till Famo medan jag, Sambon, Daniel & Natte reste till Helsingfors för att se Rammstein. För Er som inte vet hurdan musik det handlar om så -  här är en av mina favoritlåtar.

I väntan på att klockan skall närma sig halv tio. 

Några få sekunder tills så faller skynket !

Gåshud gånger tusen ! Till Lindemann kommer ner och Rammstein börjar spela !

Det första jag måste säga är att de bjöd på en helsikes show. Jag tyckte KISS bjöd på sig, men det var inget jämfört med vad Rammstein spexade till med. Visserligen måste man ta i beaktande olikheterna mellan banden. 

Måste definitivt se dem om de kommer till Finland igen. Dock skulle jag inte behöva vara femföre höggravid nästa gång. 

Det att gå och stå så mycket med en stor mage var nog inte det fiffigaste och jag har minsann fått ha ont både igår och idag.

Fast all smärta var värt det - för jag såg Rammtein.

Gratis cokis med sina egna namn fick man också !

Själva evemangen var ju Rock The Beach. En festari alltså. För att vara festari var det i första intrycket ganska rent. Fanns roskisar överallt och folk förstod också att använda dem. Det fanns många matplatser över hela området med helt rimliga priser med tanke på att det var festari. Det fanns övervakare överallt som såg till att det gick civiliserat till. Visst fanns det många människor som kanske tagit en och annan för mycket men sådär överlag så var det inte så mycket sånt.

Om jag skall klaga så skulle det vara på alla miljontals fiskmåsar som kunde attackera folk som åt sin mat. Det andra var att de som sålde bändi-tavara inte räknat med hur många besökare det faktiskt skulle komma och till vår besvikelse var ALLA Rammstein-juttun slut.

Största rädslan var att det skulle bli sånt hysteri då Rammstein börja spela att folk skulle börja skuffa och trängas, och att jag skulle bli ikläm med magen, men det var inte alls något sånt. Så var det skönt att veta att det stod poliser, ordningsvakter och brandmän ( Rammstein tycker om pyroteknik) överallt, även några meter ifrån mig !

Vi var hemma något över klockan två på natten och fast det kändes jätte konstigt att vara utan barn och hund, så sov vi som stockar båda två och vaknade utvilade någongång mitt på dagen.

        

30.06.2013 kl. 20:55

Dagen i bilder.

Nå lite text skall Ni också få..

Dagens "outfit".

Amandas blomma till sin dagmamma.

Idag var Amandas dagmammas sista jobbdag. Nu har hon semester framför sig och efter det börjar pensionärslivet för henne efter 41 år som dagmamma. Allt har ju sin tid, men visst är det ledsamt att hon far i pension. Amanda och hon kommer så bra överrens och jaa-a om man har jobbat som dagmamma i 41 år, så säger det sig själv - man är väldigt bra på det man gör. Människor som hon finns inte mera, tyvärr. Nu skall vi unna henne många fina pensionärsår.

Ingen av Er har väl missat att vi tycker om jordgubbar och ärter här ?

Får säga det samma gällande grillmaten också. Sambons Mamma och Bror kom över och grillade med oss. 

Och vilken svärmor jag har som hämtar glass och jordgubbar till efterrätt.

Nu väntar jag på att få min Sambo hem..Snartsnart är han hemma.

      

 

28.06.2013 kl. 22:37

Måndag !

Måndag igen. Inte för att det spelar nån roll för mig vilken dag det är.. pretty much the same när man bara är hemma, men idag så har ändå varit lite extra. Danis släktingar från Kotka kom och hälsade på. Senast vi sågs var när jag var gravid och sedan på Amandas dop, så det var en tid sen sist.

Bilderna är tyvärr dåliga, tydligen har kameralinssen varit lite smutsig och jag inte märkt det..

Grillmat stod på menyn.

Eftersom det var första gången de såg vårt hem, så hämtade de lite gåvor åt oss. Här är bild av tavlan de hämtade. Jätte bra gåva. Passar perfekt ovanför klaffbyrån. Skall försöka få upp den på väggen imorgon.

Fick också ett jätte bra såndär "förr i tiden - gjorde man så här" -tips. Det är så att Amanda har en massa stickor i fötterna, men ve och fasa om du försöker ta bort dem. 

Lägger man gro-blad med utsidan inåt , där vart man har t.ex då en sticka och låter det vara där en tid, så drar gro-bladet ut stickan.

Så när jag var ut med Hilma på kvällen plockade jag lite gro-blad och hoppas nu att de skall funkka.

Nej nu upp och vrida och vända sig hela natten. 

Emigrerar snart till källaren.

      

 

24.06.2013 kl. 23:07

Midsommardagen !

Haft en superdålig natt bakom mig.. usch. Vaknade säkert omkring tio gånger. Först vaknar man av att man är helt svettig, så måste man ju såklart gå på vessan, sen vaknar man av att man igen måste gå på vessan, sen har man kallt och måste såklart ännu ta ett vessabesök före man kan somna om, sen vaknar man av att det låter som taket skulle rasa in för det regnar så.. Ligger och lyssnar på regnet, nej måste upp och pissa igen.. Ni fattar juttun..

Tur så har vi haft en lite bättre dag.

Efter att vi sökt hem pappsen, som inte kom hem igår så har vi nästan spenderat hela dagen utomhus.

Blev enkel mat idag. En så här varm och fin dag orkar man inte stå och kocka.

Efter maten och lite utelek här på gården, for vi till stugan.

Sånt här väder skulle det få vara hela sommaren - inte för hett och att det blåser passligt.

Nu är man passligt finito. Hoppas på en bättre natt. 

            

22.06.2013 kl. 22:15

Midsommar !

Glad Midsommar Alla !

Här har vi haft en ganska simpel midsommar.

Inledde midsommaren med stug-strand häng.

Jag sku kunna emigrera till stugan för nån vecka, det är så skönt där och Amanda trivs där så bra. Hon tycker det är så roligt att få plaska på i vattnet. Fröken var helt kaputt efter flere timmars plaskande. Jag sen igen, har bränt mig så infördärvat, men eget fel när man inte lägger solkräm på sig, fast man har den medpackad och dessutom smort ungen med de.. 

Efter att vi plaskat och solat färdig for vi till Daniel & Natte för att grilla.

Omnomnom.

Sedan började klockan ticka sovdags för fröken, så jag och hon kom hem och lämnade Pappa där och bada bastu. 

Nu tror jag att jag skall ta mig en cokis och sen gå och sova.

         

21.06.2013 kl. 22:00

Rabarberpaj.

Sov länge idag på morgonen, och åt morgonmål i all sköns ro.

Efter att jag fört Amanda till sin dagmamma, så kom jag hem och städade lite i väntan på Pamela & Malin som kom på eftermiddagen.

Lagade lax med dillsås och klyftpotatis till mat, nam.

Efter maten tog jag upp vår egna gårds rabarber från frysen, och började laga rabarberpaj. 

Medan pajen svalnade sökte jag fröken från dagmamman så hon också skulle få träffa flickorna.

Med pajen serverades vaniljglass.

Så här gör du världens lättaste rabarberpaj :

Var lat och köpte färdig deg från butiken. Då formen var smord och degen så som den skulle, lade jag ca. 1 liter osockrad rabarber och 2 dl vaniljsås med i formen. In i ugnen som var värmd till 200 grader och lät pajen vara i ugnen ca. 40-45 minuter. Färdigt !

Liiite i surare laget var pajen, eftersom jag är så himla dålig på att sockra, men med vaniljglassen blev det ganska bra.

Fick inte bara mina fina vänner på besök idag. Lockade mamma med familj hit på paj, mot det att jag fick fara på en kort länk med Hilma. Tar alltid lite ont i början och sedan i slutet, men där emellan går det riktigt bra och känns skönt.

Här på kvällskvisten var jag och min dotter av lite olika åsikter, så det slutade med att Amanda två år och sju månader vrålade i nästan en timme, tills hon sedan somnade..

Nu njuter mina öron av tystnaden och nu blir det lite film medan jag väntar på att få hem min Sambo.

       

 

 

 

20.06.2013 kl. 21:09

Lomamäen Lemmikkipuisto

Idag slapp vi på det lilla "äventyr" jag hade lovat åt Amanda.

Vi for till Degerbys Lomamäen Lemmikkipuisto.

Tyvärr har Sambon systemkameran med sig i Norge, så bilderna nedan är fotade med fick-kameran.

Utrymmen för djuren var stora och fina. Jag tycker det är hurja eftersom familjen som har det bor här också. De har mycket fint. De har djur inne i deras hus som man fick gå och se på, och jag tycker det var så fint hur dom byggt det och inrett sitt hus, runt de här djuren.

Något som också fascinerade mig var att djuren på de fyra bilderna nedan, gick lösa omkring där. 

Den här sötnosen visste precis hur man skulle charma.

Den här mycket gamla skölpaddan hade lite besvär bland med stolarna, men klarade sig bra ändå. 

Medan vi var inne och såg på djuren var vi och träffade en av de tre skunkkarna. Och den lukta inte alls illa, hehhe.

Andra djur som fanns inomhus var bland annat :

Leguaner.

Kungsboa och Majsorm.

Så fanns det också olika igelkottar, fåglar, kameleont, skäggagam, fiskar, tvättbjörn m.m

Utomhus fanns det bl.a : Mårdhundar ( bilden ovan ), grisar, mera getter, massa olika fåglar, hästar, renar, tvättbjörnar, hönor, kaniner, kalkon, flere skunkkar, piggsvin och lite till som jag glömt..

Vi gick igenom stället på ca. 45 minuter men då "skyndande vi långsamt" och det var passligt med saker att se. Inte för stort men inte heller för litet. Passligt för en två och ett halvt åring. Ett plus var också att de hade två olika småa lekplatser för barnen. De hade också en liten kiosk som man kunde köpa smågodis och dricka. När man kom dit fick man också ta en burk med fågelfrön som man fick ge åt fåglarna. Priset tycker jag inte heller att är fyskam, för barn över 3 år och vuxna är det 10 € /person och så fanns det också familje och gruppbiljetter. 

Om Ni någongång har tråkigt och vill göra något extra som inte kräver en hel dags planerande eller mycket pengar - far hit. 

     

19.06.2013 kl. 22:01
 
Kallas Cessi. 
Tjugotvå år.
Mamma åt Amanda & Madeleine.
Gift med Dani.
Skuldsatt husägare.
Jobbar som mentalvårdare.
Har en svaghet för vackra ting, gubbrock och avocado-smörgås.